استدلال گود ــ بوستروم مبنی بر امکان وجود یک ماشین ابرهوشمند در ظاهر قابل قبول به نظر میرسد. در کمال تعجب، اما سازوکاری که باید این ابرهوش از طریق آن از دل یک هوش مبنا پدید بیاید مشخص نیست. ظاهراً گود و بوستروم امکان وجود ابرهوش را چنان بدیهی گرفتهاند که نیازی به توضیح بیشتر ندیدهاند، اما چنین توضیحی نیاز است و ما باید بدانیم این امر چگونه میتواند اتفاق بیفتد.
#افسانه_هوش_مصنوعی
#اریک_لارسون
#محمد_مظفرپور
#انتشارات_امیرکبیر
@Question_the_Unquestioned
اولین کسی که به کمک یک ماشین اصطکاک، برق را به یک گیاه وصل کرد دکتر مینبرِی در ادینبورا بود. او در اکتبر 1746 دو درخت میرتِل را به یک ماشین اصطکاک وصل کرد. پاییز همان سال این دو درخت، شاخههای جدیدی درآوردند و شکوفه دادند انگار که بهار شده است. اکتبر سال بعد، آبه نالی که خبر این موفقیت به گوشش خورده بود اولین آزمایش از یک سری آزمایشها را که بعدا قویتر شدند در پاریس انجام داد. نالی علاوه بر راهبان کلیسای کارتوزین و سربازان گارد ملی فرانسه، دانههای خردل را هم برقدار میکرد. این دانهها در کاسههایی از جنس قلع که در آزمایشگاه او قرار گرفته بودند جوانه میزدند. دانههای برقدارشده، چهار برابر حد عادی قد کشیده بودند اما ساقههایشان لاغرتر و ضعیفتر بود.
#افسانه_روشنایی
#آرتور_فرستنبرگ
#محمد_مظفرپور
#کتاب_فردا
@Question_the_Unquestioned
43.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کلیپ گزیده نشست نقدوبررسی جامعهشناختی کتاب صنعت ویروسبازی
چهارشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۲
تهران، خانه اندیشهورزان
#صنعت_ویروس_بازی
#کلاوس_کوهنلاین
#تورستن_انگلبرشت
#محمد_مظفرپور
#انتشارات_سروش
@Question_the_Unquestioned
🔰 فیلم کامل منتشر شد
▪️ *«بیل گیتس متخصص بهداشت عمومی نیست، پزشک نیست، دانشمند نیست، در حوزه درمان فعالیتی نداشته، داروساز نیست، اما ما همهجا او را میبینیم و سرنوشت سلامت بسیاری از افراد در سراسر نقاط جهان در دستان اوست.»*
▫️ نشست نقد و بررسی جامعهشناختی کتاب صنعت ویروسبازی نوشته کلاوس کوهنلاین و تورستن انگلبرغشت و ترجمه محمد مظفرپور، با حضور *دکتر محمدعلی محمدی قرهقانی، دکتر شمیم شرافت، دکتر روشنفکر، دکتر شفیعفر* و مترجم کتاب، 24 آبانماه در [خانه اندیشهورزان]
(https://yek.link/khana)
برگزار شد. فیلم کامل این جلسه را از لینک زیر ببینید:
📎 https://www.aparat.com/v/vCaz2
@Question_the_Unquestioned
مجلس سنای فرانسه در سال 2015 مسئله گردوغبار را جزو معضلات اساسی دستهبندی کرد. یکی از دلایل آن، هزینه بالغ بر 100 میلیارد یورویی است که در قالب افزایش هزینههای درمانی، کاهش بهرهوری اقتصادی یا حتی کاهش میزان محصولات کشاورزی به سیستم تحمیل میشود. گردوغبار همچنین باعث میشود اوضاع در پاریس نسبت به سایر شهرهای اتحادیه اروپا افتضاح شود.
یکی از دلایل اصلی آلودگی هوا که خود از عوامل کاهش عمر افراد محسوب میشود، بخش حملونقل فرانسه است که 59% نیتروژن اکسید و حدود 20% گردوغبار هوا را تولید میکند. سیاستمداران در سال 2015 خواستار افزایش اقدامات لازم برای مقابله با آلودگی هوا شدند. بااینحال اقدام چندانی صورت نگرفت و بر خلاف آنچه در ماجرای کرونا در همه جهان انجام شد، کسی آلودهکنندگان هوا را تعطیل نکرد.
#صنعت_ویروس_بازی
#کلاوس_کوهنلاین
#تورستن_انگلبرشت
#محمد_مظفرپور
@Question_the_Unquestioned
هدایت شده از کاوش در دنیای هوش مصنوعی
پدرخوانده هوش مصنوعی: AI تا چند سال آینده نهایتا بهاندازه سگ یا گربه باهوش میشود
🔺 «یان لکان»، پدرخوانده هوش مصنوعی، طی رویدادی در سانفرانسیسکو گفت که این فناوری راه زیادی دارد تا به سطح هوش انسان برسد؛ او میگوید که هوش مصنوعی پس از سالها یادگیری شاید همسطح گربه یا سگ شود. لکان برخلاف مدیرعامل انویدیا، معتقد است به این زودیها هوش مصنوعی نمیتواند به جایگاه انسان برسد. مدیرعامل انویدیا گفته بود که این فناوری تا پنج سال دیگر با انسان رقابت خواهد کرد.
🔹 یان لکان معتقد است که سیستمهای هوش مصنوعی کنونی دهها سال با تواناییهای احساسی و ذهنی انسان فاصله دارند.
🔹 لکان میگوید که گرچه برای انسان 20 هزار سال طول میکشد تا تمام متنهایی را بخواند که برای آموزش هوش مصنوعی به کار میرود، بااینحال این فناوری با تمامی پتانسیلهای خود، هنوز نمیتواند بفهمد که اگر A با B یکسان باشد، پس B نیز همان A است. به نظر لکان دادههای اساسی زیادی درمورد جهان وجود دارد که به سادگی از طریق متن یاد گرفته نمیشوند.
https://dgto.ir/389n
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این ویدئوی جذاب رو از دست ندین.
موضوع کتاب بعدی من هست.
مراتب تفکر در حیوانات
@Question_the_Unquestioned
یکی از معدود کویتیهایی که افکار عمومی آمریکا طی جنگ خلیجفارس با او آشنا شدند و اسمش با آبوتاب بر سر زبانها چرخید، بعداً کلاهبردار از آب درآمد. ماجرا این بود که امیر کویت از طریق گروهی پیشرو به نام «شهروندان کویت آزاد» به حداقل 20 شرکت روابط عمومی، پول کلانی اعطا کرده بود. یکی از این شرکتها به نام «هیل اند نولتون» از زن جوان ناشناسی به نام «نیره» خواسته بود تا در دادگاه شهادت دهد که به چشم خود دیده که سربازان عراقی، محفظههای مخصوص نگهداری نوزادان کویتی را از برق میکشیدهاند. شرکت دیگری به نام «گروه رندون» که ماهانه 100 هزار دلار از کویتیها دریافت میکرد، سخنان این دختر را به دست رسانههای آمریکایی رساند. عفو بینالملل نیز با ادعای اشتباه خود به این ماجرا مشروعیت بخشید. این سازمان در گزارش 84 صفحهای که از منابع ضعیفی به دست آمده بود ادعا کرد: «طبق گزارشها 300 نوزاد پس از آنکه سربازان عراقی برای غارت این محفظهها آنها را از برق کشیده بودند، جان دادهاند.»
بعدها معلوم شد که این شاهد دروغین، دختر سفیر کویت، بوده است. لانتوس از این واقعیت اطلاع داشت اما آن را پنهان کرد. در واقع کل ماجرا ساختگی بود؛ اما وقتی این مسئله لو رفت که نیروهای آمریکایی در کویت مستقر شده بودند.
#زمامداری_توحش
#مکس_بلومنتال
#محمد_مظفرپور
#انتشارات_سروش
https://eitaa.com/Question_the_Unquestioned
✅ جک گود در میانه دهه 60 میلادی، ایدۀ هوش مصنوعی خودارتقایاب را مطرح کرد که به ابرهوش منتهی میشود، اما نزدیک به دو دهه قبل از او، «جان فون نویمان» به این ایده پرداخته و آن را رد کرده بود.
✅ نویمان در یک سخنرانی که در 1948 در مؤسسه مطالعات پیشرفته پرینستون برگزار شد گفته بود که هرچند قدرت بازتولید انسان اگر بر طرحهای پیشینی استوار باشد معمولاً قویتر میشود اما این نکته روشن است که ماشینهای موظف به طراحی ماشینهای جدید و بهتر، با مانعی جدی مواجه میگردند؛ چون طراحی هر ماشین جدید باید لزوماً در ماشینهای مادر وجود داشته باشد. در نتیجه، ماشینهای والد باید پیچیدهتر و نه سادهتر از ماشینهای بعدی مخلوق خود باشند.
✅ او گفته بود: «ساختاری که چیزی را سنتز میکند، لزوماً پیچیدهتر از ساختار سنتزشده و یک رده بالاتر از آن است.» در واقع فون نویمان به اختلاف بنیادی بین حیات آلی، آنگونه که ما میشناسیم و ماشینهایی که میسازیم اشاره کرد. پیشبینی جک گود درباره ابرهوش چیزی فراتر از یک داستان علمی ــ تخیلی نبود.
#افسانه_هوش_مصنوعی
#اریک_لارسون
#محمد_مظفرپور
#انتشارات_امیرکبیر
https://eitaa.com/Question_the_Unquestioned