#نهجالبلاغه
🌸«او مى آيد تا در آن ميان گره ها را بگشايد، بردگان ملّتها و افراد اسير را آزاد سازد، گمراهان و ستمگران متحد را پراکنده کند و حق جويان متفرق را گردهم آورد، او مدّتى در پنهانى از مردم به سر مى برد آن گونه که پى جويان اثر قدمش را نبينند، هر چند براى يافتن او بسيار جستجو کنند»
📚#خطبه_150
🔶 @Nahj_Et
روزگاری بر مردم فرا رسد که از قرآن
جز "نشانی" نماند و از اسلام جز "نامی"
در آن روز مسجدها از نطر بنا، آباد و از
نظر هدایت، ویران خواهد بود و نمازگزاران
و سازندگان آن بدترین مردم روی زمین اند.
از ایشان فتنه و فساد آید و لانه گناه و پلشتی باشند.
آنکه خواهد از شرشان کناره گزیند بدان در اندازندش وآنکه خواهد از آنان فاصله گیرد و پرویشان نکند بکشانندش.
خدای سبحان درباره ی آنان فرماید:
به خداییم سوگند بر آنان فتنه و بلایی فرستم
که بردباران هم در آن حیران بمانند، و این حتمی است.
از خدا خواستاریم که از لغزشها و غفلتهامان درگذرد.
نهج البلاغه، #حکمت_361
🔶 @Nahj_Et
امام علی علیه السلام می فرمایند:
همانا فقر دین انسان را ناقص و عقل را سرگردان و عامل دشمنی است.
📚 نهج البلاغه ح ۳۱۹
🔶 @Nahj_Et
🔺 جمله ای که امشب خواب را از چشمانتان میگیرد
🔹 كلام گهربار مولی امیرالمومنین علی علیه السلام :
"ما لابن آدم و الفخر، أوله نطفه، و آخره جیفَه، لا یرزق نفسه، و لا یدفع حتفه"
🔹 آدمیزاده را چه جای فخرفروشی
كه در آغاز نطفه ای است و در پایان لاشه ای
به تن خویش، روزی رسان نباشد و در رویارویی با مرگ، كمترین ایستادگی نتواند
🔹 وَضْع فخرك، وَ احْطُط كِبْرَكَ، وَ اذْكُر قبرك، فَاِنّ علیه ممرك و كما تدین تدان، و كما تزرع تحصد … لایتخاحزون و لایتناسلون و لایتزاورون و لایتجاورون
🔹 #حکمت_445
🔶 @Nahj_Et
اولویت حکومت امام علی علیه السلام
پس از بیعت مردم با علی بن ابیطالب اولین اولویت را رسیدگی به معیشت مردم و بازسازی توان اقتصادی شهروندان و مبارزه با کسانی که از موقعیت و منصب خود سوء استفاده های مالی کردن قرار دادند...
«بدین وسیله آنچه از زمین و سایر اموال به دیگران اعطا شده به بیت المال باز می گردانم... حتی اگر ببینم که این اموال به مهر زنان رفته و در شهرها پراکنده شده، باز آنها را به را حالت اول بر می گردانم.
پس از مبارزه با ثروت و منصب های باد آورده اعراب ذی نفوذ و بازگرداندن اموال آنها به بیت المال، برابری اجتماعی و اقتصادی را در مورد عرب و عجم در دستور کار سیاست های خود قرار می دهم.»
✅نهج البلاغه، #خطبه_39
🔶 @Nahj_Et
شرح حکمت ۷۶ بخش ۶ روش تحلیل رویدادها.mp3
2.34M
🌹سلسله جلسات درسهای نهج البلاغه
📒 #حکمت_76 6⃣
⭕️ روش تحلیل رویدادها
🎙حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
🔶 @Nahj_Et
.
🔰 کاخ نشینی، پس ماندِ گذشتگان
💠 حضرت امیر (علیه السّلام) در یک بیان نورانی فرمود: (الا حرّ یدع هذه اللّماظه)*. حواستان باشد ؛ شما که رفتید در این کاخ ها نشستید، آنچه به نام پهلوی بود الآن در دست شماست؛ مواظب باشید!
حضرت فرمود: چرا مردان آزاده پیدا نمی شوند که از ((لّماظه)) یعنی مانده لای دندان گذشتگان پرهیز کنند؟! پهلوی و امثال پهلوی تا آنجا که ممکن بود از این باغ و راغ ایران استفاده کردند؛ آنچه لای دندان اینها مانده بود را در آورید! از این کاخ ها صرف نظر کنید. این حکم رادمردی و آزادگی است.
📌 نهج البلاغه #حکمت_456
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#غافلگیری_مرگ
💗امیرالمومنین عليه السلام :
💎ثُمَّ ازدادَ المَوتُ فيهِم وُلوجا ، فَحِيلَ بَينَ أحَدِهِم و بَينَ مَنطِقِهِ ، و إنَّهُ لَبَينَ أهلِهِ يَنظُرُ بِبَصَرِهِ و يَسمَعُ بِاُذُنِهِ ، عَلى صِحَّةٍ مِن عَقلِهِ و بَقاءٍ مِن لُبِّهِ ، يُفَكِّرُ فيمَ أفنى عُمرَهُ ، و فيمَ أذهَبَ دَهرَهُ ! .
🔴 آن گاه مرگ به پيكر آنان بيشتر و بيشتر نفوذ مى كند و شخص را از سخن گفتن مى اندازد، در حالى كه ميان اعضاى خانواده خويش است و با چشمانش [آنان را] مى بيند و با گوشش مى شنود و خِردش سالم و عقلش به جاست. به اين مى انديشد كه عمرش را در چه راهى صرف كرده و روزگارش را چگونه به سر برده است!;
📘#خطبه_109
🔶 @Nahj_Et
قال امیرالمومنین (ع):
﷽
بندگان خدا!شما و آنچه از اين دنيا آرزومنديد،مهماناني هستيد كه مدتي معين براي شما قرار داده شد،بدهكاراني هستيد كه مهلت كوتاهي در پرداخت آن داريد،و اعمال شما همگي حفظ مي شود.
چه بسيارند تلاشگراني كه به جايي نرسيدند،و زحمتكشاني كه زيان ديدند.در روزگاري هستيد كه خوبي در آن پشت كرده و مي گذرد،و بدي رويگردان شده،پيش مي تازد،و طمع شيطان در هلاكت مردم بيشتر مي گردد،هم اكنون روزگاري است كه ساز و برگ شيطان تقويت شده،نيرنگ و فريبش همگاني گشته،و به دست آوردن شكار براي او آسان است.
به هر سو مي خواهي نگاه كن!
آيا جز فقيري مي بيني كه با فقر دست و پنجه نرم مي كند؟یا ثروتمندي كه نعمت خدا را كفران كرده و با بخل ورزيدن در ادا حقوق الهي،ثروت فراواني گرد آورده است؟يا سركشي كه گوش او از شنيدن پند و اندرزها كر است؟عبرت گرفتگان از دنيا كجايند؟خوبان و صالحان شما؟كجايند آزادمردان و سخاوتمندان شما؟كجايند پرهيزگاران در كسب و كار؟كجايند پاكيزگان در راه و رسم مسلماني؟
آيا جز اين است كه همگي رخت بستند و رفتند؟و از اين جهان پست و گذران و تيره كننده عيش و شادماني گذشتند؟مگر نه اين است كه شما وارث آنها بر جاي آنان تكيه زديد،و در ميان چيزهايي بي ارزش قرار داريد كه لبهاي انسان به نكوهش آن مي جنبد؟تا قدر آنها را كوچك شمرده و براي هميشه يادشان فراموش گردد.
پس در اين نگرانيها بايد گفت:
(انا لله و انا اليه راجعون).فساد آشكار شد،نه كسي باقيمانده كه كار زشت را دگرگون كند،و يا از نافرماني و معصيت باز دارد،
🔴 شما با چنين وضعي مي خواهيد در خانه قدس الهي و جوار رحمت پروردگاري قرار گيريد؟و عزيزترين دوستانش باشيد؟هرگز!
خدا را نسبت به بهشت جاويدانش نمي توان فريفت،و جز با عبادت،رضايت او را نمي توان به دست آورد.
نفرين بر آنان كه امر به معروف مي كنند و خود ترك مي نمايند،و نهي از منكر دارند و خود مرتكب آن مي شوند.
📚نهج البلاغه #خطبه_129
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هرگاه به مشورت نيازمند شدى، نخست به جوانان مراجعه نما، زيرا آنان ذهنى تيزتر و حدسى سريع تر دارند. سپس (نتيجه) آن را به نظر ميان سالان و پيران برسان تا پيگيرى نموده، عاقبت آن را بسنجند و راه بهتر را انتخاب كنند، چرا كه تجربه آنان بيشتر است.
📚شرح نهج البلاغه ابن ابى الحديد جلد 20، صفحه 337، حدیث 866
🔶 @Nahj_Et
امام على عليه السلام:
ميان حق و باطل جز چهار انگشت فاصله نيست. باطل اين است كه بگويى: شنيدم و حق آن است كه بگويى: ديدم!
📚نهج البلاغه(ترجمه صبحی صالح) ص198
🔶 @Nahj_Et
قرآن کریم در آیه ۱۹ سوره قاف با تعبیر «سکرةالموت» به آن اشاره میکند و میفرماید: وَ جاءَتْ سَكْرَةُ الْمَوْتِ بِالْحَقِّ ذَلِكَ مَا كُنْتَ مِنْهُ تَحِیدُ (و سرانجام سکرات (و بی خودی در آستانه) مرگ به حق فرا میرسد (و به انسان گفته میشود) این همان چیزی است که تو از آن میگریختی).
در یکی از خطبههای نهج البلاغه، «سکرات مرگ»، اینگونه توصیف شده است:
«در سکرات مرگ، سستی و ضعف سراپای انسان را میگیرد و رنگ رخسار او تغییر میکند. در ابتدا زبانش از گفتار باز میماند ولی چشم و گوش و اندیشه او هنوز از کار نیفتادهاند. او درباره دنیا و اموالش با حسرت میاندیشد و پشیمان میشود. سپس مرگ بر او چیرهتر میشود و گوش او نیز از کار میافتد؛ نه سخن میگوید و نه صدایی میشنود، چشمانش در حدقه چرخ میزند و چهره اطرافیان و حرکت لب های آنان را میبیند ولی صدایشان را نمیشنود. پس از مدتی، سایه مرگ چشمان او را نیز فرا میگیرد و جان از بدنش خارج میگردد»
📚نهج البلاغة، نسخه و تصحیح محمد عبده، خطبه۱۰۷، ج۱، ص۲۱۲؛ محمدی ری شهری، میزان الحکمه، ج۱۱، ص۱۲۴.
🔶 @Nahj_Et
#نهج_البلاغه
❤️امیرالمومنین علی علیه السلام:
🌗هنگامی که از طبقات تهیدست و مستمند، کسی را یافتی که زاد راه تو را بسوی روز قیامت حمل کرده و به دوش بکشد، و فردای قیامت همان زمان که سخت به آن نیاز داری، سالم و دست نخورده آن را به تو برگرداند، پس وجود او را غنیمت شمرده، بی درنگ زاد راهت را بر دوش او بگذار و هر چه می توانی توشه بیشتری را با او بفرست که اکنون تو بر این کار قدرت داری و توانائی، چه بسا که بعدا او را طلب کنی و لیکن دیگر او را نیابی و دسترسی به او پیدا نکنی.
📘#نامه_31
🔶 @Nahj_Et
🌷 امیرالمومنین (عليه السلام) فرمودند :
✍ إنَّ الدُّنیا لَم تُخلَق لَکُم دارَ مُقامٍ ، بَل خُلِقَت لَکُم مَجازا لِتَزَوَّدوا مِنهَا الأَعمالَ إلى دارِ القَرارِ . فَکونوا مِنها عَلى أوفازٍ ، وقَرِّبُوا الظُّهورَ لِلزِّیالِ (لِلزَّوالِ) .
👌 دنیا آفریده نشده که سراى ماندن شما باشد ، بلکه آفریده شده ، که گذرگاه شما باشد تا از آن براى سراى ماندگارى تان توشه عمل برگیرید.
👌 پس در دنیا همواره مهیّاى سفر باشید و مَرکبها را براى رفتن ، آماده سازید.
📖 نهج البلاغه ، #خطبه_132
🔶 @Nahj_Et