📷 #تصاویر_علمای_همدان
🔰تصاویری از مراسم کنگره بزرگداشت مرحوم #ملا_حسینقلی_شوندی_همدانی(رضوان الله علیه) که در مرداد سال ۱۳۷۳ شمسی با حضور مهمان ویژه مرحوم علامه حسن زاده آملی(رضوان الله علیه) و مهمانان دیگر در همدان برگزار شد که مرحوم آیت الله شیخ #غلامرضا_رحمانی_همدانی و عموزاده ی ایشان مرحوم شیخ #احمد_رحمانی_همدانی و مرحوم دکتر #احمد_احمدی در جلسه حضور دارند.
#رحمانی_ها
✍کانال #علمای_همدان
🆔 @OlamayeHamedan
6.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ
🎥بخشی از مراسم کنگره مرحوم #ملا_حسینقلی_شوندی_همدانی(رضوان الله علیه) با سخنرانی مرحوم علامه حسن زاده آملی(رضوان الله علیه) که مرحوم آیت الله #غلامرضا_رحمانی_همدانی در خلال صحبت، با ایشان مباحثه ی علمی می کند.
#رحمانی_ها
✍کانال #علمای_همدان
🆔 @OlamayeHamedan
💔تلخ ترین خاطره تبلیغی!
┈┉┅━━━━━━━━┅┉┈
👤مرحوم حجت الاسلام والمسلمین استاد شیخ #مسلم_اسدی(از شاگردان مرحوم آیت الله رحمانی) در خاطرات خود می گوید :
بدترین خاطره ی تبلیغی من بر می گردد به سال ۱۳۷۵ که بنده را به جهت سخنرانی «مریانج» دعوت کرده بودند و آن روز، روز جمعه بود و استاد عزیزم مرحوم آیت الله حاج شیخ #غلامرضا_رحمانی_همدانی(رضوان الله علیه) به شهر «اسد آباد» دعوت بودند.
طبق روال همیشگی من صبح جمعه به حاج آقا زنگ زدم، جهت پرسش علمی، بعد از جواب سؤال فرمودند :
من امروز به اسدآباد دعوتم، اگر شما هم می خواهی بیایی بیا.
بنده عرض کردم که در مریانج جهت سخنرانی دعوت شده ام.
ایشان فرمودند : پس همان جا برو چون تبلیغ مهم است.
بنده رفتم مریانج بعد از سخنرانی و صرف ناهار به باغ مرحوم حاج نصرالله مظاهری(یکی از اخیار مریانج) رفتم تا شب آنجا بودیم، سپس به حجره برگشتیم.
وارد مدرسه که شدم دم در ورودی حیاط مدرسه اعلامیه ای را دیدم که برای اولین بار در زندگی ام به من حالت شوک دست داد و در آن اعلامیه نوشته شده بود :
«با کمال تأسف استاد عظیم الشأن حوزه حضرت آیت الله رحمانی در یک حادثه رانندگی به ملکوت اعلا پیوست.»
#رحمانی_ها
✍کانال #علمای_همدان
🆔 @OlamayeHamedan
📷تصویر #قبور_علماء
🔰تصویری از مزار مرحوم آیت الله حاج شیخ #غلامرضا_رحمانی_همدانی(رضوان الله علیه) در آرامستان باغ بهشت همدان که به سفارش موکد آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی) در جوار مرقد استاد خود، مرحوم آیت الله العظمی آخوند ملاعلی معصومی همدانی(رضوان الله علیه) به خاک سپرده شد.
┈┉┅━━━━━━━━┅┉┈
✍بر روی سنگ مرقد و مزار آن مدرس عالی قدر، متن زیر نوشته و حک شده است :👇
«يا أَيَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ ارْجِعِي إِلى رَبِّكِ راضِيَةً مَرْضِيَّةً فَادْخُلِي فِي عِبادِي وَ ادْخُلِي جَنَّتِي»
اینجا مدفن علم و تقوا و اخلاق است.
مدفن عالم ربانی، مدرّس فرزانه، استاد عالی مقام، آیت الله حاج شیخ غلام رضا رحمانی(رضوان الله عليه) است.
مدرّسی که پرچم تدریس را در حوزۀ علمیه همدان، بعد از ارتحال آیت الله العظمى آخوند ملا على(اعلى الله مقامه) هجده سال در اهتزاز نگه داشت و با همت و اراده، چراغی را که آن بزرگ مرد و فقیه بر افروخته بود، نگذاشت خاموش شود.
مدرّسی که در کرسی تدریس با گفتارش، فقه و اصول و رجال و تفسیر و حکمت می آموخت و با کردارش به جامعه اسلامی، درس اخلاص و تواضع و صفا می داد.
شاگردان با وفایش و مردم دانش پرور همدان هرگز خاطرات خدمات ارزنده ی او را فراموش نمی کنند و همواره به یاد او می گویند :
«وَ سَلَامٌ عَلَيْهِ يَوْمَ وُلِدَ وَ يَوْمَ يَمُوتُ وَيَوْمَ يُبْعَثُ حَيًّا»
حَشَرَهُ اللهُ مَعَ الائمةِ الطَّاهِرینَ
┈┉┅━━━━━━━━┅┉┈
🔹طبق گفته ها متن قبر ایشان توسط آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی) نوشته شده است.
#رحمانی_ها
✍کانال #علمای_همدان
🆔 @OlamayeHamedan
علمای همدان
8⃣5⃣ #معرفی_علمای_همدان 👤مرحوم آیت الله حاج شیخ #غلامرضا_رحمانی_همدانی(رضوان الله علیه) 📆متوفی : سا
9⃣5⃣ #معرفی_علمای_همدان
👤مرحوم آیت الله شیخ #احمد_رحمانی_همدانی(رضوان الله علیه)
📆متوفی : سال ۱۳۸۳ شمسی
🕌مدفن : قم_جوار مرقد مرحوم على بن بابویه قمى(پدر مرحوم شیخ صدوق)
#رحمانی_ها
✍کانال #علمای_همدان
🆔 @OlamayeHamedan
#زندگینامه
🔰مرحوم حاج شیخ «احمد رحمانی» فرزند مرحوم «حاج مالک» در سال ۱۳۱۴ شمسی در شهر «جورقان» از توابع مرکزی شهرستان همدان به دنیا آمد.
ایشان پس از گذراندن دوران کودکى و خواندن دروس فارسى، دروس مقدمات حوزه را در مدرسه مرحوم حاج شیخ #محمد_علی_عالمی_دامغانی طی نمود و دروس سطح را نیز نزد مرحوم میرزا #اسدالله_حجت_همدانی و مرحوم آیت الله #سید_مصطفى_هاشمى و مرحوم شیخ #على_انصارى_همدانی به پایان رسانید و دروس «کفایه» و «عروة الوثقی» و «تفسیر قرآن» را از محضر مرحوم آیت الله العظمی #آخوند_ملاعلى_معصومی_همدانى بهره مند شد.
ایشان همچنین کتاب «شرح منظومه» را از محضر مرحوم آیت الله شیخ #محمد_هادی_تالهی_همدانی کسب فیض کرد و دروسی را نیز نزد مرحوم آیت الله #سید_نصرالله_بنى_صدر بهره جست.
ایشان هم زمان با تحصیل، به تدریس علوم حوزوى در مدرسه مرحوم آقای آخوند پرداخت.
تا اینکه در سال ۱۳۴۴ شمسی به تهران رفت و از محضر بزرگانى چون مرحوم آیت الله شیخ محمدتقى آملى و مرحوم علامه شعرانى و مرحوم آیت الله شیخ حسن سعید بهره مند شد.
او همچنین در مدت اقامت خود در تهران در مدرسه مرحوم آیت الله مجتهدى تهرانى به تدریس علوم حوزوی مشغول شد و در سال ۱۳۷۸ شمسی، مدرسه علمیه مرحوم آیت الله آخوند ملاعلی معصومی همدانى را در تهران بنا نمود.
مرحوم آیت الله شیخ #غلامرضا_رحمانی_همدانی(رضوان الله علیه) عموزاده ی ایشان می باشد.
او خطیبی دانشمند و پر آوازه و از افاضل علمای همدان بود که مرحوم آیت الله العظمی آخوند ملاعلی همدانی به او عنایتی ویژه داشت.
یکی از هم دوره ای ها و هم بحثی های مرحوم شیخ احمد رحمانی، مرحوم حاج #سید_رضا_فاضلیان بود.
مهمترین دغدغه ی ایشان ترویج دین و نشر معارف اهل بیت(علیهم السلام) بود و از این جهت اهتمام بسیاری به مسئله منبر و خطابه می نمود.
از امتیازات ایشان عشق وافر به مطالعه و تحقیق بود و منبر و خطابه اش وزین و قابل استفاده برای همگان و حتی اهل علم بود.
محفوظاتی ناب از روایات، اشعار فارسی و عربی و نکته های تاریخی و ادبی محفل و مجلس او را شیرین و جذاب می ساخت.
ایشان پس از مهاجرت به تهران از خرمن دانش علمای آن سامان بهره ها برد، به ویژه سالها از نزدیک با بزرگ خطبای شیعه یعنی مرحوم استاد شیخ محمد تقی فلسفی مأنوس شد و نکته های زیادی از آن استاد آموخت.
آیت الله #محمد_عندلیب_همدانی در این باره می نویسد :
مدتها پس از رحلت مرحوم فلسفی روزی به همراه ایشان به محضر شیخنا الاستاد آیت الله العظمی وحید خراسانی(دامت برکاته) رسیدیم.
استاد به آن مرحوم فرمودند : «حالا دیگر بزرگ اهل منبر تهران شما هستی.»
و در جایی دیگر می نویسد : مرحوم آقای شیخ احمد رحمانی چندین بار به بنده فرمود :
«از کسانی که در رشد و تکامل من سهیم بودند، پدر تو بود چرا که با تشویق و واگذاری منبرهای خودش به من اسباب ترقّی مرا فراهم ساخت.»
اساسی ترین امتیاز آن بزرگوار، شجاعت، صلابت و حمیت ولایی و دینی او بود، منبر عالمانه ی او در دفاع از ولایت اهل بیت(علیهم السلام) و ذکر مصیبت های جانسوز او به ویژه در مصائب حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها) فراموش ناشدنی است.
مرحوم شیخ احمد رحمانی علاوه بر خطابه، قلم نیکویی داشت و آثار خوبی از خود به جای گذاشت.
از جمله آثار ایشان می توان به آثاری همچون؛
*کتاب فاطمة الزهراء(س) بهجة قلب المصطفى(ص)
*کتاب الإمام علی بن أبی طالب(ع)
*کتاب امام حسن مجتبى(ع) روح قلب المصطفى(ص)
*کتاب چهل حدیث، همراه با خاطرات مرحوم آیت الله آخوند(ره)
*مقاله تکامل در سایه اهل بیت(علیهم السلام) اشاره کرد.
سرانجام ایشان در خلال منبر و سخنرانی در ایام فاطمیه در تهران، در روز سه شنبه ۳۰ تیر سال ۱۳۸۳ شمسی به علت سکته مغزى مدتى در بیمارستان بقیه الله تهران بسترى شد و در نهایت در روز یکشنبه ۱۱ مرداد ۱۳۸۳ شمسی برابر با روز ۱۵ جمادی الثانی سال ۱۴۲۵ قمری در سن ۶۹ سالگی دار فانى را وداع گفت.
پیکر ایشان پس از تشییع در تهران و انتقال پیکر ایشان به قم، در جوار مرقد مرحوم على بن بابویه قمى(پدر مرحوم شیخ صدوق) واقع در شهر مقدس قم به خاک سپرده شد.
در پی ارتحال این عالم ربانی و مدافع حریم اهل بیت(علیهم السلام) مراجع معظم تقلید چون؛ آیت الله العظمی وحید خراسانی و مرحوم آیت الله العظمی صافی گلپایگانی و مرحوم آیت الله العظمی فاضل لنکرانی و آیت الله العظمی نوری همدانی و آیت الله العظمی مکارم شیرازی با ارسال پیام هایی درگذشت ایشان را تسلیت گفتند.
✍کانال #علمای_همدان
🆔 @OlamayeHamedan
📷 #تصاویر_علمای_همدان
🔰تصویر مرحوم شیخ #احمد_رحمانی_همدانی(رضوان الله علیه) در کنار مرحوم آیت الله العظمی #آخوند_ملاعلی_معصومی_همدانی(رضوان الله علیه)
#رحمانی_ها
✍کانال #علمای_همدان
🆔 @OlamayeHamedan