♨️مقامات سعودی اصرار دارند نشان دهند عربستان تغییر کرد است
🔺واشنگتن پست: طی سالهای گذشته، عربستان شاهد تغییرات اجتماعی سریعی بوده که سؤالاتی را در مورد انگیزههای واقعی پشت این موضوع ایجاد میکند.
🔺با توجه به برنامهریزی مقامات سعودی برای آینده کشور پس از نفت و به کارگیری زنان در مشاغل عمومی، به نظر میرسد این پادشاهی مصمم به ایجاد تغییر واقعی یا حداقل متقاعد کردن جهان در این مورد است.
🔺اخیرا فدراسیون ورزش دانشجویان عربستان از دانشجویان خواسته بود تا به فعالیت های داوطلبانه روی بیاورند و بیش از 300 دانشجو در مسابقات گلف به عنوان داوطلب انتخاب شدند که اکثر آنها زن بودند.
🔺برای سالها، سعودی درهای خود را به روی بازدیدکنندگان از سراسر جهان بسته بود و مقامات اولین ویزای توریستی به این پادشاهی را در سال 2018 صادر کردند، همان سالی که ممنوعیت رانندگی و کار زنان در خارج از خانههایشان لغو شد.
🔺این اقدامات به عنوان بخشی از سیاست محمد بن سلمان حاکم واقعی سعودی بود که به زنان سعودی اجازه داد تا برای اولین بار ورزش کنند و در رویدادهای ورزشی شرکت کنند.
🔺از سوی دیگر حضور زنان در مشاغل مختلف نیز با تغییرات گسترده ای همراه بوده است. در فرودگاه بینالمللی ملک عبدالعزیز جده، کنترل گذرنامه تقریبا به طور کامل در اختیار زنان است. "آیا این نتیجه استخدام متفاوت است؟ یا به این دلیل که فرودگاهها اغلب اولین برداشت از یک مکان هستند زنان به صورت انبوه در آن به کار گرفته شده اند؟ "آیا این اولین چیزی است که مقامات میخواهند دیگران آن را ببینند؟
🔺اما زنان همچنان تحت قیمومیت مردان قرار دارند و اوت گذشته، یک زن عربستانی به دلیل توئیت های انتقادی از دولت به 34 سال زندان محکوم شد.
🔺زینب ابوالخیر که برادرش از سال 2014 به اتهام قاچاق مواد مخدر در یکی از زندان های سعودی به اعدام محکوم شده است، گفت: «مقامات سعودی می خواهند این گونه رفتار کنند زیرا باید صورت های خود را بشویند. مقامات سعودی در تلاش هستند تا تصویری را به جهان نشان دهند که عربستان تغییر کرده است.
#عربستان
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️امارات متحده عربی برای تقویت نیروهای نظامی خود به تخصص سربازان بازنشسته آمریکایی متکی است
👤نویسندگان: Craig Whitlock و Nate Jones
ترجمه و تلخیص: سید هاشم رضوی
✂️ برش هایی از متن
🔹جذاب ترین بازار کاری برای بازنشستگان نظامی آمریکا، یک کشور کوچک عربی در خلیج فارس است، که ارتش آن، عمدتا به مشاوره های نظامیان خارجی و مزدوران اتکا دارد. بنابه اسنادی که واشنگتن پست به آنها دست یافته، طی هفت سال گذشته، 280 بازنشسته ارتش آمریکا درخواست مجوز کار در امارات را داشته اند؛ و از این لحاظ امارات در صدر کشورهای مقصد قرار داشته است.
🔹این بازنشستگان ازجمله شامل ژنرال هایی است که در جنگ های آمریکا در خاورمیانه نقش داشته اند؛ مانند ژنرال بازنشسته نیروی دریایی، جیمز ماتیس، که به عنوان مشاور نظامی در امارات مشغول به کار بوده، و سپس به آمریکا بازگشت و وزیر دفاع دولت دونالد ترامپ شد.
🔹به نوشته واشنگتن پست، هجوم بازنشستگان نظامی آمریکایی آماده فروش دانش و تجربیات نظامی خود به یک قدرت خارجی، آن هم با موافقت پنتاگون و وزارت خارجه آمریکا، به این کشور نفت خیز کوچک کمک کرده تا -به گفته برخی کارشناسان- قوی ترین ارتش جهان عرب را تشکیل دهد.
🔹امارات از بیم رسیدن بهار عربی به خاک خود، از یک دهه پیش هزینه ها و ساخت و سازهای نظامی را افزایش داد. از آن زمان، نیروهای دولتی و شرکتهای دفاعی، آمریکاییهای بازنشسته را در مشاغل استخدام کرده و به آنها مشوقهای مالی دو یا سه برابر درآمدشان در آمریکا ارائه کردند.
🔹بنیاد Freedom House، امارات را یکی از کشورهای با کمترین سطح آزادی در جهان طبقهبندی کرد؛ که فاقد انتخابات، احزاب سیاسی و قوه قضائیه مستقل بوده و انتقاد از دولت و فعالیت اتحادیههای کارگری نیز ممنوع است.
امارات توانست با پیوند دادن خود با پنتاگون، بر انتقادات از سوابق حقوق بشری اش غلبه کند.
🔗متن کامل این یادداشت را اینجا بخوانید.
#امارات
🔸مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
🔰 اقدامات به ظاهر اسلامی امیر زیرک قطر در جام جهانی منجر به ایجاد فضایی در کشورهای منطقه شده که ارزشهای اسلامی با صراحت مطرح میشود. و این مساله به ضرر عربستان و بن سلمان است.
امیر زیرک قطر با این اقدامات دنبال ایجاد این فضا در عربستان به منظور ایجاد چالش بردای بنسلمان است. بن سلمان در راستای سیاستهای تحمیق (نه اصلاحی) دنبال ایجاد مشروعیت برای خود خارج از فضای مشروعیت بخش سنتی در عربستان مانند قبایل و اقدامات اسلامی است.
بنسلمان با این اقدامات سعی داشته که خود را به عنوان مصلح به جهان بهخصوص غربیها معرفی کند. البته برای غربیها فقط منافع اهمیت دارد و دنبال ارزشهای اسلامی نیستند.
به هر حال امیر زیرک قطر اگرچه در ظاهر بن سلمان را در افتتاحیه جام جهانی در کنار خود مینشاند، ولی با هر حرکت خود دنبال ضربهای به او است.
به قول دوستی قبایل عرب کینه صدها ساله از هم را فراموش نمیکنند چه برسد به اقدام محاصره قطر که همین دو سه سال پیش اتفاق افتاد.
ایجاد فضایی مانند فضای عمان که در کویت هم مشابه آن را دیدم قطعا در عربستان پررنگتر خواهد بود و تبدیل به یک چالش بزرگ برای بنسلمان خواهد شد.
بن سلمان یا باید قید چهره مصلح خود در جهان را بزند یا اینکه با چالشهای بزرگ در داخل مبارزه کند.
⭕️ @OmanST
♨️رئیس امارات به دیدار امیر قطر رفت
🔺محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات، روز دوشنبه برای اولین بار از زمان به قدرت رسیدن در ماه می گذشته در سفری رسمی وارد قطر شد و در فرودگاه بین المللی حمد دوحه مورد استقبال تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر قرار گرفت. پیش از این امیر قطر در اردیبهشت ماه برای تسلیت مرگ خلیفه بن زاید امیر پیشین قطر به امارات رفته بود.
🔺بن زاید در توییتی نوشت، وارد دوحهای شدم که میزبانی جام جهانی فوتبال را با موفقیت برگزار می کند. این افتخار را به برادرم تمیم بن حمد و ملت برادر قطر تبریک می گوییم و برای آنها آرزوی موفقیت روزافزون دارم. خوشحالم که در مورد روابط برادرانه و راه های تقویت و توسعه آن به گونه ای که در خدمت منافع مشترکمان باشد، بحث و گفتگو کردم.
🔺پس از بحرانی که در ژوئن 2017 با محاصره و تحریم قطر از سوی سعودی، امارات، بحرین و مصر آغاز شد روابط این کشورها با قطر با برگزاری اجلاس العلا در عربستان در اوایل سال 2021 رو به بهبودی گذاشت. پس از این اجلاس این روند کم و بیش ادامه داشته است. هر چند بهبود روابط قطر با سعودی و امارات نسبت به دیگر کشورها سریعتر بوده اما همچنان گمانهزنی هایی بر وجود اختلافات میان دو طرف حکایت دارند.
🔺از میان کشورهای تحریم کننده قطر، بحرین هنوز نتوانسته روابط خود را به سطح پیش از تحریم برساند. بی میلی قطر به عادی سازی روابط با بحرین به حدی بوده که پروازهای میان دو کشور که در سال 2017 لغو شد هنوز برقرار نشده و هواداران فوتبال بحرینی برای تماشای بازیهای جام جهانی قطر مجبور هستند از طریق عربستان یا با پرواز از کشوری ثالث به سفر قطر کنند!
🔺اما به طور کلی و در ظاهر، طی دو سال گذشته، روابط قطر و امارات به طور پیوسته بهبود یافته است، زیرا دو طرف دیدارهایی داشتند که مهمترین آن استقبال امیر قطر در اواخر ژوئن از شیخ طحنون بن زاید، مشاور امنیت ملی امارات بود.
#قطر #امارات
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️حماس: شرم آور است حاکم کشوری که به حمایت از فلسطین شهره بوده از رهبر تروریست ها میزبانی کند
🔺رئیس جمهور رژیم صهیونیستی پس از اعتراضات چندروزه مردم بحرین وارد این کشور شد اما مورد استقبال گرم خاندان حاکم بر این جزیره قرار گرفت. این سفر را علاوه بر بحرینی ها، گروه های فلسطینی نیز محکوم کردند.
🔺سخنگوی جهاد اسلامی سفر هرتزوگ به بحرین یا هر کشور اسلامی و عربی دیگر خنجری به ملت فلسطین و خیانت به مسئله نخست جهان اسلام و عرب خواند و افزود، دشمن صهیونیستی تلاش میکند تا از رهگذر این سفر و اقداماتی مشابه بر جنایات تروریستی خود علیه ملت فلسطین و تشدید قتل و کشتار فلسطینیان در کرانه باختری و قدس سرپوش بگذارد.
🔺وی ضمن تمجید از مخالفت قاطع ملت بحرین با سفر شوم هرتزوگ، تمامی ملت های اسلامی و عربی را به مخالفت با عادی سازی روابط با اشغالگران و مقابله با تلاش های این رژیم برای نفوذ به منطقه فراخواند.
🔺رئیساداره سیاسی و روابط خارجی حماس در غزه نیز گفت، این یک اقدام شرم آور و محکوم شده است که ببینیم یک حاکم عربی از یک رئیسنژادپرست اسرائیلی و رهبر بزرگترین گروه تروریستی در پایتخت یک کشور عربی که در طول تاریخ به حمایت از فلسطین شهرت داشته است، استقبال کند. این اقدام در زمانی اتفاق میافتد که خون جوانان ما هر روز به دست صهیونیستها در شهرها و روستاهای فلسطین ریخته میشود و حرمت مقدسات به ویژه مسجدالاقصی به دست فاشیستها زیر پا گذاشته میشود.»
#بحرین
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️هرتزوگ وارد امارات شد، محمد بن زاید به قطر رفت!
🔺اسحاق هرتزوگ رئیس رژیم صهیونیستی روز دوشنبه و پس از سفری یک روزه به بحرین وارد ابوظبی شد و در فرودگاه مورد استقبال عبدالله بن زاید وزیر خارجه امارات قرار گرفت و سپس به دیدار محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات رفت.
🔺به گفته اماراتی ها در این دیدار در مورد تقویت روابط میان امارات و رژیم و مسیرهای ارتقای توسعه و صلح گفتگو شد. همچنین هرتزوگ در «نشست فضایی ابوظبی» که توسط آژانس فضایی امارات شرکت کرد.
🔺این دومین سفر هرتزوگ به امارات است و اولین بار در ماه ژانویه و در حدود 10 ماه قبل به امارات سفر کرده بود. سفری که با پرتاب چند موشک انصارالله به امارات همراه شد.
🔺نكته قابل تامل سفر همزمانی سفر هرتزوگ به امارات و سفر محمد بن زاید به قطر است! همچنین اکانت بن زاید در توییتر که سفر وی را به قطر در دو توییت به زبان های عربی و انگلیسی پوشش داده، هیچ اشاره ای به سفر هرتزوگ به امارات نکرده است!
#امارات
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️سفر رئیس جمهور چین به عربستان و آینده روابط سعودی و ایالات متحده
🔺سی ان ان: انتظار می رود شی جین پینگ، رئیس جمهور چین برای سفری دو روزه در بحبوحه تنش های شدید میان ایالات متحده و سعودی، روز پنجشنبه وارد عربستان شود. سفر شی جین پینگ به ریاض شامل نشست چین و اعراب و کنفرانس چین و کشورهای خلیج فارس خواهد بود.
🔺به گفته یک دیپلماتیک عرب این دیدار "نقطه عطفی" برای روابط اعراب و چین توصیف است و پیش بینی می شود حداقل 14 تن از سران کشورهای عربی در اجلاس سران چین و اعراب شرکت کنند.
🔺شایعه سفر رئیس جمهور چین به بزرگترین متحد آمریکا در خاورمیانه از ماه ها پیش مطرح شده بود اما از سوی دولت های سعودی و چین تایید نشد و پکن هیچ اطلاعیه رسمی در مورد این سفر نداده است. اما دولت سعودی بدون تایید تاریخ دقیق، فرم های ثبت نام را برای خبرنگاران جهت پوشش خبری این نشست ارسال کرده است.
🔺ایالات متحده و سعودی هنوز بر سر تولید نفت با هم اختلاف دارند که در اکتبر با لفاظی های شدید و اتهامات متقابل هنگامی به اوج خود رسید که اوپک پلاس در تلاش برای تثبیت قیمت ها با وجود مخالفت آمریکاییها تولید خود را دو میلیون بشکه در روز کاهش داد.
🔺چین، غول اقتصادی شرق، با ایالات متحده بر سر تایوان که جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده چندین بار متعهد شده است که در صورت حمله چین از آن محافظت کند، اختلاف دارد. با این حال، چین و سعودی مواضع متفاوتی در قبال غرب در مورد جنگ اوکراین اتخاذ کرده اند.
🔺اما هر دو در موضوع حمایت از تحریم های علیه روسیه خودداری کردند و ریاض تأیید کرد که مسکو شریک اصلی در تولید انرژی است و باید در مورد تصمیمات اوپک پلاس با او مشورت شود. پس از کاهش شدید تولید نفت در ماه گذشته، برخی از مقامات آمریکایی سعودی را به کمک به روسیه و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در جنگ با اوکراین متهم کردند.
🔺از سوی دیگر تحلیلگران به رویترز گفتند که محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی در این هفته میزبان رهبر چین در برهه حساسی از روابط آمریکا و سعودی است که نشان دهنده عزم ریاض برای مقابله با نظم جهانی قطبی شده بدون توجه به خواست متحدان غربی خود است. .
🔺شاهزاده محمد برای نمایش قدرت به عنوان کسی که مشتاق رهبری جهان عرب است، در سفر رئیس جمهور شی جین پینگ، حکمرانان سراسر خاورمیانه و شمال آفریقا را برای نشست چین و اعراب گرد هم خواهد آورد. اگرچه ایالات متحده همچنان شریک مطلوب کشورهای خلیج فارس است که برای امنیتش به آن وابسته هستند، اما ریاض در حال ترسیم یک سیاست خارجی است که در خدمت تحول اقتصادی ملی خود است، زیرا جهان از هیدروکربن ها که شریان حیات عربستان سعودی است، دور می شود. اما قطعاً این خطر وجود دارد که گسترش روابط با چین نتیجه معکوس داشته باشد و منجر به شکاف بیشتر در روابط آمریکا و سعودی شود.
🔺سفر شی جینپینگ در زمانی انجام می شود که روابط ایالات متحده و سعودی در پایین ترین حد خود قرار دارد و عدم اطمینان بر بازارهای جهانی انرژی سایه افکنده و غرب سقفی بر قیمت نفت روسیه اعمال می کند و در زمانی که واشنگتن با احتیاط به نفوذ فزاینده چین در بازار نفت چشم دوخته است.
#عربستان
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️کاخ سفید: از کشورهای دیگر نمیخواهیم میان ما و چین یکی را انتخاب کنند!
🔺سی ان ان: جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی در کاخ سفید طی کنفرانسی مطبوعاتی در پاسخ به این سوال که آیا سفر رئیس جمهور چین به عربستان به ویژه پس از اظهارات جو بایدن رئیس جمهور آمریکا مبنی بر عدم خروج کشورش از منطقه و فرصت دادن به چین و روسیه برای پر کردن این خلا، چالش مستقیمی با منافع آمریکا در منطقه است یا خیر؟ گفت، "رهبران خارجی، همانطور که می دانید، به کشورهای مختلف سفر می کنند و روابط دوجانبه دارند"!
🔺وی افزود: "ما هرگز از کشوری نخواسته ایم که میان ایالات متحده و چین یکی را انتخاب کند. بنابراین، اگر دوستان و شرکای ما در خاورمیانه بخواهند با رئیس جمهور شی جین پینگ ملاقات کنند و در مورد طیف وسیعی از مسائل با او صحبت کنند، مطمئناً این حق آنهاست و ما به آن احترام می گذاریم."
🔺کربی توضیح داد که آنچه ایالات متحده روی آن تمرکز دارد، "روابط و منافع امنیتی خود در خاورمیانه، در سطوح دوجانبه و چندجانبه" است.
🔺کربی به سفر جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به عربستان در جولای گذشته اشاره کرد و گفت: "دلیل بزرگی وجود دارد که چرا رئیس جمهور در تابستان به آنجا رفت و چرا ما به ارتباط خود ادامه خواهیم داد. مسائل زیادی در خاورمیانه وجود دارد که به ما مربوط است و منحصر به امنیت انرژی نیست.»
#عربستان
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
✅ به جمع همراهان اندیشکده مرصاد در فضای مجازی بپیوندید:
⚜️ کانالهای رسمی اندیشکده
https://t.me/mersadcss
https://ble.ir/mersadcss
https://eitaa.com/mersadcss
🌐 پایگاه اطلاع رسانی اندیشکده
https://mersadcss.com
©️ @mersadcss 🔷🔷🔷
♨️حساسیت آمریکا بر اقدامات غیر قانونی امارات پس از توسعه همکاری ابوظبی-مسکو
✍️امارات به طور سنتی در طول سالیان گذشته در اردوگاه آمریکا قرار داشته است اما فضا دادن به روسیه و همکاری با چین باعث شده تا سطح اعتماد بین ابوظبی و واشنگتن کاهش یابد و آمریکا روی اقدامات غیرقانونی لابی امارات در واشنگتن تمرکز کند.
🔺روابط امارات و آمریکا از زمان شکل گیری کشور امارات در سال ۱۹۷۱ با ویژگی خاصی و وابستگی مطلق همراه بوده است. هر چند امارات تحت حمایت انگلیس قرار داشت اما با تسلط یافتن آمریکا، امارات از نظر سیاسی، نظامی و اقتصادی در سطح گسترده ای در صدد تحکیم روابط خود با این کشور برآمد.
🔺با قدرت گرفتن نسل دوم حکمرانان امارات، رهبران این نسل دیدگاهی برخلاف دیدگاه نسل بنیانگذار خود در پیش گرفتند تا با استفاده از ذخایر نفتی در صدد تاثیرگذاری بر مراکز تصمیم گیرنده آمریکا به نفع خود برآیند.
🔺موضوع لابی امارات در آمریکا از سال ۲۰۰۸ به میان آمد و این لابی تا مدتی توانست به دور از نگاه ها عمل کند و طی آن موفق شد تا به نفوذ زیادی دست یابد.
🔺لابی امارات توانست نقش های مهم و تاثیرگذاری در چشم پوشی آمریکا از اقدامات غیرقانونی و نامشروع امارات و دخالت های نظامی این کشور در بسیاری از کشورهای جهان و حتی در داخل آمریکا ایفا کند.
🔺اما در برهه اخیر با نمایان شدن نقاط اختلاف میان مواضع سیاسی بین ابوظبی و واشنگتن، دقت نظر و شناسایی و افشاگری در مورد اقدامات غیرقانونی لابی امارات در آمریکا آغاز شده است.
🔺آنگونه که به نظر می رسد با توجه به فاش شدن بسیاری از اقدامات غیرقانونی امارات نسبت به آمریکا به عنوان بزرگ ترین همپیمان خود در برهه اخیر، فعالیت این لابی دشوار شده است.
🔺به نظر می رسد منافع راهبردی واشنگتن و سیاست های امارات در مسیر تنش پیش می رود و با توجه به موفقیت نسبی دمکرات ها در انتخابات اخیر ممکن است این وضعیت تا مدت ها ادامه یابد.
🔺دبی به مکانی برای دور زدن تحریم ها از سوی روسیه تبدیل شده است و روند رو به رشد همکاری ابوظبی با چین به تهدید بزرگی علیه منافع آمریکا تبدیل شده است. علاوه بر آن، بیانیه اخیر امارات در حمایت از کاهش تولید اوپک جای هیچ شک و تردیدی باقی نگذاشته که این امر به سود سیاست آمریکا نیست. (اندیشکده خلیج فارس)
#امارات
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️رئیس جمهور چین با استقبال نسبتا عادی سعودیها وارد ریاض شد
🔺سی ان ان: به گزارش خبرگزاری رسمی سعودی، شی جین پینگ رئیس جمهور چین روز چهارشنبه وارد ریاض شد و در فرودگاه مورد استقبال فيصل بن بندر بن عبدالعزیز امیر ریاض قرار گرفت و سپس در کاخ یمامه ولیعهد به استقبال وی امد.
🔺بر اساس گزارش آژانس سعودی، شرکت های سعودی و چینی روز چهارشنبه 34 قرارداد سرمایه گذاری امضا کردند. توافقات بین دو طرف در حوزه انرژی سبز، هیدروژن سبز، انرژی خورشیدی، فناوری اطلاعات، خدمات ابری، حملونقل، تدارکات، صنایع پزشکی، مسکن و کارخانههای ساختمانی است.
🔺این خبرگزاری به نقل از خالد الفالح، وزیر سرمایه گذاری سعودی، تأیید کرد که «پادشاهی و جمهوری خلق چین روابط قوی و مشارکت نزدیکی دارند که در سال های گذشته شاهد توسعه همه جانبه به ویژه پس از دیدارها بین رهبران بوده است.
🔺الفالح افزود که "پادشاهی، در پرتو چشم انداز 2030، فرصت های سرمایه گذاری بی سابقه ای را در بخش های مختلف از جمله انرژی های تجدیدپذیر، صنعت، ارتباطات، فناوری اطلاعات، بیوتکنولوژی، گردشگری، ساختمان و ساخت و ساز و غیره فراهم می کند."
🔺در گزارش آژانس سعودی آمده است که حجم مبادلات تجاری دو کشور در سال 2021 میلادی به 81 میلیارد دلار و مبادلات تجاری در سه ماهه سوم سال 2022 میلادی 27.5 میلیارد دلار بوده است.
#عربستان
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️پرچم سوریه پس از 10 سال دوباره در ریاض پایتخت سعودی به اهتزاز درآمد
🔺همزمان با سفر رئیس جمهور چین به عربستان منابع سعودی از برافراشته شدن پرچم سوریه در ریاض بر فراز منطقه سفارتخانه ها خبر می دهند.
🔺اکنون این سوال مطرح می شود که آیا بن سلمان میخواهد همانگونه که بی سروصدا دخالت در یمن را پایان داد روابط با سوریه را نیز آغاز کند.
#عربستان
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️بیانیه پایانی نشست سران سعودی و چین پیرامون مسائل منطقه ای و بین المللی
🔺امروز و در پایان اجلاس سران سعودی و چین بیانیه مشترکی و مفصلی صادر شد که در آن به مسائل مختلفی اشاره شده بود، در بخشی از این بیانیه آمده، دو طرف بر حمایت کامل خود از تلاش ها برای دستیابی به راه حل سیاسی برای #بحران_یمن تاکید و طرف چینی از ابتکار پادشاهی برای پایان دادن به جنگ در یمن و تلاشها و ابتکارات متعدد سعودی در تشویق گفتوگو بین طرفهای یمنی قدردانی کرد. دو طرف همچنین بر اهمیت حمایت از شورای ریاستی یمن برای ایجاد راه حل برون رفت از بحران تاکید کردند.
🔺دو طرف همچنین بر اهمیت تعهد حوثی ها به آتش بس، همکاری با فرستاده ویژه سازمان ملل در امور یمن و مشارکت جدی با ابتکارات و تلاش های صلح برای دستیابی به یک راه حل سیاسی دائمی و جامع برای بحران یمن تاکید کردند.
🔺همچنین طرف چینی از کمک های بشردوستانه، امدادی و توسعه ای پادشاهی سعودی به مردم یمن از طریق مرکز امداد و اقدامات بشردوستانه ملک سلمان و برنامه عربستان برای توسعه و بازسازی یمن قدردانی کرد.
🔺در رابطه با موضوع #ایران، دو طرف بر لزوم تقویت همکاری های مشترک برای تضمین صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران توافق کردند و در این بیانیه از ایران خواسته شد با آژانس بین المللی انرژی اتمی همکاری کرده و به معاهده عدم اشاعه، احترام به اصول حسن همجواری و عدم مداخله در امور داخلی کشورها پایبند باشد.
🔺دو طرف در مورد تحولات #فلسطین گفت و گو کرده و بر لزوم تشدید تلاش ها برای دستیابی به یک راه حل جامع و عادلانه برای مناقشه فلسطین و اسرائیل و یافتن افقی واقعی برای بازگشت به مذاکرات جدی و موثر برای دستیابی به صلح بر اساس راه حل دو دولت بر اساس قطعنامه های سازمان ملل و ابتکار صلح عربی، به گونه ای که ملت فلسطین را برای ایجاد کشور مستقل خود در مرزهای 1967 با پایتختی بیت المقدس شرقی تضمین کند، تاکید کردند.
🔺در موضوع #سوریه، دو طرف بر ضرورت تشدید تلاش ها برای دستیابی به راه حلی سیاسی برای بحران سوریه تاکید کردند که وحدت و تمامیت ارضی سوریه را حفظ کند، امنیت آن را بازگرداند و از این کشور را شر تروریسم خلاص کرده و شرایط لازم را برای بازگشت داوطلبانه آوارگان ایجاد کند. دو طرف همچنین بر حمایت مستمر خود از تلاش های سازمان ملل متحد و فرستاده ویژه آن برای سوریه تاکید کردند.
🔺در موضوع #لبنان، دو طرف بر نگرانی خود برای امنیت، ثبات و وحدت سرزمینهای لبنان و اهمیت انجام اصلاحات، گفتوگو و رایزنی لازم برای اطمینان از غلبه بر بحران لبنان به منظور جلوگیری از تبدیل شدن این کشور به سکوی پرشی برای هرگونه اقدام تروریستی و منبع یا گذرگاه قاچاق مواد مخدر تاکید کردند.
🔺در رابطه با مسئله #عراق، دو طرف بر ادامه حمایت از جمهوری عراق تاکید کردند و از تشکیل دولت جدید عراق استقبال کردند و برای این کشور در تحقق آرمان های مردم عراق برای امنیت، ثبات و توسعه آرزوی موفقیت کردند.
🔺در مورد مسئله #افغانستان، دو طرف بر اهمیت حمایت از هر چیزی که امنیت و ثبات را در افغانستان تثبیت می کند و از تبدیل افغانستان به پناهگاه گروههای تروریستی و افراطی جلوگیری می کند، تاکید کرده و بر اهمیت تقویت تلاشهای بشردوستانه بینالمللی برای کمک به مردم افغانستان تاکید کردند.
🔺دو طرف همچنین در مورد #اکراین، با اشاره به وضعیت این کشور بر اهمیت حل و فصل اختلافات از طریق راههای مسالمتآمیز و به کار گیری تمام تلاشهای ممکن برای کاهش تشدید تنشها به نحوی که به بازگرداندن امنیت و ثبات کمک کرده و پیامدهای منفی این بحران را محدود کند، تاکید کردند.
#عربستان
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️وزیر خارجه سعودی: ایران همسایه ماست و دستمان برای همکاری با این کشور دراز است
🔺فیصل بن فرحان وزیر امورخارجه سعودی پس از نشستهای سهگانه اعراب و چین گفت، ایران بخشی از منطقه و همسایه ماست و به دست دراز کردن [برای همکاری] به سوی ایران ادامه خواهیم داد و از ایران اظهارات مثبتی می شنویم.
🔺وی در مورد روابط سعودی با چین نیز گفت، ایجاد رابطه ای قوی با چین اولویت ماست و به پیگیری منافعمان ادامه می دهیم. چین نقش بزرگی در سیاست خارجی سعودی دارد و ما در مسائل مشترک با یکدیگر رایزنی و مشورت می کنیم.
🔺بن فرحان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره ضمنی به نگرانی آمریکایی ها از سفر رئیس جمهوری چین به ریاض گفت، ما به انتخاب بین یک شریک در برابر یک شریک دیگر باور نداریم و به همکاری با تمام شرکای خود ادامه خواهیم داد.
#عربستان
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️آمریکا سامانه پدافند خود در پایگاه علی السالم کویت را تقویت می کند!
🔺استریپس: واشنگتن برای مقابله با توانمندیهای پهپادی ایران، تلاش می کند پدافند خود در پایگاه هوایی «علیالسالم» کویت را تقویت کند. پایگاه هوایی «علیالسالم» در کویت در پیامی که تماماً با حروف بزرگ انگلیسی نوشته شده از همه خواسته «هنگام دیدن پهپاد، فوراً نیروهای امنیتی را خبر کنید.»
🔺گسترش فناوریهای پهپادی و موشکی در سراسر منطقه موجب شده ایالات متحده نگران پیامد آن شوند. تحلیلگران و مقامهای نظامی آمریکایی می گویند سامانههای قدرتمند پهپادی و موشکی ایران آمریکا و متحدانش را به تقویت سامانههای پدافند هواییشان واداشته است.
#کویت
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️رابطه امارات و سعودی؛ اختلافاتی که هر از چندگاه شعلهور میشوند
✍بن سلمان به رسم معهود خود و برای بزرگ نمایی سفر رئیس جمهور چین به عربستان اعلام کرد این کشور سه نشست برای شیجینگ پینگ در نظر گرفته است. نشست آغازین، نشستی دوجانبه میان سران سعودی و چین بود و در نشست پایانی علاوه بر چین و سعودی برخی کشورهای عربی نیز حضور داشتند. در این میان نشستی نیز با حضور دو کشور و سران کشورهای عرب شورای همکاری خلیج فارس و چین برگزار شد که حاشیههایی به همراه داشت.
✍در این اجلاس که انتظار میرفت محمد بن زاید، رئیس امارات شخصا در آن شرکت کند، شاهد اعزام حاکم الفجیره، کوچکترین و حاشیهای ترین امارت به این نشست بودیم که این رفتار معنی دار سیاسی بار دیگر بر وجود اختلافات عمیق میان دو کشور تاکید کرد.
✍از سوی دیگر و پس از گذشت تنها یک روز از برگزاری این نشست و انتقاد کاربران سعودی از رفتار امارات در اعزام هیئتی با سطح پایین به این نشست و توهین آمیز خواندن آن، ضاحی خلفان در توییتی عجیب نوشت، اگر الاغی به تو ستم کرد بر رفتار او صبر کن و با او مقابله به مثل نکن!
✍این توییت خلفان را کاربران سعودی توهینی دیگر از سوی امارات به حاکمان ریاض خوانده و خواهان برخورد مقامات سعودی با این گستاخی امارات شدند.
✍محمد بن زاید را بسیاری از تحلیگران طراح کودتای محمد بن سلمان علیه خاندان سعودی و عامل به قدرت رسیدن بن سلمان در عربستان می دانند. اين گروه معتقدند بن زاید برای کاستن از قدرت سعودی در تحولات منطقه و بین الملل و ایجاد دودستگی در خاندان حاکم سعودی تلاش کرد بن سلمان بیتجربه را در رأس هرم قدرت عربستان مستقر کرده و نفوذ خود را در این کشور و به تبع آن منطقه گسترش دهد.
✍اما محدودیتهایی ذاتی امارات از یک سو و حضور ملک سلمان و کارگزاران با تجربه سعودی در کنار بن سلمان از سوی دیگر باعث شد ولیعهد جوان سریعتر از آنچه بن زاید تصور آن را داشت زمام امور را در دست بگیرد و خود را از زیر نفوذ بن زاید برهاند و این سرآغاز اختلاف متعدد میان این دو حاکم عرب حاشیه خلیج فارس بود.
✍اکنون بن سلمان مدعی اجرای طرحهایی در حوزه اقتصادی و به خصوص گردشگری است که در صورت موفقیت در آینده اقتصاد امارات را با چالش مواجه خواهد کرد.
✍همچنانکه وی پیش از این با مجبور کردن شرکت های بزرگ خارجی و چندملیتی برای بازگشایی شعبه منطقهای در عربستان انحصار دفاتر این شرکتها در منطقه را از دست دبی خارج کرد.
#عربستان
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️حجم بالای اذیت و آزار جنسی در جشنواره موسیقی "میدل بیست" پلیس سعودی را به واکنش واداشت
🔺سی ان ان: در پی بالا گرفتن اعتراضات به رفتارهای هنجارشکنانه در فستیوال موسوم به "میدل بیست" پلیس سعودی اعلام کرد که علیه ناقضان قانون مبارزه با آزار و اذیت و مقررات عفت عمومی در ریاض، مبادرت به اقدامات قانونی جهت جلوگیری از آن کرده است.
🔺پخش ویدئویی هایی از رفتار شرکت کنندگان در این جشنواره موسیقی انتقاد بسیاری از مردم عربستان را در شبکه های اجتماعی برانگیخت. در بیانیه پلیس ریاض آمده، مقامات امنیتی توانستند تعدادی از کسانی که تصاویر آنان در ویدئوهای منتشر مشخص گردیده و مرتکب آزار و اذیت و نقض مقررات عفت عمومی شده اند را شناسایی کرده و رویه های معمول را برعلیه آنان تکمیل شده است!
#عربستان
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️وزیر خارجه سعودی: ایران اتمی همه معادلهها را به هم میریزد!
🔺وزیر خارجه سعودی با ابراز نگرانی از دستیابی احتمالی ایران به سلاح اتمی هشدار داد که در این صورت تمام معادلات دگرگون میشوند.
🔺به گزارش رویترز، فیصل بن فرحان آل سعود امروز در گفتوگویی در کنفرانس سیاست جهانی در ابوظبی در پاسخ به پرسشی در این زمینه گفت در صورتی که ایران به سلاح هستهای عملیاتی دست پیدا کند کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس برای تضمین امنیت خود اقدام میکنند.
🔺ایران از نخستین سالروز خروج آمریکا از توافق، اجرای تعهدات خود مطابق برجام را کاهش داد و غنیسازی اورانیوم را به سطح ۶۰ درصد رساند.
🔺آژانس بینالمللی انرژی اتمی در یکی از تازهترین گزارشهای خود اعلام کرد که ایران در حال حاضر ۶۲ کیلوگرم اورانیوم ۶۰ درصد غنی شده دارد.
🔺به گفته کارشناسان، برای تولید یک بمب اتمی ۲۵ کیلوگرم اورانیوم با غنای ۹۰ درصد کافی است و ایران به طور بالقوه میتواند طی چند هفته اورانیوم ۶۰ درصدی را تا این حد غنی کند. مدیرکل آژانس چند ماه پیش گفته بود کشوری که اهداف نظامی ندارد غنیسازی ۶۰ درصدی نمیکند.
#عربستان
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️پایان جام جهانی، آغاز آوراگی هزاران کارگر در قطر!
🔺هرچه به پایان جام جهانی 2022 قطر نزدیکتر می شویم هزاران کارگر و کارمند که برای برگزاری این مسابقات استخدام شده بودند به پایان روزهای کاری و استخدامی خود نزدیک تر می شوند.
🔺قطر پیش از این و پیش از آغاز جام جهانی نیز هزاران کارگری که طی چندین سال قطر را به مکانی درخشان و خیره کننده تبدیل کرده بودند را تنها با اخطاری آن هم صرفا چند ساعت پیش از تخریب سرپناههایشان آواره کرد و به آنان گفت در بیرون از شهر به دنبال جایی برای خودتان باشید!
🔺کارگرانی که از خانههای خود اخراج شدهاند به رویترز گفتند، قطر بلوکهای آپارتمانی را که سکونتگاه هزاران کارگر خارجی در مرکز دوحه بود، خالی کرده است.
🔺آنها گفتند که بیش از ۱۲ ساختمان توسط مقامات تخلیه و تعطیل شده است و کارگران عمدتاً آسیایی و آفریقایی را مجبور کردهاند تا به دنبال سرپناه دیگری باشند.
🔺حدود ۸۵ درصد از جمعیت سه میلیونی قطر را کارگران خارجی تشکیل میدهند. بسیاری از کسانی که اخراج شدهاند به عنوان راننده، کارگر روزمزد یا قراردادی با شرکتها کار میکنند، اما تامین محل اسکان با خودشان است. کسانی که در شرکتهای بزرگ ساختمانی کار میکنند که در کمپهایی زندگی میکنند که دهها هزار نفر را در خود جای دادهاند.
🔺محمد، رانندهای از بنگلادش، گفت که او به مدت ۱۴ سال در قطر زندگی میکند، که ناگهان شهرداری به او گفته که ۴۸ ساعت فرصت دارد تا سرپناهش را که با ۳۸ نفر دیگر مشترک است، ترک کند.
🔺او گفت کارگرانی که زیرساختهای قطر را برای میزبانی جام جهانی ایجاد کردند، با نزدیک شدن به مسابقات کنار گذاشته شدند. وی ادامه می دهد: «چه کسی استادیومها را ساخته است؟ چه کسی جادهها را ساخته است؟ چه کسی همه چیز را ساخته است؟ بنگالیها، پاکستانیها. مردمانی مانند ما. اکنون همه ما را آواره میکنند.»
#قطر
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
✍️مکانیزم سقف قیمت گروه هفت برای نفت روسیه که از طریق دریا حمل میشود، از دوشنبه گذشته با هدف محدود کردن توانایی مسکو برای تامین مالی جنگ در اوکراین، فعال شد. روسیه اعلام کرده است به این سیستم عمل نمیکند، حتی اگر مجبور شود تولیدش را کاهش دهد.
🔺سی ان ان: عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی سعودی گفت، آنچه که اکنون از نظر تحریم ها و سقف قیمت وضع شده، روی داده است از جمله تدابیری که از پنجم دسامبر اجرا شدند، نتایج واضحی نداشته است. ما شاهد ابهام در اجرای این تدابیر بودهایم.
🔺وزیر انرژی سعودی ادامه داد، واکنش روسیه و اقدامی که در پاسخ به این ابزارها انجام خواهد داد، جنبه دیگری است که در بررسی وضعیت بازارهای جهانی، باید به حساب آورده شود.
🔺عبدالعزیز با اشاره به مکانیزم سقف قیمت، گفت، این ابزارها برای اهداف سیاسی ایجاد شدند و هنوز معلوم نیست میتوانند به این اهداف سیاسی دست پیدا کنند.
🔺وی افزود، عوامل دیگری که سال ۲۰۲۳ بر بازار تاثیر می گذارند، سیاستهای کووید ۱۹ چین هستند. تاثیر تسهیل محدودیت های کرونایی بر اقتصاد چین، به زمان نیاز دارد.
🔺بانکهای مرکزی که برای مهار تورم تلاش میکنند، عامل تاثیرگذار دیگری هستند. شاهزاده عبدالعزیز گفت: بانک های مرکزی همچنان سرگرم کنترل تورم صرفنظر از هزینه این تدابیر و تاثیر منفی احتمالی آنها بر رشد اقتصاد جهانی هستند.
🔺وزیر انرژی سعودی در ادامه خاطرنشان کرد، با نگاهی به تحولات اخیر معلوم شد که تصمیم پنجم اکتبر گروه اوپک پلاس برای کاهش هدف تولید به میزان دو میلیون بشکه در روز، درست بوده است. این گروه در سال پیش رو، همچنان به ثبات بازار متمرکز خواهد بود.
به گزارش رویترز، شاهزاده عبدالعزیز اصرار دارد که همه اعضای اوپک پلاس در تصمیم گیری مشارکت کنند. وی اظهار کرد: اقدام گروهی، مستلزم توافق است و بنابراین، همچنان اصرار دارم که همه اعضای اوپک پلاس، خواه تولیدکننده بزرگ باشند یا کوچک، بخشی از تصمیم گیری باشند. تفاهم جمعی، پیامدهای مثبتی روی بازار دارد.
#عربستان
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️توافق جامع مشارکت اقتصادی امارات و رژیم صهیونیستی!
🔺ثانی بن احمد الزیودی، وزیر بازرگانی خارجی امارات در توئیتی با انتشار تصاویری از مراسم امضای قرارداد میان امارات و رژیم صهیونیستی در هتلی در قدس نوشت، امارات و اسرائیل توافق جامع مشارکت اقتصادی امضا کردند.
🔺در مراسم امضای این توافق، الزیودی و اورنا باربیوای، وزیر اقتصاد رژیم حضور داشتند.
🔺الزیودی در این پیام تصریح کرد: با امضای این پیمان تجاری، تعرفه مالیات 96 درصدی کالاهای مبادلهشده میان دو کشور حذف یا کاهش مییابد.
🔺وی با بیان اینکه تجارت خارجی غیرنفتی امارات با رژیم در 9 ماهه سال جاری با 114 درصد افزایش به 2 میلیارد دلار رسیده است، تاکید کرد: توافق مذکور، با ایجاد فرصتهایی در بخشهای کلیدی چون فناوری پیشرفته، انرژیهای تجدیدپذیر، و امنیت غذایی، موجب تسریع پیشرفتها خواهد شد.
#امارات
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️"ترین"ی دیگر به نکردههای محمد بن سلمان اضافه شد!
✍️بن سلمان از روز به قدرت رسیدن در عربستان با ارائه چشم انداز 2030 وعدههای غیرمعمول بسیاری داده است. وی پس از آنکه چندی پیش وعده ساخت پروژه ای عجیب به نام لاین را داد، چند روز پیش نیز اعلام کرد میخواهد بزرگترین فرودگاه جهان را در ریاض تاسیس کند. اکنون رسانه ها خبر می دهند سعودی در حال ارزیابی برنامهای برای ساخت یک آسمانخراش 2 کیلومتری است که در صورت احداث، به بلندترین برج دنیا تبدیل خواهد شد. در حال حاضر برج خلیفه در دبی این عنوان را در اختیار دارد، اما این برج جدید که احتمالاً در شهر ریاض ساخته میشود، میتواند این عنوان را از آن خود کند.
🔺میدل ایست بیزنس اینتلجنس: پیمانکارانی که در گذشته برجهای بزرگی در این منطقه ساخته بودند، میگویند بودجه لازم برای احداث این آسمانخراش دو کیلومتری، بسته به طرح نهایی برج میتواند به حدود 5 میلیارد دلار برسد. بهزودی قرار است رقابتی برای ارائه بهترین طرح ممکن برای ساخت این برج برگزار شود تا عربستان درباره طرحها تصمیمگیری کند.
🔺منابع آگاه میگویند احتمالاً هشت شرکت در این رقابت شرکت خواهند کرد. از جمله این شرکتها که در گذشته در پروژههای بزرگی شرکت کردهاند، میتوان به کمپانیهای آمریکایی Skidmore, Owings & Merrill و Kohn Pedersen Fox اشاره کرد. Egis از فرانسه و Killa Design از دبی هم در این رقابت حاضر خواهند شد.
🔺این برج تنها یکی از پروژههایی است که برای منطقه شمالی شهر ریاض در غرب فرودگاه بینالمللی ملک خالد برنامهریزی شده است. البته خود این فرودگاه قرار است با یک فرودگاه جدیدتر به نام فرودگاه بینالمللی ملک سلمان جایگزین شود که ساخت آن احتمالاً در سال 2030 به پایان خواهد رسید و بالاترین ظرفیت مسافر در جهان را خواهد داشت.
🔺برج خلیفه با ارتفاع 828 متری چند سالی است که بدون رقیب در جایگاه نخست بلندترین برجهای دنیا قرار گرفته، اما عربستان سعودی از چند سال پیش بهدنبال شکستن این رکورد بوده است. این کشور حدود 10 سال قبل پروژه احداث برج 1008 متری جده را آغاز کرد، اما این پروژه پس از رسیدن به طبقه هفتادم متوقف شد.
🔺حالا باید دید که پروژه جدید سعودی به کجا میرسد. این کشور چندی قبل احداث آسمانخراش افقی The Line را هم شروع کرد که قرار است طول آن به 170 کیلومتر برسد.
🔺پرونده بن سلمان مملو از وعده های عملی نشده اقتصادی است که مشخص نیست چگونه و چه هنگام قرار است به نتیجه برسد!
#عربستان
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️سعودی و تکرار رزمایش های نظامی تکراری
🔺الخلیج الجدید: رزمایش هوایی «طویق 3» با حضور 10 کشور عربی و غربی با هدف تبادل تجربیات و ارتقای همکاریها برای سومین روز متوالی در عربستان سعودی ادامه یافت.
🔺وزارت دفاع عربستان سعودی روز پنجشنبه از آغاز رزمایش مشترک هوایی «طویق 3» در پایگاه هوایی «سلطان بن عبدالعزیز» با حضور 10 کشور عربی و غربی خبر داد.
🔺پایگاه هوایی امير سلطان که یک پایگاه نظامی است در جنوب شرقی شهر« السیح» در استان «الخرج» واقع شده است.
🔺از ابتدای سال جاری میلادی، نیروهای سعودی و نیروهای کشورهای عربی حوزه خلیج فارس در یک سری رزمایشهای فشرده با هدف افزایش آمادگی رزمی شرکت کردند. از برجستهترین این مانورها، رزمایش IMX 22 بود که در 17 فوریه آغاز شد و به مدت یک ماه به رهبری آمریکا و با شرکت 60 کشور جهان از جمله 10 کشور عربی آغاز شد.
#عربستان
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
32.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♨️ویدئوی منتشر شده از امنیت در شهرهای قطر در جریان برگزاری جام جهانی که بازتاب وسیعی در رسانه های اجتماعی پیدا کرده است.
🔺85 درصد جمعیت 3 میلیونی قطر را کارگران خارجی تشکیل می دهند که در صورت ارتکاب جرم، علاوه بر تحمل مجازات، فرصت کار در قطر که برای بسیاری از این کارگران فرصتی کم نظیر به حساب می آید را برای همیشه از دست خواهند داد.
#قطر
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️موانع عادی سازی روابط میان ایران و سعودی
🔺علاء الدین بروجردی سفیر اسبق ایران در عربستان و رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم تاکید میکند که اکنون اراده سیاسی در ایران و عربستان مبنی بر احیای روابط وجود دارد و منافع طرفین نیز در برقرار مجدد روابط منطقی است.
🔺سیاست کلی جمهوری اسلامی ایران داشتن رابطه خوب با همه کشورها با اولویت به همسایگان است. عربستان نیز از این قاعده مستثنی نیست. اما به دلایل متعدد که سهم قدرتهای خارجی به ویژه آمریکا در آن بسیار زیاد است این رابطه دچار فراز و فرودهایی شده است.
🔺در مقطع فعلی پنج دور مذاکره میان دو کشور در عراق برگزار شد که نشاندهنده عزم طرفین در حل مشکلات و برقرار رابطه منطقی است. این سیاست امروز هم تغییری نکرده و داشتن رابطه خود با عربستان سیاستی است که جمهوری اسلامی ایران دنبال میکند و عربستان نیز طبق اظهارنظرهای اخیر مقامات این کشور پی ایجاد روابط مثبت با ماست. اما این اراده طرفین باید محقق شود و ما باید به موانع غالب بیاییم.
🔺اصلیترین مانع برونمرزی است و شامل سیاستهای آمریکا و انگلیس میشود. رژیم صهیونیستی نیز همواره با اهداف مشخصی دست به اخلالگری زده است. البته این عوامل از آغاز پیروزی انقلاب وجود داشته و آمریکاییها که منافع نامشروع خود را از سال ۵۷ از دست داد مخل روابط ما با بسیاری از کشورهای دنیا از جمله کشورهای منطقه بوده است.
🔺علت دوم عدم وجود سفیر در دو کشور است که به علت حوادث سال ۹۴ رخ داد و روابط دیپلماتیک به طور کامل قطع شد. سفرا تسهیلکننده و حلال مشکلات دو کشور هستند و عدم وجود سفارتخانه و سفیر عامل دیگری است که میتوان به عنوان یک مشکل آن را تلقی کرد. موضوع دیگر تبلیغات در رسانههاست که فضا را برای عادیسازی روابط سنگین میکند.
🔺آنچه که مهم هست تلاش برای عادیسازی روابط با جهان اسلام است. چراکه به میزانی که ما با کشورهای منطقه ارتباط داشته باشیم جای دشمنان تنگتر خواهد شد و به میزانی که ما غیبت داشته باشیم آنها حضور خود را پررنگتر میکنند. بنابراین فکر میکنم خوب است که در قبال اظهارنظر وزیر خارجه عربستان مبنی بر داشتن رابطه مثبت با جمهوری اسلامی ایران ما نیز پاسخ عملی خود را داشته باشیم و به این روند سرعت ببخشیم.
🔺موضوع بمب هستهای دروغی است که آنقدر از سوی آمریکا و اسرائیلیها تکرار شده که برخی کشورهای همسایه آن را باور کردند. ما تنها کشوری هستیم که اضافه بر تعهد در پیمان NPT مبنی بر عدم ساخت و اشاعه بمبهای هستهای از پشتوانه فتوای مقام معظم رهبری در این زمینه نیز برخوردار هستیم. بنابراین ما به طور مضاعف مخالف بمب هستهای هستیم و این سلاح در سیاست راهبردی جمهوری اسلامی ایران هیچ جایگاهی ندارد.
🔺ما به لحاظ عملیاتی معتقد نیستیم که این سلاح هستهای منجر به افزایش قدرت میشود. امروز پاکستان از میان ۵۷ کشور اسلامی تنها دارنده بمب هستهای است. اما میبینید که آمریکاییها تحت عنوان مبارزه با طالبان پاکستان از پایگاههای خود در منطقه به ویژه زمانی که در افغانستان حضور داشتند به این کشور اتمی حمله میکردند که باعث کشته شدن بسیاری از افراد عادی میشد. این موضوع نشان میدهد که بمب هستهای نمیتواند قدرت کشور را بالا ببرد و مبنای ایران به هیچ وجه ساخت بمب هستهای نیست.
🔺قدرت دفاعی ایران در وهله نخست انسجام ملی، بومی شدن دانش تسلیحاتی، فرماندهی معظم کل قوا و دیگر مولفههای قدرت ماست. بنابراین کشورهای منطقه نباید این دروغها را باور کنند و تحت تاثیری فضاسازیهای رسانهای و سیاسی آمریکا و غرب علیه ایران قرار بگیرند.
🔺بازگشایی کنسولگریها کاملا قابل تحقق است و نیازمند اراده سیاسی که در به نظر میرسد در دو طرف وجود دارد. اما مسئله یمن جداگانه است و ارتباطی به ما ندارد. ما با یمن هم مرز نیستیم و ارتباط فعالی با این کشور نداریم. تاجایی که من دورادور در جریان بودم به نظر میرسد مجموعه پنج دور به نقاط مثبتی که بتواند وارد مرحله عملیاتی شود رسیده و فکر میکنم منافع ملی طرفین نیز اقتضا میکند که ما از این مرحله عبور کنیم و بار دیگر روابط رسمی مجدد بین دو کشور برقرار شود. چرا که برقراری رابطه میان ایران و عربستان به آرامش، صلح و ثبات منطقه کمک بسیار زیادی خواهد کرد.
#عربستان
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️جاسوس سعودی در توییتر به 3.5 زندان محکوم شد
🔺یکی از کارمندان سابق توییتر با نام «احمد ابوعمو» به دلیل جاسوسی برای سعودی به سه سال و نیم زندان محکوم شد. ابوعمو بین سالهای 2013 تا 2015 در توییتر مشغول به کار بوده و در این مدت از سمت خود به عنوان مدیر مشارکت رسانهای خاورمیانه و شمال آفریقا شرکت، برای دسترسی به اطلاعات شخصی کاربران منتقد دولت سعودی و ارسال آنها به مقامات سعودی استفاده کرده است.
🔺رویترز در گزارش خود توضیح میدهد که ابوعمو یک ساعت 42 هزار دلاری از یک مقام سعودی به عنوان هدیه و همچنین دو حواله 100 هزار دلاری دریافت کرده است. در مقابل، او اطلاعات دو کاربر توییتر، از جمله شماره تلفن و تاریخ تولد آنها را فاش کرده است.
🔺همچنین براساس شهادت یک ماموری FBI، ابوعمو پس از ترک شرکت در سال 2015 نیز به تلاشهای خود برای نفوذ در توییتر برای تأیید حسابهای سعودی یا حذف پستهای برجسته شده توسط دولت سعودی ادامه داده است.
🔺کارمند سابق توییتر در آگوست امسال به اتهاماتی از جمله اقدام به عنوان مأمور یک دولت خارجی و همچنین کلاهبرداری، پولشویی و جعل سوابق محکوم شده بود. او اولین بار در سال 2019 همراه با یکی دیگر از کارمندان توییتر به دسترسی به هزاران حساب توییتر برای دولت سعودي متهم شده بود. کارمند دوم که «علی الزباره» نام دارد، قبل از محکوم شدن، آمریکا را ترک کرد.
🔺سعودی برای انتشار محتوای ضد دولتی در شبکههای اجتماعی، مجازاتهای سختی تعیین کرده است. یک شهروند عربستانی در اوایل سال جاری میلادی به دلیل توییت اعتراض آمیز خود نسبت به دولت این کشور به 34 سال زندان و فرد دیگری به 16 سال زندان محکوم شده بود.
🔺براساس شهادت «پایتر زاتکو»، رئیس سابق امنیت توییتر، سعودی احتمالا تنها دولت خارجی نیست که برای نفود به این شرکت تلاش کرده است. او اوایل سال جاری میلادی همچنین مدعی شده بود که دولتهای هند و چین نیز نمایندگان خود در این شرکت را دارند.
#عربستان
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️امارات میزبان جام جهانی باشگاه های جهان شد
🔺 در شرایطی که تمامی نگاه ها به سمت قطر و برگزاری رقابت های جام جهانی است، حالا یک کشور آسیایی قرار است میزبان تورنمنت مهم دیگری باشد چرا که فدراسیون جهانی فوتبال، امارات را به عنوان میزبان جام جهانی باشگاه ها انتخاب کرده است. مسابقاتی که قرار است از اول تا یازدهم فوریه 2023 (12 تا 22 بهمن) در این کشور برگزار شود.
🔺به گزارش البیان اماراتی، این پیکارها، همان نسخه جام جهانی باشگاه ها در سال 2022 است که به دلیل برگزاری جام جهانی، به تعویق افتاده است. شورای ورزش ابوظبی، پس از موفقیت در برگزاری چندین دوره این رقابت ها در سال های گذشته، میزبان نسخه بعدی این مسابقات خواهد بود.
🔺این مسابقات به میزبانی باشگاه العین خواهد بود. تیمی که فصل گذشته توانست عنوان قهرمانی امارات را کسب کند. دیگر تیم های حاضر در این مسابقات، رئال مادرید (قهرمان اروپا)، فلامینگو برزیل (قهرمان کوپا لیبرتادورس)، الوداد مراکش (قهرمان آفریقا)، سیاتل ساندرز آمریکا (قهرمان کونکاکاف)، اوکلند سیتی استرالیا (قهرمان اقیانوسیه) خواهند بود.
🔺از آنجایی که هنوز رقابت های لیگ قهرمانان آسیا به اتمام نرسیده، نماینده این قاره نیز در ژانویه (بهمن ماه) معرفی خواهد شد.
#امارات
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️رئیس مجلس ترکیه وارد دوحه شد
🔺اناتولی: مصطفی شنتوپ، رئیس مجلس ترکیه در راس هیئتی از نمایندگان احزاب مختلف این کشور وارد دوحه، پایتخت قطر شد. شنتوپ در بدو ورود در فرودگاه بینالمللی دوحه مورد استقبال حمده بنت حسن السلیطی نایب رئیس مجلس شورای قطر و مصطفی گوکسو سفیر ترکیه در دوحه قرار گرفت.
🔺رئیس مجلس ترکیه این سفر رسمی را به دعوت حسن بن عبدالله الغانم، رئیس مجلس شورای قطر انجام داده است.
#قطر
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️گزارش امنیتی در مجلس شورای اسلامی: سعودی در هسته مرکزی حمایت از ناآرامی های ایران
🔺حمید صالح جوکار، رئیس کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی از گزارش دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی از اغتشاشات اخیر به این کمیسیون خبر داد و گفت: طبق گزارشات ارائه شده آمریکا، رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی هسته مرکزی در حمایت از اغتشاشات را تشکیل میدادند.
🔺رئیس کمیسیون شوراها افزود، در جلسه امروز که با حضور نمایندگان دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی از جمله سازمان اطلاعات سپاه، وزارت اطلاعات، فرماندهی انتظامی و وزارت کشور برگزار شد، گزارشی از اغتشاشات اخیر به اعضای کمیسیون ارائه شد.
🔺وی ادامه داد: در گزارش ارائه شده عنوان شد که در اغتشاشات اخیر ادمینها در فضای مجازی نقش کلیدی در تشکیل گروهها و تجمعات خیابانی داشتند که با زدن این ادمینها بسیاری از توطئهها برای ادامه اغتشاشات خنثی شد.
#سعودی
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️امارات را برای همیشه از جزایر سه گانه ایرانی ناامید کنید
✍️حسین علایی فرمانده اسبق سپاه با طرح این سوال که «برای ناامید شدن دولت امارات از طرح دائمی مساله جزایر ایرانی چه میتوان کرد؟» نوشت: جمهوری اسلامی هرچه سریعتر برنامهای را برای تبدیل کردن این سه جزیره به سه قطب گردشگری و تفریحی و اقتصادی برنامهریزی کند.
🔺جمهوری اسلامی برای ناامید کردن دائمی امارات از دستدرازی به جزایر سهگانه ایرانی اولا به کشورهای مختلف هشدار دهد مراقب باشند در دام کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس نیفتند و دوما این سه جزیره را به قطب گردشگری تبدیل کند. خوبست دولت دو اقدام اساسی را برای حفاظت از این جزائر در دستور کار دائمی خود قرار دهد.
🔺یکی اقدام سیاسی و آن اینکه وزارت امور خارجه مامور شود تا قبل از سفر مقامات کشورهای مختلف به منطقه خاورمیانه، همه آنها را نسبت به حساسیت ایران در باره حفظ تمامیت ارضی خود توجیه نماید و به آنها هشدار دهد که مراقبت کنند تا در دام برنامههای کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس علیه ایران نیفتند.
🔺دوم اینکه ایران هرچه سریعتر برنامهای را برای تبدیل کردن این سه جزیره به سه قطب گردشگری و تفریحی و اقتصادی برنامهریزی کند. بدین منظور همانطور که بارها پیشنهاد کردهام سه شهر بزرگ «فردوسی»، «حافظ» و «سعدی» را در این سه جزیره با احداث حداقل پنجاه برج بلند بیش از یکصد طبقه در دستور کار قرار دهد تا با سرمایهگذاری همه ایران دوستان، این سه جزیره تبدیل به سه قطب بزرگ ورزشهای دریایی، گردشگری و تفریحی در منطقه میانی خلیج فارس شوند.
🔺اگر چنین کاری صورت گیرد میتوان انتظار داشت که حدود یکصد هزار ایرانی و گردشگر به طور شبانه روزی در این جزائر اسکان یابند و ایرانیان به جای رفتن به دبی و ترکیه برای سرمایهگذاری و تفریح به این جزائر بروند. آنگاه با رفت و آمد شبانه روزی گردشگران به این جزائر طبیعتاً چشم طمع خارجیها از آنها دور خواهد شد.
#امارات
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies