#معرفی_آثار_پژوهشی_فضای_مجازی
💠عنوان کتاب:
الاحتيال عبر الإنترنت، صوره – أساليبه وحكمه في الاسلام والقوانين المعاصرة
کلاهبرداری اینترنتی؛ روشها و انواع، احکام آن از منظر شرعی وقانونی
✍️ نویسنده: أحمد محمد عبد الرؤوف المنيفي
📌تحصیلات: کارشناسی ارشد حقوق دنشگاه یمن
📆 سال انتشار: یمن ؛ 2013
🗒 تعداد صفحات: 51
(بخش نخست)
🔻 این کتاب در قالب یک مقدمه و دو بخش اصلی نگاشته شده است: (1) تعریف کلاهبرداری و انواع آن؛ (2) قوانین مدنی کشورها درباره کلاهبرداری اینترنتی؛ (3) قوانین اسلامی درباره کلاهبرداری اینترنتی. هدف نویسنده از نگارش این کتاب، بررسی قانونی و فقهی این جرم از منظر احکام اسلامی است.
📌 نویسنده در بخش نخست کلاهبرداری اینترنتی را به استفاده غیرمجاز کاربران از حسابها و اطلاعات شخصی افراد و شرکتهای دیگر در جهت گرفتن پول از صاحبان آنها، تعریف میکند. او در ادامه به برخی از روشهای کلاهبرداری نیز اشاره میکند.
🔹در بخش دوم، پژوهشگر به بررسی قوانین موجود در کشورها در مبارزه با کلاهبرداری اینترنتی میپردازد. قوانین آمریکا و اروپا اگرچه موارد کلی را بیان کرده است، ولی در خصوص این جرم اظهارنظری نکرده است مانند قانون فرانسه.
✍️ یکی از قوانین کامل در این زمینه قانون کشور امارات است که در سال 2012 به تصویب رسید و به جزئیات کلاهبرداری اینترنتی و مجازات همتراز آن اشاره کرد.
🌐 تهیه شده در واحد #بین_الملل
#کلاهبرداری_اینترنتی #فقه
✅دفتر مطالعات اسلامی مرکز ملی فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
🔴 آغاز پروژه 804 هزار پوندی اسلام دیجیتال در بریتانیا
🔸این پروژه سه ساله با عنوان «اسلام دیجیتال بریتانیایی: چگونه محیطهای اسلامی سایبری بر زندگی روزمره تأثیر میگذارند؟»، یک پروژه خلاقانه چند نهادی است که توسط پروفسور گری بونت (استاد دانشگاه ولز) مدیریت میشود.
🔹 پروفسور بونت به عنوان محقق اصلی، با دکتر ساریا چرووالیل (از دانشگاه کاونتری) و پروفسور فردریک ولپی (از دانشگاه ادینبورگ) همکاری می کند. این تیم همچنین شامل دو محقق، دکتر خدیجه الشایال و دکتر صادق حمید، به همراه دو دستیار پژوهشی پسا دکترا نیز می باشند.
🔻 این تحقیق چگونگی رشد و تکامل محیط های سایبری اسلامی را در رابطه با تغییرات بین نسلی در جوامع مختلف مسلمان بریتانیا ترسیم می کند. بر این اساس، تیم تحقیقاتی چگونگی شکلدهی شیوههای دیجیتالی روزمره، تجربیات حضوری و واقعی باورهای مسلمانان در بریتانیا را بررسی خواهد کرد. این تحقیق بر روی سه موضوعِ مرجعیت مذهبی، جنسیت و عوامل سیاسی متمرکز خواهد شد. پروژه اسلام دیجیتال بریتانیایی از روش آرشیو آنلاین، نظرسنجی و مصاحبه برای تحقیقات خود استفاده خواهد کرد.
✍️ دکتر گری بونت اظهار داشت: این یک پیشرفت قابل توجه به عنوان اولین تحقیق علمی اساسی در مورد اسلام دیجیتال در بریتانیا است که مزایایی را برای جوامع، سازمان ها و همچنین دانشگاهیان در این زمینه ارائه می دهد. البته زیر بنای این پژوهش بر اساس تحقیقات طولانی مدت من در مورد محیط های سایبری اسلامی است.
🌐 تهیه شده در واحد #بین_الملل
#اسلام_دیجیتال #خبر
✅ دفتر مطالعات اسلامی مرکز ملی فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
#گزارش_خبری
🔻 آیتالله لطفالله دژکام، نماینده ولیفقیه در فارس و امامجمعه شیراز با حضور در دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی مرکز ملی فضای مجازی، با حجتالاسلام رضا حاجحسینی، مدیر این مرکز دیدار و گفتوگو کرد.
🔹آیتالله دژکام ضمن ابراز خرسندی از حضور در این مجموعه، بابیان اینکه در عرصه فضای مجازی نبایست مرعوب تمدن رقیب شویم، اظهار داشت: چنانچه ما در مسائل مختلف هراسناک شویم به این معناست که تسلیم تمدن رقیب شدهایم و هیچ کاری در مقابل آنها نمیتوانیم انجام دهیم اما در سوی مقابل اگر واقعیات پیرامونی را بهخوبی متوجه شویم، میتوانیم اقدامات مؤثری را در حوزه تمدنی انجام دهیم که این نوع نگاه قابل تسری به حوزه فضای مجازی نیز میباشد.
🔸وی با بیان اینکه طبق فرموده امام خمینی(ره) ما مأمور به وظیفه هستیم، تصریح کرد: وظیفه به تناسب شناخت مسئله تعیین میشود و نقطه آغاز کار ما باید از همین نقطه یعنی شناخت مسائل فضای مجازی باشد. ما به حقانیت مبانی اسلامی خود معتقد هستیم اما این اعتقاد، شرط کافی برای تغییر مبانی تمدن غربی و غیراسلامی نیست. درعینحال لازم است به این نکته توجه کنیم که ما در اتخاذ مبانی، بایست به خردهفرهنگهای درون جهان اسلام هم احترام بگذاریم تا بتوانیم جبهه بزرگ اسلامی را در جهان تشکیل دهیم.
👇ادامه دارد....
✅دفتر مطالعات اسلامی مرکز ملی فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
#گزارش_خبری
🔻آیتالله دژکام نماینده ولیفقیه در فارس و امامجمعه شیراز :
🔹فعالیت ما در فضای مجازی بایست بهگونهای باشد که در تمام دنیا به رسمیت شناخته شود در غیر این صورت به نتیجه نخواهیم رسید و عملاً تسلیم تفکر غربی شدهایم.
🔸امامجمعه شیراز با تأکید بر اینکه کار برای تغییر مبانی رقیب در حوزه فضای مجازی بسیار سنگین است، خاطرنشان کرد: از طرفی برای اعمال حکمرانی در فضای مجازی بایست ابزارهای لازم را هم در اختیار داشته باشیم. در عالم فرهنگ اگر بنا باشد تا حرف خوانده شود، وجود ابزارهای مناسب، الزامی میباشد درنتیجه ما به یک خانهتکانی در حوزه فضای مجازی نیاز داریم.
🔸نماینده ولیفقیه در فارس در پایان خاطرنشان کرد: چنانچه حوزه علمیه به تبیین مبانی تفکر تمدن اسلامی پرداخته و نیروی متخصص تربیت کند، میتوانیم در این میدان موفق باشیم. همچنین لازم است تا دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی مرکز ملی فضای مجازی در کنار انجام کارهای پژوهشی برای سطوح عالی نظام، فعالیتهای ترویجی-آموزشی برای سطوح پایینتر را هم در دستور کار خود قراردهد.
✅دفتر مطالعات اسلامی مرکز ملی فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
#معرفی_کتاب :
┄┅═══••✾••═══┅┄
💠 عنوان :
💠 (#سیاست های کلان شرعی در فضای مجازی )
سیاست های شرعی و اصول استنباط آنها از ادله ی شرعی
📌 نویسنده :
✍️ حجت الاسلام حسنی
✍️حجت الاسلام حاج حسینی
🌐 این #کتاب در هشت بخش تالیف شده و در چکیده آن حول دغدغه نگارش کتاب آمده است :
🔻 رجوع به #منابع_معرفتی شریعت نشان میدهد که آموزه های شریعت بیش از احکام است و نظام خاصی در آن وجود دارد .
این نظام با آموزه هایی کلی که جهت گیری احکام شرعی را نشان می دهد ، بدست می آید
در این اثر این آموزه ها را تحت عنوان سیاست شرعی معرفی خواهیم کرد و مسئله ی اصلی این مقاله معرفی این سیاست ها و معرفی آن ها می باشد
🔻 فصل های کتاب عبارتند از :
نگاهی جدید به ماهیت فقه
🔻#اصل اساسی در فقه
🔻#ماهیت سیاست های شرعی
🔻کارکرد سیاست های کلان در فهم و امتثال شریعت
🔻 ادله دال بر سیاست ها
🔻سیاست های #شرعی و ایجابی
📆 شایان ذکر است که این اثر در آبان سال 98 در مرکز ملی فضای مجازی _ دفتر قم تالیف و منتشر گردیده است
#سیاست_نگاری
#فقه
✅ تهیه شده در معاونت پژوهش
✅ دفتر مطالعات اسلامی مرکز ملی فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
💢 #معرفی_استارتاپهای_اسلامی
2️⃣1️⃣ استارتاپ «Wahed» و ایده سرمایهگذاری حلال برای مسلمانان
(بخش نخست)
🔻اقبال به نظام تأمین مالی اسلامی و فینتک اسلامی در کشورهای مختلف باعث شده که کارآفرینان بسیاری به دنبال تأسیس استارتاپهایی با محوریت فینتک اسلامی باشند.
🔹فینتک اسلامی نوعی سرمایهگذاری بر مبنای مسائل اخلاقی است. همین امر باعث شده که مشتریان و استفادهکنندگان خدمات فینتِک اسلامی تنها منحصر به مسلمانان نباشد و هر شخصی که به سرمایهگذاری در بخشهای اخلاقی علاقهمند باشد، از آن استقبال کند.
🔸شرکت Wahed را میتوان به عنوان یکی از استارتاپهای پیشرو در آمریکا دانست که در حوزه فینتک و خدمات مالی اسلامی فعالیت دارد.
👌موفقیت Wahed در جولای ۲۰۱۹، باعث شد که این شرکت اولین صندوق قابل معامله مبادلات مطابق با قوانین شریعت را در ایالات متحده راهاندازی کند که منطبق با شریعت اسلامی بود.
🔹 یک هیئت بازبینی اخلاقی بر سرمایهگذاریهای Wahed نظارت میکند تا مطمئن شود که با ارزشهای اسلامی تطبیق دارند. شرکتهای سرمایهگذاری نمیتوانند در حوزههایی مانند مشروبات الکلی، اسلحه گرم، قمار و دخانیات، فعالیت و ربا دریافت کنند.
✍️ سرمایهگذاری این شرکت در بخشهایی مانند صکوک (اوراق قرضه اسلامی)، بازارهای سهام، املاک و مستغلات و طلا میباشد.
🌐 تهیه شده در واحد #بین_الملل
#استارتاپ_اسلامی #فین_تک
✅ دفتر مطالعات اسلامی مرکز ملی فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
هویت در شبکه های اجتماعی.pdf
383.7K
💠 " فقه شبکه های اجتماعی"
#پیشنهاد_موضوع_پژوهش📚📚
.
.
⏪ با عنوان
«تحلیل فقهی مسأله« هویت» در شبکه های اجتماعی»
(قالب پیشنهادی: #پایان_نامه)
.
.
👈 برای آشنایی با #بیان_مسأله و سؤالات فرعی موضوع پیشنهادی، فایل را مطالعه کنید!
👈 واحد پژوهش دفتر مطالعات اسلامی فضای مجازی، از انجام پژوهش های پیشنهادی توسط پژوهشگران محترم، حمایت علمی، مادی و معنوی بعمل می آورد.
☑️ تهیه شده در میز " مسأله شناسی" واحد پژوهش دفتر مطالعات اسلامی فضای مجازی
✅ دفتر مطالعات اسلامی مرکز ملی فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
🔰متاورس ترکیبی از جهان فیزیکی و دیجیتال، به معنای جهانی فراتر از زمان !
⬅️ حجت الاسلام نهاوندی مدیر فقه و رسانه مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام در کرسی علمی ترویجی «بررسی شبکه مسایل فقهی فن آوری متاورس» که در پژوهشگاه فقه معاصر برگزار شد با اشاره به اینکه ابتدا باید مفردات متاورس را شناسایی سپس به مباحث فقهی پرداخت، گفت: متاورس در آینده با سرعت بالایی رویش خواهد کرد امروز باید برای مواجهه با آن از نظر فقهی بپردازیم اما ابتدا باید مفردات آن را به خوبی شناسایی کرد و در بیان حکم عجله به خرج نداد.
🔹وی نگرش نظام مند به مسائل فقهی متاورس را لازم دانست و ابراز کرد: هیچ کتاب و پایان نامه ای در موضوعات فقهی متاورس تا به الان نداشتیم و این موضوع می طلبد که با جدیت بیشتر در حوزه به مسایل آن ورود کرد.
🔹حجت الاسلام نهاوندی متاورس را ترکیبی از جهان فیزیکی و دیجیتال و به معنای جهانی فراتر از زمان عنوان کرد و ادامه داد: متاورس یک فضای دیجیتال مشابه فضای فیزیکی است اما فراتر از فضای فیزیکی عمل می کند.
✅دفتر مطالعات اسلامی مرکز ملی فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
🔴 شرکت اماراتی پیشرو در صنعت رمزارز حلال
🔸محبوبیت ارزهای دیجیتال افزایش یافته است. بر اساس گزارش CoinMarketCap، امروز ارزش کل آنها 1.2 تریلیون دلار در سطح جهان است. مسلمانان در سراسر جهان نیز وارد این بازار شدهاند.
📌 در این فضا، تعداد کمی از استارتاپهای اسلامی ازاین امکان سود بردهاند، یکی از این شرکت ها Marhaba De-Fi است که در دسامبر 2021 راه اندازی شد و خود را به عنوان اولین اکوسیستم مالی غیرمتمرکز حلال در جهان معرفی کرد.
🔹خالد هاولادار، مدیر Marhaba De-Fi مستقر در دبی، اظهار داشت این شرکت مورد توجه بسیاری از سرمایهگذاران مسلمان در صنعت رمزارز قرار گرفته است.
✍️ وی خاطر نشان کرد: امور مالی اسلامی صنعتی است که بیش از 3 تریلیون دلار ارزش مالی دارد و اگر ما بتوانیم یک درصد از آن را جذب کنیم به رقم 30 میلیارد دلار می رسیم.
🏦 این شرکت در حال حاضر دارای یک کیف پول به نام (Sahal) در صنعت ارزهای دیجیتال است که منطبق بر شریعت اسلام بوده و قصد دارد در آینده توکنهایی با پشتوانه طلا را نیز عرضه کند.
🌐 تهیه شده در واحد #بین_الملل
#رمزارز #امارات #خبر
✅ دفتر مطالعات اسلامی مرکز ملی فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
#گزارش_خبری
🔰حجتالاسلاموالمسلمین سیدمحمدنبی موسویفرد، نماینده ولیفقیه در خوزستان و امامجمعه اهواز در تاریخ ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱با حضور در دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی مرکز ملی فضای مجازی، از نزدیک در جریان فعالیتهای این دفتر قرار گرفت.
🔸حجتالاسلام حاجحسینی مدیر دفتر مطالعات اسلامی نیز ضمن تقدیر و تشکر از حضور حجتالاسلاموالمسلمین موسویفرد، در گزارشی مختصر به تبیین فعالیتهای این دفتر پرداخت و اظهار داشت: پژوهشگران حوزوی فعال در این مجموعه به این نتیجه رسیدهاند که حوزه علمیه با استفاده از ظرفیتهای عظیم خود میتواند بسیاری از سؤالات کلیدی در عرصه فضای مجازی را بهصورت علمی و با قید فوریت پاسخ دهد.
✅ دفتر مطالعات اسلامی مرکز ملی فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
💝 میلاد با سعادت کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) و روز دختر و آغاز دهه کرامت مبارک باد.
✅ دفتر مطالعات اسلامی مرکز ملی فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
💢#فعالیتهای_برتر_مسلمانان_در_فضای_مجازی
6️⃣ کتابخانه مجازی الورّاق
(بخش نخست)
🔻امت عربی و اسلامی در مقابل مبارزهطلبی فرهنگی تمام عیاری قرار دارد و رویارویی با این هجمههای فرهنگی عظیم، نیازمند بازخوانی میراثهای فرهنگی و فکری است، در این مسیر باید از فناوریهای ارتباطی دیجیتالی بهره کافی را برد تا پژوهشگران و اهل فرهنگ بتوانند از این منابع بهره وافر و کافی را ببرند.
🔹یکی از کتابخانههای مجازی مهم و تاثیرگذار در جهان اسلام و عرب،کتابخانه الورّاق است. بر طبق اطلاعات سایت الکسا، این سایت در 28 اکتبر 1999 ثبت شد.
🏢 مقر اصلی و محل ثبت آن کشور امارات متحده عربی است. رتبه آن در سایت الکسا 170 هزار میباشد.
🌐 آدرس سایت: https://alwaraq.net/home
📌میزان استفاده کشورها مختلف از این سایت به شرح ذیل می باشد:
🇸🇦عربستان سعودی: 26 درصد
🇩🇿الجزایر: 17 درصد
🇾🇪مصر: 11 درصد
🇲🇦مراکش: 6 درصد
🇦🇪امارات: 6 درصد
🇸🇩کویت: 4 درصد
سایر کشورها: 56 درصد
🎯 هدف راهاندازی: احیای میراثهای عربی از طریق انتشار چشمههای فرهنگ کلاسیک عرب و ارائه آن به همگان به شرط ایجاد حساب کاربری شخصی روی سایت بیان شده است.
🌐 تهیه شده در واحد #بین_الملل
#فضای_مجازی #اسلام
✅ دفتر مطالعات اسلامی مرکز ملی فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
▪️سالروز رحلت بنیان گذار انقلاب اسلامی، امام خمینی (ره) و قیام پانزده خرداد گرامی باد.
✅ دفتر مطالعات اسلامی مرکز ملی فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
🔻مقام معظم رهبری در مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی(ره):
🔹در #فضای_مجازی عدهای یا از روی غفلت و یا بخاطر پول، کارشان القاء به بنبست رسیدن کشور است البته در زمان امام هم عدهای در روزنامهها نوشتند کشور به بنبست رسیده است که امام فرمودند این شما هستید که به بنبست رسیدهاید نه جمهوری اسلامی.
✅ دفتر مطالعات اسلامی مرکز ملی فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
🔴 تلاش بانک مرکزی عمان برای انتشار ارز دیجیتال
🔸طاهر بن سالم الامری، رئیس بانک مرکزی عمان از تلاشهای بانک مرکزی این کشور برای توسعه ارز دیجیتال ملی و خدمات بانکداری آزاد خبر داد.
🔹وی در هفتمین دوره کنفرانس بانکداری عصر جدید که در مسقط برگزار شد، اظهار داشت فناوریهای نوین بستری مناسب برای ارائه مدلهای تجاری جدید است که بانکها را برای جذب هر چه بهتر مشتریان جدید مناسب ساخته و آنها را قادر میسازد تا سطح کارایی خود را در ارائه خدمات و ارتقای عملکرد افزایش دهند.
📌وی افزود: بانک مرکزی عمان متعهد به حمایت از نوآوری و نوسازی بخش مالی در راستای تضمین ثبات مالی است.
🏢 این کنفرانس که توسط United Media Service برگزار میشود، به بررسی استراتژیهای جدید، ارائه محصولات و خدمات از طریق فناوریهای دیجیتال میپردازد.
📆 اکتبر گذشته، روزنامه Omani Affairs اعلام کرد که بانک مرکزی عمان مناقصهای را برای بررسی انتشار ارز دیجیتال ملی برگزار کرده است.
🌐 تهیه شده در واحد #بین_الملل
#ارز_دیجیتال #عمان #خبر
✅ دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی مرکز ملی فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
🔻حجت الاسلام والمسلمین ملکی:
جهاد تبیین یعنی اجازه ندهیم دشمن جای شهید و جلاد را عوض کند.
💠 قائم مقام مدیر حوزههای علمیه: دشمن به دنبال عوض کردن جای شهید و جلاد است، اینکه مقام معظم رهبری میفرمایند، جهاد تبیین واجب عینی است، تاکیدی بر اهمیت این اقدام و لزوم برخورد با نقشههای دشمنان است.
✅ دفتر مطالعات اسلامی مرکز ملی فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
🔰 سیزدهمین نشست از سلسله نشست های بین المللی دین و فضای مجازی برگزار میگردد.
💠موضوع: «نقش هوش مصنوعی و سامانه های هوشمند در اجتهاد فقهی»
🔹 با ارائه: حجت الاسلام دکتر عبد المجید العصفور (مشاور مدیریت رشد از کشور بحرین)
📆 تاریخ برگزاری: پنجشنبه 19 خرداد (16 ذیقعده)
🕰 ساعت: 11:30
📌این نشست به زبان عربی ارائه خواهد شد و به حاضرین در جلسه که خلاصه ای از نشست به زبان فارسی یا عربی ارائه نمایند، گواهینامه به زبان عربی از طرف «دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی مرکز ملی فضای مجازی» اعطاء خواهد شد.
🌐 پیوند ورود به نشست:
دانه:
http://www.b2n.ir/310812
با ترافیک رایگان:
https://heyatonline.ir/graaph/
زوم:
https://b2n.ir/q91820
ZOOM ID: 2706422951
Password: 1
#نشست_علمی #بین_الملل #جهان_اسلام
✅دفتر مطالعات اسلامی مرکز ملی فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
آموزش و شبکه های اجتماعی.pdf
398K
💠 " فقه شبکه های اجتماعی"
#پیشنهاد_موضوع_پژوهش📚📚
.
.
⏪ با عنوان
«بررسی مسأله خانواده و آموزش در بستر شبکه های اجتماعی از منظر فقه و حقوق خانواده»
(قالب پیشنهادی: #پایان_نامه)
.
.
👈 برای آشنایی با #بیان_مسأله و سؤالات فرعی موضوع پیشنهادی، فایل را مطالعه کنید!
👈 واحد پژوهش دفتر مطالعات اسلامی فضای مجازی، از انجام پژوهش های پیشنهادی توسط پژوهشگران محترم، حمایت علمی، مادی و معنوی بعمل می آورد.
☑️ تهیه شده در میز " مسأله شناسی" واحد پژوهش دفتر مطالعات اسلامی فضای مجازی
✅ دفتر مطالعات اسلامی مرکز ملی فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
🔴 فراخوان مقاله مرتبط با موضوع دین و بازی برای مجله Gamevironments
💠 مجله آنلاین Gamevironments متعلق به دانشگاه برمن آلمان است. این مجله تلاشی بین رشتهای برای انتشار پژوهشهای مرتبط با حوزه بازیهای ویدئویی با رویکرد اجتماعی و فرهنگی است که با سردبیری Kerstin Radde-Antweiler از دانشگاه برمن در آلمان و Xenia Zeiler از دانشگاه هلسینکی فنلاند اداره میشود.
📚 این مجله هر ساله یک ویژه نامه را به موضوع واحد اختصاص داده و فراخوان مقاله را منتشر میکند؛ ویژهنامه امسال این مجله به موضوع «دین، بازی و اخلاق» اختصاص پیدا کرده است.
🔹برخی از محورهای پذیرش مقاله از قرار ذیل میباشد:
➖استفاده از بازی ها برای تغییر اجتماعی، هم در تغییر گفتمان و هم در عمل
➖توانمندسازی تسهیل کنندگان تغییرات اجتماعی از طریق بازی
➖بازی و رابطه آن با فاشیسم
➖فرهنگ بازی و چارچوب بندی سیاست
🔸 آدرس سایت مجله: https://b2n.ir/r19425
📆 مهلت ارسال چکیده: 30th June 2022 ؛ (9 تیر 1401)
⏰ تاریخ ارسال اصل مقاله: December 30, 2022 ؛ (9 دی 1401)
🌐 تهیه شده در واحد #بین_الملل
#مقاله #بازی #دین #خبر
✅ دفتر مطالعات اسلامی مرکز ملی فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
💢 #معرفی_استارتاپهای_اسلامی
2️⃣1️⃣ استارتاپ «Wahed» و ایده سرمایهگذاری حلال برای مسلمانان
(بخش دوم)
🔹 جنید واحدنا (Junaid Wahedna)، بنیانگذار Wahed : پس از اینکه چند سال در بانکداری تجاری در وال استریت کار کردم، متوجه شدم که اکثریت قریب به اتفاق مسلمانان، هیچ راهی برای نگهداری پول خود خارج از یک سیستم مبتنی بر بهره ندارند.
🔻به این ترتیب شرکت ما با هدف و مأموریتی اصلی راهاندازی شد تا به تمام دنیا دسترسی داشته باشد و آن اینکه سرمایه مسلمانان را از ربا دور نگه دارد.
📆 در آگوست ۲۰۱۸، Wahed اولین گام را در عرصه حضور بینالمللی با راهاندازی خدمات خود در بریتانیا انجام داد.
🔸 شرکت واحد در سال ۲۰۱۹، همکاری خود را با بانک معاملات مالزی آغاز کرد. این شرکت در دسامبر ۲۰۲۰، یک شرکت انگلیسی به نام Niyah Ltd را که یک برنامه بانکداری دیجیتال طراحی شده برای جامعه مسلمانان را اجرا میکند، خریداری کرد.
👌 در حال حاضر "واحد" در ۱۳۰ کشور فعال است و دفاتری در واشنگتن دی سی، نیویورک، لندن و دبی دارد. طبق گزارش CNBC، ارزش این استارتاپ ۱۰۰ میلیون دلار است.
🌐 تهیه شده در واحد #بین_الملل
#استارتاپ_اسلامی #فین_تک
✅ دفتر مطالعات اسلامی مرکز ملی فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
#گزارش_تحلیلی
#قسمت_اول
🌐متاورس و انقلاب علوم انسانی
✍️ بابک نبی
┄┅═══••✾••═══┅┄
🔺 آن چه از مجموع مقالات و یادداشتهای مرتبط با این حوزه به دست میآید، این است که ما در آستانه تلفیق دنیای مجازی و حقیقی هستیم و این را میتوان تعریف آسان این تکنولوژی هم دانست ولی چون در مراحل ابتدایی اجرای آن قرار داریم، نمیتوان به یک تعریف واحد از چیستی متاورس دست پیدا کرد اما با توجه به مفاهیم مشترک در تمام تعاریف و پردازشهای ارایه شده از این تکنولوژی میتوان به این نتیجه رسید که بسیاری از مفاهیم در حوزههای علوم اجتماعی و مطالعات فرهنگی تغییر خواهند کرد و باز تعریف خواهند شد.
🔺با توجه به این که علوم اجتماعی و مطالعات فرهنگی ابزاری است برای رصد، نقادی و اصلاح فرهنگی چه در سطح بینالمللی و چه در سطح داخلی، من توجه اهالی این حوزهها را به پرسشهایی جلب خواهم کرد که این پرسشها مقدمهای است برای پیش تعریفهای جدید در آستانه تکنولوژیای که جهانی جدید خلق خواهد کرد.
🔺با شکلگیری جهان متاورسی و پدید آمدن جهانی نو از خاک کهنه، لازم است که در حوزههای اخلاق متاورسی، فلسفه متاورسی، جامعهشناسی متاورسی، فرهنگ متاورسی و... اندیشمندان حوزههای علوم اجتماعی و مطالعات فرهنگی نسبت به وظیفه ذاتی خود در قبال جامعه عمل کنند و باید زودتر شمع در دست این مسیر تاریک را روشن کنند چون در حال حاضر متاورس همان فیل مولانا است در خانه تاریک.
═══••✾••═══┅┄
منبع : دوفصلنامه علوم انسانی دانشگاه آزاد
#متاورس
#علوم_انسانی
✅ دفتر مطالعات اسلامی مرکز ملی فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
📘 دبیر شورای عالی فضای مجازی در آیین رونمایی از یکصدمین گزارش عصر فضای مجازی:
🔵 ضرورت حرکت از دوران ادراک به دوران فهم فضای مجازی/ فضای مجازی نیازمند جنب و جوشی متناسب با تحولات
✅ دبیر شورای عالی فضای مجازی بر ضرورت ایجاد جنب و جوشی متناسب با وضعیت فعلی در توجه به فضای مجازی تاکید کرد.
💡 مشروح خبر:
b2n.ir/r75792
✅ دفتر مطالعات اسلامی مرکز ملی فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
🔰 بزرگداشت مرحوم نادر طالب زاده برگزار می گردد
🎙سخنران: آیت الله سید محمد قائم مقامی
🔹زمان: شنبه ۲۱ خرداد ساعت۱۷
💻 پخش زنده با ترافیک رایگان:
heyatonline.ir/graaph
✅ دفتر مطالعات اسلامی مرکز ملی فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
🌹 اسعدالله ایامکم
ای شه طوس که سرچشمه الطاف خدایی
جان ما باد فدایت که ولی نعمت مایی
میوه باغ رسالت، شه اقلیم ولایت
بحر مواج علوم و کرم و لطف و رضایی
💐ولادت هشتمین نور ولایت، امام علی بن موسی الرّضا علیه السلام مبارک باد.
✅ دفتر مطالعات اسلامی مرکز ملی فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
#گزارش_خبری
🔰یازدهمین #کرسی_ترویجی ارائه مقالات مرتبط با جشنواره بینالمللی «دین و فضای مجازی» با موضوع «بررسی فلسفی-فقهی مالکیت در فضای مجازی» با ارائه مؤلف مقاله احمد سعادت، مدیر گروه فلسفه و عرفان اسلامی جامعهالمصطفی نمایندگی گرگان و نقد اساتید معزز حجتالاسلام حسنی، کارشناس دفتر مطالعات اسلامی فضای مجازی و دکتر حمیدرضا مقصودی، دکتری اقتصاد اسلامی برگزار شد.
👇مطالعه متن کامل این گزارش در پست بعدی
✅ دفتر مطالعات اسلامی مرکز ملی فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi