♨️رئیس کمیته روابط خارجی سنا: اجازه هیچگونه همکاری با ریاض را نخواهم داد.. دیگر بس است!
🔺گاردین: در ادامه ابراز نارضایتی آمریکا از تصمیم اخیر در اوپک پلاس برای کاهش شدید تولید نفت، رابرت منندز، رئیس کمیته قدرتمند روابط خارجی سنای آمریکا، ریاض را به حمایت از مسکو متهم و تهدید کرد که هرگونه فروش آتی تسلیحات به سعودی را مسدود خواهد کرد.
🔺اظهارات این سناتور بانفوذ آمریکایی میتواند حاکی از تغییر جدی احتمالی در سیاست واشینگتن در قبال سعودی باشد. منندز در بیانیهای نوشت، من باید تصمیم اخیر دولت سعودی برای کمک به حمایت از جنگ پوتین در اوکراین از طریق کارتل اوپک پلاس را محکوم کنم.
🔺این سناتور دموکرات از دولت آمریکا خواست فورا همه جنبههای همکاری خود با سعودی، از جمله هرگونه فروش تسلیحات را متوقف کند. وی با تاکید بر این که جایی برای همکاری ریاض و مسکو در جنگ اوکراین وجود ندارد، افزود، به عنوان رئیس کمیته روابط خارجی سنا، تا زمانی که پادشاهی سعودی در موضع خود در قبال جنگ در اوکراین ارزیابی مجدد نکند، اجازه هیچ همکاری با ریاض را نخواهم داد. دیگر بس است.
🔺در یک موضعگیری مشابه، ریچارد بلومنتال، یکی دیگر از سناتورهای دموکرات، و رو خانا، از اعضای دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا، نیز در مقالهای برای نشریه پولیتیکو سعودی را به تضعیف تلاشهای آمریکا و کمک به تقویت تهاجم روسیه به اوکراین متهم کرده و نوشتند، تصمیم سعودی ضربهای مشخص به آمریکا بود، اما آمریکا نیز راهی برای پاسخ دارد؛ میتواند به سرعت انتقال گسترده فناوری جنگی آمریکایی به مقصد سعودی را متوقف کند. واشنگتن نباید چنین کنترل نامحدود سامانههای دفاعی راهبردی را در اختیار متحد آشکار بزرگترین دشمن ما، ولادیمیر پوتین باجگیر بمب هستهای، قرار دهد.
🔺در حالی که در گذشته طرحهای مشابه علیه سعودی از سوی اعضای کنگره به تصویب نرسیده، بلومنتال و خانا معتقدند «برخورد شدید دو حزب [دموکرات و جمهوریخواه] علیه تبانی سعودی با روسیه به این معنی است که «این بار وضع متفاوت است».
🔺کریس مورفی یکی دیگر از سناتورهای دموکرات نیز هفته گذشته خواستار «ارزیابی مجدد ائتلاف آمریکا با عربستان سعودی» شد و تام مالینوفسکی نماینده دموکرات آمریکایی هم طرحی برای خروج نیروهای آمریکا از عربستان سعودی و امارات متحده عربی ارائه کرده است.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️آمریکا نشست مهم نظامی خود در ریاض را لغو کرد!
🔺میدل ایست آی: پایگاه خبری سمافور با استناد به نامه سفارت آمریکا در ریاض گزارش داد که دولت بایدن دیدار بین ایالات متحده و سعودی را که قرار بود 17 اکتبر در ریاض برگزار شود، لغو کرده است. نشستی که بنا بر گزارش ها لغو شد، کارگروه مشترک ایالات متحده و شورای همکاری خلیج فارس در مورد ایران بود که تمرکز آن بر روی پدافند هوایی و موشکی یکپارچه بود.
🔺در این نامه آمده، سفارت ایالات متحده آمریکا تمجیدهای خود را به دبیرخانه شورای همکاری خلیج فارس تقدیم می کند و بدین وسیله به شورای همکاری خلیج فارس اطلاع می دهد که مقامات ایالات متحده نمی توانند در نشست های برنامه ریزی شده کارگروه ایالات متحده - شورای همکاری خلیج فارس شرکت کنند.
🔺به نظر می رسد لغو این نشست پیامد اصلی اعلامیه دولت آمریکا در اوایل روز سه شنبه باشد که در آن جان کربی، سخنگوی امنیت ملی گفت، پس از تصمیم اوپک پلاس برای کاهش تولید روزانه دو میلیون بشکه نفت، ایالات متحده روابط خود با سعودی را بازنگری خواهد کرد.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️مذاکره اتحادیه اروپا با شورای همکاری خلیج فارس درباره برجام
🔺انریکه مورا، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و نماینده اتحادیه اروپا در مذاکرات وین، در توییتی از سفر به ریاض برای اولین گفتگوی سیاسی با شورای همکاری خلیج فارس خبر داد.
🔺مورا در این توییت اشاره کرده است که در میان موضوعات مختلف از جمله جنگ اوکراین، وضعیت یمن، امنیت، انرژی و غذا، برجام نیز از موضوعات مذاکره او با مقامات کشورهای عربی در ریاض خواهد بود.
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️ باوجود کاهش تولید، سهمیه آسیاییها از نفت سعودی کاهش نخواهد یافت!
🔺رویترز: آرامکو حداقل به پنج مشتری در شمال آسیا اطلاع داده است که آنها در ماه نوامبر مقادیر نفت خام را طبق قرارداد و بدون کاهش دریافت خواهند کرد. تخصیص کامل عرضه نفت سعودی به مشتریان آسیایی با وجود تصمیم سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدانش «اوپک پلاس» برای کاهش تولید به میزان دو میلیون بشکه در روز انجام میشود.
🔺تحلیلگران انتظار دارند که سعودی، امارات متحده عربی و کویت بسیاری از طرح کاهش تولید سود ببرند، زیرا سایر اعضای «اوپک پلاس» کمتر از سهمیه تعیین شده خود تولید می کنند.
🔺رویترز در ماه گذشته نیز گزارش داده بود که آرامکو به حداقل سه خریدار نفت خود در شمال آسیا اطلاع داده است که تصمیم قبلی اوپک برای کاهش یکصد هزار بشکه ای در روز، مقادیر کامل نفت خام خود را در ماه اکتبر به آنها عرضه خواهد کرد.
🔺در اوایل ماه اکتبر، این آژانس اعلام کرد که آرامکو قیمت رسمی فروش نفت خام سبک عرب را به مشتریان خود در آسیا در طول ماه نوامبر بدون تغییر نسبت به اکتبر، با قیمت ۵.۸۵ دلار در هر بشکه بیش از میانگین عمان/دبی حفظ کرد.
🔺عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی به تازگی گفته است که کاهش واقعی عرضه بین یک میلیون تا ۱.۱ میلیون بشکه در روز خواهد بود.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️تحولات معنادار سیاسی در کویت؛ عدم تشکیل پارلمان جدید، سفر درمانی امیر و واگذاری موقت قدرت به ولیعهد!
🔺منابع کویتی اعلام کردند که اولین نشست پارلمان جدید کویت پس از انتخابات اخیر به تعویق افتاده است. از سوی دیگر شیخ نواف الاحمد الجابر الصباح امیر ۸۵ ساله این کشور برای انجام معاینات پزشکی راهی ایتالیا شد.
🔺بر اساس توییت خبرگزاری رسمی کویت، شیخ نواف توسط شیخ «مشعل الاحمد» معاون امیر و ولیعهد، شیخ «احمد نواف الاحمد الصباح» نخست وزیر، شیخ «طلال الخالد» معاون نخست وزیر، وزیر دفاع و سرپرست وزارت کشور و برخی مقامات بلندپایه کویت در فرودگاه این کشور بدرقه شد.
🔺پیشتر خبرگزاری کویت گزارش داده بود که امیر این کشور در ۲۴ سپتامبر گذشته پس از انجام یک سفر شخصی از ایتالیا به این کشور بازگشته بود.امیر کویت در ۱۵ نوامبر گذشته با صدور فرمان امیری برای کمک گرفتن از ولیعهد در اداره امور بصورت موقت برخی از اختیارات قانون اساسی خود را به وی واگذار کرده بود.
🔺در قانون سلطنتی کویت آمده است که در صورت بیماری، ناتوانی یا سفر امیر، برخی از اختیارات وی ممکن است به ولیعهد منتقل شود. نواف الاحمد سپتامبر ۲۰۲۰ پس از درگذشت صباح الاحمد امیر قبلی کویت، به عنوان جانشین وی انتخاب شد.
#کویت
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️سعودی مقصر افزایش قیمت نفت و آسیب رسانی به مردم امریکاست!
🔺ویدئوی طنزی که پس از خشم آمریکایی ها از کاهش عرضه نفت توسط اوپک پلاس انتشار وسیعی در ایالات متحده و اکنون در کشورهای عربی منطقه پیدا کرد.
🔺سازندگان ویدئو درصدد القای این مطلب هستند که مقصر اصلی کاهش عرضه و افزایش قیمت نفت و در نتیجه آسیب به مردم آمریکا و کشورهای غربی، حکومت سعودی است.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️افزایش 180 درصدی صادرات ترکیه به سعودی
🔺آناتولی: مناسبات تجاری ترکیه و عربستان سعودی سال گذشته تحت تاثیر تیرگی روابط دوجانبه قرار گرفته و حجم صادرات ترکیه به عربستان در این مدت به 186.7 میلیون دلار کاهش یافت. اما این مناسبات امسال در پی دیدارهای متقابل مقامات ارشد دو کشور و آغاز روند عادیسازی روابط رونق یافته و حجم صادرات ترکیه به عربستان طی بازه زمانی ژانویه تا سپتامبر با 180 درصد افزایش به 420.9 میلیون دلار صعود کرد.
🔺بیشترین محصولات صادر شده از ترکیه به عربستان طی 9 ماه امسال مواد شیمیایی و فرآوردههای آن بوده و حجم صادرات مواد شیمیایی به عربستان طی این بازه زمانی با 47 درصد افزایش به 73.5 میلیون دلار رسید.
🔺فرش با 44.5 میلیون دلار؛ محصولات معدنی با 41 میلیون دلار؛ ماشینآلات و قطعات مربوط به آن با 32.6 میلیون دلار؛ پوشاک با 29.1 میلیون دلار، غلات، حبوبات، دانههای روغنی و فرآوردههای آن با 26.6 میلیون دلار بعد از مواد شیمیایی قرار دارند.
🔺حجم صادرات بخش برق و الکترونیک ترکیه به عربستان طی این دوره 21.4 میلیون دلار رقم خورد. حجم صادرات بخش مبلمان، کاغذ و محصولات جنگلی 15.66 میلیون دلار و بخش خودروسازی نیز 15.4 میلیون دلار بوده است.
🔺در حالی که سال گذشته بخش خدمات قایق و کشتی تفریحی طی بازه زمانی ژانویه تا سپتامبر سال گذشته به عربستان سعودی صادراتی نداشت، امسال به این کشور به مبلغ 173.8 میلیون دلار صادرات انجام داد.
🔺از طرف دیگر، بیشترین افزایش حجم صادرات در این دوره در بخش میوه تازه و سبزیجات ثبت شد. حجم صادرات میوه تازه و سبزیجات ترکیه به عربستان از 2000 دلار به 14 میلیون و 873 هزار دلار افزایش یافت.
🔺افزایش حجم صادرات در بخش فرش 11 هزار و 177 درصد؛ در بخش معدن 7064 درصد؛ در بخش میوه و سبزیجات 1361 درصد؛ در بخش جواهرات 1355 درصد؛ در بخش غلات، حبوبات، دانههای روغنی و فرآوردههای آنها 1113 درصد رقم خورد.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️ایراناینترنشنال و مذاکرات ایران و سعودی
🔺بیش از یک سال است که همزمان با مذاکرات هستهای، مذاکراتی برای عادی سازی تهران و ریاض شروع شده و به دور پنجم هم رسیده است. در ماههای اخیر علیرغم خوشبینیهایی که تا پیش از آن حاصل شده بود، این گفتوگوها که انتظار میرفت در سطح مقامات دیپلماتیک برگزار شود، شکل نگرفت.
🔺در روزها و هفتههای اخیر نیز با توجه به برخی ناآرامیها در ایران شاهدیم که یکی از رسانههای آن طرف آبی و به اصطلاح اپوزیسیون که از سوی دولت سعودی تغذیه میشود، چطور همه تلاش خود را برای بنزین ریختن بر این آتش به کار گرفته است. موضوعی که به نظر میرسد به روابط ایران و عربستان و مذاکرات مربوطه بیربط نباشد.
🔺رضا نصری تحلیلگر مسائل بینالمللی معتقد است که شبکه" ایران اینترنشنال" به دنبال مصادره بهمطلوب کردن اعتراضات مردم ایران و تبدیل مطالبات مدنی آنها به مطالبات راهبردی عربستان سعودی است، گفت: از آنجا که این شبکه متعلق به دولت عربستان سعودی است، جا دارد موضوع عملکرد آن به عنوان یکی از موضوعات مهم در دستور کار مذاکرات تهران و ریاض قرار بگیرد.
🔺او در پاسخ به این سوال که با توجه به انتقادات و هشدارهای مطرح شده از سوی برخی از مقامات ایران و تعدادی از کارشناسان در ارتباط با عملکرد شبکه "ایران اینترنشنال "در مورد حوادث اخیر در کشورمان، آیا ایران میتواند از این شبکه بر اساس قانون خود بریتانیا به "آفکام "شکایت کند؟ گفت: حتماً شکایت به آفکام (OFCOM) یک راهکار است؛ اما راهکاری است که همه شهروندان و کاربرانی که متوجه موارد نقض قانون توسط شبکه ایران اینترنشنال میشوند میتوانند به آن متوسل شوند و محدود به دولت ایران نیست.
🔺وی افزود: حتی کاربران شبکههای اجتماعی میتوانند طی کمپینهای گسترده توجه این سازمان را به قانونشکنیهای شبکه ایراناینترنشنال جمع کنند، اما دولت باید دنبال راهکارهای اساسیتری باشد. یکی از این راهکارها حل مسئله به صورت ریشهای با حکومت عربستان سعودی است. همانطور که قبلا ذکر شد، تلویزیون ایراناینترنشنال - با تبلیغ تجزیهطلبی، ترغیب به خشونت، تریبون دادن به سازمانهای تروریستی و انتشار اخبار جعلی - مخل امنیت داخلی، تمامیت ارضی، حاکمیت ملی و حتی سلامت روانی جامعه ایران است.
🔺از آنجا که این شبکه متعلق به دولت عربستان سعودی است، جا دارد موضوع عملکرد این شبکه به عنوان یکی از موضوعات مهم در دستور کار مذاکرات تهران و ریاض قرار بگیرد و تغییر منش این شبکه به عنوان یکی از اولویتها یا حتی پیششرطهای عادیسازی روابط دو کشور مطرح شود.
🔺نصری ادامه داد: راهکارهایی هم در این راستا قابل تصور است. مثلاً انعقاد یک معاهده دوجانبه مبنی بر الگوی «میثاق بینالمللی در مورد استفاده از پخش در جهت ترویج صلح ۱۹۳۵» - International Convention Concerning the Use of Broadcasting in the Cause of Peace - میتواند یکی از این راهکارها باشد.
🔺این کارشناس ارشد مسائل بینالملل در پاسخ به این سوال که برخی از افراد معتقد هستند که عملکرد این شبکه، بر اساس وظایف یک رسانه نیست و نمیتوان نام این شبکه را یک رسانه مستقل گذاشت، اظهار کرد: آقای بنسلمان قطعاً شبکه ایراناینترنشنال را بخاطر علاقه و ارادتش به آزادی بیان، گردش آزاد اطلاعات و رساندن اخبار درست به مردم ایران تاسیس نکرده است! این شبکه در سالهای گذشته نشان داده اهداف مشخصی را علیه منافع ایران دنبال میکند و در این راستا در بزنگاههای مختلف اقدامات خصومتآمیز زیادی انجام داده است.
🔺یکی از این اقدامات در سالهای گذشته انکار تبعات انسانی وحشتناک تحریم و سیاست «فشار حداکثری» بر جامعهٔ ایران بوده است؛ اقدام دیگر آن، فضاسازی علیه فرایندهای دیپلماتیک و تخریب سیستماتیک گفتمان، گروهها و اشخاصی بوده که به دنبال یافتن راهحلهای مسالمتآمیز و سیاسی برای حل معضلات بینالمللی ایران بوده است؛ اقدام دیگر این شبکه ناامید کردن مردم از بهبود شرایط از طریق پمپاژ بی وقفه اخبار جعلی و جهتدار و مایوس کردن جوانان از آیندهای بهتر بوده است.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️آشوبطلبی رسانههای وابسته به سعودی دور ششم مذاکرات را به حاشیه برد!
🔺میدانداری رسانههای رسمی و غیر رسمی سعودی در اعتراضات روزهای اخیر ایران و تلاش این رسانهها برای گسترش اعتراضات در ایران و سوق دادن آن به فضایی رادیکال و پرتنش که با دروغپردازی و تحریف واقعیت بسیار همراه بود، مقامات ایرانی را به این نتیجه رسانده که اولویت سعودی از حضور در پای میز مذاکره، حل مشکلات فیمابین دو کشور و عادی سازی روابط نیست و سیاست حکومت سعودی هنوز بر همان پاشنه سابق میچرخد و مسولین ارشد سعودی همچنان نظریه انتقال جنگ به داخل ایران را دنبال میکنند.
🔺از همین رو و علیرغم اعلام آمادگی وزیر خارجه سعودی برای آغاز دور ششم گفتگوها، مقامات ایرانی با لحنی سرد پاسخ این درخواست را میدهند.
🔺در آخرین واکنش به این درخواست سعودی، موسی غضنفرآبادی رییس کمیسیون قضایی مجلس گفت، با عملکرد رسانه منتسب به سعودی در حوادث اخیر، به نظر میرسد مذاکرات تهران و ریاض نتیجهای نداشته باشد.
🔺ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز اخیرا، در پاسخ به سوالی درمورد اظهارات اخیر مصطفی الکاظمی، نخستوزیر عراق که گفته بود، بغداد در حال تدارک میزبانی دور جدید مذاکرات ایران و سعودی است، به گفتن جمله، «از تلاشهای صمیمانه و توأم با حسن نیت دولت عراق استقبال و تشکر میکنیم و امیدواریم اتفاقات مثبت رخ دهد»، اکتفا کرد و از پرداختن به موضوع مذاکرات اجتناب نمود.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️فروش سلاح به سعودی به نفع آمریکا و در راستای منافع این کشور است!
🔺پس از انتقادات تند و بعضا همراه با خشم و عصبانیت مقامات ایالات متحده از سعودی به دلیل همراهی این کشور با روسیه و کاهش عرضه نفت و همچنین تهدید سعودی به قطع کمک های نظامی و تسلیحاتی، عادل الجبیر، وزیر مشاور در امور خارجه سعودی با خونسردی و در گفتگو با سی ان ان عربی با بیان اینکه فروش سلاح به این کشور در راستای منافع آمریکا و امنیت و ثبات منطقه است، افزود: حضور نیروهای آمریکایی در منطقه از دههها پیش و در راستای حمایت از ثبات و امنیت منطقه و ایالات متحده بوده است.
🔺وی افزود: سعودی نفت را سیاسی نمیکند و آن را به عنوان سلاح نمیبیند، هدف ریاض تحقق ثبات در بازارهای نفت است و تصمیم به کاهش تولید با اجماع ۲۲ کشور صورت گرفته و بازارهای جهانی نیز واکنش مثبت به این تصمیم نشان داده است.
🔺الجبیر ادامه داد: سعودی تصمیم سازمان ملل پس از شروع بحران میان روسیه و اوکراین را تایید میکند و ریاض مخالف سلطه بر اراضی با قوه قهریه بوده و تماس خود را با اوکراین و روسیه حفظ کرده است.
🔺وزیر مشاور در امور خارجی سعودی عنوان کرد: ما به دنبال راهی برای جلب موافقت روسیه و اوکراین برای شروع مذاکرات هستیم و بر این باوریم که تشدید اوضاع به نفع اروپا و جهان نیست.
🔺این مقام سعودی تصریح کرد: ما امیدواریم که بازارها ثبات بیشتری داشته باشد، اما دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در حال بررسی تحریم کامل آلومینیوم روسیه است که برای مدتهای طولانی از تحریم معاف بوده است.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️افزايش نرخ تورم در عربستان برای نهمین ماه متوالی
🔺العربية: اداره کل آمار سعودی در گزارشی اعلام کرد، نرخ تورم سالانه در این کشور در ماه سپتامبر بیش از 3 درصد افزایش یافته است. بر اساس داده های اداره کل آمار عربستان، نرخ تورم در عربستان برای نهمین ماه متوالی صعودی بوده است.
🔺در این گزارش خاطرنشان شده است، شاخص بهای مصرف کننده در عربستان در ماه گذشته میلادی (سپتامبر) نسبت به ماه مشابه سال قبل 3.1 درصد بیشتر شده است. اداره کل آمار عربستان سعودی دلایل افزایش تورم در این کشور را افزایش 4.3 درصدی قیمت مواد غذایی و نیز افزایش 4 درصدی قیمت حمل و نقل عنوان کرد.
🔺سعودی بهدلیل کمبود منابع آبی برای کشاورزی، بیشتر مواد غذایی خود را از کشورهای خارجی وارد میکند.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️در ادامه تنش میان سعودی و ایالات متحده، وزارت خارجه آمریکا گفت: کاهش عرضه نفت به نفع سعودی نخواهد بود!
🔺الحرة: ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با انتقاد از تصمیم اخیر اعضای اوپک پلاس برای کاهش سطح تولید نفت گفت: تصمیم سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) برای کاهش تولید نفت به میزان دو میلیون بشکه در روز، در درازمدت به نفع اوپک پلاس، عربستان سعودی یا روسیه نخواهد بود.
🔺این اقدام در پاسخ به ابهام در چشم انداز بازار جهانی نفت انجام شد که بخشی از آن بدلیل تحریمهای غرب علیه بازار انرژی روسیه و برنامههای G7 برای تعیین سقف قیمت نفت خام روسیه است. در عین حل چنین تصمیمی با واکنش شدید ایالات متحده مواجه شد که خواستار افزایش تولید برای جلوگیری از افزایش قیمت هاست.
پرایس به خبرنگاران گفت: «تصمیم اعضای اوپک پلاس در بلندمدت به نفع عربستان، روسیه و اوپک نخواهد بود».
🔺جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا هشدار داده بود که عربستان سعودی با «پیامدهای» تصمیم اوپک پلاس برای کاهش قابلتوجه تولید نفت روبرو خواهد شد. وی همچنین تآکید کرد در گفت با قانونگذاران آمریکایی در حال بازبینی روابط آمریکا و عربستان است.
🔺بایدن در گفتوگو با شبکه «سیانان» گفت: نمیخواهم وارد جزئیات آنچه در سر دارم بشوم و آنچه فکر میکنم. اما پیامدهایی خواهد بود. هنگامی که ماه آینده مجلس نمایندگان و سنا (پس از انتخابات میاندوره) تشکیل شد، برخی پیامدها خواهد بود. وی اشاره نکرد که دولت آمریکا چه اقداماتی علیه عربستان انجام خواهد داد.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies