استاد پناهیان: تشکیلاتی مثل «بسیج» یا ادارهکنندگان یک هیئت و اساساً هر نوع تشکّل مؤمنین در کنار همدیگر، همگی بنا بوده ما را در جهت «اجتماع من القلوب» رشد بدهد. گیر کار ما اینجاست! اینرا باید درست کنیم. گیر ما دشمنان نیستند، گیر ما در ضعف بسیجی بودن ماست. ما در خانه و مدرسه باید طوری تربیت شویم که بتوانیم در #کار_گروهی و تشکیلاتی موفق باشیم. اما کار تشکیلاتی تقریباً از رویۀ عموم بچهمذهبیها بهدور است. #مسیر_رشد ما اینجاست. ۱۳۹۵/۰۳/۰۲
🏴 @Organizational_Work
شهید بهشتی: ﻣﺎ ﺩﻭ #ﻓﻘﺮ ﺩﺍﺭﯾﻢ ﮐﻪ ﺍﺯ ﻫﻤﻪ ﻓﻘﺮﻫﺎﯾﻤﺎﻥ ﻧﺎﺭﺍﺣﺖ ﮐﻨﻨﺪﻩﺗﺮ ﺍﺳﺖ، ﯾﮑﯽ ﻓﻘﺮ #ﺍﯾﺪﺋﻮﻟﻮﮊﯼ ﻭ ﺩﯾﮕﺮﯼ ﻓﻘﺮ #ﮐﺎﺩﺭ؛ ﺑﺎﯾﺪ ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﻫﺮ ﭼﯿﺰﯼ ﺍﯾﻦ ﺩﻭ ﻓﻘﺮ ﺭﺍ ﺑﺮﻃﺮﻑ ﮐﻨﯿﻢ.
📗 ﻣﺤﯿﻂ ﭘﯿﺪﺍﯾﺶ ﺍﺳﻼم، ص ۱۴۹ و ۱۵۰
🏴 @Organizational_Work
استاد پناهیان: اشکال ما که با وجود این همه امکانات هنوز این همه مشکلات در کشور داریم، این است که مؤمنین، #رشد_معنوی خود را در #کار_تشکیلاتی نمیبینند. اشکال ما این است که اساساً اخلاق و معنویت منهای تشکیلات در جامعۀ ما تبلیغ و تبیین میشود. یک حزباللهی بدون اینکه کار تشکیلاتی بکند و عُرضه و اخلاق تشکیلاتی بودن را داشته باشد، میتواند بهسهولت خودش را حزباللهی و مؤمن بنامد! بله؛ چنین کسی در تظاهرات هم شرکت میکند، و حرکتهای تودهای را بلد است، ولی این کافی نیست. ۱۳۹۵/۰۸/۳
🏴 @Organizational_Work
حجتالاسلام مرتضی آقاتهرانی: آن حضرت (امام زمان علیهالسلام) در توقيعی كه به افتخار شيخ مفيد صادر كردهاند، ميفرمايند: ...اگر شيعيان ما كه خداوند آنها را در طاعت خويش موفق بدارد، در وفای به عهدی كه بر عهده ايشان است، #يكدل و متحد #اجتماع ميكردند، خجستگی ديدار ما از ايشان به تأخير نمیافتاد و سعادت ديدار ما، همراه با كمال و معرفت و درستی شناخت ما، زودتر به ايشان ميرسد.
از جمله نكات قابل توجه در كلام نورانی امام(ع) اين است كه فرمود: «عَلَی اجتِمَاعٍ مِنَ القُلُوبِ فِي الوَفَاءِ بِالعَهدِ عَلَيهِم»؛ اگر شيعيان #وفایبهعهدجمعی را شيوه خود قرار دهند، به يمن اين ديدار نائل میآيند.
پس ای عزيز! تنها راه مرو! بلكه ديگران را راهبر باش! تا همه #با_هم شويم. ای كاش همه ما با هم بر اين صراط گام مینهاديم و يكدله وفای او را به جان و دل پذيرا ميبوديم تا شرایط رسيدن به اوج كمال بر همه ما حاصل گردد.
🏴 @Organizational_Work
🔸 تعویض پرچم سیاه و اهتزاز پرچم سبز در حرم مطهر رضوی؛
🔹 پس از ۶۳ روز سیاهپوشی و عزاداری ایام محرم و صفر و همزمان با طلوع آفتاب سوم #ربیع_الاول ، پرچم حرم مطهر رضوی تعویض شد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#استوری✨
#روزشمار_امامت
می آید آن مردی...
۶روز تا جشن امامت🌹
شهید آیتالله بهشتی(ره)
تشکل ما باید سازندهی ما، آسان کننده، خودسازی برای ما و کمک به سیرالیالله برای شرکتکنندگان در این تشکل باشد. هر وقت یکی از ما و جمع ما به تشکلمان مشغول و سرگرم شدیم چنین تشکلی لهو میشود و باید از آن پرهیز کنیم. تشکل ما بایستی به درد مردم بخورد و باری از دوش مردم بردارد نه اینکه یک باری باشد بر دوش این جامعه، که در این هنگام لغو میشود. پس از این، تشکیلات نه باید بت باشد، نه باید لهو باشد و نه باید لغو باشد.
اصول کار تشڪ✌️ـیلاتی
🔹ایده عملیاتی: 🕊- شعرخوانی دورهمی هفتگی🕊 ⬅️ یکی از علاقهمندیهای مقام معظم رهبری(دامت ظله) از دور
✳️ هدف گذاری کلان
⁉️ هدف از برگزاری اردو به صورت تشکیلاتی چیست؟ چه انتظاراتی داریم و قرار است این اردو چه ثمرهای برای تشکل ما داشته باشد؟ با توجه به چه نیاز و خلأهایی در مجموعه تصمیم به برگزاری اردو گرفتهایم ؟
⬅️ معمولاً چند هدف عمومی و کلان برای انواع اردوهای تشکیلاتی میتوان متصور شد:
☑️ ۱- شناسایی نیروهای مستعد مسئولیت از بین ورودیهای جدید و شروع به دغدغهمند کردن و تربیت آنها (بهصورت جدی برای آماده شدن برای مسئولیتها)
☑️ ۲- ایجاد اتحاد، انسجام و انس و الفت بین اعضای تشکل و رشد بعد اخلاق تشکیلاتی مجموعه
☑️ ۳- رشد مسئولین و اعضای فعال فعلی از بعد محتوایی-عملیاتی، سازماندهی تشکیلاتی و برنامهریزی و هدفگذاری
☝️با توجه به اهداف کلانی که بیان شد، در ابتدا لازم است هدف خود را طبق نیازها و خلأها، انتظارات و توقعاتی که برای تشکلمان داریم تعیین کنیم.
🔹 با این هدفگذاری درواقع نوع اردوی تشکیلاتی که مدنظر ما است مشخص میشود. برای درک بهتر این بحث، در ادامه به معرفی انواع اردوهای تشکیلاتی، تعاریف و اهداف آنها خواهیم پرداخت:
👇👇
🕹 ۱- اگر هدف ما شروع دغدغهمند کردن، رشد و تربیت نیروهای ورودی مستعد و فعال است درواقع برگزاری اردوی تشکیلاتی نیروهای ورودی جدید را مدنظر داریم.
👈 این اردو جنبههای آموزشی، تربیتی و تفریحی دارد میزان کلاسها و کارگاههای آموزشی در آن فشرده نیست و بیشتر جنبه انگیزشی دارد تا افراد را برای فعالیت در تشکل دانشجویی دغدغهمند کند. 👉
👥 مسئولین فعلی نیز در این اردو با تواناییها و مهارتهای نیروهای ورودی جدید آشنا خواهند شد و آنها را برای تربیت در معاونتهای مختلف شناسایی خواهند کرد.
⤴️ (با در نظر داشتن این هدف، حضور نیروهای تاثیرگذار و سابق تشکل که فارغالتحصیل شده و اکنون به عنوان فرد موفقی شناخته میشوند و نیز دارای مهارت ارتباطی و فن بیان خوبی هستند میتواند مشوق خوبی در این نوع اردو و البته سایر اردوها باشد.) توجه داشته باشید که این اردو با اردوهای تفریحی جدیدالورودها متفاوت است و افرادی که مستعد و فعال هستند مخاطبان اصلی این اردو خواهند بود و برنامهریزیها هم با توجه به همین مخاطب و اهداف مجموعه در قبال آنها طراحی خواهد شد.
✅
🔙 مسلماً ترکیب این دو اردو باهم و یا اشتباهات مسئولین در برنامهریزی اردوها بدون در نظر گرفتن جنس مخاطب و اهداف مجموعه، آسیبهایی را برای تشکل در پی خواهد داشت و ممکن است با ذهنیت نادرستی که از تشکل ما متصور میشوند نیروهای جدیدالورود را از دست بدهیم!⭕️
🌀 - برای برگزاری اردوی تشکیلاتی نیروهای ورودی علاوه بر استفاده از نکات سندی که معرفی شد، سند پیش رو را نیز مطالعه کنید و مطابق با سطح مخاطب و نکاتی که مطرح کردیم برنامهریزی کنید.✔️
💢 ۲- گاهی ممکن است دلسردی، شکاف و یا عدم انسجام و اتحاد بین اعضای یک تشکل (مسئولین و اعضای فعال) احساس شود که میتواند به دلیل یک بحران یا بحث جدی پیشآمده و یا به دلیل ضعف اعضا در رعایت اصول اخلاق تشکیلاتی و کارگروهی باشد.
😏🙃🤨
💟 در این موارد هدف از اردو ایجاد اتحاد، انسجام و انس و الفت بین اعضای تشکل و رشد بعد اخلاق تشکیلاتی مجموعه است و درواقع برگزاری اردوی تشکیلاتی تربیتی مدنظر است.🤝
🔸 این نوع اردو بهصورت متداول و همیشگی نیست و در مواقعی که ضرورت آن احساس شود بهصورت یک دورهمی کوتاه مدت، ساده و به دور از تشریفات رسمی برگزار میشود.☺️
☝️این اردو معمولاً کلاسهای آموزشی رسمی نخواهد داشت و گعدههای بحث دوستانه جایگزین آنها میشود و البته در صورت لزوم از اساتید اخلاقی-تشکیلاتی برای همراهی در این اردو استفاده خواهد شد.
🚨 لازم است قبل از اردو آسیبشناسیهای لازم صورت گیرد و نکات تربیتی-تشکیلاتی که باید به آنها پرداخته شود را با اساتید و یا متربیان در میان گذاشته و از آنها برای رفع آسیبها مشورت بخواهیم و برنامهریزی کنیم که چطور راهکارها را بهصورت عملیاتی و غیرمستقیم در اردو اجرا کنیم.
*⃣ این اردوها برنامه و یا چیدمان خاص و مدونی ندارد و نمیتوان نسخهای تجویز کرد که مشترک و قابلاستفاده برای همه تشکلها باشد اما میتوانید بخش برنامههای تربیتی اردو در همین سند را مطالعه کنید و برای برگزاری اردوی خود استفاده کنید. ➡️ ☑️