♨️کابینه سعودی: جامعه بین الملل مقابل ایران بایستد!
🔺به گزارش الشرق الاوسط، کابینه سعودی در جلسه هفتگی خود که در قصر السلام جده به ریاست ملک سلمان برگزار گردید بار دیگر همه گونه حمله به عراق که امنیت و ثبات این کشور را تهدید میکند، رد کرده و بر اهمیت ایستادگی جامعه بینالمللی در برابر آنچه این شورا نقض قوانین، منشورها و هنجارهای بینالمللی خواند، تاکید کرد.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️جمع آوری پرچم سعودی توسط نیروهای امنیتی عراق
🔺در مراسم برگزاری روز ملی عراق برخی افراد در استان سنی نشین الانبار با خود پرچم سعودی و امارات را حمل کردند.
🔺در ویدئوی فوق یک نیروی امنیتی عراق را مشاهده می کنید که پرچم سعودی را از اتومبیل خارج کرده و آن را ضبط می کند.
🔺حمل پرچم سعودی و امارات توسط چند نفر از ساکنین مناطق غربی عراق انتقادات بسیاری را در این کشور برانگیخت و کاربران آن را نمونه بارز دخالت سفارت خانه های این دو کشور در امور عراق خواندند. دخالت هایی که در سال 2019 منجر به سرنگونی دولت عادل عبدالمهدی گردید و عراق را وارد دوره ای از بیثباتی و تعمیق اختلافات سیاسی کرد.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️رژیم بحرین مجبور به انصراف از کاندیداتوری برای شورای حقوق بشر شد
🔺الجزیره: در پی انتقادات وسیع از موارد نقض حقوق بشر زندانیان سیاسی و عقیدتی توسط رژیم بحرین، صفحه ویژه انتخابات شورای حقوق بشر بدون ذکر علت، اعلام کرد، منامه از نامزدی برای یک کرسی سه ساله در شورای حقوق بشر سازمان ملل مستقر در ژنو انصراف داده است.
🔺انصراف بحرین پس از ثبت شکایتها و انتقاد از مقامات بحرین به دلیل رفتار غیرانسانی با فعالان، مخالفان و تظاهرکنندگان مسالمت آمیز به ویژه پس از بحران سیاسی دراین کشور بعد از جنبش مردمی در فوریه ۲۰۱۱ صورت می گیرد که طی آن هزاران نفر بازداشت و راهی زندان شدند .
🔺درهمین ارتباط، بر اساس گزارش ماه گذشته سازمان ملل متحد، مؤسسه حقوق و دموکراسی بحرین مستقر در لندن با انتشارگزارشی توجه اعضای شورا را به موارد دستگیریهای خودسرانه و انتقامجویانه فعالان مدنی و سیاسی در بحرین جلب کرد.
🔺این موسسه همچنین در ماه اگوست با مقامات ودیپلمات های سازمان ملل متحد دیدارهایی داشت تا از این کشورها بخواهد از بحرین حمایت نکنند.
🔺انصراف رژیم منامه با استقبال سازمان ها و گروه های حقوق بشری مواجه شد.
#بحرین
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️اعتراض دانمارک به وضعیت حقوق بشر در قطر/ هزاران کارگر مهاجر آسیایی قربانی جام جهانی قطر!
🔺بی بی سی: تیم ملی دانمارک اعلام کرده در اعتراض به رعایت نشدن قوانین حقوق بشری در ساخت و ساز ورزشگاه های جام جهانی از سوی قطر، خانواده بازیکنان این تیم در قطر حضور نخواهند داشت.
🔺بازیکنان دانمارک بدون خانوادههای خود به جامجهانی ۲۰۲۲ سفر خواهند کرد، زیرا اتحادیه فوتبال دانمارک میخواهد فعالیتهای خود را در قطر در اعتراض علیه سابقه حقوق بشر این کشور به حداقل برساند.
🔺فدراسیون فوتبال دانمارک درباره این اتفاق گفت: در گذشته همیشه در جامهای جهانی همسران بازیکنان نیز با تیم سفر میکردند اما ما این سفرها را برای جام جهانی قطر لغو کردهایم.
علاوه بر این گاردین نوشت، دانمارک در اعتراض به شرایط قطر رنگ پیراهن سوم این تیم را سراسر مشکی طراحی کرده و طرح اول و دوم پیراهنهای این تیم نیز یک دست قرمز و سفید است و حتی روی لوگوی تیم ملی دانمارک را نیز پوشانده است.
🔺قطر با انتقاد شدید گروههای حقوق بشر و رسانهها به دلیل رفتارش با کارگران مهاجر مواجه شده است. تحلیل روزنامه گاردین در فوریه ۲۰۲۱ به این نتیجه رسید که از سال ۲۰۱۰ که قطر به میزبانی جام جهانی 2022 دست یافت تاکنون ۶۵۰۰ مهاجر از جنوب آسیا در قطر جان باختهاند و سازمان بین المللی کار گفته است که قطر به اندازه کافی مرگ کارگران را گزارش نمیکند. البته این در حالی است که سازمان دهندگان جام جهانی قطر این ادعا را رد کردهاند.
🔺دولت قطر گفته است که سیستم کار در این کشور در حال پیشرفت است اما گزارش سال ۲۰۲۱ عفو بینالملل مبنی بر اینکه هزاران کارگر مهاجر همچنان مورد استثمار قرار میگیرند را رد کرد.
#قطر
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️ضبط یک شناور قاچاق سوخت/ سوخت قاچاق به کجا منتقل می شود؟
🔺مجتبی قهرماني رئیس کل دادگستری هرمزگان گفت، با هماهنگی دادستان عمومی و انقلاب شهرستان قشم، رزمندگان ناوتیپ ذوالفقار نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پس از شناسایی یک فروند شناور حامل سوخت قاچاق در آبهای خلیج، نسبت به توقیف آن اقدام کردند.
🔺وی با اشاره به دستگیری یک نفر در این رابطه افزود، در بازرسی از این شناور بیش از 250 هزار لیتر سوخت قاچاق کشف و ضبط شده است.
🔺پیش از این واشنگتن پست مدعی شده بود سوخت قاچاق از این شناورها عمدتا به کشتی های بزرگتر مستقر در آبهای بین المللی میان ایران و امارات منتقل شده و از آنجا به کشورهای دیگر صادر می شود.
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️بن سلمان: بومی سازی صنایع نظامی را افزایش دادیم!
🔺به گزارش اسکای نیوز محمد بن سلمان، ولیعهد و نخست وزیر سعودی در دیدار با خالد بن سلمان، برادرش و وزیر دفاع جدید سعودی و دیگر فرماندهان ارشد وزرات دفاع در جده، در نشستی که به نظر میرسید پیرامون تشریح دستاوردهای 8 ساله وی در اداره وزارت دفاع بود، مدعی شد، پادشاهی سعودی موفق شده بومی سازی صنایع نظامی را از 2 درصد به 15 درصد برساند و ابراز امیدواری کرد که این میزان به 50 درصد خواهد رسید.
🔺بن سلمان در این نشست هیچ اشارهای به نوع سلاحهایی که سعودی آنها را بومی سازی کرده و در تولید آن به خودکفایی رسیده، نکرد!
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️ پس از اسکان 50هزار بعثی، اکنون نوبت صهیونیستها است!
🔺جنبش حامیان جوان انقلاب ۱۴ فوریه در بحرین، ضمن محکوم کردن شدید اقدام آل خلیفه در دادن مجوز ایجاد یک محله یهودی نشین در منامه، این اقدام را در ادامه سیاست تجاوزگرانه شهرک سازی رژیم صهیونیستی و با هدف شکلگیری لانه جاسوسی در منطقه دانست.
🔺این جنبش با صدور بیانیه ای خاطرنشان کرد: رژیم آل خلیفه پس از توطئه پلید "بندرگیت" در اقدام به اسکان و تابعیت سیاسی دادن به اتباع بیگانه از کشورهایی چون هند، پاکستان، سوریه با هدف تغییر ترکیب جمعیتی بحرین ، اکنون به دنبال اسکان صهیونیست ها در منامه است.
🔺در ادامه بیانیه مزبور آمده است، بعد از اسکان بیش از۵۰ هزار نفر از اعضای حزب بعث صدام با خانواده هایشان و اعطای شهروندی و سپس استفاده از آنها در تشکیلات امنیتی و اطلاعاتی برای اعمال شکنجه و تجاوز به زندانیان بحرینی، اینک منامه به دنبال جنایت تاریخی جدید است.
🔺این جنبش ضمن دعوت مردم بحرین به مقاومت همه جانبه در برابر این اقدام و ممانعت از تبدیل کشورشان به پایگاه تازه صهیونیستها در منطقه اعلام کرد: دولت بحرین این تصمیم را در ادامه سیاست اعطای شهروندی سیاسی به افراد غیربحرینی به تقلید از صهیونیست ها در فلسطین و در راستای عادیسازی روابط با تل آویو و تبدیل بحرین به پایگاه صهیونیستها برای اهداف نظامی علیه ایران و تهدیدی جدید در منطقه، اتخاذ کرده است.
🔺بیانیه این جنبش ضمن محکوم کردن مجدد اقدام به عادیسازی روابط با اسرائیل و تجلیل از اعتراض مردم و گروههای مقاومت در بحرین در این زمینه ، این گام جدید رژیم بحرین را به معنای عزم آل خلیفه برای ائتلاف همه جانبه با صهیونیستها برای تامین منافع مشترک خود با آنها و در چارچوب ائتلاف گسترده رژیمهای مرتجع منطقه با اشغالگران فلسطین علیه محور مقاومت و جمهوری اسلامی دانست.
🔺بر اساس این بیانیه، جنبش حامیان جوان انقلاب ۱۴ فوریه در بحرین بر این باور است که طرح ایجاد محله صهیونیستی در مرکز پایتخت بحرین، تصمیمی برای تبدیل منامه به یک لانه جاسوسی بین المللی برای صهیونیست ها بوده و متضمن پیامدهای فاجعه باری برای امنیت و استقرار در منطقه است.
#بحرین
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️اتصال سومین نیروگاه اتمی امارات به شبکه برق این کشور
🔺العربیة: شرکت انرژی هسته ای امارات از اتصال سومین ایستگاه از چهار ایستگاه برکه به شبکه برق امارات متحده عربی، خبر داد.
🔺این شرکت افزود، با بهره برداری تجاری از این نیروگاه در ماههای آینده، 1400 مگاوات به شبکه کشور اضافه خواهد شد که گام بسیار مهمی برای تضمین امنیت و پایداری انرژی در امارات خواهد بود و انعطاف پذیری شبکه برق امارات را تا حداقل 60 سال آینده تضمین خواهد کرد.
🔺امارات در نظر دارد 25 درصد برق خود را از چهار نیروگاه البرکه تامین کند.
#امارات
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️نمایندگان آمریکایی: اقدامات سعودی و امارات خصمانه بود، دلیلی ندارد از همپیمانان پوتین حفاظت کنیم!
🔺الجزيرة: گروهی از قانونگذاران دموکرات آمریکا بدنبال تصمیم اوپک پلاس مبنی بر کاهش تولید نفت به میزان ۲ میلیون بشکه در روز، خواستار خروج نظامیان آمریکایی از عربستان و امارات متحده عربی شدند.
🔺«تام مالینوسکی» از ایالت نیوجرسی، «شان کاستن» از ایالت ایلینوی و «سوزان وایلد» از ایالت پنسیلوانیا پیشنویس قانونی را ارائه دادند که خروج همه نیروهای آمریکایی از دو کشور عربستان و امارات متحده عربی به همراه سامانه های موشکی همچون پاتریوت و سیستم دفاعی تاد را الزامی می کند.
🔺این قانونگذاران با صدور بیانیه ای اعلام کردند: کاهش شدید تولید نفت از سوی سعودی و امارات در شرایطی که پرزیدنت بایدن به هر دو کشور در ماه های اخیر پیشنهادهایی ارائه داده است، اقدامی خصمانه علیه ایالات متحده و نشانه آشکار از این مساله است که این دو کشور جانب روسیه را در جنگ علیه اوکراین گرفته اند.
🔺تصمیم سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) برای کاهش نفت، احتمالا باعث افزایش بهای نفت در اقتصاد سخت جهانی حال حاضر شده و با نزدیک شدن به انتخابات میان دوره ای کنگره آمریکا، یک ضربه سیاسی سخت به جو بایدن رئیس جمهوری این کشور تلقی می شود.
🔺قانونگذاران دموکرات آمریکا می گویند که سعودی و امارات طی سال ها به حضور نظامی آمریکا برای محافظت از میادین نفتی در این کشورها و برقراری امنیت متکی بوده اند.
🔺نمایندگان آمریکایی در بیانیه خود افزودند: هیچ دلیلی نمی بینیم که نیروها و پیمانکاران آمریکایی به ارائه خدمات به کشورهایی که به طور فعالانه علیه ما اقدام می کنند، ادامه دهند.
🔺نمایندگان مزبور تاکید کردند: چنانچه سعودی و امارات خواستار کمک به ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه هستند، باید برای دفاع از خود نیز به وی نظر داشته باشند.
🔺از سوی دیگر جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا نیز روز جمعه با ناامید کننده خواندن تصمیم اوپک پلاس، اعلام کرد که آمریکا به دنبال گزینه های جایگزین است.
🔺بایدن درباره تصمیم کاهش تولید نفت از سوی اوپک پلاس، گفت: در حال بررسی گزینه های مختلفی هستیم که در اختیار ما قرار دارد اما هنوز تصمیمی نگرفته ایم.
🔺اوپک پلاس در نشست روز چهارشنبه در وین درباره شدیدترین کاهش تولید و عرضه نفت خود از زمان آغاز همه گیری کرونا در سال ۲۰۲۰ به توافق رسید و قرار است تولید نفت را به میزان ۲ میلیون بشکه کاهش بدهد که احتمال افزایش قیمت سوخت در آمریکا را پیش از انتخابات میان دوره ای کنگره افزایش داده است.
🔺این توافق به رغم فشار آمریکا و دیگر کشورها برای تولید بیشتر، حاصل شده و عرضه را در بازاری که هم اکنون نیز در تنگنا هست، محدودتر میکند.
🔺تحلیلگران سیتی بانک گفتهاند افزایش قیمت نفت با کاهش قابل توجه تولید این محصول میتواند دولت بایدن را در آستانه انتخابات میان دورهای کنگره عصبانی کند.
🔺این تحلیلگران با اشاره به لایحه مقابله با انحصارطلبی آمریکا علیه اوپک عنوان کردند که تصمیم جدید اوپک پلاس میتواند واکنشهای سیاسی بیشتری را از سوی آمریکا برانگیزد که شامل آزادسازی بیشتر ذخایر استراتژیک و نیز گسترش لوایج نوپک (علیه اوپک) است.
🔺پیش بینی بانک جی پی مورگان نیز نشان داده که واشنگتن اقدامات متقابلی از جمله آزادسازی ذخایر بیشتر نفت را در دستور کار قرار دهد.
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️درخواست برای حذف سعودی از لیست متحدان آمریکا!
🔺هماهنگی سعودی با روسیه در کاهش روزانه ۲ میلیون بشکه نفت خشم دمکراتهای آمریکایی را برانگیخته است. سناتور آمریکایی دیک دوربین یکی از نمایندگانی است که رسماً خواهان بازنگری جدی در روابط ایالات متحده و سعودی پس از کاهش عرضه و بالارفتن قیمت نفت است.
🔺دوربین در توییتی نوشت: از پرسشهای بیپاسخ در مورد 11 سپتامبر، قتل خاشقجی، تا همراهی با توطئه پوتین برای آسیب رساندن به آمریکا با افزایش قیمت نفت؛ خانواده سلطنتی سعودی هرگز متحدی قابل اعتماد نبوده است،
🔺زمان آن رسیده است که سیاست خارجی ما دنیایی را بدون اتحاد با آنها تصور کند.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️درخواست برای حذف سعودی از لیست متحدان آمریکا!
🔺هماهنگی سعودی با روسیه در کاهش روزانه ۲ میلیون بشکه نفت خشم دمکراتهای آمریکایی را برانگیخته است. سناتور آمریکایی دیک دوربین یکی از نمایندگانی است که رسماً خواهان بازنگری جدی در روابط ایالات متحده و سعودی پس از کاهش عرضه و بالارفتن قیمت نفت است.
🔺دوربین در توییتی نوشت: از پرسشهای بیپاسخ در مورد 11 سپتامبر، قتل خاشقجی، تا همراهی با توطئه پوتین برای آسیب رساندن به آمریکا با افزایش قیمت نفت؛ خانواده سلطنتی سعودی هرگز متحدی قابل اعتماد نبوده است،
🔺زمان آن رسیده است که سیاست خارجی ما دنیایی را بدون اتحاد با آنها تصور کند.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️شورای آتلانتیک و لولو سازی از ایران برای بن سلمان
🔺شورای آتلانتیک طی هشداری به بن سلمان نوشت: واشنگتن واقعا شگفت زده و خشمگین است و صداهایی از سوی هر دو حزب دمکرات و جمهوری خواه به گوش میرسد که خواستار خروج نظامی آمریکا از خلیج فارس هستند. از سوی دیگر ایران در گذشته تمایل خود را برای حمله به زیرساخت های نفتی سعودی در سال 2019 نشان داده است.
✍به نظر میرسد آمریکاییها به این نتیجه رسیدهاند که بن سلمان نقشهای فراتر از ضربه به دمکراتها در سر دارد و نزدیکی وی به روسها در واشنگتن به معنای فشار به هر دو حزب آمریکا تفسیر شده است.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️نماینده کنگره خطاب به بن سلمان: از پوتین بخواهید از شما دفاع کند!
🔺تام مالینوفسکی، نماینده کنگره آمریکا در واکنش به کاهش عرضه نفت در توییتی نوشت: من دلیلی نمی بینم که ما از میادین نفتی دیکتاتوری سعودی که برای نابودی اقتصاد و کمک به دشمنان ما استفاده می شود، دفاع کنیم.
🔺پیام ما به بن سلمان باید این باشد، اگر می خواهید در کنار پوتین بایستید، از او بخواهید که از شما حمایت کند و در این مسیر موفق باشید!
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️فروش سلاح به سعودی را متوقف کنیم
🔺سناتور برنی سندرز نيز در واکنش به کاهش تولید اوپک پلاس در توییتی نوشت، اگر سعودی، یکی از بدترین ناقضان حقوق بشر در جهان، بخواهد با روسیه برای افزایش قیمت نفت همکاری کند، می تواند پوتین را وادار کند که از این پادشاهی دفاع کند.
🔺ما باید تمام نیروهای ایالات متحده را از عربستان خارج کنیم، فروش سلاح به آنها را متوقف کنیم و به حیات سازمان اوپک پایان دهیم!
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️وابستگی به سعودی امنیت ملی آمریکا را تهدید میکند!
🔺آدام شیف، رئیس کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا گفت: تصمیم سعودی برای کاهش تولید نفت در طول بحران انرژی بینالمللی، کمک به روسیه در جنگ با اوکراین است.
🔺وابستگی مستمر آمریکا به سعودی تهدیدی برای امنیت ملی و وابستگی ما به نفت تهدیدی برای کره زمین است!!!
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️چرا سعودی درخواست های بایدن برای افزایش تولید نفت را رد کرد؟
🔺بلومبرگ: واشنگتن پس از اینکه گروه نفتی اوپک پلاس به رهبری سعودی و روسیه تصمیم گرفت تولید نفت خام خود را از ماه نوامبر به میزان دو میلیون بشکه در روز کاهش دهد و موجب افزایش قیمت نفت و همزمان افزایش نگرانی های جهانی در مورد بالا رفتن تورم شد، ریاض را به حمایت از موسکو متهم کرد. در مقابل، سعودی به عنوان بزرگترین صادرکننده نفت جهان، اصرار دارد این تصمیم صرفا اقتصادی بوده و ارتباطی به امور سیاسی ندارد.
🔺این کاهش تولید کمتر از سه ماه پس از سفر جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به عربستان رخ داد. سفری که بایدن آن را با هدف عرضه بیشتر نفت در بازار برای کمک به کاهش قیمت ها صورت داد.
🔺یکی از دلایل احتمالی که باعث شد سعودی این گام را بردارد، خدشه بر استراتژی تامین نفت در ازای تامین امنیت بود. تلاش واشنگتن برای احیای توافق هسته ای با ایران که دشمن منطقه ای ریاض به شمار می رود، همچنین آنچه کشورهای خلیج فارس از آن به عدم حمایت واشنگتن از کشورهای درگیر در جنگ یمن در برابر حملات نیروهای نیابتی ایران، به اختلافات میان واشنگتن و ریاض افزود.
🔺گسترش نفوذ سعودی یکی دیگر از دلایل است. محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی، قصد دارد این کشور را به عنوان یک بازیگران اصلی صحنه بین الملل معرفی کند و از میلیاردها دلاری که اکنون از نفت به دست میآورد برای پیشبرد این هدف استفاده می کند تا این کشور را به یکی از قدرت های قرن بیست و یکم تبدیل کند. در همین راستا سعودی در اقدامی غیرعادی اعلام کرد که شاهزاده بن سلمان به تبادل زندانیان میان روسیه و اوکراین کمک کرده و این نشانه علاقه مندی بن سلمان به ایفای نقش موثر بین المللی است.
🔺علاوه بر این سعودی مایل به ایجاد روابط متوازن و متعادل در ارتباط با قدرتهاست. مقامات سعودی می گویند که آنها باید روابط خود را با ایالات متحده و روسیه که نه تنها در بازار انرژی، بلکه در همه پرونده های منطقه ای از سوریه گرفته تا لیبی نقش مهمی ایفا می نمایند، متعادل کنند. مهمتر از آن، روسیه نیز مذاکرات با ایران مشارکت دارد و برخلاف ایالات متحده، روسیه منتقد سعودی در زمینه حقوق بشر نیست.
🔺سعودی به تحریم های اعمال شده علیه مسکو به دلیل حمله به اوکراین نپیوسته است و معتقدند انزوای کامل روسیه می تواند نتیجه معکوس داشته باشد.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️آیا وارد دوران جدیدی از تنش و بی اعتمادی میان آمریکا و سعودی شده ایم؟
🔺 روابط ریاض و واشنگتن تا پیش از تصمیم اوپک پلاس درباره تولید نفت نیز متلاطم و اعتماد میان آنها متزلزل بود. کارشناسان می گویند که روابط واشنگتن و ریاض از زمان روی کار آمدن جو بایدن در آمریکا و مطرح شدن پرونده حقوق بشر سعودی و قتل جمال خاشقجی با مشکل مواجه شده است.
🔺تصمیم برای کاهش تولید توسط اوپک پلاس، اولین مخالفت بن سلمان با خواست واشنگتن نیست. پیش از این نیز، ریاض درخواست واشنگتن برای افزایش تولید نفت و گاز را به عنوان نوعی مجازات علیه روسیه پس از عملیات ارتش این کشور در اوکراین رد کرده بود. اکنون نیز در موضوع اتخاذ تصمیم از سوی اوپک پلاس برای کاهش تولید دو میلیون بشکه در روز از اول نوامبر، دو طرف اصلی و تصمیم گیرنده، ریاض و مسکو هستند و به همین دلیل بن سلمان را به جانبداری از روسیه و نیز هزینه تراشی برای آمریکا متهم می کنند.
🔺روابط واشنگتن و ریاض را میتوان در سه بعد شخصی، اقتصادی و سیاسی بررسی کرد. روابط شخصی بن سلمان و بایدن همراه با پسزمینه ترور خاشقجی و پرونده حقوق بشر، متشنج است.
🔺در موضوع روابط اقتصادی، سعودی تحت تاثیر روند افزایش نرخ بهره و تورم در ایالات متحده آمریکا قرار خواهد گرفت که منجر به نوعی رکود در عربستان خواهد شد و دولت سعودی ناچار به افزایش قیمت ها برای دریافت کسری از طریق درآمدها خواهد شد.
🔺در زمینه روابط سیاسی، محمد بن سلمان تلاش می کند با افول و تنزّل نسبی موقعیت واشنگتن در عرصه بین المللی، به خود وجهه استقلال در عرصه بین الملی بدهد البته بدون این که در موضع تقابل مستقیم با آمریکا قرار گیرد و با حفظ منافع و روابط اقتصادی، نوعی توازن در روابط واشنگتن با ریاض برقرار کند.
🔺در حال حاضر اعتماد میان واشنگتن و ریاض از ابتدای به قدرت رسیدن بایدن و تلاش های خستگی ناپذیر او علیه سیاست سعودی، به ویژه ولیعهد محمد بن سلمان دچار تزلزل شده است. اما تصمیم اوپک پلاس برای کاهش تولید به نفع واشنگتن خواهد بود چراکه از طریق کنترل بازار اروپا، بر تصمیمات سیاسی این قاره تسلط بیشتری پیدا خواهد کرد؛ اما در عین حال واشنگتن معتقد است که این تصمیم به نفع روسیه خواهد بود، زیرا این موضوع بر روسیه هیچ تأثیری نمی گذارد چراکه روسها منابع انرژی زیادی دارند که می توانند در صورت نیاز اروپا به آنها بفروشند.
🔺عصبانیت ایالات متحده از تصمیم کاهش تولید توسط اوپک پلاس از این رو است که اگر اوضاع بیش از این به سمت وخامت پیش رود، منجر به رکود اقتصادی و کاهش قیمت ها خواهد شد.
🔺از سوی دیگر سعودی در حال حاضر نقش بی طرف و میانجی میان آمریکا و روسیه را ایفا می کند که ایالات متحده از این نقش ناراحت نیست به ویژه اینکه هماهنگی در خاورمیانه توسط رژیم صهیونیستی انجام می شود. روسیه نیز از این ایفای نقش سعودی راضی است، بنابراین پس از کاهش تولید توسط اوپک پلاس، هیچ بن بست و نگرانیای برای سعودی و واشنگتن وجود ندارد.
🔺در این میان نگران اصلی بایدن است که به دلیل نزدیک شدن به انتخابات میاندورهای در آمریکا از وضعیت خوبی برخوردار نیست. البته این موضوع نیز با برخی اظهارات بایدن، جبران و برطرف خواهد شد بدین نحو که از آنها برای فشار بر سعودی استفاده نخواهد کرد. چرا که سعودی از بیرون مدیریت می شود نه از داخل و اختیار تصمیم گیری در مسائل استراتژیک، بین المللی و نفتی را ندارد.
🔺 بن سلمان با تصمیم کاهش تولید توسط اوپک پلاس، می خواهد از تنگنای تحمیل شده توسط حاکمان ایالات متحده آمریکا، خارج شود، زیرا واشنگتن وعده خود را در انتقال قدرت در سعودی به طور کامل انجام نداده است. اگر سعودی واقعاً میخواهد از ردای آمریکایی خارج شود، باید تجاوز به یمن را متوقف کند و برای جبران خسارت، با نشستن بر سر میز مذاکره با یمنیها، چشم انداز تعیین شده توسط دولت صنعا را محقق سازد.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️امارات و بحرین از رژیم صهیونیستی سامانه دفاع هوایی خریده اند!
🔺وال استریت ژورنال: امارات و بحرین پس از امضای توافقنامه های عادی سازی روابط با اسرائیل، از این رژیم سامانه های دفاع هوایی خریداری کرده اند. پیمانکاران نظامی اسرائیلی توافقنامه هایی را برای ارائه سیستم های دفاع هوایی پیشرفته به امارات و بحرین امضا کرده اند.
🔺آنها همچنین برای ساخت کارخانه های پهپادسازی در مراکش قراردادی امضا کرده اند و در حال بحث در مورد فروش همه چیز اعم از فناوری پیشرفته راداری تا سامانه های امنیت سایبری به سه کشور مذکور هستند. مراکش نیز با خرید دهها پهپاد اسرائیلی موافقت کرده است
🔺آمریکا در سال ۲۰۲۰ فرایندی را به هدف عادی سازی روابط بین اسرائیل و کشورهای عربی آغاز کرد که در نتیجه آن اسنادی موسوم به توافقنامه های صلح آبراهام امضا شد و امارات، بحرین، مغرب و سودان به این توافقنامه ها پیوستند.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️هشدارهای مکرر انصارالله به سعودی وامارات
🔺عبدالله محمد النعمی» عضو دفتر سیاسی انصارالله یمن در توییتی با هشدار به امارات نوشت، از روزی میترسم که امارات به ناگاه شهرهای تجاری خود را خالی ببیند و از این شهرها جز صدای غارغار کلاغها و صدای افعیها چیزی به گوش نرسد. این عضو دفتر سیاسی انصارالله یمن تاکید کرد: بهزودی بازرگانان و سرمایه گذاران امارات را ترک خواهند کرد.
🔺پیش از این نیز محمد البخیتی دیگر عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن در گفتوگویی هشدار داده بود که در صورت عدم برآورده شدن خواستههای بحق مردم یمن، ارتش حق حمله به عمق خاک سعودی و امارات را خواهد داشت. البخیتی در این ارتباط گفت: این توانایی و جرأت را داریم که تأسیسات نفتی سعودی و امارات را در صورتی عدم برآورده شدن خواستههایمان هدف قرار دهیم.
سرتیپ «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن نیز با پایان آتش بس و کارشکنی ائتلاف سعودی در تمدید آن، در توییتی نوشته بود، برادر سرمایه گذار، برای اینکه بیشتر ضرر نکنید، باید سرمایه گذاری خود را از یک کشور متجاوز به کشوری دیگر منتقل کنید. سرمایه گذاری در کشورهایی مثل امارات و عربستان با خطراتی همراه است. فرصت برای شما هنوز مهیاست.
🔺یحیی سریع چند روز قبل از توییت فوق به شرکتهای نفتی فعال در امارات و عربستان هشدار داده بود که وضعیت خود را تنظیم کرده و این کشورها را ترک کنند و تا زمانی که کشورهای متجاوز آمریکایی - سعودی به آتشبسی که به ملت یمن حق بهرهبرداری از ثروتهای نفتی خود برای پرداخت حقوق کارمندان دولت یمن را میدهد پایبند نباشند، این هشدار پابرجاست.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️تشدید شکاف میان سعودی و ایالات متحده
🔺کاخ سفید برای جلوگیری از کاهش تولید اوپک تلاش زیادی کرد. بایدن امیدوار است تا پیش از انتخابات میان دورهای که در آن حزب دموکرات او در تلاش برای حفظ کنترل بر کنگره آمریکا است، از افزایش مجدد قیمت بنزین در آمریکا جلوگیری کند. واشنگتن همچنین میخواهد درآمد انرژی روسیه را در طول جنگ اوکراین محدود کند.
🔺دولت آمریکا هفتهها در اوپک پلاس لابی کرد. به گفته دو منبع آگاه، در روزهای اخیر، مقامات ارشد آمریکا شامل تیمهای انرژی، سیاست خارجی و اقتصادی این کشور از همتایان خارجی خود مرتبا خواستند که به کاهش تولید رای منفی دهند.
🔺آموس هوخشتاین، نماینده ارشد انرژی آمریکا، به همراه برت مک گورک، مقام امنیت ملی و تیم لندرکینگ، فرستاده ویژه دولت در امور یمن، ماه گذشته برای گفت وگو در مورد مسائل انرژی، از جمله تصمیم اوپک پلاس، به عربستان سفر کردند. اما نتوانستند از کاهش تولید جلوگیری کنند؛ ماموریتی که بایدن در سفر تیرماه خود به عربستان سعودی نیز در انجامش ناکام شد.
🔺یک منبع در مورد این گفت وگوها اظهار داشت که مقامات آمریکایی "سعی میکردند قضیه را به صورت "ما در مقابل روسیه" جلوه دهند. " این منبع گفت که این ترفند شکست خورد و سعودیها گفتهاند که اگر آمریکا میخواهد نفت بیشتری در بازارها داشته باشد، باید خود شروع به تولید بیشتر نفت کند. بر اساس دادههای اداره اطلاعات انرژی آمریکا، این کشور تولید کننده شماره یک نفت جهان و همچنین بزرگترین مصرف کننده آن است.
🔺از سوی دیگر، شاهزاده عبدالعزیز وزیر انرژی روز چهارشنبه به تلویزیون سعودی گفت، ما در درجه اول نگران منافع پادشاهی سعودی هستیم و در وهله بعد به منافع کشورهایی که به ما اعتماد داشتند و اعضای اوپک و ائتلاف اوپک پلاس فکر میکنیم. اوپک منافع خود را با منافع جهان میسنجد، زیرا ما به حمایت از رشد اقتصاد جهانی و تامین منابع انرژی به بهترین شکل علاقه داریم.
🔺بنا به گزارش رویترز، اقدامات واشنگتن در تلاش برای احیای توافق هستهای با ایران و عقب نشینی از حمایت از عملیات نظامی تهاجمی ائتلاف به رهبری سعودی در یمن، همچنین اقدامات علیه روسیه، دوست نزدیک سعودی، موجبات فاصله گرفتن روزافزون سعودیها از آمریکا را فراهم کرده است.
🔺شاهزاده عبدالعزیز پس از تصویب کاهش تولید اوپک به شبکه تلویزیونی بلومبرگ گفت که فشار آمریکا برای محدودیت قیمت نفت روسیه باعث عدم اطمینان میشود. وی به "نبود جزئیات و عدم شفافیت" در مورد نحوه اجرای آن اشاره کرد.
🔺یک منبع مطلع به نقل از مقامات سعودی تصریح کرد که پادشاهی این کشور تحریمهای غرب علیه روسیه را به عنوان مکانیسمی با عدم توان کنترل قیمت در بازار میداند که میتواند توسط کارتلی از مصرف کنندگان علیه تولیدکنندگان استفاده شود.
🔺فروش ۱۸۰ میلیون بشکهای نفت توسط بایدن در ماه اسفند از ذخایر استراتژیک نفت آمریکا فشار نزولی بر قیمت نفت وارد کرد. در همین ماه، اوپک پلاس اعلام کرد که استفاده از دادههای آژانس بینالمللی انرژی (IEA)، یک منبع اطلاعاتی غربی حوزه نفت را به دلیل نگرانیهای سعودی از نفوذ بیش از حد آمریکا متوقف خواهد کرد.
🔺از سوی دیگر بایدن سعودی را "ناامیدکننده" خواند و افزود واشنگتن میتواند اقدامات بیشتری در بازار نفت انجام دهد. کارین ژان پیر سخنگوی کاخ سفید نیز گفت، واضح است که اوپک پلاس در حال همسویی با روسیه است. او درباره اینکه کاهش تولید چه تأثیری بر روابط آمریکا و سعودی خواهد گذاشت توضیح نداد. در کنگره آمریکا هم، دموکراتهای طرفدار بایدن خواستار خروج نیروهای آمریکایی از عربستان شدند و درباره پس گرفتن تسلیحات فروخته شده به این کشور خاورمیانه صحبت کردند.
🔺سناتور کریس مورفی، نماینده دموکرات کنگره، در توییتی نوشت، من فکر میکردم که هدف فروش تسلیحات به کشورهای حوزه خلیجفارس برغم نقض حقوق بشر، جنگ مزخرف یمن، کار علیه منافع آمریکا در لیبی، سودان و غیره، این است که وقتی یک بحران بینالمللی پیش آمد، عربها آمریکا را به جای روسیه و چین انتخاب می کنند!
🔺بن کیهیل کارشناس ارشد مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی، میگوید سعودیها امیدوارند کاهش تولید به اوپک پلاس توان کنترل قیمتهای نفت را بدهد و از درآمد نفتی کافی برای محافظت از کشورشان در برابر رکود اطمینان حاصل کند. کیهیل می افزاید، آنها میدانند که این کاهش قیمت، واشنگتن را عصبانی میکند، اما قصد مدیریت بازار را دارند.
#عربستان #امارات
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️رئیس کمیته روابط خارجی سنا: اجازه هیچگونه همکاری با ریاض را نخواهم داد.. دیگر بس است!
🔺گاردین: در ادامه ابراز نارضایتی آمریکا از تصمیم اخیر در اوپک پلاس برای کاهش شدید تولید نفت، رابرت منندز، رئیس کمیته قدرتمند روابط خارجی سنای آمریکا، ریاض را به حمایت از مسکو متهم و تهدید کرد که هرگونه فروش آتی تسلیحات به سعودی را مسدود خواهد کرد.
🔺اظهارات این سناتور بانفوذ آمریکایی میتواند حاکی از تغییر جدی احتمالی در سیاست واشینگتن در قبال سعودی باشد. منندز در بیانیهای نوشت، من باید تصمیم اخیر دولت سعودی برای کمک به حمایت از جنگ پوتین در اوکراین از طریق کارتل اوپک پلاس را محکوم کنم.
🔺این سناتور دموکرات از دولت آمریکا خواست فورا همه جنبههای همکاری خود با سعودی، از جمله هرگونه فروش تسلیحات را متوقف کند. وی با تاکید بر این که جایی برای همکاری ریاض و مسکو در جنگ اوکراین وجود ندارد، افزود، به عنوان رئیس کمیته روابط خارجی سنا، تا زمانی که پادشاهی سعودی در موضع خود در قبال جنگ در اوکراین ارزیابی مجدد نکند، اجازه هیچ همکاری با ریاض را نخواهم داد. دیگر بس است.
🔺در یک موضعگیری مشابه، ریچارد بلومنتال، یکی دیگر از سناتورهای دموکرات، و رو خانا، از اعضای دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا، نیز در مقالهای برای نشریه پولیتیکو سعودی را به تضعیف تلاشهای آمریکا و کمک به تقویت تهاجم روسیه به اوکراین متهم کرده و نوشتند، تصمیم سعودی ضربهای مشخص به آمریکا بود، اما آمریکا نیز راهی برای پاسخ دارد؛ میتواند به سرعت انتقال گسترده فناوری جنگی آمریکایی به مقصد سعودی را متوقف کند. واشنگتن نباید چنین کنترل نامحدود سامانههای دفاعی راهبردی را در اختیار متحد آشکار بزرگترین دشمن ما، ولادیمیر پوتین باجگیر بمب هستهای، قرار دهد.
🔺در حالی که در گذشته طرحهای مشابه علیه سعودی از سوی اعضای کنگره به تصویب نرسیده، بلومنتال و خانا معتقدند «برخورد شدید دو حزب [دموکرات و جمهوریخواه] علیه تبانی سعودی با روسیه به این معنی است که «این بار وضع متفاوت است».
🔺کریس مورفی یکی دیگر از سناتورهای دموکرات نیز هفته گذشته خواستار «ارزیابی مجدد ائتلاف آمریکا با عربستان سعودی» شد و تام مالینوفسکی نماینده دموکرات آمریکایی هم طرحی برای خروج نیروهای آمریکا از عربستان سعودی و امارات متحده عربی ارائه کرده است.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️آمریکا نشست مهم نظامی خود در ریاض را لغو کرد!
🔺میدل ایست آی: پایگاه خبری سمافور با استناد به نامه سفارت آمریکا در ریاض گزارش داد که دولت بایدن دیدار بین ایالات متحده و سعودی را که قرار بود 17 اکتبر در ریاض برگزار شود، لغو کرده است. نشستی که بنا بر گزارش ها لغو شد، کارگروه مشترک ایالات متحده و شورای همکاری خلیج فارس در مورد ایران بود که تمرکز آن بر روی پدافند هوایی و موشکی یکپارچه بود.
🔺در این نامه آمده، سفارت ایالات متحده آمریکا تمجیدهای خود را به دبیرخانه شورای همکاری خلیج فارس تقدیم می کند و بدین وسیله به شورای همکاری خلیج فارس اطلاع می دهد که مقامات ایالات متحده نمی توانند در نشست های برنامه ریزی شده کارگروه ایالات متحده - شورای همکاری خلیج فارس شرکت کنند.
🔺به نظر می رسد لغو این نشست پیامد اصلی اعلامیه دولت آمریکا در اوایل روز سه شنبه باشد که در آن جان کربی، سخنگوی امنیت ملی گفت، پس از تصمیم اوپک پلاس برای کاهش تولید روزانه دو میلیون بشکه نفت، ایالات متحده روابط خود با سعودی را بازنگری خواهد کرد.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️مذاکره اتحادیه اروپا با شورای همکاری خلیج فارس درباره برجام
🔺انریکه مورا، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و نماینده اتحادیه اروپا در مذاکرات وین، در توییتی از سفر به ریاض برای اولین گفتگوی سیاسی با شورای همکاری خلیج فارس خبر داد.
🔺مورا در این توییت اشاره کرده است که در میان موضوعات مختلف از جمله جنگ اوکراین، وضعیت یمن، امنیت، انرژی و غذا، برجام نیز از موضوعات مذاکره او با مقامات کشورهای عربی در ریاض خواهد بود.
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️ باوجود کاهش تولید، سهمیه آسیاییها از نفت سعودی کاهش نخواهد یافت!
🔺رویترز: آرامکو حداقل به پنج مشتری در شمال آسیا اطلاع داده است که آنها در ماه نوامبر مقادیر نفت خام را طبق قرارداد و بدون کاهش دریافت خواهند کرد. تخصیص کامل عرضه نفت سعودی به مشتریان آسیایی با وجود تصمیم سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدانش «اوپک پلاس» برای کاهش تولید به میزان دو میلیون بشکه در روز انجام میشود.
🔺تحلیلگران انتظار دارند که سعودی، امارات متحده عربی و کویت بسیاری از طرح کاهش تولید سود ببرند، زیرا سایر اعضای «اوپک پلاس» کمتر از سهمیه تعیین شده خود تولید می کنند.
🔺رویترز در ماه گذشته نیز گزارش داده بود که آرامکو به حداقل سه خریدار نفت خود در شمال آسیا اطلاع داده است که تصمیم قبلی اوپک برای کاهش یکصد هزار بشکه ای در روز، مقادیر کامل نفت خام خود را در ماه اکتبر به آنها عرضه خواهد کرد.
🔺در اوایل ماه اکتبر، این آژانس اعلام کرد که آرامکو قیمت رسمی فروش نفت خام سبک عرب را به مشتریان خود در آسیا در طول ماه نوامبر بدون تغییر نسبت به اکتبر، با قیمت ۵.۸۵ دلار در هر بشکه بیش از میانگین عمان/دبی حفظ کرد.
🔺عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی به تازگی گفته است که کاهش واقعی عرضه بین یک میلیون تا ۱.۱ میلیون بشکه در روز خواهد بود.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️تحولات معنادار سیاسی در کویت؛ عدم تشکیل پارلمان جدید، سفر درمانی امیر و واگذاری موقت قدرت به ولیعهد!
🔺منابع کویتی اعلام کردند که اولین نشست پارلمان جدید کویت پس از انتخابات اخیر به تعویق افتاده است. از سوی دیگر شیخ نواف الاحمد الجابر الصباح امیر ۸۵ ساله این کشور برای انجام معاینات پزشکی راهی ایتالیا شد.
🔺بر اساس توییت خبرگزاری رسمی کویت، شیخ نواف توسط شیخ «مشعل الاحمد» معاون امیر و ولیعهد، شیخ «احمد نواف الاحمد الصباح» نخست وزیر، شیخ «طلال الخالد» معاون نخست وزیر، وزیر دفاع و سرپرست وزارت کشور و برخی مقامات بلندپایه کویت در فرودگاه این کشور بدرقه شد.
🔺پیشتر خبرگزاری کویت گزارش داده بود که امیر این کشور در ۲۴ سپتامبر گذشته پس از انجام یک سفر شخصی از ایتالیا به این کشور بازگشته بود.امیر کویت در ۱۵ نوامبر گذشته با صدور فرمان امیری برای کمک گرفتن از ولیعهد در اداره امور بصورت موقت برخی از اختیارات قانون اساسی خود را به وی واگذار کرده بود.
🔺در قانون سلطنتی کویت آمده است که در صورت بیماری، ناتوانی یا سفر امیر، برخی از اختیارات وی ممکن است به ولیعهد منتقل شود. نواف الاحمد سپتامبر ۲۰۲۰ پس از درگذشت صباح الاحمد امیر قبلی کویت، به عنوان جانشین وی انتخاب شد.
#کویت
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️سعودی مقصر افزایش قیمت نفت و آسیب رسانی به مردم امریکاست!
🔺ویدئوی طنزی که پس از خشم آمریکایی ها از کاهش عرضه نفت توسط اوپک پلاس انتشار وسیعی در ایالات متحده و اکنون در کشورهای عربی منطقه پیدا کرد.
🔺سازندگان ویدئو درصدد القای این مطلب هستند که مقصر اصلی کاهش عرضه و افزایش قیمت نفت و در نتیجه آسیب به مردم آمریکا و کشورهای غربی، حکومت سعودی است.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️افزایش 180 درصدی صادرات ترکیه به سعودی
🔺آناتولی: مناسبات تجاری ترکیه و عربستان سعودی سال گذشته تحت تاثیر تیرگی روابط دوجانبه قرار گرفته و حجم صادرات ترکیه به عربستان در این مدت به 186.7 میلیون دلار کاهش یافت. اما این مناسبات امسال در پی دیدارهای متقابل مقامات ارشد دو کشور و آغاز روند عادیسازی روابط رونق یافته و حجم صادرات ترکیه به عربستان طی بازه زمانی ژانویه تا سپتامبر با 180 درصد افزایش به 420.9 میلیون دلار صعود کرد.
🔺بیشترین محصولات صادر شده از ترکیه به عربستان طی 9 ماه امسال مواد شیمیایی و فرآوردههای آن بوده و حجم صادرات مواد شیمیایی به عربستان طی این بازه زمانی با 47 درصد افزایش به 73.5 میلیون دلار رسید.
🔺فرش با 44.5 میلیون دلار؛ محصولات معدنی با 41 میلیون دلار؛ ماشینآلات و قطعات مربوط به آن با 32.6 میلیون دلار؛ پوشاک با 29.1 میلیون دلار، غلات، حبوبات، دانههای روغنی و فرآوردههای آن با 26.6 میلیون دلار بعد از مواد شیمیایی قرار دارند.
🔺حجم صادرات بخش برق و الکترونیک ترکیه به عربستان طی این دوره 21.4 میلیون دلار رقم خورد. حجم صادرات بخش مبلمان، کاغذ و محصولات جنگلی 15.66 میلیون دلار و بخش خودروسازی نیز 15.4 میلیون دلار بوده است.
🔺در حالی که سال گذشته بخش خدمات قایق و کشتی تفریحی طی بازه زمانی ژانویه تا سپتامبر سال گذشته به عربستان سعودی صادراتی نداشت، امسال به این کشور به مبلغ 173.8 میلیون دلار صادرات انجام داد.
🔺از طرف دیگر، بیشترین افزایش حجم صادرات در این دوره در بخش میوه تازه و سبزیجات ثبت شد. حجم صادرات میوه تازه و سبزیجات ترکیه به عربستان از 2000 دلار به 14 میلیون و 873 هزار دلار افزایش یافت.
🔺افزایش حجم صادرات در بخش فرش 11 هزار و 177 درصد؛ در بخش معدن 7064 درصد؛ در بخش میوه و سبزیجات 1361 درصد؛ در بخش جواهرات 1355 درصد؛ در بخش غلات، حبوبات، دانههای روغنی و فرآوردههای آنها 1113 درصد رقم خورد.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️ایراناینترنشنال و مذاکرات ایران و سعودی
🔺بیش از یک سال است که همزمان با مذاکرات هستهای، مذاکراتی برای عادی سازی تهران و ریاض شروع شده و به دور پنجم هم رسیده است. در ماههای اخیر علیرغم خوشبینیهایی که تا پیش از آن حاصل شده بود، این گفتوگوها که انتظار میرفت در سطح مقامات دیپلماتیک برگزار شود، شکل نگرفت.
🔺در روزها و هفتههای اخیر نیز با توجه به برخی ناآرامیها در ایران شاهدیم که یکی از رسانههای آن طرف آبی و به اصطلاح اپوزیسیون که از سوی دولت سعودی تغذیه میشود، چطور همه تلاش خود را برای بنزین ریختن بر این آتش به کار گرفته است. موضوعی که به نظر میرسد به روابط ایران و عربستان و مذاکرات مربوطه بیربط نباشد.
🔺رضا نصری تحلیلگر مسائل بینالمللی معتقد است که شبکه" ایران اینترنشنال" به دنبال مصادره بهمطلوب کردن اعتراضات مردم ایران و تبدیل مطالبات مدنی آنها به مطالبات راهبردی عربستان سعودی است، گفت: از آنجا که این شبکه متعلق به دولت عربستان سعودی است، جا دارد موضوع عملکرد آن به عنوان یکی از موضوعات مهم در دستور کار مذاکرات تهران و ریاض قرار بگیرد.
🔺او در پاسخ به این سوال که با توجه به انتقادات و هشدارهای مطرح شده از سوی برخی از مقامات ایران و تعدادی از کارشناسان در ارتباط با عملکرد شبکه "ایران اینترنشنال "در مورد حوادث اخیر در کشورمان، آیا ایران میتواند از این شبکه بر اساس قانون خود بریتانیا به "آفکام "شکایت کند؟ گفت: حتماً شکایت به آفکام (OFCOM) یک راهکار است؛ اما راهکاری است که همه شهروندان و کاربرانی که متوجه موارد نقض قانون توسط شبکه ایران اینترنشنال میشوند میتوانند به آن متوسل شوند و محدود به دولت ایران نیست.
🔺وی افزود: حتی کاربران شبکههای اجتماعی میتوانند طی کمپینهای گسترده توجه این سازمان را به قانونشکنیهای شبکه ایراناینترنشنال جمع کنند، اما دولت باید دنبال راهکارهای اساسیتری باشد. یکی از این راهکارها حل مسئله به صورت ریشهای با حکومت عربستان سعودی است. همانطور که قبلا ذکر شد، تلویزیون ایراناینترنشنال - با تبلیغ تجزیهطلبی، ترغیب به خشونت، تریبون دادن به سازمانهای تروریستی و انتشار اخبار جعلی - مخل امنیت داخلی، تمامیت ارضی، حاکمیت ملی و حتی سلامت روانی جامعه ایران است.
🔺از آنجا که این شبکه متعلق به دولت عربستان سعودی است، جا دارد موضوع عملکرد این شبکه به عنوان یکی از موضوعات مهم در دستور کار مذاکرات تهران و ریاض قرار بگیرد و تغییر منش این شبکه به عنوان یکی از اولویتها یا حتی پیششرطهای عادیسازی روابط دو کشور مطرح شود.
🔺نصری ادامه داد: راهکارهایی هم در این راستا قابل تصور است. مثلاً انعقاد یک معاهده دوجانبه مبنی بر الگوی «میثاق بینالمللی در مورد استفاده از پخش در جهت ترویج صلح ۱۹۳۵» - International Convention Concerning the Use of Broadcasting in the Cause of Peace - میتواند یکی از این راهکارها باشد.
🔺این کارشناس ارشد مسائل بینالملل در پاسخ به این سوال که برخی از افراد معتقد هستند که عملکرد این شبکه، بر اساس وظایف یک رسانه نیست و نمیتوان نام این شبکه را یک رسانه مستقل گذاشت، اظهار کرد: آقای بنسلمان قطعاً شبکه ایراناینترنشنال را بخاطر علاقه و ارادتش به آزادی بیان، گردش آزاد اطلاعات و رساندن اخبار درست به مردم ایران تاسیس نکرده است! این شبکه در سالهای گذشته نشان داده اهداف مشخصی را علیه منافع ایران دنبال میکند و در این راستا در بزنگاههای مختلف اقدامات خصومتآمیز زیادی انجام داده است.
🔺یکی از این اقدامات در سالهای گذشته انکار تبعات انسانی وحشتناک تحریم و سیاست «فشار حداکثری» بر جامعهٔ ایران بوده است؛ اقدام دیگر آن، فضاسازی علیه فرایندهای دیپلماتیک و تخریب سیستماتیک گفتمان، گروهها و اشخاصی بوده که به دنبال یافتن راهحلهای مسالمتآمیز و سیاسی برای حل معضلات بینالمللی ایران بوده است؛ اقدام دیگر این شبکه ناامید کردن مردم از بهبود شرایط از طریق پمپاژ بی وقفه اخبار جعلی و جهتدار و مایوس کردن جوانان از آیندهای بهتر بوده است.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️آشوبطلبی رسانههای وابسته به سعودی دور ششم مذاکرات را به حاشیه برد!
🔺میدانداری رسانههای رسمی و غیر رسمی سعودی در اعتراضات روزهای اخیر ایران و تلاش این رسانهها برای گسترش اعتراضات در ایران و سوق دادن آن به فضایی رادیکال و پرتنش که با دروغپردازی و تحریف واقعیت بسیار همراه بود، مقامات ایرانی را به این نتیجه رسانده که اولویت سعودی از حضور در پای میز مذاکره، حل مشکلات فیمابین دو کشور و عادی سازی روابط نیست و سیاست حکومت سعودی هنوز بر همان پاشنه سابق میچرخد و مسولین ارشد سعودی همچنان نظریه انتقال جنگ به داخل ایران را دنبال میکنند.
🔺از همین رو و علیرغم اعلام آمادگی وزیر خارجه سعودی برای آغاز دور ششم گفتگوها، مقامات ایرانی با لحنی سرد پاسخ این درخواست را میدهند.
🔺در آخرین واکنش به این درخواست سعودی، موسی غضنفرآبادی رییس کمیسیون قضایی مجلس گفت، با عملکرد رسانه منتسب به سعودی در حوادث اخیر، به نظر میرسد مذاکرات تهران و ریاض نتیجهای نداشته باشد.
🔺ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز اخیرا، در پاسخ به سوالی درمورد اظهارات اخیر مصطفی الکاظمی، نخستوزیر عراق که گفته بود، بغداد در حال تدارک میزبانی دور جدید مذاکرات ایران و سعودی است، به گفتن جمله، «از تلاشهای صمیمانه و توأم با حسن نیت دولت عراق استقبال و تشکر میکنیم و امیدواریم اتفاقات مثبت رخ دهد»، اکتفا کرد و از پرداختن به موضوع مذاکرات اجتناب نمود.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️فروش سلاح به سعودی به نفع آمریکا و در راستای منافع این کشور است!
🔺پس از انتقادات تند و بعضا همراه با خشم و عصبانیت مقامات ایالات متحده از سعودی به دلیل همراهی این کشور با روسیه و کاهش عرضه نفت و همچنین تهدید سعودی به قطع کمک های نظامی و تسلیحاتی، عادل الجبیر، وزیر مشاور در امور خارجه سعودی با خونسردی و در گفتگو با سی ان ان عربی با بیان اینکه فروش سلاح به این کشور در راستای منافع آمریکا و امنیت و ثبات منطقه است، افزود: حضور نیروهای آمریکایی در منطقه از دههها پیش و در راستای حمایت از ثبات و امنیت منطقه و ایالات متحده بوده است.
🔺وی افزود: سعودی نفت را سیاسی نمیکند و آن را به عنوان سلاح نمیبیند، هدف ریاض تحقق ثبات در بازارهای نفت است و تصمیم به کاهش تولید با اجماع ۲۲ کشور صورت گرفته و بازارهای جهانی نیز واکنش مثبت به این تصمیم نشان داده است.
🔺الجبیر ادامه داد: سعودی تصمیم سازمان ملل پس از شروع بحران میان روسیه و اوکراین را تایید میکند و ریاض مخالف سلطه بر اراضی با قوه قهریه بوده و تماس خود را با اوکراین و روسیه حفظ کرده است.
🔺وزیر مشاور در امور خارجی سعودی عنوان کرد: ما به دنبال راهی برای جلب موافقت روسیه و اوکراین برای شروع مذاکرات هستیم و بر این باوریم که تشدید اوضاع به نفع اروپا و جهان نیست.
🔺این مقام سعودی تصریح کرد: ما امیدواریم که بازارها ثبات بیشتری داشته باشد، اما دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در حال بررسی تحریم کامل آلومینیوم روسیه است که برای مدتهای طولانی از تحریم معاف بوده است.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies