🖼 طُعمه دانستنِ مسئولیت ...
◀️ از مجموعه عکس نوشته های #آفتهایتشکیلاتی
🌷 @Organizational_Work
💬| آیا شما ولایتپذیر هستید؟!
🔸صحبت نظری از تشکیلات و کار تشکیلاتی زمانی ثمر میدهد که در قالب یک توانمندی ظهور پیدا کند. برخی گمان میکنند با #مطالعه دقیق پیرامون تشکلهای مختلف و بررسی اهداف و راه رسیدن آنها به هدفهایشان و همچنین مطالعه تکنیکها و روشهای آنها، تشکیلاتی شدهاند؛ حال آنکه این مطالعات صرفاً یکسری گزارههای دانشی است. زمانی این دانش در افراد نتیجه میدهد که به #بینش تبدیل شود و لازمه گذر از دانش تشکیلاتی به بینش تشکیلاتی، #فعالیت_عملی است که به فهم و درک عمیق کار تشکیلاتی در افراد کمک میکند.
🔸مثلا در یکی از سرفصلهای کار تشکیلاتی گفته میشود که در کار تشکیلاتی انسان باید به تشکیلات متعهد باشد و این تعهد خودش را در عدم تقدم رأی فردی بر رأی تشکیلات نشان میدهد. دانستن چنین مطلبی، یعنی داشتن دانش این قسمت ولی آیا صرف دانستن، عمل را هم به دنبال دارد؟ الزاماً انسانها به چیزهایی که میدانند عمل نمیکنند. وقتی من به عنوان کسی که علاقهمند به فراگیری ادبیات تشکیلات هستم، چنین دانشی کسب میکنم، باید همین را در عمل تمرین نمایم. مثلاً تصور کنید اردویی رفتهاید که مسئول اردو میگوید: «از این طرف برویم»، با وجود مخالفت شما با مسیر انتخابی، اگر انتخاب مسئول اردو را مقدم بر انتخاب خود دانستید، نشان میدهد این مطلب تشکیلات را فهم کردهاید وگرنه صرف بحثهای نظری پیرامون چیزی که در رفتار ما تغییری ایجاد نکند، فایدهای ندارد.
🔹اگر این تغییر رفتار در زندگی تشکیلاتی ما اتفاق افتاد، میتوان از سطح بالاتر تشکیلاتخوانی و تشکیلاتدانی یعنی تشکیلاتبانی صحبت کرد. افرادی هستند که هم تشکیلات را میسازند و هم از آن محافظت میکنند. مطالعه این نوشتار و نوشتههایی مثل این، به مثابه شروع فعالیت تشکیلاتی از سطح تشکیلاتخوانی تا سطح تشکیلاتبانی است. اگر به تشکیلاتبانی نرسید، تشکیلاتخوانی و تشکیلاتدانی هیچ فایدهای ندارد و مثل بسیاری از دروسی است که در دانشگاهها و مدارس درس داده میشوند ولی در عمل دانشجو یا دانشآموز آن را کاربردی نمیداند. به عبارت دیگر چه مقدار در عملی کردن چنین مطالبی تلاش کردهاید؟
🔹آیا اگر مثلاً در خوابگاه زندگی میکنید، برای اتاق خودتان رئیس انتخاب کردهاید؟ اگر پاسخ منفی است بدانید که تشکیلات به درستی برایتان فهم نشده است؛ چرا که پیامبر مکرم اسلام (ص) میفرمایند: «هر گاه در مسافرت تعداد مسافران به دو نفر رسید، باید یکی از آنها رئیس جمع شود»، یکی از مصادیق این روایت، اتاق شماست. دقت کنید! تمارین عملی کار تشکیلاتی را باید از همین موارد به نظر کوچک شروع کرد.
📍اگر شما تمرین کنید که از #رأی_خودتان -ولو رأی صحیح خودتان- در یک فعالیت تشکیلاتی کوتاه بیایید، بعدها در مقابل #رأی_حاکم_اسلامی هم کوتاه خواهید آمد و بالعکس اگر در یک کار تشکیلاتی کوچک نتوانید، ولایتپذیری را تمرین کنید، در جامعه اسلامی ولایتپذیر نمیشوید. همه اینها یک نوع گام تمرینی عبور از تشکیلاتدانی به تشکیلاتبانی است.
#تشکیلات_انسان_ساز
#ازتشکیلاتدانیتاتشکیلاتبانی
💠 @Organizational_Work
🚨هدف و برنامهریزی دو لازمهی یک تشکیلات
🔹اگر تشکیلاتی به وجود آمد امّا #هدف روشنی نداشت، یا هدف داشت ولکن #برنامه_ریزی برای رفتن به سمت آن هدف انجام نگرفت و تشکیلات بیکار ماند، به خودی خود، تشکیلات از هم خواهد پاشید و اگر هم بماند، صورتِ بیجانی خواهد بود، خاصیّت تشکّل انسانی این است.
🔸امام خامنهای - ۱۳۶۸/۹/۷
💠 @Organizational_Work
از همه زودتر میومد جلسه. تا بقیه برسند دو رکعت نماز میخوند. یکبار بعد از جلسه کشیدمش کنار و پرسیدم: نماز قضا میخونی؟ گفت: نه. نماز میخونم که جلسه به یه جایی برسه. همینطور حرف روی حرف تلنبار نشه.
📗 کتاب آقا مهدی؛ روایت زندگی
🔸 سردار شهید مهدی زین الدین
#اسوه_تشکیلاتی
💠 @Organizational_Work
💬چه کسانی اهل #تشکیلات نیستند؟
کسانی که نمیخواهند استعداد خودشان را به مشارکت بگذارند! به مشارکت گذاشتن #استعداد که راحتتر از «به مشارکت گذاشتن اموال» است! شما اگر اموال خودتان را بین مؤمنان به مشارکت بگذارید، کسانی که فقیرتر هستند، از پول شما بیشتر بهره خواهند برد و ظاهراً شما ضرر میکنید. در یک تشکیلات هم همینطور است.
در تشکیلات ضعفا از استعداد اقویا بهره میبرند، اما کاری که انجام میگیرد «به نام همه» خواهد بود. لذا کسانی که خودخواه هستند، اهل تشکیلات نیستند؛ میگویند: ما چرا استعداد خودمان را به مشارکت بگذاریم؟ و این سخن امام باقر(ع) بود که آیا شما حاضرید، داراییهای خودتان را با مؤمنین به مشارکت بگذارید و حساب خودتان را جدا نکنید؟
🔸استاد پناهیان
💠 @Organizational_Work
🚨ما راهی جز متشکل شدن نداریم!
💬ما راهی جز «متشکل شدن» نداریم! امام باقر(ع) کسی را به محضر پذیرفتند. او از امام باقر(ع) تقاضا کرد «شما قیام کنید، شما هزاران نفر شیعه دارید!» حضرت فرمود: شما با هم اینطور هستید که راحت دست در جیب هم کنید؟ یعنی مرز مالکیت بین شما نباشد و از امکانات یکدیگر با طیب خاطر استفاده کنید بدون اینکه کسی ناراحت شود؟ او گفت: نه! ما دست به اموال همدیگر نمیزنیم! حضرت فرمود: پس موقع قیام و ظهور نشده است! (قِیلَ لِأَبِی جَعْفَرٍ ع إِنَّ أَصْحَابَنَا بِالْکُوفَةِ لَجَمَاعَةٌ کَثِیرَةٌ فَلَوْ أَمَرْتَهُمْ لَأَطَاعُوکَ وَ اتَّبَعُوکَ قَالَ: یَجِیءُ أَحَدُکُمْ إِلَى کِیسِ أَخِیهِ فَیَأْخُذُ مِنْهُ حَاجَتَهُ؟ فَقَالَ: لَا... إِذَا قَامَ الْقَائِمُ جَاءَتِ الْمُزَامَلَةُ وَ أَتَى الرَّجُلُ إِلَى کِیسِ أَخِیهِ فَیَأْخُذُ حَاجَتَهُ فَلَا یَمْنَعُهُ؛ اختصاص مفید/ص۲۴)
🔸استاد علیرضا پناهیان
💠 @Organizational_Work
💬ما اگر بخواهیم در مقابل جبهه دشمن کارکنیم، هم باید #تنوع داشته باشیم، هم باید #ابتکار داشته باشیم، هم باید #انگیزه داشته باشیم، هم #برنامه داشته باشیم، کارمان هدایت شده باشد و این نمیشود مگر با #تشکیل_جبهه .
🔸امام خامنهای - ۱۳۹۲/۲/۲
💠 @Organizational_Work
♡••
بدان امید ڪزاین ڪوچہ بگذرد سحرے
چہ آبها ڪہ نپاشیدهام بہ خاڪِ درش..
🌷 @Organizational_Work
[انشعاب و انشقاق خطرناک است]
انشعاب و انشقاق و دو دسته شدن خطرناک است؛ یکی
به خاطر یک فکری از مجموعهای جدا بشود، باز یکی
دیگر از آن طرف به خاطر یک فکر دیگر جدا بشود؛ در
حالی که این فکرها ممکن است درست هم باشد، اما
آنقدر اهمیت نداشته باشد که انسان این یکپارچگی
را به خاطر آن به هم بزند... نگذارید شما را تکهتکه و
پارهپاره کنند. (امام خامنهای - ۸۶/۲/۱۱)
💬 #دشمن_ازکارتشکیلاتی_میترسد (۱۲)
🌐 @Organizational_Work
[تشکیلات معبد باشد نه معبود]
تشکیلات میتواند معبد باشد، ولی مبادا تبدیل به معبود گردد؛ اصول و ارزشهای عقیدتی و معنوی خودتان را در قالب تشکیلات حفظ، و بر صمیمیت و همدلی بین اعضا تأکید کنید. (امام خامنهای - ۹۲/۱۱/۲۳)
💬 #دشمن_ازکارتشکیلاتی_میترسد (۱۱)
🌐 @Organizational_Work