#زندگینامه
🔰استاد معظم حاج سید علیمراد سرمدی زینی مشهور به «سید علی حسینی همدانی» فرزند مرحوم «سید افسر» در مهر سال ۱۳۳۳ شمسی در روستای دارالسیاده «خبرارخی» از توابع بخش گل تپه شهرستان کبودرآهنگ همدان به دنیا آمد.
او نیز مانند هم سن و سالان خود، دوران مکتب و دبستان را در روستا گذراند و به خاطر علاقه ی وافری که به علوم دینی داشت، در پانزده سالگی تقریبا در اوایل دهه پنجاه شمسی، تصمیم می گیرد که به حوزه علمیه همدان برود.
همانطور که گفته شد، ایشان برادری بزرگتر از خود، به نام مرحوم حجت الاسلام و المسلمین #سید_اسدالله_حسینی_همدانی دارد که ایشان از منبری ها و روضه خوانان با اخلاص اهلبیت عصمت و طهارت(علیهم السلام) بود که چند سالی زودتر از برادر کوچک به حوزه علمیه همدان رفته بود.
علیرغم عدم رضایت اولیه مرحوم والد از تحصیل ایشان در حوزه، استاد راهی حوزه علمیه همدان می شود و بعدها مرحوم والد از اینکه دو پسر او از سربازان امام زمان(عج) هستند، مسرور و شاکر می شود.
طلبه ی جوان آن روزها ابتدا در حوزه علمیه همدان(مدرسه مرحوم آیت الله دامغانی و مدرسه آیت الله العظمی آقای آخوند همدانی) مشغول تحصیل علوم دینی می شود.
ایشان دروس مقدمات حوزه را مخصوصا کتب جامع المقدمات و سیوطی و منطق را در همدان نزد علمایی چون؛
*مرحوم حجت الاسلام کاظمی
*مرحوم حجت الاسلام حاتم پور
*مرحوم حجت الاسلام مظفری
*مرحوم حجت الاسلام مهربانی تلمذ نمود.
و همچنین بخشی از سیوطی و کتاب مغنی اللبیب را نزد مرحوم آیت الله شیخ #غلامرضا_رحمانی_همدانی و حجت الاسلام حبیبی بهره می برد.
و کتاب شرح لمعه و کتاب معالم و حاشیه ملاعبدالله را نیز از محضر مرحوم حاج شیخ #روح_الله_انصاری و مرحوم حاج میرزا #ابوالقاسم_ربانی_شاهنجرانی و مرحوم حاج میرزا #محمد_تقی_عالمی_دامغانی مستفیض می شود.
ایشان از همان سالهای اولیه ورود به حوزه، به تدریج به تدریس علاقه مند می شود و در همدان به صورت آزاد برای برخی طلبه های مدرسه، درس می گوید.
او بسیار پیگیر تحصیل بود و در هیچ درسی، بدون پیش مطالعه شرکت نمی کرد و به مباحثه بعد از درس اهتمام زیادی می ورزید.
اما طولی نکشید که این طلبه جوان و خوش آتیه در همدان نماند و در سال ۱۳۵۷ شمسی به همراه برادر خود، مرحوم سید اسدالله برای ادامه تحصیل و تکمیل مدارج علمی به شهر مقدس قم عزیمت نمود.
ایشان از همان ایام ابتدایی حضورش در قم، که توام با بحبوحه ی انقلاب اسلامی ایران بود، در دروس ادبیات و علوم بلاغی و کتاب مطوّل مرحوم شیخ محمد علی غزنوی معروف به «مدرس افغانی» حاضر شد.
او کم کم وارد دروس سطوح حوزه علمیه قم شد و با جدیت تمام تحصیل و مباحثه خود را پیش گرفت.
ایشان «تتمه شرح لمعه» و «باب حادی عشر» را نزد مرحوم آیت الله شیخ علی پناه اشتهاردی و مرحوم آیت الله شیخ زینالعابدین باکویی و «اصول فقه» را از محضر آیت الله شیخ علی نیّری بهره برد.
و همچنین درس «مکاسب محرمه» را از محضر مرحوم آیت الله شیخ مرتضی بنی فضل و تتمه آن را هم نزد مرحوم آیت الله شیخ محمدتقی ستوده بهره برد و درس «رسائل» را هم به صورت کامل از محضر مرحوم آیت الله شیخ مصطفی اعتمادی مستفیض شد.
ایشان خیلی زود مدارج علمی را در قم در محضر علماء طی نمود و سپس در دروس خارج مراجع عظام تقلید شرکت کرد.
ایشان در دروس خارج در دروس مراجعی چون؛
*آیت الله العظمی شیخ حسین وحید خراسانی
*مرحوم آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی
*مرحوم آیت الله العظمی میرزا جوادآقا تبریزی
*مرحوم آیت الله العظمی حسینعلی منتظری(به مدت پنج سال)[البته تا قبل از عزل از قائم مقامی ایشان] شرکت نمود.
و همچنین دروس علوم عقلی و فلسفه، از جمله درس منظومه مرحوم ملاهادی سبزواری را نزد آیت الله شیخ محمدعلی گرامی و پنج سال در درس اسفار مرحوم ملاصدرا را نیز از محضر مرحوم علامه حسن زاده آملی بهره ی علمی برد.
همچنین سالها در درس اخلاق مرحوم آیت الله شیخ علی مشکینی مستفیض شد.
عمده ترین استاد ایشان، مرحوم آیت الله العظمی میرزا جوادآقا تبریزی بودند که ایشان حدود ۱۸ سال در دروس فقه و اصول ایشان حضور داشته است.
تا جایی که جدای از برنامه متداول دروس خارج حوزه ایشان، استاد حسینی به همراه تنی چند از علماء به صورت خصوصی در طی سالهای متمادی، در منزل مرحوم آیت الله العظمی تبریزی جهت درس خارج حاضر می شد و همچنین ایشان گاهی در جلسات شورای استفتائات این مرجع بزرگوار شرکت می کرد.
🆔 @OlamayeHamedan
ادامه مطالب :👇
و این مرجع بزرگوار عنایت ویژه ای به استاد معظم آقای حسینی داشت.
آیت الله حسینی همدانی از برخی اساتید خود شفاها و از برخی نیز به صورت کتبا اجازه اجتهاد دریافت نموده است.
ایشان در دوران تحصیل در حوزه از هم بحثی های ایشان می توان به؛
*حجت الاسلام سید کمال حسینی
*حجت الاسلام حسینی مشهدی
*حجت الاسلام میرداداشی
*حجت الاسلام صادقی ساروی
*حجت الاسلام نجفی یزدی اشاره کرد.
همچنین ایشان در کنار تحصیل در دروس خارج، تدریس مقدمات و سطوح را شروع می کند و کم کم در زمره ی اساتید قم در می آید و با نبوغ و استعداد پژوهشی و تحقیقی خود در میان علمای قم جایگاه ویژه ای پیدا می کند.
استاد حسینی دروس ادبیات عرب را از جمله کتاب «جامع المقدمات» و کتاب «سیوطی» و کتاب «مغنی اللبیب» را هفت دوره در مدارس حوزوی قم تدریس کردند و همچنین شش دوره موفق به تدریس کتاب «شرح لمعه» و همچنین کتاب «معالم»(۵ دوره) و «مکاسب»(بیش از ۵ دوره) و «رسائل»(۶ دوره) و «کفایه»(۴ دوره) در مدارس مختلف قم از جمله مدرسه علمیه «امام محمدباقر(علیه السلام)» و مدرسه «حجتیه» و مدرسه «جامعه المصطفی» و مدرسه «آیت الله العظمی گلپایگانی» و مدرسه «شهابیه» به مدت چهل سال شدند.
درس «مکاسب محرمه» ایشان در اواخر دهه هفتاد در مدرسه آیت الله العظمی گلپایگانی جزء شلوغ ترین دروس حوزوی بود که نزدیک به ۱۹۰ نفر در آن درس شرکت می کردند.
و همچنین دروس دیگر استاد که در قم برگزار می شد و در این راستا شاگردان بسیاری را تربیت نمودند.
از جمله شاگردان ایشان که در این مدت در درس ایشان شرکت کرده اند؛ می توان به علمایی چون؛ حجج اسلام و المسلمین؛
*شیخ علی قنبر زاده
*شیخ محمد سلیمی
*سید ابوالحسن سرمدی حسینی
*شیخ عبدالله جعفری
*شیخ علی سلیمی
*سید احمد سپهرنوش اسماعیلی
*سید مهدی سرمدی حسینی
*مرحوم حاج سید اسدالله حسینی همدانی
*شیخ حشمت الله زارعی
*حاج سید ساجدین عبادی
*شیخ #رضا_زارعی
*حاج شیخ #باقر_کریمی
*شیخ محسن الله وردی اشاره نمود.
آیت الله حسینی همدانی در حال حاضر از اساتید دروس خارج فقه و اصول و از ممتحنین دروس خارج و از علمای نامی همدان در حوزه علمیه شهر مقدس قم می باشد.
ایشان رسما تدریس دروس خارج فقه و اصول خود را در سال ۱۳۸۵ شمسی شروع کرده و شاگردان زیادی را تاکنون تربیت نموده اند.
درس خارج خمس و درس خارج طهارت از موضوعات دروس خارج فقه که در حال حاضر سالهاست ادامه دارد، می باشد.
ایشان در بسیاری از رشته های حوزوی از قبیل فقه و اصول و فلسفه و کلام و رجال و درایه و ادبیات عرب و لغت و منطق و تفسیر صاحب نظر هستند و همچنین تالیفاتی نیز در موضوعات فوق دارند.
که تقریرات بیست سال حضور ایشان در دروس خارج مراجع عظام، که در حال تنظیم و نگارش هست.
ایشان همچنین سه فرزند ذکور دارند که دو تن از آنان، روحانی و راه پدر را پیموده اند و از سربازان امام زمان(عج) می باشند.
فرزند ارشد ایشان حجت الاسلام دکتر سید ابوالحسن سرمدی حسینی(از اساتید سطوح در حوزه علمیه قم) و فرزند دوم ایشان آقای سید روح الله سرمدی و فرزند آخر ایشان استاد سید مهدی سرمدی حسینی(از اساتید مقدمات حوزه علمیه قم) می باشد.
که در حال حاضر دو فرزند طلبه ایشان، استاد و از شاگردان درس خارج فقه و اصول والد می باشند.
همچنین استاد حسینی همدانی در بحبوبه تحصیل و تدریس، هیچ گاه جایگاه تبلیغ و ارشاد و منبر را ترک نگفته، بلکه ایشان در طول این سالها در ایام تبلیغی ماه محرم و ماه مبارک رمضان در روستاها و شهرهای منطقه همدان مشغول فعالیتهای تبلیغی بودند و در روستای خبرارخی نیز چند سال به وعظ و تبلیغ پرداخته اند.
ایشان همچنین سخنران بسیار قابلی است و در منبرهای خود روضه خوانی نیز می کند.
ایشان قبل از انقلاب به همراه برادر خود، سابقه ی مبارزات علیه حکومت ستمشاهی داشتند و همواره از حامیان و مدافعان نهضت امام خمینی بودند.
ایشان قبل از انقلاب، از علمای تبعید شده در برخی استانها و شهرها دیدار می کرد و مایحتاج آنان را فراهم می نمود.
ایشان همچنین در طول سالهای جنگ تحمیلی در مناطق جنگی حضور داشته و فعالیتهایی ازجمله جهاد در خط مقدم جبهه ها و تبلیغ و اقامه جماعت و سخنرانی را در سنگرها بر عهده داشت.
از خصیصه های ایشان تواضع و فروتنی ایشان مخصوصا در مقابل سادات می باشد.
ایشان با تمام علمیت وافر خود، خود را روضه خوان حضرت ابی عبدالله الحسین(علیه السلام) می داند.
✍کانال #علمای_همدان
🆔 @OlamayeHamedan
📷 #تصاویر_علمای_همدان
🔰تصویری از آیت الله #سید_علی_حسینی_همدانی در ابتدای طلبگی به همراه برادر بزرگ خود مرحوم حجت الاسلام حاج #سید_اسدالله_حسینی_همدانی
✍کانال #علمای_همدان
🆔 @OlamayeHamedan
📷 #تصاویر_علمای_همدان
🔰تصاویری از آیت الله #سید_علی_حسینی_همدانی در سالهای حضور ایشان در قم
✍کانال #علمای_همدان
🆔 @OlamayeHamedan