3⃣ #نشریه
📜نشریه هفته نامه «حریم امام» در یکی از نشریه های خود در نکوداشت مقام علمی و عملی آیت الله حاج #سید_هاشم_حمیدی_همدانی(حفظه الله) با موضوع «جهانی است بنشسته در گوشه ای» این شماره از نشریه خود را به ایشان اختصاص داده است.
┈┉┅━━━━━━━━┅┉┈
🔹️پی دی اف این هفته نامه در زیر بارگزاری شده است.👇
✍کانال #علمای_همدان
🆔 @OlamayeHamedan
استاد حمیدی همدانی.pdf
1.54M
📝هفته نامه «حریم امام»
✍کانال #علمای_همدان
🆔 @OlamayeHamedan
علمای همدان
3⃣1⃣2⃣ #معرفی_علمای_همدان 👤حجت الاسلام و المسلمین استاد شیخ #علی_حسن_زارع(حفظه الله) ✍کانال #علمای
4⃣1⃣2⃣ #معرفی_علمای_همدان
👤مرحوم حاج شیخ #شمسالدین_محمدی_پیام(رضوان الله علیه)
📆متوفی : سال ۱۳۹۹ شمسی
🕌مدفن : باغ بهشت همدان
✍کانال #علمای_همدان
🆔 @OlamayeHamedan
#زندگینامه
🔰مرحوم حاج شیخ شمس الدین محمدحسن محمدی پیام(هوشنگی) فرزند مرحوم «میرزا حسینعلی» در سال ۱۳۰۱ شمسی(۱۳۴۴ قمری) در روستای «شِوِرین» از توابع بخش مرکزی شهرستان همدان به دنیا آمد.
او در سن شش سالگی وارد مکتب خانه مرحوم «حاج سید محمد(موسوی) دبستانی» والد مرحوم آیت الله #سید_ابوالحسن_موسوی_همدانی در روستای شورین شد و در آنجا خواندن و نوشتن و روخوانی قرآن آموخت.
سپس به دلیل علاقه وافر او به علوم دینی و معارف اسلامی در سنین نوجوانی به شهر همدان رفت و در حوزه علمیه همدان به کسوت طلبگی درآمد و از زمره ی شاگردان مرحوم آيت الله العظمی #آخوند_ملاعلی_معصومی_همدانی(رضوان الله علیه) شد.
او همچنین سالها برای علم اندوزی به شهرهایی مثل قم و تهران و اصفهان هجرت کرد.
او سالها در کنار دروس حوزوی، محضر برخی از عرفا و بزرگان را نیز درک کرده و سالها خدمت آنان رسیده بود.
در همدان خدمت عارف واصل مرحوم آیت الله شیخ #محمد_جواد_انصاری_همدانی و در اصفهان نزد مرحوم آیت الله آقارحیم ارباب و در تهران محضر مرحوم آیت الله حسینی طهرانی را درک کرده بود.
از مریدان و رفقای ایشان در همدان، مرحوم آیت الله شیخ #غیاث_الدین_طه_محمدی(امام جمعه سابق همدان) و برادر ایمانی ایشان مرحوم آیت الله حاج #سید_رضا_فاضلیان و همچنین مرحوم آیت الله سید ابوالحسن موسوی همدانی(امام جمعه اسبق همدان) بود.
ایشان نزدیک به یک قرن از همان ابتدای نوجوانی تا آخرین روزهای عمر خود، در حال تبلیغ و تبیین معارف و احکام و اخلاق بود و از سن هفت سالگی حضور در منابر وعظ و مدح و روضه خوانی را به واسطه مرحوم مادر متدیّنه ی خود می آموخت و چون صاحب صدای زیبایی بود با استقبال ویژه ای مواجه می شد.
ایشان حافظه خیلی خوبی داشت و آیات و احادیث بسیاری از اهل بیت(علیهم السلام) را از حفظ می خواند و همچنین اشعار بسیار زیادی از شعرای نامی پارسی زبان در حافظه داشت و حتی به چند زبان ترکی و فارسی و عربی اشعاری در رثاء و مدح و اخلاق و مواعظ، از دیوان حافظ و سعدی و مولوی گرفته تا شعرای معاصر از قبیل ایرج میرزا و قاآنی و شهریار و باقی شاعران پارسی سرا که اکثر ابیاتشان را به طور موضوعی حفظ بود.
در مورد ویژگی ها و اوصاف خاص ایشان این بود که زبانی صریح و شجاعتی مثال زدنی داشت و اخلاص و زهد و علم بی ادعای ایشان نیز شهره عام و خاص بود.
بسیار ساده زیست و بی رغبت به دنیا و مافیها و به دور از اسم و رسم که حتی در طول عمر خود از امامت جماعت به شدت پرهیز میکرد و هرگز امام نمی شد، ولی حتی نماز صبح خود را نیز به جماعت میخواند و اگر به جماعت نمیرسید، حتماً در مسجد می خواند.
ایشان فوقالعاده متواضع بود و بعد از مدتها برای خرد کردن نفس اماره خود، در کلاس شاگردان خود و افراد جوانتر و حتی فرزندان خود شرکت می جُست.
ایشان جزء مبلغین خود جوش بود و ویژگی ثابتشان این بود که اکثر افراد را به رسمیت نمی شناخت و لذا در هیچ قالب اداری وارد نمی شد و هرجا کار انجام می داد، خالصانه و بدون اسم و رسم بود.
ایشان مدت ها مدرّس افتخاری مدرسه ابتدایی «روشن اسلامی» در همدان بود که معلمان و مؤسسان مدرسه علمی همدان از شاگردان آن مدرسه بودند.
او همچنین از مبارزین پیشگام در انقلاب اسلامی در مقابل حکومت پهلوی بود که در یکی از سالها بعد از پیگردهای ساواک و کوران انقلاب هم با قیافه درویش مسلکان، متواری و آواره روستاهای همدان و شهرهای اطراف شد.
اما بارها توسط ساواک احضار می شد و بارها در خیابانها و مسیرها مورد پیگرد قرار گرفته بود، ولی خود را به شکلهای مختلف از چنگال ساواک نجات میداد که به زندان منتهی نشود.
او بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و بعد از شروع جنگ تحمیلی عراق علیه ایران در دوران دفاع مقدس نیز مدتی در عملیات والفجر ۸ در جبههها خدمت رسانی میکرد و البته با توجه به حضور دو فرزندش در سمتهای خاص در جبهه، توصیه می شد که ایشان در پشت جبهه خدمت کند و به خط مقدم نرود و ایشان نیز به اکراه این امر را می پذیرفت.
ایشان مدتی در حوزه علمیه شهر ملایر در کنار مرحوم آیت الله فاضلیان متصدی امور تهذیب و اخلاق طلاب مدرسه بود و تدريس دروس اخلاق را به شکل سنتی انجام می داد و بیشتر اسلوب سیر و سلوک را دنبال می کرد، تا اینکه در اواخر عمر شریف خود به دلیل کهولت سن، مدتی کوتاه را به استراحت گذراند و سرانجام ایشان در روز شنبه ۲۵ مرداد سال ۱۳۹۹ شمسی برابر با روز ۲۵ ذی الحجه سال ۱۴۴۱ قمری در سن ۹۸ سالگی در شهر همدان از دنیا رفت و پس از تشییع پیکر ایشان در همدان توسط علماء و روحانیون و طلاب و مردم متدین همدان، در آرامستان باغ بهشت همدان در قطعه علماء به خاک سپرده شد.
✍کانال #علمای_همدان
🆔 @OlamayeHamedan
📷 #تصاویر_علمای_همدان
🔰تصاویری از مرحوم حاج شیخ #شمسالدین_محمدی_پیام(رضوان الله علیه)
✍کانال #علمای_همدان
🆔 @OlamayeHamedan
11.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#درس_اخلاق
🎥صوت فرازهایی از جلسات درس اخلاق مرحوم حاج شیخ #شمسالدین_محمدی_پیام(رضوان الله علیه)
✍کانال #علمای_همدان
🆔 @OlamayeHamedan
📷تصویر #قبور_علماء
🔰تصویری از مزار مرحوم حاج شیخ #شمسالدین_محمدی_پیام(رضوان الله علیه) واقع در آرامستان باغ بهشت همدان
✍کانال #علمای_همدان
🆔 @OlamayeHamedan