🌴 #امیرالمؤمنین علی علیه السلام :
🌻 فَإِنَّمَا هُمْ أَهْلُ دُنْيَا مُقْبِلُونَ عَلَيْهَا وَ مُهْطِعُونَ إِلَيْهَا وَ قَدْ عَرَفُوا الْعَدْلَ وَ رَأَوْهُ وَ سَمِعُوهُ وَ وَعَوْهُ وَ عَلِمُوا أَنَّ النَّاسَ عِنْدَنَا فِي الْحَقِّ أُسْوَةٌ فَهَرَبُوا إِلَي الْأَثَرَةِ فَبُعْداً لَهُمْ وَ سُحْقاً إِنَّهُمْ
🍂 روش برخورد با پدیده فرار :
آنان «که فرار کردند» دنیاپرستانی هستند كه به آن «دنیا» روی آوردند، و شتابان در پی آن گرفتند، عدالت را شناختند و دیدند و شنیدند و به خاطر سپردند، و دانستند كه همه مردم در نزد ما، در حق یكسانند، پس به سوی انحصار طلبی گریختند. دور باشند از رحمت حق، و لعنت بر آنان باد.
#نامه_70
🔶 @Nahj_Et
💠🔹 همانا انسان در دنيا تخته نشان تيرهای مرگ است، ثروتی كه دستخوش تاراج مصيبتهاست، با هر جرعه نوشيدنی اندوهی گلوگیر و در هر لقمه ای استخوان شکسته ای قرار دارد و بنده نعمتی به دست نياورد جز آنكه نعمتی از دست بدهد و روزی به عمرش افزوده نمی گردد جز با كم شدن روزی ديگر، پس ما ياران مرگيم و جانهای ما هدف نابودی ها، پس چگونه به ماندن جاودانه اميدوار باشيم؟در حالی كه گذشت شب و روز بنایی را بالا نبرده ،جز آن كه آن را ويران كرده، و به اطراف پراكند.
#حکمت_191
🔶 @Nahj_Et
❇️ دین اسلام #شب_یلدا را تایید میکند یا با آن مخالف است؟
✅ پاسخ
🔶 روش اسلام در مواجه با سنتهای بومی هر منطقه در صورتی که مخالفتی با احکام الهی نداشته باشند تایید و تکریم آنهاست.
🔶در همین راستا است که امام علی(ع) هنگام فرستادن مالک اشتر به سوی مردم مصر، که سرزمینی با فرهنگ کهن چندهزار ساله بود، به وی سفارش میکند:
🔶سنتها و آیینهای نیکی را که بخش وسیعی از مردم آن سرزمین انجامش داده (در دل مردم آن سرزمین جا گرفته) و موجب برقراری الفت و دوستی میان آنان بوده؛ و موجب اصلاح رفتاری جامعه میشود را از بین مبر. و روش جدیدی را ایجاد مکن که به آیینهاى نیک کهن آسیبی وارد کند که در این صورت، آنانی که آن آیین نیک را ایجاد کرده بودند، دارای اجر و پاداش بوده و گناه از بین بردن آن آیینها بر گردن تو خواهد بود!».
🔶روشن است که منظور امام علی(ع) در این سفارش، آیین و سنتهای اسلامی نیست؛ زیرا همانگونه که گفته شد مردم مصر قبل از اسلام دارای فرهنگ و تمدن دیرین بودند و دین اسلام و سنتهای این دین سابقه چندانی در آن سرزمین نداشت تا مورد تأکید و سفارش امام علی(ع) به مالک اشتر باشد.
🔶شب یلدا یک فرصت مناسب برای #صله_رحم و مهمانی است که روایات متعد به اهمیت مهمان و مهمانی اشاره شده است.
📚نهج البلاغه ص 431
🔶 @Nahj_Et
#خطبه_متقین
📌قسمت چهارم
🔰امام عليه السلام به يکى ديگر از اوصاف پرهيزکاران پرداخته، مى فرمايد:
☀️وَ لَوْلاَ الاَْجَلُ الَّذِي کَتَبَ اللّهُ عَلَيْهِمْ لَمْ تَسْتَقِرَّ أَرْوَاحُهُمْ فِي أَجْسَادِهِمْ طَرْفَةَ عَيْن، شَوْقاً إِلَى الثَّوَابِ، وَ خَوْفاً مِنَ الْعِقَابِ
💠اگر سرآمد معيّنى که خداوند براى (زندگى) آنها مقرّر داشته نبود يک چشم بر هم زدن، ارواحشان از شوق پاداش الهى و ترس از کيفر او در جسمشان قرار نمى گرفت»
🖊روح آنها به کبوترى مى ماند که در قفس گرفتار است; در يک سوى خود، باغى خرم و سرسبز با انواع گلها و گياهان و ميوه ها مى بيند و در طرف ديگر خود آتشى سوزان. در درون قفس، بال و پر مى زند و شديداً طالب آزادى است تا پرواز کند و بر شاخسار باغ قرار گيرد و در ضمن از آتش سوزانى که در يک طرف ديگر قفس بود، رهايى يابد.
🔹پرهيزکاران راستين چنين اند. عشق به ثواب از يک سو و خوف از عقاب (بر اثر سوء عاقبت) از سوى ديگر، روح ناآرام آنها را به جهان ديگر جذب مى کند; ولى اجلى که خداوند براى آنها مقرر ساخته آنان را از اين امر باز مى دارد.
✔️در ضمن اين تعبير، حاکميت صفت خوف و رجا را بر وجود آنها روشن مى سازد; از يک سو اميدوار به لطف و ثواب الهى هستند و از سوى ديگر از اين بيم دارند که در دنيا پايشان بلغزد و در دام شيطان و هواى نفس، گرفتار شوند و با سوء عاقبت از دنيا بروند.
📝ادامه دارد...
🔶 @Nahj_Et
#نهج_البلاغه
💥وَمَنْ کَثُرَ نِزَاعُهُ بِالْجَهْلِ دَامَ عَمَاهُ عَنِ الْحَقِّ
🌎آن کس که بر اثر جهل، بسیار به نزاع و ستیز برخیزد، نابینایى او نسبت به حق پایدار خواهد ماند»
🖊منظور از تنازع در اینجا همان جدال و نزاع در مباحث مختلف است که هرگاه ادامه یابد و هر یک از دو طرف بخواهند سخن خود را به کرسى بنشانند و نسبت به دیگرى برترى جویى کنند تدریجاً حق در نظر آنها پنهان مى شود و خودخواهى ها و برترى جویى ها مانع مشاهده حق مى گردد و چه بسیار هیچ کدام در آغاز بحث به گفته خود چندان مؤمن نباشد; ولى با ادامه جدال و نزاع کم کم باور مى کند که آنچه مى گوید عین حق و سخن طرف مقابل عین باطل است.
#حکمت_31
🔶 @Nahj_Et
✨﷽✨
🔴عدالت، بدون راه فرار
✍ امام علی گرم سخن بود و خطبه میخواند؛ هنوز خطبهاش تمام نشده بود که مردم برای بیعت به سمتش هجوم بردند؛ به طوری که از ازدحام و زیادی جمعيّت، امام حسن و حسين زير دست و پا رفتند و دو طرف لباس و رداى ایشان پاره شد.*1
🔹 امیرالمؤمنین به ناچار حکومت را پذیرفت اما همین که زمام کار را به دست گرفت، مردم یکی یکی رهایش کردند. مگر چه چیز عوض شده یا چه کسی تغییر کرده بود که مردم چنین کردند؟ هیچ! فقط عدالتِ علی در همهجا جاری شده بود و مردم این عدالت را تحمل نمیکردند.
💕 برای با امام ماندن باید مانند او شد؛ مثلاً باید عادل بود تا بتوان عدالت او را تحمل و اجرا کرد. اتفاقی که در زمان ظهور امام زمان میافتد این است که عدالت مهدی در داخل خانه به مردم میرسد، همانگونه که سرما و گرما به داخل خانهها نفوذ میکند*2 و هیچ حقی از کسی برعهدهٔ دیگری نمیماند مگر آنکه آن حضرت آن را میگیرد و به صاحب حق میدهد.*3 پس لازمهٔ تحقق این امر داشتن یارانی عادل است.
🔻 آزمایش و ابتلا یکی از سنتهای الهی است که در هیچ زمانی تعطیل نمیشود. به خودت نگاه کن. اگر با معیارهای مورد نظر امام زمان فاصله داری تا دیر نشده فکری به حال خودت کن! مبادا به دلیل نداشتن ویژگیهایی چون صبر و عدالت در آزمون یاری و بیعت با امام زمان رد شوی. حواست باشد این آزمون فقط یک بار برگزار میشود.
📚 1. نهج البلاغه، خطبه شقشقیّه
2. نعمانی، الغیبه، ص 297
3. بحارالانوار، ج 52، ص 224
🔶 @Nahj_Et
✅ اخلاق مهدوی
🍃امیرالمومنین فرمودند:
«شرک عملی وحشتناک است که اگر انسان با این حالت از دنیا برود و توبه نکند، مورد خشم خدا قرار میگیرد»
🍃در جایی دیگر رسول الله میفرمایند:
«ریاکار با چهار اسم در روز قیامت خوانده میشود؛ ای کافر، ای فاجر، ای بی تعهد، ای زیانکار.»
پس ای زیانکار، زیان کردی؛ چون عملی که میتوانست برای پروردگارت باشد، خرج مردم شد. از دلایل آن میتوان دوستی دنیا، ضعف ایمان و علاقه به محبوبیت در نزد دیگران را نام برد.
زمانی که عقل ها رشد کند، انسانها فقط در مقابل خدا خودنمایی میکنند. آمدن آن روز برای منتظران یک رویا نیست؛ بلکه آنها تلاش میکنند زمان آینده را به حال نزدیک کنند.
[۱. نهج البلاغه خطبه ۱۵۳؛ ۲. بحارالانوار، ج ۶٩، ص ٢٩۵📚
🔶 @Nahj_Et
4_5845988425919893054.mp3
1.64M
صیقل روح
نامه ۳۱ نهج البلاغه
اَحْىِ قَلْبَكَ بِالْمَوْعِظَةِ
« دلت را به موعظه زنده کن »🌱
🎙 حاج سید جمال جلیلی پروانه ره
شاگرد شیخ مجتبی قزوینی صاحب کرامات و مقام کیمیا و ...
🔶 @Nahj_Et
✳️رسول الله صلی الله علیه و آله در منقبت مولا امیرالمومنین علیه السلام فرمودند:
"یا علی عليه السلام اگر نگران این نبودم که عدهای از امت من، آنچه را که مسیحیان در مورد عیسی بن مریم (ع) گفتند، درباره تو هم بگویند، امروز در وصف تو سخنی میگفتم که از جایی گذر نکنی مگر اینکه خاک زیر پای تو را برای تبرک و طلب شفا برگیرند."
📚 منابع فقط از اهل تسنن؛
کنز العمال، ج ۶، ص ۴۰۰
ینابیع المودة، ج ۱، ص ۳۹۱
مجمع الزوائد، ج ۹، ص ۱۳۱
معجم الکبیر طبرانی، ج ۱، ص ۳۲۰
مسند احمد بن حنبل، ج ۱، ص ۱۶۰
تاریخ دمشق ابن عساکر، ج ۱، ص ۲۲۶
شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید، ج ۱۸، ص ۲۸۲
🔶 @Nahj_Et