💎مردی نزد امام سجاد(ع)آمد و گفت:
«الان از مجلس "فلان" شخص می آیم. او درباره شما می گفت که (علی بن الحسین) شخصی گمراه و بدعت گذار است!»
✍️امام سجاد(ع) در پاسخ فرمودند: «حرف هایی که در مجلس خصوصی زده می شوند، امانت هستند و تو رعایت (حقّ مجلس) آن مرد را نکردی.و حقّ مرا نیز مراعات نکردی زیرا از (برادرم) مطلبی را به من رساندی که از آن خبر نداشتم!»
📚الاحتجاج طبرسی، ج ۲، ص۱۳۸
#سخن_چینی❌
🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱
💎 #امام_باقر_علیه_السلام :
🔸 إنَّ أشَدَّ النّاسِ حَسرَةً يَومَ القِيامَةِ عَبدٌ وَصَفَ عَدلاً ثُمَّ خالَفَهُ إلى غَيرِهِ.
🔹 حسرتمندترين مردم در روز قيامت، بنده اى است كه سخن از عدالت گويد و با ديگران خلاف آن عمل كند.
📚 بحارالأنوار: ص78، ص179
#عدالت
🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱
💎امام صادق(علیه السلام)
شايسته نيست كه زن مسلمان،آنگاه كه ازخانه خويش بيرون مى رود،لباس خودراوسيله جلب توجّه ديگران نمايد
✍️#تفسیر سوره فصلت (۱۵)
پیام ها:
1- بازگویی صحنه های قیامت،عامل انذار و تربیت است.(قرآن،پیامبر را مأمور می کند تا چنین روزی را به یاد مردم بیاندازد) وَ یَوْمَ ...
2- کسانی به سوی دوزخ روانه می شوند که دشمنی آنان با خدا و دین ثابت شده باشد. «یُحْشَرُ أَعْداءُ اللّهِ إِلَی النّارِ»
3- انسان با کفر و لجاجت،دشمن خدا می شود. «أَعْداءُ اللّهِ»
4- کفّار علاوه بر چشیدن عذاب دنیوی،به عذاب دوزخ نیز گرفتار می شوند.
یُحْشَرُ ... إِلَی النّارِ
5-دوزخیان از پراکنده شدن و فرار در مسیر حرکت به طرف دوزخ بازداشته می شوند. «یُوزَعُونَ»
6- اعضای بدن از عملکرد انسان آگاهند.زیرا تا آگاه نباشند نمی توانند در قیامت گواهی دهند. شَهِدَ عَلَیْهِمْ سَمْعُهُمْ ...
7- معاد جسمانی است. «سَمْعُهُمْ وَ أَبْصارُهُمْ»
وَ قالُوا لِجُلُودِهِمْ لِمَ شَهِدْتُمْ عَلَیْنا قالُوا أَنْطَقَنَا اللّهُ الَّذِی أَنْطَقَ کُلَّ شَیْءٍ وَ هُوَ خَلَقَکُمْ أَوَّلَ مَرَّهٍ وَ إِلَیْهِ تُرْجَعُونَ«21»
و دوزخیان به پوستشان گویند:«چرا علیه ما گواهی دادید؟»گویند:
«خدایی که همه چیز را به نطق آورده ما را نیز به سخن آورد،او که نخستین بار شما را آفرید و فقط به سوی او برگردانده می شوید».
نکته ها:
* در قیامت،گواهان متعدّد هستند،از جمله:خداوند،انبیا،زمین،زمان،فرشتگان،اعضای بدن و...که برای هر کدام،آیه و حدیث آمده است.
روز محشر هر نهان پیدا شود
هم ز خود هر مجرمی رسوا شود
دست گوید من چنان دزدیده ام
لب بگوید من چنان بوسیده ام
چشم گوید غمزه کردستم حرام
گوش هم بشنیده ام سوء الکلام
* هستی نوعی نطق دارد. «أَنْطَقَ کُلَّ شَیْءٍ» خداوند درباره ی دوزخ می فرماید: «تَقُولُ هَلْ مِنْ مَزِیدٍ» [25]جهنّم می گوید:آیا باز هم مجرم داری؟ و درباره ی زمین و آسمان می فرماید:
«قالَتا أَتَیْنا طائِعِینَ[26]
🌹روضه عبدالله بن الحسن علیه السلام
♦️عبدالله بن الحسن (علیهالسّلام) در شمار آخرین شهیدانی بود که پیش از شهادت امام حسین (علیهالسّلام) در ظهر عاشورا به شهادت رسید. عبدالله بن حسن بن علی (علیهالسّلام)، نوجوان ۱۱ ساله، فرزند امام حسن مجتبی (علیهالسّلام) که روز عاشورا، وقتی دید سیدالشهداء بر زمین افتاده است، برای دفاع از عمو به سوی میدان شتافت و در دفاع از عموی مظلومش جام شهادت نوشید.
♦️در مقاتل چنین نقل شده است که در واپسین لحظات حیات شریف سیدالشهداء (علیهالسّلام)، سپاه کوفه امام (علیهالسّلام) را محاصره کرد، در حالی که امام (علیهالسّلام) دیگر توان ایستادن نداشت و از جنگ باز ایستاده بود. در این هنگام ندای امام حسین (علیهالسّلام) به آسمان برخاست و سر به جانب آسمان بلند کرد و نیایشگرانه گفت: خدایا، تو خود میدانی که اینان فرزند دخت فرزانه پیامبرشان را میکشند.... آن تبهکاران سنگدل اندکی درنگ کردند و دگر باره بر امام (علیهالسّلام) هجوم بردند. در این هنگام عبدالله بن حسن (علیهالسّلام) که هنوز به حد بلوغ نرسیده بود خیمهگاه را ترک کرده، شتابان به سوی امام (علیهالسّلام) دوید، حضرت امام حسین (علیهالسّلام) با دیدن او خطاب به خواهرش زینب (سلاماللهعلیها) فرمود: «خواهرم این کودک را نگهدار.» زینب کبری (سلاماللهعلیها) خود را به کودک رساند و سعی کرد از رفتنش جلوگیری کند و او را به خیمهها بازگرداند، امّا او پایداری کرد و بازنگشت و فریاد بر آورد که: «لا افارق عمّی!» به خدای سوگند از عمویم جدا نخواهم شد و او را تنها نخواهم گذاشت! و خود را از دستان عمهاش رها کرد و نزد امام حسین (علیهالسّلام) رفت تا شاید مانع از شهادت عموی بزرگوارش گردد. در این هنگام یکی از تجاوزکاران اموی به نام «بحر بن کعب» به سوی حسین (علیهالسّلام) روی آورد که «عبداللَّه» فریاد بر آورد: هان ای پلیدزاده! آیا میخواهی عمویم را به شهادت برسانی؟ آن عنصر پلید نیز شمشیری بر آن کودک فرود آورد و عبداللَّه دست خود را سپر ساخت که دستش از بدن جدا شد! او در حالی که دستش تنها به پوست آویزان بود، فریاد بر آورد که: عمو جان مرا دریاب! حسین (علیهالسّلام) او را در آغوش کشید و بر سینه چسباند و فرمود: یادگار برادرم! بر آنچه در راه خدا بر تو فرود آمده است شکیبایی پیشه ساز و آن را به فال نیک بگیر و خیر بدان که خدای پر مهر به زودی تو را بر پدران و نیاکان شایسته کردارت ملحق خواهد ساخت.
و آنگاه «حرمله» گلوی آن کودک محبوب را هدف تیر بیداد خود ساخت و سرش را از پیکرش جدا کرد! حسین (علیهالسّلام) پس از شهادت جانسوز نور چشم برادرش، «عبداللَّه» در آغوشش، رو به آسمان کرد و گفت: بار خدایا، اگر این بندگان ستمکار و گناهپیشهات را تاکنون از نعمتهایت بهرهور ساختهای، اینک آنان را تار و مار و مایه عبرت دیگران قرار ده و هرگز از آنان خشنود مباش
✅ فلسفه و هدف از رفتن به مراسم عزاداری ائمه علیهمالسلام به خصوص امام حسین علیهالسلام
🌹 سنّت #عزاداری با برخورداری از عشق و محبّتی كه از #امام_حسین علیهالسلام در دلها بوده و هست تبديل به يك برنامه گسترده و مردمی و مقدّس شده و هرگز سستی و خاموشی ندارد و به بركت آن، اقشار بسياری با امام حسین علیهالسلام و دين و فرهنگ عاشورا آشنا میشوند.
رمز جاودانگی نهضت حسينی نيز احيا و زنده نگه داشتن و تعظيم شعائر بوده است.
برپايی عزا برای سيدالشهدا نوعی اعتراض به ظالمان و حمايت از مظلوم است.
اشك ريختن در سوگ #اباعبدالله علیهالسلام عامل تقويت حسّ عدالتخواهی و انتقامجويی از ستمگران و زمينهسازی برای تجمع نيروهای پيرو امام در دفاع از حق است. عزاداری برای شهيد، انتقال فرهنگ به نسلهای آينده است. به تعبير #شهيد_مطهری،؛ عزاداری سبب میشود شور و عاطفه، از شعور و شناخت برخوردار گردد و ايمان را در ذهن جامعه هوادار زنده نگه دارد و به عنوان يك فكر سازنده و حادثه الهامبخش، همواره تأثير خود را حفظ كند.
عزاداری، احيای خط خون و شهادت و رساندن مظلوميت آل علی به گوش تاريخ است.
عزاداران حسينی پروانگانی شيفته نورند كه شمع محفل آرای خويش را يافته، از شعله شمع، پيراهن عشق پوشيده و آماده جان باختن و پر سوختن و فدا شدنند.
نقش عزاداری در حفظ فرهنگ عاشورا مهم است و عميقترين پيوندها را از طريق آميختگی عقل و عشق و برهان و عاطفه كه در كربلا تجسّم يافته است انتقال میدهد.
هم بر مظلوميت امام گريه میشود و هم در سايه آن هدف امام حسین علیهالسلام از نهضت و حركت، شناخته میشود. روضههای خانگی و دستههای عزاداری و هيئتهای زنجيرزنی و پوشيدن لباس مشكی و پرچم به دست گرفتن و... هر يك به نوعی سربازگيری جبهه حسينی است.
عظيمترين سرمايه روحی #شيعه كه پيونددهنده آنان با اهل بيت پيامبر و عاملی بازدارنده از تباهی و برانگيزاننده فداكاری و جهاد و تصفيهكننده دل و جان است در سايه همين عشق و ياد حسين و عاشورا، زنده مانده و سوز آن حمايت قلبی #عاشق امام حسین علیهالسلام را به نفع حق و جبهه ايثار، نيرو بخشيده است.
پس اگر از ما بپرسند: شما در روز عاشورا كه دائماً حسين حسين میكنيد و به سر خود میزنيد چه میخواهيد بگوييد، بايد بگوييم: ما میخواهيم حرف آقايان را بگوييم ما هر سال میخواهيم تجديد حيات كنيم: بايد بگوييم #عاشورا روز تجديد حيات ما است. در اين روز میخواهيم در كوثر حسينی تجديد حيات كنيم و روح خود را جلا بدهيم و خود را زنده كنيم و از نو مبادی و مبانی اسلام را بياموزيم و روحيه اسلام را از نوبه خود بدميم.
ما نمیخواهيم حسّ #امر_به_معروف_و_نهی_از_منكر و احساس شهادت و جهاد و فداكاری در راه حق، فراموش شود و روح فداكاری در راه حق بميرد.
💓 امام حسن مجتبی عليه السلام:
❣️ تنها چيزى كه در اين دنياى فانى، باقى مى ماند #قرآن است، پس قرآن را پيشوا و امام خود قرار دهيد👌
، تا به راه راست و مستقيم هدايت شويد. ✅
💕 همانا نزديك ترين مردم به قرآن كسانى هستند كه بدان #عمل كند، گرچه به ظاهر (آيات) آن را حفظ نكرده باشند❌ و دورترين افراد از قرآن كسانى هستند كه به دستورات آن عمل نكنند❌ گرچه قارى و خواننده آن باشند👌
✍️ ما بَقِىَ فِى الدُّنْيا بَقِيَّةٌ غَيْرَ هَذَا القُرآنِ فَاتَّخـِذُوهُ إماما يَدُلُّكُمْ عـَلى هُداكُمْ، وَإنَّ أَحَقَ النّاسِ بِالقُرآنِ مَنْ عَمِلَ بِهِ وَإنْ لَمْ يَحْفَظْهُ وَأَبْعَدَهُمْ مِنْهُ مَنْ لَمْ يَعْمَلْ بِهِ وَإنْ كانَ يَقْرَأُهُ
📚ارشاد القلوب، ديلمى، صفحه102
#تلنگر
#نگاه_حرام
✨ از بزرگی پرسیدند فلسفه حرام بودن نگاه به نامحرم چیست؟
گفت :
👀میبینی،میخواهی،به وصالش نمیرسی،دچار افسردگی میشوی!
👈🏻میبینی،شیفته میشوی،عیب هارا نمیبینی،ازدواج میکنی،طلاق میدهی!
میبینی ،دائم به او فکر میکنی،از یاد خــدا غافل میشوی،از عبادت لذت نمیبری!
میبینی،باهمسرت مقایسه میکنی،ناراحت میشوی،بداخلاقی میکنی!😠
میبینی،لذت میبری،به این لذت عادت میکنی، چشم چران میشوی،درنظر دیگران خوار میگردی!
👈🏻میبینی،لذت میبری،حب خدا دردلت کم میشود،ایمانت ضعیف میشود!
میبینی،عاشق میشوی،از راه حلال نمیرسی،دچار گناه میشوی...