♨️خطر جنگ غزه بر توافق جدید الاحداث تهران-ریاض
🔺رابطه دیپلماتیک ایران و سعودی در ماه های اخیر روند رو به رشدی را تجریه کرده و در مسیر تقویت به پیش می رود. رئیس جمهور ایران پس از سالها به عربستان سفر کرده و با ولیعهد سعودی دیدار کرد. پس از آن نیز خالد بن سلمان، وزیر دفاع سعودی اولین گفتگوی مستقیم خود را با رئیس ستاد کل نیروی مسلح ایران انجام داد.
🔺درحالیکه به نظر میرسد فضای همکاری میان دو طرف مساعد است این آشتی دیپلماتیک با شروع جنگ غزه در خطر قرار گرفته است. چرا که ایران و سعودی خود را در طرف های مختلف معرکه غزه می بینند. درگیری های غزه احساسات را در جهان شلعه ور کرده و این موضوع به طور بالقوه می تواند دور جدیدی از خشونت ها میان تهران و ریاض را تحریک کند.
🔺اسرائیل جنگ حماس علیه خود را بخشی از استراتژی جنگ هیبریدی نیابتی ایران علیه خود تلقی می کرده و متعهد شده است که آن را پاسخ دهد. از سوی دیگر با وجود آنکه پادشاهی های خلیج فارس مستقیما ایران را به ارائه برنامه ریزی و کمک به حماس متهم نکرده اند اما اجرای موفقیت آمیز حمله 7 اکتبر پیش از آنکه ارتش اسرائیل را مورد هدف قرار دهد، حساسیت عربستان سعودی را برانگیخته است.
🔺سعودی این بار اما تلاش کرد با این موضوع به صورت دیپلماتیک تر و بدون شعله ور ساختن اوضاع و شرایط روبرو شود. پس از حمله زمینی اسرائیل به غزه منابع خبری مدعی پیشنهاد همکاری و سرمایه گذاری سعودی در ایران در مقابل خویشتن داری شبه نظامیان وابسته به ایران از گسترده تر کردن دامنه جنگ شدند.
🔺ریاض پیشتر گفته بود میتواند پس از توافق، سرمایه گذاری خود را در ایران به سرعت آغاز کند اما وقوع جنگ در غزه بر اهمیت همکاری اقتصادی دو جانبه به عنوان ابزاری برای حل مناقشات و جلوگیری از تشدید بیشتر وخامت اوضاع منطقه، تاکید دارد. از دیدگاه ریاض همکاری اقتصادی با ایران منطقی به نظر می رسد، زیرا سود اقتصادی سرمایه گذاری دوجانبه مستلزم حفظ صلح پایدار و ثبات در منطقه است.
🔺از هنگام آغاز جنگ در غزه، منطقه خلیج فارس شاهد یک سری درگیری های خشونت آمیز بوده است. از جمله این درگیری ها، تنش میان حوثی های تحت حمایت ایران در یمن و نیروهای ائتلاف عربی به رهبری سعودی است که بر لزوم تضمین همکاری ایران در تلاش کاهش تنش تاکید می کند.
🔺این کمک اقتصادی سعودی به رقیب منطقه ای را نباید کمکی خیرخواهانه تلقی کرد، چراکه یک تلاش حساب شده برای خنثی کردن جاه طلبی های ایران در خاورمیانه است. از سوی دیگر ایران نیز به سعودی اعتماد ندارد و جنگ غزه نشان داد، تهران بر تقویت روابط خود با نیروهای نیابتی در لبنان، کرانه باختری، عراق، سوریه و یمن اصرار دارد. سعودی نیز برای محافظت از خود در برابر برنامه های منطقه ای ایران، به همکاری با شرکای خود یعنی ایالات متحده پرداخته است. بنابراین حتی تجدید گفتگو میان تهران و ریاض، مشارکت طولانی مدت قابل توجهی میان دو کشور در افق قابل تصور نیست.
🔺اما روابط نزدیکتر اقتصادی ریاض با تهران، به این پادشاهی کمک می کند تا به توأمان به منافع امنیتی و اقتصادی برسد. با برقراری امنیت و ثبات در منطقه از یک سو متنوع سازی اقتصادی را با اجرای چشم انداز 2030 پیگیری کند و از سوی دیگر تهدیداتی همچون حوثی و قاچاق غیر قانونی اسلحه در خلیج فارس را کم رنگ کند. به این ترتیب یک مشارکت عملگرایانه می تواند هزینه دفاعی سعودی را نیز کاهش دهد.
🔺با این وجود هنوز مشخص نیست سعودی چگونه میخواهد بدون نقض تحریم های بین المللی در اقتصاد ایران سرمایه گذاری کند. ریاض تاکنون شرکای غربی خود را برای کاهش تحریم های اقتصادی ایران تحت فشار قرار نداده است. در عین حال اختلافات اساسی سعودی با ایران حل نشده باقی مانده و این تلاش برای گسترش روابط و تسری دادن آن به حوزه تجارت و سرمایه گذاری را پیچیده می کند.
🔺در مقابل، ایران حتی اگر موافقت کند اوضاع در غزه را تشدید نکند، حفظ نبض امور در منطقه برای تهران بسیار مهم است و استراتژی جنگ ترکیبی را تنها عامل بازدارنده در برابر قدرت های خارجی که سعی در کوچک کردن حوزه نفوذ تهران دارند، می داند و محدود کردن حمایت از نیروهای نیابتی با توجه به روابط پیچیده میان تهران و ریاض سناریویی چندان قطعی به نظر نمیرسد.
🌐Gulf International Forum
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️امتی واحد با خونی مشترک؛ رواج یک زامل یمنی میان کاربران عرب
🔺زامل یا همان آهنگ های عمدتا بدون وزن و قافیه یمنی ریشه در فرهنگ و تاریخ دیرینه و حماسی یمن دارد. در 8 سال تجاوز ددمنشانه سعودی علیه ملت یمن یکی از مطرحترین زامل خوانان که تاثیر به سزایی در برانگیختن روح حماسه در میان مردم و مبارزین یمنی و مقاومت در برابر دشمنان فوق مسلح داشت، عیسی اللیث اجرای کننده قطعه فوق بود.
🔺این قطعه را عیسی اللیث به مناسبت اولین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی، ابومهدی المهندس و یاران شهیدشان، به همراه خواننده هایی از ایران، عراق، سوریه، لبنان و فلسطین با عنوان شریان المحور اجرا کردند.
🔺یمنی ها در هفته های گذشته ثابت کردند، به یکپارچگی امت اعتقاد راسخ دارند و همانگونه در زامل فوق به آن اشاره شده محور مقاومت را یک کل تجزئه ناپذیر می دانند.
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️محکومیت حملات تروریستی کرمان از سوی سازمان همکاری کشورهای اسلامی و شورای همکاری خلیج فارس
🔺حسین طه، دبیرکل سازمان همکاری کشورهای اسلامی حملات تروریستی که غیر نظامیان در ایران را هدف قرار داد و قربانیان بسیاری به همراه داشت را محکوم کرد.
🔺همچنین جاسم البوادی، دبیرکل شواری همکاری خلیج فارس در بیانیه ای انفجارهای تروریستی مرگبار کرمان را محکوم کرد و هدف این حملات را بی ثبات کردن منطقه و ناسازگار با ارزش ها و اصول انسانی دانست.
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️کویت در دوره حکومت شیخ مشعل به کدام سو می رود؟
🔺شیخ مشعل که پس از درگذشت برادر نانتی خود قدرت در کویت را به دست گرفت در اولین نطق خود در سمت جدید به انتقاد از عملکرد کابینه و مجلس پرداخت. به نظر میرسد مشعل رویکردی متفاوت با سلف خود شیخ نواف الاحمد الجابر الصباح را که تنها حدود سه سال این کشور را رهبری کرد، درپیش گرفته است.
🔺شیخ مشعل، امیر جدید، ترفیعات و انتصابات جدید را متوقف کرده و به عنوان اولین اقدام رسمی کابینه را منحل کرد. اهداف اولیه داخلی شیخ مشعل شامل بهبود روابط کابینه و پارلمان و پیشبرد تنوع اقتصادی کویت، به ویژه کاهش وابستگی به درآمدهای هیدروکربنی است.
🔺از نظر منطقه ای، انتظار می رود کویت با وجود اختلافات مرزی مداوم با ایران و عراق و تعهد به شورای همکاری خلیج فارس، موضع بی طرف خود را حفظ کند و سیاست خارجی این کشور احتمالاً با تمرکز بر همکاری های منطقه ای و بین المللی ثابت باقی می ماند.
🔺جانشینی در کویت از یک الگوی دقیق پیروی نمی کند، بلکه مستلزم آن است که امیر از نوادگان شیخ مبارک الصباح باشد. تغییر رویه از امیر شدن نخستوزیران، همانطور که با ظهور شیخ مشعل مشاهده شد، ممکن است به امیران آینده با پیشینههای امنیتی منجر شود که بر پویایی مخالفان سیاسی و قوانین و مقررات فعالیت تشکل ها در کویت تأثیر بگذارد.
#کویت
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
🔺وابسته کشورهای خلیج فارس به واردات، منجر به افزایش تورم شده است
🔺صندوق بینالمللی پول فاش کرد نرخ بالای تورم در کشورهای عربی خلیج فارس در دوره بین ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۲ ریشه در وابستگی شدید آنها به واردات دارد.
🔺این صندوق روز پنجشنبه در گزارشی افزود در برخی از این کشورها، در سایه حمایت دولت، افزایش نرخ تورم کمتر از میانگین جهانی بوده است.
🔺این گزارش همچنین میافزاید بخش مواد غذایی، خدمات مسکن و سوخت بیشترین تأثیرپذیری را از موج تورم جهانی در خلیج فارس داشتهاند.
🔺اقتصاد کشورهای حاشیه خلیج فارس دو برابر کشورهای توسعه یافته، متکی به واردات است؛ این عامل، در کنار افزایش هزینههای مصرفکننده در سایه افزایش قیمت نفت، به رشد تورم کمک کرده است.
🔺 برپایه این گزارش، امارات از لحاظ نسبت میزان واردات در مقایسه با تولید ناخالص داخلی، با 80% در رتبه نخست کشورهای خلیج قرار دارد. بحرین با 68%، کویت با 43% و عمان با 42% نیز در رتبههای بعدی قرار گرفتهاند.
🔺درعین حال، کمترین تفاوت نسبت بین واردات و تولید ناخالص داخلی نیز مربوط به قطر (38%) و عربستان (29%) بوده است.
#عربستان #عمان #امارات #کویت #قطر #بحرین
🌐 الخليج أونلاين
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️سقوط قطر به جایگاه سوم بزرگترین صادرکنندگان گاز جهان
🔺آمریکا در سال ۲۰۲۳ جای قطر را گرفته و بزرگترین صادرکننده گاز طبیعی مایع (LNG) در جهان شد.
🔺ایالات متحده در سال گذشته ۹۱.۲ میلیون تن صادرات داشته که افزایش ۱۴.۷ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۲ نشان میدهد؛ و یک رکورد نیز به شمار میرود.
🔺از دیگر سو، صادرات قطر، بزرگترین تأمینکننده LNG در سال ۲۰۲۲، برای نخستینبار از سال ۲۰۱۶، کاهش ۱.۹ درصدی داشته است، و از همین رو، پس از استرالیا، در جایگاه سوم قرار گرفت.
🔺برپایه آمار ۲۰۲۲، بیش از ۷۰٪ صادرات قطر به آسیا و ۲۵٪ نیز به اروپا بوده است.
🔺جنگ اوکراین و افزایش واردات اروپا از آمریکا، مهمترین عامل این تحولات عنوان شده است.
#قطر
🌐 Bloomberg
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️عربستان، قطر و کویت در فهرست کشورهای هزینهکننده در املاک ترامپ
🔺عربستان سعودی پس از چین، در رتبه دوم فهرست ۲۰ کشوری قرار گرفته که در دوره ریاستجمهوری دونالد ترامپ، میلیونها دلار در املاک وی هزینه کردهاند.
🔺اسناد مالی که نمایندگان دموکرات کمیته نظارت مجلس ایالات متحده به آن دست یافتهاند همچنین نشان میدهد عربستان سعودی در سال ۲۰۱۸ - یعنی همان سالی که ترامپ علناً ارزیابی نهادهای اطلاعاتی آمریکا درباره نقش ولیعهد سعودی در قتل خاسقچی را مورد تردید قرار داد- دستکم ۲۱۰ هزار دلار در املاک ترامپ هزینه کرده است.
🔺عربستان سعودی طی دوره ریاستجمهوری ترامپ، دستکم ۶۱۵ هزار و ۴۲۲ دلار به عنوان پاداش ممنوعه به کسبوکارهای او (برج جهانی ترامپ) و اقامت در مارس ۲۰۱۸ در هتل بینالمللی ترامپ در واشنگتن دیسی پرداخت کرده است.
🔺در این فهرست همچنین نام کشورهایی مانند قطر، کویت، و هند نیز دیده میشود.
#عربستان #کویت #قطر
🌐 Wall Street Journal
🌐 Reuters
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️امارات: ارجاع پرونده ۸۴ متهم به «تروریسم» به دادگاه امنیت کشور
🔺دادستان کل امارات روز شنبه (۱۶ دی)، از ارجاع پرونده ۸۴ متهم به «تروریسم» که «اکثر آنها اعضای گروه اخوانالمسلمین هستند» به دادگاه امنیت کشور، خبر داد.
🔺پروندههای این متهمان به دادگاه استیناف فدرال ابوظبی (دادگاه امنیت دولتی) ارجاع خواهد شد تا «به جرم ایجاد یک سازمان مخفی دیگر به منظور ارتکاب اعمال خشونتآمیز و تروریستی در خاک کشور، محاکمه شوند.»
🔺در این گزارش آمده که متهمان «پیش از دستگیری و محاکمه در پرونده کیفری شماره ۱۷ سال ۲۰۱۳، این جنایت و شواهد آن را پنهان کرده بودند.»
🔺امارات حدود ۹ سال پیش، رسماً «اخوانالمسلمین» و گروههای محلی وابسته به آن را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار داد.
#امارات
🌐 CNN
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️دیدار رئیس مجلس سنای ترکمنستان با رئیس امارات
🔺«قربانقلی بردیمحمداف» رئیس شورای مصلحت خلق (مجلس سنا) ترکمنستان در ابوظبی با محمد بن زاید رئیس امارات دیدار و گفتگو کرد.
🔺روابط دوستانه و همکاری در زمینههای توسعه، سرمایهگذاری و اقتصادی، انرژی تجدیدپذیر، امنیت غذایی و توسعه زیرساختها، و همچنین برخی مسائل منطقهای و بینالمللی از موضوعات این دیدار عنوان شده است.
🔺دوطرف همچنین به روابط برجسته و رو به رشد دو کشور و تمایل به گسترش آن در زمینههای گوناگون اشاره کردند.
🔺همچنین توافق میان شرکت «دراگون اویل» (وابسته به دولت دبی) و شرکت نفت ترکمنستان نیز با حضور بردیمحمداف به امضا رسید.
🔺برپایه این توافق، شرکت اماراتی به توسعه سرمایهگذاریهای خود در حوزه نفت و گاز ترکمنستان، ازجمله حفاری و استخراج سه میدان نفتی جدید در این کشور خواهد پرداخت.
🔺گفتنی است شرکت دراگون اویل از سال ۲۰۰۰ در حوزه نفت و گاز ترکمنستان حضور دارد؛ و شمار کارمندان آن در این کشور به ۲۰۰۰ نفر میرسد. فعالیت این شرکت اماراتی عمدتاً بر استخراج منابع هیدروکربنی در دریای خزر، در منطقه چیلکین که با دولت ترکمنستان قرارداد بسته، متمرکز است.
#امارات
🌐 اليوم السابع
🌐 الطاقة
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️تقدیر مفتی عمان از وزارت آموزش و پرورش این کشور بخاطر توجه به مسئله فلسطین
🔺مفتی اعظم عمان از وزارت آموزش و پرورش این کشور بخاطر توجه و اهتمام به مسئله فلسطین تقدیر و تشکر کرد.
🔺احمد الخلیلی روز شنبه (۱۶ دی) در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: از وزارت آموزش و پرورش کشور عزیزمان بخاطر اهتمام به مسئله فلسطین و آمادهسازی این نسل برای پیشبرد این مسیر تا پاکسازی آن سرزمین از هرگونه پلیدی اشغالگران سپاسگزاری میکنیم.
🔺وی افزود: در این راستا، خشم صهیونیستها و صهیونیستزدهها نیز هیچ اهمیتی ندارد.
🔹در هفتههای گذشته ویدئوهای متعددی از اجرای سرودها و نمایشهای با موضوع مقاومت در مدارس عمان منتشر شده است.
#عمان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️بن سلمان؛ ولیعهدی که میخواهد متفاوت باشد!
🔺بنابه گزارش خبرگزاری رسمی سعودی، محمد بن سلمان ولیعهد این پادشاهی از اعضای کمیته اطلاعاتی سنا در چادر سنتی عربی استقبال کرده و با آنان دیدار و گفتگو کرد.
🔺در این دیدار که در منطقه العلا واقع در غرب عربستان و در نزدیکی مدینه منوره برگزار شد، سناتور مارک وارنر رئیس کمیته اطلاعاتی سنا و چند سناتور دیگر از ایالت های مختلف آمریکا حضور داشتند و دو طرف درباره روابط ریاض و واشنگتن و حوزههای همکاریهای دوجانبه و نیز تعدادی از مسائل مورد اهمیت مشترک بحث و گفت وگو کردند.
🔺العُلا منطقه ای است که بن سلمان در سالهای اخیر سرمایه گذاری کلانی در آن انجام داده تا به یکی از قطب های سیاسی-گردشگری منطقه تبدیل شود. بن سلمان برخی از رویداهای سیاسی مانند صلح با قطر را در این منطقه انجام داد. رفتار بن سلمان نشان می دهد که که العلا قرار است به مکانی مانند شرم الشیخ مصر تبدیل شود.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️افزایش سرمایه گذاری متقابل سعودی و چین در صنایع پتروشیمی
🔺آرامکو در حال مذاکره با پتروشیمی رونگشنگ (Rongsheng) برای خرید ۵۰ درصد از سهام یکی از شرکتهای تابعه پتروشیمی چینی به نام نینبو چونجین (Ningbo Chongjin) است.
🔺در مقابل، پتروشیمی رونگشنگ هم با آرامکو به توافق رسیده تا حدود ۵۰ درصد از سهام پالایشگاه جبیل واقع در حاشیه خلیج فارس را خریداری کند.
شرکت پالایشگاه جبیل آرامکو(SASREF) واقع در شهر صنعتی جبیل، ظرفیت فرآوری روزانه ۳۰۵ هزار بشکه نفت خام را دارد.
🔺این نخستین سرمایهگذاری یک شرکت خصوصی چینی در یک واحد پالایشگاهی عربستان خواهد بود. پیش از این، تنها غول پالایشگاه دولتی سینوپک (Sinopec Corp) سهام پالایشگاهی را در عربستان خریداری کرده بود. سعودی از سال گذشته به طور قابل توجهی روابط خود را با چین در حوزه انرژی تقویت کرده است.
🔺در ماه مارس گذشته، آرامکو با خرید ۱۰ درصد از سهام رونگشنگ به مبلغ ۲۴.۶ میلیارد یوان (۳.۵ میلیارد دلار) موافقت کرد. به عنوان بخشی از این قرارداد، آرامکو روزانه ۴۸۰ هزار بشکه نفت خام به شرکت چینی تحویل میدهد.
🔺شرکتهای دولتی عربستان و چین یعنی آرامکو و سینوپک همچنین در قالب پروژه پالایشگاهی مشترک در شهر صنعتی «ینبع» سرمایهگذاری کردهاند که روزانه ۴۰۰ هزار بشکه نفت خام عربستان را به بنزین سوپر تبدیل میکند.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️وضعیت ذخایر انرژی در کشورهای خلیج فارس به چه شکل است؟
🔺پژوهش انجام شده توسط صندوق توسعه اقتصادی و اجتماعی عربی می گوید که قطر، عربستان و کویت، ذخایر سوخت بیشتری از دیگر کشورهای عضو شورای همکاری دارند که نیازشان برای 134سال را پاسخگو است.
🔺روزنامه قطری الرایه روز شنبه نوشت که ذخایر گاز طبیعی قطر طبق میانگین مصرف فعلی این کشور برای بیش از 134 سال کفایت می کند.
🔺همچنین عربستان و کویت ذخایر نفت و گازی برای بیش از 134 سال را دارا هستند.
🔺عمان و بحرین امنیت انرژی پایین تری در میان کشورهای شورای همکاری دارند و ذخایر گاز عمان برای حدود 30 سال و ذخایر بحرین برای چهار سال کفایت می کند.
🔺طبق پژوهش انجام شده، ذخایر قطعی نفت خام قطر به 25.2 میلیارد بشکه می رسد که برای 345.2 سال کافی است.
🔺طبق فهرست اویل پرایس، قطر در ذخایر گازی با 24.7 تریلیون متر مکعب در جایگاه سوم جهان پس از روسیه و ایران قرار دارد.
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️دیدار وزیرخارجه آمریکا با امیر قطر
🔺آنتونی بلینکن، وزیرخارجه آمریکا روز یکشنبه (۱۷ دی) در دوحه با تمیم بن حمد، امیر قطر دیدار و گفتوگو کرد.
🔺امیر قطر در این دیدار بر آتشبس فوری در غزه، حفاظت از غیرنظامیان در برابر تجاوز اسرائیل، لزوم تلاش برای ورود کمکهای کافی به سراسر نوار غزه و نیز تلاش برای کاهش تنشها جهت تضمین ثبات و امنیت در منطقه تأکید کرد.
🔺بنابه گزارشها، شیخ تمیم و بلینکن همچنین درباره برخی مسائل منطقهای و بینالمللی و نیز روابط راهبردی دو کشور و راههای توسعه آن گفتوگو کردند.
🔺در همین راستا تارنمای اکسیوس فاش کرد محمد بن عبدالرحمن نخستوزیر قطر که در این دیدار حضور داشته، به خانوادههای ۶ اسیر آمریکایی و اسرائیلی اطلاع داده که درپی ترور صالح العاروری توسط اسرائیل، دستیابی به یک توافق تبادل اسرا دشوارتر شده است.
🔺عبدالرحمن افزوده مذاکرات کنونی بسیار پیچیده و با چالشهای متعددی روبروست.
#قطر
🌐 الخلیج الجدید
🌐 Axios
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️اقبال خلیجیها به گردشگری زمستانی روسیه؛ اماراتیها در صدر
🔺در سایه افزایش اقبال گردشگران خاورمیانه و بهویژه منطقه خلیج فارس به گردشگری زمستانی در روسیه، اماراتیها جایگاه نخست رزرو هتل در شهرهای روسیه طی زمستان جاری را به خود اختصاص دادهاند.
🔺بنابه بررسی شرکت Ostrovok.ru، گردشگران سعودی، کویتی و عمانی نیز به ترتیب در جایگاههای بعدی قرار گرفتهاند.
🔺 همچنین نسبت گردشگران خاورمیانهای روسیه به کل رزروهای زمستانه این کشور، از ۲۳٪ در زمستان گذشته به ۳۸٪ افزایش یافته است.
#امارات #عربستان #کویت #عمان
🌐 الخلیج أونلاین
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
⭕️ جنگ یا صلح در یمن؛ آمریکا و شرکایش در منطقه برنامه واحدی در قبال انصارالله ندارند
👤 ایمان محمدی
در حالی که اقدامات انصارالله در دفاع از آرمان فلسطین و تحولات این جنبش در دریای سرخ با ورود رسمی ائتلاف دریاییOperation Prosperity Guardian به رهبری آمریکا شاهد ابعاد جدیدی از تنش است؛ اما در سویی دیگر، نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن از پیشرفت در مذاکرات صلح بین طرفهای درگیر در این کشور خبر داد و ترسیم یک نقشه راه مورد پذیرش همگان را اعلام کرد.
قرار دادن این دو پرونده در کنار تحولات دیگر منطقه غرب آسیا بیانگر این مطلب است که واشنگتن، قادر به همراه کردن شرکای منطقهای خود در راستای تشدید فشار بر انصارالله نبوده و کشورهای عربی ترجیح دادهاند که در شرایط کنونی، منافع خود را تامین کنند.
در حالی که بسیاری از کنشگران و تحلیلگران منطقهای و جهانی به رصد تحولات مرتبط با جنگ غزه میپرداختند، نماینده سازمان ملل در امور یمن پس از یک دور فشرده مذاکرات، با صدور بیانیهای از توافق طرفین بر[...]
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/31566
🏷 #جنبش_انصارالله #حمله_انصارالله_به_اسرائیل #روابط_عربستان_و_آمریکا
@PGulfStudies
♨️آلمان: دیگر با فروش یوروفایتر به عربستان مخالفتی نداریم؛ چون ریاض نقشی سازنده در امنیت اسرائیل دارد
🔺آلمان پس از چندسال ممانعت از فروش جنگندههای یوروفایتر به عربستان سعودی، در یک چرخش موضع آشکار گفت دیگر مخالفتی در این زمینه ندارد، چون ریاض نقشی سازنده در حمایت از امنیت اسرائیل ایفا میکند.
🔺آنالنا بِربوک، روز یکشنبه (۱۷ دی) در جریان سفر به فلسطین اشغالی، با تأکید بر نقش سازنده ریاض در بحران جاری منطقه، گفت: دولت آلمان مخالفتی با ملاحظات بریتانیا برای فروش شمار بیشتری از جنگندههای یوروفایتر به سعودی ندارد.
🔺وی افزود سعودی و اسرائیل پس از حمله ۷ اکتبر، سیاست عادیسازی را کنار نگذاشتند؛ و رهگیری موشکهای حوثی به سمت اسرائیل نیز مؤید همین موضوع است و ما از این بابت سپاسگزاریم.
🔺بربوک تصریح کرد استفاده نیروی هوایی سعودی از جنگندههای یوروفایتر در این زمینه دیگر یک راز نیست.
🔺وزیرخارجه آلمان گفت: عربستان سعودی حتی این روزها بطور قطعی به امنیت اسرائیل و نیز جلوگیری از گسترش درگیریها کمک میکند.
🔹 آلمان فروش تسلیحات به ریاض را، درپی قتل جمال خاشقچی متوقف کرده؛ و در همین راستا، مانع از سفارش بزرگ سعودی برای خرید ۴۸ فروند جنگنده یوروفایتر شد؛ که قرارداد آن در جریان دیدار چند سال پیش محمد بن سلمان از لندن به امضا رسیده بود.
#عربستان
🌐 Bloomberg
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️ترکیه؛ ارتباط نزدیک شبکه جاسوسی بازداشتشده موساد با محمد دحلان
🔺برخی رسانههای ترکیه فاش کردند برخی اعضای شبکه جاسوسی اسرائیل که به تازگی در این کشور بازداشت شدهاند، روابط تنگاتنگی با محمد دحلان سیاستمدار فلسطینی نزدیک به سران امارات داشتهاند.
🔺پلیس و نهاد اطلاعاتی ترکیه سهشنبه گذشته ۳۴ نفر را به اتهام جاسوسی برای موساد بازداشت کردند.
🔺این شبکه، از طریق رسانههای اجتماعی با مأموران موساد در ارتباط بودهاند و به گردآوری اطلاعات میپرداختند.
🔺محمد دحلان پس از جدایی از جنبش فتح، از سال ۲۰۱۱ مقیم امارات است؛ و گفته میشود از مشاوران محمد بن زاید به شمار میرود.
🔺دحلان از سال ۲۰۱۹ در فهرست تروریستی ترکیه قرار دارد و همچنین به دست داشتن در کودتای نافرجام این کشور متهم شده است.
#امارات
🌐 Daily Sabah
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️کاسه گدایی نتانیاهو و پاسخ کنایی بنزاید؛ از زلنسکی بخواه!
🔺رئیس امارات در پاسخ به درخواست تلآویو برای پرداخت حقوق بیکاری به فلسطینیانی که در کرانه باختری محصور شدهاند، به نتانیاهو گفته که بهتر است از زلنسکی درخواست پول کند!
🔺بنابه گزارش تارنمای آکسیوس، محمد بن زاید با رد درخواست تلآویو برای پرداخت حقوق بیکاری به فلسطینیان کرانه باختری، با کنایه به نتانیاهو، توصیه کرده برای دریافت پول سراغ «ولودیمیر زلنسکی»، رئیسجمهور اوکراین برود.
🔺آکسیوس به نقل از یک منبع آگاه گزارش داد که بنزاید با لحنی کنایهآمیز به نتانیاهو گفت: از زلنسکی پول بخواه!
🔺مقامات رژیم صهیونیستی نگران این هستند که تشدید وخامت اوضاع اقتصادی در کرانه باختری و بیکاری فلسطینیان، موجب ایجاد تنش در این منطقه شود.
🔺نتانیاهو در راستای تلاش برای حل این مشکل بدون خشمگین کردن چهرههای افراطی کابینه، از دیگر کشورها درخواست کمک مالی کرده است.
🔺در همین راستا، او چند هفته پیش، در گفتوگویی تلفنی از محمد بن زاید خواسته تا پرداخت این مبلغ را بر عهده بگیرد، که با تعجب وی مواجه شده است.
🔺بن زاید نمیتوانست باور کند که نتانیاهو برای مشکلی که رژیم صهیونیستی در فلسطین ایجاد کرده، از امارات درخواست پرداخت حقوق دارد! او در پاسخ به این درخواست گفت که نمیتواند کمک کند، زیرا منابع کافی برای این کار را ندارد؛ او سپس با لحنی کنایی به نتانیاهو گفت که میتواند به سراغ زلنسکی برود، زیرا کییف بودجههای زیادی از کشورهای مختلف دریافت کرده و احتمالاً پول زیادی برای کمک به اسرائیل دارد.
#امارات
🌐 Axios
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
13.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥«دانا وایس» روزنامهنگار اسرائیلی در گفتوگو با کانال 12 عبری فاش کرد:
🔹نتانیاهو در هفتههای اخیر جنگ غزه، کانال محرمانهای برای عادیسازی با سعودی باز کرده و بسیاری از اعضای دولت او از این موضوع اطلاعی ندارند.
🔹نتانیاهو بر این باور است که عادیسازی با سعودی میتواند نشانه پیروزی او در غزه باشد و ارزش سیاسی زیادی برای او دارد.
🔹راهبَر این کانال محرمانه، «ران درمر»، وزیر امور راهبردی است که در کاخ سفید با جک سالیوان، مشاور امنیت ملی، و با حضور موساد این موضوع را بطور مفصل مورد بحث قرار داده است.
🔹آمریکاییها بر این باورند که عادیسازی سعودی میتواند از تشدید تنشها یا جنگ منطقهای جلوگیری کند و نیز به پایان جنگ غزه بیانجامد و سعودی را برای بازسازی نوار غزه اجیر کند.
🔹با همین پسزمینه، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، پس از سفر خود به ریاض، وارد اسرائیل شده و با نتانیاهو، وزیر خارجه و دیگر اعضای کابینه دیدار میکند؛ بلینکن با فهرستی از خواستههای همسو با هدف نهایی جلوگیری از تشدید تنشها به منطقه آمده است.
#عربستان
⭕️ویدئو بهزبان عبری
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️مصاحبه دحلان با شبکه المشهد ابوظبی؛ تلاش امارات برای ورود در مدیریت غزه پساجنگ
⭕️ویدئو بهزبان عربی جزئیات در پست بعد
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️برنامه امارات برای غزه پس از جنگ؛ دحلان خود را به حماس نزدیک می کند
🔺محمد دحلان، رهبر اخراجی جنبش فتح فلسطین و مقیم امارات در مصاحبه ای تلویزیونی با شبکه اماراتی «المشهد» برخلاف رویه معمول فتح و نیز میزبانی اماراتی خود، به جای انتقاد از جنبش حماس به حمایت از آنان پرداخت.
🔺این درحالیست که بنابه گزارش رسانه های ترکیه، افرادی که به اتهام جاسوسی برای رژیم صهیونیستی در ترکیه بازداشت شده اند با دحلان ارتباط داشته اند. دحلان پیش از این نیز متهم به ارتباط با سرویس اطلاعاتی اسرائیل، موساد شده بود. دحلان پیش از سال 2005 مسول امنیتی غزه از سوی جنبش فتح بود و پس از اختلاف این دو جنبش و اخراج نیروهای فتح از غزه، از فتح نیز رانده شد و به امارات پناه برد و از سوی محمد بن زاید به سمتی در حد مشاور دست یافت.
🔺دحلان در این گفتگو همچنین سخنان مسئول سازمان آزادیبخش فلسطین مبنی بر لزوم پاسخگویی رهبران حماس پس از جنگ غزه را سخنان پوچ و بی ارزش خواند و در عوض خواهان پاسخگویی سران فتح در مورد بی اعتنایی آنان به اوضاع مردم غزه شد.
🔺دحلان همچنین در پاسخ به مجری که سابقه دشمنی او با حماس را یادآوری می کند، می گوید: مشکل ما مربوط به گذشته بود و رابطه ما اکنون دوستانه است! این درحالیست که دحلان پس از خروج از غزه بارها و بارها سخنان تندی علیه حماس به زبان راند و تلاش بسیاری برای به حاشیه بردن این حرکت و متهم کردن رهبران آن انجام داد.
🔺برخی معتقدند یکی از دلایل تلاش دحلان برای نزدیک شدن به حماس، برنامه امارات برای وارد کردن وی به تشکیلاتی است که قرار است پس از جنگ کنترل و اداره غزه را در دست بگیرد.
#امارات
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️مشارکت چهار کشور عربی+ ترکیه در بازسازی و اداره غزهٔ پساجنگ
🔺آنتونی بلینکن وزیرخارجه آمریکا در ادامه رشتهسفرهای خود به منطقه، در آستانه ورود به تلآویو گفت از چهار کشور عربی و ترکیه قول کمک برای بازسازی غزهٔ پساجنگ را گرفته است؛ اما این کشورها همچنین خواستار پایان جنگ و برداشتن گامهایی عملی برای تشکیل کشور فلسطین نیز هستند.
🔺بلینکن روز دوشنبه گفت عربستان سعودی، امارات، قطر، اردن و ترکیه با آغاز برنامهریزی برای بازسازی و اداره نوار غزه به محض پایان جنگ موافقت کردهاند.
🔺این کشورها پیشتر با درخواستهای آمریکا برای آغاز برنامهریزی برای مرحله پساجنگ مخالفت و بر لزوم آتشبس و بهبود وضعیت غیرنظامیان بهعنوان یک پیششرط پافشاری میکردند.
🔺 بلینکن جزئیات بیشتری درباره نقشهای احتمالی این کشورها ارائه نکرد؛ اما حمایت مالی و عملی امارات و سعودی میتواند برای موفقیت هر طرحی ضروری باشد.
#عربستان #امارات #قطر
🌐 The Associated Press
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️انصارالله: بازی امارات در پازل صهیونیست ها هزینه سنگینی برای این رژیم خواهد داشت
🔺سرلشکر عبدالسلام الجحاف، عضو کمیته دفاع و امنیت انصارالله يمن در توییتی با هشدار به حکام ابوظبی نوشت، امارات در صدد استخدام مزدورانی برای حمله به کشتیهای غیر اسرائیلی در دریای سرخ و مقصر نشان دادن انصارالله است! اگر امارات این کار را انجام دهد، از حملات ما جان سالم به در نخواهند برد.
🔺به شدت هشدار می دهیم که ورود امارات به بازی صهیونیستها جز پشیمانی، حسرت و هزینه سنگین برای آنان چیزی نخواهد داشت.
#امارات
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️سفیر سعودی: علیرغم آمار اسفناک جنگ غزه، همچنان به عادیسازی اعتقاد داریم!
🔻سفیر سعودی در بریتانیا میگوید که کشورش مایل به عادیسازی روابط با اسرائیل پس از پایان جنگ در غزه است اما هرگونه عادیسازی باید در مسیر تشکیل کشور مستقل فلسطینی باشد.
🔻خالد بن بندر به BBC گفت میانجیگری آمریکا برای عادیسازی به توافق «نزدیک» شده بود اما با حمله ۷ اکتبر حماس به اسرائیل، ریاض این گفتوگوها را متوقف کرد.
🔻او تصریح کرد که کشورش حتی با وجود آمار «اسفناک» قربانیان حملات اسرائیل در غزه، همچنان به برقراری رابطه با اسرائیل اعتقاد دارد اما حاضر نیست با توجه به «آنچه بر مردم فلسطین رفته» است آنها فدای چنین رویکردی شوند.
🔻او افزود آنچه در غزه روی داده (..) «شکستی برای انسانیت» بوده است.
🔻«چشمبستن بر اقدامات اسرائیل، مشکلی جدی است چرا که به چشم فروبستن بر صلح میانجامد».
🔻روز گذشته آنتونی بلینکن، وزیرخارجه آمریکا، در ریاض با محمد بن سلمان دیدار کرد و سپس به خبرنگاران گفت که موضوع عادیسازی را در گفتگوهایش با وی طرح کرده است.
#عربستان
🌐 BBC
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
⭕️ انتقاد از حضور وزیر افراطگرای هندی در مدینه
سفر این هیئت هندی اولین سفر گروهی از غیرمسلمانان در مدینه منوره است که پس از طرح درخواست رسمی و کسب موافقت مقامات رسمی عربستان سعودی انجام شده است.
این درحالی است که حضور این مقام هندی در مدینه منوره با انتقادات گستردهای در فضای مجازی همراه شده است و کاربران از وی به عنوان شخصی که به دشمنیاش با اسلام شناخته میشود، یاد کردهاند.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/31620
🏷 #عربستان #هند #هندوتوا
@PGulfStudies
♨️دیدار بنزاید از جمهوری آذربایجان با چندین توافق راهبردی
🔻امارات و جمهوری آذربایجان روز سهشنبه در جریان سفر محمدبنزاید به باکو، ۷ توافق و تفاهمنامه راهبردی امضا کردند.
🔻این توافقات پس از دیدار بنزاید و الهام علیاف، و باهدف گسترش چشماندازهای همکاری به امضا رسید:
🔹تفاهمنامه شراکت راهبردی میان امارات و آذربایجان
🔹تفاهمنامه همکاری وزارتخانههای دارایی دو کشور
🔹تفاهمنامه آکادمی دیپلماسی انور قرقاش و دانشگاه دیپلماسی آذربایجان
🔹تفاهمنامه همکاری سرمایهگذاری در پروژههای انتقال برق
🔹تفاهمنامه بین وزارت تغییرات آبوهوایی امارات و وزارت محیط زیست آذربایجان
🔹تفاهمنامه همکاری راهبردی صادرات انرژی پاک و نقشه راه اجرای پروژههای انرژی تجدیدپذیر
🔹تفاهمنامه همکاری راهبردی بین شرکت ملی نفت ابوظبی و شرکت نفت آذربایجان
🔻رؤسای دو کشور درباره برخی مسائل منطقهای و بینالمللی هم گفتگو کردند.
🔻بنزاید با تأکید بر اهمیت بالای ثبات، صلح و توسعه در منطقه قفقاز برای امارات گفت ما درپی تقویت همکاری با همه کشورهای این منطقه، و در رأس آنها، آذربایجان هستیم.
#امارات
🌐الخلیج أونلاين
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️صادرات ترکیه به عربستان و امارات در ۲۰۲۳ به ۱۱ میلیارد دلار رسید
🔻امارات و عربستان در سال ۲۰۲۳، به ترتیب در رتبه ۹ و ۲۰ بزرگترین واردکنندگان از ترکیه قرار گرفتند.
🔻بنابه آمار وزارت بازرگانی و شورای صادرکنندگان ترکیه، صادرات این کشور به عربستان و امارات در سال ۲۰۲۳ به ۱۱ میلیارد و ۲۰۴ میلیون دلار رسید.
🔻این رقم در سال ۲۰۲۲، حدود ۶.۳ میلیارد دلار بوده است.
🔻صادرات ترکیه به امارات با ۶۳.۴٪ افزایش نسبت به سال ۲۰۲۲، به ۸ میلیارد و ۵۸۳ میلیون دلار رسیده است.
🔻همچنین صادرات ترکیه به عربستان نیز با ۱۵۰.۳٪ افزایش، به ۲ میلیارد و ۶۲۱ میلیون دلار رسید.
🔻روابط ترکیه با این دو کشور حاشیه خلیج فارس به تازگی روندی پرشتاب به خود گرفته؛ که در گسترش همکاریهای اقتصادی نیز نمود یافته است.
🔻در دیدار ژوئیه گذشته اردوغان از این دو کشور، ۱۸ توافق بین آنکارا-ابوظبی و ۵ توافق نیز بین آنکارا-ریاض امضا شد.
#عربستان #امارات
🌐 الخليج أونلاين
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies