چهارمین جشنواره افتخار من
➕با هدف بیان خاطرات و شناخت خانوادهها از ایثارگریها و رشادتهای رزمندگان و پیشکسوتان دفاع مقدس و مقاومت
⌛️مهلت ارسال عکس نوشته و یا فیلم کوتاه خاطرات در جمع خانواده 10دی 1403
➕به آثار برتر هدایای نفیسی اهداء خواهد شد.
دبیرخانه جشنواره؛ بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان گیلان
🍁🍃🌸🍃🌼 🍁
#نهضت_شهر
@Nehzat_Shahr
نهضت شهر
. ✅ حوزه هنری گیلان و بوشهر؛ سکویی برای انتشار جعلیات افشین پرتو 📍 حوزه هنری گیلان و بوشهر در زمان
.
یادداشتهای اُسینکو؛ کتاب یا یک جعلنامه کامل؟!
متاسفانه کتاب یادداشتهای افسینکف به طور کامل جعل و ساخته و پرداخته ذهن آقای مترجم است. هر محقق مستقل و مطلعی با بررسی سندی و مقایسه محتوای این کتاب با منابع مشروطه گیلان و منابع نهضت جنگل به جعلی بودن این کتاب، خواهد رسید.
اشکالات و ابهامات بسیاری در اصالت و محتوای کتاب وجود دارد که باعث میشود خواننده مطلع، به اصالت کتاب شک کند، مدتها بود که در صدد نوشتن مقالهای در این زمینه بودم ولی فرصت نمیکردم. خدا را شکر که چنین مقالهای توسط یک محقق منصف و از شاگردان و علاقمندان مرحوم پرتو، نوشته شد و اصالت این کتاب، را مورد نقد و بررسی داده و بخشی از اشکالات و ابهامات کتاب را بیان کرده است. اهمیت این مقاله به این خاطر است که در جدیدترین شماره مجله گیله وا، ش ۱۶۹، به صاحب امتیازی، مدیرمسئولی و سردبیری آقای محمدتقی پوراحمد جکتاجی، از دوستان افشین پرتو منتشر شده است.
مرحوم افشین پرتو از «دکتر ارژنگ مبرهن، استاد ارجمند دانشگاه منچستر» به جز در مقدمه یادداشتهای اوسینکو، در مقدمه چند ترجمه دیگرش هم برده است. او اصالت این کتاب و ترجمههای دیگر را به این فرد و این نام ناشناخته گره زده است. البته در این کتاب از «تموری آرولادزه» دانشجوی ادعایی گرجی هم نام برده و او را هم منبع دریافت کتاب معرفی کرده. برای اینکه اصالت این کتاب و سایر ترجمه های وی مشخص شود، سوابق این افراد را مورد بررسی قرار میدهیم تا شناخته شوند.
از جمله در مقدمه کتاب «مستر چیک بعد از جنگ جهانی اول: گزارش مستر چیک از جنگ جهانی اول تا بر آمدن رضاخان، هربرت چیک، مترجم: افشین پرتو، صحیفه خرد، قم، ۱۳۹۳، ۱۴۴ص.» این کتاب از مجموعه کتابهای دانشنامه استان بوشهر به دبیری سیدقاسم یا حسینی که با حمایت مالی حوزه هنری بوشهر منتشر شده است. مستر چیک، نایبکنسول انگلیس در بوشهر بود که افشین پرتو ادعا کرد که یادداشتهای او از اوضاع بوشهر در جنگ جهانی اول را با کوشش دوستش دکتر ارژنگ مبرهن یافته و ترجمه کرده است.
در جستجو با منابع داخلی حتی یک مقاله یا یک کتاب توسط دکتر ارژنگ مبرهن، که افشین پرتو وی را همدرس خود در رشته تاریخ دانشگاه شیراز معرفی کرده، نوشته نشده و جایی نام وی برده نشده، خصوصا در این دانشگاه هیچ اثری از وی دیده نمیشود، نام وی در میان فارغ التحصیلان این دانشگاه هم وجود ندارد. نیز درباره سوابق ارژنگ مبرهن در سایتهای خارجی، خصوصا خود دانشگاه منچستر هیچ اثری وجود ندارد و نه نامی از وی در آنجا وجود دارد و نه مقاله و کتابی از او منتشر شده است.
درباره نام «تموری آرولادزه» دانشجوی گرجی، هم اثری در دانشگاه منچستر وجود ندارد، نه مقالهای و نه کتابی و نه پایاننامهای درج شده و همچنین نام وی در زمره فارغ التحصیلان آن دانشگاه نیز دیده نمیشود.
اصالت سند این کتاب و سایر ترجمه های پرتو که نام ارژنگ مبرهن در آنها به عنوان منبع دریافت سند، وجود دارد، مخدوش است و طبقه مستنداتی که بخشی از آنها بیان شد، کل این کتاب جعلی و ساخته و پرداخته ذهن داستانپرداز مرحوم افشین پرتو است که جعلی بودن کتاب را ثابت میکند که به بخشی از آنها آقای جوزی در مقالهشان اشاره کردند.
آقای جوزی این کتاب را جعلی ندانسته ولی بخشی از ابهامات و اشکالات مهمی را مطرح کرده است. ولی نگارنده با تتبعی که انجام داده، از حیث محتوایی و سندی ایرادات زیادی وجود دارد که ثابت میکند این کتاب، جعلی و ساخته ذهن آقای پرتو است. ان شاءالله به زودی سایر مستندات حول اصالت این کتاب هم منتشر گردد تا مردم و محققین بدون پرده پوشی، واقعیت را ببینند و انتخاب کنند.
✍️ میثم عبداللهی
#نهضت_شهر
@Nehzat_Shahr
نهضت شهر
. روایت هوشنگ ابتهاج از کشف حجاب رضاخانی «[سوال] استاد! آشنایان شما، خانواده شما، رضاشاه رو دوست دا
روایت هوشنگ منتصری از کشف حجاب در لاهیجان
📍هوشنگ منتصری از شخصیتهای سیاسی گیلان که در عصر پهلوی دوم ریاست دانشگاه تبریز را بر عهده داشته و در مقطعی استاندار کرمان بود. وی کشف حجاب در لاهیجان را چنین روایت کرده است:
➕«ورود دکتر رادمنش به لاهیجان مقارن شد با کشف حجاب زنان. همزمان با برگزاری مراسمی تحت این عنوان در اکثر نقاط کشور، در لاهیجان نیز بلدیه (شهرداری) با استفاده از فرصت ورود دکتر رادمنش، مجلسی آراسته بود تا شاید حضور این فرد تحصیل کردهی از فرنگ برگشته، بتواند اندک نسیمی از تجدد غرب را در فضای عقب افتاده شهر به وزیدن وادارد. در جریان سخنرانی حاکم شهر (بخشدار) در این مجلس که مرد چاق و رستم صولتی بود هر بار که اسم رضاشاه با القاب متداول برده میشد، مردان حاضر در جلسه کفهای ممتدی میزدند ولی زنان مجلس که بدون حجاب با کلاه و دستکش و لباسهای الوان حضور داشتند، با قیافه های محزون در حالی که عرق شرم بر چهره داشتند ساکت و سر به زیر مثل مجسمه بی حرکت نشسته بودند و حتی عمه ها و خاله های دکتر رادمنش و سایر بانوان خانواده تا آخر مجلس سربلند نکردند تا خویشاوند عزیز خود را که فقط چند روز قبل بعد از هفت سال و نیم وارد زادگاه خود شده بود، نگاه کنند.»
منابع:
+سالهای خاکستری: خاطرات دکتر هوشنگ منتصری، گفتگو و تدوین علی امیری، فرهنگ ایلیا، رشت، اول، ۱۳۹۲، ص۳۳-۳۴
+در آن سوی فراموشی: یادی از دکتر رضا رادمنش دبیرکل اسبق حزب توده، هوشنگ منتصری، انتشارات: شیرازه، تهران، اول، ۱۳۷۹، ص۸٫
➕ برگرفته از سایت رنگ ایمان
#معرفی_کتاب
#نهضت_شهر
@Nehzat_Shahr
37.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 #مستند کوتاه/ رشید غفاری؛ جنگلبانی که پای حیات جنگل ایستاد
«رشید غفاری»، جنگلبانی از خطه تالش بود که در خط مقدم حفاظت از منابع طبیعی و ملی جان خود را در مقابل قاچاقچیان چوب، سپر قرار داد تا ذرهای از میراث گرانبهای این مرز و بوم به تاراج سودجویان نرود.
#نهضت_شهر
@Nehzat_Shahr
#معرفی_کتاب
خطابهخوان انقلاب؛ خاطرات شفاهی سید اسماعیل اتقیا
📍 حاج سیداسماعیل اتقیاء، متولد سال 1309 بندر انزلی بوده و جنگ جهانی دوم و اشغال ایران را دیده است.
📍 وی جزو نخستین کسانی بود که در سال 1331 با همراهی آیتالله پیشوایی، آیتالله نجفی بادکوبهای، عباس غله زاری و محمدمهدی پورگل جمعیت "پیروان قرآن" را تأسیس کرد.
📍نگارش کتاب خطابهخوان انقلاب از سال 1393 آغاز شد و چون بر روایی بودن داستان و تکیه بر اسناد تأکید داشتیم نگارش این کتاب 4 سال به طول انجامید و سال 97 به اتمام رسید.
📍 این کتاب توسط یوسف سیف زاده به رشته تحریر در آمده است.
#نهضت_شهر
@Nehzat_Shahr
نهضت شهر
#معرفی_کتاب خطابهخوان انقلاب؛ خاطرات شفاهی سید اسماعیل اتقیا 📍 حاج سیداسماعیل اتقیاء، متولد سال 1
.
مطالعه این کتاب را به جوانان خصوصاً کسانی که میخواهند درباره پیشینه مبارزات اسلامی در بندر انزلی اطلاعاتی داشته باشند، توصیه می کنم. در این کتاب نکات خوبی درباره جنگ جهانی دوم و حمله روسها و ورود لهستانی ها به انزلی، سابقه برخی از مبارزین شهر و وضعیت مساجد، هیاتها و فعالیتهای مبارزات انقلاب اسلامی در شهر را می توان دانست. این کتاب با قلمی ساده و روان توسط آقای یوسف سیف زاد نگارش شده است.
✍️ مرتضی عبداللهی
#نهضت_شهر
@Nehzat_Shahr
12.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 خوانش چقدر جنگلا خوسی در زورخانه رشت
📍 اکبر دلخوش، سرمرشد گیلان در محفل #درختان_رشید، برای دقایقی فولکلور «چقد جنگلا خوسی» را در قالب همخوانی برای حاضران اجرا کرد.
#نهضت_شهر
@Nehzat_Shahr
سوجان رکورد ۱۰ ساله شبکه یک را خواهد شکست؟
📍به گزارش روزنامه جام جم براساس نتایج آخرین نظرسنجی مرکز تحقیقات صداسیما، سریال سوجان بیش از ۲۶ درصد مخاطب داشته است. تا امروز ۲۹ قسمت از سریال پخش شده و با توجه به مستمر بودن این نظرسنجی احتمال بالا رفتن این آمار وجود دارد.
📍اگر همین روند افزایش مخاطب سوجان ادامه پیدا کند، این سریال رکورد ۱۰ ساله مخاطبان سریالهای شبکه یک را خواهد شکست.
#نهضت_شهر
@Nehzat_Shahr
8.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 روایت ناصر وحدتی از منشأ آهنگ «چرا جنگلا خوسی»
#نهضت_شهر
@Nehzat_Shahr
نهضت شهر
#معرفی_کتاب خطابهخوان انقلاب؛ خاطرات شفاهی سید اسماعیل اتقیا 📍 حاج سیداسماعیل اتقیاء، متولد سال 1
#معرفی_کتاب
شرح این هجران
📍 در این کتاب، محمد فنائی اشکوری از پدربزرگ خود مرحوم حجت الاسلام شیخ عیسی فنائی اشکوری و مصائبی که در دوران دیکتاتوری رضاخان سرشان آمده با تلخی یاد کرده و سند گواهی جواز داشتن لباس روحانیت را به سال ۱۳۰۸ درج نمود. تصویب و اجرای قانون متحدالشکل شدن لباس های مردان ایرانی در ۱۳۰۷ از نخستین وجوه ضددینی بود که پشت پرده رضاخان را افشا میکرد. ممنوعیت پوشیدن لباس طیف های مختلف روحانیت به جز برای عده معدودی از مجتهدین و اجبار برای پوشیدن لباس متحدالشکل فرنگی که شامل کت و شلوار و کراوات و گذاشتن کلاه پهلوی برای همه مردان ایرانی اجباری شد. بدون لحاظ کوچکترین درکی از فرهنگ ایرانی و صرفا با استفاده از اجبار دست به یکسان سازی زدند، پوشیدن لباس های ملی و بومی و قومی ایرانی که در هر منطقه متناسب با شرایط، اقلیم و فرهنگ و آب و هوا متفاوت بود. به سر گذاشتن کلاه های نمدی و بستن شال و سایر لباسهای بومی در سراسر شهرها و روستاهای دور و نزدیک جرم انگاری شد. این قانون چند بار تغییر کرد تا اینکه در سال ۱۳۱۴ گذاشتن کلاه شاپو (فرنگی- لگنی) برای مردان ایرانی اجباری شد و گذاشتن کلاه پهلوی ممنوع گشت.
#نهضت_شهر
@Nehzat_Shahr
📸 «عزیز» به لاهیجان میرود
🔹فیلم سینمایی «عزیز» به کارگردانی مجید توکلی اکران عمومی می شود.
🔸اکران عمومی فیلم سینمایی «عزیز» ساعت ۱۷ عصر امروز، ۲۸ آذرماه ۱۴۰۳ در سینما شهر سبز لاهیجان با حضور کارگردان و بازیگران از جمله آزاده صمدی، روزبه حصاری، بهمن صادق حسنی، شیرین محسنی، رضا عباسی و... برگزار می شود.
🔹این فیلم که در گیلان و به زبان گیلکی ساخته شده و زیرنویس فارسی دارد، از فردا در سراسر کشور نیز اکران خواهد شد.
🔸«عزیز» تاکنون توانسته به جشنواره های معتبر کشوری نیز راه یابد.
🔹علاقه مندان به تماشای این فیلم میتوانند از طریق گیشه سینما یا از طریق سایت «سینماتیکت» اقدام به خرید بلیت کنند.
#نهضت_شهر
@Nehzat_Shahr