✅نگهداری حیوانات خانگی:
💠امام کاظم علیه السلام فرمودند: شایسته نیست خانه شما از سه چیز خالی باشد و این سه چیز آباد کننده خانه هست. گربه و حمام و خروس و اگر با خروس مرغی باشد بهتر است...
💠امام صادق علیه السلام فرمودند: خروس سفید، خانه شخص و هفت خانه اطراف را حفظ میکند و بال زدن کبوتر سیاه و سفید از هفت خروس سفید بهتر است.
💠عبدالکریم بن صالح می گوید خدمت امام صادق علیه السلام رسیدم دیدم سه کبوتر سبز درخانه امام (علیه السلام) فضله افکنده بودند.
عرض کردم: فدایت شوم این کبوتران فضله افکندند!!
امام فرمود: مستحب است که اینها در خانه نگهداری شوند.
💠عثمان اصفهانی گفت:
اسماعیل بن امام صادق علیه السلام از من پرنده ای از پرندگان عراق خواست.
من کبوتر سفید را به او هدیه کردم.
امام صادق علیه السلام چون آنرا دید فرمود: همانا کبوتر سفید می گوید:
برکت باد شما را ، برکت باد شما را ، آنرا نگاه دارید.
💠 امام صادق علیه السلام فرمود:
مردی از ترس و وحشت به رسول اکرم صلی الله علیه و آله شکایت کرد
پیامبر به او فرمودند: در خانه خود یک جفت کبوتر نگهدارد.
💠 امام صادق علیه السلام فرمودند:
«در خانه همه انبیا کبوتر نگهداری می شده است؛
زیرا سفیهان جن، همواره با کودک خانه بازی می کنند و آنها را به خود سرگرم می کنند.
و اگر کبوتر درآن خانه باشد، این جنیّان با کبوتران مشغول می شوند ودیگران را رها می کنند.»
✅ نکته:
نگهداری کبوتر باعث دور شدن اجنه و جلوگیری از آزار و اذیت های آنها می شود.
علاوه بر این، گوشت کبوتر بهترین گوشت بوده و منبع غنی ویتامین دی هست.
فضله کبوتر هم بهترین کود برای کشاورزی و باغداری است.
اما سبک زندگی احمقانه غربی، به جای نگهداری کبوتر، سگ بازی و نگهداری سگ را پیشنهاد میکند که علاوه بر ایجاد بیماری متعدد (کیست هیداتید و ...) باعث دور شدن ملائکه و ورود اجنه به خانه می شود.
https://eitaa.com/Ostadkhosravi
⭕️خواص فيزيكي ژل رويال (شاه انگبین)
✅ژل رويال ماده اي است ژلاتيني سفيدرنگ مايل به زردروشن ،كلوئيدي و چسبناك .
✅درآب حل شده وكمي كف توليد مي كند آن داراي خاصيت اسيدي است.
✅(پ هاش) آن سه و نيم الي چهارونيم و وزن مخصوص آن حدود1/1 است.
⭕️خواص شيمياي ژل رويال
✅ تجزيه شيميايي ژله رويال نشان مي دهدكه اين ماده داراي آب ،پروتئين،چربي و مواد احياكننده،خاكستر و مقداري موادمشخص نشده مي باشد.
✅اين ماده داراي انواع ويتامين هاي گروه B، قندها،استرولها ،تعدادي از اسيدهاي چرب و آنتي بيوتيك است.
✅شاهنگبين سرشار از هورمونهاي آميزشي و ويتامين E است كه فعاليتهاي آميزشي را تحريك مي كند.
⭕️ خواص درماني ژل⭕️
1- موثر در درمان نازایی
2- تقويت كننده قواي جنسي(درمان سردمزاجي)
3- موثر در افزايش طول عمر
4- موثر در درمان بيماري هاي قلبي و عصبي
5- تركيب آن با گرده و عسل جلوگيري كننده پيري زودرس است.
6-محرك عمومي، تنظيم كننده متابوليسم، تقويت كننده
7- ضد كم خوني، تنظيم كننده فشارخون، نيرو بخش و طراوت بخش.
8- پيشگيري از پيرشدن بافت هاي بدن، خستگي هاي شديد و يائسگي.
9-افزایش ظرفیت یاد گیری و اعتماد به نفس بهتر
10-بهبود سلامت بیماریهای مزمن و علاج ناپذیر
11-موثر در درمان(MS)ام اس
🍯🐝🍯✨💫
https://eitaa.com/Ostadkhosravi
🌺ثواب روزه غدير:
قال الصادق(علیه السلام):صيام يوم غدير خم يعدل صيام عمر الدنيا لو عاش انسان ثم صام ما عمرت الدنيا لكان له ثواب ذلك....
📚 وسائل الشيعه 7: 324، ح 4.
امام صادق(علیه السلام) فرمودند:
روزه روز غدير خم با روزه تمام عمر جهان برابر است. يعنى اگر انسانى هميشه زنده باشد و همه عمر را روزه بگيرد، ثواب او به اندازه ثواب روزه عيد غدير است.
http://sapp.ir/ghooraniَ
ای در خور اوج!
آواز تو در كوه سحر، و گياهی به نماز
غمها را گُل كرديم، پل زدم از خود تا صخرهٔ دوست
من هستم، و سفالينه تاريكی، و تراويدن راز ازلی
سر بر سنگ، و هوايی كه خنك، و چناری كه به فكر، و روانی كه پر از ريزش دوست
خوابم چه سبك، ابر نيايش چه بلند، و چه زيبا بوته زيست، و چه تنها من!
تنها من، و سرانگشتم در چشمهٔ ياد، و كبوترها لب آب
هم خنده موج، هم تن زنبوری بر سبزه مرگ، و شكوهی در پنجه باد
من از تو پرم، ای روزنهٔ باغ همآهنگی كاج و من و ترس!
هنگام من است، ای در به فراز، ای جاده به نيلوفر خاموشپيام!
#سهراب_سپهری
آب حیات عشق را در رگ ما روانه کن
آینه صبوح را ترجمه شبانه کن
ای پدر نشاط نو بر رگ جان ما برو
جام فلک نمای شو وز دو جهان کرانه کن
خیز کلاه کژ بنه وز همه دامها بجه
بر رخ روح بوسه ده زلف نشاط شانه کن
شش جهت است این وطن قبله در او یکی مجو
بی وطنی است قبله گه در عدم آشیانه کن
برداشت های نادرست از احکام:
بستن چشم ها در نماز
برخی از افراد برای تمرکز بیشتر در نماز، چشم های خود را می بندند.
در حالی که این کار مکروه است.
اجوبة الاستفتائات
برداشت های نادرست از احکام:
رساندن دست به ضریح
بسیاری از مردم زیارت را مساوی با رساندن خود به ضریح و دست کشیدن و بوسیدن ضریح می دانند.
در حالی که زیارت، حضور در زیارتگاه و خواندن زیارتنامه است.
🌱
عجیب ترین بسته بندی آب!
"اوهو" از کلراید و عصاره جلبک قهوهای ساخته شده و برای بلع بیخطر است، همچنین هزینه تولید آن از بطریهای پلاستیکی کمتر است!
یکی از معروف ترین این پیامبران دروغین نیوتن می باشد. کشف قانون جاذبه عمومی منسوب به نیوتن به اندازه اي در دنیای غرب مهم است که کیسینجر سیاستمدار، استاد تاریخ و از چهره های شاخص سیاست خارجی آمریکا در عصر معاصر کشف نیوتن را مبدأ تاریخ قرار داد و تاریخ جهان را به دو قسمت پيش از کشف نیوتن و پس از کشف نیوتن تقسیم کرده است. استفان هاوکینگ فیزیکدان و نظريه پرداز مشهور انگلیسی که هم اکنون كرسي نیوتن را در دانشگاه کمبریج به عهده دارد در کتابی به نام "تاريخچه زمان" می نویسد: نیوتن دانشمند معروف دانشگاه کمبریج دزدي بيش نبود است. او معلومات و اکتشافات خود را از دیگران سرقت مي نمود، اسحاق نیوتن با جان فلامستید بر سر ماجرای کشف قانون جاذبه کشمکش های زیادی داشت؛ حتی در دادگاهی که به علت شکایت فلامستید از نیوتن دائر شده بود، دادگاه به نفع فلامستید رأی دهد. این رأي موجب شد تا نیوتن کینه فلامستید را به دل بگیرد و با کمک آدموند هالی، دشمن سرسخت فلامستید در تمام منابع علمی نام فلامستید حذف شود.
همچنین درگیری نیوتن با دانشمند آلمانی گانفرید لایپنیز بر سر کشف شاخه ای از ریاضیات به نام حساب ديفرانسيل و انتگرال سبب شد، کا بار ديگرر به دادگاه کشیده شود. در نهایت با اعمال نفوذ دوستان نیوتن، به نفع او رأی داده میشود.
آنچه مسلم است این کشفیات نه از نیوتن و نه ازآن هيچ دانشمند غربی دیگری می باشد، چون این قوانین بارها در نوشته های دانشمندان اسلامی از جمله ابن سینا، ، امام فخررازی و هبةالله بغدادی بیان شده است. قرینه دیگری که ثابت می کند کشفیات منسوب به نیوتن از دانشمندان مسلمان می باشد، علاقه شدید ویلیام ویستون دانشمند بزرگ فیزیک و ریاضیات و جانشین نیوتن در کمبریج به اسلام می باشد. ایشان به علت علاقه ای که به دانشمندان اسلامی داشت در سال 1709 میلادی از دانشگاه کمبریج اخراج شد
قوانین نیوتن در کتاب های دانشمندان مسلمان آمده است:
قانون اول: جسم در حال سکون یا حرکت در خط مستقیم می باشد و تا نیرویی به آن وارد نشود حالتش تغییر نمی کند.
ابن سینا در کتاب «الاشارات و التبنیهات» می گوید: «انک لتعلم الجسم اذا خلی و طباعه ولم يعرض له من الخارج تأثير غريب لم يکن له بد من موضع معين و شکل معين من طباعه مبداء استيجاب ذلک» (ابن سينا، اشارات والتنبيهات ،دفتر نشر الكتاب 1403هجري(ص198) «همانگونه که می دانید هر جسم در طبع و حالت خاصی می باشد و از این حالت خارج نمی شود مگر اینکه یک عامل خارجی برروی آن تأثیر بگذارد» باز در همان کتاب می نویسد: «اذا کان شی ما يحرک جسماً و لاممانعة فی ذلک الجسم کان قبولة الاکبر حيث لامعاوقه اصلاً»- (آيه الله دكتر احمد بهشتي،غايت ومبادي(شرح نمط ششم از كتاب اشارات والتنبيهات)قم موسسه بوستان كتاب1382(ص169)) «اگر نیروی بر جسمی وارد شود که موجب حرکت آن نشود مقدار نیرو چه کوچک باشد و چه زیاد تفاوتی ندارد چون که تغییری(کار) ایجاد نشده است». همچنین در نوشته های اخوان الصفا رساله 24 می خوانیم: «الاجسام الکليات کل واحد له موضع مخصوص و يکون واقفاً فيها لايخرج الا بقسرقاسر» «همه اجسام در یک وضع مخصوص یا وضع بی حرکتی هستند مگر اینکه نیروی آنها را مجبور کند که از حالت بی حرکتی در بیایند» همچنین فخررازی در کتاب«المباحث الشرقیه فی علم الالهیات و الطبیعیات» می نویسد: «طبيعة کل عنصر تقتضی الحرکة بشرط الخروج عن الخیر الطبيعی والسکون شرط المحصول علی الحيز الطبيعی» «هر شی بطور طبیعی در حالت خود (حرکت یا سکون می باشد واز آن حالت خارج نمی شود مگر اینکه نیروی به آن وارد شود» باز در همان کتاب امام فخررازی می گوید: «و قد بينا ان تجدد مراتب السرعه و البطء يحسب تجدد مراتب المعاوقات الخارجيه و الداخليه» «تجدید مراتب(اندازه) سرعت و کندی(شتاب منفی) جسم به شدت مقاومت های داخلی وخارجی جسم بستگی دارد».
https://eitaa.com/Ostadkhosravi
آیا ابن سینا زودتر از نیوتون به قانون جاذبه پی برده بود؟ آیا میتوان به بعضی از کشفیات اروپایی ها شک برد؟
اروپا یا در واقع تمدن غرب پس از انهدام روم بوسیله اقوام وحشی غرب اروپا چون گوتها و وانداها و وایگینگ ها و یونانی ها، به چنان سقوط علمی دچار شدند که در طی هزار سال(قبل از سال1000 میلادی) تنها کشف مهم آنها ساخت نوع تازه ای از یراق گردن اسب بود که امکان می داد یک خیش را بکشد. اما همین اروپا پس از دسترسی به منابع علمی کشورهای اسلامی از طریق اندلس و نیمه جنوبی ایتالیا و فرانسه به گنجینه ای از علوم دست یافت و پس از توقف تمدن اسلامی، با ترجمه آثار دانشمندان اسلامی به جهش هاي سريع علمی نايل آمد. برخي از دانشمندان آنها یا بهتر بگوييم مترجمین آنها خود را در جایگاه خدایان ديدند. گارگوئینه در کتاب نابغه ادیان می نويسد«آسیا پیامبران را دارد و اروپا دکترها را». او با این جمله که در واقع جو و فضای حاکم بر غرب را نشان می دهد، دانسته یا ندانسته، علم را تا حد خدا، و دکترها را تا حد پیامبران بالابرد. اما نکته ای که براي همیشه در تاریخ مخفی نگاه داشته اند، این است که بسیاری از این پیامبران غربی در حقيقت لاف زناني بیش نیستند؛ بیشتر دانشمندان معروف و غیرمعروف اروپا چون بیکن، کنستاتین، کپلر، نیوتن، کوپرنیک، تیکوبراهه، گالیله و لئوناردوداوینچی و دانته و... کسانی بودند که آثار دانشمندان اسلامی را ترجمه و اسلامیات و شرقیات آنها را حذف می کردند و با افزودن برخي از مطالب کم اهمیت، آنها را به نام خود در جامعه غرب منتشر مي كردند.
یکی از معروف ترین این پیامبران دروغین نیوتن می باشد. کشف قانون جاذبه عمومی منسوب به نیوتن به اندازه اي در دنیای غرب مهم است که کیسینجر سیاستمدار، استاد تاریخ و از چهره های شاخص سیاست خارجی آمریکا در عصر معاصر کشف نیوتن را مبدأ تاریخ قرار داد و تاریخ جهان را به دو قسمت پيش از کشف نیوتن و پس از کشف نیوتن تقسیم کرده است. استفان هاوکینگ فیزیکدان و نظريه پرداز مشهور انگلیسی که هم اکنون كرسي نیوتن را در دانشگاه کمبریج به عهده دارد در کتابی به نام "تاريخچه زمان" می نویسد: نیوتن دانشمند معروف دانشگاه کمبریج دزدي بيش نبود است. او معلومات و اکتشافات خود را از دیگران سرقت مي نمود، اسحاق نیوتن با جان فلامستید بر سر ماجرای کشف قانون جاذبه کشمکش های زیادی داشت؛ حتی در دادگاهی که به علت شکایت فلامستید از نیوتن دائر شده بود، دادگاه به نفع فلامستید رأی دهد. این رأي موجب شد تا نیوتن کینه فلامستید را به دل بگیرد
https://eitaa.com/Ostadkhosravi
ژوزف ماك كاپ می گوید: ‹‹ خيلي ها گمان مي بردند در اواخر قرون وسطي ساير قسمتهاي اروپا ترقياتي در باره مناظر و مرايا و اختراع ذره بين نموده اند و مخصوصادر كتب و عمليات راجر بيكن يافت مي شود؛ ولي امروز ثابت شده در اين قسمت هم از مسلمين پيشتر نرفته اند. زيرا كه راجرز بيكن تمام مطالب را از فيزيكدان نامي اسلامي (( الهزن )) (حسن بن الهيثم ) بدست آورد. ›› چنانچه دیوید سی. لیندبرگ در کتاب "سرآغاز علم در غرب" مینویسد ( ديويد.سي.ليندبرگ،سرآغاز علم در غرب ،ترجمه فريدون بدره اي ،تهران انتشارت علمي وفرهنگي1377(ص243)) : «این واقعیت که هنوز در قرن شانزدهم و هفدهم دانشمندان از جمله کوپرنیکوس و کپلر از البتانی نقل قول و بدو استشها دمی کرده اند دلیل بر کیفیت و اهمیت آثار نجومی اوست». همچنین لویس ویلیام هلزی هال در کتاب تاريخ وفلسفه می نویسد« ارزقای در سده 11میلادی گفت سیارگان در مدار بیضی حرکت می کنند، رصد به صورت منظم ادامه یافت و روشهای آن ها به تدریج پیشرفت کرد اخترشناسان اسلامی برای دقتی که داشتند سزاوار احترام بسیارند. برای مثال لاپلاس اخترشناس قرن 18 میلادی از چند رصدی که مسلمین در سده 11 میلادی انجام داده بودند، در کتاب "بیان منظومه جهان" استفاده کرد» آنچه آلبرت کبیر دارد(یکی از بزرگترین دانشمندان پیشتاز در اروپا که به لقب کبیر از او یاد می کنند) همه از ابن سینا می باشد؛ در واقع او شارح آثار ابن سینا در فلسفه و طبیعیات بوده است. چنانچه دیوید. سی. لیندبرگ به گونه اي محترمانه به این مسئله اعتراف می کند و می گوید« آلبرت کبیر به شدت به ابن سینا متکی بود». وابستگی آلبرت کبیر به نوشته های ابن سینا به حدی بود که حتی توصیف ابن سینا از جفتگیری کبکها را با اضافه کردن بعضی از مشاهدات شخصی در کتابهایش می نویسد.
https://eitaa.com/Ostadkhosravi
#دخالت_یهودیان در نوسانات #بازار ارز ایران
🔹 در حالی که صبح امروز (سهشنبه) گزارشهایی از صدور حکم بازداشت برای تعداد زیادی از اخلالگر در بازار ارز #ترکیه منتشر شده بود، اکنون گفته میشود که این افراد از حلقههای اصلی نوسانات بازار ارز ایران بودند.
🔹 دادستانی ترکیه امروز برای 417 نفر به اتهام پولشویی و انتقال 2.5 میلیارد لیر (419 میلیون دلار) به خارج از این کشور حکم بازداشت صادر کرده بود. بر اساس تحقیقات، این پولها به حسابهای چند ایرانی ساکن در آمریکا به صورت غیرقانونی منتقل شده بودند.
🔹 شبکه «هابرترک» ساعاتی پس از انتشار این خبر، اعلام کرد که این افراد با جمعآوری دلار از بازار ارز ایران و بردن آنها به ترکیه، نهایتا این نیم میلیارد دلار را به 28,088 حساب متعلق به #یهودیان ایرانی در ایالات متحده انتقال دادهاند.
تیم تحقیقاتی استاد خسروی
https://eitaa.com/Ostadkhosravi
🦂 گزارش جالب پيرامون كم و كيف پرورش عقرب در ايران
🔴 سودآوري پرورش عقرب
🔹 عقرب نوعي از بندپايان است كه زهر آن درصورت گزيدن ميتواند انساني را از پا درآورد. اما در اين ميان افرادي بواسطه مفيد بودن، ارزش اقتصادي بالا و مزاياي صادراتي درصدد استفاده بهينه از زهر عقرب برآمدند كه متخصصان را به واكنش وا داشته و اين كار را غيراصولي و اشتباه قلمداد ميكنند. با اين حال آنچه از نظر ميگذرد اظهار نظرهاي موافقان و مخالفان پرورش عقرب بوده كه قضاوت را به عهده شما ميگذارد.
🔴 دنيا در پي استخراج مايعي گرانبها
🔹 طاهره دباغ منش، كارشناس ارشد حشرهشناسي پزشكي و استاد دانشگاه علوم پزشكي شيراز و همچنين استاد كارگاه پرورش عقرب در استان فارس، درخصوص موارد استفاده زهر عقرب به نشريه گفت: بيشترين استفاده از زهر اين موجود در درمان بعضي از سرطانها، ديابت، رماتيسم و همچنين ساخت پادزهر عقرب ميباشد.
🔹 وي به گونههاي متفاوت عقرب در جهان اشاره كرد و افزود: در ايران حدود ۶۰ نوع عقرب وجود دارد كه تنها 6 گونه آنها زهرهاي مورد استفاده در پزشكي را دارا هستند.
🔹استاد كارگاه پرورش عقرب ادامه داد: گونهاي از عقربها نوروتوكسين بوده و روي سيستم عصبي تاثيرگذار هستند و اين در حالي است اين گونهها ارزش بالاتري از گونههاي غيرنوروتوكسين دارند.
🔹 دباغ منش زهر عقرب را يكي ارزشمندترين مايعها دانست و اظهار داشت: با مرور مقالات علمي و معتبر اين نكته قابل توجه است كه كشورهاي فرانسه، انگليس و امريكا در حال فعاليت در تحقيق و توليد زهر عقرب هستند و در حال حاضر هرگرم زهر خالص اين موجود حدود ۸۰ ميليون تومان قيمت دارد.
🔴 سوددهي با حداقل ۵۰ ميليون
🔹 پورفيضي، مدير عامل شركت سرزمين سبز بندپايان، هدف از پرورش عقرب را زهرگيري به منظور مصارف پزشكي عنوان كرد و به نشريه گفت: تا هشت سالگي كه عمر عقرب است امكان گرفتن زهر وجود دارد به شرطي كه بعد از هر سال ۶ ماه دوره استراحت به اين موجود داده شود.
🔹وي ميزان سرمايه مورد نياز را بسته به مزرعه سرمايهگذار دانست و اظهار داشت: سرمايهگذاري از حداقل ۵۰ ميليون تومان شروع شده و تا سقف ۷۵۰ ميليون تومان متغير است، كه در سال اول حدود دو برابر سرمايه اوليه برگشت خواهد داشت.
🔴 با اطمينان كامل ميگويم: پرورش عقرب در جهت درآمدزايي اشتباه است!
🔹دكتر شاهرخ نويدپور، عضوهيئت علمي و رئيس آزمايشگاه رفرانس عقربشناسي موسسه تحقيقات واكسن و سرم سازي رازي، با انتقاد از برگزاري كارگاههاي پرورش عقرب به نشريه گفت: اين كارگاهها از عدم آگاهي افراد سواستفاده كرده و آنها را ترغيب به كاري ميكنند كه هيچ سود اقتصادي در آن نيست.
🔹 وي پرورش عقرب را دشوار دانست و اظهار داشت: از تولد تا بلوغ عقرب 2-7 سال به طول ميانجامد و با توجه به لزوم طراحي سالنهاي مخصوص پرورش به صورت مجزا يا مستقل (به دليل هم نوع خواري اين موجود)، پيچيده بودن ايجاد محيط توليدمثلي و شرايط تغذيهاي عقرب كه فقط از حشرات زنده تغذيه ميكند همه باعث ميشود تا علاقهمندان به پرورش عقرب نتوانند اين موجود را به طور اصولي پرورش دهند.
🔹 رئيس آزمايشگاه رفرانس عقرب شناسي، قيمت چند هزار دلاري فروش هر گرم زهر عقرب را نادرست خواند و افزود: بايد توجه داشت كه استحصال يك گرم زهر از هزار تا ده هزار عقرب (با توجه به نوع و اندازه) صورت ميگيرد كه اگر فرد متقاضي با تمام سختيهاي پيش رو بتواند اين ميزان زهر را نيز بدست آورد با توجه به عدم امكان صادرات در اين محصول، و همچنين نبود شرايط فروش، اين محصول ارزش اقتصادي نخواهد داشت چرا كه موسسه رازي تنها خريدار زهر عقرب بوده كه اين را نيز خودش تهيه ميكند.
🔹وي تنها مصرف پزشكي زهر عقرب را در حال حاضر توليد پادزهر دانست و تصريح كرد: البته زهر عقرب بر روي سرطانها نيز موثر بوده است اما تاييد خاصيت درمانكنندگي آن نيازمند تحقيقات ۱۰-۲۰ ساله و كسب نتايج قابل قبول ميباشد تا از آن به عنوان محصول درماني استفاده شود؛ كه اين موضوع براي زهر عقرب هنوز به طور كامل ثابت نشده است.
🔹رئيس آزمايشگاه رفرانس عقرب شناسي خاطرنشان كرد: تنها در يك حالت پرورش عقرب از نظر علمي توجيهپذير است كه هدف افزايش جمعيت بعضي از گونههاي در حال انقراض باشد.
#پرورش_عقرب
✅
#حکم #اسلام و #زرتشتیان هنگام تماس با #مرده
اسلام و زرتشت برای کسی که جنازه ی انسان را لمس کرده، احکامی را در نظر گرفته اند. این احکام را مقایسه می کنیم:
👈از نظر اسلام، کسی که جنازه ی انسان را لمس کند باید با آب پاکیزه غسل کند. شاید این کار نوعی #مجازات باشد تا افراد در غیر ضرورت به مرده که آلوده به میکروب است، دست نزنند.
👈زرتشتیان
برابر آنچه در #فرگرد نهم وندیداد (بخشی از اوستا) آمده، اگر کسی با مرده ای تماس پیدا کند، دیو مرده در بدنش وارد می شود و لازم است به وسیله ی موبدی آشنا با دیوزدایی، از بدن او خارج شود. برای این کار به این صورت عمل می شود:
به فاصله هایی معین داخل زمین، رو به جهات چهارگانه (شمال، جنوب، شرق، غرب) شیارهایی می کند و سوراخ هایی تعبیه می کند و سنگ هایی می چیند و اورادی خاص در زمان های مختلف زمزمه می کند. مرد ناپاک را با شرایطی دقیق وارد زمین کرده خود بیرون از زمین، ادرار گاو را، که با شرایطی بسیار وقت گیر قبلا تهیه شده، در ظرف هایی از سرب یا آهن، با لوله هایی دارای اندازه و ضخامت مشخص و… به سر فرد آلوده می ریزد.
👈هربار که پیشاب گاو را بر او می پاشد، دیو مرده از اندامی به اندام دیگر وی می گریزد. از سر به سوراخ های بینی، به پشت گردن، گوش چپ، گوش راست و… می گریزد. تا سرانجام به شست پای چپ می رسد و هرگاه این مراسم بسیار طولانی و ملالت آور درست و دقیق انجام شود با ریختن شاش گاو به شست پای چپ، دیو مرده به شکل مگس بزرگ و بسیار زشتی از بدن فرد آلوده می گریزد.
این پایان کار نیست. چون این کار در کنار شش سوراخ انجام می شود، #موبد در کنار هر سوراخی ادعیه ای خاص می خواند و سرانجام قرنطینه صورت می گیرد. شخص آلوده چندین روز با لباس و خوراک ویژه و مراسمی خاص به تنهایی به سر می برد و پس از این مدت که معمولا سه روز است، دوباره با ادرار #گاو غسل داده شستشو می شود و با اجازه ی موبدی که دیو را از وی دور ساخته می تواند به زندگی عادی باز گردد.
📚منبع: وندیداد، ج ۱، ص ۱۱۳، مقدمه
شناسنامه کتاب: وندیداد، ترجمه و واژه نامه و یادداشتها: هاشم رضی، تهران، فکر روز، چاپ اول، ۱۳۷۶ ش.
نقد باستان گرایی و زرتشت
طبق نظر محققان استرالیایی و گزارش foxnews هر 1ساعتی که تلویزیون تماشا میکنید 22 دقیقه امید به زندگی را کم میکند، اگر روزانه 10 ساعت تلویزیون تماشا میکنید 5 سال از بقیه کمتر عمر میکنند!
💠جواب شش موضوع مبهم:
مرحوم قطب الدّین رواندی در کتاب خرایج خود آورده است:
روزی یک نفر از بلاد روم خدمت امام علیّ علیه السلام وارد شد و اظهار داشت: من یک نفر از رعیّت تو و از اهالی این شهر هستم.
حضرت فرمود: خیر، تو از رعیّت من و از اهالی این شهر نیستی؛ بلکه تو از سوی پادشاه روم آمده ای و او چند سؤال برای معاویه فرستاده است و چون معاویه جواب آن ها را نمی دانست به من ارجاع شده است.
آن شخص اظهار داشت: بلی، صحیح فرمودی، معاویه مرا به طور محرمانه نزد شما فرستاد تا جواب مسائلم را از شما دریافت دارم؛ و این موضوع را کسی غیر از ما نمی دانست.
پس از آن امیرالمؤمنین علیّ علیه السلام فرمود: آنچه می خواهی از این دو فرزندم سؤال کن که جواب کافی دریافت خواهی داشت.
آن شخص گفت: از آن کسی که موهای سرش تا روی گوشهایش آمده - یعنی؛ حسن مجتبی علیه السلام - سؤال می کنم.
و چون آن شخص رومی نزد امام حسن مجتبی علیه السلام آمد، پیش از آن که سخنی مطرح شود، حضرت به او فرمود: آمده ای تا سؤال کنی: فاصله بین حقّ و باطل چیست؟
و بین زمین و آسمان چه مقدار فاصله است؟
و بین مشرق تا مغرب چه مقدار مسافت است؟
و قوس و قزح - یعنی؛ رنگین کمان - چیست؟
و خنثی به چه کسی گفته می شود؟
و آن ده چیزی که یکی از دیگری محکم تر و سخت تر می باشند کدامند؟
مرد رومی با حالت تعجّب گفت: بلی، سؤال های من همین ها می باشد.
امام حسن مجتبی علیه السلام در این موقع به پاسخ سؤال ها پرداخت و فرمود: بین حقّ و باطل چهار انگشت است، آنچه با چشم خود دیدی حقّ و آنچه شنیدی باطل است.
فاصله بین زمین و آسمان به اندازه دعای مظلوم بر علیه ظالم است و نیز تا جائی که چشم ببیند.
همچنین فاصله بین مشرق تا مغرب به مقدار سرعت گردش و حرکت خورشید در یک روز خواهد بود.
و امّا قوس و قزح: قوس علامتی است از طرف خداوند رحمان برای در أمان ماندن موجودات زمین از غرق شدن و دیگر حوادث مشابه آن؛ و قزح نام شیطان است .
و امّا خنثی به شخصی گفته می شود که معلوم نباشد مرد است یا زن، که اگر هیچ نشانه ای نداشته باشد، یا هر دو نشانه را موجود باشد به او گفته می شود: ادرار کن، پس اگر ادرارش به سمت جلو یا بالا بود مرد است و در غیر این صورت در حکم زن خواهد بود.
و امّا جواب آن ده چیز - به این شرح است - :
خداوند متعال سنگ را آفرید و به دنبالش آهن را به وجود آورد که همانا آهن سنگ را قطعه قطعه می کند.
و سپس آتش را آفرید که آهن را گداخته و آب می نماید.
و سخت تر از آتش آب است که آتش را خاموش می کند.
و از آب شدیدتر، ابر می باشد که آن را حمل و منتقل می کند.
و از ابر نیرومندتر باد خواهد بود که ابر را به این سو، آن سو می برد.
و از باد قدرتمندتر آن نیروئی است که باد را کنترل می کند.
و از آن شدیدتر ملک الموت - عزرائیل - است که جان همه چیز را می گیرد؛ و می میراند.
و از آن مهمّ تر خود مرگ است که جان عزرائیل را نیز می رباید.
و از مرگ محکم تر، و نیرومندتر مشیّت و اراده الهی است که مرگ را برطرف می نماید - و در روز واپسین، مردگان را زنده می گرداند - .
📕 بحارالأنوار ج 43، ص 326، ح 5،
📕الخرایج و الجرایح: ج 2، ص 572، ح 2.
http://sapp.ir/ghoorani
ابوعلی مسکویه
تاریخنگار، شاعر، و فیلسوف ایرانی
ابوعلی احمد بن محمد بن یعقوب مَسکَوَیه رازی(۳۲۰یا۳۲۶–۴۲۱ هجری) دانشمند ایرانی[۱] از اهالی ری و زاده در شهر پرندک شهرستان زرندیه بود. (بخشِ آخرِ این نام، مانند آخرِ نامهای سیبویه و ابن بابویه تلفظ میشود، اما در عربی مسکَوَیه Maskawaih گفته میشود. وی در دربارِ آل بویه در بغداد، ری، شیراز و اصفهان خدمت کرد و در اصفهان درگذشت] نگارش کتابهای «الفوز الاکبر»، «تجارب الامم»، «انس الفرید»، «ترتیب السعادات»، «جاودان خرد» و «الجامع» را به او نسبت دادهاند. وی علاوه بر فلسفه، طب و کیمیا به شاعری نیز گرایش داشت، و تعدادی از شعرهایِ وی را ثعالبی نقل کردهاست.
فیلسوفان صاحب نامی چون ابوسلیمان سجستانی و ابوحیان توحیدی ـ که از معاصران مسکویه بوده ـ دانش فراوان، هوش سرشار و سیرت نیکوی او را ستودهاند. سجستانی در کتاب صوان الحکمة، پس از تجلیل از مقامات علمی و عملی مسکویه، به خوانندگان خود وده میدهد که رساله ای جداگانه در شرح ااحوال وی بنگارد.] ابوحیان نیز متواضعانه پرسشهای مکتوب خود را با مسکویه در میان میگذارد و پاسخهایی مفصل دریافت میدارد.[
زندگی
ابن مسکویه در حدود ۳۲۰] یا ۳۲۶ هجری در شهر باستانیمشکویه متولد شد. در همان کودکی علومِ مقدماتی را فراگرفت، و به سرعت در طبیعیات و الهیات و ریاضیات و طب عالمی سرشناس شد. از تحقیقات چنین برمیآید که ابن مسکویه تاریخ طبری را نزد ابو احمد علی بن کامل قاضی آموخته. وی در آغاز زردشتی و بعد اسلام آورد و مدتی در استخدام محمد بن المهلبی وزیر معزالدوله بود و سپس نزد ابن العمید، وزیرِ رکنالدوله دیلمی، به سمت کلیددارِ کتابخانهٔ وی بود. اما پس از کشتهشدنِ وی، به خدمتِ عضدالدوله رسید. او در دربارِ دیلمیان صاحبِ مقام و منزلت والایی بود، چنانکه خود را از صاحب بن عبادکمتر نمیدانست.[] ابن مسکویه در ۴۲۱ هجری درگذشت و وی را در تخت فولاد اصفهان به خاک سپردند.
دیدگاهها
ابن مسکویه در این موضوع پیرویِ ارسطو کرد. چنانکه میگفت جنبش و حرکت که همان تغییر میباشد، در تمامیِ چیزها وجود دارد. اما این حرکت، ذاتیِ چیزها نیست، چون این که اندامِ انسان نیز به خودیِ خود حرکتی ندارد.
پس باید حرکت از ذاتی والاتر به اجسام داده شود. ذاتی که یکی باشد و خود متحرک نباشد. چراکه اگر متحرک باشد، لازم میآید که خود نیز حرکتش را از جایی دیگر بگیرد، و اگر دو تا باشد، لازم است که این دو ذات از جهاتی مشابه باشند، و هم به این دلیل که میتوانیم آنها را از هم بازشناسیم، وجه اختلافاتی نیز میبایست داشته باشند؛ و این چیزی ست که باعث میشود این ذات، ذاتی مرکب باشد، و ذاتِ مرکب نیز دارای تغییر و حرکت است، و این با فرضِ ما از جنبانندهٔ نخستین همخوان نیست.[]
وی همچنین انسانهای والا را در سه دسته جای میدهد: «نبی مبعوث، امام معصوم، ولی مستخلص».[]
اخلاق
ابن مسکویه در اخلاق، هم دنبالهروِ افلاطون است، و هم ارسطو. وی با برقراریِ تعادل میانِ قوایِ روح و فضائلِ اخلاقی، اعتقاداتش را در تهذیب الاخلاق چنین بیان میکند که: روان، دارای سه قوه است: قوهٔ عاقله، قوهٔ سبعیه، قوهٔ بهیمه که به ترتیب فضایلِ: حکمت، شجاعت وعفت را دارا میباشند. فضیلتِ چهارم که عدالت نام دارد از ایجاد تعادل میانِ سه فضیلتِ پیشین بوجود میآید.[
همچنین او مانندِ ارسطو معتقد است که خیر چیزی است که همهٔ چیزها به سویِ آن در حالِ حرکتاند.
https://eitaa.com/Ostadkhosravi
ابوالوَلید محمد بن احمد بن رشد معروف به ابن رشد از بزرگترین فلاسفه و حکمای اسلامی قرن ششم هجری است که در فلسفه و حکمت، یگانه روزگار خود بود و در فقه، حدیث، ادبیات، منطق و دیگر علوم متداول نیز تبحّر داشت.
به گزارش سرویس دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، محمد بن احمد بن رشد اندلسی (زادهٔ ۱۱۲۶ در کوردوبا ، اسپانیا - درگذشتهٔ ۱۰ دسامبر ۱۱۹۸ در مراکش، مراکش) فیلسوف نامدار عربی اندلسی بود. در اکثر زبانهای غربی او را با نام «اورئوس» میشناسند که به نوعی همان تلفظ «ابن رشد» است.
ابن رشد که بود؟
او در خانوادهای که سالها مهد علم و فقاهت بود، پرورش یافت. پدر و جد پدری وی، هر دو منصب قاضی القضاة اندلس را به عهده داشتند. ابن رشد در جوانی به اکثر علوم زمان خود دست یافت و در ریاضیات، طبیعیات، نجوم، منطق، فلسفه و طب مهارت یافت. گرچه او از مسلمانان سنی و از مذهب مالکی بود، در زمان زندگی مورد زجر و طعن و نفرین علمای اسلامی بود و از طرف کلیسا نیز آثار او را محکوم دانستند. وی در اندلس میزیست، نزد ملوک آن سامان مقرب گردید و قاضی یکی از مناطق آن شد.
آثار علمی ابن رشد
بیشتر از 100 کتاب به او نسبت داده شده است که التحصیل، بِدایَةُ المجتهد، فلسفه ابن رشد و الکلیات و... از آن جملهاند.
تحصیلاتش در رشتههای حقوق و پزشکی بود و مدتها نیز در شهرهای «سویل» و «قرطبه» به کار قضاوت اشتغال داشت. او به بقای ماده و وجود یک حقیقت ابدی با خدا معتقد بود و متذکر شد که گاهی فلسفه با دین ناسازی تام دارد و از این جهت دیدگاههای دوگانهای اظهار داشته است.
فلسفه ابن رشد دارای شهرت
فلسفهٔ او را در غرب «اوروئسیسم» مینامند که میتواند به «ابن رشدگرایی» ترجمه شود. آنچنان که مشهود است، ابن رشد بنا به توصیه "ابن طفیل" در زمان ابو یعقوب که مردی با فرهنگ و مطلع از فلسفه بود، به شرح آثار ارسطو پرداخت. معروفترین کتاب وی، تفسیر او بر کتاب ما بعدالطبیعه ارسطو است. او تلاش داشت فلسفهٔ ارسطویی را با اسلام تطبیق دهد. او بر خلاف اسلام و همانند بوداییگری به ابدی بودن روح معتقد نبود.
«فصلالمقال» کتاب مشهور اوست که با نگاهی متفاوت به قرآن نگاه میکند و از سوی بعضی به عنوان کتابی کفرآمیز اعلام شده است.
سرانجام این دانشمند مسلمان در 9 صفر سال 595 هجری قمری1198 میلادی، در سن 72 سالگی در مراکش وفات یافت و بعد از سه ماه جسد او را به قرطبه بردند و در آنجا به خاک سپردند.
https://eitaa.com/Ostadkhosravi
در نهفتهترين باغها، دستم ميوه چيد
و اينک، شاخه نزديک !
از سر انگشتم پروا مكن
بیتابی انگشتانم شور ربايش نيست
عطش آشنايی است!
درخشش ميوه ! درخشان تر...
وسوسه چيدن در فراموشی دستم پوسيد
دورترين آب
ريزش خود را به راهم فشاند
پنهان ترين سنگ
سايهاش را به پايم ريخت
و من، شاخه نزديک !
از آب گذشتم، از سايه بدر رفتم
رفتم، غرورم را بر ستيغ عقاب- آشيان شكستم
و اينک، در خميدگی فروتنی، به پای تو ماندهام
خم شو، شاخه نزديک!...
#سهراب_سپهری
⭕ فرانسيس فوکویاما: حرفهاي ماركس درست از آب درآمد| سوسیالیسم به معناي برنامه بازتوزيع ثروت در جامعه، باید برگردد
🔸نویسنده کتاب «پایان تاریخ و آخرین انسان» در گفتگوی تازهای که با مجله نیواستیتمن در لندن انجام داده، حرفهای تازهای زده است.
🔹نویسنده مجله نیواستیتمن از او پرسیده نظرت درباره بازگشت چپ سوسیالیستی در امریکا و انگلیس چیست؟
🔸فوکویاما پاسخ داده «بستگی دارد منظورت از سوسیالیسم چه باشد؟ اگر منظور [اجتماعیشدن] مالکیت ابزار تولید باشد، فکر نمیکنم سوسیالیسم موفق باشد.
🔹اما اگر منظورت برنامههای بازتوزیعی است که تلاش میکنند عدم تعادل وسیع میان درآمدها و ثروتها را جبران کنند، بله! فکر میکنم نه تنها میتوانند [به سیاست] برگردند بلکه باید هم برگردند.
🔸فوکویاما اعتراف کرده «این دوره طولانی که با ریگان و تاچر شروع شد و طی آن مجموعهای از ایدهها درباره مزایای بازار بدون قاعدهمندی [بدون دولت] اجرا شد، از جهات گوناگون اثرات مخربی داشته است».
🔹فوکویاما که خبرنگار را متعجب دیده، تعارف را کنار گذاشته و گفته به نظر میرسد در این موقعیت حرفهای مارکس درست از آب درآمده.
🔸فوکویاما اما این را هم گفته که رقیب لیبرال دموکراسی، سوسیالیسم نیست، بلکه سزمایهداری دولتی در مدل چینی آن است.
🔹فوکویاما در سال ۱۹۹۲ بعد از فروپاشی شوروی کتاب «پایان تاریخ و آخرین انسان» را نوشت و در آن ادعا کرد «ما شاهد پایان تکامل ایدئولوژیک نوع بشر و جهانیشدن #لیبرال_دموکراسی غربی به عنوان فرم حکومت بشری هستیم»
https://eitaa.com/Ostadkhosravi