📚🌻 ماجرای مهیج سلفی نوجوانان ایرانی با سردار جنگل
🔻 کتاب « سلفی با میرزا » نخستین رمان نوجوان درباره میرزا کوچک جنگلی، اثر جدید خانم طاهره مشایخ منتشر شد. این کتاب که مراحل تولید آن با همراهی حوزه هنری گیلان سپری شد در ۲۳۵ صفحه از سوی نشر مهرک روانه بازار شده است.
🔻 داستان از اینجا آغاز میشود: ارسلان راهی مدرسه است که یک سمند سفید با سرعت در جاده میپیچد، آب لجنیِ چاله را به سر و کلهاش میپاشد و همانطور میرود؛ طوریکه حتی «هوی» ارسلان را نمیشنود. کمی بعدتر، دانشآموز خشمگین، با سر و دهانی که بوی لجن گرفته به مدرسه میرسد. راننده همان سمند قرار است سر صف صبحگاه سخنرانی کند؛ یک فرصت طلایی برای انتقام...!
🔻 سلفی با میرزا با قیمت ۲۰۵ هزار تومان عرضه شده و از وبسایت بازارمج bazarmaj.com و کتابفروشیهای استان قابل تهیه است و علاوهبراین، همزمان با یکصدوسومین سال شهادت میرزا کوچک جنگلی در غرفه عرضه محصولات فرهنگی در محله سلیمانداراب رشت عرضه میشود.
#نهضت_شهر
@Nehzat_Shahr
نمایشگاه اسناد
#نهضت_جنگل
هم زمان با یکصد و دومین سالروز شهادت #میرزا_کوچک_جنگلی در نگارخانه سازمان اسناد و کتابخانه ملی گیلان از ۱۱ آذرماه به مدت ۴ روز برگزار میگردد.
ساعت بازدید ۹ صبح لغایت ۱۴
#نهضت_شهر
@Nehzat_Shahr
🔴 رونمایی از پوستر درختان رشید در گیلان
🔺مدیر حوزه هنری گیلان در آیین رونمایی از این پوستر گفت: رشید غفاری جنگل بان گیلانی بود که ۲۲ سال پیش در منزل شخصیش ترور شد و جامعه هنری گیلان به پاس فداکاری این جنگلبان و دیگر جنگلبانان فداکار جایزه ملی درختان رشید را برگزار میکند.
🔺سید رسول منفرد با بیان اینکه هنرمندان میتوانند آثار خود را از فردا در قالب شعر، پوستر، کاری کلماتور، نماهنگ ودیگر قالبهای هنری به دبیر خانهی این جایزه به نشانی گیلان نقطه حوزه هنری نقطه آی آر ارسال کنند افزود: علاوه بر نشانی اینترنتی شماره تلفن ۰۹۱۱۳۳۳۹۱۵۲ در پیام رسانهای داخلی هم آماده دریافت آثار هنرمندان است.
🔺وی گفت: مراسم اختتامیه این جایزه ملی نیمه دوم اسفند امسال برگزار خواهد شد.
🔺استاندار گیلان هم در این مراسم با اشاره به اهمیت نهضت جنگل و جایگاه میرزا کوچک جنگلی گفت: میرزا کوچک جنگلی جان خود را برای حفظ استقلال کشور فدا کرد و باید جایگاه میرزا و نهضتش بیشتر برای نسل امروز تیببن شود.
#نهضت_شهر
@Nehzat_Shahr
.
سبز شد رد مسیر تو، زمین آباد شد
جنگل اصلا از قدمهای شما ایجاد شد
.
سروها پشت سر تو ایستاده صف به صف
تا بخوانی تو نماز عشق را با این هدف
.
که نباشد میهن ما زیر پای اجنبی
خواب ما مضطر نگردد با صدای اجنبی
.
راه رفتی غیرت از رفتار تو تکثیر شد
واژهی مردی پس از پیکار تو تفسیر شد
.
بازهم با ما بگو از آن حماسه در نبرد
باز هم مردانگی را صرف کن ای گیلمرد
.
تو نرفتی نه، همیشه خاطرت در جان ماست
تا همیشه رد پایت بر تن گیلان ماست
.
نهضت تو نهضت اسلامی آزاده هاست
نهضت جنگل همان راه حسین و کربلاست
.
گم شدی در مه ولی در قلبها پیدا شدی
سر اگر دادی ولی سردار جنگلها شدی
.
بعد تو غصه درون قلب زندانی شده
از غمت گیلانِ ما ابری و بارانی شده
.
نهضت تو ماند اما ظلمها نابود شد
اشک جنگل از غمت جاری و نامش رود شد
.
ای نماد عشق گیلان، راه تو پاینده است
میرزا کوچک بدان نامت همیشه زنده است
✍️ سیدمهدی بنی هاشمی
.
✅ تصویر توسط هوش مصنوعی و بر طبق ابیات این شعر کشیده شده است
#نهضت_شهر
@Nehzat_Shahr
از یحیی سنوار تا میرزاکوچک خان
پیش از آغاز یکی از جنگ ها در ۳۱ شهریور ۱۲۹۴ میرزا کوچک خان سخنرانی مشهوری دارد که تاریخ نگاری سکولار این بُعد شخصیت مذهبی میرزا را سانسور میکند. او خطاب به یاران میگوید:
ما از سرسلسله مجاهدین اسلام، یعنی حضرت سیدالشهدا (ع) سرمشق میگیریم، چه اقتدار یزید و دولت اموی کمتر از دولت تزاری؛ و جمعیت آن سَرور نیز بیشتر از این جمعیت نبود، گرچه در ظاهر حضرت امام حسین مغلوب شد، ولی نام نامی و اسم گرامی آن بزرگوار، قلوب آزادیخواهان را همیشه به نور خود، منور داشته است.
شما باید بدانید این لباس مجاهدت را که ما به تن کرده ایم، کفن ما است و قبر ما در شکم جانوران و درندگان است. ما برای القاب و جاه و مال، مسلح نشده ایم، ما زوال ملت و اضمحلال مملکت را طالب نیستیم، ما برای قطع ایادی اجانب و مزدوران آنها که سالها است خون ما را مکیده و ما را به این روز سیاه نشانیده اند و احساسات وطن پرستی را در ما کشته و میخواهند ما را غلام خود نمایند، جمع شده و اسلحه به دست گرفته ایم.
روستای گسگره ۳۱ شهریور ۱۲۹۴
این سخنرانی شهید میرزا به بیش از صد سال پیش تعلق دارد و شبیه به همین کلمات در مبانی فکری و سخنرانی شهید بزرگ جهان اسلام یحیی سنوار آمده است آنجا که میگوید:
صلح و مذاکره در کار نیست؛ یا پیروز میشویم یا کربلا رخ میدهد.
این نشان میدهد مقاومت دربرابر اجنبی و استعمار روس، انگلیس و آمریکا در این منطقه عقبه تاریخی دارد. مقاومت پدیده جدیدی نیست. عمر مقاومت به شکل و روش امروزی ریشه در تاریخ استعمار در این منطقه دارد. پای استعمار که در منطقه ما باز شد، مقاومت آغاز شد. ریشه فکری پدیده مقاومت که یک اصل انسانی_الهی است به عاشورا بازمیگردد. سنوار و میرزا بیش از صد سال باهم فاصله دارند اما هر دو در یک زبان مشترک از امام حسین(ع) میگویند.
مقاومت بدون عقبه تاریخی استعمار در این منطقه ناقص درک میشود.
#علیرضا_زادبر
#نهضت_شهر
@Nehzat_Shahr
۱۱ آذر سالگرد شهادت میرزا کوچک خان جنگلی قهرمان ملی گیلان و ایران
#به_نام_نامی_تو_جنگل_ایستاده_هنوز
زلال و سر به زیر و بی ریا چون آبشاری
برای رد شدن از قلب جنگل بی قراری
تمام سروها صف می کشند از هیبت تو
همين که در خیال باغ ها پا میگذاری
سپیدار تنومندی و با آغوش سبزت
همیشه میزبان لانه ی گنجشک و ساری
چنان گل داده خون گرم تو در اوج سرما
که حتی برف هم فهمیده همزاد بهاری
چه دیدی از امام خود که با رگهای خونبار
میان قتلگاهت از غم او سوگواری
گشوده تیغ از راه گلویت بغض ها را
که درد بی کسی ها را کمی آسان بباری
چرا باید تفنگم را زمین بگذارم ای مرد
تو وقتی که همیشه روی اسب خود سواری
نقاشی هنر دست خواهرزاده ی عزیزم
✍️ #فرزانه_قربانی
#نهضت_شهر
@Nehzat_Shahr
5.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 دعوت حاج احمد صومی پیرغلام گیلانی از مردم برای شرکت در دسته عزاداری سالگرد شهادت میرزا کوچک جنگلی
#نهضت_شهر
@Nehzat_Shahr
نهضت شهر
📚🌻 ماجرای مهیج سلفی نوجوانان ایرانی با سردار جنگل 🔻 کتاب « سلفی با میرزا » نخستین رمان نوجوان دربار
.
نویسنده کتاب سلفی با میرزا:
«میرزاشناسی» به واسطه آثار ادبی و هنری جذاب محقق میشود
نویسنده کتاب «سلفی با میرزا» با بیان اینکه جوانان و نوجوان دنبال ایدههای نو و خلاق و محتوای جذاب هستند، گفت: «میرزاشناسی» به واسطه آثار ادبی و هنری جذاب محقق می شود.
طاهره مشایخ در گفتگو با خبرنگار #نهضت_شهر با اشاره به اینکه کتاب «سلفی با میرزا» سومین رمان نوجوان از او است، گفت: این کتاب به سفارش حوزه هنری گیلان نوشته شده و از حال و هوای ارتباط گیری یک نوجوان با شخصیت میرزاکوچک خان جنگلی روایت می کند.
این نویسنده بانوی گیلانی به تشریح جزئیاتی از داستان
«سلفی با میرزا» پرداخت و بیان کرد: در این کتاب مخاطب نسل حاضر به یک قرن گذشته و دوران پر رمز و راز مبارزانی روحانی مبارز شهید میرزا کوچک خان سفر می کند.
مشایخ، هدف از نگارش «سلفی با میرزا» را ارتباطگیری نوجوان با میرزا دانست و اضافه کرد: معرفی بههنگام و چند لایه کتاب «سلفی با میرزا» و همچنین شخصیتپردازی میرزا می تواند به میزان استقبال عمومی از این اثر کمک کند.
وی با اشاره به مخاطب خاص کتاب «سلفی با میرزا» افزود: جوانان و نوجوان به دنبال ایدههای نو و خلاق و محتوای جذاب هستند و اگر این کتاب به درستی معرفی شود میتواند علاقهمندان زیادی را در خود ببیند.
نویسنده کتاب «سلفی با میرزا» با بیان اینکه جوانان، کمتر اهل مطالعه کتابهای داخلی هستند، گفت: نسل امروز به کتابهای ترجمه گرایش پیدا کرده است و باید این ذایقه کتابخوانی را با تولید آثار جذاب تغییر دهیم.
مشایخ با اشاره به اهمیت روایتسازی متون و مفاخر تاریخی بیان کرد: داستانسازی و روایتگری درست از وقایع تاریخی به ویژه در حوزه جوانان و نوجوانان ضرورت دارد.
وی با تاکید بر لزوم معرفی کتاب «سلفی با میرزا» افزود: شناخت نسل جوان از میرزا به واسطه آثار ادبی جذاب تحقق پیدا میکند و لذا باید در معرفی کتابهای اینچنینی تلاش بیشتری صورت گیرد.
#نهضت_شهر
@Nehzat_Shahr
📸 اثر هنرمند گیلانی برای میرزا کوچک؛ نهال مقاومت
نام هنرمند: میلاد پسندیده
اثر تولید شده در
🔵سومین رویداد هنری جنگل بارانی؛
نهضت جنگل و ریشههای مقاومت
#نهضت_شهر
@Nehzat_Shahr
✅ 🎭 برنامه اجرای نمایش «همه مادران ما» در مساجد و حسینیههای استان
🗓 از 12 تا 18 آذرماه
#نهضت_شهر
@Nehzat_Shahr
✅ فوری: هم اکنون | پخش مستند «تلواسه شرقی»
🔹 نهضت جنگل به روایت مردم شرق گیلان
👤 تجربهای از: مازیار شاهینزیرک
🗓 امروز (یکشنبه) ساعت 14:00
شبکه دو سیما
#نهضت_شهر
@Nehzat_Shahr
🔴 حسین توشه درگذشت
🔹حسین توشه بازیگر گیلانی سریال پس از باران بعد از سپری کردن یک دوره بیماری، در سن ۷۰ سالگی در بیمارستان قائم رشت، دارفانی را وداع گفت.
🔸رضا توشه فرزند زنده یاد حسین توشه اظهار کرد: مراسم تشییع و تدفین مرحوم پدرم فردا با حضور هنرمندان و آحاد جامعه در مجتمع خاتم الانبیا به طرف تازه آباد رشت انجام میشود.
🔹به گفته وی، طبق هماهنگیهای صورت گرفته این مراسم رأس ساعت ۱۱ منعقد میشود.
🔹حسین توشه متولد فروردین ۱۳۳۳ در بندرانزلی است که امروز یکشنبه بر اثر بیماری در یکی از بیمارستانهای شهر رشت بستری، درگذشت.
🔸سریال «دنیای شیرین دریا» سال ۱۳۷۶ اولین تجربه حرفهای ایشان در قاب تلویزیون به کارگردانی بهروز بقایی بود تا اینکه با سریال «پس از باران» سال ۱۳۷۹ شناختهتر شد.
حسین توشه همچنین در آثاری همچون فیلمهای «عباس اخوان»، «دامنههای نعمت»، «دخمه»، «آلتینای»، «خیال نقش» و سریالهای «محکومین»، «به رنگ خاک»، «تاراز»، «بچههای گروهان بلال»، «راه و بیراه» و … به عنوان بازیگر حضور داشته است.
#نهضت_شهر
@Nehzat_Shahr