eitaa logo
فصلنامه قرآنی کوثر
153 دنبال‌کننده
983 عکس
229 ویدیو
507 فایل
ارائه معرفی مجله قرانی کوثر و مباحث قرآنی جدید
مشاهده در ایتا
دانلود
✨﷽✨ 📒فرازی از صحیفه سجادیه۱ ☀️تاج کفایت از خدا بخواهیم وجود مبارک علی_بن_الحسین (علیهما و علی آبائهما آلاف التحیه و الثناء) در این صحیفه نورانی سجادیه که همتای نهج البلاغه جدّش علی_بن_ابیطالب (صلوات الله و سلامه علیهم اجمعین) است، امور فراوانی را به انسان یاد می دهد. به خدا عرض می کند: خدایا! من هم در نفی، هم در اثبات؛ هم در رسیدن به طهارت، هم در نجات یافتن از آلودگی؛ در هر دو بخش به تو پناهنده می شوم، از تو کمک می خواهم؛ (توّجنی بالکفایه و سُمنی حُسن الولایه)*. خدایا! تدبیر و مدیریت و مربی بودن پاک و دقیق و علمی را از تو مسالت می کنم. تو این تاج لیاقت را به من بده؛ اینطور نباشد که امروز با یک نام و نانی به سِمَت برسم، فردا به بهانه بی کفایتی به کنار بروم. خدایا! این کفایت تاج است؛ تا تو ندهی، نصیب کسی نمی شود! این دعای نورانی امام_سجاد درصحیفه_سجادیه است؛ (صحیفه السّجادیه ؛ دعای ۲۰ )
🔶نکته ای از سیره آیه الله مجتهدی: روزی یکی از دوستان طلبه که بر سر مسأله ای با همسر خود قهر کرده بود راجع به مشکلات زندگی صحبت به میان آورد. او از قول یکی از اساتیدش گفت اگر انگشت مرد آغشته به عسل باشد و آن را در دهان همسرش بگذارد او عسلها را میخورد و در نهایت انگشت راگاز می گیرد. مدتی بعد از این واقعه که با دوستم خدمت آقای مجتهدی مشرف شده بودیم آقا به او فرمودند اگر مرد به همسر خود محبت نکند پس چه کسی باید به او محبت کند؟ آیا بقال سر محل محبت کند؟ سپس به او فرمودند آقاجان شما دستتان را بدهید تا من ببوسم و در عوض آن به همسرتان محبت کنید!!
📖پای رحل قرآن: 📒مکتب هدفمند قرآن 🔶در سوره تکویر آیات(۲۹-۲۶) خداوند از همه بشریت در طول تاریخ والی الابد دعوت می کند به قرآن ایمان آورید.او را باور کنید با او مانوس شوید تا به صراط مستقیم الهی نائل شوید(فَأَیْنَ تَذْهَبُونَ، إِنْ هُوَ إِلاّ ذِکْرٌ لِلْعالَمِینَ ،لِمَنْ شاءَ مِنْکُمْ أَنْ یَسْتَقِیمَ، وَ ما تَشاؤُنَ إِلاّ أَنْ یَشاءَ اللّهُ رَبُّ الْعالَمِینَ( تکویر:۲۹-۲۶) ☀️انسان بی هدف و بی مکتب نداریم،حتی کفار ومشرکان برای خود راه و مرامی دارند،«لکم دینکم»آنچه مهم است،انتخاب راه درست است. «فَأَیْنَ تَذْهَبُونَ» 📒قرآن،بهترین وسیله پند،تذکّر و موعظه است. «إِنْ هُوَ إِلاّ ذِکْرٌ» 📒قرآن،برای همه جهانیان است و به زمان و مکان و نژاد خاصی وابسته نیست.«لِلْعالَمِینَ» ☀️در شیوه تبلیغ،تذکّر آری ولی اجبار نه. «ذِکْرٌ لِلْعالَمِینَ لِمَنْ شاءَ مِنْکُمْ أَنْ یَسْتَقِیمَ» ☀️راه یابی به راه راست و پایداری در آن،در گرو خواست خود انسان است.«لِمَنْ شاءَ مِنْکُمْ أَنْ یَسْتَقِیمَ» 📒راه قرآن،راه مستقیم است و به دور از هرگونه افراط و تفریط و اعوجاج می باشد. «لِمَنْ شاءَ مِنْکُمْ أَنْ یَسْتَقِیمَ» ☀️خواست ما در مدار خواست خداست،نه به اجبار او،که در این صورت، خواست ما بی معنا می شود. «وَ ما تَشاؤُنَ إِلاّ أَنْ یَشاءَ اللّهُ» ☀️انسان،نه بی اراده است و نه خود مختار. «وَ ما تَشاؤُنَ إِلاّ أَنْ یَشاءَ اللّهُ»مشیّت خداوند بر مبنای ربوبیّت اوست. «یَشاءَ اللّهُ رَبُّ الْعالَمِینَ» ☀️چون خداوند ربّ العالمین است و بر همه امور تسلّط دارد،پس خواست انسان نیز مشروط به خواست اوست. «وَ ما تَشاؤُنَ إِلاّ أَنْ یَشاءَ اللّهُ رَبُّ الْعالَمِینَ»
🔶نکته ای از بزرگان: 🔷 هر روز یک سلام و یک حاجت: آیت الله سید ابوالحسن اصفهانی (ره) به شاگردان خود توصیه می کردند :هر صبح که از خانه بیرون می آیید ، یک سلام به حضرت صاحب الامر علیه السلام عرض کرده و یک حاجت بخواهید.
شهادت حضرت امام موسی بن جعفر( علیه السلام) تسلیت باد
🔶ازحضرت امام موسی بن جعفر( علیه السلام) روایت شده است: 📒تَفَقَّهوا فی دینِ الله فإنَّ الفقه مفتاحُ البَصیرة، وتَمامُ العِبادة و السّببُ إلی المنازل الرفیعة و الرُّتبِ الجَلیلة فی الدین و الدنیا، و فَضلُ الفَقیه علی العابد کَفَضلِ الشمسِ علی الکواکب و مَن لَم یَتَفَقَّه فی دینهِ لَم یَرضَ اللهُ لهُ عملاً در دین خدا، دنبال فهم عمیق باشید؛ زیرا فهم عمیق در دین، کلید بصیرت و کمال عبادت و سبب تحصیل مقام‌های والا و مراتب شکوهمند در امور دین و دنیاست؛ و برتری فقیه بر عابد، مانند آفتاب است بر کواکب، و کسی که در دینش فهم ِعمیق نجوید، خداوند هیچ عملی را از او نپسندد. تحف العقول، ص ۴۰
☀️امامـ کـاظـم علیه‌السلامـ: ليسَ مِن شيعَتِنا مَن خَلا ثُمّ لَم يَرُعْ قلبُهُ. شيعه ما نيست كسى كه در تنهايى و خلوت، دلش ترسان (از خدا) نباشد. 📚 بصائر الدرجات، ص٢۴٧
17.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🕌از ۳۵ سال طول عمر امامت امام کاظم(ع) ایشان فقط حدود ۴ سال در زندان بوده اند، از آن ۴ سال نیز حدود ۸ ماه در سیاه چال بوده است. ۳۱ سال امامت حضرت همراه با کنشگری فرهنگی، تبلیغی، سیاسی و مبارزاتی همراه بود.
📖 پای رحل قرآن: 📒سیمای سوره اعلی 🔶در سیر نزول سور قرآن رسیدیم به هشتمین سوره به ترتیب نزول که اعلی نام دارد. ▫️این سوره نوزده آیه دارد و در مکّه نازل شده است. ▫️اولین سوره از مسبحات به ترتیب نزول سوره اعلی است. ▫️سوره هایی را که با فرمان تسبیح خداوند آغاز می شود،مسبّحات گویند . ▫️نام سوره،برگرفته از آیه اول است که خداوند را با وصفِ«اعلی»توصیف می کند. ▫️مطالب سوره به دو بخش تقسیم می شود که: ▫️بخش اول،خطاب به رسول الله محمد مصطفی(ص) است. ▫️و بخش دوم درباره مؤمنان و کافران و عوامل سعادت و شقاوت این دو گروه است. این سوره به بازتاب نگرش ورفتار مومنان ومشرکان پرداخته است. ☀️۱-توحید در خالقیت اولین مساله ای که در سوره اعلی بعد از توحید در ربوبیت وبزرگداشت این مقام موردتوجه قرار می گیرد توحید در خالقیت است  که برای تاکید بر توحید در ربوبیت مطرح می شود (سَبِّحِ اسْمَ رَبِّکَ الْأَعْلَی؛ اَلَّذِی خَلَقَ فَسَوّی؛ وَ الَّذِی قَدَّرَ فَهَدی ؛وَ الَّذِی أَخْرَجَ الْمَرْعی؛ فَجَعَلَهُ غُثاءً أَحْوی)( اعلی:۵-۱) ▫️نام پروردگار بلندمرتبه ات را به پاکی یاد کن.همان که آفرید و سامان بخشید.و آنکه(هر چیز را)اندازه ای نهاد و هدایت کرد. آنکه گیاهان را رویانید.و سرانجام آن را خشک و تیره کرد