📌 کانال خبری تحلیلی مقاومت یمن
✍ نه تنها راه قدس از یمن میگذرد ، بلکه راه ظهور از یمن میگذرد
💠 المقاومة الیمنیة
🆔 t.me/moghavemat_yemen
♨️دولت جدید عراق تلاش برای میانجیگری میان ایران و سعودی را ادامه می دهد
🔺المعلومه: مهند الخزرجی، نماینده ائتلاف دولة القانون در پارلمان عراق با اشاره به دستاوردهای مهم سفر هفته پیش «محمد شیاع السودانی» نخستوزیر عراق به ایران، گفت که السودانی در این سفر بر اهمیت تداوم نزدیک شدن ایران و سعودی در چارچوب تلاشهای عراق در این خصوص تاکید کرد.
🔺الخزرجی افزود، سفر السودانی به تهران در شرایطی که همه کشورهای منطقه به آرامش نیاز دارند به ابعاد بسیار مهم سیاسی و نظامی منتهی شد. گامهای السودانی در راستای دستیابی به ثبات و کاهش تنش از طریق همکاریهای بینالمللی مشترک مانع کشانده شدن منطقه به جنگ میشود.
🔺این نماینده عراقی تصریح کرد «همکاری مشترک میان بغداد و تهران موجب ایجاد ثبات در منطقه و موید رویکرد دولت عراق در این مسیر خواهد بود». الخزرجی افزود که السودانی بر اتخاذ سیاست بی طرفی در قبال مسائل منطقهای و بین المللی و تداوم تحقق ایجاد نزدیکی میان سعودی و ایران در راستای تقویت روابط و کاهش تنش میان کشورهای منطقه تاکید کرد.
#عربستان
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️سعودی در کمتر از یک سال از صف مخالفان همجنسبازی به جرگه حامیان آن پیوست!
🔺در دسامبر 2021 و تنها در حدود یک سال پیش مقامات سعودی با انتقاد از قطعنامه سازمان ملل در مورد حقوق همجنسبازان تاکید کردند اجازه عرضه محصولاتی که مخالف فطرت سالم انسانی باشد را در عربستان نمی دهد و در صورت مشاهده این گونه محصولات آنها را از بازار جمع آوری خواهد کرد.
🔺چند روز پس از این بیانیه وزارت بازرگانی سعودی اعلام کرد که تیمهای نظارتی این وزراتخانه با کنترل اماکن تجاری در سراسر کشور، با عرضه هرگونه کالا یا محصولی که حاوی آرم، نوشته، رنگ، تصویر یا نماد مخالف فطرت پاک و اخلاق عمومی باشد، برخورد کرده و علاوه بر ضبط کالا مجازات قانونی را درباره آنان اعمال خواهد کرد.
🔺در همین رابطه عبدالله المعلمی نماینده سعودی در سازمان ملل، نیز گفته بود، سعودی و سایر کشورهای برادر و دوست تلاش کردند با بررسی متن قطعنامه بخش مرتبط با همجنسبازان را لغو کنند.
🔺در آوریل سال جاری میلادی نیز سعودی در موضعی ضد همجنسبازی از شرکت دیزنی خواسته بود نشانه های مربوط به همجنسبازی را از فیلم "Doctor Strange in the Multiverse of Madness" حذف کند تا این فیلم قابلیت نمایش در عربستان را داشته باشد.
🔺علاوه بر این عبدالعزیز آل الشیخ رئیس هیئت کبار علما و مفتی سعودی نیز همجنسبازی را زشت ترین جنایت خوانده بود.
🔺اما اکنون و با گذشت کمتر از یک سال از موضع گیری عادل الجبیر در سازمان ملل علیه همجنسبازی شاهد این هستیم که قرار است در جشنواره فیلم دریای سرخ فیلم هایی اکران شود که موضوع آن زندگی همجنسبازان و ترویج چنین گرایش هایی در عربستان است.
🔺نکته قابل تامل اینکه گاردین به نقل از مدیر برگزاری جشنواره نوشت، هتل ریتز کارلتون جده که محل استقرار کارگردانان، بازیگران و عوامل تهیه اینگونه فیلم ها هستند از اجرای قوانین سعودی مستثنی شده و کسی اجازه بازخواست آنان را طبق قوانین جاری کشور ندارد!
#عربستان
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️مقامات سعودی اصرار دارند نشان دهند عربستان تغییر کرد است
🔺واشنگتن پست: طی سالهای گذشته، عربستان شاهد تغییرات اجتماعی سریعی بوده که سؤالاتی را در مورد انگیزههای واقعی پشت این موضوع ایجاد میکند.
🔺با توجه به برنامهریزی مقامات سعودی برای آینده کشور پس از نفت و به کارگیری زنان در مشاغل عمومی، به نظر میرسد این پادشاهی مصمم به ایجاد تغییر واقعی یا حداقل متقاعد کردن جهان در این مورد است.
🔺اخیرا فدراسیون ورزش دانشجویان عربستان از دانشجویان خواسته بود تا به فعالیت های داوطلبانه روی بیاورند و بیش از 300 دانشجو در مسابقات گلف به عنوان داوطلب انتخاب شدند که اکثر آنها زن بودند.
🔺برای سالها، سعودی درهای خود را به روی بازدیدکنندگان از سراسر جهان بسته بود و مقامات اولین ویزای توریستی به این پادشاهی را در سال 2018 صادر کردند، همان سالی که ممنوعیت رانندگی و کار زنان در خارج از خانههایشان لغو شد.
🔺این اقدامات به عنوان بخشی از سیاست محمد بن سلمان حاکم واقعی سعودی بود که به زنان سعودی اجازه داد تا برای اولین بار ورزش کنند و در رویدادهای ورزشی شرکت کنند.
🔺از سوی دیگر حضور زنان در مشاغل مختلف نیز با تغییرات گسترده ای همراه بوده است. در فرودگاه بینالمللی ملک عبدالعزیز جده، کنترل گذرنامه تقریبا به طور کامل در اختیار زنان است. "آیا این نتیجه استخدام متفاوت است؟ یا به این دلیل که فرودگاهها اغلب اولین برداشت از یک مکان هستند زنان به صورت انبوه در آن به کار گرفته شده اند؟ "آیا این اولین چیزی است که مقامات میخواهند دیگران آن را ببینند؟
🔺اما زنان همچنان تحت قیمومیت مردان قرار دارند و اوت گذشته، یک زن عربستانی به دلیل توئیت های انتقادی از دولت به 34 سال زندان محکوم شد.
🔺زینب ابوالخیر که برادرش از سال 2014 به اتهام قاچاق مواد مخدر در یکی از زندان های سعودی به اعدام محکوم شده است، گفت: «مقامات سعودی می خواهند این گونه رفتار کنند زیرا باید صورت های خود را بشویند. مقامات سعودی در تلاش هستند تا تصویری را به جهان نشان دهند که عربستان تغییر کرده است.
#عربستان
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️امارات متحده عربی برای تقویت نیروهای نظامی خود به تخصص سربازان بازنشسته آمریکایی متکی است
👤نویسندگان: Craig Whitlock و Nate Jones
ترجمه و تلخیص: سید هاشم رضوی
✂️ برش هایی از متن
🔹جذاب ترین بازار کاری برای بازنشستگان نظامی آمریکا، یک کشور کوچک عربی در خلیج فارس است، که ارتش آن، عمدتا به مشاوره های نظامیان خارجی و مزدوران اتکا دارد. بنابه اسنادی که واشنگتن پست به آنها دست یافته، طی هفت سال گذشته، 280 بازنشسته ارتش آمریکا درخواست مجوز کار در امارات را داشته اند؛ و از این لحاظ امارات در صدر کشورهای مقصد قرار داشته است.
🔹این بازنشستگان ازجمله شامل ژنرال هایی است که در جنگ های آمریکا در خاورمیانه نقش داشته اند؛ مانند ژنرال بازنشسته نیروی دریایی، جیمز ماتیس، که به عنوان مشاور نظامی در امارات مشغول به کار بوده، و سپس به آمریکا بازگشت و وزیر دفاع دولت دونالد ترامپ شد.
🔹به نوشته واشنگتن پست، هجوم بازنشستگان نظامی آمریکایی آماده فروش دانش و تجربیات نظامی خود به یک قدرت خارجی، آن هم با موافقت پنتاگون و وزارت خارجه آمریکا، به این کشور نفت خیز کوچک کمک کرده تا -به گفته برخی کارشناسان- قوی ترین ارتش جهان عرب را تشکیل دهد.
🔹امارات از بیم رسیدن بهار عربی به خاک خود، از یک دهه پیش هزینه ها و ساخت و سازهای نظامی را افزایش داد. از آن زمان، نیروهای دولتی و شرکتهای دفاعی، آمریکاییهای بازنشسته را در مشاغل استخدام کرده و به آنها مشوقهای مالی دو یا سه برابر درآمدشان در آمریکا ارائه کردند.
🔹بنیاد Freedom House، امارات را یکی از کشورهای با کمترین سطح آزادی در جهان طبقهبندی کرد؛ که فاقد انتخابات، احزاب سیاسی و قوه قضائیه مستقل بوده و انتقاد از دولت و فعالیت اتحادیههای کارگری نیز ممنوع است.
امارات توانست با پیوند دادن خود با پنتاگون، بر انتقادات از سوابق حقوق بشری اش غلبه کند.
🔗متن کامل این یادداشت را اینجا بخوانید.
#امارات
🔸مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
🔰 اقدامات به ظاهر اسلامی امیر زیرک قطر در جام جهانی منجر به ایجاد فضایی در کشورهای منطقه شده که ارزشهای اسلامی با صراحت مطرح میشود. و این مساله به ضرر عربستان و بن سلمان است.
امیر زیرک قطر با این اقدامات دنبال ایجاد این فضا در عربستان به منظور ایجاد چالش بردای بنسلمان است. بن سلمان در راستای سیاستهای تحمیق (نه اصلاحی) دنبال ایجاد مشروعیت برای خود خارج از فضای مشروعیت بخش سنتی در عربستان مانند قبایل و اقدامات اسلامی است.
بنسلمان با این اقدامات سعی داشته که خود را به عنوان مصلح به جهان بهخصوص غربیها معرفی کند. البته برای غربیها فقط منافع اهمیت دارد و دنبال ارزشهای اسلامی نیستند.
به هر حال امیر زیرک قطر اگرچه در ظاهر بن سلمان را در افتتاحیه جام جهانی در کنار خود مینشاند، ولی با هر حرکت خود دنبال ضربهای به او است.
به قول دوستی قبایل عرب کینه صدها ساله از هم را فراموش نمیکنند چه برسد به اقدام محاصره قطر که همین دو سه سال پیش اتفاق افتاد.
ایجاد فضایی مانند فضای عمان که در کویت هم مشابه آن را دیدم قطعا در عربستان پررنگتر خواهد بود و تبدیل به یک چالش بزرگ برای بنسلمان خواهد شد.
بن سلمان یا باید قید چهره مصلح خود در جهان را بزند یا اینکه با چالشهای بزرگ در داخل مبارزه کند.
⭕️ @OmanST
♨️رئیس امارات به دیدار امیر قطر رفت
🔺محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات، روز دوشنبه برای اولین بار از زمان به قدرت رسیدن در ماه می گذشته در سفری رسمی وارد قطر شد و در فرودگاه بین المللی حمد دوحه مورد استقبال تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر قرار گرفت. پیش از این امیر قطر در اردیبهشت ماه برای تسلیت مرگ خلیفه بن زاید امیر پیشین قطر به امارات رفته بود.
🔺بن زاید در توییتی نوشت، وارد دوحهای شدم که میزبانی جام جهانی فوتبال را با موفقیت برگزار می کند. این افتخار را به برادرم تمیم بن حمد و ملت برادر قطر تبریک می گوییم و برای آنها آرزوی موفقیت روزافزون دارم. خوشحالم که در مورد روابط برادرانه و راه های تقویت و توسعه آن به گونه ای که در خدمت منافع مشترکمان باشد، بحث و گفتگو کردم.
🔺پس از بحرانی که در ژوئن 2017 با محاصره و تحریم قطر از سوی سعودی، امارات، بحرین و مصر آغاز شد روابط این کشورها با قطر با برگزاری اجلاس العلا در عربستان در اوایل سال 2021 رو به بهبودی گذاشت. پس از این اجلاس این روند کم و بیش ادامه داشته است. هر چند بهبود روابط قطر با سعودی و امارات نسبت به دیگر کشورها سریعتر بوده اما همچنان گمانهزنی هایی بر وجود اختلافات میان دو طرف حکایت دارند.
🔺از میان کشورهای تحریم کننده قطر، بحرین هنوز نتوانسته روابط خود را به سطح پیش از تحریم برساند. بی میلی قطر به عادی سازی روابط با بحرین به حدی بوده که پروازهای میان دو کشور که در سال 2017 لغو شد هنوز برقرار نشده و هواداران فوتبال بحرینی برای تماشای بازیهای جام جهانی قطر مجبور هستند از طریق عربستان یا با پرواز از کشوری ثالث به سفر قطر کنند!
🔺اما به طور کلی و در ظاهر، طی دو سال گذشته، روابط قطر و امارات به طور پیوسته بهبود یافته است، زیرا دو طرف دیدارهایی داشتند که مهمترین آن استقبال امیر قطر در اواخر ژوئن از شیخ طحنون بن زاید، مشاور امنیت ملی امارات بود.
#قطر #امارات
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️حماس: شرم آور است حاکم کشوری که به حمایت از فلسطین شهره بوده از رهبر تروریست ها میزبانی کند
🔺رئیس جمهور رژیم صهیونیستی پس از اعتراضات چندروزه مردم بحرین وارد این کشور شد اما مورد استقبال گرم خاندان حاکم بر این جزیره قرار گرفت. این سفر را علاوه بر بحرینی ها، گروه های فلسطینی نیز محکوم کردند.
🔺سخنگوی جهاد اسلامی سفر هرتزوگ به بحرین یا هر کشور اسلامی و عربی دیگر خنجری به ملت فلسطین و خیانت به مسئله نخست جهان اسلام و عرب خواند و افزود، دشمن صهیونیستی تلاش میکند تا از رهگذر این سفر و اقداماتی مشابه بر جنایات تروریستی خود علیه ملت فلسطین و تشدید قتل و کشتار فلسطینیان در کرانه باختری و قدس سرپوش بگذارد.
🔺وی ضمن تمجید از مخالفت قاطع ملت بحرین با سفر شوم هرتزوگ، تمامی ملت های اسلامی و عربی را به مخالفت با عادی سازی روابط با اشغالگران و مقابله با تلاش های این رژیم برای نفوذ به منطقه فراخواند.
🔺رئیساداره سیاسی و روابط خارجی حماس در غزه نیز گفت، این یک اقدام شرم آور و محکوم شده است که ببینیم یک حاکم عربی از یک رئیسنژادپرست اسرائیلی و رهبر بزرگترین گروه تروریستی در پایتخت یک کشور عربی که در طول تاریخ به حمایت از فلسطین شهرت داشته است، استقبال کند. این اقدام در زمانی اتفاق میافتد که خون جوانان ما هر روز به دست صهیونیستها در شهرها و روستاهای فلسطین ریخته میشود و حرمت مقدسات به ویژه مسجدالاقصی به دست فاشیستها زیر پا گذاشته میشود.»
#بحرین
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️هرتزوگ وارد امارات شد، محمد بن زاید به قطر رفت!
🔺اسحاق هرتزوگ رئیس رژیم صهیونیستی روز دوشنبه و پس از سفری یک روزه به بحرین وارد ابوظبی شد و در فرودگاه مورد استقبال عبدالله بن زاید وزیر خارجه امارات قرار گرفت و سپس به دیدار محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات رفت.
🔺به گفته اماراتی ها در این دیدار در مورد تقویت روابط میان امارات و رژیم و مسیرهای ارتقای توسعه و صلح گفتگو شد. همچنین هرتزوگ در «نشست فضایی ابوظبی» که توسط آژانس فضایی امارات شرکت کرد.
🔺این دومین سفر هرتزوگ به امارات است و اولین بار در ماه ژانویه و در حدود 10 ماه قبل به امارات سفر کرده بود. سفری که با پرتاب چند موشک انصارالله به امارات همراه شد.
🔺نكته قابل تامل سفر همزمانی سفر هرتزوگ به امارات و سفر محمد بن زاید به قطر است! همچنین اکانت بن زاید در توییتر که سفر وی را به قطر در دو توییت به زبان های عربی و انگلیسی پوشش داده، هیچ اشاره ای به سفر هرتزوگ به امارات نکرده است!
#امارات
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️سفر رئیس جمهور چین به عربستان و آینده روابط سعودی و ایالات متحده
🔺سی ان ان: انتظار می رود شی جین پینگ، رئیس جمهور چین برای سفری دو روزه در بحبوحه تنش های شدید میان ایالات متحده و سعودی، روز پنجشنبه وارد عربستان شود. سفر شی جین پینگ به ریاض شامل نشست چین و اعراب و کنفرانس چین و کشورهای خلیج فارس خواهد بود.
🔺به گفته یک دیپلماتیک عرب این دیدار "نقطه عطفی" برای روابط اعراب و چین توصیف است و پیش بینی می شود حداقل 14 تن از سران کشورهای عربی در اجلاس سران چین و اعراب شرکت کنند.
🔺شایعه سفر رئیس جمهور چین به بزرگترین متحد آمریکا در خاورمیانه از ماه ها پیش مطرح شده بود اما از سوی دولت های سعودی و چین تایید نشد و پکن هیچ اطلاعیه رسمی در مورد این سفر نداده است. اما دولت سعودی بدون تایید تاریخ دقیق، فرم های ثبت نام را برای خبرنگاران جهت پوشش خبری این نشست ارسال کرده است.
🔺ایالات متحده و سعودی هنوز بر سر تولید نفت با هم اختلاف دارند که در اکتبر با لفاظی های شدید و اتهامات متقابل هنگامی به اوج خود رسید که اوپک پلاس در تلاش برای تثبیت قیمت ها با وجود مخالفت آمریکاییها تولید خود را دو میلیون بشکه در روز کاهش داد.
🔺چین، غول اقتصادی شرق، با ایالات متحده بر سر تایوان که جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده چندین بار متعهد شده است که در صورت حمله چین از آن محافظت کند، اختلاف دارد. با این حال، چین و سعودی مواضع متفاوتی در قبال غرب در مورد جنگ اوکراین اتخاذ کرده اند.
🔺اما هر دو در موضوع حمایت از تحریم های علیه روسیه خودداری کردند و ریاض تأیید کرد که مسکو شریک اصلی در تولید انرژی است و باید در مورد تصمیمات اوپک پلاس با او مشورت شود. پس از کاهش شدید تولید نفت در ماه گذشته، برخی از مقامات آمریکایی سعودی را به کمک به روسیه و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در جنگ با اوکراین متهم کردند.
🔺از سوی دیگر تحلیلگران به رویترز گفتند که محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی در این هفته میزبان رهبر چین در برهه حساسی از روابط آمریکا و سعودی است که نشان دهنده عزم ریاض برای مقابله با نظم جهانی قطبی شده بدون توجه به خواست متحدان غربی خود است. .
🔺شاهزاده محمد برای نمایش قدرت به عنوان کسی که مشتاق رهبری جهان عرب است، در سفر رئیس جمهور شی جین پینگ، حکمرانان سراسر خاورمیانه و شمال آفریقا را برای نشست چین و اعراب گرد هم خواهد آورد. اگرچه ایالات متحده همچنان شریک مطلوب کشورهای خلیج فارس است که برای امنیتش به آن وابسته هستند، اما ریاض در حال ترسیم یک سیاست خارجی است که در خدمت تحول اقتصادی ملی خود است، زیرا جهان از هیدروکربن ها که شریان حیات عربستان سعودی است، دور می شود. اما قطعاً این خطر وجود دارد که گسترش روابط با چین نتیجه معکوس داشته باشد و منجر به شکاف بیشتر در روابط آمریکا و سعودی شود.
🔺سفر شی جینپینگ در زمانی انجام می شود که روابط ایالات متحده و سعودی در پایین ترین حد خود قرار دارد و عدم اطمینان بر بازارهای جهانی انرژی سایه افکنده و غرب سقفی بر قیمت نفت روسیه اعمال می کند و در زمانی که واشنگتن با احتیاط به نفوذ فزاینده چین در بازار نفت چشم دوخته است.
#عربستان
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️کاخ سفید: از کشورهای دیگر نمیخواهیم میان ما و چین یکی را انتخاب کنند!
🔺سی ان ان: جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی در کاخ سفید طی کنفرانسی مطبوعاتی در پاسخ به این سوال که آیا سفر رئیس جمهور چین به عربستان به ویژه پس از اظهارات جو بایدن رئیس جمهور آمریکا مبنی بر عدم خروج کشورش از منطقه و فرصت دادن به چین و روسیه برای پر کردن این خلا، چالش مستقیمی با منافع آمریکا در منطقه است یا خیر؟ گفت، "رهبران خارجی، همانطور که می دانید، به کشورهای مختلف سفر می کنند و روابط دوجانبه دارند"!
🔺وی افزود: "ما هرگز از کشوری نخواسته ایم که میان ایالات متحده و چین یکی را انتخاب کند. بنابراین، اگر دوستان و شرکای ما در خاورمیانه بخواهند با رئیس جمهور شی جین پینگ ملاقات کنند و در مورد طیف وسیعی از مسائل با او صحبت کنند، مطمئناً این حق آنهاست و ما به آن احترام می گذاریم."
🔺کربی توضیح داد که آنچه ایالات متحده روی آن تمرکز دارد، "روابط و منافع امنیتی خود در خاورمیانه، در سطوح دوجانبه و چندجانبه" است.
🔺کربی به سفر جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به عربستان در جولای گذشته اشاره کرد و گفت: "دلیل بزرگی وجود دارد که چرا رئیس جمهور در تابستان به آنجا رفت و چرا ما به ارتباط خود ادامه خواهیم داد. مسائل زیادی در خاورمیانه وجود دارد که به ما مربوط است و منحصر به امنیت انرژی نیست.»
#عربستان
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
✅ به جمع همراهان اندیشکده مرصاد در فضای مجازی بپیوندید:
⚜️ کانالهای رسمی اندیشکده
https://t.me/mersadcss
https://ble.ir/mersadcss
https://eitaa.com/mersadcss
🌐 پایگاه اطلاع رسانی اندیشکده
https://mersadcss.com
©️ @mersadcss 🔷🔷🔷