قرآن و نهجالبلاغه 🌸🌸
📚نهج البلاغه/ حکمت ۲۰ 🔻روش برخورد با جوانمردان (اخلاقی،اجتماعی) ✨وَ قَالَ ( عليه السلام ) : أَقِيل
✨
✅شرح حکمت ۲۰
(مکارم شیرازی)
🔹چشم پوشى از لغزش جوانمردان:
امام(عليه السلام) در اين کلمه حکمت آميز به لغزش هايى اشاره دارد که گاه از اشخاص با شخصيت سر مى زند و همگان را توصيه مى کند از آن چشم بپوشند. مى فرمايد: «از لغزش هاى افراد با شخصيت (و) جوانمرد چشم پوشى کنيد، چرا که هيچ کس از آنها گرفتار لغزش نمى شود مگر اين که دست خدا به دست اوست و او را بلند مى کند»;
🍃 (أَقِيلُوا ذَوِي الْمُرُوءَاتِ عَثَرَاتِهِمْ، فَمَا يَعْثُرُ مِنْهُمْ عَاثِرٌ إِلاَّ وَ يَدُ اللَّهِ بِيَدِهِ يَرْفَعُهُ).
🔹«اقيلوا» از ماده «اقاله» در اصل به معناى باز پس گرفتن معامله در جايى است که خريدار، پشيمان مى شود، سپس به هر نوع چشم پوشى اطلاق شده است.
«مروءات» جمع «مروءه» به معناى شخصيت و جوانمردى است. «عثرات» جمع «عثره» به معناى لغزش و خطاست.
روشن است که هر انسانى ـ به جز معصومان(عليهم السلام) ـ در زندگى خود گرفتار لغزش يا لغزش هايى مى شوند. اگر آنها افراد با شخصيت و نيکوکارى باشند بايد به موجب حسن اعمال و رفتارشان از اين لغزش ها چشم پوشى کرد; هر گونه نقل آن براى ديگران يا سرزنش يا بزرگ نمايى کارى است خطا و بر خلاف انصاف و جوانمردى، زيرا خدا هم مدافع اين گونه افراد است. امام مى فرمايد: هرگاه يکى از اين افراد نيکوکار و با شخصيت به زمين بخورند خداوند فورا وى را از زمين بلند مى کند و اجازه نمى دهد آبروى او برود.
👌از اين جمله حکمت آميز دو نتيجه مى توان گرفت: نتيجه اول که در متن جمله آمده اين است که لغزش هاى نيکوکاران و افراد پاک و با تقوا را بايد ناديده گرفت و حسن ظنِ به آنها را نبايد با اين لغزش ها به سوء ظن مبدل کرد. اين همان چيزى است که در روايت معروف که به صورت ضرب المثل در آمده مى خوانيم:
🍃 «اَلْجَوادُ قَدْ يَکْبُو» يا «قَدْ يَکْبُو الْجَوادُ» (اسب ارزشمند و کارآمد گاه ممکن است گرفتار لغزشى شود) و در بعضى از عبارات اين جمله به آن افزوده شده که «الصّارِمُ قَدْ يَنْبُو; شمشير برنده نيز گاهى کارگر نمى شود».
🍃نتيجه دومى که مى توانيم از آن بگيريم اين است که اگر راه تقوا و نيکوکارى و جوانمردى را پيش گيريم خداوند به هنگام لغزش ها ما را تنها نمى گذارد و دست ما را مى گيرد و از زمين بلند مى کند و آبروى ما را حفظ مى نمايد.(1)
📚پی نوشت:
(1). سند گفتار حکیمانه: مرحوم کلینى در کتاب کافى این حدیث را از امام صادق(علیه السلام) با تفاوتى نقل کرده است (که قاعدتاً از اجدادش از امیرمؤمنان على(علیه السلام) دریافت داشت) و ابن قتیبه در عیون الاخبار آن را آورده است و ابن ابى الحدید نیز در شرح نهج البلاغه خود آن را با سند خود نقل کرده است و آمدى نیز در غررالحکم آن را با تفاوتى ذکر کرده است. (مصادر نهج البلاغه، ج 4، ص 21). در کتاب تمام نهج البلاغه در ضمن یکى از وصایاى مشروح امیر مؤمنان ذکر شده است (تمام نهج البلاغه، ص 714).
⚘ @Nahjolbalaghe2
#شرحوتفسیرحکمتهاینهجالبلاغه
Hekmat 020.mp3
2.07M
✅شرححکمت ۲۰
👤استاد نظافت
کانال:
✨قرآنونهجالبلاغه✨
⚘ @Nahjolbalaghe2
#شرحوتفسیرحکمتهاینهجالبلاغه
13- آموزش تجوید استاد موسوی بلده - درس سوم - روش های سه گانه قرائت.mp3
1.12M
✅روشهای سه گانه قرائت
@Nahjolbalaghe2
48- آموزش تجوید استاد موسوی بلده - درس یازدهم - تفخیم و ترقیق راء.mp3
1.02M
تفخیم و ترقیق راء
#کانالقرآنونهجالبلاغه
⚘ @Nahjolbalaghe2
هدایت شده از قرآن و نهجالبلاغه 🌸🌸
🌷قال المَهدی(عج): «أَکْثِرُوا الدُّعَاءَ بِتَعْجِیلِ الْفَرَجِ فَإِنَّ ذَلِکَ فَرَجُکُم»«بحارالأنوار ، ج53 ، ص180 ، باب 31»🌺🍃
020.طـه.mp3
9.39M
✅ سوره الطه
🎤صوت استاد خلیل الحصری
#روشتحقیق
🌺مخصوص #روخوانی #روانخوانی و #تجوید
کانال قرآنونهجالبلاغه
⚘ @Nahjolbalaghe2
#صوتقرآن
قرآن و نهجالبلاغه 🌸🌸
🌿 ✨ #بِسْمِاللهِالرَّحْمنِالرَّحِيم✨ ✨وَجَاء رَجُلٌ مِّنْ أَقْصَي الْمَدِينَةِ يَسْعَي قَالَ يَ
✨
✨ #بِسْمِاللهِالرَّحْمنِالرَّحِيم✨
✨وَلَمَّا تَوَجَّهَ تِلْقَاء مَدْيَنَ قَالَ عَسَي رَبِّي أَن يَهْدِيَنِي سَوَاء السَّبِيلِ (22)
/قصص
🍃و چون (موسى) به سوى مدين روى نهاد، گفت: اميد است كه پروردگارم مرا به راه راست هدايت فرمايد.
🔷«مَديَن» شهرى در جنوب شام وشمال حجاز، ونزديك تبوك است كه در آن زمان از قلمرو حكومت فرعون، بيرون بوده است.
🔹- تحرّك، هجرت و بكارگيرى تاكتيك هاى متفاوت از لوازم يك انقلاب است. «و لمّا توجّه»
🔹- اوّل حركت كنيم، سپس دعا كنيم و اميدوار باشيم. «و لمّا توجّه ... قال عسى ربّى أن يهدين»
🔹- اميدوارى، در همه ى حالات پسنديده است. «عسى ربّى»
🔹- فراز و نشيب ها، يك سنّت الهى در راه تربيت انسان هاست. «ولمّا توجّه... قال عسى ربّى»
🔹- كار خود را با استمداد از پروردگار آغاز كنيم. «و لمّا تَوجّه... قال عسى ربّى...»
🔹- در محيطهاى طاغوت زده كه زمينه ى انحراف و تصميمات نابخردانه فراهم است، از خداوند، هدايت بجوييم. «يَهدِيَنى سواء السبيل»
🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃
@Nahjolbalaghe2
هدایت شده از قرآن و نهجالبلاغه 🌸🌸
🌺🌿
✅ #دعایروزپنجشنبه
✨بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ✨
الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي أَذْهَبَ اللَّيْلَ مُظْلِما بِقُدْرَتِهِ، وَ جَاءَ بِالنَّهَارِ مُبْصِراً بِرَحْمَتِهِ، وَ كَسَانِي ضِيَاءَهُ وَ أَنَا فِي نِعْمَتِهِ، اللَّهُمَّ فَكَمَا أَبْقَيْتَنِي لَهُ فَأَبْقِنِي لِأَمْثَالِهِ، وَ صَلِّ عَلَى النَّبِيِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ لا تَفْجَعْنِي فِيهِ وَ فِي غَيْرِهِ مِنَ اللَّيَالِي وَ الْأَيَّامِ، بِارْتِكَابِ الْمَحَارِمِ، وَ اكْتِسَابِ الْمَآثِمِ، وَ ارْزُقْنِي خَيْرَهُ وَ خَيْرَ مَا فِيهِ وَ خَيْرَ مَا بَعْدَهُ، وَ اصْرِفْ عَنِّي شَرَّهُ وَ شَرَّ مَا فِيهِ وَ شَرَّ مَا بَعْدَهُ، اللَّهُمَّ إِنِّي بِذِمَّةِ الْإِسْلامِ أَتَوَسَّلُ إِلَيْكَ، وَ بِحُرْمَةِ الْقُرْآنِ أَعْتَمِدُ عَلَيْكَ، وَ بِمُحَمَّدٍ الْمُصْطَفَى صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ أَسْتَشْفِعُ لَدَیکَ
فَاعْرِفِ اللَّهُمَّ ذِمَّتِيَ الَّتِي رَجَوْتُ بِهَا قَضَاءَ حَاجَتِي، يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ، اللَّهُمَّ اقْضِ لِي فِي الْخَمِيسِ خَمْساً، لا يَتَّسِعُ لَهَا إِلا كَرَمُكَ، وَ لا يُطِيقُهَا إِلّا نِعَمُكَ: سَلامَةً أَقْوَى بِهَا عَلَى طَاعَتِكَ، وَ عِبَادَةً أَسْتَحِقُّ بِهَا جَزِيلَ مَثُوبَتِكَ، وَ سَعَةً فِي الْحَالِ مِنَ الرِّزْقِ الْحَلالِ، وَ أَنْ تُؤْمِنَنِي فِي مَوَاقِفِ الْخَوْفِ بِأَمْنِكَ، وَ تَجْعَلَنِي مِنْ طَوَارِقِ الْهُمُومِ وَ الْغُمُومِ فِي حِصْنِكَ، وَ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَ اجْعَلْ تَوَسُّلِي بِهِ شَافِعاً يَوْمَ الْقِيَامَةِ نَافِعاً، إِنَّكَ أَنْتَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِينَ.
🌷🌿
__________________________
✅ #زیارتروزپنجشنبه
🌺روز پنجشنبه به نام امام حسن عسكرى عليه السّلام است.
در زيارت آن حضرت بگو:السَّلامُ عَلَيْكَ يَا وَلِيَّ اللَّهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا حُجَّةَ اللَّهِ وَ خَالِصَتَهُ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا إِمَامَ الْمُؤْمِنِينَ، وَ وَارِثَ الْمُرْسَلِينَ وَ حُجَّةَ رَبِّ الْعَالَمِينَ، صَلَّى اللَّهُ عَلَيْكَ وَ عَلَى آلِ بَيْتِكَ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِينَ، يَا مَوْلايَ يَا أَبَا مُحَمَّدٍ الْحَسَنَ بْنَ عَلِيٍّ، أَنَا مَوْلًى لَكَ وَ لِآلِ بَيْتِكَ، وَ هَذَا يَوْمُكَ وَ هُوَ يَوْمُ الْخَمِيسِ، وَ أَنَا ضَيْفُكَ فِيهِ وَ مُسْتَجِيرٌ بِكَ فِيهِ، فَأَحْسِنْ ضِيَافَتِي وَ إِجَارَتِي بِحَقِّ آلِ بَيْتِكَ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِينَ.
🌺🌿
__________________________
هدایت شده از قرآن و نهجالبلاغه 🌸🌸
✨﴾﷽﴿✨
✅ برنامه روزانه کانال :
🌷شنبههاو سهشنبهها شرح 🦋خطبه ها
🌹یکشنبهها و چهارشنبههاشرح 🌴حکمتها
🌷دوشنبهها و پنجشنبهها شرح 🕊نامه ها
🌸جمعه ها مطالب در زمینه 💚مهدویت
🍃✨✨✨✨
✅مطالب به صورت متن و صوت از اساتید بزرگوار گذاشته میشود
🔷 #روزانه تفسیرقرآن
🔷آموزش تجوید
و...
کانال#قرآنونهجالبلاغه✨
⚘ eitaa.com/joinchat/3325624337C718d94f441
قرآن و نهجالبلاغه 🌸🌸
✨ ✅شرح و تفسیر نامه ۱۴ (مکارم شیرازی) از وصايا و سفارشهاى امام(عليه السلام) است به لشکرش پيش از رو
🍃
✅ادامه شرح نامه ۱۴
ولى در روايت ديگرى پاسخ اين سؤال آمده است; امام صادق(عليه السلام) مى فرمايد:
🍃«لَيْسَ لاَِهْلِ الْعَدْلِ أَنْ يَتْبَعُوا مُدْبِراً وَلاَ يَقْتُلُوا أَسِيراً وَلاَ يُجْهِزُوا عَلَى جَرِيح وَهَذَا إِذَا لَمْ يَبْقَ مِنْ أَهْلِ الْبَغْيِ أَحَدٌ وَلَمْ يَکُنْ لَهُمْ فِئَةٌ يَرْجِعُونَ إِلَيْهَا فَإِذَا کَانَ لَهُمْ فِئَةٌ يَرْجِعُونَ إِلَيْهَا فَإِنَّ أَسِيرَهُمْ يُقْتَلُ وَ مُدْبِرَهُمْ يُتْبَعُ وَجَرِيحَهُمْ يُجْهَزُ عَلَيْهِ;
🔻 طرفداران عدالت، حق ندارند فراريان را دنبال کنند و اسيرى را به قتل برسانند و مجروحى را بکشند و اين در صورتى است که از لشکر دشمن کسى که جنگ را ادامه دهد باقى نمانده باشد، اما اگر هنوز گروهى دارند جنگ را ادامه مى دهند (و از ناحيه آنها احساس خطر مى شود) اسيرانشان به قتل مى رسند و فراريان را دنبال مى کنند و مجروحان را مى کشند».(7)
🔹کوتاه سخن اينکه رعايت اين اصول انسانى مربوط به جايى است که لشکر دشمن متلاشى شده و احتمال بازگشت و حمله مجدد در کار نيست و مى دانيم که در جنگ بصره لشکر دشمن به طور کامل متلاشى شد.
🔹آن گاه امام(عليه السلام) در پنجمين دستور مى فرمايد: «زنان را با اذيت و آزار به هيجان نياوريد، هرچند آنها به شما دشنام دهند و به سرانتان بدگويى کنند»;
🍃 (وَلاَ تَهِيجُوا النِّسَاءَ بِأَذًى، وَإِنْ شَتَمْنَ أَعْرَاضَکُمْ، وَسَبَبْنَ أُمَرَاءَکُمْ).
🔹آن گاه امام(عليه السلام) به بيان دليل اين دستور پرداخته مى فرمايد:
🔹 «زيرا آنها از نظر قوا ناتوان و از نظر روحيّه و عقل و خرد ضعيف اند»; (فَإِنَّهُنَّ ضَعِيفَاتُ الْقُوَى وَالاَْنْفُسِ وَالْعُقُولِ).
♦️از آنجا که زنان توان نبرد ندارند، کينه خود را با دشنام دادن ابراز مى کنند و از آنجا که روح و خردشان ضعيف است، انتقام جويى را در بدگويى و بدزبانى نشان مى دهند; به همين دليل افراد آگاه و بيدار نبايد در برابر بدزبانى آنها واکنش نشان دهند. بگذارند عقده دل را با اين سب و دشنام ها وا کنند و آرام بگيرند و به يقين اگر در برابر اين سخنان زشت عکس العملى نشان داده شود، هيجان آنها بيشتر مى شود و چه بسا سر از کفرگويى در آورند.
🌻آن گاه امام(عليه السلام) اشاره به سيره و سنّت پيغمبر اکرم(صلى الله عليه وآله) در برابر زنان مشرک مى کند و مى فرمايد: «و در آن زمان که زنان مشرکان (در عصر پيامبر) به ما بدگويى مى کردند و دشنام مى دادند (از سوى آن حضرت) دستور داده مى شد که از آزار و اذيت خوددارى کنيم»;
🍃 (إِنْ کُنَّا لَنُؤْمَرُ بِالْکَفِّ عَنْهُنَّ وَإِنَّهُنَّ لَمُشْرِکَاتٌ).
🔹آن گاه امام(عليه السلام) به نکته سومى در اين باره اشاره کرده و مى فرمايد: «حتى در زمان جاهليّت اگر مردى دست به روى زنى بلند مى کرد و سنگى به سوى او پرتاب مى نمود و يا او را با چوب مى زد، همين امر باعث ننگ او و فرزندانش مى شد»;
🍃(وَإِنْ کَانَ الرَّجُلُ لَيَتَنَاوَلُ الْمَرْأَةَ فِي الْجَاهِلِيَّةِ بِالْفَهْرِ(9) أَوِ الْهِرَاوَةِ(8) فَيُعَيَّرُ بِهَا وَعَقِبُهُ(10) مِنْ بَعْدِهِ).
هرگاه مردم عصر جاهليّت چنين باشند و هرگاه مسلمانان در برابر مشرکان مأمور به خويشتن دارى شوند، در عصر ظهور اسلام و در برابر زنان مسلمان ناآگاه، به طريق اولى بايد خويشن دارى نشان دهند.
امام(عليه السلام) که اين دستور را درباره زنان به لشکريان خود مى داد، خودش در عمل به آن پيشگام بود. در تاريخ جنگ جمل آمده است هنگامى که على(عليه السلام) و لشکريانش پيروز شدند، حضرت از يکى از کوچه هاى بصره عبور مى کرد. همسر عبدالله بن خلف (يکى از سرشناسان بصره) که بر در خانه خود ايستاده بود، رو به امام(عليه السلام) کرد و گفت:
🔸«يا قاتِلَ الاْحِبَّةِ لا مَرْحَباً بِکَ أيْتَم اللهُ مِنْکَ وَلَدَکَ کَما أيْتَمْتَ بَنى عَبْدِاللهِ بْنِ خَلَف;
اى قاتل دوستان! خوش نيامدى خدا فرزندانت را يتيم کند همان گونه که فرزندان عبدالله بن خلف را يتيم کردى».
💚 امام(عليه السلام) هيچ پاسخى به او نداد ولى ايستاد و اشاره به گوشه اى از خانه آن زن کرد آن زن اين اشاره پرمعنا را فهميد و ساکت شد و به خانه برگشت. او مى دانست که آن زن، عبدالله بن زبير و مروان بن حکم را در خانه خود پنهان کرده است و امام(عليه السلام) هم به همان نقطه خانه که آنها پنهان بودند اشاره کرد; يعنى اگر بخواهم اين دو را بيرون مى کشم و به سزاى اعمالشان مى رسانم ولى امام(عليه السلام) با حلم و کرمى که داشت از اين کار صرف نظر فرمود.(11)
⚘ eitaa.com/Nahjolbalaghe2
#شرحوتفسیرنامههاینهجالبلاغه
هدایت شده از قرآن و نهجالبلاغه 🌸🌸
⚘
📚نهج البلاغه/نامه۲۰ /به زياد بن ابيه
🔴 #هشدار از #خيانتبهبيتالمال
همانا من، براستي به خدا سوگند مي خورم، اگر به من گزارش كنند كه در بيت المال خيانت كردي، كم يا زياد، چنان بر تو سخت گيرم كه كم بهره شده، و در هزينه عيال، درماني، و خوار و سرگردان شوي. با درود.
🌾🌾🌾
شرح_صوتی_نامه_۲۰.mp3
6.65M
✅شرح نامه ۲۰
(نامه۲۰ /به زياد بن ابيه /هشدار از #خيانتبه #بيتالمال)
/بنیادمجازی
کانال نهجالبلاغه 🌺✨
⚘ @Nahjolbalaghe2
#شرحوتفسیرنامههاینهجالبلاغه
🌺✨سخنان عرفانی شیخ جعفر مجتهدی، درمورد تغییر حالت درهنگام شنیدن نام امام حسین(ع)
⚘ eitaa.com/Nahjolbalaghe2
🔴❓چرا دوستی دختر و پسر جایز نیست؟
👈🌺امام علی(ع):هیچ مردی نباید با زن نامحرمی خلوت کند زیرا مردی با زنی خلوت نمیکند مگر اینکه شیطان نفر سوم آنهاست.🌺👉
🌿مستدرک الوسائل،ج14،ص265
✅دوستی دختر و پسر اگر به معنای روابط آزاد و خارج از چارچوب احکام شرعی باشد،ضمن اینکه ازنظر اسلام مطرود است
✅از نظر علمی نیز نادرست است، زیرا این دوستی کم کم شکل عاطفی به خود میگیرد و افراد را دچار مشکلات زیادی می کند.
⚘ eitaa.com/Nahjolbalaghe2
recording-20191212-133526.mp3
1.25M
💢 ساخت انواع شایعات در مورد واگذاری جزیره کیش و دریای خزر و قرص های آلوده و بیماری های .....در فضای مجازی فقط برای "عصبی کردن مردم" هست تابتونن در انتخابات مجلس ذهن مردم رو بهم بریزند
و انتخابات رو به نفع غربگراها رقم بزنند...
ساده نباشیم!
منتشر کنید!
حاج آقا حسینی
⚘ eitaa.com/Nahjolbalaghe2