فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_تصویری
🔴چرا خدا حاجتم را نمیده؟دارم ناامید میشم
#نهج_البلاغه
💠چه بسا كه اجابت خواسته هايت به تأخير مى افتد تا اين تأخير، خود موجب بزرگى اجر و پاداش درخواست كننده و فزونى عطا و بخشش اميدوار و آرزومند باشد، و بسا باشد كه چيزى را درخواست كنى و آن چيز به تو داده نشود و بهتر از آن در اين حيات زودگذر و يا در جهان ابدى به تو عطا گردد، يا آنكه چیزی از تو برمي گردد، بخاطر چيزى كه آن براى تو بهتر است، پس چه بسا مطلب و حاجتى كه آن را از خدا مى خواهى، و ليكن هلاك و زوال دين تو در آن است.
📘#نامه_31
🔶 @Nahj_Et
🔍روحها وقتی بزرگ شد، وای به حال آن بدنها! روح وقتی بزرگ شد و روح همه بدنها شد و درد همه را احساس کرد،
😔کارش به آنجا میکشد که مجازات میبیند، برای چه؟ برای غافل ماندن از حال یک بیوه زن و چند یتیم.
🧕میان کوچه زنی را میبیند که مشک به دوش گرفته است. علی علیه السلام آدمی نیست که بیتفاوت از کنار این مناظر بگذرد.
🙆♀💧علت ندارد که یک زن خودش آب کشی کند، حتماً کسی را ندارد یا کسی دارد ولی به حال این زن نمیرسد. فوراً خودش جلو میرود
🤦♂(نمیگوید: آی شُرطه! آی پاسبان! آی نوکر! آی غلام! آی قنبر! تو بیا)، با کمال ادب میگوید: خانم! اجازه میدهید شما را کمک دهم و من مشک آب را به دوش بکشم؟ این زحمت را به من بدهید.
👈🧕آن زن میگوید: خدا پدر تو را بیامرزد. به خانه آن بیوه زن میرود.
⚠️💁♂همینکه مشک را زمین میگذارد، استفسار میکند که ممکن است برای من توضیح بدهید که چرا خودتان آب کشی میکنید؟ شاید مردی ندارید؟ میگوید:
🧔👩👧👧بله، اتفاقاً شوهر من در رکاب علی بن ابیطالب کشته شد. من هستم و چند تا یتیم. این کلمه را که میشنود، سرتا پایش آتش میگیرد.
🌌🚶♂نوشتهاند آن شب وقتی برگشت و به خانه رفت، تا صبح خوابش نبرد. صبح، نان و گوشت و خرما و پول با خودش برمیدارد و با عجله میرود و درِ خانه همان زن را میزند.
🧕☝️میگوید: کیستی؟ میفرماید: من همان برادر مؤمن دیروز تو هستم. به سرعت گوشتها را کباب میکند و به دست خودش در دهان یتیمها میگذارد و یتیمها را روی زانو مینشاند
😭و آرام به آنها میگوید: از تقصیر علی که از شما غافل مانده بگذرید. آنگاه تنور را آتش میکند.
🔥😰وقتی سر تنور میرود، صورتش را به آتش نزدیک میکند. حرارت آتش را احساس میکند، [با خود میگوید:[ علی! حرارت آتش دنیا را بچش و آتش جهنم یادت بیاید،
❌تا دیگر از حال مردم غافل نمانی. بدنی که باید جور بکشد اینطور است، بدنی که روحش روح همه مردم است این گونه است.
🤲باسمک العظیم الاعظم الاعزّ الاجلّ الاکرم یا الله....
✨خدایا تو را قسم میدهیم به حقیقت علی بن ابیطالب که درد سلام را در دل ما ایجاد کن. عاقبت امر همه ما را ختم به خیر بفرما. درد محبت، و ✨معرفت و طاعت و عبادت خودت را در دلهای ما قرار بده. احساس همدردی با خلق خودت را در ما ایجاد بفرما. ما را از پرتو نور ولایت علی علیه السلام ✨بهرهمند بفرما. ما را پیرو واقعی آن بزرگوار قرار بده. دلهای ما را به نور ایمان منور بگردان. ما را با حقایق اسلام آشنا بفرما.
⚡️و لا حول و لا قوّة الّا بالله العلی العظیم
📚 #استاد_مطهری، انسان کامل
ص74، 75، 76 ✨
🔶 @Nahj_Et
#حمد_و_ستایش_خدا
#نهج_البلاغه
◽️اَلَّذِى لا يُدْرِکُهُ بُعْدُ الْهِمَمِ وَلا يَنالُهُ غَوْصُ الْفِطَنِ
🌔همان خدايى که افکار بلند و ژرف انديش، کنه ذاتش را درک نکنند، و غوّاصان هوشمند درياى علوم و دانش ها، دسترسى به کمال هستيش پيدا ننمايند»
📘#خطبه_1
🔶 @Nahj_Et
*🌍 #امیرالمؤمنین علی علیه السلام :*
💥 فَإِنَّكُمْ خُزَّانُ الرَّعِيَّةِ وَ وُكَلَاءُ الْأُمَّةِ وَ سُفَرَاءُ الْأَئِمَّةِ وَ لَا تُحْشِمُوا أَحَداً عَنْ حَاجَتِهِ
*🔅 اخلاق اجتماعی كارگزاران اقتصادی :*
همانا شما خزانه داران مردم، و نمایندگان ملت، و سفیران پیشوایان هستید، هرگز كسی را از نیازمندی او باز ندارید، و از خواسته های مشروعی محروم نسازید.
#نامه_51
🔶 @Nahj_Et
💠 حدیث روز 💠
🌹عدم اتحاد مسلمین در حق🌹
🌻 امیرالمؤمنین علی(عليهالسلام):
🍀فيَا عَجَباً عَجَباً، وَ اللَّهِ يُمِيتُ الْقَلْبَ وَ يَجْلِبُ الْهَمَّ مِنَ اجْتِمَاعِ هَؤُلَاءِ الْقَوْمِ عَلَى بَاطِلِهِمْ وَ تَفَرُّقِكُمْ عَنْ حَقِّكُمْ، فَقُبْحاً لَكُمْ وَ تَرَحاً
🍀شگفتا شگفتا! به خدا سوگند، اين واقعيّت قلب انسان را مى ميراند و دچار غم و اندوه مى كند كه شاميان در باطل خود وحدت دارند، و شما در حق خود متفرّقيد. زشت باد روى شما و از اندوه رهايى نيابيد.
📚#خطبه_27 نهج البلاغه
🔶 @Nahj_Et
✅ مهمترین موضوع قرآن و نهج البلاغه چیست؟ و چرا؟
🌷 امام خامنه ای:
بايد مراقب بود؛ اين مراقبت همان چيزى است كه همه ى اديان و سرتاسر قرآن و نهج البلاغه متوجه به آن است؛ يعنى همان تقوا. اينكه مى بينيد امير المؤمنين در دوران حكومت خود اين همه به تقوا امر مى كند كه شايد كمتر موضوعى در نهج البلاغه به قدر تقوا مورد تأكيد قرار گرفته است همچنين در دعاها و روايات چقدر از خدا تقوا خواسته شده است و نيز در فرمايشهاى امام رضوان الله تعالى عليه آن همه در خصوص رعايت تقوا تذكّر داده شده است، به خاطر همين است كه تقوا «حصار» است. تقوا، يعنى همان مراقبت دائمى شما از خودتان. اين حصارى است به گرد شما. مبادا بگذاريد اين حصار شكسته شود. (10/ 03/ 1378)
🔶 @Nahj_Et
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«خدا غریق رحمت کند شیخنا الاستاد مرحوم حکیم الهی قمشه ای را ، بارها میگفت:
آرزوی ما این است که نهج البلاغه را در بهشت خدمت حضرت امیر سلام الله علیه بخوانیم.»
۹۸/٧/١۵
🔶 @Nahj_Et
💠 اهمیت نهج البلاغه
🔸 شما آقایان علی بن ابی طالب را نخواستید، بشناسید! این درد را آدم کجا بگوید؟! علی را چه کسی می شناسد؟! ذات أقدس الهی را حضرت امیر معرفی کرد که خدا در قرآن تجلّی کرد: فرمود کل عالَم تجلّی خداست، اما تجلّی ویژه الهی در قرآن است، ولی تجلّی حضرت امیر در #نهج_البلاغه است. هیچ چاره ای حوزه علمیه ندارد که نهج البلاغه درسی شود.
🔸 اینکه می گوید «سَلُونِی قَبْلَ أَنْ تَفْقِدُونِی»، زیر این آسمان، دومی کسی هست که بگوید هر چه بخواهید، از من بپرسید؟! شما غیر از علی کسی را نشان دارید؟! این همه انبیا بودند، اولیا بودند! شاگردانِ شاگردانِ شاگردانشان می شود مرحوم بوعلی؛ وقتی بوعلی می خواهد وجود مبارک حضرت امیر را معرفی کند، می گوید: «الذی هو بین الخلق کالمعقول بین المحسوس»، عقل با چشم و گوش چقدر فرق دارد؟ عقل در آسمان است، چشم و گوش در زمین است. فرمود علی عقل جامعه انسانیت است، دیگران چشم و گوش هستند.
🔸 حتماً همان طوری که رسائل و مکاسب درسی است، نهج البلاغه هم باید درسی شود؛ بنابراین هم #حفظ_انقلاب با نهج البلاغه است، هم علی شناسی با نهج البلاغه است هم کلام با نهج البلاغه است.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 دیدار مسئولین کنگره علمی پژوهشی با محوریت سیره امام علی علیه السلام با حضرت استاد
تاریخ: 1396/05/17
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_تصویری
🔴چرا خدا حاجتم رو نمیده؟
دارم ناامید میشم
💠چه بسا كه اجابت خواسته هايت به تأخير مى افتد تا اين تأخير، خود موجب بزرگى اجر و پاداش درخواست كننده و فزونى عطا و بخشش اميدوار و آرزومند باشد، و بسا باشد كه چيزى را درخواست كنى و آن چيز به تو داده نشود و بهتر از آن در اين حيات زودگذر و يا در جهان ابدى به تو عطا گردد، يا آنكه چیزی از تو برمي گردد، بخاطر چيزى كه آن براى تو بهتر است، پس چه بسا مطلب و حاجتى كه آن را از خدا مى خواهى، و ليكن هلاك و زوال دين تو در آن است.
📘 #نامه_31
🔶 @Nahj_Et
آیت الله العظمی جوادی آملی:
آزمایش بندگان به دست خدا، برای دانستن او نیست، بلکه از آن روست که عدلش را به بندگان بنماید و آنان را پیش از اتمام حجت عذاب نکند، از این رو به ایشان استطاعت انجام دادن کار خیر و شر را داده و سپس می آزماید. #امام_هادی سلام الله علیه در این باره می فرماید: « و انما اختبرهم لیعلمهم عدله»
📚کتاب سلونی قبل ان تفقدونی(تحریر نهج البلاغه) جلد ۱ صفحه ۲۹۲
🔶 @Nahj_Et
📲 نهجالبلاغه همراه، جامعترین نرمافزار نهجالبلاغه در کشور
✳️ به همت مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور) جامع ترین نرم افزار موبایلی نهج البلاغه رونمایی شد.
◻️ در این نرم افزار 12 شرح از قوی ترین شرح ها بر نهج البلاغه جمع آوری شده است.
◻️ همه ترجمههای نهجالبلاغه از قدیمیترین که در قرن ۵ نوشته شده تا جدیدترین ترجمهها که در مجموع ۳۵ ترجمه است، در این نرمافزار موبایلی آمده است.
📥 دریافت نرمافزار: yun.ir/ykwyaf
🔶 @Nahj_Et
#نهج_البلاغه
💝امیرالمومنین در تعريف جمع اوباش، فرمود:
🌎آنان چون گرد هم آيند پيروز شوند، و چون پراكنده شوند شناخته نگردند.
و گفته شد كه امام فرمود:آنان چون گرد هم آيند زيان رسانند، و چون پراكنده شوند سود دهند.
از امام پرسيدند: چون اوباش گرد هم آيند زيان رسانند را دانستيم، امّا چه سودى در پراكندگى آنان است، فرمود:
صاحبان كسب و كار و پيشه وران به كارهاى خود باز مى گردند، و مردم از تلاش آنان سود برند، بنّا به ساختن ساختمان، و بافنده به كارگاه بافندگى، و نانوا به نانوايى روى مى آورد.
📘#حکمت_199
🔶 @Nahj_Et
#جلوگيرى_كننده_از_ضلالت
💥من يبتغ غير الاسلام دينا تتحقق شقوتُه، و تنفصم عروته، و تعظم كبوَتُه، و يكن مآبُه الى الحزن الطويل و العذاب الوبيل
💠پس هر کس جز اسلام دینى را انتخاب کند به یقین شقاوت او ثابت ، و پیوند او با خدا قطع، و سقوطش سهمگین خواهد بود، و سر انجامش رنج و اندوهى بى پایان و شکنجه اى پردرد مى باشد.
📘 #خطبه_161
🔶 @Nahj_Et
امیر المؤمنین علیه السلام فرمود:
«إِنَّ لِلْقُلُوبِ إِقْبَالاً وَ إِدْبَاراً فَإِذَا أَقْبَلَتْ فَاحْمِلُوهَا عَلَي النَّوَافِلِ وَ إِذَا أَدْبَرَتْ فَاقْتَصِرُوا بِهَا عَلَي الْفَرَائِضِ»[۱]اين دل، مثل فصول چهارگانه، يعنی زمان، گاهی بهاری دارد, گاهی پاييزی, گاهی اقبالی دارد، گاهی ادباری دارد. اگر دل در حالت بهار بود، شكوفايی و اقبال بود، از #نوافل نگذريد، سعی كنيد، نافلهها را ترك نكنيد و اگر دل، آن آمادگی را ندارد، شما بر دل تحميل نكنيد، فقط #واجبها را انجام دهيد، نگوييد حتماً نماز شب بخوانم، آن نماز شبی كه با ادبار دل همراه است، با كراهت آميخته است، كمتر انسان، توفيق پيدا ميكند...
اين بيان نورانی وجود مبارك امير مومنان يك بيان جامعی است، فرمود: دل يك وقت بهار است، يك وقت پاييز، وقتی پاييزِ دل شد، او را نرنجانيد، به همان واجبات اكتفا كنيد؛ امّا يك وقت اقبال دارد، شكوفاست، او را در جلسات و گعدهها نبريد»
[۱] . نهج البلاغه #حکمت_312
درس اخلاق آیت الله العظمی جوادی آملی ۹۳/٩/۶
🔶 @Nahj_Et
«امیر مؤمنان علی سلام الله علیه از سرزمین کربلا گذشت و با یارانش در آنجا نماز گزارد. پس از آن مقداری از خاک کربلا را برداشت و آن را بویید و فرمود آه، ای خاک! از تو گروهی برمیخیزند که بی حساب وارد بهشت میشوند: «واها لک ایتها التربة لیحشرنّ منک قوم "یدخلون الجنة.... بغیر حساب". سپس جایگاه شهیدان و محل خیمه ها را با اشاره نشان داد.»
📚کتاب سلونی قبل ان تفقدونی(تحریر نهج البلاغه) جلد ۳ صفحه ۵۱۰، تالیف حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی
🔶 @Nahj_Et
#نهج_البلاغه
◽️وَالْهَوَى شَرِيکُ الْعَمَى
🔴هواپرستى شريک و همتاى نابينايى است»
🖊زيرا همان گونه که نابينايان اجسامى را که در اطراف آنهاست نمى بينند، هرچند نزديک و مجاور باشد، هواپرستان نيز از ديدن حقايق آشکار محرومند، چرا که حجاب هواپرستى سخت ترين و تيره ترين حجاب است و در آفات شناخت، آفتى بدتر از آن يافت نمى شود.
📘#نامه_31
🔶 @Nahj_Et
💫💫با چنين كسى #شريك شويد:
امام(عليه السلام) در اين گفتار حكيمانه به يكى از طرق تحصيل غنا اشاره كرده مى فرمايد: «با كسى كه #روزى به او روى آورده شريك شويد كه براى #بى_نياز شدن مؤثرتر و جهت روى آوردن بهره مندى مناسب تر است»;
🍃🍂 (شَارِكُوا الَّذِي قَدْ أَقْبَلَ عَلَيْهِ الرِّزْقُ، فَإِنَّهُ أَخْلَقُ لِلْغِنَى، وَأَجْدَرُ بِإِقْبَالِ الْحَظِّ عَلَيْهِ).🍃🍂
بعضى از مفسران، اين كلام حكيمانه را بر حقيقت داشتن #بخت و اقبال حمل كرده و گفته اند: چيز مرموزى به نام بخت و اقبال وجود دارد كه در بعضى هست و در برخى نيست. آنها كه داراى بخت خوب و #شانس و طالع اند به هر كجا روى آورند با #موفقيت روبرو مى شوند، درها به رويشان گشوده و گره ها باز مى شود و #مشكلات حل مى گردد و موانع برطرف مى شود. گويى زندگى را نوعى بخت آزمايى پنداشته اند كه عده اى بدون هيچ دليل منطقى پيروزى هاى مهمى پيدا مى كنند و عده اى باز بدون هيچ دليلى محروم مى شوند.
👈همان گونه كه در بعضى از شروح نهج البلاغه آمده كه بعضى گفته اند: بخت به منزله مردى نابينا و گنگ و كر است كه در برابر او مقدارى جواهرات و سنگ ريزه باشد و او با هر دو دستش بى حساب آنها را به سوى حاضران پرت كند، گروهى بى دليل جواهرات را به چنگ مى آورند و گروه ديگرى سنگ ريزه ها را.
در حالى كه اين سخن صحيح به نظر نمى رسد. درست است گاهى پاره اى از تصادف ها سبب پيشرفت بعضى از اشخاص نالايق و عقب ماندگى برخى از افراد لايق مى شود; ولى اينها را بايد استثنايى دانست. اساس پيشرفت بر تلاش و كار و مديريت و نظم و تدبير است. ممكن است بعضى عوامل موفقيت و پيروزى اشخاص بر ما روشن نباشد ولى به يقين آنها كه موفقيت بيشترى در امور اقتصادى، فرهنگى، سياسى و نظامى و مانند آن را پيدا مى كنند داراى امتيازاتى هستند كه ديگران ندارند; خواه اين امتيازات براى ما روشن شده باشد يا نه و اين كه امام(عليه السلام) مى فرمايد:
👈با كسانى كه روزى به سوى آنها روى آورده شريك شويد، ممكن است اشاره به همين عوامل موفقيت و بهره گرفتن از مديريت و لياقت هاى آنها باشد و به اين ترتيب مسئله اقبال و شانس از جنبه خرافى بيرون مى آيد و به صورت مستدل و منطقى خودنمايى خواهد كرد.
🔆مرحوم كمره اى در ادامه بحث منهاج البراعة در ذيل اين كلام حكيمانه، اين گفتار امام(عليه السلام) را اشاره به استفاده كردن از يك اصل اقتصادى مهم مى داند كه ممالك پيشرفته از آن بهره مى برند، وى مى گويد: آنها اساس كار اقتصادى خود را بر تأسيس شركت ها و تعاون در فعاليت هاى اقتصادى گذارده اند. سپس مى افزايد: يك دست به يقين كوتاه است و هر انسانى آمادگى براى بخشى از فعاليت هاى ثمربخش دارد; اما هنگامى كه گروهى دست به دست هم بدهند و #استعدادها و تخصص هاى خود را بسيج كنند، عوامل تأثيرگذار بيشتر مى شود و سود بيشتر خواهند برد.(1)
✨البته آنچه مرحوم کمره اى گفته صحیح است; ولى کلام امام(علیه السلام) ناظر به اصل شرکت نیست، بلکه امام(علیه السلام) مى فرماید: با آنهایى که در زندگى اقتصادى خود موفقیت بیشترى پیدا کرده اند شرکت کنید و از عوامل موفقیت آنها بهره مند شوید.
از آنچه گفته شد پاسخ بعضى از سخنان مرحوم «مغنیه» که در شرح نهج البلاغه اش آورده روشن مى شود و نیازى به ذکر آن نیست.
🌼در حدیثى از امام صادق(علیه السلام) مى خوانیم که فرمود: «لا تُخالِطُوا وَلا تُعامِلُوا إلاّ مَنْ نَشَأَ فِی الْخَیْرِ; دوستى و #معامله نکنید مگر با کسانى که در خیر و نیکى پرورش یافته اند»(2). (3)
پی نوشت:
(1). منهاج البراعة، ج 21، ص 299.
(2). کافى، ج 5، ص 158.
(3). سند گفتار حکیمانه: مرحوم خطیب در کتاب مصادر مى گوید: این کلام نورانى در غررالحکم و در ربیع الابرار (زمخشرى) با تفاوت هایى آمده است که نشان مى دهد آنها آن را از منابع دیگر گرفته اند. (مصادر نهج البلاغه، ج 4، ص184)
📚#حکمت_230 نهج البلاغه، شراکت با صاحبان روزی
🔶 @Nahj_Et
مردی که زیاد میدانست!
https://www.yjc.news/fa/news/7559836
◾️25 آبانماه سالروز درگذشت علامه محمدتقی جعفری ، از علمای شیعه ، حکیم، فیلسوف، متکلم، فقیه و اصولی و صاحب کتاب 27 جلدی و گران سنگ شرح نهج البلاغه را گرامی می داریم
حضرت آیت الله العظمی خامنهای(مد ظله) :
▪️یکی از بارزترین خصوصیات مرحوم علامه جعفری «جامعیت» بود، یعنی ایشان در یک رشته خاص منحصر نشده بود و در فقه، فلسفه، تبلیغ و هنر برجسته و بسیار پر کار بود و هیچ بخشی از گسترهی عظیم علمی و فکری، ایشان را از بخش دیگر غافل نکرد.
خاطره ایی از زبان مرحوم علامه جعفری:
▪️عده ای از جامعه شناسان برتر دنیا در دانمارک برای بحث و تبادل نظردر موضوع «ارزش واقعی انسان به چیست؟» جمع شده بودند، هر کدام از آنها معیارهای خاصی را ارائه دادند وقتی نوبت به بنده رسید گفتم :
▪️اگر می خواهید بدانید یک انسان چقدر ارزش دارد ببینید به چه چیزی علاقه دارد و به آن عشق می ورزد.کسی که عشقش یک آپارتمان دو طبقه است در واقع ارزشش به مقدار همان آپارتمان است.کسی که عشقش ماشینش است ارزشش به همان میزان است.اما کسی که عشقش خدای متعال است ارزشش به اندازه ی خداست ،این مطلب را گفتم و پایین آمدم، وقتی جامعه شناس ها صحبت های مرا شنیدند برای چند دقیقه ایستادند و کف زدند.
▪️وقتی تشویق آنها تمام شد من دوباره بلند شدم و گفتم: عزیزان! این کلام از من نبود. بلکه از شخصی به نام علی (علیه السلام) است،آن حضرت در نهج البلاغه میفرمایند:
▪️«قِیمَةُ کُلِّ امْرِئٍ مَا یُحْسِنُهُ» «ارزش هر انسانی به اندازه ی چیزی است که دوست می دارد»
🔶 @Nahj_Et
#بى_اعتبارى_دنیا
#نهج_البلاغه
💥فَلَمْ يَبْقَ مِنْها اِلاّ سَمَلَةٌ کَسَمَلَةِ الاِْداوَةِاَوْ جُرْعَةٌ کَجُرْعَةِ الْمَقْلَةِ لَوْ تَمَزَّزَها الصَّدْيانُ لَمْ يَنْقَعْ
🌎«از دنيا چيزى باقى نمانده مگر به اندازه ته مانده ظرف آبى، يا جرعه ناچيزى همچون مقدار آبى که به هنگام کمبود و جيره بندى شديد آب به افراد مى دهند، و به اندازه اى کم است که اگر تشنه اى آن را بنوشد هرگز عطش او فرو نمى نشيند.»
📘#خطبه_52
🔶 @Nahj_Et
💠🔹نامه به فرماندارانی كه ارتش...
جبران خسارتها در مانورهای نظامی
از بنده خدا! علی امیر مومنان به گردآوران مالیات و فرمانداران شهرهایی كه لشكریان از سرزمین آنان می گذرند. پس از یاد خدا و درود! همانا من سپاهیانی فرستادم كه به خواست خدا بر شما خواهند گذشت، و آنچه خدا بر آنان واجب كرده به ایشان سفارش كردم، و بر آزار نرساندن به دیگران، و پرهیز از هرگونه شرارتی تاكید كرده ام، و من نزد شما و پیمانی كه با شما دارم از آزار رساندن سپاهیان به مردم بیزارم، مگر آنكه گرسنگی سربازی را ناچار گرداند، و برای رفع گرسنگی چاره ای جز آن نداشته باشد، پس كسی را كه دست به ستمكاری زند كیفر كنید، و دست افراد سبك مغز خود را از زیان رساندن به لشكریان، و زحمت دادن آنها جز در آنچه استثنا كردم باز دارید. من پشت سر سپاه در حركتم، شكایتهای خود را به من رسانید، و در اموری كه لشكریان بر شما چیره شده اند كه قدرت دفع آن را جز با كمك خدا و من ندارید، به من مراجعه كنید، كه با كمك خداوند آن را برطرف خواهم كرد. ان شاء الله.
#نامه_60
🔶 @Nahj_Et