۱
#تربیت_فرزند_دلبندم
#نگاه_زیبا_به_زندگی
وقتی به سیره برترین پدر در عالم هستی نگاه میکنیم، میتوانیم اهمیت نگاه قشنگ به زندگی در تربیت فرزند را یاد بگیریم.
در نگاه توحیدی داشتن فرزند یک مصیبت نیست. غم نیست. محدودیت لذت های والدین نیست. خدمترسانی بی مزد و منت نیست. بلکه خدمتی است در مسیر گسترش دایره توحید و موحدان. نعمتی است برای رشد و تعالی عالم بشریت. محبتی است از جانب معبود برای خوب زیستن. لطفی است برای صفا و سرور و عشق ورزیدن. فرصتی است برای توشه اندوختن والدین و تقرب به معبود و دست یافتن به خشنودی و رضای اوست.
پيامبر خدا(ص) فرمود: شخص باايمان، نبايد از تشكيل خانواده امتناع ورزد؛ [زيرا با اين اقدام] اميد مىرود خداوند، فرزندانى روزىِ او گردانَد كه زمين را با «لا اله إلّا اللّه»، گرانبها سازند.
ببینید نگاه زیبای نبی مکرم به تشکیل خانواده و فرزندآوری را. فرزندانمان را درست ببینیم. زیبا بنگریم. در مورد اونها زیبا بیاندیشیم. اندیشه زیبای ما منجر به رفتارهای زیبای ما در ارتباط با اونها میشه و این یعنی مهمترین قدمی که باید برای تربیت برداریم.
در عمل چه کنیم:
1. هر روز به خودمون یادآوری کنیم که فرزند ما عامل عبودیت و بندگی ماست و هر گونه خدمت به او عبادتی است که جایگزینی ندارد.
2. هر روز که نگاه مان به فرزندمان افتاد با همین تفکر با ارتباط چشمی و نگاهی زیبا همراه با تبسم نشان دهیم که به وجودشان افتخار میکنیم و اونها برای ما ارزشمند هستند.
3. هر روز تلاش کنیم برای تحقق جامعه توحیدی و بندگی واقعی یک نکته تربیتی بیاموزیم و در زندگی خود به کار گیریم.
#علی_قاسمی
@Nezakat
۲
#تربیت_فرزند_دلبندم
#نگاه_زیبا_به_زندگی
تربیت زیبا از تفکر زیبای والدین نشأت میگیره. اولین قدم توی تربیت اینه که حال خودمون رو توی زندگی خوب کنیم. باید خودمون رو به عنوان یک مامان و بابا دوست داشته باشیم. برای مقام مادری و پدری ارزش قائل باشیم. باید خودانگارهی مثبت داشته باشیم. پدری و مادری افتخاره نه یک بارِ گِران. اگر خودمون احساس ارزشمندی از درون داشته باشیم، میتونیم فرزندی تربیت کنیم که دارای عزت نفس و اعتماد به نفس هست و سالمه. ببینید این فکر و نهادینه کردنش توی زندگیمون چقدر میتونه حس خوب به ما بده؟ پیامبر خدا (ص) فرمود: بوى فرزند، [نسيمى] از بوى بهشت است. وقتی فرزند رو هدیهای از بهشت و زمینهساز سعادت و هدایت خودمون بدونیم که سلوک و بندگی ما با وجود اون رقم میخوره، نگاه ما و رفتارمون طور دیگری خواهد شد. اون وقت هست که آمادهی تربیت هستیم.
در عمل چه کنیم:
1. هر روز فرزند خودمون رو در آغوش بگیریم و ببوییم و ببوسیم و با عشق بهش بگیم که بوی بهشت میدی.
2. هر روز به خودمون بگیم که من افتخارِ تربیتِ یک امانتِ الهیِ بهشتی رو دارم و به همین دلیل خدا من رو خاص دوست داره. تلقین مثبت به شدت اثرگذاره.
3. هر روز خدا رو دست کم یک بار شکر کنیم بابت این نعمت و لطف و محبت خاص.
#علی_قاسمی
https://eitaa.com/Nezakat
۳
#تربیت_فرزند_دلبندم
#نگاه_زیبا_به_زندگی
#پاداش_تربیت_کودک
#اهمیت_بردباری_در_تربیت
تربیت نیازمند صبر و تحمل است. پدر و مادرها میتوانند در تعامل با فرزند، صبر و بردباری و استقامت را عملاً به او بیاموزند. تربیت در همین زندگی معمولی ما رخ میدهد. فرزندان در لابهلای رفتارهای ما با یکدیگر بسیاری مسائل را یاد میگیرند. پدرها و مادرهای صبور فرزندانی مقاوم تربیت میکنند. والدین نق نقو فرزندانی آش و لاش و غر غرو تربیت خواهند کرد. افرادی سست و خسته و کوفته. بی حال و بی رمق که با کوچکترین ناملایماتی به آه و ناله میافتند. با شادی و شادکامی میونهی زیادی ندارند. چنین حاصل افسردهای نه تنها مهارت حل مسأله نداره که شجاعت مواجههی با مشکلات ریز و درشت دنیا را هم نخواهد داشت. چون تابآوری و پایداری در شرایط سخت زندگی را نیاموخته، مهارت تعامل وگفتگو را یاد نگرفته. وقتی هم به امید خدا ازدواج کنه و بره خونهی بخت توان همراهی و همدلی در زندگی مشترک رو نداره.
یکی از یاران امام صادق (ع) تعریف میکنه که پیش امام نشسته بودم که یکی از رفقا با آه و ناله وارد شد.امام فرمود: «چی شده كه تو را نالان مىبينم؟».
گفت: كودكى دارم كه سراسر شب، با گریه اذیتمون کرده.
امام (ع) فرمود: «جبرئيل روزی بر پیامبر خدا و امیر مؤمنان در حالی که آزرده بودند وارد شد. جبرئيل گفت: اى حبیب خدا! چطور شده كه تو را توی این حالت مىبينم؟
پيامبر خدا جریان گریه شدید دو تا از کودکان رو توضیح داد.
جبرئيل، پیامبر رحمت رو به صبر توصیه کرد و گفت: ... گريهی کودک تا هفت سالگى «لا اله إلّا اللّه» است و وقتى از هفت سالگى گذشت، گريهاش تا بلوغ، آمرزشخواهى براى پدر و مادرش هست و پس از بلوغ، هر كار خیری كه فرزند صالح انجام بده پاداشى نيز براى والدینش ثبت میشه.
بله حقیقتاً تربیت فرزندان دلبندمون یک سرمایهگزاری پرسود هست. تربیت درست، اونها رو به مؤمنانی صالح تبدیل می کنه که هر لحظه بندگیشون موجب خشنودی معبود و پاداش و ثواب الهی خواهد بود.
پس اگر بتونیم از این فرصت بودن با فرزندان، لحظاتی ناب برای صفا و مهرورزی و شادکامی بسازیم، باید امیدوار باشیم که در مسیر درست تربیت داریم قدم بر می داریم.
در عمل چه کنیم؟
تمرین کنیم زیبانگر و زیبااندیش باشیم. از آه و ناله در برابر فرزندان به شدت پرهیز کنیم. هر گاه سختی و مشکلی در زندگی ایجاد شد به دنبال حکمت و میزان آثار مثبت تربیتی آن برای خودمان و فرزندان باشیم.
مثلاً صاحبخونه جوابمون کرده. نشینیم اشک بریزیم و به زمین و زمان بد و بیراه بگیم که فرزند پر از ترس و اضطراب بشه. بلکه طوری رفتار کنیم که گلهای ما با چهرهای استوار و با صلابت مواجه بشن که به جای بیقراری و شیون، حکیمانه در پی تدبیر و حل مسأله است و نوع چارهاندیشی ما درسی بزرگ برای فرزند باشه و اگر روزی در شرایطی مشابه قرار گرفت، خردورزی و حل مسأله را عملاً از ما آموخته باشد.
#علی_قاسمی
https://eitaa.com/nezakat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠به نام خدا، خدای دخترم...
#کلیپ #فدای_دخترم
🔷🔸💠🔸🔷
پیشاپیش میلاد بانوی طهارت حضرت فاطمه معصومهسلاماللهعلیها و روز دختر مبارک باد.
@nezakat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
راه حل ویژه سختکوش شدن بچهها
#استاد_قاسمیان
@nezakat
#ساز_و_کار_تربیت
در ساز و کار تربیت دینی، به پدر و مادر توصیه میشود که با فرزند، ارتباط شدید عاطفی برقرار کنند. نتیجۀ این ارتباط عاطفی، تعلّق روحی میان پدر و مادر با فرزند میشود.
به صورت طبیعی، وقتی پدر و مادری که فرزند به آنها تعلّق عاطفی دارد، با او قهر میکنند، از نظر روحی، فشار سنگینی بر فرزند، وارد میشود. پس نباید قهر، طولانی شود تا این فشار، موجب وارد شدن آسیب روحی به فرزند نشود.
تحلیل فرزند از قهر پدر و مادر با او، بسیار مهم و تأثیرگذار است.
@nezakat
#سخت_گیری
انقد به بچه ها سخت گیری نکنین که ازتون پنهون کاری کنن!
یه مادر مهربون ،یه جوری برخورد میکنه که فرزندش خیال پنهون کاری یا دروغج رو اصلا نمیکنه، چون میدونه با گفتن اتفاقات و تصمیماتش نه سرزنش میشنوه و نه مقایسه و نه غُر !!!
رمزش هم اینه که زیادی سخت گیری نکنین ،با سخت گیری زیاد بچه ها حس زیر دست شدن و مورد کنترل بودن میکنن که ازش متنفرن!
@nezakat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 آنچه مردان و زنان در محبت به هم باید بدانند!
🔻 خانمها دوست دارند شوهرشان نسبت به آنها ابراز عاطفی کلامی داشته باشند. بگویند: دوستت دارم، دلم برایت تنگ میشود، تو عزیز منی، تو همه چیز منی.
🔴 اما بیشتر مواقع آقایان اهل این ابراز محبتها نیستند و در پاسخ به این سوال که آیا من را دوست داری یا نه، میگویند خودت باید بدانی و بفهمی و همین که با تو ازدواج کردم یعنی دوستت دارم.
🌟 پیامبر اکرم (ص) میفرمایند وقتی به کسی علاقه داری باید اعلام کنی. به همسر، فرزند، دوست و ... لازم است محبت «بیان» شود. این چیزها گفتنی است.
♨️ خانمها به این راضی نمیشوند که مرد بگوید از رفتار من باید بفهمی. حتی بعضی از مردان همین که سر کار میروند و امرار معاش میکنند را نشانه علاقه خود به همسرشان میدانند و لزومی به بیان علاقه نمیبیند.
☑️ مهم است که خانمها بدانند، مردها منظوری از بیان نکردن، ندارند و مدل فکریشان این گونه است و مردها هم بدانند که زن ها دوست دارند این را از زبان همسرشان بشنوند.
"خانم دکتر فردوسی"
⚠️ ما در کرامت، برایتان از اندیشه های مختلف تربیتی می گوییم، چراکه نگاه نقادانه ی شما ارزشمند است. ⚠️
#استاد_فردوسی
#تربیت_فرزند #تربیت_کودک #تربیت_نوجوان #همسرداری #محبت #ابرازمحبت
✅ @nezakat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌ شبهه
چرا زنها باید حجاب داشته باشند تا مردها به گناه نیفتن؟!😳
✅ پاسخ
پیشگیری از جرم از فواید حجاب هست، اما دلیل و فلسفهی اصلی آن نیست حکمت وجوب حجاب را از زبان دکتر قربانی مقدم بشنوید
ــــــــــــــــ
🚩 در پرتگاه مجازی، مجهز باش...
👈پاسخبهشبهاتفــجازی👇
🆔@nezakat
#لجبازی_کودک
مشکلات خلقی والدین باعث لجبازی و خودمحوری فرزندان می شود .
والد افسرده ای که حوصله روبرو شدن با خودمحوری ها یا شیطنت کودک را ندارد ، او را طرد می کند .
والدی که مبتلا به وسواس است ، زمانی که فرزندش از خط قرمزها عبور می کند ، واکنش شدیدی به او نشان می دهد .
در واقع می توان گفت والدینی که به اختلالات خلقی درمان نشده مبتلا هستند، فرزندشان را هم به آن اختلال دچار می کنند یا باعث تشدید خودمحوری و لجبازی آن ها می شوند.
@nezakat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تربیت_کودک_و_رسانه
🔰 بچهها رو در مقابل فانتزیهای رسانهای واکسینه کنید!
🔻 بچههای ما معمولا نمیتوانند تفاوت میان آنچه در رسانه نشان میدهد و واقعیت زندگی را تشخیص دهند.
مثلاً فرزند ما سریالی را نگاه میکند یا در پیامهای بازرگانی میبیند پدری از سر کار به خانه میآید؛ بسیار مهربان، شیک پوش، با موهای بسیار مرتب، با لبخند تمام وارد خانه میشود، با همسر خود احوالپرسی و از او تشکر میکند، کنار پسرش میرود، دختر کوچکش را بغل میکند با آنها بازی میکند، کنارشان مینشیند و برایشان کتاب میخواند و ... .
اواخر سریال زنگ خانه به صدا در میآید و پدر واقعی وارد خانه میشود. پدری خسته و کوفته، نه آن ظاهر نشان داده شده در پیامهای بازرگانی را دارد و نه آن لبخند دائمی را.
اتفاقاً پدر خوبی هم هست اما ظاهر نشان داده در رسانه را ندارد.
♨️ در میان این دو پدر، پدر رسانهای در ذهن فرزند ما پیروز میشود.
✴️ راه برون رفت این است که بچهها، به فاعلیت رسانهای برسند.
یعنی آنها را کمک کنیم تا خود یک روزنامه درست کنند یا از صحنهها فیلم بگیرند و یک فیلم کوتاه «بسازند».
☑️ وقتی بچهها، خود، چیزی را «میسازند»، هنگام مصرف یک محصول رسانهای، متوجه میشوند که دیگران آن را «ساختهاند» و با واقعیت متفاوت است.
"دکتر خیامی"
#استاد_خیامی
#تربیت_فرزند #تربیت_کودک #تربیت_نوجوان #رسانه #ساختن
✅ @nezakat
نقش #بازی_و_تجربه در #تربیت
خودتون رو به دو سلاح
"صبر و حوصله" تجهیز کنید
و به کودکتون اجازه
خرابکاری بدین😊
تافضایی آرام، برای
تجربه کردن های پیاپی او،
آماده کنید.
Join @nezakat
هدایت شده از اهل القرآن
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نظر رهبر انقلاب درباره اینستاگرام و تلگرام و فضاهایی که دست دشمن است!
🆔 @ahlalquran