نهج البلاغه
💠🔹مسئلۀ حسن ظن و سوء ظن در اسلام از مسائل بسيار مهم است كه در آيات و روايات بازتاب گستردهاى دارد.
💠ادامه حکمت_114
🔹در حديثى از اميرمؤمنان عليه السلام مىخوانيم: «ضَعْ أمْرَ أخيكَ عَلىٰ أحْسَنِهِ... مَحْمِلاً؛ عمل برادر مسلمانت را بر نيكوترين وجه ممكن حمل كن مگر اينكه دليلى بر خلاف آن قائم شود و هرگز نسبت به سخنى كه از برادر مسلمانت صادر شده گمان بد مبر و مادامى كه مىتوانى محمل نيكى براى آن بيابى حمل بر صحت كن». در حديث ديگرى از امام صادق عليه السلام مىخوانيم: «إذٰا اتَّهَمَ الْمُؤمِنُ أخٰاهُ انْمٰاثَ الْإيمٰانُ مِنْ قَلْبِهِ كَمٰا يَنْمٰاثُ الْمَلْحُ فِى الْمٰاءِ؛ هنگامى كه شخص باايمان برادر مسلمانش را متهم كند ايمان در قلب او ذوب مىشود همانگونه كه نمك در آب»
#حکمت_114
🔶 @Nahj_Et
20.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#حکمت_ربانی
🎥بیانات حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
«فرازهایی از تفسیر کلمات حکیمانه امیر المؤمنین سلام الله علیه»
نامه امام علی علیه السلام به فرزندش امام حسن علیه السلام: اگر بر دشمنت مسلط شدی عفو از او را شکر نعمت قرار بده.
شماره 11
🔶 @Nahj_Et
💐 سه درب از هشت درب بهشت 💐
🔻عَنِ الصَّادِقِ سلام الله علیه أَنَّهُ قَال ؛
أَلَا إِنَّ لِلْجَنَّةِ ثَمَانِيَةَ أَبْوَابٍ ، ثَلَاثَةٌ مِنْهَا إِلَى قُمَّ ، تُقْبَضُ فِيهَا امْرَأَةٌ مِنْ وُلْدِی ، اسْمُهَا فَاطِمَةُ بِنْتُ مُوسَى وَ تَدْخُلُ بِشَفَاعَتِهَا شِيعَتِی الْجَنَّةَ بِأَجْمَعِهِم .
از #امام_صادق سلام الله علیه روايت شده است كه فرمود ؛
همانا بهشت را هشت درب است كه سه درب آنها به سوى #قم است ، در آنجا زنى از فرزندانم بنام #فاطمة سلام الله علیها وفات کند که بشفاعت او همه شيعيانم به بهشت خواهند رفت .
📚بحارالأنوار ۵۷ / ۲۲۸ .
❣ ولادت کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها مبارکباد❣
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ
#نهج_البلاغه
☀️وَلاَ تَيْأَسَنَّ لِشَرِّ هذِهِ الاُْمَّةِ مِنْ رَوْحِ اللّهِ لِقَوْلِهِ تَعَالَى: «إِنَّهُ لاَ يَيْأَسُ مِنْ رَوْحِ اللّهِ إِلاَّ الْقَوْمُ الْكَافِرُونَ
🌔براى بدترين افراد اين امت نيز نبايد از رحمت خداوند مأيوس شد زيرا خداوند متعال مى فرمايد: از رحمت خدا جز كافران مأيوس نمى شوند»
📘#حکمت_377
🔶 @Nahj_Et
💠🔹امام عليه السلام در اين گفتار حكيمانهاش اشاره به نكتۀ مهمى كرده مىفرمايد: «عيب تو (از چشمها) پنهان است تا وقتى دنيا به تو اقبال دارد» (عَيْبُكَ مَسْتُورٌ مَا أَسْعَدَكَ جَدُّكَ) . «جَدّ» در لغت معانى زيادى دارد از جمله: عظمت، كه آيۀ شريفۀ «أَنَّهُ تَعٰالىٰ جَدُّ رَبِّنٰا» به آن ناظر است و به معناى بهره، نصيب، نعمت و بخت. در جملۀ بالا اشاره به همان بهره و نصيب دنيوى است كه گاهى از آن به بخت و شانس تعبير مىشود. امام در واقع در اين عبارت كوتاه به چند نكته اشاره فرموده است: نخست هنگامى كه دنيا به كسى اقبال كند تمام عيوب او را به فراموشى مىسپارند، بلكه گاهى عيب را حُسن معرفى مىكنند و به عكس، هنگامى كه دنيا به كسى پشت كند صفات برجسته او را ناديده مىگيرند، بلكه گاهى عيب مىشمرند و اين اشتباه بزرگى است كه بسيارى از مردم گرفتار آناند. ديگر اينكه انسان بايد تنها نگاه به سخنان مردم نكند و بكوشند عيوب خويش را كه از چشم آنها به سبب اقبال دنيا پنهان شده، دريابد و نيز محاسن و صفات نيك خود را كه به دليل پشت كردن دنيا به او در نظر مردم ناچيز شمرده مىشود كم نشمرد.
#حکمت_51
🔶 @Nahj_Et
6.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شرح حکمت ۱۱۳ ارزشهای والای اخلاقی بخش ۱۵ تواضع.mp3
4.46M
🌹سلسله جلسات درسهای_پ نهج البلاغه
📒 #حکمت_113 5⃣1⃣
⭕️ ارزشهاى والاى اخلاقى (تواضع)
🎙حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
🔶 @Nahj_Et
💠🔹امام عليه السلام در اين كلام نورانىاش به فلسفۀ و آثار چند حكم از احكام مهم الهى اشاره فرموده كه به صورت بسيار گستردهتر در حكمت 252 نيز آمده است. مىفرمايد: «نماز موجب تقرب هر پرهيزگار و حج جهاد هر ضعيف است و براى هر چيز زكاتى است و زكات بدن روزه است و جهاد زن شوهردارى شايستۀ اوست»؛ (الصَّلَاةُ قُرْبَانُ كُلِّ تَقِيٍّ، وَ الْحَجُّ جِهَادُ كُلِّ ضَعِيفٍ. وَ لِكُلِّ شَيْءٍ زَكَاةٌ، وَ زَكَاةُ الْبَدَنِ الصِّيَامُ، وَ جِهَادُ الْمَرْأَةِ حُسْنُ التَّبَعُّلِ) . شك نيست كه نماز بهترين وسيلۀ تقرب به پروردگار است كه از آن در روايات به معراج مؤمن تعبير شده است كه تعبيرى بسيار گويا و رسا در تأثير نماز براى قرب الى الله است؛ ولى امام عليه السلام شرط آن را تقوا شمرده تقوايى كه سبب مىشود انسان با بال و پر نماز به آسمانها و ملكوت پروردگار پرواز كند. همانگونه كه در قرآن مجيد در داستان قربانى فرزندان آدم عليه السلام آمده است: «إِنَّمٰا يَتَقَبَّلُ اَللّٰهُ مِنَ اَلْمُتَّقِينَ» ؛ خداوند تنها، (قربانى را) از پرهيزگاران مىپذيرد». «قربان» به چيزى گفته مىشود كه به وسيلۀ آن تقرب مىجويند؛ خواه اين وسيله، عبادتى از عبادات مانند نماز و روزه و حج باشد يا گوسفندان و ساير حيوانات قربانى يا صدقهاى در راه خدا. بعضى گفتهاند «قربان» مصدر از مادۀ «قُرب» است ولى با توجه به اينكه در محل كلام ما معناى وصفى دارد (چيزى كه مايۀ قرب مىشود) بايد پذيرفت كه مصدرى است كه به معناى وصفى به كار رفته است
#حکمت_136
🔶 @Nahj_Et
💠🔹امام عليه السلام در اين سخن حكيمانه به يكى از ويژگىهاى متضاد زنان اشاره كرده مىفرمايد: «زن عقربى است كه نيش زدن او شيرين است»؛ (ألْمَرْأَةُ عَقْرَبٌ حُلْوَةُ اللَّبْسَةِ) . شارحان نهج البلاغه هم در تفسير اين جمله اختلاف فراوان دارند و هم در اينكه آيا نسخۀ اصلى لَسبه است يا لِبسه (بر وزن حسبه). در نسخۀ محمد عبده لِبسه آمده كه به معناى معاشرت و ملابست است، بنابراين نسخه، تفسير جملۀ بالا چنين است: زن گرچه همچون عقرب گزنده است؛ اما معاشرت با او داراى فوايد و بركات و آثار مثبتى است كه آن را جبران مىكند و به دليل اين آثار معاشرت با او مطلوب است. همانگونه كه قرآن مجيد هم به آن اشاره كرده مىفرمايد: ««وَ مِنْ آيٰاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُمْ مِنْ أَنْفُسِكُمْ أَزْوٰاجاً لِتَسْكُنُوا إِلَيْهٰا»؛ از آيات خدا اين است كه براى شما همسرانى از جنس شما آفريد تا در كنار آنها آرامش پيدا كنيد» و در جايى ديگر مىفرمايد: ««هُنَّ لِبٰاسٌ لَكُمْ وَ أَنْتُمْ لِبٰاسٌ لَهُنَّ»؛ زنان براى شما همچون لباس هستند و شما براى آنها همانند لباس (هر دو زينت هم هستيد و هر دو سبب حفظ يكديگر)». ولى در غالب نسخههاى ديگر مانند نسخۀ مورد بحث ما «لَبسه» آمده است كه به معنى نيش زدن است.
#حکمت_61
🔶 @Nahj_Et