♨️سعودی و تکرار رزمایش های نظامی تکراری
🔺الخلیج الجدید: رزمایش هوایی «طویق 3» با حضور 10 کشور عربی و غربی با هدف تبادل تجربیات و ارتقای همکاریها برای سومین روز متوالی در عربستان سعودی ادامه یافت.
🔺وزارت دفاع عربستان سعودی روز پنجشنبه از آغاز رزمایش مشترک هوایی «طویق 3» در پایگاه هوایی «سلطان بن عبدالعزیز» با حضور 10 کشور عربی و غربی خبر داد.
🔺پایگاه هوایی امير سلطان که یک پایگاه نظامی است در جنوب شرقی شهر« السیح» در استان «الخرج» واقع شده است.
🔺از ابتدای سال جاری میلادی، نیروهای سعودی و نیروهای کشورهای عربی حوزه خلیج فارس در یک سری رزمایشهای فشرده با هدف افزایش آمادگی رزمی شرکت کردند. از برجستهترین این مانورها، رزمایش IMX 22 بود که در 17 فوریه آغاز شد و به مدت یک ماه به رهبری آمریکا و با شرکت 60 کشور جهان از جمله 10 کشور عربی آغاز شد.
#عربستان
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
32.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♨️ویدئوی منتشر شده از امنیت در شهرهای قطر در جریان برگزاری جام جهانی که بازتاب وسیعی در رسانه های اجتماعی پیدا کرده است.
🔺85 درصد جمعیت 3 میلیونی قطر را کارگران خارجی تشکیل می دهند که در صورت ارتکاب جرم، علاوه بر تحمل مجازات، فرصت کار در قطر که برای بسیاری از این کارگران فرصتی کم نظیر به حساب می آید را برای همیشه از دست خواهند داد.
#قطر
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️موانع عادی سازی روابط میان ایران و سعودی
🔺علاء الدین بروجردی سفیر اسبق ایران در عربستان و رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم تاکید میکند که اکنون اراده سیاسی در ایران و عربستان مبنی بر احیای روابط وجود دارد و منافع طرفین نیز در برقرار مجدد روابط منطقی است.
🔺سیاست کلی جمهوری اسلامی ایران داشتن رابطه خوب با همه کشورها با اولویت به همسایگان است. عربستان نیز از این قاعده مستثنی نیست. اما به دلایل متعدد که سهم قدرتهای خارجی به ویژه آمریکا در آن بسیار زیاد است این رابطه دچار فراز و فرودهایی شده است.
🔺در مقطع فعلی پنج دور مذاکره میان دو کشور در عراق برگزار شد که نشاندهنده عزم طرفین در حل مشکلات و برقرار رابطه منطقی است. این سیاست امروز هم تغییری نکرده و داشتن رابطه خود با عربستان سیاستی است که جمهوری اسلامی ایران دنبال میکند و عربستان نیز طبق اظهارنظرهای اخیر مقامات این کشور پی ایجاد روابط مثبت با ماست. اما این اراده طرفین باید محقق شود و ما باید به موانع غالب بیاییم.
🔺اصلیترین مانع برونمرزی است و شامل سیاستهای آمریکا و انگلیس میشود. رژیم صهیونیستی نیز همواره با اهداف مشخصی دست به اخلالگری زده است. البته این عوامل از آغاز پیروزی انقلاب وجود داشته و آمریکاییها که منافع نامشروع خود را از سال ۵۷ از دست داد مخل روابط ما با بسیاری از کشورهای دنیا از جمله کشورهای منطقه بوده است.
🔺علت دوم عدم وجود سفیر در دو کشور است که به علت حوادث سال ۹۴ رخ داد و روابط دیپلماتیک به طور کامل قطع شد. سفرا تسهیلکننده و حلال مشکلات دو کشور هستند و عدم وجود سفارتخانه و سفیر عامل دیگری است که میتوان به عنوان یک مشکل آن را تلقی کرد. موضوع دیگر تبلیغات در رسانههاست که فضا را برای عادیسازی روابط سنگین میکند.
🔺آنچه که مهم هست تلاش برای عادیسازی روابط با جهان اسلام است. چراکه به میزانی که ما با کشورهای منطقه ارتباط داشته باشیم جای دشمنان تنگتر خواهد شد و به میزانی که ما غیبت داشته باشیم آنها حضور خود را پررنگتر میکنند. بنابراین فکر میکنم خوب است که در قبال اظهارنظر وزیر خارجه عربستان مبنی بر داشتن رابطه مثبت با جمهوری اسلامی ایران ما نیز پاسخ عملی خود را داشته باشیم و به این روند سرعت ببخشیم.
🔺موضوع بمب هستهای دروغی است که آنقدر از سوی آمریکا و اسرائیلیها تکرار شده که برخی کشورهای همسایه آن را باور کردند. ما تنها کشوری هستیم که اضافه بر تعهد در پیمان NPT مبنی بر عدم ساخت و اشاعه بمبهای هستهای از پشتوانه فتوای مقام معظم رهبری در این زمینه نیز برخوردار هستیم. بنابراین ما به طور مضاعف مخالف بمب هستهای هستیم و این سلاح در سیاست راهبردی جمهوری اسلامی ایران هیچ جایگاهی ندارد.
🔺ما به لحاظ عملیاتی معتقد نیستیم که این سلاح هستهای منجر به افزایش قدرت میشود. امروز پاکستان از میان ۵۷ کشور اسلامی تنها دارنده بمب هستهای است. اما میبینید که آمریکاییها تحت عنوان مبارزه با طالبان پاکستان از پایگاههای خود در منطقه به ویژه زمانی که در افغانستان حضور داشتند به این کشور اتمی حمله میکردند که باعث کشته شدن بسیاری از افراد عادی میشد. این موضوع نشان میدهد که بمب هستهای نمیتواند قدرت کشور را بالا ببرد و مبنای ایران به هیچ وجه ساخت بمب هستهای نیست.
🔺قدرت دفاعی ایران در وهله نخست انسجام ملی، بومی شدن دانش تسلیحاتی، فرماندهی معظم کل قوا و دیگر مولفههای قدرت ماست. بنابراین کشورهای منطقه نباید این دروغها را باور کنند و تحت تاثیری فضاسازیهای رسانهای و سیاسی آمریکا و غرب علیه ایران قرار بگیرند.
🔺بازگشایی کنسولگریها کاملا قابل تحقق است و نیازمند اراده سیاسی که در به نظر میرسد در دو طرف وجود دارد. اما مسئله یمن جداگانه است و ارتباطی به ما ندارد. ما با یمن هم مرز نیستیم و ارتباط فعالی با این کشور نداریم. تاجایی که من دورادور در جریان بودم به نظر میرسد مجموعه پنج دور به نقاط مثبتی که بتواند وارد مرحله عملیاتی شود رسیده و فکر میکنم منافع ملی طرفین نیز اقتضا میکند که ما از این مرحله عبور کنیم و بار دیگر روابط رسمی مجدد بین دو کشور برقرار شود. چرا که برقراری رابطه میان ایران و عربستان به آرامش، صلح و ثبات منطقه کمک بسیار زیادی خواهد کرد.
#عربستان
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️جاسوس سعودی در توییتر به 3.5 زندان محکوم شد
🔺یکی از کارمندان سابق توییتر با نام «احمد ابوعمو» به دلیل جاسوسی برای سعودی به سه سال و نیم زندان محکوم شد. ابوعمو بین سالهای 2013 تا 2015 در توییتر مشغول به کار بوده و در این مدت از سمت خود به عنوان مدیر مشارکت رسانهای خاورمیانه و شمال آفریقا شرکت، برای دسترسی به اطلاعات شخصی کاربران منتقد دولت سعودی و ارسال آنها به مقامات سعودی استفاده کرده است.
🔺رویترز در گزارش خود توضیح میدهد که ابوعمو یک ساعت 42 هزار دلاری از یک مقام سعودی به عنوان هدیه و همچنین دو حواله 100 هزار دلاری دریافت کرده است. در مقابل، او اطلاعات دو کاربر توییتر، از جمله شماره تلفن و تاریخ تولد آنها را فاش کرده است.
🔺همچنین براساس شهادت یک ماموری FBI، ابوعمو پس از ترک شرکت در سال 2015 نیز به تلاشهای خود برای نفوذ در توییتر برای تأیید حسابهای سعودی یا حذف پستهای برجسته شده توسط دولت سعودی ادامه داده است.
🔺کارمند سابق توییتر در آگوست امسال به اتهاماتی از جمله اقدام به عنوان مأمور یک دولت خارجی و همچنین کلاهبرداری، پولشویی و جعل سوابق محکوم شده بود. او اولین بار در سال 2019 همراه با یکی دیگر از کارمندان توییتر به دسترسی به هزاران حساب توییتر برای دولت سعودي متهم شده بود. کارمند دوم که «علی الزباره» نام دارد، قبل از محکوم شدن، آمریکا را ترک کرد.
🔺سعودی برای انتشار محتوای ضد دولتی در شبکههای اجتماعی، مجازاتهای سختی تعیین کرده است. یک شهروند عربستانی در اوایل سال جاری میلادی به دلیل توییت اعتراض آمیز خود نسبت به دولت این کشور به 34 سال زندان و فرد دیگری به 16 سال زندان محکوم شده بود.
🔺براساس شهادت «پایتر زاتکو»، رئیس سابق امنیت توییتر، سعودی احتمالا تنها دولت خارجی نیست که برای نفود به این شرکت تلاش کرده است. او اوایل سال جاری میلادی همچنین مدعی شده بود که دولتهای هند و چین نیز نمایندگان خود در این شرکت را دارند.
#عربستان
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️امارات میزبان جام جهانی باشگاه های جهان شد
🔺 در شرایطی که تمامی نگاه ها به سمت قطر و برگزاری رقابت های جام جهانی است، حالا یک کشور آسیایی قرار است میزبان تورنمنت مهم دیگری باشد چرا که فدراسیون جهانی فوتبال، امارات را به عنوان میزبان جام جهانی باشگاه ها انتخاب کرده است. مسابقاتی که قرار است از اول تا یازدهم فوریه 2023 (12 تا 22 بهمن) در این کشور برگزار شود.
🔺به گزارش البیان اماراتی، این پیکارها، همان نسخه جام جهانی باشگاه ها در سال 2022 است که به دلیل برگزاری جام جهانی، به تعویق افتاده است. شورای ورزش ابوظبی، پس از موفقیت در برگزاری چندین دوره این رقابت ها در سال های گذشته، میزبان نسخه بعدی این مسابقات خواهد بود.
🔺این مسابقات به میزبانی باشگاه العین خواهد بود. تیمی که فصل گذشته توانست عنوان قهرمانی امارات را کسب کند. دیگر تیم های حاضر در این مسابقات، رئال مادرید (قهرمان اروپا)، فلامینگو برزیل (قهرمان کوپا لیبرتادورس)، الوداد مراکش (قهرمان آفریقا)، سیاتل ساندرز آمریکا (قهرمان کونکاکاف)، اوکلند سیتی استرالیا (قهرمان اقیانوسیه) خواهند بود.
🔺از آنجایی که هنوز رقابت های لیگ قهرمانان آسیا به اتمام نرسیده، نماینده این قاره نیز در ژانویه (بهمن ماه) معرفی خواهد شد.
#امارات
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️رئیس مجلس ترکیه وارد دوحه شد
🔺اناتولی: مصطفی شنتوپ، رئیس مجلس ترکیه در راس هیئتی از نمایندگان احزاب مختلف این کشور وارد دوحه، پایتخت قطر شد. شنتوپ در بدو ورود در فرودگاه بینالمللی دوحه مورد استقبال حمده بنت حسن السلیطی نایب رئیس مجلس شورای قطر و مصطفی گوکسو سفیر ترکیه در دوحه قرار گرفت.
🔺رئیس مجلس ترکیه این سفر رسمی را به دعوت حسن بن عبدالله الغانم، رئیس مجلس شورای قطر انجام داده است.
#قطر
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️گزارش امنیتی در مجلس شورای اسلامی: سعودی در هسته مرکزی حمایت از ناآرامی های ایران
🔺حمید صالح جوکار، رئیس کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی از گزارش دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی از اغتشاشات اخیر به این کمیسیون خبر داد و گفت: طبق گزارشات ارائه شده آمریکا، رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی هسته مرکزی در حمایت از اغتشاشات را تشکیل میدادند.
🔺رئیس کمیسیون شوراها افزود، در جلسه امروز که با حضور نمایندگان دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی از جمله سازمان اطلاعات سپاه، وزارت اطلاعات، فرماندهی انتظامی و وزارت کشور برگزار شد، گزارشی از اغتشاشات اخیر به اعضای کمیسیون ارائه شد.
🔺وی ادامه داد: در گزارش ارائه شده عنوان شد که در اغتشاشات اخیر ادمینها در فضای مجازی نقش کلیدی در تشکیل گروهها و تجمعات خیابانی داشتند که با زدن این ادمینها بسیاری از توطئهها برای ادامه اغتشاشات خنثی شد.
#سعودی
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️امارات را برای همیشه از جزایر سه گانه ایرانی ناامید کنید
✍️حسین علایی فرمانده اسبق سپاه با طرح این سوال که «برای ناامید شدن دولت امارات از طرح دائمی مساله جزایر ایرانی چه میتوان کرد؟» نوشت: جمهوری اسلامی هرچه سریعتر برنامهای را برای تبدیل کردن این سه جزیره به سه قطب گردشگری و تفریحی و اقتصادی برنامهریزی کند.
🔺جمهوری اسلامی برای ناامید کردن دائمی امارات از دستدرازی به جزایر سهگانه ایرانی اولا به کشورهای مختلف هشدار دهد مراقب باشند در دام کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس نیفتند و دوما این سه جزیره را به قطب گردشگری تبدیل کند. خوبست دولت دو اقدام اساسی را برای حفاظت از این جزائر در دستور کار دائمی خود قرار دهد.
🔺یکی اقدام سیاسی و آن اینکه وزارت امور خارجه مامور شود تا قبل از سفر مقامات کشورهای مختلف به منطقه خاورمیانه، همه آنها را نسبت به حساسیت ایران در باره حفظ تمامیت ارضی خود توجیه نماید و به آنها هشدار دهد که مراقبت کنند تا در دام برنامههای کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس علیه ایران نیفتند.
🔺دوم اینکه ایران هرچه سریعتر برنامهای را برای تبدیل کردن این سه جزیره به سه قطب گردشگری و تفریحی و اقتصادی برنامهریزی کند. بدین منظور همانطور که بارها پیشنهاد کردهام سه شهر بزرگ «فردوسی»، «حافظ» و «سعدی» را در این سه جزیره با احداث حداقل پنجاه برج بلند بیش از یکصد طبقه در دستور کار قرار دهد تا با سرمایهگذاری همه ایران دوستان، این سه جزیره تبدیل به سه قطب بزرگ ورزشهای دریایی، گردشگری و تفریحی در منطقه میانی خلیج فارس شوند.
🔺اگر چنین کاری صورت گیرد میتوان انتظار داشت که حدود یکصد هزار ایرانی و گردشگر به طور شبانه روزی در این جزائر اسکان یابند و ایرانیان به جای رفتن به دبی و ترکیه برای سرمایهگذاری و تفریح به این جزائر بروند. آنگاه با رفت و آمد شبانه روزی گردشگران به این جزائر طبیعتاً چشم طمع خارجیها از آنها دور خواهد شد.
#امارات
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️سعودی رکورد دار تعداد روزنامهنگار بازداشتی در جهان است!
🔺دویچهوله: سازمان گزارشگران بدون مرز در گزارش سالانه خود اعلام کرد، از آغاز ولیعهدی «محمد بن سلمان» در سال 2017 تعداد روزنامه نگاران و وبلاگ نویسان در زندانهای آل سعود بیش از سه برابر شده و سعودی در فهرست آزادی مطبوعات در سال 2022 از 180 در رتبه 166 قرار گرفته است.
🔺این سازمان اعلام کرد که هیچ رسانه آزادی در عربستان وجود ندارد و خبرنگاران تحت نظارت شدید قرار دارند حتی اگر آنها در خارج از کشور باشند. تقریباً تمام رسانههای سعودی تحت کنترل مقامات سعودی هستند و این در حالی است که خودسانسوری حتی در پلتفرمهای رسانههای اجتماعی حاکم است.
🔺رسانههایی که نیز از بخش خصوصی تامین مالی میشوند مجبورند از رویکرد رسانههای رسمی سعودی تبعیت کنند.
🔺هر کسی که از نقش سعودی در جنگ علیه یمن انتقاد یا با عادیسازی روابط با اسرائیل مخالفت کند به خیانت متهم میشود، در حالی که روزنامهنگارانی که بیطرفی را انتخاب میکنند، اگر پیرو رسانههای رسمی در تمجید از محمد بن سلمان نباشند، در معرض اتهامات قرار میگیرند.
🔺قانون مجازات و همچنین قوانین «ضد تروریسم» و جرایم سایبری در عربستان، روزنامهنگاران را ملزم میکند که هر انتقاد یا نظر خود را در مورد مسائل سیاسی بیان نکنند؛ چراکه آنها قطعا بازداشت خواهند شد. دولت سعودی از سال 2018، کنترل خود را بر پلتفرمهای رسانههای اجتماعی بیشتر کرده است.بیشتر رسانههای سعودی توسط دولت یا نزدیک به دولت تامین میشوند.
🔺موضوع حقوق زنان نیز به عنوان یک تابو باقی مانده است، زیرا دستگیری، محاکمه و شکنجه میتواند سرنوشت هر کسی باشد که به این موضوع بپردازد. بیشتر روزنامهنگاران در زندانهای سعودی خودسرانه بازداشت میشوند. کاربران در رسانههای اجتماعی نیز با آزار و اذیت «ارتش سایبری سعودی» مواجه هستند. این در حالی است که حکومت همچنان از ابزارهای جاسوسی برای ردیابی و نظارت بر تحرکات روزنامهنگاران در داخل و خارج استفاده میکند.
🔺مقامات سعودی تنها به بازداشت روزنامهنگاران اکتفا نمیکنند؛ بلکه بسیاری از آنها را شکنجه میکنند یا به قتل می رسانند که یکی از نمونه های برجسته آنها «جمال خاشقجی» بود.
🔺علاوه بر خاشقجی، «صالح الشیحی » به دلیل انتقاد از فساد در دربار سلطنتی بازداشت و شکنجه شد. وی زمانی آزاد شد که به بیماری دچار شده بود و تلاش پزشکان برای مداوای وی بی نتیجه ماند. اما « ترکی الجاسر» روزنامهنگار تحت شکنجه در زندان کشته شد. همچنانکه شخصيت هايی چون عبدالله الحامد از حقوقدانان عربستان در زندان کشته شدند.
#سعودی
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️سعودی پس از تقویت همکاری با چین آیا در آستانه همکاری هستهای با روسیه است؟
🔺روسیا الیوم: الکساندر نوواک، معاون نخستوزیر روسیه اعلام کرد که شرکت «روساتم» مدارک لازم برای مشارکت در مناقصه ساخت اولین نیروگاه انرژی اتمی عربستان را تحویل داده است.
🔺در ماه اکتبر گذشته، نوواک خبر داده بود که روساتم بررسیهای لازم برای ساخت یک نیروگاه کوچک یا متوسط در عربستان را انجام داده است. او گفت که روساتم متخصص ساخت نیروگاههای اتمی کوچک و آماده ارائه پیشنهادهای لازم به سعودی است. سعودی و روسیه در سال 2017 توافقنامهای درباره همکاری در بخش انرژی امضا کردند.
🔺دو کشور همچنین طی این توافقنامه نقشه راه تقویت همکاری از طریق سرمایهگذاری در بسیاری از زمینهها، از جمله پروژه شهر «NEOM»، هوش مصنوعی، راهآهن و صنعت تهیه کردند.
#عربستان
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️وزیر خارجه سابق عراق: رویکرد سعودی به نفعش نیست، رابطه با چین تولید امنیت نمیکند!
🔺وزیر خارجه پیشین عراق درباره سفر رئیس جمهور چین به عربستان نوشت، گرایش سعودی به چین کمکی به منافع این کشور نمیکند چون تأمین امنیت بر تجارت اولویت دارد و چین امنیت تأمین نمیکند.
🔺این عضو ارشد حزب دموکرات کردستان عراق در توییت خود نوشت، کشورهای منطقه نباید در نزاعهای بینالمللی میان امریکا و چین و روسیه درگیر شوند.
🔺گرایش سعودی به چین با وجود اولویت شراکت توسعهای کمکی به منافع این کشور نمیکند و سیاست برانگیختن خشم این و آن نتیجه نخواهد داد.
🔺 هرچه باشد چتر امنیتی مهمتر از تجارت است چون اگر امنیت نباید صلح و تجاری درکار نخواهد بود و چین امنیت تأمین نمیکند.
#عربستان
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️ادامه گسترش روابط سعودی و عراق در دولت السودانی
🔺هیئت دولت عراق با پیش نویس قانون تصویب توافقنامه اجتناب از اخذ مالیات مضاعف درخصوص مالیات اعمال شده بر درآمد و سرمایه و جلوگیری از فرار مالیاتی بین دولت عراق و دولت سعودی موافقت کرد و آن را به پارلمان ارجاع داد.
🔺هیئت دولت عراق همچنین با پیش نویس قانون تصویب توافقنامه همکاری بین دولت این کشور و عربستان در زمینه حمل و نقل دریایی موافقت کرد و آن را به پارلمان ارجاع داد.
#عربستان
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies