✨﴾﷽﴿✨
✅ برنامه روزانه کانال :
🌷شنبههاو سهشنبهها شرح 🦋خطبه ها
🌹یکشنبهها و چهارشنبههاشرح 🌴حکمتها
🌷دوشنبهها و پنجشنبهها شرح 🕊نامه ها
#روزانهتفسیرقرآن
🍃حکمتها، نامه ها و خطبه های نهجالبلاغه ترجمه محمد دشتی به طور کامل قبلا در کانال بار گزاری شده و لینکهای دسترسی به مطالب در کانال سنجاق شده اند
🌺🍃
@Nahjolbalaghe2
«أعوذ بِاللَّهِ مِنَ الشَّیطَانِ الرَّجِیمِ»
✨﴾﷽﴿✨
وَقَالَ الْمَلَأُ الَّذِينَ كَفَرُوا مِن قَوْمِهِ لَئِنِ اتَّبَعْتُمْ شُعَيْبًا إِنَّكُمْ إِذًا لَّخَاسِرُونَ
اشراف کافر قوم او گفتند: «اگر از شعیب پیروى کنید، به یقین شما زیانکار خواهید شد.»
(اعراف/۹۰)
*
فَأَخَذَتْهُمُ الرَّجْفَةُ فَأَصْبَحُوا فِي دَارِهِمْ جَاثِمِينَ
سرانجام زمین لرزه آنها را فرا گرفت. و صبحگاهان در خانه هایشان به رو افتاده و مرده بودند.
(اعراف/۹۱)
*
الَّذِينَ كَذَّبُوا شُعَيْبًا كَأَن لَّمْ يَغْنَوْا فِيهَا ۚ الَّذِينَ كَذَّبُوا شُعَيْبًا كَانُوا هُمُ الْخَاسِرِينَ
کسانى که شعیب را تکذیب کردند، (آنچنان نابود شدند که) گویا هرگز در آن (خانه ها) سکونت نداشتند! (آرى) آنها که شعیب را تکذیب کردند، زیانکاران واقعى بودند.
(اعراف/۹۲)
*
فَتَوَلَّىٰ عَنْهُمْ وَقَالَ يَا قَوْمِ لَقَدْ أَبْلَغْتُكُمْ رِسَالَاتِ رَبِّي وَنَصَحْتُ لَكُمْ ۖ فَكَيْفَ آسَىٰ عَلَىٰ قَوْمٍ كَافِرِينَ
و از آنان روى بر تافت و گفت: «اى قوم من! من رسالتهاى پروردگارم را به شما ابلاغ کردم
و براى شما خیرخواهى نمودم. با این حال، چگونه بر حال قوم بى ایمان تأسّف بخورم؟!»
(اعراف/۹۳)
@Nahjolbalaghe2
قرآن و نهجالبلاغه 🌸🌸
✨﴾﷽﴿✨ سوره اعراف (۸۸و۸۹) تهدید شعیب(علیه السلام) در این آیات: عکس العمل قوم شعیب(علیه السلام) در
✨﴾﷽﴿✨
🔹تفسیر سوره مبارکه اعراف آیات(۹۰ الی۹۳)🔹
صبحگاهان از آنها نفسى بر نمى خاست
آیه نخست، از تبلیغاتى که مخالفان شعیب(علیه السلام) در برابر تابعان او مى کردند سخن به میان آورده، مى فرماید: اشراف و متکبران خودخواهى که از قوم شعیب راه کفر را پیش گرفته بودند، به کسانى که احتمال مى دادند تحت تأثیر دعوت شعیب واقع شوند، مى گفتند: به طور مسلّم اگر از شعیب پیروى کنید از زیانکاران خواهید بود (وَ قالَ الْمَلاَ ُ الَّذینَ کَفَرُوا مِنْ قَوْمِهِ لَئِنِ اتَّبَعْتُمْ شُعَیْباً إِنَّکُمْ إِذاً لَخاسِرُونَ).
منظورشان همان خسارت هاى مادى بود که دامنگیر مؤمنان به دعوت شعیب(علیه السلام) مى شد; زیرا آنها مسلّماً به آئین بت پرستى باز نمى گشتند، بنابراین مى بایست به زور از آن شهر و دیار اخراج شوند و املاک و خانه هاى خود را بگذارند و بروند.
این احتمال نیز در تفسیر آیه هست که منظورشان علاوه بر زیان هاى مادى، زیان هاى معنوى بوده است; زیرا راه نجات را در بت پرستى مى پنداشتند، نه آئین شعیب(علیه السلام).
* * *
در آیه بعد، وضع این امت را چنین توضیح مى دهد: هنگامى که کارشان به اینجا رسید و علاوه بر گمراهى خویش در گمراه ساختن دیگران نیز اصرار ورزیدند، و هیچ گونه امیدى به ایمان آوردن آنها نبود، مجازات الهى به حکم قانونِ قطع ریشه فساد، به سراغ آنها آمد، زلزله سخت و وحشتناکى آنها را فرا گرفت، آن چنان که صبحگاهان همگى به صورت اجساد بى جانى در درون خانه هایشان افتاده بودند (فَأَخَذَتْهُمُ الرَّجْفَةُ فَأَصْبَحُوا فی دارِهِمْ جاثِمینَ).
در ذیل آیه ۷۸ همین سوره، تفسیر جاثِمِین گذشت، و نیز گفتیم تعبیرات مختلفى که درباره عامل نابودى این جمعیت آمده است هیچ گونه منافاتى با هم ندارند.
مثلاً در مورد قوم شعیب، عامل مرگشان در آیه مورد بحث، زلزله و در آیه ۹۴ سوره هود صیحه آسمانى ، و در آیه ۱۸۹ سوره شعراء سایبانى از ابر کشنده ذکر شده است، که همه به یک موضوع بازمى گردد و آن این که: یک صاعقه وحشتناک آسمانى که از درون ابرى تیره و تار برخاسته بود، شهر آنها را هدف خود قرار داد، و به دنبال آن (آن چنان که خاصیت صاعقه هاى عظیم است) زمین لرزه شدیدى تولید شد و همه چیز آنها را در هم کوبید.
* * *
آنگاه ابعاد وحشتناک این زلزله عجیب را با این جمله در آیه بعد تشریح کرده، مى فرماید: آنها که شعیب را تکذیب کردند، آن چنان نابود شدند که گویا هرگز در این خانه ها سکنى نداشتند ! (الَّذینَ کَذَّبُوا شُعَیْباً کَأَنْ لَمْ یَغْنَوْا فیهَا).
و در پایان آیه اشاره به سخنان اشراف قوم با طرفداران شعیب کرده، مى فرماید: آنها که شعیب را تکذیب کردند، زیانکار بودند، نه مؤمنان (الَّذینَ کَذَّبُوا شُعَیْباً کانُواهُمُ الْخاسِرینَ).
گویا این دو جمله پاسخى است به گفته هاى مخالفان شعیب; زیرا آنها تهدید کرده بودند که در صورت عدم بازگشت به آئین سابق، او و پیروانش را بیرون خواهند کرد، قرآن مى فرماید: خداوند آن چنان آنها را نابود کرد که گوئى هرگز در آنجا سکونت نداشتند، چه رسد به این که بخواهند دیگران را بیرون کنند.
و نیز در مقابل آنها که مى گفتند: پیروى شعیب، باعث خسران است، قرآن مى فرماید: سرانجام کار، نشان داد که مخالفت با شعیب عامل اصلى زیانکارى بود.
* * *
و در آخرین آیه مورد بحث، آخرین گفتار شعیب(علیه السلام) را مى خوانیم که: او از قوم گنهکار روى برگردانیده گفت: اى قوم من رسالات پروردگارم را به شما ابلاغ کردم، به مقدار کافى شما را نصیحت نمودم و از هیچ گونه خیرخواهى فروگذار نکردم (فَتَوَلّى عَنْهُمْ وَ قالَ یا قَوْمِ لَقَدْ أَبْلَغْتُکُمْ رِسالاتِ رَبِّی وَ نَصَحْتُ لَکُمْ).
بر این اساس، چگونه به حال این جمعیت کافر تأسف بخورم (فَکَیْفَ آسى عَلى قَوْم کافِرینَ).
زیرا آخرین تلاش و کوشش براى هدایت آنها به عمل آمد ولى در برابر حق سر تسلیم فرود نیاوردند، و مى بایست چنین سرنوشت شومى را داشته باشند.
سخن در این است که: آیا این جمله را شعیب(علیه السلام) بعد از نابودى آنها گفت، یا قبل از آن، هر دو احتمال امکان دارد: ممکن است قبل از نابودى گفته باشد، ولى به هنگام شرح ماجرا بعد از آن ذکر شده باشد.
اما با توجه به آخرین جمله که مى گوید: سرنوشت دردناک این قوم کافر، هیچ جاى تأسف نیست، بیشتر به نظر مى رسد که این جمله را بعد از نزول عذاب گفته باشد، و همان طور که در ذیل آیه ۷۹ همین سوره نیز اشاره کردیم این گونه تعبیرات در برابر مردگان بسیار گفته مى شود (شواهد آن را نیز در همان جا ذکر کردیم).»
@Nahjolbalaghe2
5.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚖میانه روی در بخشش و مصرف
🔹برگرفته از حکمت(۳۳)
@Nahjolbalaghe2
🌹گرامیباد دوازده فروردین روز همه پرسی ورای قاطع ملت به جمهوری اسلامی ایران.
🇮🇷 امام خمینی (ره):
♦️صبحگاه 12 فروردین كه روز نخستین حكومت ا... است از بزرگترین اعیاد ملی و مذهبی ماست و ملت ما باید این روز بزرگ را عید بگیرند و زنده نگه دارند. روزی كه كنگره های قصر 2500 ساله حكومت طاغوتی فرود ریخت و سلطه شیطانی برای همیشه رخت بربست و حكومت مستضعفین جانشین آن گردید . "
✨﴾﷽﴿✨
✅ برنامه روزانه کانال :
🌷شنبههاو سهشنبهها شرح 🦋خطبه ها
🌹یکشنبهها و چهارشنبههاشرح 🌴حکمتها
🌷دوشنبهها و پنجشنبهها شرح 🕊نامه ها
#روزانهتفسیرقرآن
🍃حکمتها، نامه ها و خطبه های نهجالبلاغه ترجمه محمد دشتی به طور کامل قبلا در کانال بار گزاری شده و لینکهای دسترسی به مطالب در کانال سنجاق شده اند
🌺🍃
@Nahjolbalaghe2
«أعوذ بِاللَّهِ مِنَ الشَّیطَانِ الرَّجِیمِ»
✨﴾﷽﴿✨
۞وَمَا أَرْسَلْنَا فِي قَرْيَةٍ مِّن نَّبِيٍّ إِلَّا أَخَذْنَا أَهْلَهَا بِالْبَأْسَاءِ وَالضَّرَّاءِ لَعَلَّهُمْ يَضَّرَّعُونَ
و ما در هیچ شهر و آبادى پیامبرى نفرستادیم مگر این که اهل آن را به سختى ها و رنج ها گرفتارساختیم. شاید (به خود آیند، و به سوى خدا) بازگردند و تضّرع کنند
(اعراف/۹۴)
***
۞ثُمَّ بَدَّلْنَا مَكَانَ السَّيِّئَةِ الْحَسَنَةَ حَتَّىٰ عَفَوا وَّقَالُوا قَدْ مَسَّ آبَاءَنَا الضَّرَّاءُ وَالسَّرَّاءُ فَأَخَذْنَاهُم بَغْتَةً وَهُمْ لَا يَشْعُرُونَ
سپس (هنگامى که این هشدارها در آنان اثر نگذاشت)، نیکى (و فراوانى نعمت و رفاه) را به جاى بدى قرار دادیم. آنچنان که فزونى گرفتند، (و مغرور شدند،)
و گفتند: «(تنها ما نبودیم که گرفتار این مشکلات شدیم.)» به پدران ما نیز ناراحتى
و شادمانى رسید.» چون چنین شد، آنها را (به سبب اعمالشان) ناگهان گرفتیم
(و مجازات کردیم)، در حالى که درک نمى کردند.
(اعراف/۹۵)
@Nahjolbalaghe2