هدایت شده از ایستگاه_نماز
🌹🌹🌹پاسخ پیامبر صلی الله علیه و آله به سید و عاقب باعث شد تا آنان یقین کنند که با امرالهی روبه رو هستند، بنابراین رنگ از چهره شان پرید 😨و غرورشان شکست و متزلزل شدند. 😫
اسقف اعظم رو به عاقب و سید کرد و گفت: نگاه کنید و ببینید که او با نزدیک ترین و گرامی ترین فرزندان خود آمده است تا به وسیله آنان مباهله کند و با کمال اطمینان که بر حق است آمده⭐️ و به خدا سوگند که اگر بر برهان خود می ترسید، اینان را به همراه خود نمی آورد. پس مباهله نکنید که هلاک می شوید و به روی زمین هیچ نصرانی نخواهد ماند.
1⃣3⃣🍃💚🍃💚🍃💚🍃
هدایت شده از ایستگاه_نماز
✅«منذر» هم در تأیید سخن اسقف گفت: «آیا می دانید که هیچ قومی با پیامبری مباهله نکردند، مگر آنکه هلاکت آن ها در یک چشم به هم زدن بود؟😱 آیا آفتاب را نمی بینید که رنگش تغییر یافته؟ 🌚و افق را نمی بینید که در ابرهای متراکم فرو می رود؟ به ستارگان نگاه کنید که می خواهند بر زمین طلوع کنند و درختان به سوی زمین مایل شده اند، پرندگان🦅پیش چشم شما با صورت به زمین افتاده اند و بال هایشان را بر زمین گسترانیده اند. این حوادث همگی نشانه های عذاب الهی اند».
1⃣4⃣🔰🍃🔰🍃🔰🍃🔰
هدایت شده از ایستگاه_نماز
❇️❇️❇️سید و عاقب به منظره ای که پیش رویشان بود نگاهی انداختند و مناظری دیدند که قدم هایشان لرزید. 😱😩😫آنان متوجه شدند که هنوز مباهله انجام نشده، آثار غضب الهی ظاهر گشته و عذاب در حال نازل شدن است.
منذر ادامه داد: اگر شما تسلیم او شوید در دنیا و آخرت سالم می مانید، اما اگر غیر از این باشد هلاک خواهید شد.
1⃣5⃣🕊🍃🕊🍃🕊🍃🕊
هدایت شده از ایستگاه_نماز
ا🌸🌸🌸اعلام انصراف از مباهله از سوی نجرانیان
سخنان منذر تأثیر خود را نمود، سید و عاقب با دیدن آن منظره به دلسوزی او پی بردند و از سوی دیگر به خوبی می دانستند که اگر در اثر این مباهله اتفاق ناگواری برای اهل نجران رخ دهد و عذابی بر آنان نازل شود، آنان نیز تصمیم گیرندگان را نخواهند بخشید که چرا بدون توجه به صلاح مردم فکر مناسب نکردند.
با در نظر گرفتن همه این جوانب بود که تصمیم قاطع بر ترک مباهله گرفتند و برای گفت وگوی صلح آماده شدند. نصارای نجران به نزد رسول خدا صلی الله علیه و آله بازگشتند و گفتند: ای ابا القاسم ما حاضر به مباهله نیستیم و تصمیم گرفتیم که همچنان به دین خود باقی باشیم و تو هم به دین خود باش و با هر شرطی که می خواهی با ما صلح کن.
1⃣6⃣🍃💐🍃💐🍃💐🍃💐
هدایت شده از ایستگاه_نماز
🗞صلح نامه و پرداخت جزیه
بعد از اینکه نجرانیان انصراف از مباهله را اعلام کردند و پیشنهاد صلحنامه و پرداخت جزیه را مطرح کردند، پیامبر صلی الله علیه و آله پیشنهاد صلح آنان را پذیرفت و قرار شد صد تن از نجرانیان به عنوان نماینده آنان برای نوشتن صلح نامه نزد پیامبر صلی الله علیه و آله بیایند.
1⃣7⃣🍃🔰🍃🌻🍃🔰🍃
هدایت شده از ایستگاه_نماز
🌼🍃🌼🍃🌼
🗞🗞🗞مضمون صلح نامه ای که بر سر آنان بین نجرانیان و پیامبر صلی الله علیه و آله توافق شده بود، بدین شرح می باشد:
👇👇👇👇
هدایت شده از ایستگاه_نماز
🌸🌸بسم الله الرحمن الرحیم🌸🌸
این صلح نامه ای است از محمد پیامبر خدا برای اهل نجران و توابع و اطراف آن (هر زرد و سفید و سیاه و هر چه مازاد بر هزینه زندگی آنان است) مبنی بر اینکه از ایشان چیزی از طلا ⭐️و نقره و میوه🍇🍌🍓🍑 گرفته نشود به جز دو هزار حلّه اواقی که قیمت هر حلّه چهل درهم💰 باشد و کم و زیاد آن طبق همین قاعده محاسبه شود. هزار حلّه آن را در ماه رجب بپردازند و هزار حلّه دیگر را در ماه صفر پرداخت کنند و چهل دینار💰 برای فرستادگان من بپردازند و بر عهده ایشان است که اگر در ناحیه یمن توطئه ای بر ضد اسلام صورت گیرد، سی زره و سی اسب🐎🐎 و سی شتر🐪🐫 به صورت عاریه به مسلمانان بدهند.
پیامبر ضامن خواهد بود که بعد از دفع شر آن ها را بازگرداند و هرچه تلف شده و از بین رفته باشد قیمت آن را بپردازد. پس از این صلحنامه آن ها در پناه خداوند و رسول خدا هستند و این صلح مشروط به این است که پس از این ربا نخورند و اگر خوردند در امان خدا و رسول نیستند».
با نوشتن صلحنامه، پیامبر صلی الله علیه و آله جوانی به نام «عمروبن حزم انصاری» را به نمایندگی از طرف خود برای نجرانیان تعیین نمود، تا همراه آنان به نجران برود و در آنجا مقیم شود و امور نجرانیان را حل و فصل نماید.
1⃣8⃣🍃✅🍃🔰🍃✅🍃🔰
هدایت شده از ایستگاه_نماز
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ماجرای #مباهله مسیحیان نجران
🔰🍃🔰🍃✅✅🍃🔰🍃🔰
هدایت شده از ایستگاه_نماز
✅✅پس از امضای صلحنامه🗞، پیامبر صلی الله علیه و آله برای اینکه به نصاری نجران بفهماند اگر تصمیم به مباهله می گرفتند، دست به اقدام خطرناکی می زدند و با الطافی که پروردگار به ایشان نمود، مباهله را انجام ندادند به آنان فرمود:
«به خدا قسم اگر با شما مباهله می کردم بر روی زمین نصرانی باقی نمی ماند، مگر آنکه خدا او را هلاک می کرد. اگر با من مباهله می کردید، نسل هر نصرانی در دنیا قطع می شد. قسم به آنکه جانم در دست اوست، اگر مباهله می کردید عذاب بر شما فرود می آمد و به خوک و میمون🐒 مسخ می شدید و بیابان 🏜به شما یک پارچه آتش♨️ می شد و خداوند نجران و شما اهل نجران و حتی پرندگان🦅🦆 بر روی درختان🌲🌳🌲 آنجا را نابود می کرد و یک سال نمی گذشت مگر آنکه همه نصاری هلاک می شدند».
مسیحیان نجران صلحنامه🗞 پیامبر صلی الله علیه و آله را که به دست امیرمؤمنان نوشته شده بود، تحویل گرفتند و همراه عمروبن حزم، نماینده حضرت، به سمت شهر و دیار خود حرکت کردند.
1⃣9⃣💐💚💐💚💐💚💐
هدایت شده از ایستگاه_نماز
🌸🌸🌸پس از مدت کوتاهی از بازگشت نجرانیان به دیار خود، سید و عاقب نزد پیامبر صلی الله علیه و آله بازگشتند و مسلمان شدند.
عاقب برای آن حضرت حلّه و عصا و کاسه و یک جفت کفش 👞👞هدیه آورد.پیامبر صلی الله علیه و آله آنان را در خانه ابوایوب انصاری جا داد و آنان در مدینه ماندگار شدند و به نجران باز نگشتند.
2⃣0⃣🌿☘🌿☘🌿☘🌿
هدایت شده از ایستگاه_نماز
✅✅✅پیام های مباهله
مباهله از حجت های زنده خداست که هیچ گاه کهنه نخواهد شد و بحث درباره آن همیشه تازگی خود را حفظ خواهد کرد و هر بار بُعد جدیدی از آن کشف خواهد شد.
از هر سو که به این واقعه بنگریم، پیامدهای خاص خود را داراست از جمله:
1️⃣ اثبات حقانیت رسول خدا؛ اگر پیامبر(ص) بر حقانیت خود اطمینان کامل نداشت، به هیچ وجه چنین اقدامی نمی کرد.
2️⃣ وعده عذاب دلیل حقانیت؛ پیامبر(ص) به آن ها خبر داد چنانچه با من مباهله کنید، عذاب الهی بر شما نازل خواهد شد و اگر به حقانیت خود ایمان کامل نداشت، چنین ادعایی نمی کرد و زمانی که پیامبر(ص) اعلام آمادگی خود را در جایگاه مباهله اعلام کرد، نشانه های عذاب نمایان گشت.
3️⃣اثبات پیغمبر موعود بودن پیامبر؛ حضرت محمد(ص) همان پیامبر موعود در کتب نصرانیان بود و اگر نجرانیان بر پیغمبر موعود بودن او یقین نداشتند، از مباهله انصراف نمی دادند.
4️⃣ اثبات فرزندی حسنین علیهما السلام: این قصه دلیل بر این است که حسنین علیهما السلام فرزندان حقیقی حضرت محمد(ص) بوده اند؛ زیرا آن ها مصداق «انبائنا» بودند و پیامبر(ص) غیر از این دو، پسر دیگری را داخل مباهله نکردند.
5️⃣ ثبوت فضیلت آل کساء((ع))؛ واقعه مباهله این مطلب را به اثبات رسانید که حضرت علی(ع) و فاطمه(س) و حسنین علیهما السلام بعد از رسول خدا(ص) نزد خدا، اشرف مخلوقات و نزد رسول خدا(ص) عزیزترین مردم بودند.
🍃💚🍃💚🍃💚🍃💚🍃
هدایت شده از ایستگاه_نماز
✅✅✅پیامهای مباهله
6⃣ قبول جزیه پذیرفتن ذلّت؛ قبول جزیه، هم حقانیت رسول خدا(ص) را به اثبات رسانید و هم اهل بیت((ع)) او را به جهانیان معرفی کرد و هم یک شکست روحی جبران ناپذیری را بر نصرانیان متوجه ساخت که در تاریخ ثبت و به رسوایی آن ها منتهی شد.
7⃣ استمداد از غیب بعد از به کارگیری توانایی های عادی.
8⃣ اگر شما محکم بایستید، دشمن به دلیل باطل بودن عقب نشینی می کند.
9⃣قوام و اساس دین به خاطر همین چند نفر بزرگوار است، در غیر این صورت پیامبر(ص) می توانست شخصاً نفرین کند.
🔟 خداوند و پیامبر گرامی اش با این عمل به همه ما می فهماند که این افراد، یاران و نزدیکان رسول خدا(ص) در دعوت به حق و هدف او هستند و همراه او آماده استقبال از خطر بوده، ادامه دهنده حرکت او هستند.
🍃🔰🍃🔰🍃🔰🍃🔰🍃
هدایت شده از ایستگاه_نماز
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 در اولین محرم پس از شهادت حاج قاسم سلیمانی، کمپین سراسری با شعار #ما_ملت_امام_حسینیم در شبکههای اجتماعی آغاز بکار کرد.
این آیات از سوره انسان به یکی از فضایل حضرت علی علیه السلام و اهل بیت ایشان اشاره می کند.
روزی حسنین بیمار شدند، پیامبر و جمعی یاران به دیدار ایشان رفتند.
پیامبر فرمودند برای شفای فرزندان حضرت علی علیه السلام و حضرت فاطمه سلام الله علیها نذری کنند.ایشان نذر کردند سه روز روزه بگیرند.
فضه و حسنین گفتند ما هم روزه می گیریم.
پس از شفای حسنین، وقتی همگی روزه گرفتند، موقع افطار مسکینی در خانه آنها را زد و غذا طلب کرد همه سهم غذایشان را به او دادند.و خود با آب افطار کردند.
روز دوم هم موقع افطار یتیمی به در خانه آمد و غذا طلب کرد باز همه سهم غذایشان را به او داده با آب افطار کردند.
روز سوم نیز موقع افطار اسیری به در خانه آمد و غذا طلب کرد باز همگی سهم غذایشان را به او دادند و با آب افطار کردند.
صبح که شد حضرت علی علیه السلام به اتفاق حسنین به خانه پیامبر رفتند در حالی که از شدت گرسنگی به خود می لرزیدند.پیامبر از دیدن این صحنه ناراحت شدند و وقتی حضرت زهرا سلام الله علیها را در محراب عبادت در حالی که چشمانشان از گرسنگی گود شده بود دیدند ناراحت شدند.
در این هنگام جبرئیل نازل شد و فرمود ای پیامبر این سوره را بگیر خداوند با چنین خانواده ای به تو تهنیت و مبارک باد می گوید.
سلام وعرض ارادت
بخاطرروز خانواده
مطالبی مربوط به شهر مدینه را که در کانال ایستگاه بارگزاری شده را
به این کانال ارسال میکنم
به مناسبت امروز 🗓
روز نزول سوره انسان (هل اتی) و روز خانواده
🌹✨🌹✨🌹✨🌹✨🌹
مباحث شهرشناسی را از شهر خانواده اهل بیت علیهم السلام یعنی «مدینه» آغاز میکنیم.
هدایت شده از ایستگاه_نماز
#مدینه (نام پیش از هجرت: یثرب) از شهرهای اصلی کشور عربستان است و در ۴۵۰ کیلومتری شمال شرقی مکه در ناحیه حجاز قرار دارد.
این شهر در شمال غربی شبه جزیره عربستان در دشتی هموار واقع است.
طول جغرافیایی آن، ۳۹ درجه و ۵۹ دقیقه شرقی و عرض جغرافیاییاش، ۲۴ درجه و ۵۷ دقیقه شمالی است.
این شهر از سطح دریا ۵۹۷ تا ۶۳۹ متر ارتفاع دارد.🗻
شهر مدینه در میان دو رشته حره (سنگهای سیاهی که به صورتی خشن سطح زمین را پوشانده و پستی و بلندی تپهای دارند ولی به صورت کوه نیستند) قرار گرفته که یکی در شرق با نام «حرّه واقم» و دیگری در غرب با نام «حرّه وبره» است.
آشکارترین کوه در مدینه منوره، کوه اُحد است.⛰
1⃣
هدایت شده از ایستگاه_نماز
✴ تاریخ تشکیل مدینه ✴
👈از دو جهت قابل بررسی است: قبل از اسلام، و بعد از اسلام.
1. قبل اسلام
نخستین ساکنان یثرب را پس از طوفان نوح علیه السلام🌹 چهار قسمت دانسته اند:
✴فرزندان(عبیل) که از بازماندگان کشتی نوح که بر کوه جودی(آرارات) نشسته بود، خارج شده در شهر یثرب فرود آمدند و این شهر بنام نخستین ساکن آن یعنی ـ یثرب بن عبیل بن عوص ابن ارم بن سلم بن نوح ـ یثرب☘ نامیده شد.
✴ بعضی اولین ساکنان آنرا یثرب بن قافیه بن مهلابیل بن ارم بن عبیل بن عوص بن ارم سام بن نوح دانسته اند.
✴ بعضی اظهار داشتهاند نخستین ساکنان مدینه پس از طوفان اقوام صعل و فالح بودند که قوم فاسق و فاجر بودند که خداوند داوود نبی صلی الله علیه واله 🌹را به اصلاح آنان فرستاد.
✴ آخرین گروه نظرشان این است که قوم عمالقه در این سرزمین ساکن شده و یثرب را به وجود آوردند، 👈اما یهودیان بارها در طول تاریخ به این سرزمین مهاجرت کرده اند.
✍مورخان، مهاجران اولیه یهود را از هزار تا هفتصد سال پیش از میلاد مسیح ثبت کرده اند.
👈 و حدود چهارصد تا پانصد سال قبل از اسلام اقوامی از یمن به نام اوس و خزرج به یثرب رفتند که جمعیت غالب آنجا را تشکیل دادند که این دو قبیله سیزده سال بعد از بعثت پیامبر اسلام میزبان پیامبر و مسلمانان شدند و نقش مهمی☘ را در حفظ و گسترش اسلام ایفا نمودند. که این دو قوم سرزمین یثرب را توسعه دادند.
#مدینه
2⃣
هدایت شده از ایستگاه_نماز
✴تاریخ تشکیل مدینه ✴
بعد از اسلام در ذی الحجه سال یازدهم بعثت، پیامبر اسلام صلی الله علیه واله🌹 با شش نفر از خزرجیان در منا گفتوگو کرد و اسلام را بر آنان عرضه نمود.
سال بعد تعداد یازده نفر از انصار با پیامبر در عقبهی منا پیمانی 🤝بستند و در سال سیزدهم تعداد 73 نفر از اوس و خزرج که 2 نفر آنان زن بودند خدمت پیامبر(ص)🌹 رسیدند، ضمن پذیرش اسلام از پیامبر دعوت کردند تا به یثرب آمده و رهبری این شهر را برعهده بگیرد؛ لذا پیامبر اسلام در نخستین شب ربیع الاول سال چهاردهم بعثت، از سوی خداوند برای ادامه مأموریت الهی خود عازم یثرب شد که این هجرت🐫 از مکه به مدینه، برای اسلام و برای جهان تاریخ جدیدی را آغاز کرد و از همان سال و با مهاجرت پیامبر خدا صلی الله علیه واله 🌹به یثرب این شهر مدینة النبی یا #مدینه نام یافت، و بدین صورت شهر مدینه با محوریت اسلام تشکیل شد.
👈با ظهور اسلام، پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) اهل یثرب را به هدایت، صلح و دوستی رهنمون ساخت. آنحضرت برای ترویج اسلام، و جهت التیام بیماری عداوت و دشمنی و اعاده امنیت به مدینه، رهسپار این شهر شد و با اتحاد بین قبیله اوس و خزرج🤝، گروه انصار را به وجود آورد.
3⃣
هدایت شده از ایستگاه_نماز
☘ یثرب ☘
قبایلی که مردم این شهر را تشکیل میدادند، عبارت بودند از «اوس» و «خزرج»، که سالها بر این ناحیه مسلط شده بودند و جمعیتی از یهودیان و دیگر قبایل که در یثرب ولی خارج از آن، به کشاورزی🌳 اشتغال داشتند و چون دو طایفه بزرگ اوس و خزرج اغلب دچار نزاع داخلی ⚔بودند، سعی بر آن داشتند که با قبایل اطراف و یهودیان همپیمان🤝 شوند و از اینرو بنیقریظه و بنی نضیر با👈 اوس بودند و بنی قینقاع با👈 خزرج.
تأثیر این پیمانها بیشتر در جنگها آشکار میشد؛
مردم یثرب، از جهت اقتصادی بیشتر به کار در نخلستانها و کشت و زرع و اندکی پیشهوری اشتغال داشتند و مناطق مناسب برای کشاورزی بیشتر در اختیار یهودیان بود تا اعراب، چنانکه یهود نیز صنایع زرگری و اسلحهسازی چون شمشیر🗡، زره و نیزه را در اختیار داشتند. اکنون باید دید شهری با این ترکیب ویژه، چگونه پذیرای اسلام شد؛ آنهم بگونهای که در مدت زمان اندکی (حدود 17 ماه پس از هجرت)، توانست قریش را در بدر⚔ گوشمالی دهد!
#مدینه
4️⃣