پاستور در 1881 ابراز کرده بود که موفق شده گوسفندان را در برابر سیاهزخم واکسینه نماید. بااینحال اما نهتنها کسی نمیداند که تستهای زمینِ باز پاستور در بیرون از دروازههای پاریس چگونه انجام شدند بلکه این فرد که بعداً با عنوان قهرمان ملی «یک ملت بزرگ» از وی یاد میشد در واقع مخفیانه ترکیب واکسن را از همکارش ژان ژوزف توسین سرقت کرده بود. پاستور قبلاً با حملات لفظی درملأعام، زحمات علمی توسین را زیر سؤال برده بود. آزمایشهای بهظاهر موفق پاستور درباره واکسیناسیون خرگوشها در 1885 چطور؟ در این مورد نیز مدتی طول نکشید که جامعه علمی به این نتیجه رسید این آزمایشها بههیچوجه استانداردهای علمی را رعایت نکردهاند و ازاینرو پاستور ارزش تشویق و تحسین به خاطر ترکیب واکسنی که ارائه کرده ندارد. هورِیس جودسون کارشناس تاریخ پزشکی مینویسد:«اَبَر واکسن ساخت پاستور شاید خرگوشها را بیش از آنکه مصون کند مبتلا کرده بود.»
مخفیکاری شدیدی که لویی پاستور فرانسوی انجام داده بود از جمله عواملی بود که باعث شد تا چند دهه درباره این آزمایشها بحثی صورت نگیرد.
#صنعت_ویروس_بازی
کلاوس کوهنلاین، تورستن انگلبرشت
ترجمه محمد مظفرپور
انتشارات سروش
@Question_the_Unquestioned
هیچ چیز از بین نرفته و هیچ چیز خلق نشده است... همه چیز تحول یافته است. هیچ چیز دستخوش مرگ نیست. همه چیز در معرض زندگی است.»
آنتوان بشان
«دکترین بیماریهای خاص، پناهگاه ذهنهای ضعیف، تربیتنشده و بیثبات است، همان چیزی که امروزه بر حرفه پزشکی فرمانروایی میکند. بیماری خاصی وجود ندارد بلکه آن چه هست، شرایط خاص بیماری است.»
فلورانس نایتینگل
#پنهانکار_پاریس
داگلاس هیوم، پیرسون
ترجمه محمد مظفرپور
انتشارات کتاب فردا
@Question_the_Unquestioned
زیستشناسی به نام گریگوری باتسون در 1970 جملهای گفته بود که یقینا همچنان معتبر است. او گفته بود:" کسی تاکنون کتابی راجع به منطق علوم پزشکی ننوشته چرا که منطق دقیقا همان چیزی است که پزشکی، فاقد آن است."
#صنعت_ویروس_بازی
کلاوس کوهنلاین، تورستن انگلبرشت
ترجمه محمد مظفرپور
انتشارات سروش
@Question_the_Unquestioned
مقالهای که در مجله بریتانیایی اکولوژیست در 2004 منتشر شد میگوید: «در 1892 در ایالت ماساچوست به جای اینکه حشرهکش پاریسگرین ممنوع شود حشرهکش سمیتر آرسنات سرب جایگزین شد که مانند قبلی، حاوی فلزات سنگین بود.» دو سال بعد، فلج اطفال در ماساچوست همهگیر شد. دکتر چارلز کاورلی که مسئول آزمایشها بود اعلام کرد احتمال اینکه یک سم، عامل این فلج باشد بیش از یک ویروس است. او تأکید میکرد: «به احتمال بسیار زیاد با یک بیماری همهگیر طرف نیستیم.»
بااینحال آرسنات سرب در مدت کوتاهی به مهمترین حشرهکش مورد استفاده جهان صنعتی در کاشت میوهجات تبدیل شد. مواد دیگری نیز در صنایع کشاورزی به کار گرفته میشدند. برای مثال در سال 1907 آرسنات کلسیم وارد بازار ماساچوست شد و در مزارع پنبه و کارخانجات مربوطه مورد استفاده قرار گرفت. چند ماه بعد شصتونه کودک که در اطراف کارخانجات پنبه زندگی میکردند ناگهان فلج شدند. همان روزها در باغات این منطقه، آرسنات سرب نیز برای سمپاشی درختان میوه مورد استفاده قرار میگرفت. بااینحال، شکارچیان میکروب این عوامل قانونی خوشهای را نادیده گرفتند و در عوض به جستجو برای یافتن میکروب مقصر ادامه دادند.
#صنعت_ویروس_بازی
کلاوس کوهنلاین، تورستن انگلبرشت
ترجمه محمد مظفرپور
انتشارات سروش
@Question_the_Unquestioned
12 آوریل 1955 در آمریکا واکسن ساختهشده توسط یوناس سالک بهعنوان محصولی که کاملاً انسان را در برابر فلج اطفال مراقبت میکند مورد تحسین قرار گرفت. دوایت آیزنهاور رئیسجمهور وقت آمریکا مدال طلای کنگره را به سالک اهدا کرد. تلویزیونهای ملی آمریکا و کانادا این مراسم را پوشش میدادند. 16 آوریل، نشریه منچستر گاردین (که بعدها به گاردین تغییر نام داد) نیز به این جمع پیوست و اعلام کرد: «بهجز خبر فروپاشی رژیم کمونیست شوروی، چیزی نمیتواند به اندازه اعلام تاریخی سهشنبه گذشته مبنی بر پایان قطعی مبارزه 166ساله با فلج اطفال، این حجم از شادی را به خانههای آمریکاییها بیاورد.»
این پیروزی چندان دوام نیاورد. بِدو بِیلی مورخ پزشکی مینویسد:«فقط سیزده روز پس از آنکه همه مطبوعات و رادیوهای آمریکا از این واکسن بهعنوان یکی از بزرگترین دستاوردهای پزشکی قرن نام بردند و دو روز پس از آنکه وزیر بهداشت انگلیس اعلام کرد با تولید این واکسن موافق است اولین اخبار فاجعهبار بودن آزمایشها منتشر شدند. کودکانی که یک نوع از این واکسنها را دریافت کرده بودند دچار پولیومیلیتیس شدند. در روزهای بعد موارد بیشتر و بیشتری گزارش شد که برخی از آنها پس از دریافت انواع دیگری از این واکسن به این بیماری مبتلا شده بودند.
#صنعت_ویروس_بازی
کلاوس کوهنلاین، تورستن انگلبرشت
ترجمه محمد مظفرپور
انتشارات سروش
@Question_the_Unquestioned
May 11
همراستا با موضوعی که در بخش دوم کتاب به آن خواهیم پرداخت، پیِرس در همان آغاز کار، یعنی در اواخر قرن نوزدهم دریافته بود، هر مشاهدهای که ایدهها و قضاوتهای پیچیده در مورد هوش را شکل میدهد، با یک حدس یا آنچه او آن را «فرضیهربایی» مینامید شروع میشود.
#افسانه_هوش_مصنوعی #اریک_لارسون
#محمد_مظفرپور #انتشارات_امیرکبیر
@Question_the_Unquestioned
شالی نقد خود را به دیدگاه تورینگ در مورد هوش (و بهصورت کلی هوش مصنوعی) بهخوبی خلاصه کرده است: نخست اینکه هوش تابع شرایط است و چیزی به نام هوش عمومی وجود ندارد. مغز شما بخشی از سیستم بزرگتری است که جسم شما، محیط اطرافتان، دیگر انسانها و فرهنگ را در بر میگیرد. دوم: هوش تابع چارچوب است؛ نه اینکه امری در خلأ باشد. هوش هر فردی همواره بهوسیله محیط اطراف وی تعریف و محدود میشود (بهتازگی آنچه به تنگنایی برای هوش تبدیل شده محیط است نه مغز). سوم: هوش انسانی تا حد زیادی متأثر از خارج است، یعنی نه در ذهن شما که در تمدنتان جا میگیرد. افراد را ابزارهایی در نظر بگیرید که مغزهایشان ماژولهایی در یک سیستم شناختی باشند؛ سیستمی که بسیار بزرگتر از این ابزارها بوده، خود را اصلاح میکند و از مدتها قبل وجود داشته است.
#افسانه_هوش_مصنوعی
#اریک_لارسون
#محمد_مظفرپور
#انتشارات_امیرکبیر
@Question_the_Unquestioned
دکتر کلیوز دچار خستگی مزمن، ضعف در گوارش، سردرد، وزوز گوش و تپش قلب شده بود و نمیتوانست صداهای شهر را تحمل کند. طعم و بوی فسفر، آزارش میداد. بدن دکتر کلیوز چنان به نور آفتاب حساسیت پیدا کرده بود که در اتاقهای تاریک زندگی میکرد و فقط هنگام شب میتوانست بیرون برود. او کمکم شنوایی یک گوش خود را از دست داد. الکتریسته جو چنان روی او اثر گذاشته بود که در اثر درد سیاتیک، درد صورت، بیقراری شدید، احساس ترس و همچنین احساس این که بار سنگینی دارد او را به سمت زمین خم میکند، بین 24 تا 72 ساعت قبل از تغییر آبوهوا متوجه آن میشد. او نوشته بود: «فشار طوفانهای الکتریکی آتی، مغز من را از کار میاندازد.»
#افسانه_روشنایی
#آرتور_فرستنبرگ
#محمد_مظفرپور
#کتاب_فردا
@Question_the_Unquestioned
در مقاله دایرهالمعارف بریتانیکا راجع به تخمیر آمده است:
«تخمیر در نگاه پاستور با رشد و تکثیر ارگانیسمهای تکسلولی و در اثر تماس با هوای آزاد ایجاد میشود. {این ارگانیسمها} تحت این شرایط این قدرت را به دست میآورند که از ترکیبهای شیمیایی موجود در محیط واسطهای که در آن رشد میکنند اکسیژن بگیرند. به عبارت دیگر، تخمیر عبارت است از حیات بدون هوا یا حیات بدون اکسیژن. این نظریه راجع به تخمیر در 1892 و 1894 به وسیله براون از نظر محتوایی تعدیل شد. او به توصیف آزمایشهایی پرداخت که در تعارض با نگاه پاستور قرار داشتند.»
این همان چیزی است که بشان بیش از 35 سال قبل از آن در سالهای 1855 و 1858 انجام داده بود. پاستور نیز ایدههای او را تحریف کرده و به نام خود ثبت کرده بود. پاستور همچنین به این نتیجه رسید که هر نوع تخمیر از یک نوع خاص میکروب ناشی میشود اما بشان اثبات کرد که هر میکروارگانیسمی میتواند اثر تخمیری خود را به تناسب محیط واسطهای که اطرافش را فرا گرفته تغییر دهد. او این نکته را نیز نشان داد که این میکروارگانیسمها در شرایط متغیر میتوانند شکل خود را تغییر دهند.
#پنهانکار_پاریس
#داگلاس_هیوم
#پیرسون
#محمد_مظفرپور
#کتاب_فردا
@Question_the_Unquestioned
کسانی که فکر میکنند تعمیم روشهای یادگیری ماشین مانند روش یادگیری عمیق، به نحوی ارتقا پیدا کرده است و ماشین یاد خواهد گرفت که مانند انسانها هوشمند باشد، محدودیتهای بنیادین شناختهشدۀ امروزین را درک نمیکنند. پذیرش ضرورت جهت دادن به سیستمهای یادگیری، معادل همان نظر تورینگ است که میگفت دیدگاههای مربوط به ریاضی، باید بهوسیله ذهن انسانها و خارج از روشهای فرمال به دست بیایند؛ زیرا جهتگیری در یادگیری ماشین، پیش از یادگیری، بهوسیلۀ انسانهای طراح تعیین شده است.
#افسانه_هوش_مصنوعی
#اریک_لارسون
#محمد_مظفرپور
#انتشارات_امیرکبیر
@Question_the_Unquestioned
حتی همین اواخر یعنی سال 1989 آنالی یاسی در کانادا ابتلای گسترده متصدیان تلفن در شهر وینیپِگ در استان مانیتوبا و شهر سَنتکاتارینز در استان آنتاریو این کشور به نوعی «بیماری روانگردان» را گزارش کرده بود. در مونترال هم شرکت بل کانادا گزارش کرد که 47 درصد از متصدیان تلفن این شرکت از سردرد، خستگی و دردهای عضلانی مرتبط با کارشان شکایت دارند.
#افسانه_روشنایی
#آرتور_فرستنبرگ
#محمد_مظفرپور
#کتاب_فردا
@Question_the_Unquestioned