📷 #تصاویر_علمای_همدان
🔰تصویری از درس اخلاق مرحوم حاج شیخ #احمد_علی_مروج(رضوان الله علیه) در محراب مسجد شریف الملک همدان
✍کانال #علمای_همدان
🆔 @OlamayeHamedan
📷 #تصاویر_علمای_همدان
🔰تصویری از مرحوم حاج شیخ #احمد_علی_مروج(رضوان الله علیه) در کتابخانه شخصی خود در منزل با حدود بیش از نه هزار جلد کتاب
✍کانال #علمای_همدان
🆔 @OlamayeHamedan
10.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ
🔰فیلمی از مراسم اقامه ی نماز بر پیکر مرحوم حاج شیخ #احمد_علی_مروج(رضوان الله علیه) توسط آیت الله #سید_مصطفی_موسوی_اصفهانی(مدیر حوزه های علمیه استان همدان) در حوزه علمیه آقای آخوند(ره) و مراسم وداع و تشییع ایشان توسط علماء و روحانیون و طلاب و مردم متدین شهر همدان در سال ۱۳۹۶ شمسی با روصه خوانی شیخ #حسن_بیگلری
✍کانال #علمای_همدان
🆔 @OlamayeHamedan
#زندگینامه
🔰حاج شیخ حسینعلی مروج همدانی فرزند مرحوم حاج شیخ #حسن_مروج_نجفی در سال ۱۳۲۴ شمسی در یکی از روستاهای شهر آجین در بخش پیرسلمان شهرستان اسدآباد همدان به دنیا آمد.
از سال ۱۳۲۷ شمسی در حالی که سه ساله بود به همراه خانواده ی خود به شهر آجین آمد و تا سال ۱۳۳۷ شمسی در آنجا و در روستای جنت آباد اسدآباد ساکن شد.
ایشان دروس فارسى و قرآن را در مکتب خانه مرحوم والد که از علماى سرشناس و مشهور آن منطقه بود، آموخت و سپس به مدرسه علمیه مرحوم آیت الله آقای آخوند در همدان رفت و پس از آموختن مقدمات علوم دینی و بخشی از سطوح، راهی شهر کرمانشاه شد و در مدرسه مرحوم آیت الله العظمی بروجردی کرمانشاه ساکن و مشغول ادامه تحصیل شد.
او در جریان نهضت مرحوم امام خمینی، با استفاده از پاک کنهای پلاستیکی و هنری که در کارهای دستی داشت، کلیشهای از عکس مرحوم امام را ساخت و تمامی پرچمهای مقابل شهرداری کرمانشاه را با آن ممهور نمود. این حرکت به میزانی تأثیرگذار بود که مسئولین امر دستور به جمعآوری تمامی پرچمها دادند.
شناسایی کسی که دست به چنین اقدامیزده به یکی از دغدغههای نیروهای امنیتی شهر تبدیل شد، تا اینکه در آذر سال ۱۳۴۳ شمسی او را که در این موقع جوانی نوزده ساله بود، به همراه مهر حکاکی شده ی تصویر امام و استامپ دستگیر و به ۴۵ روز حبس محکوم کردند که این محکومیت پس از یک ماه در دی ماه ۱۳۴۳ شمسی با معرفی کفیل، منجر به آزادی او شد.
او که با تجربهی زندان نیز آشنایی داشت، در دی ماه سال ۱۳۴۴ شمسی در مسجد آرحیم کرمانشاه به منبر رفت و در دفاع از نهضت امام خمینی سخن گفت و سخنان کوبنده ای علیه حکومت پهلوی گفت.
در مهر ماه سال ۱۳۴۶ شمسی رئیس اوقاف او را دعوت نمود و به او دستور داده که در روز تاجگذاری شاه، در مسجد حاج شریف معتضدی کرمانشاه، که به دلیل خوش صدایی مؤذن آن بود، اذان بگوید، آن هم اذانی بی موقع!
این مسئله به یکی از دغدغه های او تبدیل شد تا اینکه مسئله را با مرحوم آیت الله جلیلی از علمای کرمانشاه مطرح کرد و با مخالفت ایشان نیز مواجه شد، با وجود اینکه در موعد مقرر به مسجد رفت، ولی اذانی گفته نشد!
در سالهای اولیه دههی پنجاه، او یکی از سخنرانانی بود که در زندان کرمانشاه برای زندانیان سخنرانی داشت و او به عنوان مروج کرمانشاهی شناخته میشد، و یکی از وعاظ کرمانشاه به شمار می آمد.
ایشان سپس به تهران رفت و در آنجا ساکن شد.
ایشان در کنار دروس حوزوى به مطالعه کتب فنى و هنرى پرداخت و در رشتههاى فنى، الکترونیک، هنرى، تئاتر تحقیق کرد و به مدت سى سال برنامه هاى نمایشى و تئاتر ترتیب داد، که عدهاى از افراد گروه ایشان شهید و چند تن در زمان حاضر در صدا و سیماى جمهورى اسلامى ایران ایفاى نقش مىکنند.
ایشان موفق به طراحى و ساختن وسایل الکترونیکى و الکتریکى نسبتا چشم گیرى شده است.
ایشان هم اکنون در یکی از مساجد تهران اقامه نماز و در طی مناسبتهایی مراسم وعظ و منبر دارد.
✍کانال #علمای_همدان
🆔 @OlamayeHamedan
📷 #تصاویر_علمای_همدان
✅تصویر مرحوم حاج شیخ #حسن_مروج_نجفی و دو فرزند روحانی خود مرحوم حاج شیخ #احمد_علی_مروج و شیخ #حسینعلی_مروج
✍کانال #علمای_همدان
🆔 @OlamayeHamedan
#اسناد
📜تصویری از سند ساواک مبنی بر اطلاع و تذکر این سازمان به شیخ #حسینعلی_مروج در طی سخنرانی ایشان در یزد در سال ۱۳۵۳ شمسی
✍کانال #علمای_همدان
🆔 @OlamayeHamedan
علمای همدان
8⃣6⃣1⃣ #معرفی_علمای_همدان 👤شیخ #حسینعلی_مروج(حفظه الله) ✍کانال #علمای_همدان 🆔 @OlamayeHamedan
9⃣6⃣1⃣ #معرفی_علمای_همدان
👤مرحوم حاج شیخ #علی_اصغر_فریدی(رضوان الله علیه)
📆متوفی : سال ۱۳۹۷ شمسی
🕌مدفن : باغ بهشت همدان
✍کانال #علمای_همدان
🆔 @OlamayeHamedan
#زندگینامه
🔰مرحوم شیخ علی اصغر فریدی فرزند مرحوم «علی محمد» در سال ۱۳۰۹ شمسی(۱۴۳۹ قمری) در همدان به دنیا آمد.
او دروس سطوح و بخشی از مقدمات را در حوزه علمیه مرحوم آیت الله دامغانی در همدان گذراند.
او از روحانیون انقلابی و جان بر کف بود که در دوران قبل و بعد از انقلاب خدمات ارزنده ای به مردم همدان ارائه کرد.
او در تمام دوران خود در قبل از انقلاب علیه حکومت پهلوی مبارزه و از نهضت مرحوم امام خمینی دفاع کرد و بارها در این راه توسط ساواک مورد آزار و اذیت واقع شد.
به گفته دوستان قدیمی ایشان، او در تجمعات دوستداران امام راحل در پیش از انقلاب وقتی در صبح های جمعه دعای ندبه ای در یک مکانی برگزار می شد، سنت بر این بود که مرحوم فریدی قرائت انتهای دعا را به عهده داشت و پس از اتمام دعا، ایشان امام راحل را دعا میکردند که برکت آن جلسه همان دعای مرحوم فریدی بود.
او مبارزات خود را در کنار شهید محراب آیت الله #سید_اسدالله_مدنی_تبریزی در همدان ادامه داد تا اینکه انقلاب ایران پیروز شد.
مرحوم شیخ علیاصغر فریدی بعد از انقلاب نیز دست از مبارزه بر نداشت و همواره مدافع انقلاب و آرمان های مرحوم امام بود و یکی از روحانیون رزمنده در جبهه های جنگ تحمیلی بود که همواره در طی این هشت سال، حضوری مستمر و پر رنگ در این میادین داشت.
او به حق رزمندهای شجاع، خدمتگذار محرومان، مردی مؤمن، باتقوا و مخلص بود.
او ابوالشهید نیز بود و در جبهه های جنگ تحمیلی، فرزند برومند خود را، یعنی شهید مهدی فریدی را در سال ۱۳۶۰ شمسی تقدیم انقلاب کرد.
در زمان جنگ که جبهه غرب هیچ کس را برای دفاع نداشت، سردار شهید مهدی فریدی به همراه شهدایی چون شهید محمود نیکومنظر، شهید رضا فراهانی و شهید صیاد شیرازی برای دفاع در پادگان ابوذر و جبهه غرب حضور داشتند.
خداترسی، سخاوت، شجاعت و توسل به ائمه اطهار و معصومین(علیهم السلام) از ویژگیهای بارز شخصیت مرحوم فریدی بود.
آن مرحوم در راستای بازار میدان فلسطین بازار چایخانهای داشت که همه ایشان را به سلامت و امانت میشناختند و این شخصیت با وجود اینکه همواره با پول سر و کار داشت ولی همیشه مادیات را نادیده گرفت و وجدان عمل و انصاف را پیشه کار خود ساخت.
طبق شواهد شفاهی دوستان آن مرحوم، ایشان همواره به دنبال کسب رضای الهی بود و همواره در کار و کمک کردن به مردم به ویژه محرومان مثال زدنی بود.
مرحوم فریدی پس از رها کردن بازار و کاسبی به مدت ده سال در مسجد مهدیه امام جماعت بود و پس از مدتی به دلیل کهولت سن و مشکلات رفت و آمد، ایشان امام جماعت مسجد کولانج همدان شد.
از هم دوره های ایشان می توان به روحانیونی چون؛
*مرحوم شیخ #فخرالدین_راحمی
*مرحوم شیخ #عبدالمناف_شریفی
*مرحوم حاج #سید_تاجالدین_موسوی
*مرحوم حاج #سید_ابوالقاسم_حسینی_پناه اشاره نمود.
کتاب «شرحی منظوم بر زندگی چهارده معصوم(علیهم السلام)» اثری به قلم مرحوم حاج شیخ علی اصغر فریدی در حال چاپ می باشد.
سرانجام این عالم انقلابی پس از عمری مجاهدت، در روز دوشنبه ۴ فروردین سال ۱۳۹۷ شمسی برابر با روز ۷ رجب سال ۱۴۳۹ قمری در سن ۸۸ سالگی بر اثر سانحه تصادف در شهر قم دارفانی را وداع گفت و پس از انتقال پیکر ایشان به همدان، و تشییع ایشان توسط مردم متدین همدان در آرامستان باغ بهشت همدان در قطعه علماء به خاک سپرده شد.
✍کانال #علمای_همدان
🆔 @OlamayeHamedan