فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📿أَغْضِ عَلَى الْقَذَى وَ الاَْلَمِ تَرْضَ أَبَداً
🟤«چشم خود را بر خاشاك و رنج ها فرو بند تا هميشه راضى باشى»
🖊اشاره به اين كه زندگى انسان در اين جهان به هر حال آميخته با ناراحتى هايى است و شايد هيچ كس را نتوان پيدا كرد كه از چيزى ناراحت نباشد; گاه مشكلاتى براى خود مى بيند و گاه براى فرزندان و بستگان، يا دوستان، يا همشهريان، يا هموطنان و امثال آن و اگر انسان تاب تحمل هيچ مشكلى را نداشته باشد و در برابر هر مشكلى بى تابى و جزع و فزع كند، هرگز رضايت خاطر و آرامش روح پيدا نخواهد كرد، بنابراين انسان بايد صبور و شكيبا و داراى تحمل باشد تا بتواند آرامش خود را در زندگى حفظ كند
📘#حکمت_213
🔶 @Nahj_Et
D1737440T13805625(Web)-mc.mp3
1.02M
🔹 هول و سختی روز قیامت
سختی های قیامت را باید همواره به یاد داشت.
امیرالمومنین علیه السّلام در خطبه ی صد و یکم نهج البلاغه در این باره می فرماید: "قیامت روزى است که خداوند همه اولین و آخرین را براى بررسى حساب و پاداش اعمال گرد مى آورد.
🎙حجت الاسلام والمسلمین استاد #حسینی_قمی
🔶 @Nahj_Et
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«اگر بخواهيم جامعه به صلاح و فلاح بار يابد، بايد اين تبليغ را حفظ كنيم؛ زيرا بيش تر مردم به وسيلهی همين تبليغ از مسائل اسلامی آگاه میشوند و در اثر آشنايی با قرآن و نهج البلاغه و حديث است كه متعبّد و متأدّب به آداب الهی میشوند.
اگر سيرهی اهل بيت(عليهم السلام) برای مردم روشن شود، بسيار به دين نزديک میشوند و در اين جهت بايد با تعليم، تحقيق و تبليغ هماهنگ باهم جريان سيّدالشهداء(عليه السلام) و نهضت عاشورا را كه بخش مهم سياست دين و سيرهی حماسی امام حسين(عليه السلام) در نهضت كربلاست، حفظ و احيا و از دين پاسداری كرد.»
📙منبع:مهر استاد ص۱۸۵
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آمدن هر صبح
پیام خداوند برای آغاز یک فرصت تازه است
برخیز و در این فرصت تازه
زندگی را زندگی کن
تغییر مثبتی ایجاد کن
و از یک روز دوست داشتنی خداوند لذت ببر
اولین صبح زیبای زمستانی بخیر
🔶 @Nahj_Et
امام علی(ع) در خطبه 109 نهج البلاغه سختي هاي «سکرات موت» را چگونه توضيح داده است؟
امام علي(ع) درباره سختي هاي «سکرات موت» می فرماید: «سكرات و شدائد مرگ و حسرتِ از دست دادنِ همه چيز، بر آنها هجوم آورده است، به خاطر آن، اعضاء و پيكرشان سست مى شود و در برابر آن رنگ خود را مى بازند؛ سپس مرگ تدريجاً در آنها نفوذ مى كند و ميان آنها و زبانشان جدايى مى افكند؛ در حالى كه ميان خانواده خود قرار دارند؛ با چشم خود به آنها نگاه مى كنند و با گوش سخنانشان را مى شنوند و عقلشان سالم و فكرشان برجاست، فكر مى كند كه عمرش را براى چه چيزهايى بر باد داده، و روزگارش را در چه راهى سپرى نموده است!، و عميقاً به فكر مى رود، به ياد ثروت هاي جمع كرده مى افتد كه در جمع آورى آن توجهي به حلال و حرام و مشكوك نكرده، و ...».
#خطبه_109
🔶 @Nahj_Et
khotbeh j1-mp3.mp3
14.4M
📒شرح خطبه221 نهج البلاغه
📌جلسه اول - 25 آذر 1402- موسسه اهل البیت اصفهان
🎤صوتی استاد مفسر #دکترمحمدعلی_انصاری
⏰ مدت: 1 ساعت و 1 دقیقه
💾 حجم: 13.7 MB
#خطبه_221
جلسه اول
🔶 @Nahj_Et
چرا به نهج البلاغه روى نمى آوريد؟
استاد سيد جعفر شهيدى
«بعضى دوستان خواستند "معلقات سبع" را بر بنده بخوانند . گفتم من اين قصيده ها را فراوان خوانده و درس گفته ام . شعرهاى جاهلى اثرى است ارزنده در لفظ و تركيب استوار، اما سراسر تعبيرى است از گذشته هاى آن روزگار، خالى از روح علمى و لطيفه ى معنوى، به مثل چون صحراى عربستان است، گاهی صاف و گاه ناهموار، ... چرا به نهج البلاغه روى نمى آريد كه هم لفظ آن صلابت شعرى شاعران پيش از اسلام را به ياد مى آرد و هم معانى بلند قرآن كريم و سنت نبوى را در بردارد. هم موعظه است و هم دستور زندگى، و هم درگاه ربوبيت را آموزندهى راه و رسم بندگى؟ سخنم پذيرفته افتاد ...».
📙(ترجمه نهج البلاغه)
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📒 کسانی که از حق روی گردانند باید با آنان با شدت برخورد کرد
📌 نهجالبلاغه/ #خطبه_124/ قسمت12
🎤صوتی استاد مفسر دکتر#محمدعلی_انصاری
🔶 @Nahj_Et
◽️وَاعْلَمْ أَنَّکَ إِنْ لَمْ تَرْدَعْ نَفْسَکَ عَنْ کَثِير مِمَّا تُحِبُّ، مَخَافَةَ مَکْرُوه; سَمَتْ بِکَ الاَْهْوَاءُ إِلَى کَثِير مِنَ الضَّرَرِ
🟤بدان که اگر خويشتن را از بسيارى از امورى که آن را دوست مى دارى به علت ترس از ناراحتى هاى ناشى از آن باز ندارى، هوا و هوس ها تو را به سوى زيان هاى فراوانى خواهد کشاند
✍اشاره به اينکه بسيارى از خواسته هاى نفس، خواسته هاى زيان بار است که انسان به هنگام اشتياق به آن، زيان ها را نمى بيند و لذا امام به او هشدار مى دهد که در عاقبت خواسته هاى نفس هميشه انديشه کند مبادا گرفتار زيان هاى فراوان آن شود.مال و مقام و لذات مادى و امثال آن داخل در اين بخش از خواسته هاست و اگر اين خواسته ها تحت قيادت عقل قرار نگيرد ضررهايش جبران ناپذير است.
📘#نامه_56
🔶 @Nahj_Et
🤝رمز وحدت وانسجام امت اسلام
🟢وَمَکَانُ الْقَيِّمِ بِالاَْمْرِ مَکَانُ النِّظَامِ مِنَ الْخَرَزِ يَجْمَعُهُ وَ يَضُمُّهُ : فَإنِ انْقَطَعَ النِّظَامُ تَفرَّقَ الْخَرَزُوَ ذَهَبَ، ثُمَّ لَمْ يَجْتَمِعْ بِحَذَافِيرِهِ أَبَداً🟢
🌖جايگاه رهبر چونان ريسمانى محكم است كه مهره ها را متّحد ساخته به هم پيوند مى دهد. اگر اين رشته از هم بگلسد، مهره ها پراكنده و هر كدام به سويى خواهند افتاد و سپس هرگز جمع آورى نخواهند شد.
🤝🤝
📘#خطبه_146
🔶 @Nahj_Et
یکشنبه _ ۳- ۱۰ -۴۰۲ _ حجةالاسلام ساجدی نسب.mp3
5.93M
📖نهج البلاغه(حکمت۴۲)
✍عیادت بیمار
🎤حجةالاسلام ساجدی نسب
1⃣خداآنچه راکه بخاطربیماری ازاوشکایت داری موجب کاهش گناهانت قرارخواهد داد
✅دربیماری پاداش نیست.ولی بیماری گناهان رامی آمرزد(
ریخته میشود)مثل ریخته شدن برگ درختان. ☑️اجر دربیان وعملی است که بادست وقدم انسان انجام میشود ☑️کاری که آگاهانه واختیاری انجام دهیم اجردارد 2⃣دردین مابه عیادت مریض رفتن سفارش شده است ✅ عیادت از مریض طولانی نباشد که موجب اذیت بیمارشود،مگراینکه خودمریض درخواست کند ✅ازمریض بخواهیددرحق شما دعاکند(یکی از دعاهای مستجاب ،دعای مریض درحق عیادت کننده است) ☑️شرحی ازموقوفه لبنان که افرادی جهت عیادت ازبیماران بی عیادت کننده دارد. 3⃣اگرسه چیز نبود انسان آنچنان طغیان میکرد که برابر خداسرفرو نمی آورد👇 ✅۱-مریضی ✅۲-فقر ✅۳-مرگ 🔹 مستدعیست جهت بهره گیری ازثواب باقیات الصالحات انتشارمعنویت درجامعه محتویات کانال رابه دوستان یاگروه های خودبازنشر نمایید(اجرکم عندالله) 🔶 @Nahj_Et
📿وَ لاَ یَسْتَحِیَنَّ أَحَدٌ مِنْکُمْ إِذَا سُئِلَ عَمَّا لاَ یَعْلَمُ أَنْ یَقُولَ: لاَ أَعْلَمُ
🟤هیچ کس از شما اگر چیزى را از او پرسیدند که نمى داند حیا نکند و (صریحاً) بگوید: نمى دانم
✍گفتن نمى دانم عیب نیست. عیب آن است که انسان جواب خطایى بدهد و دیگران را به گمراهى بیفکند و عقلاً و شرعاً در برابر آنها مسئول باشد. مخصوصاً هرگاه قول بدون علم در مقام قضاوت یا فتوا بوده باشد که مسئولیت بسیار عظیمى دارد.
📘#حکمت_82
🔶 @Nahj_Et
شروع درس با نهج البلاغه
میرزای شیرازی
آيه الله حسنعلى تهرانى شاگرد برجسته "ميرزاى بزرگ" در سامرا به مجلس درس ميرزاى شيرازى (م، 1312 ق) پيوست. وى به دستور ميرزاى بزرگ پيش از آغاز درس، بخشى از ''نهج البلاغه'' را مى خواند.
📙(دائره المعارف تشيع، ج 185:5)
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖼♦️مردم را خسته نکنید
💢دکتر رحیم پور ازغدی :
♦️[متدینین، انقلابیها و حزباللهی،] کاری نکنید که تو حرف حق بزنی و مردم نشنوند
♦️مراقب باشید که در ظهور از رفتار انقلابی و سلوک دینی متهم به ترکیبی از مثلث قشریگری زیر نشوید:
ریش، حماقت، زورگویی
♦️مردم با دین مشکلی ندارند بلکه با دین کسانی که از دین نان میخورند مشکل دارند.
💢امام العالمین، سرالانبیا اجمعین، امیرالمومنین علی(ع) :
✍《إِنَّ هَذِهِ الْقُلُوبَ تَمَلُّ كَمَا تَمَلُّ الاَْبْدَانُ
اين دلها همانند تنها، خسته و افسرده مىشوند》
📚نهج البلاغه، #حکمت_197
🔶 @Nahj_Et
شرج نامه ۲۷ نهج البلاغه ۲آبان ۴۰۲.mp3
44.8M
💠شرح نهج البلاغه #نامه_27
🎤 بیانات حجتالاسلام #محمدهادی_هدایت در سلسله جلسات شرح حکمتهای نهجالبلاغه
🔶 @Nahj_Et
#نهج_البلاغه
◽️وَمَنْ نَظَرَ فِي عُيُوبِ النَّاسِ، فَأَنْكَرَهَا، ثُمَّ رَضِيَهَا لِنَفْسِهِ، فَذلِکَ الاَْحْمَقُ بِعَيْنِهِ
🟤کسی که به عیوب مردم بنگرد و آن را بد شمرد ولی برای خویش آن را خوب بداند، احمق واقعی است
✍دليل بر احمق واقعى بودن او روشن است، زيرا از يكسو كارهايى را بر ديگران عيب مى گيرد كه مفهومش تنفر از آن كارهاست و از سويى ديگر همان كارها جزء برنامه زندگى اوست كه مفهومش علاقه مندى به آن است؛ يعنى در آنِ واحد دو چيز متضاد را در درون فكر خود جمع كرده است: خوب دانستن چيزى و بد دانستن همان چيز، و اين كار جز از احمقان انتظار نمى رود. البته كم نيستند كسانى كه به اينگونه تضادها گرفتارند؛ مال مردم را مى برند وآن را كار خوبى مى پندارند؛ ولى اگر مالش را ببرند داد و فرياد برمى آورد كه اين مسلمانى نيست. ديگران را به دليل غصب اموال همنوعان، نامسلمان مى شمرد وخودش نيز غاصب است و در عين حال مسلمان! و امثال آن كه همگى طبق فرموده امام عليه السلام در زمره احمقان واقعى اند.
📚 #حکمت_349
🔶 @Nahj_Et
▫️أَلاَ فَاعْمَلُوا فِي الرَّغْبَةِ کَمَا تَعْمَلُونَ فِي الرَّهْبَةِ!
🟤آگاه باشيد! همان گونه که به هنگام ترس و ناراحتى، (بر خدا عمل مى کنيد) به هنگام آرامش نيز عمل کنيد;
✍خداپرستى و ديندارى، به اين نيست که در مشکلات، به سوى خدا رويم و دست به دامان لطف او بزنيم، امّا به هنگام فرو نشستن طوفان مشکلات خدا و طاعت او را به فراموشى بسپاريم. اگر چنين باشد مشرکان و بت پرستانِ عصر جاهليت نيز از خداپرستان خالص بودند; زيرا قرآن درباره آنها مى گويد:غافل از اين که روى آوردن در مشکلات به سوى خدا افتخارى نيست، بلکه افتخار آن است که در آرامش و راحتى و سلامت و قدرت، انسان متوجه خدا باشد و طوق بندگى او را بر گردن نهد. آنها که در چنين ساعاتى به ياد او هستند خدا آنان را در ساعات سخت و طوفانى از لطف خود محروم نخواهد کرد.
نشانه ايمان خالص آن است که انسان در سلامت و بيمارى، جوانى و پيرى، فقر و غنا، پيروزى و شکست، آزادى و زندان و بالأخره در همه حال به ياد او باشد و بر آستان او پيشانى نهد.
📘#خطبه_28
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا