به دلایلی پیچیده، گاجوسک تنها شاهد زنده آدمخواری در پاپوا گینه نو بود. او در سخنرانی دریافت جایزه نوبل خود در 1976 به این سنتهای آدمخوارانه اشاره و حتی عکسهایی را نیز از آن ارائه کرد اما در نیمه دهه 80 میلادی معلوم شد عکسهایی که او ارائه کرده در اصل مربوط به کشتار خوکها بوده نه آدمها. یک گروه انسانشناسی نیز ادعاهای او را بررسی و داستانهایی مربوط به آدمخواری را پیدا کرد اما به موردی معتبر دست نیافت.
گاجوسک بعدها مجبور شد بپذیرد که نه خود او و نه دیگرانی که او با آنها ملاقات داشته است، شاهد این سنت آدمخواری نبودهاند. رولند شولز استاد بیوشیمی و زیستشناسی سلولی در مونیخ (که در سال 2011 وفات یافت) به این افشاگری اینگونه واکنش نشان داد: «به نظر میرسد جهان علم گرفتار یک افسانه شده است.»
#صنعت_ویروس_بازی #کلاوس_کوهنلاین
#تورستن_انگلبرشت
#محمد_مظفرپور
#انتشارات_سروش
@Question_the_Unquestioned
صنایع اکسانموبیل و کچ از مطالعات منکر تغییر اقلیم، حمایت مالی میکنند. فیلیپ موریس و آر. جی. رینولدز یافتههایی تولید میکنند که ارتباط بین سیگار کشیدن و سرطان ریه را کمینه میکنند. پوردیو فارما و فایزر دربارهی مزایا و خطرات داروهایی که میفروشند تحقیق میکنند. کوکاکولا و کلاگ، علوم تغذیه را به عنوان ابزار بازاریابی برای محصولاتشان به خدمت میگیرند.
#تراژدی_علم_آمریکایی
#کلیفورد_کانر
#سجاد_احمدیان
#سوره_مهر
@Question_the_Unquestioned
آنتوان بشان دریافت که گچ عمدتا از مواد معدنی یا فسیلهای باقیمانده از یک جهان میکروسکوپی تشکیل میشود و حاوی ارگانیسمهای بسیار ریزی است که از نظر او موجوداتی زنده بودند. او همچنین اعتقاد داشت که ممکن است آنها بسیار قدیمی باشند. او عمر سنگآهک مورداستفاده خود را تا دوره ترشیاری در زمینشناسی ردیابی کرد اما دریافت که سنگ بریدهشده از یک طاقچه محکم که همه هوای آن نیز خارج شده بود، قدرت تخمیری خارقالعادهای دارد. این سنگ از نظر او ریشه در همان ذرات ریزی داشت که در آزمایشهای قبلی خود متوجه شده بود عامل تخمیر هستند؛ پس نتیجه گرفت که این ذرات باید طی هزاران سال در داخل این سنگ طاقچه زندگی کرده باشند.
بشان در 1866 یادداشتی با عنوان «در باب نقش گچ در تخمیر بوتیریک و لاکتیک و ارگانیسم زندهای که درون آن وجود دارد» به فرهنگستان علوم فرستاد. او در این مقاله، ذرات ریز مدنظر خود را «میکروزیما» نامیده بود. این واژه در کلمهای یونانی به معنی «مخمر کوچک» ریشه داشت.
#پنهانکار_پاریس
#داگلاس_هیوم،
#آر_بی_پیِرسون
#محمد_مظفرپور
#کتاب_فردا
@Question_the_Unquestioned
حدود هشتاد درصد از کودکانی که ادعا میشود مبتلا به ایدز هستند از مادرانی متولد میشوند که مواد مخدر تزریقی استفاده کردهاند؛ یعنی همان موادی که مخرب سیستم ایمنی محسوب میشوند. اولین بیمارانی هم که در آمریکا مبتلا به ایدز شناخته شدند همگی مصرفکننده مواد مخدری همچون پاپرز (نیتراتهای آلکیلدار) کوکایین، الاسدی، هرویین، اکستازی یا آمفتامینها هستند که همگی اثرات مخربی روی سیستم ایمنی بدن میگذارند. مؤسسه ملی مواد مخدر آمریکا تنها مؤسسهای نیست که تأیید میکند موادی مانند هرویین یا نیتراتهای آلکیلدار که استفاده از آنها در میان همجنسبازان مرد شیوع دارد بهشدت سمی بوده و بیشازاندازه برای سیستم ایمنی بدن مخرب هستند.
#صنعت_ویروس_بازی
#کلاوس_کوهنلاین
#تورستن_انگلبرشت
#محمد_مظفرپور
#انتشارات_سروش
@Question_the_Unquestioned
کوین گرِی از مجله دیتِیلز در اوایل سال 2004 نوشت: «واقعیت سیاسی ناصحیح و سادهای که بهندرت از آن حرفی زده میشود این است: «بیماری وحشتناک غیرهمجنسگرایان اصلاً اتفاق نیفتاد.» شدت این بیماری همهگیر در بین کشورهای توسعهیافته عملاً تغییری نکرده است. برای مثال در ایالات متحده از 1985 به بعد، تعداد کسانی که مبتلا به ایدز نام میگیرند به همان میزان یک میلیون نفر باقی مانده است (چیزی معادل یک درصد از کل جمعیت این کشور) اگر HIV واقعاً یک ویروس جدید و قابلانتقال از طریق تماس جنسی بود شیب کاهش و افزایش مبتلایان آن باید تند میبود.
#صنعت_ویروس_بازی
#کلاوس_کوهنلاین
#تورستن_انگلبرشت
#محمد_مظفرپور
#انتشارات_سروش
@Question_the_Unquestioned
استدلال گود ــ بوستروم مبنی بر امکان وجود یک ماشین ابرهوشمند در ظاهر قابل قبول به نظر میرسد. در کمال تعجب، اما سازوکاری که باید این ابرهوش از طریق آن از دل یک هوش مبنا پدید بیاید مشخص نیست. ظاهراً گود و بوستروم امکان وجود ابرهوش را چنان بدیهی گرفتهاند که نیازی به توضیح بیشتر ندیدهاند، اما چنین توضیحی نیاز است و ما باید بدانیم این امر چگونه میتواند اتفاق بیفتد.
#افسانه_هوش_مصنوعی
#اریک_لارسون
#محمد_مظفرپور
#انتشارات_امیرکبیر
@Question_the_Unquestioned
اولین کسی که به کمک یک ماشین اصطکاک، برق را به یک گیاه وصل کرد دکتر مینبرِی در ادینبورا بود. او در اکتبر 1746 دو درخت میرتِل را به یک ماشین اصطکاک وصل کرد. پاییز همان سال این دو درخت، شاخههای جدیدی درآوردند و شکوفه دادند انگار که بهار شده است. اکتبر سال بعد، آبه نالی که خبر این موفقیت به گوشش خورده بود اولین آزمایش از یک سری آزمایشها را که بعدا قویتر شدند در پاریس انجام داد. نالی علاوه بر راهبان کلیسای کارتوزین و سربازان گارد ملی فرانسه، دانههای خردل را هم برقدار میکرد. این دانهها در کاسههایی از جنس قلع که در آزمایشگاه او قرار گرفته بودند جوانه میزدند. دانههای برقدارشده، چهار برابر حد عادی قد کشیده بودند اما ساقههایشان لاغرتر و ضعیفتر بود.
#افسانه_روشنایی
#آرتور_فرستنبرگ
#محمد_مظفرپور
#کتاب_فردا
@Question_the_Unquestioned
43.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کلیپ گزیده نشست نقدوبررسی جامعهشناختی کتاب صنعت ویروسبازی
چهارشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۲
تهران، خانه اندیشهورزان
#صنعت_ویروس_بازی
#کلاوس_کوهنلاین
#تورستن_انگلبرشت
#محمد_مظفرپور
#انتشارات_سروش
@Question_the_Unquestioned
🔰 فیلم کامل منتشر شد
▪️ *«بیل گیتس متخصص بهداشت عمومی نیست، پزشک نیست، دانشمند نیست، در حوزه درمان فعالیتی نداشته، داروساز نیست، اما ما همهجا او را میبینیم و سرنوشت سلامت بسیاری از افراد در سراسر نقاط جهان در دستان اوست.»*
▫️ نشست نقد و بررسی جامعهشناختی کتاب صنعت ویروسبازی نوشته کلاوس کوهنلاین و تورستن انگلبرغشت و ترجمه محمد مظفرپور، با حضور *دکتر محمدعلی محمدی قرهقانی، دکتر شمیم شرافت، دکتر روشنفکر، دکتر شفیعفر* و مترجم کتاب، 24 آبانماه در [خانه اندیشهورزان]
(https://yek.link/khana)
برگزار شد. فیلم کامل این جلسه را از لینک زیر ببینید:
📎 https://www.aparat.com/v/vCaz2
@Question_the_Unquestioned
مجلس سنای فرانسه در سال 2015 مسئله گردوغبار را جزو معضلات اساسی دستهبندی کرد. یکی از دلایل آن، هزینه بالغ بر 100 میلیارد یورویی است که در قالب افزایش هزینههای درمانی، کاهش بهرهوری اقتصادی یا حتی کاهش میزان محصولات کشاورزی به سیستم تحمیل میشود. گردوغبار همچنین باعث میشود اوضاع در پاریس نسبت به سایر شهرهای اتحادیه اروپا افتضاح شود.
یکی از دلایل اصلی آلودگی هوا که خود از عوامل کاهش عمر افراد محسوب میشود، بخش حملونقل فرانسه است که 59% نیتروژن اکسید و حدود 20% گردوغبار هوا را تولید میکند. سیاستمداران در سال 2015 خواستار افزایش اقدامات لازم برای مقابله با آلودگی هوا شدند. بااینحال اقدام چندانی صورت نگرفت و بر خلاف آنچه در ماجرای کرونا در همه جهان انجام شد، کسی آلودهکنندگان هوا را تعطیل نکرد.
#صنعت_ویروس_بازی
#کلاوس_کوهنلاین
#تورستن_انگلبرشت
#محمد_مظفرپور
@Question_the_Unquestioned
هدایت شده از کاوش در دنیای هوش مصنوعی
پدرخوانده هوش مصنوعی: AI تا چند سال آینده نهایتا بهاندازه سگ یا گربه باهوش میشود
🔺 «یان لکان»، پدرخوانده هوش مصنوعی، طی رویدادی در سانفرانسیسکو گفت که این فناوری راه زیادی دارد تا به سطح هوش انسان برسد؛ او میگوید که هوش مصنوعی پس از سالها یادگیری شاید همسطح گربه یا سگ شود. لکان برخلاف مدیرعامل انویدیا، معتقد است به این زودیها هوش مصنوعی نمیتواند به جایگاه انسان برسد. مدیرعامل انویدیا گفته بود که این فناوری تا پنج سال دیگر با انسان رقابت خواهد کرد.
🔹 یان لکان معتقد است که سیستمهای هوش مصنوعی کنونی دهها سال با تواناییهای احساسی و ذهنی انسان فاصله دارند.
🔹 لکان میگوید که گرچه برای انسان 20 هزار سال طول میکشد تا تمام متنهایی را بخواند که برای آموزش هوش مصنوعی به کار میرود، بااینحال این فناوری با تمامی پتانسیلهای خود، هنوز نمیتواند بفهمد که اگر A با B یکسان باشد، پس B نیز همان A است. به نظر لکان دادههای اساسی زیادی درمورد جهان وجود دارد که به سادگی از طریق متن یاد گرفته نمیشوند.
https://dgto.ir/389n
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این ویدئوی جذاب رو از دست ندین.
موضوع کتاب بعدی من هست.
مراتب تفکر در حیوانات
@Question_the_Unquestioned