eitaa logo
فصلنامه قرآنی کوثر
143 دنبال‌کننده
909 عکس
207 ویدیو
507 فایل
ارائه معرفی مجله قرانی کوثر و مباحث قرآنی جدید
مشاهده در ایتا
دانلود
🔶نکته ای از بزرگان: 🔷آیت الله حق شناس( ره): به افرادی که نمازهایشان قضا ميشد میفرمودند که سوره یس و زیارت عاشورا بخوانيد تا قلبتون از ظلمات وتاریکی به نور قرآن و زیارت عاشورا روشن و هدایت شود.
❤️ازفاطمه زهرا(علیها السّلام) روایت شده است:شيعيان ما بهترين اهل بهشت هستند 📚الئالی الاخبار، ج5، ص163
🍃امام خامنه ای بسیج تنها تا آن روز پیروز است که دریک دست بسیجی«قرآن»ودر دست دیگرش«سلاح» باشد ♦️هرکس وارداین عرصه(بسیج) شد، باارزشترین افرادجامعه است.
📖پای رحل قرآن: 🔷علامه مصباح یزدی ره: آیات قرآن اشاره دارد به اینکهکفر و نفاق نیز مانند ایمان، مراتب و شدت و ضعف دارد. در آیات قرآن کسانى منافق نامیده مى‌شوند که در جامعه اسلامى امثال آنان زیاد هستند مانند آنان که از جهاد تخلّف مى‌کردند و دلبستگى آنان به دنیا مانع مى‌شد از اینکه وظایفشان را انجام دهند و آنان که با کسالت به نماز مى‌ایستند، اینگونه چیزها از علائم نفاقند که در میان مؤمنین نیز به چشم مى‌خورند. 🔹️بنابراین مراتبى از کفر و شرک و نفاق وجود دارند که با مراتبى از ایمان توأمند. ممکن ست سوال شود چگونه ممکن است کفر با ایمان توأم شود؟ در پاسخ به این سؤال مى‌گوییم: این وضع، علل مختلفى دارد که مهمترین آنها دو چیز است: یکى نقص معرفت است؛ یعنى علّت اینکه انسان به بعضى از مراتب توحید نرسیده یا بعضى از مقامات انبیاء و اولیاء خدا را نمى‌پذیرد کمبود شناخت است. راهى که باید این علم برایش حاصل شود نپیموده و آن علم برایش حاصل نمى‌شود و ایمانش ضعیف و ناقص باقى مى‌ماند. عامل دوم آلودگى نفسانى و ضعف اخلاقى است که نقش مهمترى دارد و نمى‌گذارد انسان به آنچه شناخته و فهمیده است گرایش یابد.
🔶 نکته ای از بزرگان: 🔷علامه مصباح یزدی( ره): قصه وآیات مرتبط با حضرت یونس(ع) در قالب نماز غفیله را بین نماز مغرب وعشاءبخوانید درسها در تلاوت این آیات می گیرید
❤️ازحضرت فاطمه (عليهاالسلامـ) در خطبه فدکیه روایت شده است : پدرم ، رسول خدا (صلی الله علیه و آله ) رسالت خود را با انذار انجام داد، از پرتگاه مشرکان کناره‌گیری کرده، شمشیر بر فرقشان نواخت، گلویشان را گرفته و با حکمت و پند و اندرز نیکو به سوی پروردگارشان دعوت نمود، در حالی که بت‌ها را نابود می‌ساخت، و سر کینه توزان را می‌شکست، تا جمعشان منهزم شده و از میدان گریختند. 📚 الاحتجاج : ج ۱ ص ۲۵۹ ح ۴۹
📖 پای رحل قرآن: خداوند در سوره قلم می فرما ید:«وَدُّوا لَوْ تُدْهِنُ فَيُدْهِنُونَ»(قلم، ۹)؛ یعنی كفار خيلى دلشان می خواست يك مقدار نرمش به خرج بدهى تا آن ها با تو نرمش كنند ولى اگر اینچنین می ‏كردى اسمت از انبياء حذف می ‏شد! مگر تو آمدى كه سازش كنى؟ اگر پيغمبر(صلی الله علیه و آله) با بت ها کاری نداشت، همانطور كه قبل از بعثت نماز خود را می ‏خواند و به هيچ بتى هم سجده نمی كرد، اما آن ها را نمی ‏شكست، كفار با او كارى نداشتند. از آن وقتى دشمنى با پيغمبر(صلی الله علیه و آله) شروع شد كه پيغمبر در مقام مقابله و مخاصمه با بت ها و بت پرست ها درآمد؛ از آنجا شروع شد. مگر پيغمبر(صلی الله علیه و آله) بلد نبود با آن ها سازش كند؟ «وَدُّوا لَوْ تُدْهِنُ فَيُدْهِنُونَ»(قلم، ۹)؛ خيلى دلشان مى ‏خواست تو چيزى نگويى و آن ها هم كار خودشان را بكنند و در كنار هم مسالمت‏ آميز باشید و آب از آب تكان نمی ‏خورد. ولى پيغمبر(صلی الله علیه و آله) اجازه نداد. [خداوند فرمود:] «فَاصْدَعْ بِما تُؤْمَرُ وَ أَعْرِضْ عَنِ الْمُشْرِكِينَ»(حجر، ۹۴) برو داد بزن و فرياد كن! از اينها نترس! تو مبعوث شدى تا مردم را هدايت كنى نه اينكه سازش كنى!سازش كردن كه كار مشكلى نيست. نه جنگى است، نه خونريزى و نه پدركشتگى و نه زندان و نه محاصره‏ اى. ابراهيم(علیه السلام) را از چه وقت به آتش انداختند؟ آن وقتى كه گفت: «أُفٍّ لَكُمْ وَ لِمَا تَعْبُدُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ؛ اف بر شما و بر آنچه به جز خدای یکتا می‌پرستید.»(انبیاء، ۶۷) آن وقتى كه شروع كرد بت‏ ها را شكست، از آن وقت محاكمه شد و او را به آتش انداختند، و الا تا چندى پيش با مردم زندگى مى كرد حتى با كسى زندگى می كرد که خودش بت ‏تراش بود ولى از وقتى كه بت ها را شكست، محاكمه ‏اش كردند. اينها رسالت انبياء است.
🔶قال امیرالمومنین (علیه‌السلام): تفکر و اندیشه در ملکوت آسمان ها و زمین، عبادت بندگان مخلص است. 📚تصنیف غرر / ۵۴۵
✨﷽✨ 📖پای رحل قرآن: 📒در سوره طه ایه ۷۰آمده است"فالقی السحرة سجدا قالوا ءامنا برب هـرون وموسی".(( موسی عصای خود را افکند، و آنچه را که ساحران ساخته بودند بلعید.) ساحران همگی به سجده افتادند و گفتند: «ما به پروردگار هارون و موسی ایمان آوردیم!» رحمت خداوند حتي شامل ساحران فرعون هم شد! وقتي حضرت موسي عصا را انداخت"فَأُلْقِيَ السَّحَرَةُساجِدِينَ" همه به سجده افتادند اين ساحران خيلي در كارخود مهم و بزرگ بودند ، فرعون فرمان داده بود دانشمندان علم سحر را براي او بياورند. اینکه اینها به سجده افتادند بسیار مهم است سيدالشهداء (ع) در دعاي عرفه جمله اي دارد كه اولياي خدا آن را ميخواندن و اشك ميريختند "یا مَنِ‏ اسْتَنْقَذَ السَّحَرَةَ مِنْ بَعْدِ طُولِ الْجُحُودِ" "ای خدایی كه ساحران فرعون را بعد از انكار وكفر ‏طولانی نجات دادي" الله اكبر اين معجزه است! سيدالشهداء اين را در دعاي عرفه از مظاهر قدرت خدا ذكر ميكند بعضي مادرها از اينكه مثلا فرزندشان نماز نميخواند يا حجاب را كنار گذاشته است ناراحت هستند ، نااميد نشويد ! آدم چهل روز گناه كند قسي القلب ميشود ، اين ساحران عمري در دربار فرعون بودند و هيچ چيز را قبول نداشتند ميفرمايد تو آن خدايي هستي كه دست اين ساحران را گرفتي! ما كه بدتر از آنها نيستيم! ان شاءالله خدا دست ما را هم ميگيرد.
🔶نکته ای از بزرگان: از اولین دستوراتی که مرحوم علامه طباطبایی به شاگردان میفرمودند این بود که انسان از صبح که بیدار می شود دائماً در نظر داشته باشد که تحت نظر است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
خوب خادمی بلد بودی و ارباب خریدت روحت شاد خادم الرضا 💔
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📒از فهم قرآن لذت ببرید 💠 سوره انعام:۱۶۳-۱۶۲ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ 🔻 قلْ إِنَّ صَلَاتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ ﴿۱۶۲﴾ لَا شَرِيكَ لَهُ وَبِذَلِكَ أُمِرْتُ وَأَنَا أَوَّلُ الْمُسْلِمِينَ ﴿۱۶۳﴾ 🔻بگو: «نماز و تمام عبادات من، و زندگى و مرگ من، همه براى خداوند پروردگار جهانيان است. شريكى براى او نيست، و به همين دستور يافته‌ام. و من نخستين مسلمانم!»
🛑 آیت‌الله خوشوقت (ره): کسی که اخلاق خوش در خانه دارد مانند کسی است که روزها را روزه دارد و شب‌ها را عبادت کند. در یک کلام زبان باعث سوراخ کردن کیسه‌ی اعمال است، هر چه اعضا زحمت می‌کشند و جمع می‌شوند یک حرکت زبان کیسه را سوراخ می‌کند! اگر از زن و فرزند غضبناک شدید باید از مهلکه خارج شوید وگرنه قطعاً زمین خواهید خورد. شرط دیدن امام زمان تقواست و بس مقداری هم زبان را قرص داشتن است و باید ثابت کنی اختیار زبانت را داری.
🌹ازحضرت زهرا سلام علیها از رسول خدا صلوات الله علیه و آله روایت شده است : بدترین امّت من كسانى هستند كه: از انواع نعمتها تغذیه می‌كنند و خوراكى‌هاى رنگارنگ می‌خورند، و لباسهاى گوناگون می‌پوشند، و در عین حال هر چه بخواهند می‌گویند. 📚عوالم العلوم و المعارف، ج ۱۱، ص ۹۱۰
🔶نکته ای از بزرگان: 🔷 آیه الله صفایی حائری( ره): پول، قدرت، شهرت، رياست و خلاصه دل و خلق و دنيا و شيطان اينها مى‌توانند هدف ما باشند، اما اين هدف‌ها چيزى ندارند و استعدادهاى شكفته شده‌ى ما را به بن‌بست مى‌رسانند و در لجن مى‌كشند. ما در فاصله‌ى تولد و مرگ براى كسى كار مى‌كنيم، كارفرماى ما چه كسى باشد؟ ما حركت‌هايى داريم، محرك ما چه كسى باشد؟ بايد در اين محرك‌هاى انديشيد و آنها را مقايسه كرد و سنجيد. اين فكر و عقل ماست كه كمك ما هستند، فكر، محبوب‌ها و محرك‌ها و كارفرماها را ارزيابى مى‌كند و وضع آنها را مشخص مى‌نمايد كه چه مى‌دهند و چه مى‌گيرند، عقل هم بر اين ارزيابى‌ها نظارت مى‌كند و مى‌سنجد و بهترين آنها را نشان مى‌دهد و در نتيجه‌ى اين فكر و اين سنجس به عشق و به گرايش و ايمان مى‌رسيم. اينها چيزى ندارند، مصرف كننده هستند و محكوم هستند، نه در گذشته چيزى داده‌ند نه در آينده چيزى دارند كه بدهند، نه چشمى و گوشى و نعمتى داده‌اند و نه بهشتى دارند كه بدهند و اگر لذتى و ثروتى بوده همان لذت بچه بوده از كاكائو و همان زياد شدن ثروت بوده و كم شدن ما. 📚 رشد--عین_صاد
🔶مناجات قرآنی: 📖آیه ۲۸۶ سوره بقره: پروردگارا! اگر فراموش کردیم یا به خطا رفتیم ما را مؤاخذه مکن پروردگارا! بر ما تکالیف دشواری که بر امتهای پیش از ما نهادی قرار نده. پروردگارا! آنچه که توانش را نداریم، بر دوشمان قرار مده و از ما درگذر و ما را ببخش و بر ما رحم بفرما. تو یاورمان هستی؛ پس ما را بر کافران پیروز بگردان (بقره ۲۸۶)
✨﷽✨ 📖پای رحل قرآن: 📒جز خدا، به کسی یا چیزی تکیه نکنید. خداوند در سوره رعد فرموده است: "لَهُ دَعْوَةُ الْحَقِّ وَالَّذِينَ يَدْعُونَ مِن دُونِهِ لاَ يَسْتَجِيبُونَ لَهُم بِشَيْءٍ إِلاَّ كَبَاسِطِ كَفَّيْهِ إِلَي الْمَاء لِيَبْلُغَ فَاهُ وَمَا هُوَ بِبَالِغِهِ وَمَا دُعَاء الْكَافِرِينَ إِلاَّ فِي ضَلاَلٍ "(رعد:١۴) تنها خواندن او حق است و كسانى را كه (مشركان) جز او مى خوانند هيچ پاسخشان نمى گويند، مگر مانند كسى كه دو دستش را به سوى آب گشوده تا آنرا بدهانش رساند و حال آنكه نخواهد رسيد و دعا و خواست كافران (از غير خدا) جز در گمراهى (وبه هدر رفتن و انحراف) نيست. انسانِ محدود، در زندگى پرحادثه دنيا، نيازمند پناهگاهى مطمئن است، انبيا پناهگاه واقعى را به او معرّفى مى كنند، امّا كمك هاى ديگران (طاغوت ها) يا براى استحمار يا استثمار يا تبليغات وحفظ موقعيّت خود مى باشد و در واقع آنچه براى آنها مطرح نيست، انسان است. انسان، فطرتاً تشنه حقّ و خواستار حقيقت است «ليبلغ فاه» ولى راه وصول به آن را گم مى كند. امّا جز ايمان به خدا و عشق و انس به او و دعا و درخواست از او، هيچ چيز ديگرى انسانِ بى نهايت طلب را سيراب نمى كند. «و ما هو ببالغه» چرا كه غير از اللَّه هر چه باشد سراب است و دعا از غير او بيهوده.
🔶نکته ای از بزرگان: 🔷شهید آیه الله صدر(ره): یکی از طلبه‌ها در دیداری از شهید صدر می‌پرسد: «خیلی وقت‌ها دچار بی‌حوصلگی می‌شوم و درس و مطالعه و تألیف را کلاً رها می‌کنم. چه کنم که از این حالت رها شوم؟» و شهید صدر پاسخ می‌دهد: «کسی که توطئه‌ها و دسیسه‌ها و تبانی‌ها بر ضد اسلام و تهمت‌ها و دروغ‌پردازی‌هایی را می‌بیند که درباره مبانی اسلامی می‌شود، چگونه دلش می‌آید که مطالعه و کار جدی و بی‌وقفه را رها کند؟!» 📚 برشی از کتاب السيرة والمسيرة في حقائق و وثائق، جلد٢
📒مناجات قرآنی: 🤲رَبِّ هَبْ لِی مِن لَّدُنْکَ ذُرِّیَّهً طَیِّبَهً إِنَّکَ سَمِیعُ الدُّعَاء (ال عمران: ۳۸ ) خداوندا ! از طرف خود فرزند پاکیزه ای (نیز) به من عطا فرما ، که تو دعا را می شنوی 🤲أَنتَ وَلِیُّنَا فَاغْفِرْ لَنَا وَارْحَمْنَا وَأَنتَ خَیْرُ الْغَافِرِینَ ( اعراف : ۱۵۵ ) تو ولی مایی ، پس ما را بیامرز و بر ما رحم کن، و تو بهترین آمرزندگانی . 🤲رَبِّ إِنِّی أَعُوذُ بِکَ أَنْ أَسْأَلَکَ مَا لَیْسَ لِی بِهِ عِلْمٌ وَإِلاَّ تَغْفِرْ لِی وَتَرْحَمْنِی أَکُن مِّنَ الْخَاسِرِینَ ( هود : ۴۷ ) پروردگارا! من به تو پناه می برم که از تو جیزی بخواهم که از آن آگاهی ندارم؛ و اگر مرا نبخشی، و بر من رحم نکنی؛ از زیانکاران خواهم بود. 🤲رَبِّ اجْعَلْنِی مُقِیمَ الصَّلاَهِ وَمِن ذُرِّیَّتِی رَبَّنَا وَتَقَبَّلْ دُعَاء ( ابراهیم : ۴۰ ) پروردگارا! مرا برپا کننده ی نماز قرار بده، و از فرزندانم ( نیز چنین فرما )، پروردگارا دعای مرا بپذیر.