فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️بن سلمان و رونمایی از یک ابرپروژه دیگر!
🔺چندسالی است بن سلمان با اعلام ابرپروژه هایی چون نئوم، لاین، عربستان و خاورمیانه سبز، بلندترین برج جهان و اکنون بزرگترین فرودگاه جهان در ریاض نام خود و صندوق ارزی تحت کنترلش را در رسانه ها مطرح می کند.
🔺پروژه های اعلام شده در این هشت سال دیگر از شمار خارج شده اما واقعیت این است که پس از گذشت این سالها هنوز هیچ کدام از این پروژه ها نه به اتمام رسیده و نه حتی گزارشی از مراحل ساخت آن موجود است.
🔺از سوی دیگر اما چیزی که مردم عربستان آن را لمس کرده و جهان شاهد آن بود نه افتتاح این پروژه ها بلکه به زیر آب رفتن شهر جده و ایجاد تپه هایی از اتومبیلهای شهروندان به دلیل یک بارندگی بود که مناطق بسیاری از جهان شاهد بارندگیهایی بسیار شدیدتر از آن بوده ولی هیچ تصویری از خسارت یا آسیب آن منتشر نمی شود.
🔺فساد اداری و دولتی در عربستان به حدی است که پایان عملیات اجرایی پروژه خط آهن میان دو شهر مکه و مدینه و بهرهبرداری از آن به یک آرزو برای عربستانی ها تبدیل شده بود و در نهایت با تاخیری حدودا 20 ساله افتتاح شد.
#عربستان
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️قراردادهای گازی بلند مدت قطر؛ پس از قرارداد 27 ساله با چین اکنون قرارداد 15 ساله با آلمان!
🔺سعد الكعبی، وزیر انرژی قطر اعلام کرد که کشورش به توافقی درازمدت با آلمان برای صادرات گاز طبیعی مایع (ال ان جی) به این کشور دست یافته و شرکت دولتی نفت و گاز قطر «قطر انرژی» قرار است برای دستکم ۱۵ سال گاز طبیعی مایع به آلمان صادر کند.
🔺الكعبی در مورد توافق به دست آمده با برلین گفت: «آلمان بزرگترین بازار گاز در اروپا محسوب میشود و ما متعهد شدهایم که از امنیت آنها در حوزه انرژی حمایت کنیم و قطر از سال ۲۰۲۶ سالانه «تا دو میلیون تن ال ان جی» به ترمینال گازی برونزبوتل در شمال آلمان صادر خواهد کرد. این ترمینال گازی هماکنون در دست احداث است.
🔺آلمان به دنبال حمله نظامی روسیه به اوکراین تلاش کرد تا وابستگی خود به واردات گاز از روسیه را جبران کند. بنا به برخی گزارشها برلین و دوحه در جریان مذاکرات بر سر توافق به دستآمده در مورد مدت قرارداد و قیمت خرید گاز اختلافهایی داشتند.
🔺قطر اخیرا با امضای قراردادی ۲۷ ساله متعهد به تامین گاز طبیعی مایع چین نیز شده بود. این قرارداد «طولانی مدتترین» قرارداد تامین گاز در جهان توصیف شده است.
🔺قطر پس از روسیه و ایران دارای سومین ذخایر بزرگ گازی در جهان است.
#عربستان
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️آیا چین میتواند موازنه در رابطه میان ریاض و تهران را برقرار کند؟
قسمت اول
🔺آسیا تایمز: در میان اخبار آژانسهای اطلاعاتی آمریکا مبنی بر اینکه چین به طور فعال به برنامه توسعه موشکهای بالستیک عربستان سعودی کمک میکند، هنوز شواهدی مبنی بر تأسیسات توسعه موشکی ریاض و نقش چین در راهاندازی آن وجود ندارد.
🔺بسیاری این سوال را مطرح می کنند که آیا این همکاری ادعایی نشان دهنده تغییر در تعامل چین با خاورمیانه از ایران به سمت سعودی است. همچنین مشخص نیست که آیا پکن می تواند استراتژی متعادل کننده ای را در قبال این قدرت های منطقه ای حفظ کند یا خیر.
🔺ریاض به سه دلیل در حال حرکت به سمت تولید موشک های بالستیک خود برای تکمیل خریدهای خود در بازار بین المللی تسلیحات است.
🔺نخست تیرگی روابط عربستان و آمریکا است و این موضوع اختصاصی به دمکرات ها ندارد. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری خواه ایالات متحده نیز در سال ۲۰۱۸ به ملک سلمان هشدار داده بود که حکومت او بدون حمایت آمریکا «دو هفته دوام نخواهد آورد».
🔺دوم، ریاض علیرغم داشتن نیروهای مسلح مجهز، سیستم دفاع هوایی ضعیفی دارد که حمله به تأسیسات نفتی آرامکو باعث افشای این ضعف شد.
🔺مورد سوم اینکه رقیب اصلی منطقهای عربستان سعودی، ایران، به توانایی موشکی قدرتمندی دست یافته است.
🔺از دیدگاه سعودی، تنوع بخشیدن به خرید تسلیحات و دستیابی به فناوری موشک های بالستیک برای تقویت قابلیت های بازدارندگی، کاهش وابستگی خارجی و حفظ برابری با ایران ضروری است.
🔺اینجاست که چین اهمیت پیدا می کند. پکن اولین بار در سال ۱۹۸۸ موشکهای DF-۳A خود را با سوخت مایع به پادشاهی تحویل داد. سعودی در سال ۲۰۱۴ به طور علنی اعلام کرد که DF-۳A را در اختیار دارد، زمانی که یک گزارش خبری فاش کرد که پادشاهی در سال ۲۰۰۷ ده ها موشک سوخت جامد DF-۲۱ از پکن خریداری کرده است.
🔺این همکاری نظامی رو به رشد ممکن است به عنوان تغییر وفاداری چین میان سعودی و ایران به نظر برسد. اما تغییر در سیاست متعادل چین بعید به نظر می رسد و انتقال فناوری موشکی به سعودی با سیاست امنیت انرژی چین مطابقت دارد.
🔺انتقال فناوری موشکی چین به ریاض از تعامل این کشور با تهران جدا است. بررسی دقیق سیاست چین در منطقه نشان می دهد که این کشور وضعیت موجود بین دو کشور را ترجیح می دهد. در اصل، پکن همچنان متعهد به بهره برداری از اهداف سعودی برای تنوع بخشیدن به سبد واردات و صادرات خود به دور از کشورهای غربی، در میان درخواست های عمومی برای حمایت پیش شرط از تلاش های پادشاهی برای حل مسائل داخلی است.
🔺اما هیچ چیز نشان نمی دهد که چینی ها سعودی را به جای ایران انتخاب می کنند زیرا هر دو کشور برای چین اهمیت دارند. تلاش سعودی برای پرورش متحدان آسیایی نیز مستقیماً از جستجوی بازارهای جدید برای محصولات انرژی خود ناشی می شود.
#عربستان
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️آیا چین میتواند موازنه در رابطه میان ریاض و تهران را برقرار کند؟
قسمت دوم
🔺چین به عنوان بزرگترین کشور تولیدکننده و تشنه انرژی، بزرگترین خریدار انرژی ریاض است. چین بزرگترین شریک تجاری و مشتری انرژی سعودی با حجم تجارت دوجانبه ۸۷ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱ است. بدین ترتیب از اهمیت بیشتری نسبت به فروش ۲۴۵ میلیون دلاری اسلحه و انتقال فناوری برخوردار خواهد بود.
🔺با وجود این، کمک فناوری موشکی چین به سعودی، نقش ایران به عنوان برجسته ترین شریک استراتژیک پکن در منطقه را کاهش نخواهد داد. همکاری تهران برای موفقیت طرح کمربند و جاده پکن حیاتی است. موقعیت ایران در محل اتصال آسیای مرکزی، جنوب آسیا و خاورمیانه برای دسترسی به استپ بزرگتر آسیای مرکزی که پکن قصد دارد در حوزه نفوذ خود تحکیم کند، حیاتی است.
🔺بسیاری از ایرانیان ممکن است خرید موشکی عربستان سعودی را خیانت چین بدانند. اما تهران ترجیح پکن را برای روابط غیر خصمانه - اگر نگوییم دوستانه - در سراسر خلیج فارس به رسمیت می شناسد و جامعه استراتژیک ایران نیز کاملاً از موقعیت ژئواستراتژیک خود آگاه است و ملاحظات پکن را درک می کند. تعهد چین به سرمایه گذاری بیش از ۴۰۰ میلیارد دلار در ایران طی ۲۵ سال آینده آموزنده است. ایدئولوژی مستحکم ضد غربی تهران و بی اعتمادی به ایالات متحده، پکن را از قابلیت اطمینان آن در رقابت بزرگتر چین و آمریکا اطمینان می دهد. اگر چین به دنبال الحاق تایوان باشد، ایران از پکن حمایت خواهد کرد که به ناچار ایالات متحده را وارد صحنه خواهد کرد.
🔺از سوی دیگر، ریاض علیرغم وقفه در همکاری های اخیر، همچنان تحت نفوذ ایالات متحده است. ایالات متحده حتی عربستان سعودی و اسرائیل را در مورد برنامه هسته ای ایران آشتی داده است که نشان دهنده همکاری امنیتی نزدیک این کشور با ایالات متحده است. هرگونه همسویی مجدد با چین غیرمحتمل به نظر می رسد زیرا به معنای کنار گذاشتن چتر امنیتی ایالات متحده است.
🔺این یک عامل پایدار در سیاست خارجی عربستان از زمان قرارداد مشارکت استراتژیک آن با ایالات متحده در سال ۱۹۴۵ بوده است. برای ریاض دشوار است که وابستگی خود را به سخت افزار نظامی ایالات متحده قطع کند و به دنبال جایگزین کردن باشد، زیرا تغییر موقعیت به معنای تنگنا برای نیروهای مسلح این کشور از تدارکات حیاتی به ویژه برای نیروی هوایی آن است.
🔺تا زمانی که ریاض برای امنیت خود به واشنگتن وابسته باشد، خواستگاری چین از ریاض به قیمت تهران بعید است. اهمیت استراتژیک عربستان سعودی برای چین نیز در مقایسه با تهران کمرنگ است. اگرچه عربستان سعودی بزرگترین تامین کننده انرژی پکن است، اما این یک زنجیره وارداتی است که چین قصد دارد به آن تنوع ببخشد.
🔺آنچه که میتواند عملکرد متعادل پکن بین عربستان سعودی و ایران را مختل کند، تغییر سیاست ایالات متحده به دلیل سیاستهای سرسختانه اوپک پلاس است. این تصور که ایالات متحده به تدریج از منطقه جدا می شود، نادرست است. واشنگتن تنها با عقب نشینی از افغانستان متعهد به کاهش تعاملات نظامی خود در منطقه می شود نه اینکه به طور کلی برتری منطقه ای خود را واگذار کند.
🔺به نظر میرسد که چین همچنان میتواند به موقعیت اقتصادی خود در منطقه با اتکا به انرژی خلیج فارس و دسترسی به بازار ادامه دهد.
#عربستان
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️سعودی سپرده 3 میلیارد دلاری خود در پاکستان را تمدید کرد
🔺به گزارش روزنامه سعودی سبق، صندوق توسعه سعودی اعلام کرد به دستور ملک سلمان سپرده 3 میلیارد دلاری سعودی در بانک مرکزی پاکستان تمدید شد.
🔺در این بیانیه آمده، تمدید این سپرده در ادامه حمایت های پادشاهی سعودی از جمهوری اسلامی پاکستان انجام می شود و این سپرده با هدف حمایت از ذخایر ارزی پاکستان در مواجهه با پیامدهای اقتصادی همه گیری کرونا و همچنین رویارویی با چالش های خارجی به بخش های مختلف این کشور کمک کرده و پاکستان را قادر ساخته تا به رشد اقتصادی پایدار دست یابد.
🔺سعودی این مبلغ را در نوامبر سال 2021 به مدت یکسال در بانک مرکزی پاکستان سپرده گذاری کرد. دولت سعودی از این کمک ها به عنوان ابزاری جهت اعمال نفوذ خود استفاده می کند.
#عربستان
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️جشنواره ای با رنگ همجنسبازی در عربستان/سعودی از سانسور همجنسبازی کوتاه آمد ولی غربی ها از انتقادتشان نه!
🔺گاردین: با وجود اینکه برگزارکنندگان سعودی جشنواره فیلم دریای سرخ عربستان تعهد داده بودند که هیچگونه سانسوری برای فیلم های شرکت کننده در این جشنواره وجود نخواهد داشت و حتی فیلم های حاوی صحنه هایی از همجنس گرایی که طبق قوانین جاری سعودی جرم است، نیز می توانند در این جشنواره شرکت کنند اما این موضوع نیز نتوانست رهبران سعودی را از تیغ انتقاد غربی ها مصون بدارد.
🔺گاردین می نویسد، دومین دوره جشنواره دریای سرخ که اولین بار در سال 2021 برگزار شد، شاهد انتقاد از دولت سعودی مبنی بر استفاده از مقوله فرهنگ برای سفید کردن کارنامه سیاه خود در زمینه حقوق بشر بود.
🔺منتقدین معتقدند بن سلمان علیرغم اصلاحاتی در قوانین اجتماعی از جمله اجازه رانندگی به زنان اما وی بر افزایش اعدامها و سرکوب مخالفان سیاسی نظارت داشته و به دلیل وارد کردن سعودی در جنگ داخلی یمن به طور گسترده محکوم شده است. علاوه بر این طبق داده های اطلاعاتی آمریکا، او احتمالا دستور قتل جمال خاشقجی را صادر کرده است.
🔺مایکل پیج، معاون بخش خاورمیانه و شمال آفریقای دیده بان حقوق بشر، مقامات سعودی را متهم کرد که از "جشنواره های فرهنگی نیز به مانند رویدادهای ورزشی و دعوت از مشاهیر برای سفر به عربستان به عنوان ابزاری جهت سفید شویی تصویر وحشتناک خود در جهان استفاده می کنند.
🔺در پاسخ به این اتهامات، «محمد الترکی»، تهیه کننده و مدیر جشنواره دریای سرخ گفت که در انتقاد از برپایی جشنواره فیلم در عربستان، «اندکی ریاکاری غربی» وجود دارد. زیرا برگزاری چنین رویدادی در عربستان تا چند سال پیش غیرقابل تصور بود.
🔺الترکی در پاسخ به سوالی درباره حقوق همجنسگرایان نیز گفت که جشنواره سیاست عدم سانسور محتوای فیلمهای شرکتکننده را در پیش گرفته و به نظر من اگر سیاست سانسور فیلم ها را اتخاذ کنید، امکان برگزاری جشنواره بینالمللی فیلم وجود نخواهد داشت!
🔺درحالیکه «القفطان الأزرق» یکی از فیلم های شرکت کننده در جشنواره، داستان آن پیرامون یک خیاط همجنس گرای مراکشی است، الترکی خاطرنشان می کند که اجازه دادن به جشنواره برای نمایش فیلمهایی که با همجنسگرایی مرتبط هستند، این پارادوکس را ایجاد میکند که هتل ریتز کارلتون جده به عنوان محل میزبانی مهمانان جشنواره، به طور موقت از شمول قوانین مخالف همجنسگرایی در عربستان سعودی معاف میشود، در حالی که دولت چنین اقداماتی را در خارج آن جرمانگاری میکند!
🔺از دیگر مهمانان حاضر در جشنواره می توان به لوکا گوادانینو اشاره کرد که فیلم "Call Me By Your Name" (مرا به نام خودت صدا کن) که با موضوع عشق میان همجنس گرایان برنده جایزه اسکار شد را کارگردانی کرده است.
🔺جشنواره فیلم دریای سرخ با اینکه خود را "مستقل" توصیف می کند، اما به بودجه دولتی و حمایت شرکت های مرتبط با دولت وابسته است.
#عربستان
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️پس از مخالفت بحرینیها شاباک تدابیر امنیتی سفر هرتزوک را افزایش داد
🔺سفر هرتزوک، رئیس رژیم اشغالگر قدس به برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس، مردم بحرین را به خیابانها کشاند.
🔺در واکنش به این اعتراضات شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد سفر هرتزوگ به بحرین و امارات بر اساس برنامه ریزی ها انجام خواهد شد اما شاباک تصمیم دارد پس از مشاهده مخالفت جدی معارضان دولت بحرین با این سفر تدابیر امنیتی احتیاطی بیشتری اتخاذ نماید.
🔺این شبکه افزود در یکی از این اعتراضات هرتزوگ جنایتکاری توصیف شده که بحرینیها به وی خوشامد نخواهد گفت.
🔺قرار است هرتزوک در اولین سفر به بحرین، 4 دسامبر به دعوت حمد بن عیسی آل خلیفه پادشاه این کشور وارد منامه شود.
#بحرین
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️حمایت امارات از روسها، صدای آمریکاییها را در آورد!
🔺الخلیج الجدید: دولت آمریکا به دلیل عدم همکاری امارات در جنگ اوکراین، از این کشور گلایه کرد. امارات بعد از جنگ با اوکرین موضع دوستانه تری با روسیه در پیش گرفته است و تمایلی به همکاری با آمریکا برای تحت پیگرد قراردادن الیگارش روسیه ندارد و همین امر عامل گلایه آمریکا از امارات شده است.
🔺بسیاری از صاحبان املاک و مستغلات از جمله تجار نزدیک به «کرملین» که متهم یا محکوم به «جرم یا تحت تحریم های بین المللی» هستند در دبی به سر می برند و به نظر می رسد حضور روبه افزایش روس ها در امارات موجب ناامیدی واشنگتن شده است.
🔺این املاک که به پناهگاه امنی برای اموال روسها به دور از تحریم های بین المللی تبدیل شده، کانون جنگ دیپلماتیک میان واشنگتن و ابوظبی که متحد مهم آمریکا است را تشکیل می دهد.
#امارات
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️همجنسبازان در سعودی علنا به اعلام تمایلات خود می پردازند!
🔺درحالی که قطری ها به دلیل مخالفت با حضور نمادهای همجنسبازی در جام جهانی قطر، تحت فشار رسانه ها و بعضا سیاستمداران غربی و به خصوص آلمانی بودند، با حذف این تیم کارشناسان یکی از مهمترین برنامه ورزشی این کشور با روشی که خود آلمانی ها در ورود به قطر آن را ابداع کردند، آلمانیها را بدرقه نمودند.
🔺اما در همینحال تصاویر منتشر شده از جشن موسوم به میدل بیست عربستان نشان می دهد که همجنسبازان در سایه تغییر سیاست های سعودی دیگر نگرانیای از ابراز تمایلات خود حتی در ملاعام ندارند!
🔺اعتراض کاربران به اینگونه رفتارها در جشن های دولتی هیئت ترفیه هشتگ #میدل_بیست را برای ساعاتی به داغترین هشتگ توییتر عربستان تبدیل کرد.
#قطر #عربستان
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️بازداشت یکی از روحانیون سرشناس شیعه عربستان
🔺شیخ کاظم العَمری از شیعیان سرشناس عربستان در شهر مدینه بازداشت شد. ایشان فرزند و جانشین مرحوم آیة الله شیخ محمد علی العمری است که سالها رهبری و مسولیت امور اجتماعی و دینی شیعیان مدینه را برعهده داشت.
🔺شیخ کاظم عَمری پیش از این نیز چند بار توسط حکومت سعودی بازداشت شده بود که آخرین آن مربوط به تنها چند ماه پیش است.
🔺با وجود اینکه شیخ العمری از هرگونه فعالیت و اظهار نظر سیاسی دوری می کند و فعالیت هایش صرفا دینی و مذهبی می باشد، به نظر می رسد این بازداشت های مکرر در جهت کاستن از حضور و نفوذ وی در جامعه شیعیان مدینه منوره است.
🔺سعودی در آوریل سال جاری با هدف فشار بر شیخ عمری دو فرزند وی "محمد" و "رجایی" را بازداشت کرد که تاکنون در زندان بسر می برند.
#عربستان
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
6.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♨️ادامه اعتراضات بحرینی ها به سفر رئیس رژیم صهیونیستی به منامه
🔺اعتراضات مردم بحرین به سفر اسحاق هرتزوک صهیونیست به منامه همچنان ادامه دارد. بحرینی ها با وجود جو امنیتی شدید حاکم بر این کشور و سرکوب بی رحمانه هرگونه اعتراض چند روز است به راهپیمایی و مخالفت با این اعتراضات می پردازند.
#بحرین
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies