✍ آیت الله حائری شیرازی
توصیههایی به فرزندانم و همه بستگان و کسانی که این مطلب بدستشان میرسد؛
کار بجامانده کم نداریم؛ اگر باهم کار کنید، بسیاری از آنها را میتوانید به سامان برسانید.
🌸 در سوره عصر میخوانیم: «بسم الله الرحمن الرحیم والعصران الانسان لفی خسر الا الذین آمنوا و عملوا الصالحات و تواصوا بالحق و تواصو بالصبر»🌸
👈 اگر این چهار شرط رعایت نشود همه زیانکاریم. [یعنی] گیریم که ایمان و عمل صالح داشتیم [اما چون] شیاطین متشکل هستند، اگر ما #متشکل نشویم، در مقابل تشکیلات شیاطین عاجز میشویم و ما را میخورند؛ پس باید با هم باشیم. #گروه_تواصی تشکیل دهیم.
♻️◀️ این گروه، در دو حوزه کار کنند:
📌1. بصیرت افزایی و
📌2. نیرورسانی به یکدیگر و مقاومت افزایی.
🗂 تشکیلات اسلامی مِضمار
🔰 مبانیِ تخصصی تربیت تشکیلاتی
🆔 eitaa.com/joinchat/466485249C9adacb35a5
#تشکیلات
💗اللﮩـم ؏جِّل لِوَلیڪَ الفَرَجـْــ💗
🌐https://eitaa.com/joinchat/
🔰 اقدامی ویژه از تیم پژوهشی مدرسه تشکیلات اسلامی مضمار برای شما همراهان و مخاطبین
💢 معرفی کتب با مباحث مرتبط با حوزه تشکیلات و کار تشکیلاتی در چند قسمت و دسته بندی تخصصی 💢
#نمایشگاه_کتاب_۱۴۰۲
🟡 قسمت سوم_۱ 🟡
💡یکی از خلاهای شناسایی شده برای جامعه فرهنگی خلا #مبانی در سیر رشد یا تعریف اقدام، برنامه و تصمیمات است که در کنار عرصه میدان ضروری است.
مبانی حکم میخ محکم و ستون های حرکت های کنشگران است و همین موجب می شود دغدغه ها بر محور افراد یا ساختار رقم نخورد و دغدغه براساس تکلیف در مسیر و اندیشه باشد .
بهترین منبع تامین بنیان های مبانی تشکیلاتی برای جامعه کنشگران و حتی لایه حکمرانی ، منظومه فکری و رفتاری رهبر معظم انقلاب از قبل انقلاب تا به امروز می باشد.
📚 نام کتاب: طرح کلی اندیشه اسلامی
سخنرانیهای طرح کلی اندیشه ی اسلامی در قرآن مربوط به زمانی است که رهبر انقلاب در مسجد امام حسن (ع) مشهد، در کسوت یک روحانی مبارز جوان سخنرانی میکرد. سخنرانیهایی که بیشتر به کلاسی آموزشی شباهت داشت و مردم از زن و مرد و پیر و جوان با اشتیاق تمام در آن حاضر میشدند. سخنرانیهایی که سرانجام او را به پایتخت استبداد و کمیته ضد خرابکاری کشاند.
می توان به جرات این کتاب را اصلی ترین و مبانی ترین مرجع برای آشنایی با مبانی و منظومه تشکیلاتی امام خامنه ای نامید که براساس آیات کلام الله مجید بیان شده است.
پیشنهاد می شود شروع مبانی تشکیلاتی فعالین فرهنگی کشور با مطالعه و فهم مباحث این کتاب باشد که درواقع یک جهان بینی دقیق از رویکرد اجتماعی اسلام در اختیار قرار می دهد.
اوج مباحث این کتاب را می توان در بخش #ولایت آن دانست که بطور دقیق و کامل ولایت و ولایت مداری یک جامعه تشکیلاتی را ارائه می دهد.
در این کتاب با فهم درستی از مولفه های تشکیلاتی همچون #صبر_تشکیلاتی ، #تقوای_جمعی ، اهمیت ضرورت کارتشکیلاتی و.. آشنا خواهید شد.
انتشارات صهبا
📚 نام کتاب : انسان ۲۵۰ ساله حلقه دوم
امام خامنه ای با ابداع واژهی انسان ۲۵۰ ساله در ابتدای دههی پنجاه شمسی و تبیین آن، گونهای جدید از روش تحلیل سیرهی سیاسی- #اجتماعی معصومان (ع) را به مخاطبان خود آموختند.
طرح انسان ۲۵۰ ساله دوران جانشینان بحقّ پیامبر اکرم (ص) را به انسانی تشبیه میکند که در تمام دوران خود، لحظهای از انجام وظایف و #تکالیف خود از پا نشسته است و همواره با مجاهدت به پیش رفته است. بر این اساس در هر برهه و زمانی به اقتضای شرایط و امکانات و موانع، تصمیمی را اتخاذ کرده و هیچگاه لباس رزم با دشمنان اسلام را از تن بیرون نکرده است.
نکته جالب توجه اینجاست زمانی که طرح کلی اندیشه اسلامی را مطالعه می شود برای خواننده سوال میشود آیا فردی یا جمعی چنین سطح و ترازی از حرکت تشکیلات پیاده و عملی کرده است!؟
که در ادامه آن کتاب ، مطالعه ی کتاب انسان ۲۵۰ ساله این نمونه عملی را معرفی و تبیین می کند.
در این کتاب مخاطب را با منظومه کلی و بهم پیوسته تشکیلاتی ائمه بر محور ولایت، تشکیلات پنهان و .. مطرح می کند و شمای قابل توجهی از رویکرد اجتماعی تشکیلاتی ائمه را معرفی می کند.
🏷 انتشارات صهبا
📚نام کتاب : انسان ۲۵۰ ساله حلقه سوم
این کتاب تکمیل دقیقتری بر حلقه دوم است که میتوان ویژه نخبگان و اهل تحقیق تعریف کرد بااینحال بدلیل فهم بسیار مهم، شیوا و عمیق عملکرد و حرکت تشکیلاتی ائمه برای تمام کنشگران و مسیولین لازم و ضروری است.
خصوصا در این سیر محتوایی تفسیر دقیقی از امام سجاد علیه السلام می توان یافت.
حرکت سازی ها، تربیت نیروها ، چهارچوب دادن ها و چگونگی مدیریت قرارگاهی ائمه از جمله مباحث تشکیلاتی این کتاب می باشد.
🏷انتشارات صهبا
♨️ با نشر این پیام با #ذکر_مرجع در گسترش فرهنگ کار تشکیلاتی سهیم باشید
🗂 تشکیلات اسلامی مِضمار
🔰 مبانیِ تخصصی تربیت تشکیلاتی
🆔 eitaa.com/joinchat/466485249C9adacb35a5
🔰 اقدامی ویژه از تیم پژوهشی مدرسه تشکیلات اسلامی مضمار برای شما همراهان و مخاطبین
💢 معرفی کتب با مباحث مرتبط با حوزه تشکیلات و کار تشکیلاتی در چند قسمت و دسته بندی تخصصی 💢
#نمایشگاه_کتاب_۱۴۰۲
🟡 قسمت سوم_۲ 🟡
📚 نام کتاب: همرزمان حسین
این کتاب مشتمل بر ۱۰ سخنرانی معظّمٌله در ماه محرّم در هیئت انصار الحسین (علیهالسّلام) سال ۵۱ است.
در این سلسله سخنرانی مطرح می شود که تمام حرکت مبارزاتی ائمه در مسیر یاری امام حسین بوده است.
با مرور این کتاب علاوه بر اینکه اتصال ائمه به عاشورا پررنگتر می شود از طرفی فهم مخاطب را نسبت حرکت تشکیلاتی امروز با قیام امام حسین را مشخص می کند
چرا که مبنای حرکت امروز برگرفته و متصل به گذشته سرخ کربلا و آینده سبز مهدوی است.
🏷 انتشارات انقلاب اسلامی
📚 نام کتاب : صلح امام حسن
در این کتاب تبیین و تحلیلی از بستر تشکیلاتی دوران امام حسن ع بعنوان آمادگی برای قیام امام حسین ع باز می کند.
از جمله کتابهایی است که ایشان از دوران جوانی شیفته اش میشوند و ترجمه آن را شروع می کنند.
لذا مطالعه این کتاب مخاطب را به اندیشه امام خامنه ای نزدیکتر می کند.
🏷انتشارات انقلاب اسلامی
📚نام کتاب : دو امام مجاهد
این کتاب شامل ۶ گفتار است که در ۲ گفتار اول کتاب، شامل ۲ سخنرانی رهبر معظم انقلاب در فروردین سال ۱۳۵۱ است که در حسینیه ی ارشاد تهران انجام شده است. ایشان در این ۲ جلسه که به مناسبت ایام شهادت امام حسن (ع) در آخر ماه صفر برگزار شده، علاوه بر شرح نظریه ی «انسان ۲۵۰ساله» به جایگاه والا و مهم امام حسن (ع) در این دوران و چرایی دستکشیدن از جنگ و علل پذیرفتن آتشبس و بیان تفاوت شرایط امام حسن و امام حسین (ع) پرداختهاند.
در ادامه به «تحلیل قیام حسینی» و «اهداف قیام حسینی» میپردازند.
🏷انتشارات انقلاب اسلامی
📚 نام کتاب : حکومت علوی
معظمله در سالهایی ۵۱ تا ۵۳ شمسی در کنار تدریس، سخنرانی و تألیف، امامت جماعت مسجد امام حسن مجتبی(ع) و سپس مسجد کرامت را پذیرفتند. بدین ترتیب این دو مسجد به پایگاهی برای تجمع نیروهای انقلابی بویژه جوانان طلبه و دانشجویان تبدیل گردید. یکی از مهمترین مباحثی که ایشان در این سخنرانیها به آن پرداختند کتاب شریف نهجالبلاغه بود.
در آن سالها کلید واژه حکومت علوی، یک رمز پنهان با معنای حکومت علیه طاغوت روز بوده که ایشان در سخنرانی های خود با عموم جامعه مطرح می کردند.
در این سلسله مباحث آسیب شناسی تشکیلاتی را از منظر های متعدد ریشه ای مطرح و تبیین می کند از جمله اینکه علت ضعف جامعه اسلامی را چه می دانند ، تفرقه چه اثری در عملکرد جامعه اسلامی دارد و چگونه ایجاد می شود و..
لذا این کتاب یک منبع بسیار خوب به جهت تطبیق آسیب شناسی تشکیلاتی امروز در سطح تشکل ها یا نهادهاست.
🏷 انتشارات انقلاب اسلامی
📚نام کتاب: راه روشن مدیران
این کتاب شامل سخنرانی های ایشان در دیدارهای هیات دولت است.
در این کتاب کدها و مشی های راهبردی برای مسیر حکمرانی انقلاب اسلامی همچنین برای مدیران لایه های مختلف بطور دقیق و موشکافانه مطرح می کنند.
که محور اصلی آن هم تبیین عهدنامه مالک اشتر است.
درواقع این کتاب را می توان بعنوان منبعی خوب برای نقشه راه حرکت سازی مدیران در لایه های مختلف دانست.
🏷انتشارات انقلاب اسلامی
📚نام کتاب: شرح فرمان
در این کتاب بیانات مقام معظم رهبری در شرح فرمان امیرالمومنین به جناب مالک اشتر جمع آوری شده و همراه با متن نامه به سبک کتاب های «تعلیقه نویسی» با طرحی نو در کنار هم قرار گرفته است.
آنچه در این نامه به عنوان توصیه امیرالمونین به مالک اشتر آمده،چیزهایی است که امروز هم نو است. با اینکه سازمان های حکومتی در آن موقع با سازمان های حکومتی امروز بسیار تفاوت دارند. لیکن چون نوع توصیه ها و دستورهای ایشان سازمانی نیست،محتوایی و جهتی است،لذا در همه زمان ها یکسان است.
تعلیقه نویسی (حاشیه نویسی) به معنای نگارش نکات، نظرات و توضیحات در حاشیه کتاب های دیگر است.
🏷 انتشارات صهبا
📚 نام کتاب : خون دلی که لعل شد
در این کتاب هر کنشگر می تواند با سیره ی عملی رهبر معظم انقلاب بعنوان یک اسوه تشکیلاتی بویژه در نوجوانی و جوانی ایشان آشنا شود و الگو بگیرد.
سیر حرکت سازی تشکیلاتی ایشان چگونه بوده است، چگونه توانستند افراد را جمع و جمع ها را همراه کنند،
چگونه توانستند در محدودیت ها این اقدامات جریان ساز را داشته باشند،
چگونه تهدیدها را به فرصتها تبدیل کرده و اقدام اجتماعی مبارزاتی رقم زده اند،
درواقع سیر زندگی اجتماعی امام خامنه ای نمونه عملی منطبق بر شرایط امروز تمام مبانی تشکیلاتی است چه تبیین شده است.
🏷 انتشارات انقلاب اسلامی
♨️ با نشر این پیام با #ذکر_مرجع در گسترش فرهنگ کار تشکیلاتی سهیم باشید
🗂 تشکیلات اسلامی مِضمار
🔰 مبانیِ تخصصی تربیت تشکیلاتی
🆔 eitaa.com/joinchat/466485249C9adacb35a5
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥استورے••
به وقت صبح قیامت ڪه سر
ز خاڪ برآرم . . .
به گفتوگوۍ تو خیزم به
جستوجوۍ تو باشم . . .
#امام_رضا علیه السلام
🦋 اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
•••┈✾~🍃♥️🍃~✾┈•••
📝 مقدمه ناشر
👌«به عمل کار برآید به سخنرانی نیست!»
◀️ این عبارت را از دو بعد میتوان مورد بررسی قرار داد؛ شاید نزدیکترین چیزی که در ذهن ما پس از شنیدن این مصراع از بیت سعدی شکل میگیرد تصویری از افراد حراف یا رؤیاپرداز باشد که فقط در مقام بیان خوب حرف میزنند و ای بسا حرف خوب هم نمیزنند!😔
⁉️اما آیا کسی که عمل، ندارد میتواند سخنران باشد؟
🤔 من بعید میدانم چنین چیزی ممکن باشد. مگر میشود کسی بدون درگیر شدن با ریزهکاریها و لمس اقتضائات عمل با تمام وجود بتواند درک درستی از شرایط داشته باشد تا بتواند حتی در خصوص یک موضوع خاص، بدون داشتن تجربه عملی، حرف خوب
بزند؟⁉️
🌐 در کار تشکیلاتی، پاسخ منفی است هزاران مؤلفه ریزهکاری و تکنیک وجود دارد که هزاران تشکل نیمه جان و پاشیده شده که عمرشان به دنیا، نبوده مولود بیتوجهی و عدم درک مناسب از همین مؤلفهها ریزهکاریها و
تکنیکها است.
🗣 سخنرانیهای بیعمل خطابههای قرائی ایراد میکنند که اگر از ابتدا تا انتهای آن را با دقت گوش کنیم برای یک هویت جمعی یکبار از واژه «تشکیلات» استفاده میکنند،
⚛ بار دیگر از واژه «سازمان» و ای بسا شبکه و دیگر واژههای مشابه را هم به کار ببرند و اگر بپرسیم مراد شما از این واژهها چه مفهومی بود، مرجع تمام این
واژهها را یک مفهوم واحد معرفی کنند.
👈 پس تا ریزهکاریهای کار تشکیلاتی را ندانیم شاید در تعریف تشکیلات هم دچار مشکل شویم چه برسد به این که بخواهیم آن را اداره کنیم یا به ادارهکنندگان تشکل ایراد بگیریم.
💠 امام جلودار و خطشکن بود...
🔹 خصوصیت جلودار بودن و خط شکنی امام ویژگیای است که امروز در جامعهی ما هر کجا باشد موفق است. امام جلودار بود، همهی کسانی که نشستند و [به] مردم گفتند: بشورید، به نتیجه نرسیدند.
🔸 امام اول به تنهایی حرکت کرد با عدهی قلیلی، سختیها و ستمها و تبعیدها و آوارگیهای زیادی را کشید، اول خودش خونِ دل خورد و خون داد، بعد فریاد زد به مردم؛ ملت به پا خیزید!
🔹 امام به ترس سیلی زد، اول ترس را در حوزه و طلاب کشت و حوزه را از غزلت و گوشهنشینی خارج کرد و وارد سیاست کرد. بعد ترس را در جامعه کشت.
🔸 امام جلودار بود، خطشکن بود، اصلاً دلیل اینکه ما در دفاع مقدسمان در یک جنگِ نابرابر و تحمیلی موفق شدیم دشمنی که همهی زرادخانههای شرق و غرب را در کنترل خودش داشت [را] شکست بدهیم، نشأت گرفته از این فرهنگ و پیام و درس و مدرسهی امام بود. فرماندههانِ ما جلودار شدند.
🔰 سخنرانی شهید سلیمانی در مراسم راهپیمایی ۲۲ بهمن _ کرمان ۱۳۹۶
🗂 تشکیلات اسلامی مِضمار
🔰 مبانیِ تخصصی تربیت تشکیلاتی
🆔 eitaa.com/joinchat/466485249C9adacb35a5
💢 نقدهای بیقوت و خدشه پذیر، مولود همین سطحی نگری ناشی از بیتجربگی و بیعملی
در حوزه تشکیلات است.
♨️ از سخنرانها که گذر کنیم، با ناله کنی جماعت مواجه میشویم که صرف دغدغه، انگیزه آنها در راه اندازی تشکیلات بوده و احتمالاً پس از مدتی نظارهگر از هم پاشیدگی تشکیلاتی بودهاند که تمام وقت خود را صرف آن کردهاند.
🚫 دلسوزی و پیشگیری از چنین
نالههایی چندان هم سخت نیست.
مگر غیر از این است که یک بار به دنیا میآییم و یک بار فرصت داریم که از عمر خود استفاده درست ببریم؟
✔️ فی الحال که شما لحظاتی را برای خواندن این متن اختصاص میدهید همین لحظات از کفتان رفته و دیگر برنخواهد گشت شاید اکنون علت بیان تند ما را بهتر درک کنید ما نگران عمر گرانقدر تمام افرادی هستیم که دغدغه تشکیلات دارند اما دانش
لازم را کسب نکردهاند.
👌دغدغه، لازمه انجام کار تشکیلاتی است ✔️
🔚 و قطعاً اگر اثر دیگر ما در زمینهٔ
چیستی و چرایی کار تشکیلاتی را بخوانید
بیشک دغدغه کار تشکیلاتی» در شما شکل خواهد گرفت.
💠 اما اگر ما در شما دغدغهای ایجاد کردهایم و شما را به امری توجه دادهایم بر خود لازم میدانیم تا در کنار بایستههای تربیت تشکیلاتی تکنیکها و مهارتغهای کار تشکیلاتی در میدان عمل را نیز به شما ارائه دهیم تا به بهترین شکل، دغدغه خود را در عمل پیاده کنید.☑️
👈 در همین راستا شما باید از جسم روح فکر و نمود اجتماعی ،تشکیلات ابعاد تشکیلات در حوزه عمل، تعریف و انواع آدم تشکیلاتی، ساختار و ابعاد تشکیلات و تکنیکها و آفتهای کار ،تشکیلاتی درک درستی داشته باشید. موارد ذکر شده هم رئوس محتوای این کتاب
را در بر می گیرد.
👌☸ تمرکز بر ابعاد مختلف محتوای تشکیلاتی در كتب متعدد ناظر به ضرورتی است که در ترویج
این نوع فعالیت در راستای تسریع پیشرفت و همافزایی در کارهای جمعی احساس میکنیم.
🔸به امید فردایی بهتر
اصول کار تشڪ✌️ـیلاتی
💢 نقدهای بیقوت و خدشه پذیر، مولود همین سطحی نگری ناشی از بیتجربگی و بیعملیدر حوزه تشکیلات است.
🔖مقدمه مولف:
🌐 تشکیلات و مفاهیم مرتبط با آن، مفهومی عملی است نه نظری یعنی در کشاکش عرصه عمل و عینیت تجسم و ظهور مییابد و ادراک میشود؛ از این رو هرچه در مقام نظر به آن پرداخته میشود.
🔻روایتی است از عملیات عینی و بیرونی آدمهای مختلفی با تیپهای مختلف در پی یادگیری مفاهیم مرتبط با تشکیلات هستند و البته بسیاری نیز در پی یادگیری تکنیکها و مهارتهایی هستند که اگر آن را به کار گیرند، اثربخشی بیشتری در تشکیلات خود داشته و بهرهوری تشکیلات خود را بالا میبرند،
🔺مهارت به کیفیت تحقق یک رفتار مربوط میشود؛ از این رو میتوان فردی تشکیلاتی را تصور کرد که مبانی را میداند و رفتار تشکیلاتی نیز دارد اما مهارتها و تکنیکهای لازم را در کیفیت رفتار خود به کار نمیگیرد تا اثرگذاری او چند برابر شود مهارتها در رفتار تشکیلاتی
همانند روغن در موتور که روان کننده حرکت چرخ دندهها -هست روانکننده و تسهیلکننده عملیات در تشکیلات است و میتواند ارتباطات تشکیلاتی را بهینه کند.
🟣🟡🟣
🔚 البته باید توجه داشت که مهارتها در عمل کردن به آموزههای تشکیلاتی تولید و توسعه مییابند؛ هر کسی که در پی توانمند شدن در کار تشکیلاتی است باید این مهارتها را در عرصه عمل بیشتر به کار گیرد.
🔸هرچه ما در عمل به آموزههای تشکیلاتی عمل کنیم. مهارتهای بیشتری را کسب میکنیم و
👇👇
🔹مهارتهای جدیدتری را نیز میتوانیم تولید کنیم عرصه عمل در تشکیلات زاینده مهارتها است؛
👈بنابراین برای مهارتافزایی، تشکیلاتی راه اصلی «عمل کردن» است نه «مطالعه کردن» هر چه مطالعه مهارتها به ما منتقل کند مادامی که در عمل آن را به کار نگیریم فاقد هر نوع فایدهای برای کار و عمل تشکیلاتی است؛ از این رو توصیه مؤکد ما
به همه خوانندگان عزیز آن است که وجهه همت خود را بر عمل تشکیلاتی قرار دهند که بسیاری از مهارتها را در پی خود تولید خواهد
کرد.
🟡🟣🟡