[ داعیان پیامبری و خدایی ]
📙معرفی کتاب 👇
از زمان خلقت بشر تا کنون همواره افراد فرصت طلبی حضور داشته اند که با سوءاستفاده از جهل و نادانی مردم ادعای پیامبری و خدایی کرده اند و عده ای را با خود به چاه ضلالت و گمراهی کشانده اند؛ در کتاب حاضر به سه تن از این افراد که داعیه ی پیامبری داشتند و خود را پیام آوران دینی نو می دانستند پرداخته شده است، مهربابا، احمد کسروی و غلام احمد قادیانی.
مهربابا در شهر پونه هندوستان به دنیا آمد، او از مدعیان تجسم خداوند بود و اظهار می کرد که روح خداوند در جسمش حلول یافته است.
احمد کسروی در شهر تبریز ایران به دنیا آمد، او بنیانگذار جنبش سیاسی- اجتماعی «پاک دینی» بود و موضع گیری های سختی در برابر ادیان کهن و ارزش های سنتی داشت.
غلام احمد قادیانی در شهر قادیان هندوستان چشم به جهان گشود، او خود را مسیح موعود می دانست و فرقه ای اسلامی به نام جماعت احمدیه را بنیان نهاد. قادیانی خود را ناجی بشریت می نامید و ماموری برای ایجاد اصلاحاتی در دین اسلام می دانست.
شماره تماس 09144089355
آیدی @mirzayetabrizi
🔶 @Nahj_Et
💠🔹امام عليه السلام در اين گفتار حكيمانه، از معاشرت با احمق نهى مىكند و دليل روشنى براى آن ذكر مىنمايد و مىفرمايد: «با احمق مصاحبت نكن كه كارهاى احمقانۀ خود را براى تو زيبا جلوه مىدهد و دوست دارد تو هم مثل او باشى»؛ (لَا تَصْحَبِ الْمَائِقَ فَإِنَّهُ يُزَيِّنُ لَكَ فِعْلَهُ، وَ يَوَدٌّ أَنْ تَكُونَ مِثْلَهُ) . انسان، موجودى اجتماعى است، نهتنها به اين دليل كه مدنى بالطبع است و عشق به اجتماعى بودن در نهاد او نهفته شده، بلكه به دليل نيازهاى فراوان و متنوعى كه دارد و نمىتواند بدون كمك گرفتن از ديگران به آن برسد.
#حکمت_293
🔶 @Nahj_Et
💐 #امیرالمؤمنین علی علیه السلام :
🌻 وَ إِنَّ أَعْظَمَ حُجَّتِهِمْ لَعَلَي أَنْفُسِهِمْ يَرْتَضِعُونَ أُمّاً قَدْ فَطَمَتْ وَ يُحْيُونَ بِدْعَةً قَدْ أُمِيتَتْ يَا خَيْبَةَ الدَّاعِي مَنْ دَعَا وَ إِلَامَ أُجِيبَ
🍁 شناساندن ناكثین (اصحاب جمل) :
دلیل ناکثین به زیان خودشان است، می خواهند از پستان مادری شیر بدوشند كه خشكیده، بدعتی را زنده می كنند كه مدتهاست مرده، وه چه دعوت كننده ای!؟ و چه اجابت كنندگانی؟!
#خطبه_22
🔶 @Nahj_Et
#نهج_البلاغه
💠ناسپاسى مردم تو را از كار نيكو باز ندارد، زيرا هستند كسانى، بى آن كه از تو سودى برند تو را مى ستايند، چه بسا ستايش اندك آنان براى تو، سودمندتر از ناسپاسى ناسپاسان باشد. (و خداوند نيكوكاران را دوست دارد).
📘#حکمت_204
🔶 @Nahj_Et
💢 نشانههای ظالمان
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃 للظَّالِمِ مِنَ الرِّجَالِ ثَلَاثُ عَلَامَاتٍ: يَظْلِمُ مَنْ فَوْقَهُ بِالْمَعْصِيَةِ، وَ مَنْ دُونَهُ بِالْغَلَبَةِ، وَ يُظَاهِرُ الْقَوْمَ الظَّلَمَةَ.
🔹 مرد ستمكار را سه نشانه است: به ما فوقش با سرپيچى، و به زير دستش با قهر و غلبه ستم مى كند، و ستمگران را پشتيبانى مى نمايد.
📚 #حکمت_350 نهج البلاغه
🔶 @Nahj_Et
#هر_روز_با_نهج_البلاغه
«پس از پذیرش توحید و نبوت،ولایت امامان معصوم سلام الله علیهم سرامد واجبات است و انسان، تنها در پرتو آن به صراط مستقیم، حیات معنوی، چشمی بینا، گوشی شنوا و قلبی فهیم دست می یابد و حق را از باطل باز می شناسد، زیرا اهل بیت سلام الله علیهم صراط اقوم هستند: «انتم الصراط الاقوم» و تقوا را باید از آنان فرا گرفت، تا از رهگذرش به فرقان میان حق و باطل برسیم:«يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنوا إِن تَتَّقُوا اللَّهَ يَجعَل لَكُم فُرقانًا»
📚کتاب سلونی قبل ان تفقدونی(تحریر نهج البلاغه) جلد 1 صفحه 432
حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی
🔶 @Nahj_Et
♦️♦️اقسام دانش پژوهان
🌹🌹امیرالمومنین على علیه السلام خطاب به کمیل:
🔷🔹بدان كه در اينجا (اشاره به سينه مبارك كرد) دانش فراواني انباشته است، اي كاش كساني را مي يافتم كه مي توانستند آن را بياموزند
◀️ آري تيزهوشاني مي يابم اما مورد اعتماد نمي باشند
✅ دين را وسيله دنيا قرار داده
✅ و با نعمتهاي خدا بر بندگان و با برهانهاي الهي بر دوستان خدا فخر مي فروشند.
◀️ يا گروهي كه تسليم حاملان حق مي باشند اما ژرف انديشي لازم را در شناخت حقيقت ندارند كه با اول شبهه اي، شك و ترديد در دلشان ريشه مي زند، پس نه آنها، و نه اينها، سزاوار آموختن دانشهاي فراوان من نيستند.
◀️ يا ديگري كه سخت در پي لذت بوده، و اختيار خود را به شهوت داده است
◀️ يا آن كه در ثروت اندوزي حرص مي ورزد
♦️♦️ هيچكدام از آنان نمي توانند از دين پاسداري كنند و بيشتر به چهارپايان چرنده شباهت دارند و چنين است كه دانش با مرگ دارندگان دانش مي ميرد.
📚 نهج البلاغه، قسمتی از #حکمت_147
🔶 @Nahj_Et
نهج البلاغه
💠🔹امام عليه السلام در اين گفتار حكيمانه، از معاشرت با احمق نهى مىكند و دليل روشنى براى آن ذكر مى
💠🔹اضافه بر همۀ اينها تنهايى او را رنج مىدهد و كسل مىكند و هنگامى كه در جمع دوستان است احساس آرامش مىنمايد و غالبا در مشكلات، بهوسيلۀ درد دل كردن با ديگران تسلى خاطر پيدا مىكند. روى اين جهات هرگز نمىتوان انسان را از زندگى اجتماعى جدا كرد. به همين دليل كسانى كه مدتى طولانى در سلولهاى انفرادى زندان محبوس مىشوند به بيمارى روانى گرفتار مىگردند.
#حکمت_293
🔶 @Nahj_Et
#نهج_البلاغه
🔘امیرالمومنین علیهالسلام در اين سخن به بدى حال خيانت کاران به بيت المال پرداخته و مى فرمايد:
⚪️وَمَنِ اسْتَهَانَ بِالاَْمَانَةِ، وَ رَتَعَ فِي الْخِيَانَةِ، وَلَمْ يُنَزِّهَ نَفْسَهُ وَدِينَهُ عَنْهَا، فَقَدْ أَحَلَّ بِنَفْسِهِ الذُّلَّ وَالْخِزْيَ فِي الدُّنْيَا، وَهُوَ فِي الاْخِرَةِ أَذَلُّ وَأَخْزَى
🔶(اين گونه افراد، خائنان به بيت المال اند) و آن کس که امانت را سبک بشمرد و در وادى خيانت گام بگذارد و خويشتن و دينش را از آن پاک نسازد درهاى ذلت و رسوايى را در دنيا به روى خود گشوده و در سراى آخرت خوارتر و رسواتر خواهد بود»
🖋اما ذلت و رسوايى در دنيا به سبب آن است که خيانت هاى گسترده معمولا پنهان نمى ماند و دير يا زود فاش مى شود و صاحب آن رسوا مى گردد و مردم با چشم حقارت به او نگاه مى کنند و در آخرت که نامه هاى افراد به دستشان داده مى شود، و «يوم البروز» و روز آشکار شدن اعمال پنهانى است، پرونده آنها در برابر اهل محشر گشوده مى شود و ذلت و رسوايى بزرگ در آنجاست.
📘#نامه_26
🔶 @Nahj_Et
💠 روش پیامبر(ص) در برخورد با گمراهان
🔺 مروری بر استناد حضرت آیت الله خامنهای به نهج البلاغه در دیدار جمعی از مردم اصفهان ۱۴۰۱/۰۸/۲۸
🔶 @Nahj_Et
#نهج_البلاغه
◽️فَإِنَّ لِلطَّاعَةِ أَعْلاَماً وَاضِحَةً، وَسُبُلاً نَيِّرَةً، وَمَحَجَّةً نَهْجَةً وَغَايَةً مُطَّلَبَةً، يَرِدُهَا الاَْکْيَاسُ وَيُخَالِفُهَا الاَْنْکَاسُ
🌓همانا اطاعت خدا، نشانه هاى آشكار، و راه هاى روشن و راهى ميانه و هميشه گشوده، و پايانى دلپسند دارد كه زيركان به آن راه يابند، و فاسدان از آن به انحراف روند.
📘#نامه_31
🔶 @Nahj_Et
🔵 علی مع القرآن و القرآن مع علی
💠 به خدا سوگند ، اگر از آن (حکمیّت) سر باز می زدم مسؤول پیامدهای آن نبودم و خدا گناه آن را در پرونده من نمی افزود. به خدا سوگند، اگر هم حکميّت را می پذيرفتم به اين کار سزاوار پيروی بودم، زيرا قرآن با من است، از آن هنگام که يار قرآن گشتم از آن جدا نشدم.
#خطبه_122
🔶 @Nahj_Et
نهج البلاغه
💠🔹اضافه بر همۀ اينها تنهايى او را رنج مىدهد و كسل مىكند و هنگامى كه در جمع دوستان است احساس آرا
💠🔹زندگى اجتماعى نيز خالى از آسيبها نيست، زيرا اگر انسان دوستان مناسبى را براى خود انتخاب نكند چه بسا ضررهايى از دوستان متحمل مىشود كه بيش از زيانهاى زندگى فردى است. به همين دليل پيشوايان بزرگ دين همواره در اين موضوع هشدار داده و روشن ساختهاند با چه كسانى مىتوان معاشر و مصاحب شد و با چه كسانى نمىتوان معاشرت كرد. يكى از مهمترين هشدارها در روايات اسلامى دربارۀ معاشرت با احمق است كه امام عليه السلام در اين كلام حكيمانه به آن اشاره كرده و همگان را از مصاحبت با آنها برحذر مىدارد.
#حکمت_293
🔶 @Nahj_Et
#نهج_البلاغه
◽️وَجَاهِدْ فِي اللهِ حَقَّ جِهَادِهِ، وَلاَ تَأْخُذْکَ فِي اللهِ لَوْمَةُ لاَئِم. وَخُضِ الْغَمَرَاتِ لِلْحَقِّ حَيْثُ کَانَ
🌖در راه خدا آن گونه که بايد و شايد جهاد کن و هرگز سرزنشِ سرزنش گران، تو را از تلاش در راه خدا باز ندارد و در درياى مشکلات براى رسيدن به حق فرو شو هرجا که باشد»
🖊 اشاره به اين است که گاهى افراد آلوده، اطراف انسان هاى مجاهد و مبارز را مى گيرند و با ملامت و سرزنش مى خواهند سدى بر سر راه آنها ايجاد کنند. امام عليه السلام مى فرمايد: هرگز اين سرزنش ها مانع راه تو نشود; هنگامى که راه را تشخيص دادى با توکل بر خدا و عزم راسخ و بدون اعتنا به سرزنش سرزنش گران به پيش تاز.
📘#نامه_31
🔶 @Nahj_Et
#بزرگی_و_سروری
#نهجالبلاغه
◽️وَ بِاحْتِمَالِ الْمُؤَنِ يَجِبُ السُّؤْدُدُ
🔴با پرداخت هزینه ها، بزرگی و سروری ثابت گردد.
📚 #حکمت_224
🔶 @Nahj_Et
#نهج_البلاغه
⭕️أَدْحَضُ مَسْؤُول حُجَّةً، وَ أَقْطَعُ مُغْتَرٍّ مَعْذِرَةً، لَقَدْ أَبْرَحَ جَهَالَةً بِنَفْسِهِ
🌓برهان گناهكار ، نادرست ترين برهان ها است ، و عذرش از توجيه هر فريب خورده اى بى اساس تر، و خوشحالى او از عدم آگاهى است.
🖊در واقع امام عليه السلام به اين نکته اشاره مى کند که خداوند در اين آيه مى فرمايد: پروردگار تو اين همه کرم درباره تو کرده است، از فرق تا قدم، غرق نعمتهاى گوناگون معنوى و مادى او هستى، باز هم مغرور و گستاخ و نافرمانى؟! هيچ دليلى از تو پذيرفته نيست و هيچ عذرى ندارى و عملت نشان مى دهد که هرگز خود را نشاخته اى.
📘 #خطبه_223
🔶 @Nahj_Et
نهج البلاغه
💠🔹زندگى اجتماعى نيز خالى از آسيبها نيست، زيرا اگر انسان دوستان مناسبى را براى خود انتخاب نكند چه بس
💠🔹البته «مائق» به معناى كسى است كه حماقت او شديد باشد. چنين كسى از كارهاى احمقانۀ خود لذت مىبرد و سعى مىكند آن را زينت دهد و جالب معرفى كند و اصرار دارد ديگران هم مانند او باشند. از آنجا كه در انسان چيزى به نام روحيۀ محاكات نهفته شده كه مىخواهد خود را شبيه ديگران كند چه بسا همنشينى با احمق تأثير خود را بگذارد و بهتدريج به سوى او گرايش پيدا كند به خصوص اگر او كارهاى احمقانۀ خود را تبليغ و تزئين كند
#حکمت_293
🔶 @Nahj_Et
#هر_روز_با_نهج_البلاغه
«قرآن کریم پیوسته انسان را از نیرنگ های گوناگون شیطان آگاه می سازد، چون هر کسی را به گونه ای می فریبد:دنیاگرایان را شیفته مال و هوس میکند و برخی را با زیبا نمایاندن کارهای زشت، وعده زندگی جاودان و... داده و به گمراهی می کشاند. آدم و همسرش را به بهانه جاودانه شدن سست کرد: «هَلْ أَدُلُّكَ عَلَىٰ شَجَرَةِ الْخُلْدِ وَمُلْكٍ لَا يَبْلَىٰ» و با سوگند دروغ آنان را از بهشت بیرون کرد: «فَدَلَّاهُمَا بِغُرُورٍ» یعنی به بهانه دلالت و راهنمایی، آن دو را فریب داد و زمینه هبوطشان را فراهم ساخت.»
📚کتاب سلونی قبل ان تفقدونی(تحریر نهج البلاغه) جلد 1 صفحه 206
حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی
🔶 @Nahj_Et
#نهج_البلاغه
💥وَبِالتَّوَاضُعِ تَتِمُّ النِّعْمَةُ
🌔با تواضع نعمت (الهى) كامل مى گردد»
✍رابطه تواضع با اتمام نعمت از اينجاست كه هم خداى متعال كسانى را كه از نعمت هايش برخوردار مى شوند و گرفتار كبر و غرور نمى گردند، بلكه در برابر خلايق تواضع بيشترى مى كنند مشمول لطف و رحمت خاصش مى گرداند و بر نعمتش مى افزايد و هم بندگان خدا وقتى چنين حالتى را در او ببينند كه كثرت نعمت باعث فزونى تواضع او شده او را لايق سربلندى و سرپرستى و پيشوايى جامعه مى بينند و عظمت او در چشم مردم بيشتر مى شود
📘#حکمت_224
🔶 @Nahj_Et
#عاقبت_هرزگی_و_گناه
#نهج_البلاغه
💥وَ الْفُجُورَ دَارُ حِصْنٍ ذَلِيلٍ لَا يَمْنَعُ أَهْلَهُ وَ لَا يُحْرِزُ مَنْ لَجَأَ إِلَيْهِ
🔴هرزگی و گناه، خانه ای در حال فرو ریختن و خواركننده است كه از ساكنان خود دفاع نخواهد كرد، و كسی كه بدان پناه برد در امان نیست.
📚 #خطبه_157
🔶 @Nahj_Et
🌸🍃
🌸
💚امیر المومنین علیه السلام در نامهای به فرزندشان امام حسن مجتبی علیه السلام فرمودند:
🔸 ...از گنجینههای رحمت او - خداوند - چیزهایی را درخواست کن که جز او کسی نمیتواند عطا کند، مانندِ
عمر بیشتر،
تندرستی بدن،
و گشایش در روزی.
🔑سپس، خداوند کلیدهای گنجینههای خود را
در دست تو قرار داده که به تو اجازه دعا کردن داده،
سپس هرگاه اراده کردی میتوانی با دعا،
درهای نعمت خدا را بگشایی،
تا باران رحمت الهی بر تو ببارد.🌨
📙 نهج البلاغه #نامه_31
🔶 @Nahj_Et
🔴 #فقر و #انزوای_سیاسی:
💠انسان های فقیر، معمولا در مراکز قدرت جایگاهی ندارند، چرا که برای شرکت در رقابت های سیاسی؛ توان مالی نداشته و نفوذ و تاثیر چندانی در میان توده های مردم نمی توانند داشته باشند.
امام علی(ع): الفقیر حقیر لایسمع کلامه و لا یعرف مقامه
[فقیر در چشم مردم] بی مقدار است؛ نه #سخنش شنیده می شود و نه #جایگاهش شناخته می شود.
📚نهج البلاغه،#حکمت_44
🔶 @Nahj_Et
💠 #امیرالمؤمنین علی علیه السلام :
⚙ أَلَا وَ إِنَّ لَكُمْ عِنْدِي أَلَّا أَحْتَجِزَ دُونَكُمْ سِرّاً إِلَّا فِي حَرْبٍ وَ لَا أَطْوِيَ دُونَكُمْ أَمْراً إِلَّا فِي حُكْمٍ وَ لَا أُؤَخِّرَ لَكُمْ حَقّاً عَنْ مَحَلِّهِ وَ لَا أَقِفَ بِهِ دُونَ مَقْطَعِهِ وَ أَنْ تَكُونُوا عِنْدِي فِي الْحَقِّ سَوَاءً
🔹 مسوولیت های رهبری و نظامیان :
آگاه باشید حق شما بر من آن است كه جز اسرار جنگی هیچ رازی را از شما پنهان ندارم، و كاری را جز حكم شرع، بدون مشورت، با شما انجام ندهم، و در پرداخت حق شما كوتاهی نكرده، و در وقت تعیین شده آن بپردازم، و با همه شما بگونه ای مساوی رفتار كنم.
#نامه_50
🔶 @Nahj_Et
ناسازواری شگرد شیوایی سخن در نهج البلاغه
📝 چکیده✂️ کتاب
ناسازواري به عنوان يكي از ابزارهاي برجسته سازي زبان به شمار مي آید كه گوينده در آن با جمع كردن گونههاي ناهمگون علاوه بر آنكه ابهام هنري ميآفريند، مخاطب را به انديشه وا ميدارد. امام علی (علیه السلام) در انديشهي سياسي_اجتماعي خود با سلسلهاي از تقابلهاي دوگانه روبروست که از تناقض بنيادين جهان هستي و بويژه دنياي سياسي و اجتماعي زمان نشأت ميگيرد؛ از همين روي حضرت پارهاي در سخنان خود جهاني متناقض را بارويکردهاي دوگانه معرّفي ميکند که در پردازش اين تقابل وکشمکش¬ها، گاه به دنبال کنار زدن پردهي ابهام از چهرهي واقعي جامعه است و زمانی ميکوشد تا از طريق بيداري وجدانهاي خفته و به طور خاص غفلت مسلمانان هم عصرش و انگيزش خيزش در نهاد آنان، بر قطب ناعادلانهي اين تقابلها فائق آيد.
🔶 @Nahj_Et