فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
السلام عليك حين تقرأ و تبيّن❤️
✅دو نکته از حضرت امیر علیهالسلام
جمله خیلی خوب و نافعی از حضرت امیر در خطبههای نهجالبلاغه است؛ میفرماید: اَیهَا النّاسُ اِنَّما یجْمَعُ النّاسَ الرِّضا وَ السُّخْطُ مردم را خشنودی و ناخشنودی یک جا جمع میکند. «یک جا جمع میکند» یعنی همتیپ میکند. افرادی یک گروه به شمار میروند که یک جور رضایت داشته باشند و یک جور نارضایتی داشته باشند؛ یعنی افرادی که همه مثل هم از یک جریانهایی راضی هستند و مثل هم از یک جریانهایی ناراضی هستند اینها در نزد خدا یک گروه را تشکیل میدهند؛ این چیزی که ما اسمش را هممسلکی، همفکری، همعقیدهای و خلاصه هماحساسی میگذاریم. بعد یک نکته خیلی لطیفی را امیرالمؤمنین از قرآن استنباط میکند که خیلی عجیب است؛ میفرماید :
وَ اِنَّما عَقَرَ ناقَةَ ثَمودَ رَجُلٌ واحِدٌ فَعَمَّهُمُ اللهُ بِالْعَذابِ لَمّا عَمّوهُ بِالرِّضا فَقال سُبْحانَهُ: فَعَقَروها فَاَصْبَحوا نادِمینَ.
میفرماید: ناقه ثمود را یک نفر کشت ولی خدا تمام قوم را معذب کرد چون تمام قوم راضی بودند به کار او و قرآن هم میگوید «فَعَقَروها» یعنی فعل را به جمع نسبت میدهد با اینکه مرتکبْ فرد بوده. نگفت : «فَعَقَرها»، نگفت: «عَقَرَها واحِدٌ مِنْهُمْ» یا «رَجُلٌ مِنْهُمْ». نگفت یک نفر او را کشت، فرمود همه این مردم او را کشتند. فعل را به قوم نسبت داد چون قومْ همه، احساسشان نظیر احساس همین مردی بود که قاتل بود.
استاد مطهری، گفتارهایی در اخلاق اسلامی، ص٧۶و٧٧
#شب_قدر
#شهادت_امام_علی
#ماه_رمضان
🆔 @Qatreha
May 11
اما قیام شکوهمند و منحصر به فرد علی که به آن میبالد و میگوید احدی دیگر جرأت چنین کاری را نداشت، قیام در برابر خوارج بود: فَانا فَقَأْتُ عَینَ الْفِتْنَةِ وَ لَمْ یکنْ لِیجْتَرِئَ عَلَیها احَدٌ غَیری بَعْدَ انْ ماجَ غَیهَبُها وَ اشْتَدَّ کلَبُها [1].
تنها من بودم که چشم این فتنه را در آوردم؛ احدی غیر از من جرأت بر چنین اقدامی نداشت. هنگامی دست به چنین اقدامی زدم که موج تاریکی و شبهه ناکی آن بالا گرفته، هاری آن فزونی یافته بود.
تقوای ظاهری خوارج طوری بود که هر مؤمن نافذالایمانی را به تردید وامی داشت. جوّی تاریک و مبهم، و فضایی پر از شک و دودلی به وجود آمده بود.
آنان دوازده هزار نفر بودند که از سجده زیاد، پیشانیشان و سر زانوهاشان پینه بسته بود؛ زاهدانه میخوردند و زاهدانه میپوشیدند و زاهدانه زندگی میکردند؛ زبانشان همواره به ذکر خدا جاری بود اما روح اسلام را نمیشناختند و ثقافت اسلامی نداشتند؛ همه کسریها را با فشار بر روی رکوع و سجود میخواستند جبران کنند؛ تنگ نظر، ظاهرپرست، جاهل و جامد بودند و سدی بزرگ در برابر اسلام.
علی به عنوان یک افتخار بزرگ میفرماید: این من بودم که خطر بزرگی را که از ناحیه این خشکه مقدسان متوجه شده بود درک کردم؛ پیشانیهای پینه بسته اینها و جامههای زاهدانه و زبانهای دائمالذکرشان نتوانست چشم بصیرت مرا کور کند؛ من بودم که دانستم اگر اینها پا بگیرند چنان اسلام را به جمود و تقشّر و تحجّر و ظاهرگرایی خواهند کشاند که دیگر کمر اسلام راست نشود.
آری، این افتخار تنها نصیب پسر ابوطالب شد. کدام روح نیرومند است که در مقابل قیافههای آنچنان حق به جانب تکان نخورد، و کدام بازوست که برای فرود آمدن بر فرق اینها بالا رود و نلرزد؟!
📖استاد مطهری، سیری در نهجالبلاغه
🌧 @Qatreha
بیایید وضعیت جهانی را یک بررسی داشته باشیم
دوستان و بزرگوارانی که از سالها قبل و در تلگرام کانال حقیر را دنبال می کردند، یادشان هست که دائما عرض می کردیم باید استراتژی طراحی کنیم و با هدف گذاری و بررسی راه ها و ابزارهای موجود کار را پیش ببریم و هر از چندی آن استراتژی ها را مورد سنجش قرار دهیم.
هدف دشمن این بود که انقلاب ما را در مرزها محصور کند و با حمله به افغانستان و عراق، انقلاب را خفه کند. آن زمان دوستانی تحلیل می کردند که کارمان تمام است و ما شده ایم قورباغه آبپز و خودمان متوجه نیستیم که ما را در یک قابلمه پر از آب انداخته و شعله زیر آنرا تا انتها زیاد کرده اند و به زودی می فهمیم که کاملا پخته و غذای دیگران شده ایم
لذا توصیه می کردند که باید با کسی که پیچ شعله این گاز دستش هست یعنی آمریکا سازش کنیم
عده ای دیگر میگفتند باید از آن قابلمه بیرون بپریم و به آمریکا حمله نظامی مستقیم کنیم تا یا خودمان را نجات دهیم یا در میدان مبارزه کشته شویم
اما رهبر با درایت ما نه سازش کردند و نه حمله نظامی مستقیم کردند.
ایشان بهترین کار را برگزیدند
بهره گیری از هوش استراتژیک
باید اولا آدم های بیرون این قابلمه را به جان آن کسی که شعله دستش بود می انداختیم تا خودمان در غفلت و سرگرم شدن او بعضا شعله را کم کنیم و متوجه نشود و ثانیا بعد از مدتی با برگ های برنده ای که مبارزه آدمهای بیرون قابلمه برایمان ایجاد کرده اند با آن فرد وارد مذاکره شویم تا قدری شعله گاز را ولو موقتا کم کند. (نرمش قهرمانانه)
آنوقت با این فرصت گیری و تنفس گیری، مجدد آدمها و سایر ابزارهای دیگر را به جانش می انداختیم و این کار را اینقدر خوب و هنرمندانه انجام دهیم و تکرار کنیم تا دیگر توانی برای کم و زیاد کردن آن شعله نداشته باشد و اصلا گازی برای روشن کردن آن شعله برایش نمانده باشد.
این حال و روز آمریکای امروز است
اهداف استراتژیک ما
1- تشدید درگیری بین روسیه و آمریکا
2- تشدید درگیری بین چین و آمریکا
3- تشدید درگیری بین عربستان و آمریکا
4- تشدید درگیری بین پاکستان و آمریکا
5- تشدید درگیری بین هند و آمریکا
6- تشدید درگیری بین عراق و آمریکا
7- تشدید درگیری بین افغانستان و آمریکا
8- تشدید درگیری بین برزیل و آمریکا
9- تشدید درگیری بین کل اروپا با آمریکا
10 تشدید درگیری بین حتی اسرائیل و آمریکا
و بنا بود تمام این اهداف مقدمه هدف دیگری شود
زیر سوال رفتن و تزلزل نظم موجود به پیشرانی آمریکا
تا آنوقت تصویر آمریکا ابرقدرت در اذهان تمام نخبگان و ملتهای جهان فرو ریزد
و آنوقت بشود نظم جدید به پیشرانی ایران با همکاری همه ی ملل مستضعف دنیا را شکل داد
خب به نظرتان نسبت به 22 سال قبل که ما شده بودیم به قول دوستان قورباغه آبپز الان کجای کار هستیم
کمی بررسی کنیم
1- تقریبا تمام دنیا با آمریکا درگیر شده اند
2- اسراییل به وضع بدی گرفتار شده است که نمی داند چه کند
3- دلار یا نماد اصلی قدرت آمریکا روز به روز از تبادلات تجاری دنیا حذف می شود
4- آمریکایی ها اسیر جنگ نیابتی فراتر از مرزهای ما در شرق اروپا شده اند
5- جبهه مقاومت جهانی تر شده است
6- یارگیریها در جبهه مقاومت روز به روز بیشتر و با کیفیت تر می شود
7- فرانسه در دنباله روی از آمریکا دچار تردید جدی شده است
8- اتحادیه اروپا یکدستی سابق در دنباله روی از سیاست آمریکا را از دست داده است
9- چین و آمریکا دچار شدیدترین تنشها در 50 سال اخیر شده اند
10- نخبگان بسیاری از تزلزل و افول قدرت آمریکا حرف می زنند و...
ان شاء الله وضعیت جهانی را بهتر رصد کنید
✍حجتالاسلام محمدعلی رنجبر
🌧 @Qatreha
هدایت شده از بنیاد شهید مطهری
🟢 شانزدهمین دوره ثبت نام «مرحله اول» سیر مطالعاتی بنیاد شهید مطهری (ندای فطرت)
🔹 شامل ۴ کتاب و به صورت مجازی، همراه با پرسش و پاسخ
🔸 آخرین مهلت ثبت نام: ۴ اردیبهشت
شروع کلاسها: ۵ اردیبهشت (۱۴ جلسه)
🔹 زمان کلاسها: سهشنبهها، ساعت ۱۶
🔸 چهار کتاب این دوره: «آزادی معنوی»، «سیری در سیره نبوی»، «جاذبه و دافعه علی(ع)» و «حماسه حسینی»
🔻با ارائه گواهی پایان دوره از طرف «بنیاد علمی و فرهنگی شهید مطهری»
⭕️ ثبت نام و اطلاعات بیشتر در:
motahari.ir/nedayefetrat
🔻 کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری» ایتا، تلگرام و سروش👇
eitaa.com/motahari_ir
t.me/motahari_ir
sapp.ir/motahari_ir
✅📜 کتاب ترجمه الغارات؛ سالهای روایتنشده از حکومت امیرالمؤمنین(ع)
🔹 تعداد محدودی از چاپ جدید کتاب ترجمه الغارات در آنی کتاب تامین شد👌
🔸سردار شهید سلیمانی در توصیه به مطالعه این کتاب گفته بود: «این کتاب «الغارات» را که قدیمیترین کتاب شیعه هست بخوانید. حتما بخوانید. مقتل کامل است. اگر آن را بخوانید، امروز برای این حکومتی که در استمرار حکومت علی بن ابی طالب هست، آگاهانهتر و بدون تعصبات فردی و حزبی نگاه میکنیم، نظر میدهیم و دفاع میکنیم.»
📦لینک سفارش آنلاین کتاب:
https://oniketab.ir/?ref=146
@Qatreha
هدایت شده از کانال رسمی میثم مطیعی
⚠️ تأملی در نماهنگهای موسيقی محورِ مذهبی
🔰 در مورد نماهنگ های موسیقی محور مذهبی (همان استراتژی حلال تدریجی):
‼️ ۱- مطلوب شرعی چیست؟
‼️ ۲- آثار اجتماعی این حجم از تولید موسیقی چیست؟
🔹 در پاسخ به پرسش #اول: موسیقی چه به نحو مطلق حرام باشد و چه تنها برخی از انواع آن، هیچگاه مورد تجویز فقهای شیعه نبوده است. فقیهی یافت نمیشود که موسیقی را خصوصا برای تبلیغ دین تجویز کرده باشد. موسیقی حلال هم باشد در نظر فقها مقرِّب( قرب دهنده به سوی خدا) نیست. بسیاری از فقها آن را در ردیف مُبعِّدهایی( دور کننده از خدا) دانسته اند که نهایتا حرام نیست. شاهد هم فرمایش حضرت امام خمینی است که: موسیقی از اموری است که انسان را از جدّ بیرون میبرد به یک مطلب هزل. (صحیفه، ج9 ص201) حال: آنچه مقرب نیست و حتی در ردیف مبعدین است آیا میتواند نقش انتقال مفاهیم دینی را داشته باشد؟ پاسخ مثبت نیست. آثار ایجاد شده در این موسیقی ها خیال معنویت است و یا معنویت دینی؟
حال خواندن این موسیقی ها میان دهها دختر تازه بالغ شده و یا نوجوان را به آن اضافه کنیم.
🔸 پاسخ به پرسش #دوم: این موسیقیها چه وظیفه ای دارند؟ پاسخ احتمالی: «انتقال مفاهیم دینی به نسل جدید». این نسل اگر در خانواده مذهبی است که تا چندی پیش این خانواده موسیقی محور نبود و کار انتقال مفاهیم را نیز بدون موسیقی انجام میداد، اما اکنون با حجم زیاد تولیدات نماهنگهای مذهبی، موسیقی محور شده است. پس برای این خانوادهها، نتیجه این تولیدات جایگزین شدن موسیقی به جای مداحی است. در نتیجه نسل بعد هیئت را محور فعالیت فرهنگی نخواهد دانست بلکه جایی محور است که با موسیقی بتواند جشن بگیرد و یا حتی عزاداری کند. اگر دو دهه بعد متدینین جمع شوند و در یک کنسرت و همخوانی با موسیقی بر سیدالشهداء عزاداری کنند تعجب نکنیم، آن موقع هیئتهای امروز تنها برای محاسن سفیدها خواهد بود. و اگر مخاطب خانوادههای غیر مذهبی است که اصلا مشکل ایشان در دریافت پیام های مذهبی با موسیقی حل نخواهد شد. این تولیدات تنها خانواده های مذهبی را نسبت به این مقوله غیر مقرب سست میکند.
در پایان: این مسیر قدم گذاشتن در راه استراتژی حلال تدریجی است.
🔺 #استراتژی_حلال_تدریجی
✍ به قلم: دکتر سید محمد صادق کاظمی
💠 عضو هیئت علمی دانشگاه
✅ @MeysamMotiee
7.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙❤️ 📚صحبت های حاج قاسم سلیمانی درباره کتاب #کوفه و نقش آن در قرون نخستین اسلامی
🔸 زخمی به نام کوفه که چهارده قرن دل شیعه رو آزرده
🔸 چرا امام علی(ع) و امام حسین(ع)یا وجود این همه خون دل از این جفرافیا و اهلش، رهایش نکردند؟
🔸چرا طبق روایات پایگاه حکومت جهانی امام زمان(عج) هم قراره کوفه باشه؟
✅ جواب همه ی این سوالات و کلی سوال دیگه را میتونید در این کتاب پیدا کنید.
🔸سفارش کتاب کوفه از سایت👇
https://oniketab.ir/?ref=146
با تخفیف و قیمت عالی👌