شروع درس با نهج البلاغه
میرزای شیرازی
آيه الله حسنعلى تهرانى شاگرد برجسته "ميرزاى بزرگ" در سامرا به مجلس درس ميرزاى شيرازى (م، 1312 ق) پيوست. وى به دستور ميرزاى بزرگ پيش از آغاز درس، بخشى از ''نهج البلاغه'' را مى خواند.
📙(دائره المعارف تشيع، ج 185:5)
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖼♦️مردم را خسته نکنید
💢دکتر رحیم پور ازغدی :
♦️[متدینین، انقلابیها و حزباللهی،] کاری نکنید که تو حرف حق بزنی و مردم نشنوند
♦️مراقب باشید که در ظهور از رفتار انقلابی و سلوک دینی متهم به ترکیبی از مثلث قشریگری زیر نشوید:
ریش، حماقت، زورگویی
♦️مردم با دین مشکلی ندارند بلکه با دین کسانی که از دین نان میخورند مشکل دارند.
💢امام العالمین، سرالانبیا اجمعین، امیرالمومنین علی(ع) :
✍《إِنَّ هَذِهِ الْقُلُوبَ تَمَلُّ كَمَا تَمَلُّ الاَْبْدَانُ
اين دلها همانند تنها، خسته و افسرده مىشوند》
📚نهج البلاغه، #حکمت_197
🔶 @Nahj_Et
شرج نامه ۲۷ نهج البلاغه ۲آبان ۴۰۲.mp3
44.8M
💠شرح نهج البلاغه #نامه_27
🎤 بیانات حجتالاسلام #محمدهادی_هدایت در سلسله جلسات شرح حکمتهای نهجالبلاغه
🔶 @Nahj_Et
#نهج_البلاغه
◽️وَمَنْ نَظَرَ فِي عُيُوبِ النَّاسِ، فَأَنْكَرَهَا، ثُمَّ رَضِيَهَا لِنَفْسِهِ، فَذلِکَ الاَْحْمَقُ بِعَيْنِهِ
🟤کسی که به عیوب مردم بنگرد و آن را بد شمرد ولی برای خویش آن را خوب بداند، احمق واقعی است
✍دليل بر احمق واقعى بودن او روشن است، زيرا از يكسو كارهايى را بر ديگران عيب مى گيرد كه مفهومش تنفر از آن كارهاست و از سويى ديگر همان كارها جزء برنامه زندگى اوست كه مفهومش علاقه مندى به آن است؛ يعنى در آنِ واحد دو چيز متضاد را در درون فكر خود جمع كرده است: خوب دانستن چيزى و بد دانستن همان چيز، و اين كار جز از احمقان انتظار نمى رود. البته كم نيستند كسانى كه به اينگونه تضادها گرفتارند؛ مال مردم را مى برند وآن را كار خوبى مى پندارند؛ ولى اگر مالش را ببرند داد و فرياد برمى آورد كه اين مسلمانى نيست. ديگران را به دليل غصب اموال همنوعان، نامسلمان مى شمرد وخودش نيز غاصب است و در عين حال مسلمان! و امثال آن كه همگى طبق فرموده امام عليه السلام در زمره احمقان واقعى اند.
📚 #حکمت_349
🔶 @Nahj_Et
▫️أَلاَ فَاعْمَلُوا فِي الرَّغْبَةِ کَمَا تَعْمَلُونَ فِي الرَّهْبَةِ!
🟤آگاه باشيد! همان گونه که به هنگام ترس و ناراحتى، (بر خدا عمل مى کنيد) به هنگام آرامش نيز عمل کنيد;
✍خداپرستى و ديندارى، به اين نيست که در مشکلات، به سوى خدا رويم و دست به دامان لطف او بزنيم، امّا به هنگام فرو نشستن طوفان مشکلات خدا و طاعت او را به فراموشى بسپاريم. اگر چنين باشد مشرکان و بت پرستانِ عصر جاهليت نيز از خداپرستان خالص بودند; زيرا قرآن درباره آنها مى گويد:غافل از اين که روى آوردن در مشکلات به سوى خدا افتخارى نيست، بلکه افتخار آن است که در آرامش و راحتى و سلامت و قدرت، انسان متوجه خدا باشد و طوق بندگى او را بر گردن نهد. آنها که در چنين ساعاتى به ياد او هستند خدا آنان را در ساعات سخت و طوفانى از لطف خود محروم نخواهد کرد.
نشانه ايمان خالص آن است که انسان در سلامت و بيمارى، جوانى و پيرى، فقر و غنا، پيروزى و شکست، آزادى و زندان و بالأخره در همه حال به ياد او باشد و بر آستان او پيشانى نهد.
📘#خطبه_28
🔶 @Nahj_Et
14.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 نکوهش افراد شرور
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃 أتِيَ بِجَانٍ وَ مَعَهُ غَوْغَاءُ، فَقَالَ: لَا مَرْحَباً بِوُجُوهٍ لَا تُرَى إِلَّا عِنْدَ كُلِّ سَوْأَةٍ.
🔹 هنگامى كه جنايتكارى را به همراه جمعى از اوباش خدمت امام علی(عليه السلام) آوردند. امام(عليه السلام) فرمود: خوش آمد مباد بر چهره هايى كه جز به هنگام «حوادث بد» ديده نمى شوند.
📚 #حکمت_200 نهج البلاغه
🔶 @Nahj_Et
message-1703486084-21.mp3
5.7M
💠 شرح نهج البلاغه
🔸 #حکمت_90
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃 الْفَقِيهُ كُلُّ الْفَقِيهِ مَنْ لَمْ يُقَنِّطِ النَّاسَ مِنْ رَحْمَةِ اللَّهِ، وَ لَمْ يُؤْيِسْهُمْ مِنْ رَوْحِ اللَّهِ، وَ لَمْ يُؤْمِنْهُمْ مِنْ مَكْرِ اللَّهِ
🔹 فقیه كامل كسى است كه مردم را از رحمت خدا نا اميد نكند، و از لطف الهى مأيوس نسازد، و از مجازات حق ايمن ننمايد.
🎙 استاد #محمدی_شاهرودی
🔶 @Nahj_Et
خطبه220 ج1.mp3
13.59M
📒شرح #خطبه_220 نهج البلاغه
📌جلسه نهم - 3 دی 1402- موسسه اهل البیت اصفهان
🎤صوتی استاد مفسر دکتر#محمدعلی_انصاری
⏰ مدت: 57 دقیقه
💾 حجم: 12.9 MB
🔶 @Nahj_Et