♨️واکنش قطر به پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی
🔻وزارت خارجه قطر با صدور بیانیهای با ابراز نگرانی عمیق از تحولات منطقه، و خواستار تنشزدایی، آرامش و نهایت خویشتنداری همه طرفها شد.
🔻وزارت خارجه قطر همچنین از جامعه بینالمللی خواست برای مهار تنشها در منطقه اقدام فوری انجام دهد.
🔻در این بیانیه همچنین بر تعهد دوحه به حمایت از همه تلاشهای منطقهای و بینالمللی برای تحقق امنیت و ثبات در منطقه و جهان تأکید شده است.
#قطر
🌐 X
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️بیانیه وزارت خارجه کویت در واکنش به پاسخ ایران
🔻وزارت خارجه کویت با ابراز نگرانی شدید از تداوم تنش نظامی در منطقه، و پیامدهای منفی فزاینده آن بر امنیت و ثبات کشورهای منطقه و همه جهان، خواستار خویشتنداری و دور نگاه داشتن منطقه و ملتهای آن از خطرات این تنشها شد.
🔻وزارت خارجه کویت همچنین بر موضع این کشور درباره اهمیت احساس مسئولیت شورای امنیت در قبال امنیت و صلح بینالمللی و جلوگیری از جنگ تأکید کرده و افزود این امر با پایبندی همه جامعه بینالمللی به قوانین و معاهدات بینالمللی محقق میشود.
🔻کویت درعین حال بر لزوم بررسی عوامل این تنش، و اتخاذ رویکرد دیپلماتیک در حل درگیریها جهت تضمین امنیت و ثبات منطقه تأکید کرده است.
#کویت
🌐 X
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️واکنش عمان به پاسخ ایران؛ با نگرانی دنبال میکنیم/ جنگ غزه متوقف شود
🔻وزارت خارجه عمان با صدور بیانیهای اعلام کرد تحولات و تنش نظامی در منطقه و تبعات آن را با نگرانی شدید دنبال میکند؛ و بر اهمیت خویشتنداری برای دور نگاه داشتن منطقه و ملتهای آن از خطرات جنگ تأکید دارد.
🔻وزارت خارجه عمان همچنین بر موضع این کشور مبنی بر لزوم پایبندی به قوانین بینالمللی و مسئولیت شورای امنیت در قبال حفظ امنیت و ثبات بینالمللی تأکید کرد.
🔻عمان در این بیانیه بار دیگر بر لزوم آتشبس فوری در نوار غزه و گشایش گذرگاههای بشردوستانه و امدادرسانی به سرتاسر غزه تأکید کرده است.
#عمان
🌐 X
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️ امارات هم خواستار خویشتنداری شد
🔻وزارت خارجه امارات در بیانیهای خواستار نهایت خویشتنداری برای جلوگیری از پیامدهای خطرناک و کشیده شدن منطقه به سطح جدیدی از بیثباتی شد.
🔻وزارت خارجه امارات همچنین خواستار حل اختلافات از طریق گفتوگو و کانالهای دیپلماتیک، پایبندی به حاکمیت قانون، احترام به منشور ملل متحد شده و از سازمان ملل و شورای امنیت نیز خواست به مسئولیت خود در تقویت امنیت و ثبات بینالمللی از طریق حل مسائل و درگیریهای دیرینه در منطقه که به تهدیدی برای امنیت و ثبات جهان تبدیل شده، عمل کند.
#امارات
🌐 X
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️سوگلی آمریکا و رژیم صهیونیستی در خلیج فارس هم از نگران پاسخ ایران شد!
🔻وزارت خارجه بحرین اعلام کرد با نگرانی تشدید نظامی در منطقه، که تهدیدی در جهت افزایش تنشها، گسترش دامنه جنگ در منطقه و تهدید امنیت و ثبات منطقه است را دنبال میکند.
🔻وزارت خارجه بحرین همچنین خواستار آرامش، خویشتنداری و تنشزدایی برای دور نگاه داشتن ملتهای منطقه از پیامدهای این تنش خطرناک شد.
🔹بحرین تنها "کشور"ی بود که آشکارا به پیمان آمریکایی دریای سرخ برای حمایت از رژیم صهیونیستی در برابر یمن پیوست.
#بحرین
🌐 X
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️استقبال مفتی اعظم عمان از پاسخ «شجاعانه و مسرتبخش» ایران
🔻مفتی اعظم عمان با ابراز خرسندی و حمایت از پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی آن را اقدامی «جسورانه» و «بسیار شادیآفرین» دانست؛ و ابراز امیدواری کرد به زودی به ثمر بنشیند.
پاسخ جمهوری اسلامی ایران به رژیم صهیونیستی که در رسانهها منتشر شده، حقیقتاً مسرتبخش بود
🔻احمد الخلیلی افزود ما از این اقدام استقبال میکنیم و چشم به چنین اقداماتی داریم که هیبت صهیونیستها و حامیان آنها را بشکند و مسلمانان را از شر آنها رهایی بخشد... و خداوند را بابت این توفیق شاکریم.
#عمان
🌐 X
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️۳۵۰ میلیون تومان؛ جریمه انتشار فیلم دوربینهای مداربسته در عربستان
🔻 خبرگزاری "السعودیةوب" اعلام کرد از این پس کسانی که بدون کسب مجوز از مراجع ذیصلاح اقدام به انتشار فیلم دوربینهای مداربسته کنند، مشمول جریمه ۲۰ هزار ریالی (معادل ۳۴۵ میلیون تومان) میشوند.
🔻 این تصمیم برای حفظ حریم شخصی افراد و جلوگیری از سوءاستفاده از دوربینهای نظارتی اتخاذ شده است.
🔻به گفته این خبرگزاری، این اقدام پادشاهی سعودی نشاندهنده تعهد دولت به خفظ خریم خصوصی افراد و جلوگیری از سوءاستفاده از تصاویر و فیلمهای آنهاست.
🌐 السعودیةوب
#عربستان
🔹 مطالعات خلیج فارس
♨️ عربستان هم پشت اسرائیل ایستاد؛ پادشاهی سعودی در هدف قرار دادن پهپادهای ایرانی نقش داشته است.
🔻 به گزارش اکونومیست، رویکرد سعودی در عملیاتهای آفندی امریکا برای کمک به رژیم صهیونیستی همراه با نقشی حیاتی و غیرمستقیم بوده است زیرا هواپیماهای سوخترسان، و برخی سامانههای نظارتی و دفاع هوایی امریکا در این پادشاهی قرار دارد.
🔻دویچه وله نیز به برخی روایتهای فراگیر از کمکهای مستقیم سعودی به رژیم صهیونیستی برای سرنگونی موشکها و پهپادهای ایران نیز اشاره کرد و افزود، حتی اگر چنین روایتهایی صحیح نباشد نیز دلایلی نظیر رقابت نیابتی برای تمایل سعودی به سرنگونی موشکهای ایران وجود داشته است.
🔻پس از انتشار اخبار همکاری عربستان در رهگیری موشکها و پهپادهای ایرانی، سایت "هوس آو سعود" (خبرگزاری رسمی خاندان آل سعود) نوشت: چندین کشور عربی از جمله پادشاهی سعودی در پاسخ نظامی اخیر ایران علیه رژیم صهیونیستی طی همکاری مخفیانه با امریکا به ارائه اطلاعات عملیاتی برای رهگیری پهپادها و موشکهای ایران پرداختند.
🔻این گزارش تأکید دارد، تلاش برای برقراری همکاریهای نظامی و دفاعی میان رژیم صهیونیستی و کشورهایی نظیر پادشاهی سعودی یک برنامه بلندمدت امریکایی است که ایجاد ائتلافی غیررسمی در برابر ایران را دنبال میکند. در این گزارش همچنین عنوان شده است که قرار بوده این همکاری، مخفی باقی بماند.
🔻 عربستان سعودی پیش از حمله اکتبر با سرعت بالایی پروژه عادیسازی روابطش با رژیم صهیونیستی را به پیش میبرد و در این مسیر، امتیازات مهمی را از امریکا به عنوان میانجی این توافق، طلب کرده بود. با آفاز عملیات طوفان الاقصی، عادیسازی نیز به حاشیه رفت اما پس از اندک زمانی، مقامات اسرائیلی و سعودی بر ادامه مسیر عادیسازی تاکید کردند و آن را در حال پیشروی دانستند.
🔻هر چند اخبار گوناگونی مبنی بر همکاریهای اطلاعاتی، اقتصادی و تجاری میان عربستان و اسرائیل منتشر شده است، اما این اقدام عربستان به وضوح این کشور را در مقابل جمهوری اسلامی قرار میدهد. از ۷ اکتبر تا کنون عربستان سعی کرده علاوه بر جلب رضایت طرف غربی، خود را حامی آرمان و حقوق فلسطین جلوه دهد. اکنون باید دید اشکار شدن این حقیقت چه تاثیری بر روابط ایرانی_سعودی خواهد گذاشت؟
#عربستان
🔹 مطالعات خلیج فارس
♨️تداوم تنش پنهان سعودی و امارات در سایه جنگ غزه و تحولات منطقه
🔻درحالی که نگاهها همه به فلسطین و غزه است؛ سعودی اما پرونده دیگری را به دور از چشم رسانهها پیش میبرد.
🔻بنابه گزارشها، عربستان سعودی در اعتراض به اعلام منطقه «الیاسات» بهعنوان منطقه حفاظتشده دریایی از سوی امارات، در نامهای به تاریخ ۱۸ مارس ۲۰۲۴ به سازمان ملل، از دولت ابوظبی شکایت کرده است.
🔻دولت سعودی گفته این تصمیم امارات را هرگز به رسمیت نمیشناسد و فاقد هرگونه اثر قانونی میداند.
🔻سعودی افزوده تمام حقوق و منافع خود را برپایه توافق مرزی سال ۱۹۷۴ بین دو کشور دنبال خواهد کرد.
🔻گفتنی است عربستان حاکمیت امارات بر منطقه الیاسات را به رسمیت نمیشناسد.
🔻اگرچه سعودی و امارات متحدانی قوی دیده میشوند اما یک رقابت پنهان و ریشهدار منطقهای بین آنها در جریان است.
🔻پیش از این، در گزارشی از والاستریت ژورنال آمده بود که روابط بین دو کشور تا جایی پرتنش شده که بنسلمان گفته «آنها (اماراتیها) از پشت به ما خنجر زدند».
#عربستان #امارات
🌐 UN
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️منطقه الیاسات کجاست؟
🔻الیاسات یک منطقه دریایی شامل ۴ جزیره نزدیک به آبهای سرزمینی امارات و عربستان است؛ که دو کشور بر سر حاکمیت آن اختلاف دارند.
🔻این منطقه دارای اهمیت تاریخی، فرهنگی و زیستمحیطی منحصربهفرد است.
🔻در سال ۲۰۰۵، خلیفه بن زاید رئیس وقت امارات، در فرمانی، برای نخستینبار الیاسات را منطقه حفاظتشده دریایی اعلام کرد؛ و درپی آن اقداماتی برای پرورش مرجان و گردآوری گونههای ماهی در آن آغاز شد.
🔻بنابه گزارش روزنامه The National امارات در سال ۲۰۰۹، دولت ابوظبی درحال بررسی قانونی است که، گستره منطقه حفاظتشده الیاسات را از ۴۲۸ کیلومتر مربع، بیش از ۴ برابر میکند و مرزهای خود را به سمت خلیج فارس گسترش میدهد.
🔻امارات سال ۲۰۱۹ فرمان دیگری صادر کرد که بر گسترش مرزهای الیاسات (به ۲۲۵۶ کیلومتر مربع) تصریح داشت.
🔻دو کشور همچنین سالهاست بر سر این منطقه اختلاف مرزی دارند؛ که هر از گاهی سر بر میآورد؛ به ویژه که دارای ذخایر نفتی نیز است.
🔹ریشه اختلاف؟
🔻برخی از این تنشها و رقابتها ریشه در درگیریهای منطقهای و سیاستهای دو خاندان حاکم، پیش از استقلال امارات دارد.
🔻منطقه مرزی البریمي در زمان اشغال انگلیس، میان عمان و ابوظبی تقسیم شده بود؛ درحالی که عربستان نیز ادعای مالکیت آن را داشت؛ و لذا از به رسمیت شناختن امارات خودداری کرد.
🔻سال ۱۹۷۴ دو کشور توافق جده را امضا کردند که برپایه آن، عربستان کشور امارات را به رسمیت شناخت؛ و در مقابل، مالکیت مجموعهای از مناطق نفتخیز در مرزهای دو کشور را به دست آورد.
🔻عربستان همچنین در ازای واگذاری بخشی از منطقه البریمی که ادعای آن را داشت، به یک خط ساحلی ۵۰ کیلومتری در فاصله بین قطر و امارات، و نیز جزیره الحویصات، و میدان «شیبه» که بخشی از آن تا داخل امارات امتداد دارد، دست یافت.
🔻اما امارات همچنان درپی تناقضات بین توافق شفاهی و متن نهایی، ناراضی بود؛ و از همینرو اختلافات ادامه یافت.
🔻ابوظبی سپس تلاش کرد آن مناطق را بازپس گیرد اما با مخالفت قاطع سعودی مواجه شد؛ تا این که امارات سال ۱۹۹۹ با حمایت عمان، نشست وزیران خارجه و نفت شورای همکاری در ریاض را تحریک کرد.
🔻سال ۲۰۰۴ خلیفه بن زایدِ تازه به قدرت رسیده، این توافق را ظالمانه خوانده و در پی اصلاح آن برآمد؛ او گفت کشورش در شرایطی استثنایی مجبور به امضای توافق شده است.
🔻سال ۲۰۰۹ درپی جلوگیری سعودی از ورود اماراتیها به خاک امارات، بحران به اوج خود رسید؛ آن زمان، کارت شناسایی شهروندان اماراتی دارای نقشهای بود که برخی مناطق سعودی را بخشی از خاک امارات نشان میداد.
🔻سال ۲۰۲۰ نیز اقدام سلطان بن خلیفه، فرزند رئیس امارات، با انتشار نقشهای که منطقه خورالعدید تحت کنترل سعودی را بخشی از امارات میدانست، جنجال به پا کرد.
#امارات #عربستان
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️شریک دزد و رفیق قافله!؟
👤مهدی کمالی
🔻تنها چند ساعت پس از پاسخ گسترده و بیسابقه جمهوری اسلامی ایران به رژیم صهیونیستی، اخبار ضد و نقیضی در رسانههای غربی، عربی و عبری درباره مشارکت و کمک امارات و عربستان در رهگیری پهپادها و موشکهای ایرانی منتشر شده است.
🔻روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داده بود که امارات و سعودی اطلاعاتی را با آمریکا و اسرائیل برای مقابله با حمله موشکی و پهپادی ایران به اسرائیل، به اشتراک گذاشته بودند.
🔻برپایه گزارش این روزنامه، اسرائیل به دلیل دخالت کشورهای عربی توانست تقریباً تمام پهپادها را رهگیری کند.
🔻مقامات آمریکایی در گفتوگو با WSJ افزودند که موشکها و پهپادهای ایرانی از همان لحظه پرتاب، با رادارهای هشدار اولیه در کشورهای خلیج فارس مرتبط با مرکز عملیات آمریکا در قطر ردیابی شدند.
🔻مرکز عملیات این اطلاعات را به جنگندههای چندین کشور در حریم هوایی اردن و دیگر کشورها، و همچنین به کشتیهای جنگی در دریا و پدافند موشکی در اسرائیل مخابره کرد؛ این گزارش را رسانه «جروزالم پست» اسرائیل نیز بازتاب داد.
🔻همچنین رسانه اسرائیلی «کاننیوز» گزارش داد سعودی به کمک به اسرائیل، آمریکا، انگلیس، فرانسه و اردن برای رهگیری موشکها و پهپادها اذعان کرده است.
🔻با این حال، تارنمای شبکه دولتی العربیه سعودی به نقل از منابع آگاه، گزارش داده که این پادشاهی هیچگونه مشارکتی در فرآیند رهگیری موشکها و پهپادها نداشته است؛ این گزارش افزوده هیچ رسانه رسمی سعودی نیز چنین خبری منتشر نکرده است.
🔻همچنین رسانه تایمز اسرائیل به نقل از یک مقام بلندپایه این رژیم، گزارشها درباره نقش داشتن امارات در رهگیری موشکها و پهپادهای ایرانی را رد کرد.
🔻مقامات سعودی و امارات تاکنون به این گزارشها واکنش نشان ندادهاند.
🔻هرچه باشد باتوجه به تهدید شدید و مستقیم ایران و نیز انصارالله یمن، بعید -و چه بسا- محال است سعودیها و اماراتیها رسماً این گزارشها را تأیید کنند؛ و بلکه به احتمال زیاد تکذیب نیز خواهند کرد.
🔻چنانکه این دو کشور تاکنون نیز از بیم حملات انصارالله از هرگونه مشارکت علنی و رسمی در حمایت از رژیم صهیونیستی خودداری کردهاند؛ اگرچه بنابه گزارشهای متعددِ اغلب غیررسمی، واقعیت چیز دیگری است.
🔻امارات و سعودی پس از حملات انصارالله یمن در دریای سرخ، از مسیر زمینی (دبی-سعودی-اردن) و دریایی به کمکرسانی پنهانی به رژیم صهیونیستی ادامه دادند.
🔻با این حال، ایران روز شنبه (۲۵ فروردین) با توقیف یک کشتی اسرائیلی از مبدأ دبی، در شمال شرقی بندر فجیره امارات، ضمن پیام هشدار قاطع عملی، این مسیر دریایی کمکرسانی به رژیم صهیونیستی را بست؛ یا دستکم با چالش جدی مواجه کرد.
🔻ایران پیش از این حمله، به چند کشور منطقه، ازجمله امارات، عربستان و قطر اطلاع و البته هشدار داده بود که تبعات هرگونه بکارگیری خاک یا حریم هوایی آنها برای اقدام اسرائیل یا آمریکا علیه ایران، دامنگیر این شیخنشینان خواهد بود.
🔻همچنین چند روز پیش از این نیز علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گفتوگویی با المیادین، حضور اسرائیل در امارات را، نه اقتصادی، بلکه با ابعاد امنیتی و نظامی دانست و افزود چنین چیزی نباید رخ دهد.
🔻ذکر این نکته نیز ضروری است که اگرچه بحرین میزبان ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا است؛ و همچنین-بر خلاف سعودی و امارات- علناً به حمایت از رژیم صهیونیستی برخاسته، اما گویا در معادلات ایران و انصارالله اصلا به شمار نمیآید.
🔻در واقع، سعودیها و اماراتیها تاکنون به خوبی نقش «شریک دزد و رفیق قافله» را ایفا کردهاند.
#امارات #عربستان #بحرین
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️عربستان، امارات و عمان روز ملی سوریه را تبریک گفتند
🔻پادشاه و ولیعهد سعودی امروز چهارشنبه در پیامهایی به بشار اسد، روز استقلال جمهوری عربی سوریه را شادباش گفتند.
🔻سلمان بن عبدالعزیز و محمد بن سلمان در این پیامها، همچنین بهترین آرزوها را برای رئیسجمهوری سوریه و پیشرفت و شکوفایی را برای دولت و ملت این کشور ابراز داشته است.
🔻محمد بن زاید، رئیس امارات محمد بن راشد و منصور بن زاید معاونان او نیز پیامهایی به این مناسبت فرستادند.
🔻همچنین شب گذشته نیز هیثم بن طارق، سلطان عمان در پیامی به بشار اسد این روز را شادباش گفته بود.
#عربستان #امارات #عمان
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
مطالعات خلیج فارس
♨️عربستان، امارات و عمان روز ملی سوریه را تبریک گفتند 🔻پادشاه و ولیعهد سعودی امروز چهارشنبه در پیام
♨️پرونده سوریه و سایه چنددستگی در شورای همکاری خلیج فارس
🔻کشورهای عربی خلیج فارس در پیوند با ازسرگیری روابط با سوریه، دچار نوعی چنددستگی هستند.
🔻امارات و بحرین پیش از همه اواخر سال ۲۰۱۸، ازسرگیری روابط را، با بازگشایی سفارتهای خود در دمشق کلید زدند.
🔻سعودی نیز که روزی یکی از بزرگترین حامیان سرنگونی اسد بود، سرانجام تسلیم شد، و سال گذشته با اذعان به بیهودگی تلاش برای انزوای سیاسی سوریه، همان راه ابوظبی و منامه را رفت.
🔻قطر اما سرسختی نشان داده و اگرچه مخالف ایده ازسرگیری روابط نیست اما پیش از آن، خواهان تعیین تکلیف و گامهای عملی در پرونده معارضان سوری است.
🔻کویت اگرچه موضعی متعادلتر نسبت به قطر داشته، اما برخی ملاحظات و محافظهکاریها مانع از گام عملی در این مسیر شده است؛ از همین رو، این پرونده به موضوعی بحث برانگیز در افکار عمومی این کشور تبدیل شده است.
🔻در این میان، عمان از همان آغاز موضعی بیطرفانه درباره جنگ سوریه در پیش گرفت و از راهبرد پراگماتیک تمرکز بر ابعاد انسانی ماجرا پیروی کرد.
#عربستان #امارات #عمان #بحرین #قطر #کویت
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️توافق امارات و عراق برای اداره مشترک بندر فاو
🔻خبرگزاری رسمی عراق امروز پنجشنبه به نقل از محمد شیاع السودانی، نخست وزیر این کشور از توافق با شرکت بنادر ابوظبی، برای اداره مشترک بندر فاو خبر داد.
🔻این شرکت اماراتی و شرکت بنادر عراق، دو هفته پیش (۴ آوریل)، یک توافقنامه اولیه برای توسعه بندر بزرگ فاو و منطقه اقتصادی مجاور امضا کرده بودند. این همکاری همچنین به سرمایه گذاری های بالقوه، مدیریت و عملیات بنادر، مناطق اقتصادی و زیرساخت های مرتبط در سراسر عراق گسترش می یابد.
🔻تمرکز اصلی این توافق اولیه، ارائه مدلهای پیشرفته مدیریت و عملیاتی برای بندر فاو و منطقه اقتصادی عنوان شد. این توافقنامه همچنین شامل مطالعه سازوکار توسعه، تامین مالی، مدیریت، عملیات و نگهداری پروژه است.
🔻حجم مبادلات تجاری امارات و عراق به ۲۶ میلیارد دلار میرسد.
🔻به گفته کارشناسان اگرچه سرمایهگذاری های خلیجی در عراق اکنون عمدتاً در بخشهای انرژی، املاک و گردشگری است، اما انتظار میرود آینده نزدیک، بخشهای مختلف صنعتی این کشور را نیز در بر گیرد.
🌐 الحـرة | Forbes ME | سبوتنيك
#امارات
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️تبعات مشارکت کشورهای عربی در مقابله با حمله ایران
🔹روزنامه Haaretz اسرائیل، در یادداشتی نوشته کشورهای عربی (ازجمله کشورهای خلیج فارس) که در حمله ایران، به کمک اسرائیل شتافتند، اکنون در توضیح این رفتار خود برای ملتهایشان، دچار دردسر شدهاند:
🔻برخی کشورهای عربی که در مقابله با نخستین حمله ایران به اسرائیل مشارکت داشتند، احتمالاً با تبعات و واکنشهایی از سوی مردم خود روبرو خواهند شد.
🔻اگرچه ایران تنها اسرائیل را هدف قرار داد، اما برخی کشورهای عربی، تصمیم گرفتند در کنار اسرائیل بایستند؛ به گونهای که اکنون در توضیح این موضع به ملتهای خود، با دشواری روبرو هستند؛ به ویژه که هیچ تهدید مستقیمی متوجه منافع آنها نبود که بخواهند اجباراً این تصمیم را بگیرند.
🔻شیوه و میزان مشارکت این کشورها در مقابله با حمله ایران متفاوت بود؛ برخی، دادههای اطلاعاتی را به اشتراک گذاشتند؛ و برخی نیز اقدامات محرمانه انجام دادند.
🔻درک این مشارکت، تا چند ماه پیش آسانتر بود؛ اما جنگ غزه، باعث شده رهبران عرب به سختی بتوانند رفتارها و اقدامات خود را به گونهای متقاعدکننده برای ملتهای خود تشریح کنند.
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️ گفتوگوی وزیران خارجه ایران و امارات/ روابط دوجانبه تا تحولات منطقه
🔻عبدالله بن زاید آل نهیان وزیر خارجه امارات پنجشنبه شب در تماس تلفنی، با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران گفتوگو کرد.
🔻به نوشته ایرنا، امیرعبداللهیان در این گفتوگو با ابراز تأسف از وقوع سیل سنگین در امارات، آمادگی ایران برای کمک به مردم در معرض سیل را اعلام کرد.
🔻عبدالله بن زاید نیز بر اراده کشورش جهت توسعه روابط دو جانبه در همه زمینه ها تاکید کرد.
🔻طرفین بر توسعه روابط دوجانبه و برگزاری منظم کمیتههای مشترک اقتصادی و کنسولی تأکید کردند.
🔻وزیران امور خارجه دو کشور همچنین در مورد آخرین تحولات غزه، تداوم جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین، ضرورت توقف هر چه سریعتر این جنایات و تسریع در ارسال کمکهای انساندوستانه، و نیز در خصوص برخی دیگر از تحولات منطقهای رایزنی و تبادل نظر کردند.
🔻در این راستا، بنابه گزارش خبرگزاری رسمی امارات، محور رایزنی دو وزیر، بررسی به «تحولات خطرناک» اخیر در منطقه و پیامدهای آن بر صلح و امنیت منطقهای بوده است.
🔻در این گفتگو، وزیر خارجه امارات خواستار «خویشتنداری حداکثری و تلاش برای جلوگیری از چرخه تنش در منطقه» شده است.
🔻او افزود دیپلماسی و گفتوگو تنها مسیرهای حلوفصل تنازعات و تضمین امنیت و ثبات منطقه است.
🔻وزیرخارجه امارات تاکید کرد صلح، رفاه و توسعه چیزی است که کشورهای منطقه باید از آن برخوردار باشند و سزاوار آن هستند.
🔹این تماس نزدیک یک هفته پس از پاسخ تهران به حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق، و تنها چند ساعت پیش از برخی گزارشها درباره حمله این رژیم به نقاطی در ایران انجام شده است.
🔹امارات روابط نزدیک، رسمی و علنی خود با رژیم اسرائیل را حتی در سایه جنگ غزه، و انتقادات گسترده نیز حفظ کرده است.
#امارات
🌐 IRNA | WAM
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️تلاش امارات برای نفوذ در شرق آفریقا در سایه حملات انصارالله
🔹رویداد؟
🔻امارات یک بیمارستان صحرایی 20 تختخوابی جدید با هزینه 50 میلیون دلاری در چاد تأسیس کرده است؛ این دومین بیمارستانی است که امارات در این منطقه که شاهد ورود موج بزرگ پناهندگان از درگیری های داخلی سودان بوده، تأسیس می کند.
🔻این پروژه بخشی از راهبرد سیاست خارجی گسترده تر امارات، با تمرکز بیشتر بر شرق آفریقا است؛ که انتظار می رود در 2024-2028 ادامه یابد.
🔹اهمیت؟
🔻سیاست خارجی امارات همچنان با پیشران منافع تجاری، با تعامل دیپلماتیک، بشردوستانه و امنیتی، با هدف ارتقاء جایگاه کشور و زمینه سازی برای ورود شرکت ها هدایت می شود؛ و در همین راستا، علاقه ابوظبی به شرق آفریقا نیز افزایش یافته است.
🔻امارات همچنین دارای منافع راهبردی در دریانوردی، امنیت غذایی و منابع معدنی در شرق آفریقاست.
🔻با این حال، فعالیت های امارات در منطقه، در میان اتهامات مبنی بر حمایت از شبه نظامیان نیروی واکنش سریع در سودان، مورد انتقاد قرار گرفته است.
🔻در شاخ آفریقا، شرکت بنادر دبی، در توسعه بندر «بربره» در منطقه خودمختار سومالی لند سومالی مشارکت داشته است. در بُعد دیپلماتیک نیز، امارات از توافق ماه ژانویه -که باوجود مخالفت شدید مصر، دسترسی بندر بربره به اتیوپی را فراهم می کرد- حمایت کرد. اتیوپی به عنوان یک متحد مهم امارات در منطقه ظاهر شده است.
🔻امارات همچنین فوریه گذشته نیز یک توافق جامع مشارکت اقتصادی با کنیا امضا کرد.
🔻در کشور همسایه، تانزانیا نیز، شرکت بنادر دبی اواخر 2023 پروژه توسعه و بهره برداری از بخشی از بندر دارالسلام را به دست گرفت.
🔻این به معنای روابط تجاری و امنیتی چشمگیری در شرق آفریقاست.
🔹سپس؟
🔻تنش ها در دریای سرخ، تلاش امارات برای تنوع بخشی و تأمین امنیت شرکای تجاری و روابط دیپلماتیک را تقویت خواهد کرد؛ و این کشور روابط تجاری و سرمایه گذاری در شرق آفریقا را گسترش خواهد داد؛ اگرچه با رقابت نفوذ دیگر قدرت های خارجی، ازجمله چین و عربستان سعودی روبرو خواهد شد.
🔻بااین حال، فعالیت های امارات، برخی انتقادات بین المللی را متوجه این کشور خواهد کرد؛ و ممکن است به حملاتی علیه اتباع یا تأسیسات آن شود؛ چنان که در ماه فوریه، سه نیروی نظامی امارات در سومالی کشته شدند.
🔻امارات نفوذ خود در شرق آفریقا را در درجه نخست، از راه کمک های مالی، سرمایه گذاری و دیپلماسی تقویت خواهد کرد.
#امارات
🌐 Economist Intelligence Unit
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
مطالعات خلیج فارس
♨️ عربستان هم پشت اسرائیل ایستاد؛ پادشاهی سعودی در هدف قرار دادن پهپادهای ایرانی نقش داشته است. 🔻 ب
♨️ عربستان مشارکت در رهگیری موشکهای ایران علیه اسرائیل را تکذیب کرد
🔻وبسایت العربیه وابسته به دولت عربستان در گزارشی به نقل از منابع مطلع، گزارش داده که پادشاهی سعودی هیچگونه مشارکتی در رهگیری حملات موشکی و پهپادی ایران به اسرائيل نداشته است.
🔻در ادامه این گزارش تاکید شده که هیچ سایت رسمی سعودی اظهاراتی مبنی بر مشارکت ریاض در رهگیری حملات اخیری که ایران نزدیک به دو روز قبل علیه اسرائیل انجام داد، منتشر نکرده است.
🔻پیش از این روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال به نقل از منابعی گزارش داده بود که امارات و عربستان در فرآیند رهگیری موشکها و پهپادهای ایران به اسرائيل مشارکت داشتهاند.
🔻 در همین رابطه رسانه تایمز اسرائيل به نقل از یک مقام ارشد اسرائيلی گزارشها مبنی بر نقش داشتن امارات در رهگیری موشکها و پهپادهای ایرانی را رد کرد. این مقام همچنین ادعاهای مشارکت گسترده اعراب در عملیات نظامی مشترک اسرائيل و کشورهای غربی را «اغراقآمیز و نادرست» خواند.
#عربستان
🌐 یورونیوز
🔹 مطالعات خلیج فارس
♨️ فشار امریکا بر عربستان و اسرائیل برای پیشبرد عادیسازی
🔻 به گزارش والاستریت ژورنال،یکی از مقامات سعودی گفته است این پادشاهی آماده است تا "موافقت لفظی" از سوی نتانیاهو را بپذیرد؛ موافقتی که نشاندهنده تمایل وی (نتانیاهو) برای از سرگیری مذاکرات مربوط به تشکیل یک دولت مستقل فلسطینی به عنوان بخشی از شروط عادیسازی روابط سعودی_اسراییلی است.
🔻از سوی دیگر، گزارشها حاکی از آن است که کابینه بایدن در حال افزایش فشار بر روی هر دو طرف سعودی و اسرائیلی برای پیشبرد روند عادیسازی میباشد.
🔻 توضیح: بدیهی است که بایدن در ماههای پایانی ریاست خود بر دولت، در صدد کسب پیروزیها و دستاوردهایی باشد تا بتواند انتخابات آتی را نیز به نفع خود به پایان ببرد. در سوی دیگر تعامل، عربستان سعودی قرار دارد که دستیابی به توافق عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی در ازای امتیازات مورد مطالبه را در دولت بایدن، نقد تر میبیند و ترجیح میدهد آن را به نسیه دولت بعدی که احتمال میرود جمهوریخواه باشد، ندهد.
🔻 نکته دیگر که حائز اهمیت به نظر نیرسد این است که پادشاهی سعودی، علاوه بر تشکیل دولت مستقل فلسطینی، امتیازات مهم دیگری را نیز از ایالات متحده طلب کرده است، از جمله دستیابی به فناوری غنیسازی هستهای و یک پیمان شبهناتو دفاعی-امنیتی با امریکا. در حالی که هیچ کدام از این شروط به صورت قطعی محقق نشده، اما به نظر میرسد تاکید رسانههای سعودی و امریکایی بر شرط تشکیل دولت فلسطینی، برای اقناع افکار عمومی و کاهش اعتراضات به برقراری روابط رسمی با رژیم صهیونیستی است. عربستان با ایجاد فضای رسانهای مناسب در صدد است علاوه بر منافعی که از عادیسازی کسب میکند، خود را قهرمان حمایت از فلسطین نیز جلوه دهد.
#عربستان
🌐 Wallstreet Journal
🔹 مطالعات خلیج فارس
♨️چهار بلاگر زن عربستانی به دلیل عدم پوشش مناسب، با جریمه سنگین مواجه شدند
🔻 سازمان «تنظیم مقررات رسانهای» سعودی چهار زن چهره عربستانی را به دلیل برهنگی و حضور مغایر با ارزشهای جامعه در رسانههای اجتماعی 400 هزار ریال (7.1 میلیارد تومان) جریمه کرد.
🔻 سازمان تنظیم مقررات رسانهای پادشاهی سعودی افزون بر جرائم مالی سنگین مجوز فعالیت این چهرههای رسانهای را نیز به حالت تعلیق درآورد.
#عربستان
🌐 سبق
🔹 مطالعات خلیج فارس
♨️عمان و قطر جزو 10 کشور دارای خانواده های پرجمعیت جهان
🔻بررسی آماری مجله CEOWORLD پیرامون میانگین تعداد افراد خانواده که در یک خانه زندگی می کنند، نشان می دهد عمان در صدر کشورهای عربی قرار دارد.
🔻برپایه این آمار که با بررسی چندین گزارش رسانه های محلی و بین المللی به دست آمده، جایگاه کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس بدین ترتیب است:
🔹عمان با میانگین 8.2 نفر در هر خانواده (پنجم جهان/ نخست عربی)
🔹قطر : 7.2 نفر (نهم جهان / سوم عربی)
🔹عربستان سعودی: 6.8 نفر (14 جهان/ پنجم عربی)
🔹امارات: 6.3 نفر (19 جهان/ هشتم عربی)
🔹کویت: 6.2 نفر (21 جهان/ نهم عربی)
🔻بنابه این گزارش، همچنین در سطح جهانی، جمهوری آفریقای مرکزی، سنگال، گامبیا و افغانستان، به ترتیب با میانگین 8.6، 8.33، 8.23 و 8.04 در جایگاه نخست تا چهارم قرار دارند.
#عربستان #امارات #کویت #بحرین #عمان #قطر
🌐 روسیا الیوم
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
12.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♨️اعزام نخستین کاروان زائران ایرانی به عمره پس از ۹ سال/ حضور سفیر عربستان در فرودگاه
🔻سرانجام پس از ۹ سال، نخستین کاروان زائران عمره ایرانی امروز دوشنبه از فرودگاه امام خمینی (ره) راهی مدینه شد.
🔻عبدالله العنزی، سفیر عربستان در تهران نیز براى نخستينبار در مراسم اعزام زوار ایرانی در فرودگاه حاضر شد و ضمن شرکت در مراسم بدرقه زائران، از ترمینال سلام و زیر ساختهای فرودگاه هم بازدید کرد.
🔻امسال ۵,۷۲۰ زائر عازم سرزمین وحی میشوند؛ تمام پروازها توسط شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران انجام میشود و آخرین پرواز برگشت زائران نیز در تاریخ ۲۳ اردیبهشت انجام خواهد شد.
🔻تا پیش از ازسرگیری روابط تهران-ریاض، دولت سعودی تنها اجازه انجام حج واجب را، آن هم با سهمیه ثابت و محدود به زائران ایرانی میداد.
🔻اگرچه رسانهها دسامبر گذشته از لغو محدودیتهای عمره برای ایرانیان خبر داده بودند، اما انجام پروازها تاکنون به دلیل کارشکنی و عدم صدور مجوز از سوی سعودیها و نیز آنچه "مشکلات فنی" خوانده میشد، به تأخیر افتاده بود.
🌐 IRNA | Reuters
#عربستان
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️روایتی از هرج و مرج دبی و تلاش ناکام دولت برای سانسور ماجرا
🔻بارش و سیل بی سابقه در امارات و هرج و مرج متعاقب آن، کارآیی امکانات و واقعیت این کشور آن گونه که تبلیغ می شود را با پرسش هایی جدی مواجه کرده است.
🔻با اینکه نهادهای ذیربط چند روز پیش از این حادثه، هشدارهای لازم را داده بودند اما، امیرنشین دبی کاملا در برابر آن فلج شد؛ و بنابه گزارش ها، تا چند روز پس از فروکش سیل، بسیاری اماکن ازجمله مجتمع های مسکونی، فروشگاه ها، ورزشگاه ها و... همچنان غرق آب بودند.
🔻اگرچه دولت و مقامات امارات تلاش کردند همه چیز را تحت کنترل نشان دهند؛ اما روایت شاهدان عینی حکایت از اختلال جدی در زیرساخت ها و خدمات رسانی این کشور حکایت دارد؛ دو بخشی که این شیخ نشین حاشیه خلیج فارس همواره به آنها می بالیده است.
🔻این وضعیت بحرانی، صدها معامله گر و علاقمند بازار رمزارز که هفته گذشته برای حضور در دو همایش «بلاکچین لایف» و «توکن 2049» به دبی رفته بودند را نیز گرفتار کرد.
🔻در همین راستا، یکی از معامله گران نوشته: دبی بدترین شهری بود که تاکنون رفته ام؛ دیگر هیچ وقت با خیال راحت به اینجا نمی آیم
🔻یکی دیگر از آنها نیز در پستی بلندبالا نوشته: درب اضطراری هواپیمای دبی می لرزید.. هواپیما در 3 فوت آب فرود آمد.. چمدانم در باند فرودگاه شناور شد.
🔻او افزود که تلاش کرده وضعیت جاری دبی را آنلاین پخش کند که 8 افسر پلیس بخاطر فیلمبرداری از اماکن عمومی مانع شدند و خواستند مرا بازداشت کنند.
🔻یک سرمایه گذار دیگر بازار رمزارز نیز نوشت: این بدترین چیزی بود که در عمرم دیدم.. نه پلیسی.. نه آتش نشانی.. نه تاکسی...
🔻مقامات امارات از پاسخ به رسانه ها (ازجمله خبرگزاری بلومبرگ) درباره این وضعیت خودداری کرده اند.
🌐 Middle East Eye | Bloomberg
#امارات
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️ عربستان سعودی وعدههای خود درباره عدم اعدام کودکان و نوجوانان را زیر پا میگذارد
🔻براساس گزارش سازمان اروپایی حقوق بشر عربستان سعودی، جان هشت کودک زیر سن قانونی که پرونده آنها در حال پیگیری است در خطر اعدام قرار دارد.
🔻به گفته این سازمان، دادگاه تخصصی استیناف اخیرا پرونده یوسف المناسف و علی المبیوق که زیر سن قانونی هستند را به دیوان عالی کشور منتقل کرده است. ديوان عالي كشور نزديك به هفت ماه پيش حكم را به دادگاه تجديدنظر ارجاع داد و اين دادگاه با اصلاح مشاهدات خود، آن را به ديوان عالي كشور كه آخرين مرحله قبل از اجراست، برگرداند.
🔻عربستان سعودی در پاسخ به گزارشگران ویژه سازمان ملل، آزار، شکنجه و بدرفتاری را که المنصف در معرض آن قرار گرفته بود، رد کرده است. این اتهامات مطرح شده در زمانی اتفاق افتادهاند که المناسف بین ۱۵ تا ۱۶ سال داشته است.
🔻سازمان اروپایی-سعودی حقوق بشر توضیح میدهد که فرد محکوم به قتل حق درخواست عفو از شخص مربوطه را دارد و از آنجایی که این حکم یک حکم اختیاری است، هیچ قربانی یا خانواده قربانی وجود ندارد و تنها مرجع مجاز به عفو، "ولی" (یعنی) پادشاه است و دربار سلطنتی تنها وسیله ارتباطی بین شهروندان، شاه و ولیعهد او محسوب میشود.
🔻این سازمان بر این باور است که رویههای عربستان سعودی در اجرای احکام بدون اطلاع خانواده، علاوه بر عدم شفافیت، پیشبینی فاصله بین ارجاع پرونده به دیوان عالی کشور تا تصویب آن و زمان اجرای آن را غیرممکن میکند.
🔻بر اساس داده های اخیر این سازمان: دیوان عالی کشور بدون اطلاع خانوادهها و وکلا، احکام اعدام جلال اللباد و عبدالله الدرازی را تایید کرد و بنابراین این احکام هر لحظه پس از امضای پادشاه ممکن است اجرا شود.
دادگاه تخصصی استیناف، احکام اعدام یوسف المناسف، علی المبیوق ، حسن زکی الفرج و علی السبطی را به عنوان آخرین مرحله قضایی قبل از اجرا به دیوان عالی کشور منتقل کرد.
🔻هر چند پادشاهی سعودی در سالهای اخیر وانمود کرده که صدور احکام قتل علیه افراد زیر سن قانونی را متوقف کرده است. اما در حقیقت به جای تغییر واقعی در عملکرد، به انکار، دادت اطلاعات نادرست و دستکاری در پاسخهای خود به نامههای سازمان ملل متوسل شده است. این سازمان توضیح می دهد که اصرار دولت سعودی بر این شیوههای گمراه کننده، علاوه بر تحولات اخیر در پرونده کودکان زیر سن قانونی که همچنان در حال پیگیری است، موید این است که خطر جانی برای آنها قریب الوقوع میباشد.
#عربستان
🌐سازمان اروپایی_سعودی حقوق بشر
🔹 مطالعات خلیج فارس
♨️پروژه راهبردی "جاده توسعه" با مشارکت دو کشور خلیج فارس
🔻وزیران حملونقل و زیرساخت عراق، ترکیه، امارات و قطر، روز دوشنبه ۳ اردیبهشت در بغداد یادداشتتفاهم همکاری چهارجانبه پیرامون ترسیم چارچوبهای لازم برای اجرای پروژه «جاده توسعه» را امضا کردند.
🔻این پروژه ۱۷ میلیارد دلاری، باهدف ارتقاء همکاریهای اقتصادی و امنیتی میان این کشورها، و همچنین ایجاد ارتباط بین مردم و فرهنگهای منطقه، از بندر فاو در بصره آغاز شده و با احادث یک جاده و راهآهن به طول ۱۲۰۰ کیلومتر در خاک عراق، به شبکه ریلی ترکیه متصل میشود.
🔻این پروژه که شامل قطار سریعالسیر، جاده، اتوبان، دهها پایانه، و خطوط لوله نفت و گاز نیز است، امارات، قطر و عراق را به اروپا پیوند میدهد؛ و از همینرو، توجه این اتحادیه را نیز به خود جلب کرده، و به شدت درپی تسریع اجرای آن است.
🔻پروژه جاده توسعه، که «کانال خشک» و «جاده ابریشم عراقی» نیز نامیده شده، جابجایی ۴۰۰ هزار کانتینر در فاز دوم را هدفگذاری کرده؛ و قرار است فاز نخست در ۲۰۲۸، فاز دوم در ۲۰۳۳ و فاز پایانی در ۲۰۵۰ به بهرهبرداری برسد.
🔻جاده توسعه همچنین مستلزم تکمیل پروژه توسعه بندر فاو عراق است؛ و در همین راستا، چند روز پیش شرکت بنادر ابوظبی و شرکت بنادر عراق توافقی به منظور اداره و توسعه این بندر امضا کردند.
🔻این مسیر را با خودور میتوان در ۱۲ تا ۱۶ ساعت پیمود؛ همچنان که مدت زمان جابجایی کالا از شانگهای به روتردام را از ۳۳ روز به ۱۵ روز کاهش میدهد.
پروژههای موازی
🔻جاده توسعه به موازات چند پروژه مشابه دیگر قرار دارد؛ ازجمله امارات و ترکیه یک پروژه نیز از طریق ایران دارند که بندر شارجه را به بندرعباس و سپس ترکیه و بندر اسکندرون متصل میکند؛ این پروژه نیز مسیر دریایی ۳۰ روزه از کانال سوئز را به ۷ روز کاهش میدهد.
از دیگر سو، جاده توسعه همچنین رقیبی برای پروژه هند-خاورمیانه-اروپا تحت نظارت ایالات متحده به شمار میرود؛ که خود، رقیب «کمربند و جاده» چین است.
🔹از آنجا که بخش عمده این پروژه در خاک عراق واقع شده، و باتوجه به وضعیت نامطلوب زیرساختهای این کشور و هزینههای بالای پروژه، احتمالا دیگر کشورهای خلیج فارس (غیر از امارات و قطر) و ترکیه و احتمالا چین و اروپا (باتوجه به اهمیت پروژه) نیز به آن خواهند پیوست؛ یا دستکم از آن حمایت میکنند.
🔹موضوع دیگری که میتواند این روند، که در واقع به نوعی، دور زدن ایران به شمار میرود را تقویت کند، رویکرد گستردهتر کشورهای عربی -و همچنین آمریکا و غرب- برای جذب عراق و کاهش وابستگی این کشور به ایران است؛ ذکر این نکته نیز در اینجا جالب توجه است که عراق تاکنون نشان داده تمایلی به تکمیل پروژه اتصال خط آهن شلمچه-بصره ندارد، و یا دستکم آن را صرفاً باهدف مسافری ( و نه حمل کالا) میداند.
#امارات #قطر
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️نخستین واکنش رسمی قطر به گمانهزنیها درباره خروج حماس از دوحه
🔻مجید الانصاری، سخنگوی وزارت امور خارجه قطر روز سهشنبه گفت در حالی که تلاشهای میانجیگری در جنگ غزه همچنان ادامه دارد که هیچ توجیهی برای پایان دادن به حضور دفتر جنبش حماس در دوحه وجود ندارد.
🔻وی افزود: قطر همچنان پایبند به میانجیگری است اما در سایه «ناامیدی از هجمهها علیه قطر» در نقش بازنگری میکند.
🔻در همین راستا، رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه نیز گفت فکر میکند که جنبش حماس قطر را ترک کند.
🔻او افزود هیچ نشانهای مبنی بر اینکه دوحه خواهان خروج این جنبش باشد، ندیده است.
🔻پیش از این برخی رسانههای غربی گزارش داده بودند به دنبال فشارها بر قطر، حماس درپی خروج از قطر و درحال رایزنی با دستکم دو کشور دیگر (عمان یا ترکیه) است.
🔻قطر به ویژه در جریان میانجیگری بین حماس و اسرائیل به شدت تحت فشار و هجمه مقامات و رسانههای غربی و صهیونیستی بوده است تا به میزبانی دفتر حماس در دوحه پایان دهد.
#قطر
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies