🌐🖼 پهلوانان گیلان از رشید غفاری رخصت میگیرند
🔻 همزمان با ۲۵ آذرماه، سالروز شهادت حضرت امالبنین (ع) و روز تکریم مادران و همسران شهدا، جمعی از پهلوانان زورخانه پوریای ولی رشت، وارد گود میشوند و آیینها و ورزشهای زورخانهای را به اجرا میگذارند.
🔹 این مراسم با هدف «همراهی پهلوانان با درختان رشید» و گرامیداشت یاد رشید غفاری جنگلبان گیلانی، ساعت ۱۷:۰۰ روز یکشنبه ۲۵ آذرماه از سوی دبیرخانه نخستین جایزه ملی درختان رشید و با همکاری هیئت ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی استان گیلان برگزار میشود.
🔹 شرکت برای عموم در این برنامه آزاد است.
#نهضت_شهر
@Nehzat_Shahr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 نهضت جنگل مانع فروپاشی ایران در جنگ جهانی اول
➕ در دورهای که شاهد تجزیه عثمانی، آلمان، اتریش و مجارستان و روسیه تزاری در وسط جنگ جهانی اول هستیم نهضت جنگل در ایران عامل اصلی عدم تجزیه ایران میشود.
#فاندر
#سجاد_ستوده
#نهضت_شهر
@Nehzat_Shahr
نهضت شهر
🖼چادرسوزی بزرگ رشت تصور شما از پیشینه «حجاب» در «گیلان» چیست؟ #نهضت_شهر @Nehzat_Shahr
.
روایت هوشنگ ابتهاج از کشف حجاب رضاخانی
«[سوال] استاد! آشنایان شما، خانواده شما، رضاشاه رو دوست داشتن؟
نه، خوب نبودن باهاش. می ترسیدن ازش. اگر می خواستن حرفی بزنن بچ بچ می کردن. با اینکه اون زمان میکروفون نبود اما باز ازش می ترسیدن. رضاشاه هم یک خصومت عجیبی با گیلانی ها داشت.
[سوال] قضایای کشف حجاب یادتونه؟
نه، خیلی بچه بودم
[سوال] خانواده شما حجاب داشتن؟
بله، مادرم چادر نماز، نه چادر سیاه، سرش بود …
[سوال] در رشت هم عزاداری محرم ممنوع شده بود؟
بله، دسته های سینه و زنجیرزنی ممنوع بود. بعد از شهریور ۲۰ هیئتها آزاد شدن. مردم هم حیلی ناراحت بودن از ممنوعیت عزاداری ها.
[سوال] خانواده شما چی؟
مادرم خیلی ناراحت بود. چون خیلی مذهبی بود.
[سوال] روز رفتن رضاشاه یادتونه؟
بله … چقدر مردم خوشحال بودن …
یک افسری بود به نام سرگرد […] که برادرش قاضی عسکر بود؛ مال نظامی ها. این آدم خیلی ظالمی بود، همیشه یک تعلیمی به دست میگرفت و تو خیابون راه می رفت. خودشو مالک شهر میدونست، بی بهانه مردمو میزد که تو چرا اینجا و ایستادی، بیخودی میزد … دوره رضاشاه برافتاده بود، اما روحیهها هنوز باقی مونده بود. یک زن مسنی با چادر نماز سفید داشت از خیابون رد میشد، سرگرد رفت و این تعلیمیش رو گذاشت زیر چانه این پیرزن و چادر زنو از سرش برداشت؛ کشف حجاب کرد، زن زیر چادر یک پیرهن خواب رکابی پوشیده بود. زنه نشست رو زمین و خودش رو جمع کرد از بخت بد این سرگرد، در جایی این اتفاق افتاد که نزدیک مرکز فرماندهی روسها بود، یه افسر قدبلند بود که می اومد بیلیارد بازی میکرد و خیلی عالی بیلیارد بازی میکرد، انگار که قهرمان جهان باشه. این افسر اومد پایین و خوابوند تو گوش سرگرد. سرگرد تو خیابون پخش شد و کلاش افتاد اونور پیادهرو، مردم جمع شدن و دست زدند برای افسر روس. خُب دل خونی از سرگرد داشتن، هم تو زمان رضاشاه و هم بعدش. اون افسر روس دیگه محبوبِ مردم شده بود، هرجا میرفت مردم از دکاندار، بقال و فلان بهش احترام میذاشتن…»
📎 منبع: پیر پرنیان اندیش، میلاد عظیمی و عاطفه طیّه در صحبت سایه، هوشنگ ابتهاج، سخن، تهران، دهم، ۱۳۹۴، ج۱، ۶۰-۶۲٫
#نهضت_شهر
@Nehzat_Shahr
نهضت شهر
☝️ کتاب «یادداشتهای اوفسینکو» جعلی و فیک است...! 👤 دکتر مسعود جوزی، دکتر علی امیری و مهندس روبرت وا
کتابهای جعلی افشین پرتو برای تاریخ بوشهر!
📍 متاسفانه علاوه بر کتابهای «گزارشهای مستر چیک» و «مستر چیک بعد از جنگ جهانی اول» و «یادداشتهای گوستاو نیلیستروم»، دو کتاب «یادداشتهای دادمور واتس» و «یادداشتهای استیو تی. پارکر» هم که با «ترجمه» افشین پرتو در مجموعه دانشنامه استان بوشهر منتشر شدهاند، احتمالا جعلی هستند.
✍️ دکتر مسعود جوزی
#نهضت_شهر
@Nehzat_Shahr
نهضت شهر
کتابهای جعلی افشین پرتو برای تاریخ بوشهر! 📍 متاسفانه علاوه بر کتابهای «گزارشهای مستر چیک» و «مست
.
✅ حوزه هنری گیلان و بوشهر؛ سکویی برای انتشار جعلیات افشین پرتو
📍 حوزه هنری گیلان و بوشهر در زمان حیات افشین پرتو، ضمن تأمین هزینه چاپ جعلیات او، سکوی پرتاب او در مسائل تاریخ برای عوام شده بود. او تاریخ نگاری را بر اساس جعلیات خودساخته با پول بیتالمال انجام داده بود و برای این کار، فقط سند جعل نکرده بود؛ بلکه گاهی آدم هم جعل میکرد؛ به نحوی که مسعود جوزی از پژوهشگران تاریخ درباره کتاب یادداشتهای اوسینکو، با بررسی دو شخصیت مورد اشاره پرتو در این کتاب مینویسد: «متاسفانه تاکنون همه جستجوها برای یافتن نام و نشان تموری آرولادزه و دکتر ارژنگ مبرهن بینتیجه مانده است و این اسم دومی فقط یک بار دیگر در مقاله «بندر بوشهر در کشاکش جنگ جهانی (گزارش کنسول انگلیس در جنوب از اوضاع ایران در سال ۱۹۱۴ باز به ترجمه افشین پرتو دیده شده است!».
✍️ سید مهدی مقدم
#نهضت_شهر
@Nehzat_Shahr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 پاسخ قابل تأمل شمس لنگرودی (شاعر، پژوهشگر و مورخ ادبی معاصر) به سوال مجری؛ "خیلیها تلاش میکنن از ایران برن، ولی شما برگشتین، چرا؟؟
#نهضت_شهر
@Nehzat_Shahr
چهارمین جشنواره افتخار من
➕با هدف بیان خاطرات و شناخت خانوادهها از ایثارگریها و رشادتهای رزمندگان و پیشکسوتان دفاع مقدس و مقاومت
⌛️مهلت ارسال عکس نوشته و یا فیلم کوتاه خاطرات در جمع خانواده 10دی 1403
➕به آثار برتر هدایای نفیسی اهداء خواهد شد.
دبیرخانه جشنواره؛ بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان گیلان
🍁🍃🌸🍃🌼 🍁
#نهضت_شهر
@Nehzat_Shahr
نهضت شهر
. ✅ حوزه هنری گیلان و بوشهر؛ سکویی برای انتشار جعلیات افشین پرتو 📍 حوزه هنری گیلان و بوشهر در زمان
.
یادداشتهای اُسینکو؛ کتاب یا یک جعلنامه کامل؟!
متاسفانه کتاب یادداشتهای افسینکف به طور کامل جعل و ساخته و پرداخته ذهن آقای مترجم است. هر محقق مستقل و مطلعی با بررسی سندی و مقایسه محتوای این کتاب با منابع مشروطه گیلان و منابع نهضت جنگل به جعلی بودن این کتاب، خواهد رسید.
اشکالات و ابهامات بسیاری در اصالت و محتوای کتاب وجود دارد که باعث میشود خواننده مطلع، به اصالت کتاب شک کند، مدتها بود که در صدد نوشتن مقالهای در این زمینه بودم ولی فرصت نمیکردم. خدا را شکر که چنین مقالهای توسط یک محقق منصف و از شاگردان و علاقمندان مرحوم پرتو، نوشته شد و اصالت این کتاب، را مورد نقد و بررسی داده و بخشی از اشکالات و ابهامات کتاب را بیان کرده است. اهمیت این مقاله به این خاطر است که در جدیدترین شماره مجله گیله وا، ش ۱۶۹، به صاحب امتیازی، مدیرمسئولی و سردبیری آقای محمدتقی پوراحمد جکتاجی، از دوستان افشین پرتو منتشر شده است.
مرحوم افشین پرتو از «دکتر ارژنگ مبرهن، استاد ارجمند دانشگاه منچستر» به جز در مقدمه یادداشتهای اوسینکو، در مقدمه چند ترجمه دیگرش هم برده است. او اصالت این کتاب و ترجمههای دیگر را به این فرد و این نام ناشناخته گره زده است. البته در این کتاب از «تموری آرولادزه» دانشجوی ادعایی گرجی هم نام برده و او را هم منبع دریافت کتاب معرفی کرده. برای اینکه اصالت این کتاب و سایر ترجمه های وی مشخص شود، سوابق این افراد را مورد بررسی قرار میدهیم تا شناخته شوند.
از جمله در مقدمه کتاب «مستر چیک بعد از جنگ جهانی اول: گزارش مستر چیک از جنگ جهانی اول تا بر آمدن رضاخان، هربرت چیک، مترجم: افشین پرتو، صحیفه خرد، قم، ۱۳۹۳، ۱۴۴ص.» این کتاب از مجموعه کتابهای دانشنامه استان بوشهر به دبیری سیدقاسم یا حسینی که با حمایت مالی حوزه هنری بوشهر منتشر شده است. مستر چیک، نایبکنسول انگلیس در بوشهر بود که افشین پرتو ادعا کرد که یادداشتهای او از اوضاع بوشهر در جنگ جهانی اول را با کوشش دوستش دکتر ارژنگ مبرهن یافته و ترجمه کرده است.
در جستجو با منابع داخلی حتی یک مقاله یا یک کتاب توسط دکتر ارژنگ مبرهن، که افشین پرتو وی را همدرس خود در رشته تاریخ دانشگاه شیراز معرفی کرده، نوشته نشده و جایی نام وی برده نشده، خصوصا در این دانشگاه هیچ اثری از وی دیده نمیشود، نام وی در میان فارغ التحصیلان این دانشگاه هم وجود ندارد. نیز درباره سوابق ارژنگ مبرهن در سایتهای خارجی، خصوصا خود دانشگاه منچستر هیچ اثری وجود ندارد و نه نامی از وی در آنجا وجود دارد و نه مقاله و کتابی از او منتشر شده است.
درباره نام «تموری آرولادزه» دانشجوی گرجی، هم اثری در دانشگاه منچستر وجود ندارد، نه مقالهای و نه کتابی و نه پایاننامهای درج شده و همچنین نام وی در زمره فارغ التحصیلان آن دانشگاه نیز دیده نمیشود.
اصالت سند این کتاب و سایر ترجمه های پرتو که نام ارژنگ مبرهن در آنها به عنوان منبع دریافت سند، وجود دارد، مخدوش است و طبقه مستنداتی که بخشی از آنها بیان شد، کل این کتاب جعلی و ساخته و پرداخته ذهن داستانپرداز مرحوم افشین پرتو است که جعلی بودن کتاب را ثابت میکند که به بخشی از آنها آقای جوزی در مقالهشان اشاره کردند.
آقای جوزی این کتاب را جعلی ندانسته ولی بخشی از ابهامات و اشکالات مهمی را مطرح کرده است. ولی نگارنده با تتبعی که انجام داده، از حیث محتوایی و سندی ایرادات زیادی وجود دارد که ثابت میکند این کتاب، جعلی و ساخته ذهن آقای پرتو است. ان شاءالله به زودی سایر مستندات حول اصالت این کتاب هم منتشر گردد تا مردم و محققین بدون پرده پوشی، واقعیت را ببینند و انتخاب کنند.
✍️ میثم عبداللهی
#نهضت_شهر
@Nehzat_Shahr
نهضت شهر
. روایت هوشنگ ابتهاج از کشف حجاب رضاخانی «[سوال] استاد! آشنایان شما، خانواده شما، رضاشاه رو دوست دا
روایت هوشنگ منتصری از کشف حجاب در لاهیجان
📍هوشنگ منتصری از شخصیتهای سیاسی گیلان که در عصر پهلوی دوم ریاست دانشگاه تبریز را بر عهده داشته و در مقطعی استاندار کرمان بود. وی کشف حجاب در لاهیجان را چنین روایت کرده است:
➕«ورود دکتر رادمنش به لاهیجان مقارن شد با کشف حجاب زنان. همزمان با برگزاری مراسمی تحت این عنوان در اکثر نقاط کشور، در لاهیجان نیز بلدیه (شهرداری) با استفاده از فرصت ورود دکتر رادمنش، مجلسی آراسته بود تا شاید حضور این فرد تحصیل کردهی از فرنگ برگشته، بتواند اندک نسیمی از تجدد غرب را در فضای عقب افتاده شهر به وزیدن وادارد. در جریان سخنرانی حاکم شهر (بخشدار) در این مجلس که مرد چاق و رستم صولتی بود هر بار که اسم رضاشاه با القاب متداول برده میشد، مردان حاضر در جلسه کفهای ممتدی میزدند ولی زنان مجلس که بدون حجاب با کلاه و دستکش و لباسهای الوان حضور داشتند، با قیافه های محزون در حالی که عرق شرم بر چهره داشتند ساکت و سر به زیر مثل مجسمه بی حرکت نشسته بودند و حتی عمه ها و خاله های دکتر رادمنش و سایر بانوان خانواده تا آخر مجلس سربلند نکردند تا خویشاوند عزیز خود را که فقط چند روز قبل بعد از هفت سال و نیم وارد زادگاه خود شده بود، نگاه کنند.»
منابع:
+سالهای خاکستری: خاطرات دکتر هوشنگ منتصری، گفتگو و تدوین علی امیری، فرهنگ ایلیا، رشت، اول، ۱۳۹۲، ص۳۳-۳۴
+در آن سوی فراموشی: یادی از دکتر رضا رادمنش دبیرکل اسبق حزب توده، هوشنگ منتصری، انتشارات: شیرازه، تهران، اول، ۱۳۷۹، ص۸٫
➕ برگرفته از سایت رنگ ایمان
#معرفی_کتاب
#نهضت_شهر
@Nehzat_Shahr
37.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 #مستند کوتاه/ رشید غفاری؛ جنگلبانی که پای حیات جنگل ایستاد
«رشید غفاری»، جنگلبانی از خطه تالش بود که در خط مقدم حفاظت از منابع طبیعی و ملی جان خود را در مقابل قاچاقچیان چوب، سپر قرار داد تا ذرهای از میراث گرانبهای این مرز و بوم به تاراج سودجویان نرود.
#نهضت_شهر
@Nehzat_Shahr
#معرفی_کتاب
خطابهخوان انقلاب؛ خاطرات شفاهی سید اسماعیل اتقیا
📍 حاج سیداسماعیل اتقیاء، متولد سال 1309 بندر انزلی بوده و جنگ جهانی دوم و اشغال ایران را دیده است.
📍 وی جزو نخستین کسانی بود که در سال 1331 با همراهی آیتالله پیشوایی، آیتالله نجفی بادکوبهای، عباس غله زاری و محمدمهدی پورگل جمعیت "پیروان قرآن" را تأسیس کرد.
📍نگارش کتاب خطابهخوان انقلاب از سال 1393 آغاز شد و چون بر روایی بودن داستان و تکیه بر اسناد تأکید داشتیم نگارش این کتاب 4 سال به طول انجامید و سال 97 به اتمام رسید.
📍 این کتاب توسط یوسف سیف زاده به رشته تحریر در آمده است.
#نهضت_شهر
@Nehzat_Shahr