علمای همدان
5⃣5⃣2⃣ #معرفی_علمای_همدان 👤آیت الله شیخ #غلامعباس_هاشمی(حفظه الله) ✍کانال #علمای_همدان 🆔 @Olamaye
6⃣5⃣2⃣ #معرفی_علمای_همدان
👤مرحوم حجت الاسلام شیخ #محمدباقر_نهاوندی(رضوان الله علیه)
📆متوفی : ؟
🕌مدفن : تهران
✍کانال #علمای_همدان
🆔 @OlamayeHamedan
#زندگینامه
🔰مرحوم شیخ محمدباقر نهاوندی معروف به «واعظ نهاوندی» فرزند مرحوم آیت الله شیخ #جعفر_نهاوندی در سال ۱۲۹۹ شمسی(۱۳۳۸ قمری) در شهر تهران به دنیا آمد.
پدر ایشان از علمای بزرگ تهران بود که حدود ۲۳ سال، ساکن مرکز علمی شیعه آن زمان، یعنی نجف اشرف ساکن بود و در دروس خارج فقه و اصول از شاگردان مرحوم آیت الله آخوند محمدکاظم خراسانی(صاحب کفایه الاصول) و مرحوم آیت الله سید محمدکاظم طباطبایی یزدی(صاحب عروه الوثقی) بود و همچنین پدر بزرگ ایشان مرحوم شیخ عباس نهاوندی نیز عالمی پرهیزکار و فقیهی جلیل از شاگردان مرحوم شیخ اعظم مرتضی انصاری بود که در سال ۱۲۸۳ شمسی(۱۳۱۱ قمری) درگذشت و در وادی السلام به خاک سپرده شد.
همچنین مرحوم شیخ #محمدتقى_مدرس_نهاوندى و مرحوم شیخ #على_مدرس_نهاوندى عموهای شیخ محمدباقر بودند.
شیخ محمدباقر تحصیلات خود را در دبیرستانهای تهران شروع کرد و مدتی بعد به دروس حوزوی روی آورد و پس از آن در سال ۱۳۳۵ شمسی در رشته منقول(الهیات) موفق به اخذ درجه لیسانس شد و بعد از آن به تدریس و تبلیغ دین پرداخت.
او همچنین فعالیتهای سیاسی نیز می کرد و در مواقع مختلف به رژیم شاه انتقاد می نمود و عملا از دوران مبارزات نهضت ملی نفت وارد فعالیت سیاسی گردید.
همچنین سخنرانی کوبنده مرحوم شیخ محمدباقر نهاوندی در بازار تهران در مخالفت با لوایح ششگانه و انقلاب سفید و همچنین دعوت از مردم جهت قیام علیه دولت در خرداد سال ۱۳۴۲ او را به یک مبارزه انقلابی مبدل ساخت.
ایشان همچنین طبق اسناد ساواک در دهم اردیبهشت سال ۱۳۴۳ با مرحوم امام خمینی ملاقات داشته که این امر موجب دستگیری موقت ایشان می شود.
او طبق اسناد ساواک جزء وعاظ و روحانیونی بود که در مجالس و محافل خود در کنار دهها نفر از وعاظ مطرح دیگر تهران در راس آنها، خطیب شهیر مرحوم حاج شیخ محمدتقی فلسفی، مرحوم شیخ عبدالحسین محلاتی شیرازی، مرحوم سید عبدالرضا حجازی، مرحوم شیخ علی اصغر اعتماد زاده، مرحوم شیخ جعفر خندق آبادی، سکوت را علیه رژیم پهلوی جایز نمی دانستند و همواره در منابر خود اعتراض و انتقاد خود را اعلام می داشتند و حتی خود در مبارزات شرکت می کردند.
نقل است هنگامی که مرحوم شیخ محمد باقر نهاوندی در تکیه میدان در هیئت شهید طیب حاج رضایی(حرّ انقلاب)، در خلال سخنرانی خود، از دولت ورژیم پهلوی انتقاد می نمود، مأمور ساواکی که پای منبر نشسته بود، یادداشت تندی را به او داد که؛ شیخ ادامه نده! شیخ محمدباقر در این لحظه ندا داد : طیب خان! لوطیها! غیرت شما کجا رفته؟ طیب داد زد : هر چه می خواهی بگو!(طیب در گذر لوطیها، ص۱۴۵)
در بخشی از سخنرانی مرحوم شیخ باقر نهاوندی طبق سند ساواک در بازار تهران در مخالفت با لوایح ششگانه در ۱۳ خرداد سال ۱۳۴۲ در منطقه بازار در تكيه واقع در جنب بانک ايرانيان نزديک چهار سوق كوچك آمده است؛
«نامبرده امروز در مورد لوايح شش ماده اعلی حضرت سخنرانى كرده و گفت : يک فردى كه به اروپا و امريكا رفته و با رقاصهها رقصيده و باصطلاح دموكراسى اروپایى را براى خودش گرفته، مدعى است كه قانون وضع می كند. اين شخص كه در مواد قانونى وضع مي كند نمي داند كه در كشور تهيه قانون يعنى قانون حسينى است. در اين موارد می گويند؛ يک زن فاحشه بيايد به مردم راى بدهد، زنى كه در مقابل مردان مثل پنير وا می رود، ولى قوانين اسلام كه عاليترين قوانين است امروز زير پا گذاشته است. من امروز شما را به قيام دعوت می كنم، در كوچه و بازار سينه زدن كار درست نمي شود بايد از آيت الله خمينى كه امروز جلو افتاده و چون از دين صحبت مي كند ما مخلص او هستيم تبعيت كرد، من ۱۱ سال است كه مبارزه مي كنم نه از زندان، نه از شلاق و نه از مرگ، از هيچ چيز نمی ترسم.
من مي دانم كه بين حاضرين كسانى وجود دارند كه در لباس معمم و يا غير معمم گزارش سخنرانى مرا خواهند داد، ولى چون در راه دين قدم بر می دارم، از هيچ چيز نمي ترسم، من شما را به مبارزه دعوت می كنم.
بايد براى دين حسن قيام كنيد، غافليد كه كمونيستها در اين مملكت چه كردند؟!! آن بلواها و آن سرو صداها به كجا كشيد؟!! امروز دين ما پا بر جاست و محكمتر از سابق شده و اين مواد قانونى كه از طرف اين اشخاص صادر شده نمی تواند دين را پايمال كند.(قیام ۱۵ خرداد به روایت اسناد ساواک، ج۲، ص۲۵۴)
مرحوم شیخ باقر نهاوندی دارای تألیفاتی همچون؛
*کتاب «بزرگترین مدرک شیعه»(مکالمات مأمون عباسی با علمای اهل سنت)
*کتاب «فرستاده خدا»(در باب نبوت پیغمبر آخر زمان)
کتاب «قائم به حق بقیه الله»(در حالات امام زمان علیه السلام) داشت.(گنجینه دانشمندان، ج۴، ص۵۸۹)
سرانجام ایشان در تهران درگذشت.
✍کانال #علمای_همدان
🆔 @OlamayeHamedan
علمای همدان
3⃣5⃣2⃣ #معرفی_علمای_همدان 👤مرحوم آیت الله شیخ #جعفر_نهاوندی(رضوان الله علیه) 📆متوفی : سال ۱۳۲۵ شمسی
📷 #تصاویر_علمای_همدان
🔰تصویری از مرحوم آیت الله شیخ #جعفر_نهاوندی والد مرحوم شیخ #محمدباقر_نهاوندی(رضوان الله علیهما)
✍کانال #علمای_همدان
🆔 @OlamayeHamedan
📷 #تصاویر_علمای_همدان
🔰تصویری از اجتماع وعاظ تهران با سخنرانی مرحوم آیت الله شیخ محمدتقی فلسفی در سال ۱۳۴۲ شمسی با حضور مرحوم حجت الاسلام شیخ #محمدباقر_نهاوندی(رضوان الله علیهم)
✍کانال #علمای_همدان
🆔 @OlamayeHamedan
#اسناد
📜تصویری از سند ساواک مبنی بر ملاقات مرحوم شیخ #محمدباقر_نهاوندی با مرحوم امام خمینی(ره) در روز ۱۰ اردیبهشت سال ۱۳۴۳ شمسی
┈┉┅━━━━━━━━┅┉┈
✍متن سند :
اطلاع رسیده حاکی است که در روز پنجشنبه در تاریخ فوق، شیخ باقر نهاوندی در یک مذاکره خصوصی اظهار داشته است که اخیرا نامبرده با آیت الله خمینی ملاقات نموده و از وی خواسته است تا تکلیف روحانیون را در مورد انجام مراسم سوگواری ماههای محرم و صفر سال جاری تعیین کرده و طریقی اتخاذ نماید که امسال مردم بتوانند عزاداری کنند.
آیت الله خمینی به نامبرده پاسخ داده است؛ در مبارزه این صحبتها معنی ندارد، باید آقایان در ماه محرم به نفع دین و علماء تبلیغ نمایند.
✍کانال #علمای_همدان
🆔 @OlamayeHamedan