هدایت شده از قاصدک
🍯عسلت رو مستقیم از کندودار بخر🍯
🍯آب از سرچشمه نوشیدن خوش است🍯
https://eitaa.com/Natural_Honey0
🔴 در محضر قرآن کریم
✅ ان الله یأمر بالعدل و الاحسان و ایتای ذی القربی و ینهی عن الفحشاء و المنکر و البغی یعظکم لعلکم تذکّرون (نحل/۹۰)
🔹خداوند به عدل و احسان و بخشش به نزدیکان، فرمان میدهد و از فحشا و منکر و ستم، نهی میکند، خداوند به شما اندرز میدهد، شاید متذکّر شوید.
🔸این آیه، نمونهای از جامعترین تعلیمات اسلام در زمینه مسایل اخلاقی و اجتماعی است.(سه اصل مثبت و سه اصل منفی) عدل؛ همان اصلی است که تمام نظام هستی بر محور آن میگردد، لذا هر گونه انحراف، افراط، تفریط و تجاوز به حقوق دیگران، بر خلاف اصل عدل است. احسان؛ به معنای نیکوکاری و گذشت است که شامل هرگونه کمک مالی، فکری، فرهنگی و عاطفی میشود و در جایی که عدالت به تنهایی کافی نیست و نیاز به فداکاری و گذشت است، اصل احسان جاری میگردد. امام علی(ع) میفرماید: عدل آن است که حق مردم را به آنان برسانی و احسان آن است که زیادتر به آنها بدهی
📙 (نهج البلاغه، حکمت۲۳۱)
🔸«عدل»؛ انصاف را رعایت کردن است و «احسان»؛ فزونی بخشی. «بخشش به نزدیکان»، بخشی از احسان است و بیان جداگانه آن، اهمیت موضوع را میرساند. «فحشا»؛ اشاره به گناهان پنهانی و «منکر»؛ اشاره به گناهان آشکار دارد و «بغی»؛ به معنای هرگونه تجاوز از حق است. از پیامبراکرم(ص) نقل شده که مجموعهی تقوا در این آیه است (مجمع البیان، ج۱، ص۱۱۸). در انتهای آیه میفرماید: «لعلکم تذکّرون» و تذکر یادآوری چیزی است که انسان پیشتر به گونهای از آن آگاه بوده یا بدان تمایل داشته است، چون رعایت آن اصول سه گانه و نهی آن سه اصل دیگر، ریشه در فطرت آدمی دارد.
❇️ از پيامهای آیه
▫️آیا خداوندى كه انسانها را به عدل و احسان دعوت مىكند، مىشود كه خود عادل نباشد! «ان اللَّه یأمر بالعدل و الاحسان»
▫️عدل و احسان در كنار هم جاذبه دارد، وگرنه مقرّرات خشک، دلها را التیام نمىدهد. «یأمر بالعدل و الاحسان» (عدل، مقدار واجب و احسان، مقدار مستحب است)
▫️اوّلین آمر به معروف و ناهى از منكر، خود خداوند است. «انّ اللَّه یأمر ... و ینهى»
▫️در احسان، رسیدگى به بستگان و صلهرحم اولویّت دارد. «الاحسان و ایتاء ذىالقربى»
▫️امر به معروف، بر نهى از منكر مقدّم است و عدل، بر احسان. «یأمر بالعدل و الاحسان ... و ینهى»
▫️امر به معروف و نهى از منكر باید در فضاى صفا و محبّت و در قالب موعظه و خیرخواهى باشد. «یأمر ... ینهى ... یعظكم»
▫️آمرین به معروف نباید از مردم انتظار پذیرش صددرصد داشته باشند. «لعلّكم تذكّرون»
▫️مردم فطرتاً به عدل و احسان گرایش دارند و از فحشا و منكر متنفرّند، لیكن وسوسهها و غرایز موجب غفلتشان مىشود كه باید با تذكّر، آنان را یادآوری کرد. «لعلّكم تذكّرون»
▫️در نهى از منكر باید ابتدا گناهان رسوا را جلوگیرى كرد، همانگونه كه در امر به معروف باید ابتدا به واجبات سفارش كرد. «یأمر بالعدل ... ینهى عن الفحشاء»
▫️سفارش به عدل و نهى از فحشا، سنّت ابدى خداوند است. «یأمر ... ینهى ... یعظكم» (فعل مضارع، نشانه استمرار است)
🔶 @Nahj_Et
خوشا به حال آنهایی که پیوسته بیاد معاد هستند...
📚امیرالمؤمنین علیه السلام:
قَالَ (علیه السلام): طُوبَى لِمَنْ ذَكَرَ الْمَعَادَ، وَ عَمِلَ لِلْحِسَابِ، وَ قَنِعَ بِالْكَفَافِ، وَ رَضِيَ عَنِ اللَّهِ.
امیرالمؤمنین (عليه السلام): خوشا به حال كسى كه (پيوسته) به ياد معاد باشد و براى روز حساب عمل كند، به مقدار كفايت قانع گردد و از خدا راضى باشد.
✍️ ذکر معاد فوائدی دارد؛
* اولین ثمره آن اخلاص است.
* دومین ثمره آن کنترل خشم است.
* سومین ثمره آن کنترل چشم است.
⬅️ در خطبه ٣٢ نهجالبلاغه امیرالمؤمنین علیه السلام اشاره به افرادی میکنند که یاد بازگشت به سوی خدا، چشم های آنها را (از نگاه حرام) فرو انداخته است.
📚 حکمت ۴۴ نهج البلاغه
🔶 @Nahj_Et
📌همه مى دانيد از هر کس شايسته ترم!
▫️لَقَدْ عَلِمْتُمْ أَنِّي أَحَقُّ النَّاسِ بِهَا مِنْ غَيْرِي؛ وَ وَاللَّهِ لَأُسْلِمَنَّ مَا سَلِمَتْ أُمُورُ الْمُسْلِمِينَ وَ لَمْ يَكُنْ فِيهَا جَوْرٌ إِلَّا عَلَيَّ خَاصَّةً، الْتِمَاساً لِأَجْرِ ذَلِكَ وَ فَضْلِهِ، وَ زُهْداً فِيمَا تَنَافَسْتُمُوهُ مِنْ زُخْرُفِهِ وَ زِبْرِجِهِ.
🌖همانا مى دانيد كه سزاوارتر از ديگران به خلافت من هستم. سوگند به خدا به آنچه انجام داده ايد گردن مى نهم، تا هنگامى كه اوضاع مسلمين رو براه باشد، و از هم نپاشد، و جز من به ديگرى ستم نشود، و پاداش اين گذشت و سكوت و فضيلت را از خدا انتظار دارم، و از آن همه زر و زيورى كه به دنبال آن حركت مى كنيد، پرهيز مى كنم.
✍ زيرا همان طور که مى دانيم «عمر» در آستانه وفاتش براى انتخاب خليفه بعد از خود، يک شوراى شش نفرى تعيين کرد (على(عليه السلام)، عثمان، عبدالرّحمن بن عوف، طلحه، زبير و سعد بن ابى وقّاص) و گروهى را مأمور کرد که اين شش نفر را تحت فشار قرار دهند، که در مدّت سه روز فردى را از ميان خود به عنوان خليفه مسلمين برگزينند و از آنجا که على(عليه السلام) حاضر نشد به شرايط نامشروع بعضى از اهل شورا تن در دهد، تمايل به «عثمان» پيدا کردند و به او رأى دادند و «عثمان» را به عنوان خليفه برگزيدند.امام(عليه السلام) که در برابر عمل انجام شده قرار گرفت، گفتار حکيمانه بالا را ايراد فرمود
📘#خطبه_74
🔶 @Nahj_Et
🔹وَ عَجِبْتُ لِمَنْ شَكَّ فِي اللَّهِ وَ هُوَ يَرَى خَلْقَ اللَّهِ؛
🔹و تعجب مىكنم از کسى که در وجود خدا شک مى کند، در حالى که مخلوقات او را مى بیند (و مى تواند از هر مخلوق کوچک و بزرگ، ساده و پیچیده به ذات پاک آفریدگار پى ببرد)
🔴 مخلوقات بدیع و عجیب و اسرارآمیز و جالب، هر کدام به تنهایى براى پى بردن به وجود آن مبدأ عالم و قادر کافى است.
به ویژه در عصر و زمان ما که علوم گسترش پیدا کرده و شگفتى هاى بسیار بیشترى از عالم خلقت نمایان گشته، خدا شناسى از هر زمانى آسان تر است.
📙حکمت ١٢۶
🔶 @Nahj_Et
📒کتاب: پس از پیامبر (شرح خطبه سوم نهج البلاغه)
📖تعداد صفحات : 174
🔹قطع : رقعی
🔸نوع جلد : شومیز
🔹سری : شرح نهج البلاغه
💰قیمت : 52،000 تومان
☎️تلفن ثابت : 03135676860
📱تلفن همراه : 09131655170
🔶 @Nahj_Et
🔸خواص عاشورایی:
حصَیْنُ بْنُ نُمَیْر
🔻حصَیْنُ بْنُ نُمَیْر در دوران قیام مسلم بن عقیل در کوفه، رئیس پلیس ابن زیاد بود. هم او بود که قیس بن مسهر را دستگیر کرد و نزد ابن زیاد فرستاد که به دنبال آن قیس به شهادت رسید.
🔺در واقعه عاشورا ابن زیاد او را پنجم محرم با لشگر انبوهی بر سر راه امام حسین علیه السلام به «قادسیه» فرستاد. او در شهادت حبیب بن مظاهر نیز دست داشت و بعد از شهادت آن بزرگوار، سر مقدس او را در کوفه بر گردن اسب خویش آویخت تا به قصر ابن زیاد ببرد.
🔹چهار سال بعد از واقعه عاشورا، زمانی که "عبدالله بن زبیر" در شهر مکه بر ضد یزید حاکم وقت، سر به مخالفت برداشت و به کعبه پناه برد، حصین بن نمیر بر کوه "ابوقبیس" منجیق گذاشت و کعبه را هدف قرار داد.
♦️در سرکوبی نهضت توابین به سرکردگی سلیمان بن صرد خزاعی نیز، حصین بهعنوان فرمانده کل سپاه شام، با وی جنگید تا اینکه سلیمان کشته شد.
#تقویم_محرم
#امام_حسین_علیه_السلام
#پنجم_محرم
#خواص_عاشورایی
#بصیرت
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📒خطر تفسیر به رأی قرآن
📌 نهجالبلاغه/ خطبه138/ قسمت4 از 13 قسمت
🎤صوتی استاد مفسر دکتر#محمدعلی_انصاری
#خطبه_138
🔶 @Nahj_Et
راز استغفار معصوم علیه السلام
آیت الله العظمی جوادی آملی:
استغفار طلب مغفرت برای نجات از پیامد گناه است که این یا برای آلوده نشدن است یا برای زدودن آلودگی.استغفار انبیا و ائمه علیهم السلام تنها جنبه دفعی دارد و استغفار دیگران بیشتر جنبه رفعی؛ یعنی زدودن آلودگی. معصومان علیهم السلام با استغفار در حال عبادت و بندگی و مواظبت از خود هستند تا آلوده نشوند؛ ولی دیگران غالباً در این صددند که آلودگی پدید آمده را با استغفار رفع کنند. در حقیقت انسان با استغفار از خدای غفور، طلب مِغْفَر یعنی کلاهخُود میکند. آنان که بدون کلاهخُود (کنایه از سلاح) به جنگ شیطان رفتند سرشکسته بازگشتند و اکنون مغفر می طلبند تا دیگر بار شکست نخورند؛ ولی کسانی که از آغاز با بینش به جنگ شیطان میروند از ابتدا مِغْفَر بر سر می گذارند تا آسیبی نبینند.
📙کتاب سَلُونِی قَبْلَ أَنْ تَفْقِدُونِی (تحریر نهج البلاغه) ج۵ ص۳۲
🔶 @Nahj_Et
⭕️مقابله زحر بن قیس با یاران اباعبدالله علیه السلام
🔻پس از قتل عثمان زحر بن قیس به خدمت امیرالمؤمنین علی (علیهالسّلام) درآمد. امام او را همراه با نامهای به سوی عامل عثمان در ری و همدان فرستاد تا از مردم آن مناطق برای حضرت بیعت بگیرد. او پس از رساندن نامه در جمع مردم آن مناطق، خطبه مفصل و زیبایی در فضل امیرمؤمنان (ع) ایراد کرد. زحر همچنین در جنگهای جمل و صفین در کنار علی (ع) حضور یافت. و در جمل اشعاری را در مدح امیرالمؤمنین (ع) سرود.
🔺اما زحر فردی جاهطلب بود و پس از شهادت امام علی(ع)، به معاویه و کارگزارانش پیوست. در زمان امارت عبیدالله بن زیاد بر کوفه، عبیداللّه در اوایل محرم دستور داد تا او بر سر راه کربلا بایستد و هر کسی را که قصد یاری امام حسین علیهالسلام داشته و بخواهد به سپاه امام ملحق شود، به قتل برساند. همراهان او 500 نفر بودند.
🔹ولی با تمام محدودیتهایی که برای نپیوستن احدی به سپاه امام حسین علیه السلام صورت گرفت، در پنجم محرم افراد زیر خود را به امام علیه السلام رسانده و سرانجام در کربلا در روز عاشورا به شهادت رسیدند:
عامر بن ابی سلامه- امیة بن سعد طائی- حجاج بن بدر تمیمی - سالم بن عمرو کلبی - عمرو بن قرظه انصاری - کنانة بن عتیق تغلبی
#تقویم_محرم
#پنجم_محرم
#خواص_عاشورایی
#بصیرت
🔶 @Nahj_Et