📌 وفات حضرت عبدالمطلب جدّ بزرگوار پيامبر اکرم صلی الله علیه و آله
🔸 حضرت عبدالمطّلب بن هاشم بن عبدمناف ، جد پدری حضرت محمد ص و امام علی ع است. او بزرگ قبیله قریش بود و ریاست او را همگی قبول داشتند. حضرت عبدالمطلب پیرو دین ابراهیم بود و هیچگاه بت نپرستید. ایشان موحد بود و خداوند یگانه را میپرستید.
🔹عبدالمطلب صاحب ده پسر و شش دختر بود. مطابق مشهور رسول خدا از 5 سالگی تحت سرپرستی عبدالمطلب قرار گرفت و 8 ساله بود که جد بزرگوارش از دنیا رفت. واقعه اصحاب فیل (حملۀ ابرهه) در دوره سیادت وی بر مکه روی داده است. از جمله آثار عبدالمطلب، حفرِ چاه زمزم است.
♦️بعضی از سنتهایی که او پایه گذاری کرد و بعدها رسول خدا آنها را اجرا میکرد و آیات الهی در مورد آنها نازل شدهاند: وفای به نذر، تعیین صد شتر برای دیه، حرمت ازدواج با محرم، قطع دست سارق، نهی از قتل دختران، مباهله، تحریم خمر، تحریم زنا ...
▫️ عبدالمطلب همواره، به محمد ص خیلی علاقه داشت و درباره او سفارش می نمود. وی اطلاعاتی از روی تواریخ گذشته و گفتار کاهنان و دانشمندان درباره آینده درخشان و پرشکوه این فرزند بهدست آورده بود که آینده او را در نظرش پرشکوه جلوه میداد.
#تقویم_تاریخ
#10ربیع_الاول
#وفات_عبدالمطلب
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📒 مقدمه ای بر این خطبه لزوم هدایت الهی و مراتب آن
📌 نهجالبلاغه/ خطبه144/ قسمت1 از 24 قسمت
🎤صوتی استاد مفسر دکتر#محمدعلی_انصاری
#خطبه_144
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چرا مردها یک رابطه رو تموم میکنند؟
یه پدیدهای توی آقایون وجود داره به اسم ''سیلاب''
در صورتی که دلخوری دُرست و به اندازه گفته نشه رخ میده.
🔶 @Nahj_Et
شرح_صوتی_خطبه_۸۲_جلسه_۶_(غراء).mp3
10.03M
شرح خطبه ۸۲ (غراء) جلسه ششم
آیا دغدغه دینی دارید ؟ آیا نگران دین و فرهنگ مردم هستید؟
موانع پند پذیری چیست ؟ . فَيَا لَهَا أَمْثَالًا صَائِبَةً وَ مَوَاعِظَ شَافِيَةً- لَوْ صَادَفَتْ قُلُوباً زَاكِيَةً وَ أَسْمَاعاً وَاعِيَةً- وَ آرَاءً عَازِمَةً وَ أَلْبَاباً حَازِمَةً
تقوی نسبی است در مراحل بالایش ما را به شهود میرساند . فَاتَّقُوا اللَّهَ تَقِيَّةَ مَنْ .... اقْتَدَى فَاحْتَذَى وَ أُرِيَ فَرَأَى
آنانکه که ملکوتی هستند ازنظر فرهنگی میتوانند تحول ایجاد کنند. فَاتَّقُوا اللَّهَ تَقِيَّةَ مَنْ ....اقْتَدَى فَاحْتَذَى وَ أُرِيَ فَرَأَى .... فَأَفَادَ ذَخِيرَةً وَ أَطَابَ سَرِيرَةً
📙سایت بنیاد مجازی نهج البلاغه در فضای مجازی و تالیفات استاد #میرزامهدی_صادقی
#شرح_صوتی
#خطبه_82
جلسه ششم
🔶 @Nahj_Et
؛﷽
🔵ثروت وسیله ای برای آزمایش انسان
✍امیر مؤمنان علی علیهالسّلام : از شما یاری خواسته حال آنکه سپاهیان آسمانها و زمین برای اوست و عزیز و حکیم است. از شما قرض خواسته، حال آنکه گنجینه های آسمانها و زمین از آن اوست و او بی نیازِ ستوده است. او تنها خواسته شما را بیازماید که کدامتان عملش نیکوتر است.
📗نهج البلاغه، خطبه ۱۸۳
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🪐انتخاب دنیا به جای آخرت
🟠افسوس که دنياپرستان بر متاع پست دنيا هجوم آوردند، و براى به دست آوردن حرام يورش آورده يكديگر را پس زدند، نشانه بهشت و جهنّم براى آنان بر افراشته، اما از بهشت روى گردان و با كردار زشت خود به طرف آتش روى آوردند، پروردگارشان آنان را فراخواند امّا پشت كرده، فرار كردند، و شيطان آنان را دعوت كرد، پذيرفته به سوى او شتابان حركت كردند....گمراهان، دنياى زودگذر را برگزيدند، و آخرت جاويدان را رها كردند. چشمه زلال را گذاشتند و از آب تيره و ناگوار نوشيدند، گويا فاسق آنها را مى نگرم كه با منكر و زشتى ها يار است و با آن انس گرفته و همنشين مى گردد تا آن كه موى سرش در گناهان سفيد گشته و خلق و خوى او رنگ گناه و منكر گيرد..
كجايند دل هاى به خدا پيش كش شده و در اطاعت خدا پيمان بسته.
📘#خطبه_144
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📒ویژگی های هدایت وحیانی
📌 نهجالبلاغه/ خطبه144/ قسمت2 از 24 قسمت
🎤صوتی استاد مفسر دکتر#محمدعلی_انصاری
#خطبه_144
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به نظرتون میرزای قمی
چجوری به این آرامش رسیده
غیر از فراموش نکردن خداست ؟
الیس الله بکاف عبده
خدا کافی نیست ؟
🔶 @Nahj_Et
📌درگذشت آیتالله ابوالقاسم خزعلی
🔻ابوالقاسم خزعلی در سال ۱۳۰۴ هجری شمسی در بروجرد، از توابع استان لرستان چشم به جهان گشود. وی ده ساله بود که به همراه خانواده به مشهد مقدس مهاجرت کرد. از ۱۷ سالگی به حوزه علمیه مشهد رفت و مدتی بعد به حوزه علمیه قم عزیمت کرد.
🔸 آیتالله خزعلی، از شاگردان دروس خارج فقه و اصول آیتالله بروجردی و امام خمینی بود و منظومه و اسفار را نزد علامه طباطبایی آموخت. وی همچنین مدتی در درس آیت الله بهجت حاضر شد و از محضر این مرد بزرگ نیز کسب فیض کرد.
♦️ایشان در طول دوران مبارزات سیاسی خود با رژیم شاه، ارتباط نزدیکی با امام خمینی داشت و بارها زندانی و تبعید شد. پس از انقلاب ، مسئولیتهایی چون عضویت در مجلس خبرگان قانون اساسی، مجلس خبرگان رهبری و شورای نگهبان قانون اساسی را بر عهده داشت.
🔸آیتالله خزعلی که حافظ قرآن و نهج البلاغه هم بود، در ۲۶ شهریور ۱۳۹۴ در سن ۹۰ سالگی دار فانی را وداع گفت و پیکر ایشان در رواق دارالزهد حرم مطهر امام رضا علیه السلام مدفون شد.
#تقویم_تاریخ
#25شهریور
#آیتالله_خزعلی
🔶 @Nahj_Et
▫️لاَ یَرْجُوَنَّ أَحَدٌ مِنْکُمْ إِلاَّ رَبَّهُ
🍃هیچ یک از شما جز به پرورگارش امیدوار نباشد (و دل نبندد)
✍زیرا اولاً: مسبب الاسباب خداست و بر اساس توحید افعالى معتقدیم: لا مؤثر فى الوجود الا الله; همه چیز به فرمان او و رشته تمام امور در قبضه قدرت اوست، بنابراین چه بهتر که انسان آب را از سرچشمه بگیرد و هرچه مى خواهد از او بخواهد و سرنوشت خود را در تفکرى شرک آلود در دست دیگرى نبیند.ثانیاً به فرض که دیگران هم سرنوشت ساز باشند، خضوع و تواضع در برابر غیر خدا ذلت است و در برابر پروردگار عزت.
📘#حکمت_82
🔶 @Nahj_Et
📌 ولادت سیده نفیسه از نوادگان امام حسن مجتبی علیه السلام
🔹 سیده نفیسه، دختر حسن بن زید بن حسن بن علی علیهما السلام است که سال ۱۴۵ق در مکه بدنیا آمد. وی که دارای شخصیتی عابد، زاهد، محدّث، نیکوکار و حافظ قرآن بوده است همسر اسحاق مؤتمن فرزند امام صادق ع بود.
♦️ندیمه او که ۴۰سال به او خدمت کرده، می گوید: «ندیدم که شب بخوابد و روزها روزه نباشد.»
🔻او در سال ۱۹۳ ق پس از انجام مناسک حج به مصر آمد. مصریان کرامات زیادی از آن بانوی محترم دیدند که سبب اسلام آوردن یهودیان بسیاری شد. او به درخواست مصریان برای همیشه در مصر ساکن شد.
🔹 سیده نفیسه در رمضان سال ۲۰۸ ق از دنیا رفت. اسحاق مؤتمن، میخواست جنازه همسرش را به مدینه ببرد اما به درخواست اهالی مصر او را در همانجا دفن کرد.
#تقویم_تاریخ
#11ربیع_الاول
#نفیسه_خاتون
🔶 @Nahj_Et
خطبه 16.mp3
3.16M
🔈صوت بسیار زیبا و دلنشین
🔴شرح خطبه 16 نهج البلاغه
🔶 @Nahj_Et
امام علی علیهالسلام:
💠دودمان او (پيامبر صلىالله عليه و آله )، بهترين دودمان است و شجرهاش بهترين شجره؛ [شجره اى كه ]شاخههايش راست است و ميوههايش آويخته. زادگاهش مكّه است و هجرتش به طَيْبه بود. در آن جا آوازهاش بلند شد و صداى [دعوت ]او به همه جا كشيده شد.
📙نهج البلاغة : خطبة ۱۶۱
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📒 خداوند، پیامبران را برای مردم حجت و الگو قرار داد
📌 نهجالبلاغه/ خطبه144/ قسمت3 از 24 قسمت
🎤صوتی استاد مفسر دکتر#محمدعلی_انصاری
#خطبه_144
🔶 @Nahj_Et
آينده از آنِ ماست....
▫️لَتَعْطِفَنَّ الدُّنْيَا عَلَيْنَا بَعْدَ شِمَاسِهَا عَطْفَ الضَّرُوسِ عَلَى وَلَدِهَا، وَ تَلاَ عَقِيبَ ذَلِكَ: (وَ نُرِيدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَى الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الاَْرْضِ وَ نَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَ نَجْعَلَهُمُ الْوارِثِينَ
🟠دنيا همچون شتر بدخويى است كه بعد از چموشى به ما روى مى آورد و همچون شترى است كه دوشنده شير را گاز مى گيرد تا شير را براى فرزندش نگه دارى كند. سپس امام آيه 5 سوره «قصص» را تلاوت فرمود: ما مى خواهيم بر مستضعفان زمين منت گذاريم و آنها را پيشوايان و وارثان آن قرار دهيم.
✍همان گونه كه شتر شيرده از دوشيدن شير خود ممانعت مى كند مبادا گرفتار كمبود شير براى بچه اش گردد و افرادى را كه به سراغ دوشيدن شير مى روند گاز مى گيرد همچنين در آينده دنيا به سوى ما باز مى گردد و به قدرت پروردگار، مخالفان ما سركوب مى شوند و حكومت به دست صالحان مى افتد، همان گونه كه قرآن مجيد وعده داده است.
📘#حکمت_209
🔶 @Nahj_Et
📌 «ولادت رسول خاتم،
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم)»
💠 نظر مشهور اهل سنت این است که تولد رسول خدا (صلی الله علیه و آله) روز دوشنبه ۱۲ ربیع الاول سال عام الفیل، برابر با سال ۵۷۰ میلادى بوده است، اما قول مشهور شیعیان آن است که آن حضرت در روز جمعه مصادف با ۱۷ ربیع الاول آن سال به دنیا آمدند.
✨مورخان حوادثی مهمی را در شب میلاد پیامبر، اشاره دارند از آن جمله:
🔹 در آن شب ۱۴ برج از ایوان کسری فرو ریخت و آتشکده فارس که هزار سال آتش آن افروخته بود خاموش شد.
🔸 در آن شب، دریاچه ساوه خشکید و موبد بزرگ در خواب دید که شتران تنومند همراه اسبهای عربی از دجله گذشتند و در ایران پراکنده شدند.
🔹 امام صادق (علیهالسلام) فرمود:
«چون رسول خدا تولد یافت کاخهای سفید فارس و قصرهای شام (در پرتو نوری که تابید) برای آمنه آشکار شد.»
#تقویم_تاریخ
#۱۲_ربیع_الاول
#میلاد_پیامبر
🔶 @Nahj_Et
🎙📓کتاب صوتی " شکوه نهج البلاغه"📓🎙
🖋️اثر جرج جرداق
🌟تهیه شده در ایران صدا🌟
🎙با صدای #حسن_سلطانی
📝ترجمه:محمد حسین پورهمت
📓🎙📓🎙📓🎙📓🎙📓🎙
📚#معرفی_کتاب
📓کتاب "شکوه نهج البلاغه" ترجمه فارسی کتاب روائع نهجالبلاغه اثر جرج جرداق است. جرج جرداق نویسنده، اسلام پژوه و شاعر مشهور مسیحی لبنان است که به نوشتههایش درباره امام علی علیه السلام شهرت دارد.
🎙شمار کسانی که در کتاب شریف نهج البلاغه تأمل کرده اند کم نیست، ولی کتاب حاضر به قلم جرج جرداق مسیحی، تلاش دارد مقام انسانی و عدالتخواه مولا علی علیه السلام را به دور از وقایع و اختلافات تاریخی تبیین کند.
📓کتاب روائع نهجالبلاغه (شکوه نهجالبلاغه) شامل دو بخش عمده است: نخست مقدمه زیبا و دیدهگشای جرج جرداق درباره مقام ادبی و امتیازهای فکری امام علی علیهالسلام آمده و سپس گزیدهای از خطبهها و نامههای امام علی علیهالسلام در نهجالبلاغه درج گردیده است.
🔶 @Nahj_Et