eitaa logo
فصلنامه قرآنی کوثر
142 دنبال‌کننده
913 عکس
208 ویدیو
507 فایل
ارائه معرفی مجله قرانی کوثر و مباحث قرآنی جدید
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📒از فهم قرآن لذت ببرید 💠 سوره انعام:۱۶۳-۱۶۲ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ 🔻 قلْ إِنَّ صَلَاتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ ﴿۱۶۲﴾ لَا شَرِيكَ لَهُ وَبِذَلِكَ أُمِرْتُ وَأَنَا أَوَّلُ الْمُسْلِمِينَ ﴿۱۶۳﴾ 🔻بگو: «نماز و تمام عبادات من، و زندگى و مرگ من، همه براى خداوند پروردگار جهانيان است. شريكى براى او نيست، و به همين دستور يافته‌ام. و من نخستين مسلمانم!»
🛑 آیت‌الله خوشوقت (ره): کسی که اخلاق خوش در خانه دارد مانند کسی است که روزها را روزه دارد و شب‌ها را عبادت کند. در یک کلام زبان باعث سوراخ کردن کیسه‌ی اعمال است، هر چه اعضا زحمت می‌کشند و جمع می‌شوند یک حرکت زبان کیسه را سوراخ می‌کند! اگر از زن و فرزند غضبناک شدید باید از مهلکه خارج شوید وگرنه قطعاً زمین خواهید خورد. شرط دیدن امام زمان تقواست و بس مقداری هم زبان را قرص داشتن است و باید ثابت کنی اختیار زبانت را داری.
🌹ازحضرت زهرا سلام علیها از رسول خدا صلوات الله علیه و آله روایت شده است : بدترین امّت من كسانى هستند كه: از انواع نعمتها تغذیه می‌كنند و خوراكى‌هاى رنگارنگ می‌خورند، و لباسهاى گوناگون می‌پوشند، و در عین حال هر چه بخواهند می‌گویند. 📚عوالم العلوم و المعارف، ج ۱۱، ص ۹۱۰
🔶نکته ای از بزرگان: 🔷 آیه الله صفایی حائری( ره): پول، قدرت، شهرت، رياست و خلاصه دل و خلق و دنيا و شيطان اينها مى‌توانند هدف ما باشند، اما اين هدف‌ها چيزى ندارند و استعدادهاى شكفته شده‌ى ما را به بن‌بست مى‌رسانند و در لجن مى‌كشند. ما در فاصله‌ى تولد و مرگ براى كسى كار مى‌كنيم، كارفرماى ما چه كسى باشد؟ ما حركت‌هايى داريم، محرك ما چه كسى باشد؟ بايد در اين محرك‌هاى انديشيد و آنها را مقايسه كرد و سنجيد. اين فكر و عقل ماست كه كمك ما هستند، فكر، محبوب‌ها و محرك‌ها و كارفرماها را ارزيابى مى‌كند و وضع آنها را مشخص مى‌نمايد كه چه مى‌دهند و چه مى‌گيرند، عقل هم بر اين ارزيابى‌ها نظارت مى‌كند و مى‌سنجد و بهترين آنها را نشان مى‌دهد و در نتيجه‌ى اين فكر و اين سنجس به عشق و به گرايش و ايمان مى‌رسيم. اينها چيزى ندارند، مصرف كننده هستند و محكوم هستند، نه در گذشته چيزى داده‌ند نه در آينده چيزى دارند كه بدهند، نه چشمى و گوشى و نعمتى داده‌اند و نه بهشتى دارند كه بدهند و اگر لذتى و ثروتى بوده همان لذت بچه بوده از كاكائو و همان زياد شدن ثروت بوده و كم شدن ما. 📚 رشد--عین_صاد
🔶مناجات قرآنی: 📖آیه ۲۸۶ سوره بقره: پروردگارا! اگر فراموش کردیم یا به خطا رفتیم ما را مؤاخذه مکن پروردگارا! بر ما تکالیف دشواری که بر امتهای پیش از ما نهادی قرار نده. پروردگارا! آنچه که توانش را نداریم، بر دوشمان قرار مده و از ما درگذر و ما را ببخش و بر ما رحم بفرما. تو یاورمان هستی؛ پس ما را بر کافران پیروز بگردان (بقره ۲۸۶)
✨﷽✨ 📖پای رحل قرآن: 📒جز خدا، به کسی یا چیزی تکیه نکنید. خداوند در سوره رعد فرموده است: "لَهُ دَعْوَةُ الْحَقِّ وَالَّذِينَ يَدْعُونَ مِن دُونِهِ لاَ يَسْتَجِيبُونَ لَهُم بِشَيْءٍ إِلاَّ كَبَاسِطِ كَفَّيْهِ إِلَي الْمَاء لِيَبْلُغَ فَاهُ وَمَا هُوَ بِبَالِغِهِ وَمَا دُعَاء الْكَافِرِينَ إِلاَّ فِي ضَلاَلٍ "(رعد:١۴) تنها خواندن او حق است و كسانى را كه (مشركان) جز او مى خوانند هيچ پاسخشان نمى گويند، مگر مانند كسى كه دو دستش را به سوى آب گشوده تا آنرا بدهانش رساند و حال آنكه نخواهد رسيد و دعا و خواست كافران (از غير خدا) جز در گمراهى (وبه هدر رفتن و انحراف) نيست. انسانِ محدود، در زندگى پرحادثه دنيا، نيازمند پناهگاهى مطمئن است، انبيا پناهگاه واقعى را به او معرّفى مى كنند، امّا كمك هاى ديگران (طاغوت ها) يا براى استحمار يا استثمار يا تبليغات وحفظ موقعيّت خود مى باشد و در واقع آنچه براى آنها مطرح نيست، انسان است. انسان، فطرتاً تشنه حقّ و خواستار حقيقت است «ليبلغ فاه» ولى راه وصول به آن را گم مى كند. امّا جز ايمان به خدا و عشق و انس به او و دعا و درخواست از او، هيچ چيز ديگرى انسانِ بى نهايت طلب را سيراب نمى كند. «و ما هو ببالغه» چرا كه غير از اللَّه هر چه باشد سراب است و دعا از غير او بيهوده.
🔶نکته ای از بزرگان: 🔷شهید آیه الله صدر(ره): یکی از طلبه‌ها در دیداری از شهید صدر می‌پرسد: «خیلی وقت‌ها دچار بی‌حوصلگی می‌شوم و درس و مطالعه و تألیف را کلاً رها می‌کنم. چه کنم که از این حالت رها شوم؟» و شهید صدر پاسخ می‌دهد: «کسی که توطئه‌ها و دسیسه‌ها و تبانی‌ها بر ضد اسلام و تهمت‌ها و دروغ‌پردازی‌هایی را می‌بیند که درباره مبانی اسلامی می‌شود، چگونه دلش می‌آید که مطالعه و کار جدی و بی‌وقفه را رها کند؟!» 📚 برشی از کتاب السيرة والمسيرة في حقائق و وثائق، جلد٢
📒مناجات قرآنی: 🤲رَبِّ هَبْ لِی مِن لَّدُنْکَ ذُرِّیَّهً طَیِّبَهً إِنَّکَ سَمِیعُ الدُّعَاء (ال عمران: ۳۸ ) خداوندا ! از طرف خود فرزند پاکیزه ای (نیز) به من عطا فرما ، که تو دعا را می شنوی 🤲أَنتَ وَلِیُّنَا فَاغْفِرْ لَنَا وَارْحَمْنَا وَأَنتَ خَیْرُ الْغَافِرِینَ ( اعراف : ۱۵۵ ) تو ولی مایی ، پس ما را بیامرز و بر ما رحم کن، و تو بهترین آمرزندگانی . 🤲رَبِّ إِنِّی أَعُوذُ بِکَ أَنْ أَسْأَلَکَ مَا لَیْسَ لِی بِهِ عِلْمٌ وَإِلاَّ تَغْفِرْ لِی وَتَرْحَمْنِی أَکُن مِّنَ الْخَاسِرِینَ ( هود : ۴۷ ) پروردگارا! من به تو پناه می برم که از تو جیزی بخواهم که از آن آگاهی ندارم؛ و اگر مرا نبخشی، و بر من رحم نکنی؛ از زیانکاران خواهم بود. 🤲رَبِّ اجْعَلْنِی مُقِیمَ الصَّلاَهِ وَمِن ذُرِّیَّتِی رَبَّنَا وَتَقَبَّلْ دُعَاء ( ابراهیم : ۴۰ ) پروردگارا! مرا برپا کننده ی نماز قرار بده، و از فرزندانم ( نیز چنین فرما )، پروردگارا دعای مرا بپذیر.
🔶حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها ) به امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) وصیت کردند: یا ابالحسن ، وصیت میکنم مرا پس از مرگم فراموش نكن، و به زیارت و دیدار من بر سر مزارم بیا. 📚كوكب الدّرى: ج ۱، ص ۲۵۳
🔷نگاه عمروعاصی به زنان: زنان، علی‌رغم شایستگی‌های فراوانی که داشته‌اند، مع الاسف در طول تاریخ به عنوان ابزار دست سیاست‌بازان و قدرت‌طلبان هم واقع شده‌اند. فی‌المثل در تاریخ اسلام، از گرفته تا مسموم و شهید کردن برخی از ائمه اطهار سلام الله علیکم تا کنش‌های اجتماعی و سیاسی دیگر، همگی شاهد بوده‌ایم که سیاست‌بازانی منفعت‌طلب با جلو انداختن زنان و به بهانه حمایت از زنان اهداف شوم و پلید خود را پیش ببرند. ابن‌ابی الحدید در شرح نهج البلاغه، ج۶، ص۳۲۲ گفتگویی که بین عمروعاص و عایشه بعد از جنگ جمل رخ داده است را اینچنین نقل می‌کند: عمروعاص خطاب به عایشه، همسر پیامبر اکرم(ص): «آرزو داشتم كه تو در این جنگ کشته می‌شدی!» (لوددت أنك قتلت يوم الجمل) عائشه: «اى بى‏‌پدر! براى چه اینگونه سخن می‌گویی؟!» (و لم لا أبا لك) عمروعاص: «چون تو با فرا رسیدن اجلت می‌مردی و به بهشت می‌رفتى! و ما مرگ تو را بزرگترين دلیل برای رسوائى و سرزنش على ابن ابی‌طالب قرار می‌‏دادم!» (كنت تموتين بأجلك و تدخلين الجنة و نجعلك أكبر التشنيع على علي بن أبي طالب) در دنیای جدید نیز سرمایه‌داران و صهیونیسم بین‌الملل با شعار آزادی زنان و با ادعای دفاع از حقوق زنان، عده‌ای از زنان و دختران ساده‌لوح را فریب داده و حرمت و کرامت و قداست آنان را از بین برده‌ و آنان را به نیرویی ارزان برای تولید بیشتر و حتی به کالایی برای تجارت و ابزاری برای فاسد کردن سایر زنان و دختران تبدیل کردند. و کار به جایی رسیده است که در حال حاضر در همان دنیای غرب، یکی از کثیف‌ترین و البته پرسودترین تجارت‌ها، تجارت سکس و تجارت برده‌های جنسی است! در دهه‌های اخیر نیز مخالفان ولایت و نظام مردم‌سالاری دینی و به طور کلی مخالفان اسلام، با تمسک به همان شیوه عمروعاص‌ی همه تلاش خود را برای استفاده از زنان و دختران به عنوان ابزاری برای براندازی و تقابل با جمهوری اسلامی استفاده کرده‌اند. در جمهوری اسلامی شاهدیم که علیرغم جایگاه بسیار متعالی زنان و علیرغم پیشرفت‌های بی‌نظیر زنان در عرصه‌‌های مختلف علمی، فرهنگی، اجتماعی، هنری، اقتصادی و مدیریتی، با شعار دفاع از حقوق و آزادی‌های زنان تلاش کرده‌اند آنان را در مقابل ارزش‌های اسلامی و ایرانی قرار دهند و با برهنه‌سازی آنان، نیروی قدرتمند زن مسلمان را به ماده‌ای مخدر برای حرکت رو به رشد جامعه اسلامی تبدیل کنند.
🔶ابزارهای فرهنگی معصومین( علیهم السلام) برای تولید فرهنگ مورد انتظار قرآن: رسول الله(ص) با خلق خوش، ارتباط صیمیمانه با مردم، تبلیغ چهره به چهره، تلاوت قرآن ، دعوت به تعقل وتفکر، هدایت آفرینی، بسترهای گرایش مردم به اسلام را فراهم کردند وبا تغییر نگرش وبینش جاهلی به بنیان نگرش وبینش مومنانه توحیدی در اذهان وافکار مردم پرداختند . «قرائت آیات قرآن با صوت ملیح وصدای زیبا»، جذابیت شنیداری ان را بیشتر وزمینه گرایش به اسلام را بیشتر می کرد.« کتّاب وحی» به نگارش آیات قرآن می پرداختند وهجرت وسفرهای تبلیغی در برنامه فعالیت های فرهنگی ، رسانه ای رسول الله(ص) قرار گرفت. با حضور رسول الله(ص) در مدینه، دامنه ابزارهای فرهنگی گسترش یافت واولین نهاد فرهنگی رسانه ای رسول الله(ص) بنام «مسجد» بنیان گذاشته شد.، «شعار قدسی اذان» برای اعلام واطلاع رسانی رسمیت یافت وتعلیم وتربیت«خواندن ونوشتن» با رویکرد فرهنگی آن در دستور کار قرار گرفت به طوری که هر اسیری پس از جنگ بدر ، ده مسلمان را خواندن ونوشتن می آموخت آزاد می شد. «منبر» ابزار دیگر فرهنگی بود که نهاد رسانه ای رسول الله(ص) برای تبیین حقایق بود. تربیت «معلمان وحافظان قرآن»،« محدثان وروایت گران صادق»،« شاعران وادیبان»« نویسندگان ومولفین»،« برگزاری جلسات تلاوت وتفسیر قرآن»،« برگزاری مناظرات علمی وپرسش وپاسخ»،« برگزاری آموزش ها ومسابقات ورزشی هدفمند همچون اسب سواری، تیراندازی وشنا»،« توجه ویژه به بهداشت بدن، نظافت محیط وخانه»،« ترویج سیر وسفر ومهاجرت های دوره ای اصحاب»، « توسعه فرهنگ اخوت، برادری ایثار ومساوات» از جمله سر فصل های فرهنگی جامعه نبوی(ص) شد تا مکتب اسلام بایستگی های خود را به تمامه به رخ فرهنگ جاهلی بکشد. این ابزارها وفعالیت های فرهنگی به تولید قدرت فرهنگی جامعه اسلامی می انجامید واهل بیت رسول الله(ص) نقش غیر قابل انکاری در همه این عرصه ها وصحنه های فرهنگی داشتند تا بتوانند مردم را مطابق الگوی قرآن« «لَقَدْ کانَ لَکُمْ فِی رَسُولِ اللّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ» تربیت کنند وبه این باور برسانند که براى شما پیامبر(صلى الله علیه وآله) الگوی کاملی است که با تأسّى و پیروى خوب و با اقتدا کردن به او خطوط خود را اصلاح و در مسیر «صراط مستقیم» قرار می گیرید.
🔶نکته ای از بزرگان: 🔷آیه الله حسن زاده آملی: 🔹️اساتید ما می فرمودند: در طهارت دقت و توجه داشته باشید، قدمی عاشقانه بردارید و صادقانه بیایید تا اینها را بچشید، چندبار که شکار کنید به فهم این ها کمک می کند، یک جهش علمی پدید می آید و انسان می شود مصداق ( إِنَّ صَلَاتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ ) « نماز و همه اعمالم، مرگ و زندگی ام ، همه برای خداست که پروردگار جهان است.»( انعام: ۱۶۲) وقف خالص الهی می شود به سوز و گداز می آید و افاضات و اشراقات نصیبش می شود.
🔶مناجات قرآنی: «رَبِّ أَدْخِلْنِي مُدْخَلَ صِدْقٍ وَأَخْرِجْنِي مُخْرَجَ صِدْقٍ وَاجْعَلْ لِي مِنْ لَدُنْكَ سُلْطَانًا نَصِيرًا» یعنی خدایا من را توی (هرکاری و شغلی یا هرچیزی) به درستی وارد کن و به درستی بیرون بیار! و همیشه از سمت خودت یک نیروی کمکی برای من قرار بده.
🔶گفتگو با ولی عصر امام زمان(ع): مگر می‌شود ما شما را داشته باشیم و اینهمه اسیر در گرداب غم باشیم؟ مگر می‌شود طبیبی مثل شما باشد و ما در چنگال بی رحم بیماری ، دست و پا بزنیم ؟ مگر می‌شود پدرے چون شما داشته باشیم و اینهمه بی کس و تنها باشیم ؟ شما نجاتمان می‌دهید ، درمانمان می‌کنید ، حیاتمان می‌بخشید به همین زودے . به همین نزدیکی .
اگر در زندگی علی(ع) و فاطمه(س) بیاندیشید زودتر از فکر کردن در آیه ها و نشانه های دیگر به خدا می رسید
سه توصیه رسول الله(ص) برای تلاوت قرآن: از رسول الله(ص)روایت شده است: ۱-اِنَّ البَيتَ اِذا كَثُرَ فيهِ تِلاوَةُ القُرآنِ كَثُرَ خَيرُهُ وَ اتَّسَعَ اَهلُهُ وَ اَضاءَ لاَهلِ السَّماءِ كَما تُضى ءُ نُجومُ السَّماءِ لاَهلِ الدُّنيا؛ خانه اى كه در آن قرآن فراوان خوانده شود، خير آن بسيار شود و به اهل آن وسعت داده شود و براى آسمانيان بدرخشد چنان كه ستارگان آسمان براى زمينيان مى درخشند. كافى(ط-الاسلامیه) ج۲، ص۶۱۰ از رسول الله(ص)روایت شده است: ۲- خیارکم من تعلم قرآن و عـلمه بهترین شما کسیست که قرآن را بیاموزد و آموزش دهد. نهج الفصاحه ص۴۷۳ ،ح۱۵۲۴ - وسایل الشیعه ج۶ ، ص۱۶۷ ، ح۷۶۴۱ از رسول الله(ص)روایت شده است:  ۳- يا بُنَىَّ لاتَغفُل عَن قِراءَةِ القُرآنِ- إذا أصبحت، و إذا أمسيت- فَاِنَّ القُرآنَ يُحيِى القَلبَ المیت وَ يَنهى عَنِ الفَحشاءِ و َالمُنكَرِ ؛ فرزندم از خواندن قرآن غافل مباش، زيرا كه قرآن دل  مرده را زنده مى كند و از فحشاء و زشتى  باز مى دارد. البرهان فی تفسیر القرآن ج۱ ،ص۱۹
🔶پای رحل قرآن: 🔷علامه طباطبایی: وَ قُلْ لِعِبادِي يَقُولُوا الَّتِي هِيَ أَحْسَنُ إِنَّ الشَّيْطانَ يَنْزَغُ بَيْنَهُمْ إِنَّ الشَّيْطانَ كانَ لِلْإِنْسانِ عَدُوًّا مُبِيناً «۵۳: اسراء" وبه بندگانم بگو: سخنى گويند كه نيكوتر است، چرا كه شيطان (با سخنان ناموزون) ميان آنان فتنه وفساد مى‌كند. همانا شيطان همواره براى انسان، دشمنى آشكار بوده است. علامه در ذیل آیه ۵۳ اسراء می نویسد: آری در درگاه خدا حسن سریره و خوش رفتاری و کمال ادب ملاک برتری انسانها است، حتی اگر در میان انبیاء هم خداوند بعضی را بر بعضی برتری داده باز بیهوده نبوده، بلکه به خاطر همین حسن رفتار و سیرت و ادب بیشتر بوده است، مثلا داوود (علیه السلام) را بر دیگران برتری داده و او را زبور داد و در آن بهترین ادب و پاکیزه ترین حمد و ثنا را نسبت به خدای تعالی به وی آموخت.از همینها معلوم می‌شود که گویا قبل از هجرت رسول خدا بعضی از مسلمانها با مشرکین مواجه می‌شدند و در گفتگوی با آنان سخنان درشت گفته و چه بسا می‌گفته اند شما اهل آتش و ما مؤمنین به برکت رسول خدا (صلی الله علیه و آله) اهل بهشتیم، و همین باعث می‌شده که مشرکین علیه مسلمانان، تهییج شده عداوتها و فاصله‌ها بیشتر شود، و در روشن کردن آتش فتنه و آزار مؤمنین و رسول خدا (صلی الله علیه و آله) و عناد با حق بهانه‌های تازه ای به دستشان بیاید.
📒صلوات خاصه حضرت زهرا (سلام الله علیها) 🔷اللَّهُمَّ‌صَلِّ‌عَلَى‌الصِّدِّيقَةِفَاطِمَةَ الزَّكِيَّةِحبِيبَةِحَبِيبِكَ وَ نَبِيِّكَ‏ و أُمِّ أَحِبَّائِكَ وَ أَصفِيَائِكَ الَّتِي انتَجَبتَهَا وَ فَضَّلتَهَا و اختَرتَهَا عَلَى نِسَاءِ العَالَمِينَ‏ اللَّهُمَّ كُنِ الطَّالِبَ لَهَا مِمَّن ظَلَمَهَاو استَخَفَّ بِحَقِّهَا و كُنِ الثَّائِرَ اللَّهُمَّ بِدَمِ أَولاَدِهَا اللَّهُمَّ وَ كَمَا جَعَلتَهَا أُمَّ أَئِمَّةِ الهُدَى و حَلِيلَةَ صَاحِبِ اللِّوَاءِو الكَرِيمَةَ عِندَ المَلَإِ الأَعلَى‏فصَلِّ عَلَيهَا وَ عَلَى أُمِّهَاصلاَةً تُكرِمُ بِهَا وَجهَ أَبِيهَا محَمَّدٍ صَلَّى اللَّهُ عَلَيهِ وَ آلِهِ‏ و تُقِرُّ بِهَا أَعيُنَ ذُرِّيَّتِهَا و أَبلِغهُم عَنِّي فِي هَذِهِ السَّاعَةِ أفضَلَ التَّحِيَّةِ وَالسَّلاَمِ‏
🔶نکته ای از بزرگان: 🔷آیه الله استاد فاطمی نیا(ره): هرکس روی زمین است، به برکت وجود صدیقه کبری(س) میباشد. اگر میخواهید ببینید از چشم خدا افتاده اید یا خیر، به خودتان مراجعه کنید، اگر هنوز در دل خود نسبت به حضرت زهرا(س) محبت دارید، پس بدانید که از چشم خدا نیفتاده اید. ترک گناهان موجب می شود این محبت بیشتر شود.
❤️عرض ارادت به مادر: ▪️السلام علیک یا فاطمه الزهرا : 🔷زهر اجان‌؛ ای پاره تن رسول خدا ای سر و رمز و راز خلقت ای مظهر جمال و جلال ▫️ای مفخر کائنات، ای خدا را عبد و ای به حق عاشق و پاسدار و ای جلوه گر حیا و عفاف نظری به محبین خود بنما. ▫️ای دعایت مستجاب و ای محبوب و محب خدا، ای کوثر و منبع همه خیرات، از کوثر خود به ما بنوشان و ای آبرودار درگه خدا در یوم حساب تنهایمان مگذار. ▫️گرچه ما مطیع و پیرو خوبی نیستیم ولی در دل ما جا داری و به پیروی و تبعیت از راه و آرمان‌هایت افتخار می‌کنیم
43.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔷 لحظاتی از روضه‌خوانی آقای محمود کریمی در مراسم عزاداری شب شهادت حضرت ‌زهرا سلام‌الله‌علیها در حسینیه امام خمینی(ره). ۱۴۰۳/۹/۱۴