✨
امام علی علیه السلام:
لا يَرْجُوَنَّ اَحَدٌ مِنْكُمْ اِلاّ رَبَّهُ وَ لا يَخافَنَّ اِلاّ ذَنْبَهُ؛
«هيچ يک از شما جز به پروردگار خود اميد نبندد و جز از گناه خود نترسد.»
نهج البلاغه: ح۸۲، ص۱۱۲۳
🔶 @Nahj_Et
💠قَالَ علیه السلام لَا شَرَفَ أَعلَی مِنَ الإِسلَامِ وَ لَا عِزّ أَعَزّ مِنَ التّقوَی وَ لَا مَعقِلَ أَحسَنُ مِنَ الوَرَعِ وَ لَا شَفِیعَ أَنجَحُ مِنَ التّوبَةِ وَ لَا کَنزَ أَغنَی مِنَ القَنَاعَةِ وَ لَا مَالَ أَذهَبُ لِلفَاقَةِ مِنَ الرّضَی بِالقُوتِ وَ مَنِ اقتَصَرَ عَلَی بُلغَةِ الکَفَافِ فَقَدِ انتَظَمَ الرّاحَةَ وَ تَبَوّأَ خَفضَ الدّعَةِ وَ الرّغبَةُ مِفتَاحُ النّصَبِ
وَ مَطِیّةُ التّعَبِ وَ الحِرصُ وَ الکِبرُ وَ الحَسَدُ دَوَاعٍ إِلَی التّقَحّمِ فِی الذّنُوبِ وَ الشّرّ جَامِعُ مسَاَو ِئِ العُیُوبِ
💠هیچ شرفی برتر از اسلام نیست، و نه عزتی ارجمندتر از پرهیزگاری و نه پناهگاهی نکوتر از خویشتنداری، و نه پایمردیی پیروزتر از توبت و نه گنجی پرمایه تر از قناعت. و هیچ مال درویشی را چنان نزداید که آدمی به روزی روزانه بسنده نماید ، و آن که به روزی روزانه اکتفا کرد آسایش خود را فراهم آورد و در راحت و تن آسانی جای کرد ، و دوستی دنیا کلید دشواری است و بارگی گرفتاری ، و آز و خودبینی و رشک موجب بی پروا افتادن است در گناهان ، و درویشی فراهم کننده همه زشتیهاست در انسان.
📙شرح#حکمت_371
حکمت های نهج البلاغه ( همراه با 25 ترجمه و شرح )/ ص375 شرح شهیدی
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 اگر از خدا ناامید شدی ...
#نهج_البلاغه
▫️وَلاتَيأَسَنَّ لِشَرِّ هَذِهِ الاُمَّةِ مِن رَوحِ اللهِ، لِقَولِهِ تَعَالي «إِنَّهُ لايَيأَسُ مِن رَوحِ اللهِ إِلا القَومُ الکافِرُونَ).
🟤حتّي براي بدترين فرد اين امّت از رحمت خدا نوميد مشو؛ زيرا که خداوند متعال فرموده است: «از رحمت خدا نااميد نمي شوند، مگر گروه کافران»
📘 #حکمت_377
🔶 @Nahj_Et
💢 تأثیر توانایی در کاهش تمنّا
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃 إذَا كَثُرَتِ الْمَقْدِرَةُ [الْمَقْدُرَةُ]، قَلَّتِ الشَّهْوَةُ.
🔹 زمانى كه توانايى زياد گردد خواسته كم شود.
📚 #حکمت_245 نهج البلاغه
✍️ اين گفتار حكيمانه از يك اصل روانى معروف سرچشمه مىگيرد كه مىگويد: انسان نسبت به چيزى كه براى او ممنوع شده حرص فراوان دارد.
👈 دليل آن هم روشن است؛ چيزى كه در دسترس انسان باشد و هر زمان بخواهد به آن برسد، نه براى ذخيره كردن آن دست و پا مىزند، نه به علّت ازدست دادنش اضطراب دارد و اى بسا با بىاعتنايى به آن نگاه كند.
👌 ولى به عكس، چيزى كه در دسترس او نيست يا به زحمت پيدا مىشود به آن علاقه نشان مىدهد و گاه اصرار دارد بيش از مقدار حاجت خود از آن ذخيره كند. به همين دليل هنگامى كه چيزى از مواد غذايى كم مىشود، مردم به فروشگاهها هجوم مىبرند.
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💐 شرح نامه ۳۱ نهج البلاغه
🧮 زشتی ها را برای خود و دیگران مپسند
🎤#استاد_محمدعلی_انصاری
🔶 @Nahj_Et
حکمت ۲۷۲ تا ۲۷۴ استاد صادقی.mp3
8.66M
🌸🍃🌸🍃
🍃
📚شرح و تفسیر حکمت 272 تا 274(کلمات قصار)
⏮مرحوم استاد #میرزا_مهدی_صادقی (ره)
⏱دقایقی در محضر نهج البلاغه شنیدنی؛زیبا ؛ روان و کاربردی و شنیدنی .گوش کنید و لذت ببرید.
🔶 @Nahj_Et
🍃🌹وَ قَالَ علیه السلام لِجَابِرِ بنِ عَبدِ اللّهِ الأنَصاَریِ ّ یَا جَابِرُ قِوَامُ الدّینِ وَ الدّنیَا بِأَربَعَةٍ عَالِمٍ مُستَعمِلٍ عِلمَهُ وَ جَاهِلٍ لَا یَستَنکِفُ أَن یَتَعَلّمَ وَ جَوَادٍ لَا یَبخَلُ بِمَعرُوفِهِ وَ فَقِیرٍ لَا یَبِیعُ آخِرَتَهُ بِدُنیَاهُ فَإِذَا ضَیّعَ العَالِمُ عِلمَهُ استَنکَفَ الجَاهِلُ أَن یَتَعَلّمَ وَ إِذَا بَخِلَ الغنَیِ ّ بِمَعرُوفِهِ بَاعَ الفَقِیرُ آخِرَتَهُ بِدُنیَاهُ یَا جَابِرُ مَن کَثُرَت نِعَمُ اللّهِ عَلَیهِ کَثُرَت حَوَائِجُ النّاسِ إِلَیهِ فَمَن قَامَ لِلّهِ فِیهَا بِمَا یَجِبُ فِیهَا عَرّضَهَا لِلدّوَامِ وَ البَقَاءِ وَ مَن لَم یَقُم فِیهَا بِمَا یَجِبُ عَرّضَهَا لِلزّوَالِ وَ الفَنَاءِ
🍃🌹[و جابر پسر عبد اللّه انصاری را فرمود:] جابر! دنیا به چهار چیز برپاست: دانایی که دانش خود را به کار برد، و نادانی که از آموختن سرباز نزند و بخشنده ای که در بخشش خود بخل نکند، و درویشی که آخرت خویش را به دنیای خود نفروشد. پس اگر دانشمند دانش خود را تباه سازد نادان به آموختن نپردازد، و اگر توانگر در بخشش خویش بخل ورزد درویش آخرتش را به دنیا در بازد.
جابر! آن که نعمت خدا بر او بسیار بود نیاز مردمان بدو بسیار بود.
پس هر که در آن نعمتها برای خدا کار کند خدا نعمتها را برای وی پایدار کند. و آن که آن را چنانکه واجب است به مصرف نرساند، نعمت او را ببرد و نیست گرداند.
📙شرح#حکمت_372
حکمت های نهج البلاغه ( همراه با 25 ترجمه و شرح )/ ص376شرح شهیدی
🔶 @Nahj_Et
*✅ امام خامنه ای *
📚 عزیزان با نهج البلاغه انس پیدا کنید. نهج البلاغه، خیلی بیدار کننده و هوشیار کننده و خیلی قابل تدبر است. در جلساتتان، با نهج البلاغه و کلمات امیرالمؤمنین صلوات الله و سلامه علیه انس پیدا کنید.
🔸🔹🍃🌸🍃🔹🔸
🔶 @Nahj_Et
💠🔹رَوَی ابنُ جَرِیرٍ الطبّرَیِ ّ فِی تَارِیخِهِ عَن عَبدِ الرّحمَنِ بنِ أَبِی لَیلَی الفَقِیهِ وَ کَانَ مِمّن خَرَجَ لِقِتَالِ الحَجّاجِ مَعَ ابنِ الأَشعَثِ أَنّهُ قَالَ فِیمَا کَانَ یَحُضّ بِهِ النّاسَ عَلَی الجِهَادِ إنِیّ سَمِعتُ عَلِیّاً رَفَعَ اللّهُ دَرَجَتَهُ فِی الصّالِحِینَ وَ أَثَابَهُ ثَوَابَ الشّهَدَاءِ وَ الصّدّیقِینَ یَقُولُ یَومَ لَقِینَا أَهلَ الشّامِ
أَیّهَا المُؤمِنُونَ إِنّهُ مَن رَأَی عُدوَاناً یُعمَلُ بِهِ وَ مُنکَراً یُدعَی إِلَیهِ فَأَنکَرَهُ بِقَلبِهِ فَقَد سَلِمَ وَ برَ ِئَ وَ مَن أَنکَرَهُ بِلِسَانِهِ فَقَد أُجِرَ وَ هُوَ أَفضَلُ مِن صَاحِبِهِ وَ مَن أَنکَرَهُ بِالسّیفِ لِتَکُونَ کَلِمَةُ اللّهِ هیِ َ العُلیَا وَ کَلِمَةُ الظّالِمِینَ هیِ َ السّفلَی فَذَلِکَ ألّذِی أَصَابَ سَبِیلَ الهُدَی وَ قَامَ عَلَی الطّرِیقِ وَ نَوّرَ فِی قَلبِهِ الیَقِینُ
💠🔹و ابن جریر طبری در تاریخ خود از عبد الرحمن پسر ابی لیلی فقیه روایت کرده است، و عبد الرحمن از آنان بود که با پسر اشعث برای جنگ با حجاج برون شد. عبد الرحمن در جمله سخنان خود در برانگیختن مردم به جهاد گفت: روزی که با مردم شام دیدار کردیم، شنیدم علی (علیه السلام) می فرمود:] ای مؤمنان! آن که بیند ستمی می رانند یا مردم را به منکری می خوانند و او به دل خود آن را نپسندد، سالم مانده و گناه نورزیده ، و آن که آن را به زبان انکار کرد، مزد یافت و از آن که به دل انکار کرد برتر است ، و آن که با شمشیر به انکار برخاست تا کلام خدا بلند و گفتار ستمگران پست گردد، او کسی است که راه رستگاری را یافت و بر آن ایستاد، و نور یقین در دلش تافت.
📙شرح#حکمت_373
حکمت های نهج البلاغه ( همراه با 25 ترجمه و شرح )/ ص377 شرح شهیدی
🔶 @Nahj_Et
حکمت 276و277 استاد صادقی.mp3
7.86M
🌸🍃🌸🍃
🍃
📚شرح و تفسیر حکمت 276 تا 278(کلمات قصار)
⏮مرحوم استاد #میرزا_مهدی_صادقی (ره)
⏱دقایقی در محضر نهج البلاغه شنیدنی؛زیبا ؛ روان و کاربردی و شنیدنی .گوش کنید و لذت ببرید.
🔶 @Nahj_Et
#نهج_البلاغه
▫️فَجَعَلَهُ أَمْناً لِمَنْ عَلِقَهُ، وَ سِلْماً لِمَنْ دَخَلَهُ، وَ بُرْهَاناً لِمَنْ تَکَلَّمَ بِهِ، وَ شَاهِداً لِمَنْ خَاصَمَ عَنْهُ
🟤آن(اسلام) را براى کسانى که دست در دامنش زنند پناهگاه امنى قرار داده، و براى آنها که به حریمش گام نهند وسیله سلامت و صلح، و براى آنان که از منطقش پیروى کنند دلیل و برهان روشن، و براى آنها که از آن دفاع کنند گواه (آشکار)
✍آرى، تمام مسلمانان بدون استثنا در محیط اسلام از امنیّت کامل برخوردارند. پایه ها و مبانى آن، چنان محکم و قوى است که در برابر حق طلبان، قابل استدلال و در مقابل مخالفان، در خور دفاع است.
📘#حکمت_106
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_تصویری
🟤عنایت خاص حضرت امیرالمؤمنین علیهالسلام نسبت به یک اهل سنت ناصبی که دائم نسبت به ذوات مقدسه شیعی هتک حرمت میکرد!
🎤 آیت الله العظمی بهجت علیه الرحمة
🔶 @Nahj_Et
#نهج_البلاغه
▫️فَهُوَ بِالْقَوْلِ مُدِلٌّ، وَمِنَ الْعَمَلِ مُقِلٌّ
🟤از کسانى مباش که) در گفتار به خود مى نازد و در عمل بسیار کوتاهى مى کند»
✍در حدیث جالبى که در کتاب شریف کافى آمده است مى خوانیم امام صادق(علیه السلام) فرمود: عالمى به نزد عابدى آمد. به او گفت: نمازت چگونه است؟ عابد (از روى غرور و ناز) گفت: آیا مثل منى از نمازش سؤال مى شود؟ من از فلان زمان (از سالیان دراز) عبادت خدا مى کرده ام. عالم گفت: گریه تو چگونه است؟ باز (مغرورانه) گفت: چنان گریه مى کنم که اشک هایم جارى مى شود. عالم به او گفت: «فَإِنْ ضَحِکَکَ وَأَنْتَ خَائِفٌ أَفْضَلُ مِنْ بُکَائِکَ وَأَنْتَ مُدِلٌّ إِنَّ الْمُدِلَّ لاَ یَصْعَدُ مِنْ عَمَلِهِ شَیْءٌ; اگر بخندى و از اعمالت ترسان باشى برتر از این است که گریه کنى در حالى که به اعمال خود مغرورى و به آن مى نازى، زیرا شخصى که از اعمال خود مغرور و مسرور است چیزى از اعمالش به سوى قرب خدا بالا نمى رود.
📘#حکمت_150
🔶 @Nahj_Et
🔴 زره حکمت بر تن حضرت مهدی علیهالسلام...
🌕 امیرالمومنین علی علیهالسلام فرمودند:
«قَدْ لَبِسَ لِلْحِکْمَةِ جُنَّتَهَا، وَ أَخَذَهَا بِجَمِیعِ أَدَبِهَا، مِنَ الاِْقْبَالِ عَلَیْهَا، وَالْمَعْرِفَةِ بِهَا، وَالتَّفَرُّغِ لَهَا; فَهِیَ عِنْدَ نَفْسِهِ ضَالَّتُهُ الَّتِی یَطْلُبُهَا، وَ حَاجَتُهُ الَّتِی یَسْأَلُ عَنْهَا. فَهُوَ مُغْتَرِبٌ إِذَا اغْتَرَبَ الاِْسْلاَمُ، وَ ضَرَبَ بِعَسِیبِ ذَنْبِهِ، وَ أَلْصَقَ الاَْرْضَ بِجِرَانِهِ، بَقِیَّةٌ مِنْ بَقَایَا حُجَّتِهِ، خَلِیفَةٌ مِنْ خَلاَئِفِ أَنْبِیَائِهِ»
«مهدی علیهالسلام زره حکمت بر تن دارد، و با تمامی آداب، و با توجه و معرفت کامل آن را فرا گرفته است... او غریب است در آن هنگام که اسلام غروب میکند... او ذخیرهای از حجتهای خداست؛ و خلیفهای از خلفای انبیاست.»
📗نهج البلاغة، ج۱، ص۲۶۳ خطبهٔ۱۸۲
📗بحارالأنوار، ج ۳۴، ص ۱۲۴
🔶 @Nahj_Et
حکمت 278 تا 280 استادصادقی.mp3
9.74M
🌸🍃🌸🍃
🍃
📚شرح و تفسیر حکمت ۲۷۸ تا ۲۸۰(کلمات قصار)
⏮مرحوم استاد #میرزا_مهدی_صادقی (ره)
⏱دقایقی در محضر نهج البلاغه شنیدنی؛زیبا ؛ روان و کاربردی و شنیدنی .گوش کنید و لذت ببرید.
🔶 @Nahj_Et
🍃🌹وَ فِی کَلَامٍ آخَرَ لَهُ یجَریِ هَذَا المَجرَی فَمِنهُمُ المُنکِرُ لِلمُنکَرِ بِیَدِهِ وَ لِسَانِهِ وَ قَلبِهِ فَذَلِکَ المُستَکمِلُ لِخِصَالِ الخَیرِ وَ مِنهُمُ المُنکِرُ بِلِسَانِهِ وَ قَلبِهِ وَ التّارِکُ بِیَدِهِ فَذَلِکَ مُتَمَسّکٌ بِخَصلَتَینِ مِن خِصَالِ الخَیرِ وَ مُضَیّعٌ خَصلَةً وَ مِنهُمُ المُنکِرُ بِقَلبِهِ وَ التّارِکُ بِیَدِهِ وَ لِسَانِهِ فَذَلِکَ ألّذِی ضَیّعَ أَشرَفَ الخَصلَتَینِ مِنَ الثّلَاثِ وَ تَمَسّکَ بِوَاحِدَةٍ وَ مِنهُم تَارِکٌ لِإِنکَارِ المُنکَرِ بِلِسَانِهِ وَ قَلبِهِ وَ یَدِهِ فَذَلِکَ مَیّتُ الأَحیَاءِ وَ مَا أَعمَالُ البِرّ کُلّهَا وَ الجِهَادُ فِی سَبِیلِ اللّهِ عِندَ الأَمرِ بِالمَعرُوفِ وَ النهّی ِ عَن المُنکَرِ إِلّا کَنَفثَةٍ فِی بَحرٍ لجُیّ ّ وَ إِنّ الأَمرَ بِالمَعرُوفِ وَ النهّی َ عَنِ المُنکَرِ لَا یُقَرّبَانِ مِن أَجَلٍ وَ لَا یَنقُصَانِ مِن رِزقٍ وَ أَفضَلُ مِن ذَلِکَ کُلّهِ کَلِمَةُ عَدلٍ عِندَ إِمَامٍ جَائِرٍ
🍃🌹کسی است که کار زشت را نکوهیده دارد و به دست و زبان و دل خود از آن اعراض می کند. چنین کسی خصال نیکو را به کمال رسانیده است.
و کسی است که به زبان و دل انکارش می کند نه به دست. چنین کسی را دو خصلت از خصال نیکوست او یک خصلت را ضایع گذاشته است. و کسی که فقط به دل انکار کند، نه به دست و زبان، چنین کسی دو خصلت را که شریفترند، تباه کرده است و کسی که منکر را به زبان انکار کند و نه به دست و نه به دل، چنین کسی مرده ای است در میان زندگان.
همه اعمال نیکو در برابر امر به معروف و نهی از منکر، همانند دمیدنی است بر دریای مواج، امر به معروف و نهی از منکر نه مرگ کسی را نزدیک می سازد و نه از روزی کسی می کاهد. از همه اینها برتر، سخن از دادگری گفتن است، رو در روی حاکمی ستمکار.
📙شرح#حکمت_374
حکمت های نهج البلاغه ( همراه با 25 ترجمه و شرح )/ ص378 شرح آیتی
🔶 @Nahj_Et
💠عَن أَبِی جُحَیفَةَ قَالَ سَمِعتُ أَمِیرَ المُؤمِنِینَ علیه السلام یَقُولُ أَوّلُ مَا تُغلَبُونَ عَلَیهِ مِنَ الجِهَادِ الجِهَادُ بِأَیدِیکُم ثُمّ بِأَلسِنَتِکُم ثُمّ بِقُلُوبِکُم فَمَن لَم یَعرِف بِقَلبِهِ مَعرُوفاً وَ لَم یُنکِر مُنکَراً قُلِبَ فَجُعِلَ أَعلَاهُ أَسفَلَهُ وَ أَسفَلُهُ أَعلَاهُ
💠نخستین جهادی که در آن شکست می خورید، جهاد با دستهایتان است. سپس، جهاد است با زبانهایتان و آن گاه جهاد با دلهایتان. کسی که کار نیکویی را در دل نستاید و کار زشتی را در دل نکوهش نکند، دگرگون شود و زیر و زبر گردد.
📙شرح#حکمت_375
حکمت های نهج البلاغه ( همراه با 25 ترجمه و شرح )/ ص379 شرح آیتی
🔶 @Nahj_Et
💢عَن أَبِی جُحَیفَةَ قَالَ سَمِعتُ أَمِیرَ المُؤمِنِینَ علیه السلام یَقُولُ أَوّلُ مَا تُغلَبُونَ عَلَیهِ مِنَ الجِهَادِ الجِهَادُ بِأَیدِیکُم ثُمّ بِأَلسِنَتِکُم ثُمّ بِقُلُوبِکُم فَمَن لَم یَعرِف بِقَلبِهِ مَعرُوفاً وَ لَم یُنکِر مُنکَراً قُلِبَ فَجُعِلَ أَعلَاهُ أَسفَلَهُ وَ أَسفَلُهُ أَعلَاهُ
💢و ابو جحیفه گوید از امیر المؤمنین (علیه السلام) شنیدم که می گفت:] نخست درجه از جهاد که از آن باز می مانید، جهاد با دستهاتان بود، پس جهاد با زبان، سپس جهاد با دلهاتان ، و آن که به دل کار نیکی را نستاید و کار زشت او را ناخوش نیاید، طبیعتش دگرگون شود چنانکه پستی وی بلند شود و بلندیش سرنگون- زشتیهایش آشکار و نیکوییهایش ناپدیدار
📙شرح#حکمت_376
حکمت های نهج البلاغه ( همراه با 25 ترجمه و شرح )/ ص379 شرح شهیدی
🔶 @Nahj_Et
🔻 حدیث نصب شده در محل دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت با رهبر انقلاب اسلامی
🔹 وَ جاهِدْ فِى اللّهِ حَقَّ جِهادِهِ، وَ لا تَأْخُذْكَ فِى اللّهِ لَوْمَةُ لائِم
➖ در راه خدا آنگونه که شایسته است تلاش کن، و هرگز سرزنش ملامتگران تو را از تلاش در راه خدا باز ندارد
💬 امام علی (ع)
🔖 نهج البلاغه، #نامه_31
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟢 اهمیت شب زنده داری و نمازشب
🔸️امیرالمومنین علی علیه السلام:
کسی که یک ششم شب را به عبادت بپردازد، نامش در زمره بازگشتگان به سوی خدا ثبت شود و گناهان قبل و بعد او بخشیده خواهد شد.
📚گرد آوری از کتاب اخلاق اسلامی در نهج البلاغه
🔶 @Nahj_Et