فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️سفیر سعودی برای شرکت در مراسم گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی به سفارت ایران رفت
🔺سفیر سعودی در روسیه در مراسم گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران شرکت کرد و مورد استقبال گرم سفیر ایران در مسکو قرار گرفت.
🔺اینکه سعودی سفیر خود در روسیه را برای شرکت در مراسم بزرگداشت ارتش ایران انتخاب کرده حاوی پیام مهم و متعددی برای طرف های منطقه ای و بین المللی است.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️سفر هیئت اقتصادی ایران به عربستان و بازگشت پروازها میان دو کشور
🔺وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد، طی روزهای اخیر درخواست رسمی از سوی هواپیمایی کشوری عربستان برای برقراری ۳ پرواز در هفته (خارج از پروازهای حج) توسط سازمان هواپیمایی کشوری دریافت شده است.
🔺از سوی دیگر ئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نیز از سفر هیات اقتصادی بخش خصوصی ایران به عربستان خبر داد و افزود این سفر میتواند خارج از تشریفات حاکم بر مراودات دولتی، شتاب قابلملاحظهای در تحقق اراده رهبران دو کشور برای عادیسازی روابط دوجانبه ایجاد کند.
🔺غلامحسین شافعی با ارسال نامه ای به حسن بن معجب الحویزی، رئیس فدراسیون اتاقهای بازرگانی عربستان، بر احیای سریع روابط تجاری و اقتصادی و گسترش روابط دیرین تجار و تولیدکنندگان بخش خصوصی دو کشور تأکید کرده و از آمادگی کامل بخش خصوصی ایران برای تبادل هیاتهای تجاری و اقتصادی در حوزههای موردعلاقه دو کشور و برگزاری نمایشگاههای مشترک بازرگانی خبر داد.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️سعودی پنچمین کشور پر هزینه نظامی جهان در سال 2022
🔺المانیتور: بر اساس گزارش موسسه تحقیقات صلح استکهلم، عربستان سعودی تنها کشور خاورمیانه است که در سال 2022 در فهرست 10 هزینهکننده نظامی برتر جهانی قرار گرفت. هزینههای نظامی سعودی طی سال گذشته ۱۶ درصد افزایش یافت و به حدود ۷۵ میلیارد دلار رسید. مجموع مخارج خاورمیانه در سال 2022 به 184 میلیارد دلار رسید که 3.2 درصد نسبت به سال قبل افزایش داشت که عمدتاً به دلیل افزایش قابل توجه هزینههای سعودی بوده است.
🔺این رقم مجموع شامل سرزمینهای فلسطینی و کشورهای عرب زبان شمال آفریقا از جمله مصر، مراکش و الجزایر نمیشود. این آمار همچنین شامل امارات متحده عربی نیز نمیشود که به گفته شرکت تجزیه و تحلیل داده گلوبال دیتا، بودجه دفاعی آن در سال 2023 به ارزش 23.2 میلیارد دلار برآورد شده است. موسسه تحقیقات صلح استکهلم گزارش داد که این سازمان از سال 2014 تاکنون اطلاعاتی در مورد هزینههای نظامی امارات متحده عربی به دست نیاورده است.
🔺این کشورهای که در میان 40 هزینهکننده نظامی برتر جهانی قرار دارند رتبه بندی آنها عبارتست از: سعودی، 75 میلیارد دلار (پنجم)، اسرائیل، 23.4 میلیارد دلار (پانزدهم)، قطر، 15.4 میلیارد دلار (بیستم)، ترکیه، 10.6 میلیارد دلار (بیست و سوم)، الجزایر، 9.1 میلیارد دلار (بیست و ششم)، کویت، 8.2 میلیارد دلار (سیام)، ایران، 6.8 میلیارد دلار (سی و چهارم)، عمان، 5.8 میلیارد دلار (سی و ششم).
🔺15 بزرگترین هزینهکننده، که شامل سعودی و اسرائیل میشوند، 82 درصد از هزینههای نظامی جهان و 1.842 تریلیون دلار را تشکیل میدهند. بر اساس گزارش SIPRI، خاورمیانه همچنین بالاترین وزن هزینه نظامی را در سال 2022 داشته است و این هزینهها به طور متوسط 3.9 درصد از تولید ناخالص داخلی کشورها را تشکیل میدهند. اروپا با 2.5 درصد دومین وزن و آفریقا با 1.7 درصد سومین وزن را داشتند.
🔺دیگو لوپس داسیلوا، محقق ارشد در برنامه هزینههای نظامی و تولید تسلیحات موسسه تحقیقات صلح استکهلم، گفت که بار سنگین خاورمیانه به دلیل درگیریهای منطقهای است. او به المانیتور گفت: «سعودی طی سال گذشته به رهبری ائتلاف نظامی علیه حوثیها در یمن ادامه داد. این درگیری هشت ساله در سال 2022 با تشدید حملات موشکی و هوایی هر دو طرف، دوباره بالا گرفت.»
🔺در اسرائیل، علیرغم کاهش هزینههای نظامی در سال 2022، در میان حملات اسرائیل به سرزمینهای فلسطین و تشدید حملات به سوریه، وزن این هزینهها همچنان بالاست.
🔺کشورهای خاورمیانه (با استثنای سعودی) در سال 2022 شاهد کاهش 0.4 درصدی هزینههای نظامی در مقایسه با سال قبل از آن بودند، که میتواند با عادیسازی تدریجی روابط در منطقه با کشورهایی بود که قبلاً رقیب محسوب میشدند -بهویژه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس- در آینده نیز ادامه یابد.
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️اسرائیل چگونه به توافق ایران و سعودی می نگرد؟
1️⃣قسمت اول
🔺القدس العربی به نقل از هاآرتص نوشت، رابطه ما با ایران همیشه به عنوان یک بازی حاصل جمع صفر تلقی شده است؛ آنچه ایران را قوی تر می کند ما را ضعیف تر می کند و برعکس. اینگونه به گرمی ناگهانی روابط عربستان و ایران نگریسته می شود. کارشناسان امنیتی توضیح می دهند که سعودی اعتماد خود را به ایالات متحده که رفتاری ذلیلانه در برابر ایران داشته، از دست داده است.
🔺کارشناسان منتقد تر می گویند که ناامیدی از اسرائیل بر سیاست های آمریکا افزوده است. دولت یهودی وعده داد که برنامه هسته ای ایران را محدود کند، اما شکست خورد و خروج ایالات متحده از توافق هسته ای، تحت فشار بنیامین نتانیاهو، حرکت ایران به سمت بمب هسته ای را سرعت بخشید.
🔺بر اساس ارزیابی سرویسهای اطلاعاتی آمریکا و اروپا، ایران تنها روزهایی با رسیدن به غنیسازی اورانیوم تا سطح 90 درصد فاصله دارد و این بدان معنی است که اکنون ایران عضو باشگاه نه چندان بزرگ کشورهای در آستانه هسته ای شدن درآمده است. اکنون با به قدرت رسیدن جناح راست افراطی در اسرائیل، خشت دیگری بر خشم سعودی از دولت نتانیاهو افزوده شده است.
🔺بنابراین سعودی به جای اینکه بخشی از اردوگاه آمریکایی-اسرائیلی باشد، ترجیح داد اسرائیل را ترک کند و به ایران بپیوندد که به سرعت در حال پیشروی به سمت بمب هسته ای است و موقعیت خود را در منطقه تقویت می کند.
🔺این تحلیل ممکن است درست باشد. اما اگر از دید تک بعدی امنیتی اسرائیل به عنوان یک بازی حاصل جمع صفر رها شویم، می دانیم که توافق سعودی و ایران امید زیادی را برای منطقه و اسرائیل دارد. پدرخوانده توافق بزرگ عراق است که در سال های اخیر میان ایران و سعودی میانجیگری کرده است.
🔺اما چین در مرحله پیشرفته ای از مذاکرات وارد گود شد. دولت شی جین پینگ از توافق میان ایران و عربستان سعودی بهرههایی میبرد. اولاً، نفت و گازی که در خلیج فارس استخراج میشود، همچنان شریان حیات چینیها است و هرگونه تخطی از عرضه آن به اقتصاد و حیات چین آسیب وارد میکند. افزون بر این طرح «کمربند و جاده» است که خلیج فارس و ایران بخش عمده ای از آن را تشکیل می دهند.
🔺چین خوشحال خواهد شد که با کمک سعودی به ساخت شبکه راه آهن، بنادر و بزرگراه ها از چین به اروپا از طریق ایران و ترکیه کمک کند. اما گیلاس روی خامه از نظر پکن آسیب زدن به موقعیت آمریکا به عنوان یک ابرقدرت مهم در این نقطه از جهان است. در میان همه این دلایل، منافع ظاهری چین آرامش و صلح در خاورمیانه است.
🔺جنگ بین ایران و اسرائیل ممکن است این آرامش را برهم بزند، بنابراین چین از تمام نفوذ خود در ایران و عربستان استفاده خواهد کرد تا مطمئن شود که چنین جنگی شروع نمی شود. توافق با سعودی یکی دیگر از ابزارهای موجود در جعبه ابزار است تا اطمینان حاصل شود که آرامش ادامه دارد و به حق نیز چنین است.
🔺در اینجا حقایق دیگری برای درک اینکه چرا این توافق برای اسرائیل بسیار مهم است وجود دارد. برآورد موسسات تحقیقاتی در اسرائیل و سراسر جهان این است که اسرائیل هنوز توانایی کافی برای حمله به منظور توقف پروژه هستهای ایران را ندارد، بلکه آن را برای مدتی محدود به تعویق میاندازد. به نظر می رسد که آمریکا دست خود را بالا برده و به این واقعیت اعتراف کرده است که ایران در آستانه اتمی شدن است.
🔺اما حزبالله و حماس با وجود تعداد زیاد موشکهایشان، تهدیدی وجودی برای اسرائیل به شمار نمی آیند و این موضوع در سال های اخیر بارها ثابت شده است. آخرین بار در عملیات خونین سپیده دم، که در آن فرماندهان تیپ ها و دیگر شخصیت های عالی رتبه «جهاد اسلامی» با ترورهای هدفمند کشته شدند و زیرساخت های آن در نوار غزه تقریباً از بین رفت.
🔺سطح به مبارزه طلبیدن اسرائیل ممکن است در نتیجه بی کفایتی دولت افزایش یافته باشد، اما حماس و جهاد همچنان نگران هستند و از آغاز جنگ هراس دارند چرا که اگر مرتکب اشتباهی شوند، به شدت آسیب خواهند دید.
🔺"رفلکس زانو" واکنش پا به ضربه ای نرم در نتیجه یک ضربه ساده چکش به زانو است. مواردی وجود دارد که منجر به این نوع واکنش در میان لیبرال ها می شود و در میان محافظه کاران کسانی هستند که از این روش استفاده می کنند. تنها چیزی که در اسرائیل لیبرال ها و محافظه کاران از آن به عنوان یک واکنش "رفلکس زانو" استفاده می کنند گزینه جنگ با ایران است که از مسیر تفکر منطقی عبور نمی کند. زمان آن فرا رسیده است که واکنش رفلکسی را رها کنید و منطقی فکر کنید.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️شکست سعودی در شرق و توافق پکن
🔺کارنگی: احتمالا یکی از برجستهترین مولفههای عقب نشینی ریاض در برابر تهران، بازی قدرت در منطقهای است که هم ریاض و هم تهران برای چندین دهه درگیرش بودند. از منظر عربستان، ترس از دست دادن اهرم فشار در سوریه و امید به پایان نبرد در یمن و همچنین تمایل به تمرکز بیشتر بر سیاستهای توسعه داخلی، انگیزهای برای امضای توافق با رقیب شد.در واقع سعودیها سالها نزدیکی به ایران را رد میکردند و با توسل به هر اهرمی برای تضعیف نقش ایران در منطقه، خواه از طریق حمله به متحدان تهران یا تلاش برای ایجاد تنش در داخل، آنگونه که بن سلمان، شاهزاده سعودی خود معترف شد، خیز برداشته بودند.
🔺در دهه گذشته، ایران و عربستان درگیر درگیریهای منطقهای بودند و ریاض به شکلی خستگیناپذیر تلاش داشت تا از نفوذ تهران کاسته و در کشورهایی به سان سوریه، عراق و لبنان نفوذ خود را افزایش دهد. ریاض برای تحقق منافع خود در سوریه، خطر حمایت از شبه نظامیان مخالف دولت سوریه را پذیرفت. هرچند به دلیل ادامه جنگ یمن، هزینه این حمایت غیر قابل تحمل شد و سعودی ها متوجه شدند که تلاششان در سوریه شکست خواهد خورد. هزینه های مادی و معنوی که ماجراجویی عربستان در سوریه به همراه داشت، بار ناخواسته ای بر سیاست های توسعه داخلی متزلزل و چندپارگی حاکم افزود. تمایل محمد بن سلمان برای ایجاد فضایی مساعد جهت به دست گرفتن قدرت پس از مرگ پدرش، او را برای یافتن مسیری معتدل تر، مستعد تر کرد تا بدین طریق درگیری های خارجی را کاهش داده و فرصت پیدا کند تا بر امور داخلی متمرکز شود.
🔺پروژههای شکستخورده سعودی در عراق و لبنان
پادشاهی در عراق هم از سناریوی مشابهی پیروی کرد و تلاش داشت تا از آشفتگی های داخلی که به واسطه فعالیت های گروه تروریستی داعش در شمال این کشور برای گسترش نفوذ خود و پایان دادن به حضور متحدان ایران استفاده کند. اما این سیاست برای ریاض نتیجه ای معکوس داشت چرا که حضور نظامی ایران و حملات گروه های حشد الشعبی به مواضع داعش در موصل برای پروژه ریاض گران تمام شد.
🔺سعودی پس از آن تلاش کرد تا از اتحادش با مقتدی صدر، رهبر جریان صدر که در آن بازه زمان بزرگ ترین بلوک پارلمانی عراق را کنترل می کرد، استفاده کند اما در این مسیر هم شکست خورد. صدر نتوانست توازن قوا را به نفع خود تغییر دهد و کمپین نافرمانی مدنی را برای تحت فشار قرار دادن ساختار حاکم تعریف کند. شکست عربستان به ایران فرصت داد تا به سان متحد قدرتمند عراق باقی بماند.
🔺در لبنان هم پادشاهی تلاش داشت تا موازنه قوا را به نفع متحدانش تغییر دهد. در سال 2017، سعودی ها سعد الحریری، نخست وزیر وفت این کشور را به طور موقت بازداشت کردند و او را به استعفا واداشتند تا بدین گونه بر میشل عون، رئیس جمهوری و حزب الله فشار آورده و امتیاز بگیرند.حریری تحت فشار ریاض اعلام کرد که از حیات سیاسی کناره گیری می کند، تصمیمی که در حوزه رهبری خلاء ایجاد می کرد و موجب می شد تا رهبری سنی ها تضعیف شده و منافعشان محقق نشود.
🔺سعودی برای فشار بیشتر بر حزب الله به عنوان متحد ایران از نامزدی سلیمان فرنجیه هم حمایت نکردند. به همین دلیل سخنگوی حزب نیروهای لبنانی، متحد عربستان پس از امضای توافقنامه با پکن اعلام کرد که حزبش به هیچ عنوان حد نصاب پارلمانی لازم برای انتخاب سلیمان فرنجیه را ایجاد نخواهد کرد.
🔺پادشاهی گزینه کمهزینهتری را برگزید
مقایسه نحوه برخورد عربستان و ایران با متحدانشان نشان می دهد که سعودی ها به شرکای خود متعهد نیستند، رفتار آنها با سعد الحریری در لبنان و شبه نظامیان مخالف دولت سوریه نمونه ای برای اثبات این ادعا. اما ایران به متحدانش وفادار است و همواره تلاش دارد تا حضور آنها در عرصه های مختلف سیاسی و نظامی تقویت کند.
🔺بنابراین انتظار میرود روابط ریاض با متحدانش در کوتاه مدت تغییر کند، این مقوله باید در اولویت های پادشاهی باشد. توافقی که با میانجیگری پکن میان تهران و ریاض حاصل شد، بدون شک موقعیت ایران را در منطقه تقویت خواهد کرد چرا که پتانسیل درگیری های نظامی پر هزینه بالاخص در سوریه، لبنان و عراق که غالبا درگیر ناآرامی هستند، کاهش خواهد یافت. از سوی دیگر ریاض احتمالا از مزایای دراز مدت این توافق بهره مند خواهد شد جرا که کاهش بار دخالت نظامی به سعودی ها فرصتی برای پیروی از سیاست های مستقل از واشنگتن را خواهد داد. طبیعتا پادشاهی با لحاظ کردن شرایط خود به این نتیجه رسیده بود که حل و فصل اختلاف هایش با ایران هزینه کمتری در قیاس با رویارویی با این کشور دارد.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️65 تبعه ایرانی توسط ناوگان دریایی عربستان از سودان خارج شدند
🔺پس از بالاگرفتن تنش در سودان میان ارتش و نیروهای واکنش سریع، دولت سعودی اقدام به خارج کردن اتباع خارجی از این کشور نموده است. به گفته سخنگوی وزارت خارجه ایران 65 تبعه ایرانی نیز توسط نیروی دریایی سعودی از سودان خارج شدند.
🔺کنعانی در این رابطه اظهار داشت، از ابتدای بروز ناآرامیها در سودان، وزارت امور خارجه موضوع خارج کردن اتباع ایرانی ساکن در این کشور را با جدیت در دستور کار قرار داد و پس از انجام هماهنگیهای لازم، انتقال امن 65 نفر از اتباع کشورمان از خارطوم به بندر پورت سودان و سپس خروج و اعزام آنها به بندر جده صورت گرفت.
🔺سخنگوی وزارت امور خارجه با اعلام اینکه ترتیبات لازم برای انتقال این گروه از هم میهنان از عربستان به کشورمان نیز فراهم شده است، خاطرنشان کرد: در این مسیر، همکاری موثر کشور عربستان و مساعدت دولت سودان کمک کننده بود که جای تقدیر و تشکر دارد.
🔺به گفته رسانه های سعودی تاکنون بیش از 4800 نفر از 97 کشور توسط ناوگان سعودی از سودان خارج و وارد جده شده اند.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️استقبال گرم فرمانده منطقه غربی عربستان از کاردار ایران در سودان
🔺کاردار سفارت ایران در سودان که به همراه 64 تبعه دیگر جمهوری اسلامی ایران توسط نیروی دریایی سعودی از بندر پورتسودان به بندر جده منتقل شدند، پس از رسیدن به عربستان با استقبال گرم و شبه رسمی سعودی ها روبرو شد.
🔺بر اساس فیلم منتشر شده در شبکه الاخباریه سعودی، مسولین عربستان برای این دیپلمات ایرانی مراسم استقبال ویژه ای را تدارک دیده و فرمانده منطقه غربی عربستان به استقبال وی می رود.
🔺سرلشکر احمد الدبیس در بدو مواجه با کاردار ایران به وی می گوید ایرانی ها دوستان و عزیزان ما هستند و ما به دستور پادشاه، ولیعهد و وزیر دفاع موظف هستیم که همه نوع خدمات به شما ارائه دهیم و نسبت به آنچه به آن نیاز دارید اهتمام بورزیم.
🔺فرمانده سعودی در ادامه با ابراز خرسندی از حضور ایرانی ها در عربستان برای آنان اقامت خوشی در این کشور آرزو می کند.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️در مراسم بدرقه ایرانی ها توسط سرلشکر سعودی: ایران و عربستان باهم دوست نیستند، بلکه برادرند!
🔺ویدئوهای منتشر شده از استقبال و بدرقه ایرانی های خارج شده از سودان توسط سرلشکر سعودی که شبکه العربیه آن را پخش کرده بازتاب بسیاری در فضای مجازی عربستان و کشورهای عربی پیدا کرده و کاربران متعددی نسبت به آن واکنش نشان داده اند.
🔺سرلشکر خلبان احمد الدبیس در هنگام بدرقه ایرانی ها به پای هواپیمای جمهوری اسلامی در جده رفته و تک تک مسافران را بدرقه میکند. وی پس از سوار شدن مسافران به هواپیما نیز در کابین حاضر شده و به انگلیسی خطاب به مسافران ایرانی می گوید، اینجا کشور شماست و اگر در آینده نیاز به هر چیزی نیاز داشتید با کمال میل پذیرای شما هستیم.. ایران و عربستان تنها باهم دوست نیستند بلکه برادر یکدیگرند. هر زمان که بخواهید برای حج، عمره یا زیارت به هر کجای عربستان بیایید مقدم شما را گرامی میداریم.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️گامی به سوی فرماندهی ارتش؛ پادشاه، ناصر بن حمد را به سپهبدی ارتقا داد!
🔺حمد بن عیسی پادشاه بحرین فرزند چهارم خود ناصر 35 ساله را به درجه "سپهبدی" ارتقا داد. بر اساس قانون نیروی دفاع بحرین این درجه، سومین درجه بالای نظامی در این کشور محسوب می شود و برای رهبری ارتش تنها به دو ارتقای دیگر نیاز دارد.
🔺در بحرین فقط پادشاه، ولیعهد و فرمانده ارتش دو درجه بالاتری از ناصر بن خلیفه را دارا هستند و عمویش محمد بن عیسی فرمانده گارد سلطنتی تنها یک درجه از او بالاتر است. ناصر هم اکنون هم رتبه رئیس ستاد ارتش بحرین، ذیاب بن صقر النعیمی به شمار میآید.
🔺ناصر بن حمد پیش از این نیز چندین پست عالی نظامی-امنیتی را در اختیار داشته است. وی مشاور امنیت ملی، دبیرکل شورای عالی دفاع و فرمانده گارد سلطنتی بوده است. افزون بر این وی مدیریت هلدینگ نفت و گاز بحرین را در اختیار دارد.
✍️ناصر بن حمد با ظهور شاهزادگان جوان در خلیج فارس پس از سال 2010 ظهور کرد. با وجود اینکه چهارمین فرزند شاه به حساب می آید، پدرش در موقعیتهای حساس متعددی به او تکیه کرده است. ناصر در سال 2009 با شیخه بنت محمد بن راشد آل مکتوم، دختر حاکم دبی ازدواج کرد که همین موضوع سبب شد وی سریعتر از دیگر برادرانش رشد کند.
✍️ناصر بن حمد متهم به دست داشتن در شکنجه مخالفان در جریان سرکوب اعتراضات گسترده ای است که در سال 2011 در این کشور رخ داد اما ترفیع جدید صراحتاً به معنای ادامه پروژه سیاسی قدرت گرفتن ناصر بن حمد است تا او را به عنوان فردی عالی رتبه برای آینده نظام سیاسی بحرین و چه بسا برای فرماندهی ارتش این کشور که "نیروی دفاع بحرین" نامیده و توسط فیلد مارشال سالخورده فرماندهی می شود، آماده کند.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
💢القاعده شبه جزیره توافق احیای روابط میان ایران و عربستان را مصداق شکست در مقابل شیعیان دانست
🔹خالد باطرفی رهبر القاعده شبه جزیره مستقر در یمن در آخرین صحبت خود به مسایل یمن بویژه استان ابین و همچنین مسایل منطقه بویژه توافق اخیر تهران-ریاض پرداخت.
🔹وی توافق تهران-ریاض و همچنین مذاکرات سعودی با انصارالله را مصداق شکست در مقابل شیعیان دانست و آن را محکوم کرد.
🔹وی در ادامه افزود: عربستان سعودی علی عبدالله صالح[رئیس جمهور سابق] را از پس انقلاب مردمی یمن(بهار عربی در ۲۰۱۱) نجات داد و حوثی ها(انصارالله) را در یمن از طریق ائتلاف و طوفان قاطعیت(حمله پس از ۲۰۱۵) شکست خورده قدرتمند کرد.
🔹وی با اشاره به حملات نیروهای مجلس انتقالی به پایگاه های القاعده در یمن عامل این حملات را امارات دانست و از اهل سنت یمن خواست تا با حمایت از القاعده نگذارند نیروهای وابسته به کشورهای خارجی در یمن قدرت گیرند.
🔸کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
♨️مذاکرات سعودی و اردن با کویت پیرامون بازگشت سوریه به اتحادیه عرب
🔺آناتولی: اردن و سعودی رایزنی هایی را با کویت پیرامون نتایج نشست امان درباره «یافتن راه حل هایی برای بحران سوریه» برگزار کردند.
🔺این رایزنی ها طی دو تماس تلفنی شیخ سالم عبدالله الجابر الصباح، وزیر امور خارجه کویت، با ایمن الصفدی، همتای اردنی خود و فیصل بن فرحان وزیر خارجه سعودی، انجام شد.
🔺کویت در نشست وزرای خارجه اردن، مصر، عراق و سعودی با همتای سوری خود در اردن شرکت نکرد اما در تماس تلفنی با ایمن الصفدی از بیانیه پایانی نشست در خصوص یافتن راه حل برای بحران سوریه استقبال کرد.
🔺این رایزنی ها با هدف بازگرداندن سوریه به اتحادیه عرب در نشست آتی سران کشورهای عربی در ریاض در 19 می صورت می گیرد. هرچند روند بازگرداندن سوریه به اتحادیه عرب از سوی کشورهای عضو این اتحادیه فزاینده است اما همچنان برخی کشورها مانند کویت و قطر با سپردن کرسی سوریه به دولت دمشق مخالفت می کنند.
🔺از همین رو و برای کاهش اختلافات، امان پایتخت روز دوشنبه شاهد کار نشست مشورتی با حضور وزرای امور خارجه اردن، مصر، عراق و سعودی بود که فیصل مقداد وزیر امور خارجه سوریه برای اولین بار از زمان آغاز بحران کشورش پس از دو سفر به جده و قاهره برای اولین بار از سال 2011 به اردن سفر کرد.
🔺نشست امان به نتایجی منتهی شد که تاکید بر اهمیت انجام اقدامات لازم برای آغاز اجرای فوری بازگشت داوطلبانه و ایمن آوارگان سوری، مقابله با تروریسم و تلاش برای از سرگیری کار کمیته قانون اساسی در اسرع وقت از مهمترین آنها بود.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️ادامه سکوت سعودی در پرونده ریاست جمهوری لبنان و سرگردانی مخالفان و همپیمانان فرنجیه!
🔺الاخبار: سکوت ادامه دار سعودی در پرونده ریاست جمهوری لبنان که در مورد آمریکایی ها نیز صدق می کند در مقابل پافشاری فرانسه برای به قدرت رساندن سلیمان فرنجیه به عنوان رئیس جمهور و نواف سلام به عنوان نخست وزیر، قرار دارد.
🔺پاتریک دورل، مشاور کاخ الیزه در حضور تعدادی از شخصیتها و احزاب لبنانی، لغو جلسه کمیته ویژه پنج جانبه را قابل تامل خواند. در این میان برخی علت لغو را مخالفت سعودی با دادن نقش به قطری ها و مصری ها برای دخالت در امور لبنان ارزیابی کردند و برخی دیگر علت را در مخالفت فرانسه با این پیامدهای این نشست و احتمال اخلال در طرح این کشور را علت اصلی لغو دانستند. چرا که پاریس نیز ترجیح میدهد پرونده لبنان را صرفا با طرف سعودی و اطلاع طرف آمریکایی ها پیش ببرد.
🔺با این وجود بسیاری در لبنان منتظر بازگشت ولید البخاری سفیر سعودی به بیروت برای شنیدن نظر جدید سعودی بودند، اما تاکنون هیچ ملاقاتی برای البخاری ثبت نشده و او نیز موضعی اتخاذ نکرده است. از سوی دیگر برخی از نمایندگان که روابط خوبی با سفارت سعودی در بیروت دارند نیز تصریح کرده اند که هیچ نشانه ای از موضع جدید سعودی در قبال تحرکات اخیر فرانسوی ها دریافت نکرده اند.
🔺به گفته منابع درگیر در مذاکرات، سعودی به طرف فرانسوی اطلاع داده است که انتخاب سلیمان فرنجیه به عنوان رئیس جمهور را وتو نمیکند، اما برای رسیدن وی به کاخ ریاست جمهوری نیز تلاشی نخواهد کرد! بنابراین نباید انتظار داشت که ریاض فشاری بر متحدانش برای حل و فصل مسئله ریاست جمهوری وارد کند. همین منابع افزودند که موضع سعودی در این موضوع با آمریکا تطابق دارد.
🔺 بحث میان فرانسه، سعودی و آمریکا درباره حل و فصل موضوع متوقف نشده است و موارد زیادی از سوی طرف های آمریکایی و سعودی در رابطه با آینده دولت در لبنان به ویژه در زمینه برنامه ها و سیاست ها مطرح است. به گفته الیاس بوصعب تا اینجای کار سمیر جعجع و جبران باسیل با کاندیداتوری فرنجیه مخالفند و در مقابل حزب الله و امل از او حمایت می کنند.
🔺در این میان موضع ایران همچنان ثابت مانده و حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران در سفر به بیروت اظهار داشت، هیچ تغییری در موضع تهران در خصوص پرونده ریاست جمهوری لبنان ایجاد نشده و این حزب الله است که تصمیمی را که مناسب می بیند، اتخاذ می کند.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️حمله به رایزنی فرهنگی سعودی در خارطوم؛ ادامه نبرد در سودان رویاهای اقتصادی بن سلمان را تهدید می کند
🔺میدل ایست آی: درحالی که حکومت سعودی تلاش می کند به عنوان یک میانجیگر در بحران سودان عرض اندام کند، امروز ساختمان رایزنی فرهنگی این کشور در خارطوم پایتخت سودان مورد حمله یک گروه مسلح قرار گرفت و تجهیزات آن تخریب و برخی اموال آن مصادره گردید.
🔺تنش در سودان بر سر الحاق شبه نظامیان موسوم به نیروی واکنش سریع وابسته به محمد حمدان دوقلو معروف به حمیدتی در ارتش تحت فرماندهی متحد وی، ژنرال عبدالفتاح البرهان بوجود آمد و هنوز ادامه دارد.
🔺این تنش با حمله سه جانبه نیروهای حمیدتی به منزل البرهان با هدف دستگیری یا کشتن البرهان، رئیس فعلی سودان آغاز شد و منجر به کشته شدن 35 عنصر از افراد گارد ریاست جمهوری گردید ولی برهان از این حمله جان سالم به در برد.
🔺هرچند تاکنون هیچ طرفی مسولیت حمله به رایزنی فرهنگی سعودی را نپذیرفته اما این گونه حملات به نیروهای واکنش سریع که حملات مشابهی به مناطق دیگر انجام داده اند نسبت داده می شود. این نیروها همچنین در روز اول درگیری ها متهم به حمله به یک هواپیمای غیرنظامی سعودی در فرودگاه خارطوم و انهدام آن هستند.
🔺کشورهای سعودی و امارات تلاش می کنند نقش میانجی را میان گروه های درگیر در سودان ایفا کنند اما رویکرد محتاطانه سعودی در این درگیری ها با رویکرد جسورانه امارات در تضاد آشکار است، زیرا سعودی موضع بی طرفانه تری در این درگیری ها اتخاذ کرده اما امارات همدست حمیدتی شناخته می شود.
🔺فرمانده نیروهای واکنش سریع سودان امارات را به مقصد صادرات طلای سودان تبدیل کرده بود و در این کشور حساب بانکی دارد. حمیدتی همچنین دو ماه پیش از شروع جنگ در سودان به امارات سفر کرده و با مسولین ارشد اماراتی از جمله منصور بن زاید دیدار کرده بود.
🔺حمیدتی پیش از این نیز نیروهای خود را به کمک خلیفه حفتر متحد امارات به لیبی اعزام کرده بود و اکنون وال استریت ژورنال می گوید که از حفتر تجهیزات و سلاح دریافت کرده است.
🔺سعودی نگران است جنگ در سودان برنامه های اقتصادی این کشور را که به شدت متکی به سواحل دریای سرخ است به خطر بیندازد. از سوی دیگر امارات که به دریای سرخ دسترسی ندارد تلاش کرده از این نوع درگیری ها به مانند جنگ یمن به عنوان فرصتی برای گسترش حضور خود در این منطقه استراتژیک استفاده کند.
🔺در ماه دسامبر، شرکتی متعلق به طحنون بن زاید، مستشار امنیت ملی امارات، قراردادی را برای توسعه یک بندر جدید به ارزش 6 میلیارد دلار در 200 مایلی شمال پورتسودان امضا کرده بود.
🔺دیوید هرست در یادداشتی در میدل ایست آی توضیح می دهد که چرا حمیدتی نمیتوانست بدون چراغ سبز ابوظبی برعلیه برهان بشورد و چگونه ابوظبی مصر را که از حامیان اصلی ارتش سودان به شمار می آید مجبور به سکوت کرده است.
🔺اما تبدیل سودان به یک سوریه در ساحل دریای سرخ مهمترین دست اندازی است که بن زاید می تواند در مسیر بلند پروازی های اقتصادی بن سلمان در دریای سرخ احداث کند و یک جنگ داخلی با ابعاد سوریه آخرین چیزی است که بن سلمان در آن سوی پهنه دریای سرخ و در مقابل مرزهایش به آن نیاز دارد.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️کمبود نیروی کار بومی در امارات؛ اماراتی ها تن به بسیاری از کارها نمیدهند!
🔺سیاق: امارات مدتیست سخت میکوشند تا برخی مشاغل را به اماراتی ها بدهد؛ اما اماراتیها غالباً علاقه دارند در بخش دولتی کار کنند نه خصوصی. در سال ۲۰۲۱، دولت امارات ۶٫۵ میلیارد دلار برای افزایش اشتغال اتباع اماراتی در بخش خصوصی اختصاص داد و شرکتها نیز برای استخدام اتباع اماراتی مشوقهایی در نظر گرفتند.
🔺با وجود این، اماراتیها بیشتر مشاغل دولتی را میپسندند. آنها مشاغل بخش خصوصی را دارای انگ اجتماعی، درآمد کمتر، مزایا کمتر و شرایط کاری غیرجذاب میدانند. کارمندان بخش دولتی در سال ۲۰۲۱، در ابوظبی میتوانند ۴۰ % بیشتر از مشاغل مشابه در بخش خصوصی درآمد داشته باشند. دولت به بیشتر اماراتیها در بخش خصوصی ۷۰۰۰ درهم (نزدیک به ۲۰۰۰ دلار) در ماه کمک میکند تا شکاف دستمزد را کاهش دهد.
🔺امارات متحدۀ عربی از آنجایی که میخواهد اتباع خود تا سال ۲۰۲۶، ۱۰ % از بخش خصوصی را اشغال کنند؛ مانند دیگر کشورهای حاشیۀ خلیجفارس با چالشهای ساختاری بسیاری مواجه شده است؛ اما در میان این کشورها امارات بدترین وضعیت را دارد.
🔺برای نمونه، عربستانیها حدود ۲۳ % از نیروی کار بخش خصوصی را تشکیل میدهند و از کار در همۀ سطوح بخش خصوصی چشمپوشی نکردهاند. عربستان در سال ۲۰۲۱، همۀ تاکسیهای اینترنتی را در انحصار اتباع خود درآورد و بسیاری از اتباع این کشور در کافیشاپها و دیگر مشاغل خدماتی کار میکنند اما اماراتی ها تن به چنین کارهایی نمیدهند.
#امارات
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️سعودی و امارات؛ از رقابت تا آسیب زدن به منافع طرف مقابل!
#عربستان #امارات
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️سعودی و امارات؛ از رقابت تا آسیب زدن به منافع طرف مقابل!
🔺شاید جنگ یمن را بتوان اولین و جدی ترین عرصه رقابت سعودی و امارات در سالهای گذشته دانست. اما با فروکش کردن تنش ها در یمن اکنون شاهد جدی شدن این رقابت در پرونده های از جمله در سودان و در پرونده های اقتصادی میان دو کشور هستیم.
🔺همانگونه که در پست ها پیشین نیز به آن اشاره شد، برهم زدن ثبات و آرامش در سودان و نا آرام کردن سواحل دریای سرخ ضربه بزرگی به مهمترین طرح های اقتصادی بن سلمان که در سواحل دریای سرخ طراحی شده خواهد زد.
🔺افزون بر این اخیرا نیز گزارش هایی مبنی بر کارشکنی امارات در طرح های سعودی به گوش می رسد که نشان دهنده شدت رقابت میان این دو کشور است. بنابر برخی از این گزارش ها شرکت اماراتی ماجد الفطیم که ساخت "السعودیه مال" در ریاض با ارزش بیش از 1.5 میلیارد دلار را به عهده داشت این پروژه را متوقف کرده است. این پروژه می توانست رقیب پروژه های تجاری دبی باشد.
🔺پیش از این نیز خلف الحبتور، میلیاردر اماراتی که اعلام کرده بود قصد دارد آب دریا را به ریاض پایتخت سعودی برساند، از ایده خود عقب نشینی کرده و آن را مسکوت گذاشت.
🔺در مقابل سعودی نیز تلاش کرده تا دبی را از مرکزیت تجاری غرب آسیا کنار بزند. اجبار شرکت های چند بزرگ و چند ملیتی به بازگشایی شعبه منطقه ای در ریاض به جای دبی یا در موازات این امارت و حذف معافیت های گمرکی برای کالاهای تولید شده در مناطق آزاد امارات دو اقدام تلافی جویانه سعودی برعلیه دبی بود که اولی انحصار دبی را تحت تاثیر قرار داد و دومی موجب کاهش صادرات امارات به عربستان گردید.
#عربستان #امارات
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️رقابت سعودی و امارات؛ اینبار در خارج کردن اتباع کشورهای خارجی از سودان!
🔺ایجاد مسیری دریایی از پورتسودان به جده توسط نیروی دریایی سعودی برای تخلیه اتباع کشورهای مختلف که مایل به خروج از سودان بودند با واکنش مثبت کشورهای متبوع این شهروندان و سازمان های بین المللی مواجه شد.
🔺بر اساس گزارش رسانه های سعودی حدود 8000 نفر از بیش از صد کشور توسط کشتی های مختلف سعودی از سودان تخلیه شده اند.
🔺با گذشت چند روز از این فعالیت سعودی، اکنون اماراتی ها نیز مدعی هستند با ایجاد پلی هوایی میان پورتسودان و ابوظبی توانسته تا امروز بیش از 600 نفر از 20 کشور را به این امارت منتقل کند!
#ویدئوبهزبانعربی
#عربستان #امارات
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️سعودی نمایندگان طرف های درگیر در سودان را به جده آورد
🔺پس از 3 هفته درگیری در سودان که عمدتا در خاطرم و منطقه دارفور در جنوب غربی این کشور رخ داد اکنون رسانه های سعودی می گویند گروه های نظامی درگیر برای گفتگو وارد عربستان شده اند.
🔺نیروهای موسوم به واکنش سریع به فرماندهی حمیدتی در تلاش برای سرنگونی عبدالفتاح البرهان، فرمانده ارتش به مقر وی یورش بردند که منجر به کشته شدن بیش از 30 نفر از گارد حفاظتی برهان گردید اما خود وی از این حمله جان سالم به در برد.
🔺محمد حمدان معروف به حمیدتی خود از نیروهای عمر البشیر، حاکم نظامی پیشین سودان بود که با کمک البرهان، فرمانده ارتش البشیر علیه وی کودتا کرده و زمان امور کشور را در اختیار گرفتند.
🔺این دو که در سپردن دولت به غیرنظامیان ناکام مانده بودند، اخیر بر سر ادغام نیروها تحت دستور حمیدتی که به نیروهای واکنش سریع معروفند، در ارتش سودان به اختلاف خورده و برای حل آن دست به سلاح بردند!
🔺اکنون و پس از چند دور پس از گفتگو برای آتش بس رسانه های سعودی از ورود نمایندگان دو طرف به جده برای گفتگو خبر می دهند. فیصل بنفرحان، وزیر خارجه سعودی نیز در توئیی نوشت، ما از حضور نمایندگان نیروهای مسلح سودان و نیروهای واکنش سریع، در شهر جده با هدف مشارکت در گفتوگو استقبال میکنیم. امیدواریم نتیجه این گفتوگوها پایان تخاصم و بازگشت امنیت و ثبات به جمهوری سودان باشد.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️آیا بن سلمان به دنبال رهایی از وابستگی به آمریکاست؟
🔺در دو روز گذشته اخباری مبنی بر تمایل سعودی برای خرید تعداد زیادی ناوشکن موشکی هدایت شونده چینی Type-052D منتشر شده است. در نمایشگاه بین المللی دفاعی ابوظبی ماه گذشته، چین نسخه تجاری صادراتی اين ناوشکن که نسخه صادراتی ناوشکن اصلی 052D ارتش آزادیبخش خلق چین است را در نمایشگاه ابوظبی عرضه کرده بود.
🔺گزارش شده که ارتش سعودی در حال مذاکره با چین برای خرید تا 12 کشتی از این نوع است. قیمت 052D بیش از 500 میلیون دلار است و اگر سعودی واقعاً خرید تسلیحات در مقیاس بزرگ انجام دهد، رکورد فروش تسلیحات چینی را به ثبت خواهد رساند.
🔺عربستان علیرغم سواحل طولانی در خلیج فارس و دریای سرخ، ناوشکن بزرگی ندارد و درحال حاضر تنها 8 ناوچه دارد و خرید کشتی جنگی اقیانوس پیمای بزرگی مانند Type-052D نیروی دریایی سعودی را به ناوگانی با قابلیتهای اقیانوس پیمایی ارتقا میدهد که بسیار فراتر از نیاز سعودی است.
🔺ایالات متحده پس از اطلاع از این احتمال، توسط پنتاگون واکنش نشان داد و آستین وزیر دفاع آمریکا گفت که ایالات متحده به این موضوع توجه جدی خواهد کرد و اقدامات لازم را برای حفظ امنیت و منافع ملی آمریکا صورت خواهد پذیرفت!
🔺ایالات متحده به چنین معاملاتی میان چین و سعودی با رضایت نمی نگرد. هرچند که ایالات متحده نمی خواهد شاهد رونق در فروش تسلیحات چینی باشد اما هنگامی که پای سعودی در میان باشد قضیه متفاوت و مهمتر خواهد بود و آن حفظ کنترل عربستان سعودی و از دست ندادن این شریک راهبردی چند ده ساله است. کشوری که 75 درصد سلاح ارتش آن آمریکایی است و ایالات متحده با کنترل آن خاورمیانه و انرژی جهان را کنترل می کند. بنابراین، همکاری نظامی چین با سعودی باعث خواهد شد این کشور به تدریج از وابستگی خود به آمریکا در حوزه امنیتی و نظامی خلاص شود.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️اعلام برخی جزئیات اعزام زائران حج تمتع از ایران
🔺اعزام زائران حج تمتع کشور از سوم خردادماه آغاز میشود و امسال نخستین حج تمتع بدون محدودیت با وجود ادامه شیوع کرونا در برخی از کشورهای جهان است.
زائران باید دو دوز واکسن کرونا و واکسن مننژیت برای آنها تزریق شده باشد البته سالهای قبل واکسن فلج اطفال هم باید تزریق میشود ولی از آنجایی که سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده، فلج اطفال در ایران ریشه کن شده، سعودی این واکسن را برای حجاج ایرانی حذف کرده است.
🔺سعودی ۱۰ واکسن را به رسمیت شناخته که تاکنون واکسن ایرانی جزء آنها نبوده ولی اگر زائران ایرانی دو دوز واکسن که گواهی وزارت بهداشت را داشته باشد تزریق کرده باشند میتوانند به عربستان برای حج اعزام شوند.
🔺در حج امسال نیز به مانند سالهای گذشته تعداد زائران زن بیشتر از زائران مرد است، به گونه ای که حدود ۵۴ درصد از زائران را زنان و ۴۶ درصد را مردان تشکیل میدهند. ۶۰ درصد از زائران ایرانی سن بالای ۷۰ و حدود ۸۵ درصد بالای ۵۰ سال سن دارند همچنین بیشترین سن زائران، بالای ۸۰ سال و بیش از ۳۰۰ مورد هم کمتر از ۱۸ سال است.
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️اولین زن فضانورد عرب را سعودی ها به فضا می فرستند
🔺در گروه اعزامی ناسای آمریکا به پایگاه فضایی بین المللی دو شهروند عربستانی حضور دارند.
🔺"ریانه برناوی" که قرار است به عنوان اولین زن فضانورد عرب این تجربه را کسب کند به همراه دیگر هموطنش "علی القرنی" 21 می جاری عازم این سفر خواهند شد.
🔺پیش از این "سلطان النیادی" اماراتی به پایگاه فضایی بین المللی اعزام شده بود و اکنون نیز در آنجا حضور دارد.
#ویدئوبهزبانعربی
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️استقبال رسانه های سعودی از موضع رئیس جمهور در قبال عربستان
🔺سخنان رئیس جمهور در مورد عربستان بازتاب وسیعی در رسانه های رسمی و اجتماعی این کشور و برخی از دیگر از رسانه های کشورهای حاشیه خلیج فارس داشت.
🔺آقای رئیسی در گفتگو با خبرگزاری سوریه عربستان را کشوری بزرگ خواند و افزود ما این کشور را دشمن نمیدانیم و احیای روابط با عربستان، معادلات منطقه را تغییر میدهد.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️مشارکت برخی سران کشورهای خلیج فارس در تاجگذاری چارلز سوم، پادشاه انگلستان
🔺پادشاه بحرین و ولیعهد وی در کنار شاه اردن و همسرش (ردیف سوم) و نیز امیر قطر (ردیف پنجم) در مراسم تاجگذاری پادشاه انگلستان شرکت کردند.
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️با تلاشهای سعودی مخالفان بازگشت سوریه به اتحادیه عرب کوتاه آمدند!
🔺پس از تصویب بازگشت سوریه به اتحادیه عرب در نشست فوق العاده امروز وزیران خارجه این اتحادیه در قاهره، اکنون برخی رسانه ها از سفر بشار اسد به عربستان برای مشارکت در نشست سران اتحادیه عرب در روزهای آینده خبر می دهند.
🔺سعودی یکی از سرسخت ترین مخالفین دولت سوریه، در سالهای گذشته، در روزهای اخیر و پس از توافق با ایران تلاش دیپلماتیک گسترده ای برای جلب موافقت کشورهای معترض به بازگشت سوریه به اتحادیه عرب به راه انداخته بود که با موفقیت نیز همراه گردید.
🔺برخی خبرگزاری ها نیز از احتمال سفر رئیس جمهور سوریه به ریاض قبل از برگزاری نشست سران اتحادیه عرب و با هدف دیدار با مقامات سعودی را نیز مطرح کرده اند.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️ارتقای رتبه متقلبانه دانشگاههای سعودی رسوایی آفرید!
🔺رسانه های غربی در یک افشاگری از تقلب دانشگاههای سعودی و گنجاندن نام دانشمندان خارجی در فهرست استادان دانشگاههای سعودی جهت ارتقای رتبه و قرار گرفتن در بین ۱۵۰ دانشگاه برتر جهان خبر دادند.
🔺این کلاهبرداری باعث شده شهرت مراکز علمی عربستان آسیب ببیند. دولت سعودی به جای سوء استفاده از مقالات، دانشمندان را تشویق به حضور در عربستان نماید.
🔺درحالیکه دانشجویان جوان سعودی در مقطع دکتری به سختی حدود ۴۵۰ یورو در ماه درآمد دارند، دو دانشگاه قدیمی عربستان سعودی یعنی دانشگاه ملک عبدالعزیز و دانشگاه ملک سعود، سالانه تا 77 هزار یورو به محققان خارجی پرداخت می کنند تا نام آنان در فهرست دانشگاه های سعودی درج شود تا این دانشگاه ها در لیست 150 دانشگاه برتر جهان حضور داشته باشند.
🔺در طول دهه گذشته، ۲۱۰ محقق خارجی، دانشگاههای سعودی را در فهرست وابستگیهای نهادی اولیه خود قرار دادهاند. بیشتر این محققان از چین (۴۴)، اسپانیا (۱۹)، ایالات متحده (۱۶)، ترکیه (۱۴)، هند (۱۳)، بریتانیا (۱۲)، ایتالیا (۱۱) و آلمان (۱۱) هستند.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
📣 پس از 12 سال مخاصمه؛ ماراتون دیپلماتیک سعودی برای بازگشت اسد
👤 نویسنده: سید هاشم رضوی
✂️ برش هایی از متن
🔹 نکته قابل تامل ماراتون دیپلماتیک سعودی برای بازگرداندن سوریه به اتحادیه عرب بود که در پایان روز یکشنبه هفته جاری به ثمر رسید و وزرای خارجه این اتحادیه پس از نشستی فوقالعاده در مقر اتحادیه در قاهره، با بازگرداندن کرسی این عضو موسس اتحادیه پس از ۱۲ سال تعلیق، به دولت دمشق موافقت کرد...
🔹 شبه اجماعی که کشورهایی مانند سعودی، قطر و ترکیه و غرب علیه دمشق ایجاد کرده بوند، برقراری روابط با دولت اسد را پرهزینه کرده بود و مانعی جدی بر سر راه توسعه روابط با سوریه به حساب می آمد. اپیدمی کرونا در سال 2020 فرصت مناسبی را برای امارات بوجود آورد تا با ارائه کمک های بهداشتی به سوریه علاوه بر کمک به سوریه برای مبارزه با کرونا با این اجماع نیز مقابله کند.
🔹 جیمز جفری نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه در ژوئن 2020 در واکنش به سفر یک هیئت اماراتی به دمشق برای بازگشایی رسمی سفارت ابوظبی در این شهر گفت که سفر هیئت اماراتی به سوریه کمکی به اجرای قطعنامه 2254 شورای امنیت و پایان درگیری های سوریه کمکی نخواهد کرد و امارات می داند ما به شدت مخالف عادی سازی روابط با سوریه هستیم و هرگونه فعالیت اقتصادی در سوریه را با تحریم "سزار" پاسخ خواهیم داد.
🔗 متن کامل این یادداشت را در اینجا بخوانید.
©️ @mersadcss 🔷🔷🔷
♨️کردهای سوریه هم به فکر کاهش تنش با اسد افتادند
🔺المانیتور به نقل از منابع خود نوشت، پس از توافق ایران و سعودی و بهبود روابط دو کشور، مظلوم کوبانی فرمانده کردهای موسوم به نیروهای سوریه دمکراتیک که همپیمان آمریکا در سوریه به حساب می آیند با سفر به ابوظبی و دیدار با طحنون بن زاید خواهان میانجیگری این کشور برای بهبود روابط کردها با دمشق شدند.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️بی توجهی اعراب به هشدارهای ایالات متحده نسبت به عادی سازی با سوریه
🔺سی ان ان: سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده در واکنش به عادی سازی روابط میان کشورهای اتحادیه عرب و سوریه و بازگشت این کشور به اتحادیه گفت ما با رژیم اسد عادی سازی نمیکنیم و عادی سازی روابط دیگران با دمشق را نیز حمایت نمیکنیم و این موضوع را به شرکای خود اطلاع داده ایم!
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies