🔶 و درود خدا بر او فرمود:
(ضرار بن حمزه ضبابی از یاران امام به شام رفت بر معاویه وارد شد، معاویه از او خواست از حالات امام بگوید، گفت علی (ع)را در حالی دیدم كه شب پرده های خود را افكنده بود، و او در محراب ایستاده، محاسن را به دست گرفته، چون مارگزیده به خود می پیچید، و محزون می گریست و می گفت:)ای دنیا!! ای دنیای حرام! از من دور شو، آیا برای من خودنمایی می كنی؟ یا شیفته من شده ای؟ چنانكه روزی در دل من جای گیری؟ هرگز مبادا! غیر مرا بفریب، كه مرا در تو هیچ نیازی نیست، تو را سه طلاقه كرده ام، تا بازگشتی نباشد، دوران زندگانی تو كوتاه، ارزش تو اندك، و آرزوی تو پست است. آه از توشه اندك، و درازی راه، و دوری منزل، و عظمت روز قیامت!
#نهج_البلاغه #حکمت
@quranabdolazim
🔶 و در جواب مردی شامی فرمود:
(مرد شامی پرسید آیا رفتن ما به شام، به قضا و قدر الهی است؟ امام با كلمات طولانی پاسخ او را داد كه برخی از آن را برگزیدیم:)وای بر تو! شاید قضاء لازم، و قدر حتمی را گمان كرده ای؟ اگر چنین بود، پاداش و كیفر، بشارت و تهدید الهی بیهوده می نمود. خداوند سبحان بندگان خود را فرمان داد در حالی كه اختیار دارند، و نهی فرمود تا بترسند، احكام آسانی را واجب كرد، و چیز دشواری را تكلیف نفرمود، و پاداش اعمال اندك را فراوان قرار داد، با نافرمانی بندگان مغلوب نخواهد شد، و با اكراه و اجبار اطاعت نمی شود، و پیامبران را به شوخی نفرستاد، و فرو فرستادن كتب آسمانی برای بندگان بیهوده نبود، و آسمان و زمین و آنچه را در میانشان است بی هدف نیافرید. این پندار كسانی است كه كافر شدند و وای از آتشی كه بر كافران است.
#نهج_البلاغه #حکمت
@quranabdolazim
💢 مهدویت، نقطهٔ اشتراک مذاهب اسلامی 💢
❇️ فرازهایی از مقالهٔ امام مهدی (علیه السلام) از نگاه اهل سنت :
🔸با جرأت میتوان ادعا کرد که این موضوع امری قطعی و از ضرورتهای اسلامی بهشمار میرود. البته دیدگاه فرق اسلامی در همهٔ جنبهها و جزئیات عقیدهٔ مهدویت یکسان نیست.
🔸چهار منبع حدیثی اهل سنت، حدیث "المهدی حق من ولد فاطمة" را از صحیح مسلم نقل کردهاند . البته این حدیث در نسخههای فعلی این کتاب وجود ندارد!
🔸در میان صحاح سته، بیشترین و صریحترین احادیث در سنن ابیداود آمده است. این مصدر روایی با بخشی بهعنوان "کتاب المهدی" احادیث متعددی را نقل کرده است که بر دوازدهگانه بودن امامان، همنام بودن آن حضرت با پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله)، طولانی شدن حیات و نشانههای ظهور ایشان دلالت دارد.
🔸سیفالدین دهلوی از دانشمندان حنفی در کتاب اشعة اللمعات میگوید: احادیثی که مهدی (علیهالسلام) را از نسل فاطمه زهرا (سلام الله علیها) میداند متواتر است.
🔸در صحیح بخاری، صحیح مسلم و بسیاری دیگر از صحاح و مصادر حدیثی اهل سنت، حدیثی از پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) نقل شده است که آن حضرت تعداد خلفای خود را دوازده نفر اعلام کردهاند. بسیاری از محدثانی که مدعی صحت یا تواتر احادیث مرتبط با امام مهدی (علیهالسلام) بودهاند، آن حضرت را دوازدهمین خلیفه از خلفای دوازدهگانهٔ پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) دانستهاند.
🔸آنچه به عنوان اختلاف در این زمینه مطرح میشود، جز در نکاتی نادر و غیر قابل اعتنا، تنها دربارهٔ تعیین شخص این موعود است. البته علمای اهل سنت هیچگاه فرد خاصی را در برابر شخصیت مورد نظر شیعیان بهعنوان مهدی موعود معرفی و مطرح نکردهاند و دلیل محکمی برای رد ادعای شیعه دربارهٔ این شخص در اختیار نداشتهاند.
⭕️ @quranabdolazim
✅ کلید رمز ظهور امام زمان (عج) را میدانم!
علامه طباطبائی نقل کردند: در روایت است که چون حضرت قائم علیه السلام ظهور میکنند، اول دعوت خود را از مکه آغاز میکنند. بدین طریق که بین رکن و مقام پشت به کعبه نموده و اعلان میفرمایند و سیصد و شصت نفر از خواص آن حضرت در حضورش مجتمع میگردند. مرحوم استاد ما قاضی - رحمة الله علیه - میفرمود: در این حال حضرت به آنها مطلبی می گویند که همه آنها در پهنه عالم متفرق و منتشر میگردند. و چون همه آنها دارای طی الارض هستند تمام عالم را تفحص میکنند و میفهمند که غیر از آن حضرت کسی دارای مقام ولایت مطلقه الهیه و مأمور به ظهور و قیام و حاوی همه گنجینههای اسرار الهی و صاحب الاسرار نیست. در این حال همه به مکه مراجعت نموده و تسلیم آن حضرت شده و با او بیعت مینمایند. مرحوم قاضی - رضوان الله علیه - میفرمود: من می دانم آن کلمهای را که حضرت به آنها میفرماید و همه از دور آن حضرت متفرق میشوند چیست!
علامه طباطبایی آنگاه فرمودند: این سخن بلندی است که آقای قاضی فرمودند من می دانم چون من در روایت دیدهام که حضرت صادق علیه السلام میفرمایند: من آن کلمه را می دانم.
📚 مهر تابان، سید محمد حسین تهرانی، ص 331 - 332
✍🏻پینوشت:
حاج آقای امجد (از دیگر شاگردان مرحوم علامه) پس از نقل این خاطره به نکته لطیفی اشاره کردهاند و آن اینکه: معلوم میشود آن 360 نفر، همرتبه آیت الله قاضی در سلوک و عرفان نیستند؛؛ چون ایشان به کلید رمز آگاه است ولی آنها نیستند!
@quranabdolazim
صفحه_٥٣٢_سوره_الرحمن_آيات_١٧_تا.mp3
11.2M
#حفظ
💠 استاد معتز آقایی
📚 #جزء_بیست_و_هفتم
📌 صفحه ۵۳۲
💎 آیه ۱۷ الی ۴۰ سوره الرحمن
🔷 مرکز آموزش قرآن کریم
🆔 @QuranAbdolazim
◽️آیت الله جوادی آملی:
🔻حل مشکل مردم
امام فرمود: «مَنْ رَدَّ عَنْ قَوْمٍ مِنَ الْمُسْلِمِينَ عَادِيَةَ مَاءٍ أَوْ نَارٍ وَجَبَتْ لَهُ الْجَنَّةُ» اين بيان نورانی امام است. «عاديه»، «تعدّی»؛ يعنی تجاوز. طغيان رودخانه، طغيان سيل، طغيان باران. اينها را می گويند عاديه. «عاديه»؛ يعنی تعدّی. حضرت فرمود هر باران تُندی، سيلابی، اين اگر طغيان کرد شما جلويش را بگيری، مشکل مردم را حل کنی، بهشت بر شما واجب است. «مَنْ رَدَّ عَنْ قَوْمٍ مِنَ الْمُسْلِمِينَ عَادِيَةَ»، آتشسوزی هم همينطور است، سيل هم همينطور است.
🔺درس تفسیر قرآن کریم ۹۸/۱/۲۵
@quranabdolazim
🔰دین بهجای تو انتخاب نمیکند؛ فقط کمک میکند که خوب انتخاب کنی!
🔰دین ابتدا آدم را مستقل بار میآورد؛ بعد او را رشد میدهد
🔻آدم قبل از اینکه خوب باشد باید خودش باشد و قبل از اینکه دیندار باشد باید شخصیت مستقل داشته باشد. دین هم، ابتدا آدم را مستقل بار میآورد و بعد او را رشد میدهد.
🔻ارزشگذاشتن برای حق انتخاب و استقلال روحی، جزء دین است و اساساً یکی از مشخصههای برجستۀ تربیت دینی این است که آدمها را مستقل بار میآورد.
🔻تربیت دین، دو مرحلهای است؛ مرحلۀ اول، رسیدنِ انسان به استقلال و به رسمیت شناختنِ حق انتخاب انسانهاست، یعنی دین در مرحلۀ اول، حق انتخاب ما را سامان میدهد.
🔻در مرحلۀ دوم، کمک میکند که خوب انتخاب کنی؛ یعنی لوازم انتخابِ مستقل را برای خودت فراهم کنی. اما بالاخره خودت باید انتخاب کنی؛ دین برای تو انتخاب نمیکند!
🔻در دین، از کلمۀ «هدایت» استفاده شده است و خدا به پیامبر(ص) میفرماید: تو بر مردم سیطره نداری! «إِنَّمَا أَنتَ مُذَكِّرٌ* لَّسْتَ عَلَيْهِم بِمُصَيْطِر» یعنی باید استقلال و حق انتخاب آنها را به رسمیت بشناسی!
👤علیرضا پناهیان
@quranabdolazim
#المیزان | نگاه اسلام به «زنی که بچهاش را تر و خشک میکند»
اگر چه در اسلام، زنان از شركت در امر جهاد، منصب قضاوت و حكومت منع شدهاند اما به فرموده علامه طباطبایی «اسلام اين محروميت زنان را مهمل نگذاشته و آن را به مزيتى برابر آن جبران كرده است؛ مثلا اگر زنان از فضيلت جهاد در راه خدا محروم شدهاند خداى تعالى اين فضيلت را به فضيلتى ديگر معادل آن جبران نموده و مزايا و فضايلى به او داده كه در آن افتخاراتى حقيقى هست. اگر زنان از فضيلت جهاد در راه خدا محروم شدهاند، خداى تعالى اين فضيلت را به فضيلتى ديگر معادل آن جبران نموده و مزايا و فضايلى به او داده كه در آن افتخاراتى حقيقى هست؛ مثلا اسلام «نيكو شوهردارىكردن» را #جهاد_زن قرار داده و شايد همين مطلب در بين ما (البته مايى كه فعلا در ظرف زندگى فاسدى [آلوده به تمدن و فرهنگ غربی] قرار داريم) آن طور كه هست ارزش خود را نشان ندهد و ليكن در محیط زندگىاى كه اسلام حاكم بر آن است، در چنين محیطی ديگر هيچ خطى بر خطى ديگر برترى ندارد، سادهتر بگويم در چنين ظرفى، فضيلت آن مردى كه در معركه قتال حاضر مىشود، و با كمال سخاوت خون خود را ايثار مىكند، از فضيلت زنى كه وظيفه شوهرداريش را انجام مىدهد، برتر نيست، و نيز آن مرد حاكمى كه سرپرستى جامعه را به عهده گرفته، چرخ زندگى مجتمع را مىچرخاند، هيچ افتخارى بر آن زن ندارد، و آن مردى كه بر مسند قضا تكيه زده هيچ برترى نسبت به زنى كه كودكش را تر و خشك مىكند ندارد...»
📚 ترجمه تفسير الميزان، ج4، ص: 557
@quranabdolazim
🔻آیت الله جوادی آملی:
بَلْ يُرِيدُ الْإِنسَانُ لِيَفْجُرَ أَمَامَهُ، مهمترين عامل انکار معاد يا غفلت از معاد، اين آزادی کاذب است، چون اگر معاد را قبول بکند، می داند مسئول است. هر چيزی را که گفته، هر چيزی را که خورده، هر چيزی را که گرفته، بايد جواب بدهد.
▫️#تفسیر قرآن کریم
✅ @quranabdolazim
🏴 شهادت امام صادق علیه السلام را به تمام مسلمانان جهان تسلیت عرض می نماییم.
https://www.instagram.com/p/BzQ_3FwHQZR/?igshid=nmkwtbwnnepk
@quranabdolazim
صفحه_٥٣٣_سوره_الرحمن_آيات_٤١_تا.mp3
10.32M
#حفظ
💠 استاد معتز آقایی
📚 #جزء_بیست_و_هفتم
📌 صفحه ۵۳۳
💎 آیه ۴۱ سوره الرحمن
🔷 مرکز آموزش قرآن کریم
🆔 @QuranAbdolazim
🔶 و درود خدا بر او فرمود:
حكمت را هر كجا كه باشد، فراگیر، گاهی حكمت در سینه منافق است و بی تابی كند تا بیرون آمده و با همدمانش در سینه مومن آرام گیرد.
#نهج_البلاغه #حکمت
@quranabdolazim
صفحه_٥٣٤_سوره_الرحمن_آيات_٦٨_تا.mp3
9.66M
#حفظ
💠 استاد معتز آقایی
📚 #جزء_بیست_و_هفتم
📌 صفحه ۵۳۴
💎 آیه ۶۸ سوره الرحمن
🔷 مرکز آموزش قرآن کریم
🆔 @QuranAbdolazim
🔶 و درود خدا بر او فرمود:
حكمت گمشده مومن است، حكمت را فراگیر هر چند از منافقان باشد.
#نهج_البلاغه #حکمت
@quranabdolazim
🔸 و درود خدا بر او فرمود:
ارزش هر كس به مقدار دانایی و تخصص اوست.
#نهج_البلاغه #حکمت
@quranabdolazim
صفحه_٥٣٥_سوره_واقعة_آيات_١٧_تا.mp3
13.47M
#حفظ
💠 استاد معتز آقایی
📚 #جزء_بیست_و_هفتم
📌 صفحه ۵۳۵
💎 آیه ۱۷ سوره واقعه
🔷 مرکز آموزش قرآن کریم
🆔 @QuranAbdolazim
🔶 و درود خدا بر او فرمود:
شما را به پنج چیز سفارش می كنم كه اگر برای آنها شتران را پرشتاب برانید و رنج سفر را تحمل كنید سزاوار است. كسی از شما جز به پروردگار خود امیدوار نباشد، و جز از گناه خود نترسد، و اگر از یكی سوال كردند و نمی داند، شرم نكند، و بگوید، نمی دانم، و كسی شرم نكند در آنچه نمی داند بیاموزد، و بر شما باد به شكیبایی، كه شكیبایی، ایمان را، چون سر است بر بدن، كه ایمان بدون شكیبایی چونان بدن بی سر ارزشی ندارد.
#نهج_البلاغه #حکمت
@quranabdolazim
#المیزان |پیشگویی قرآن درباره پرتاب ماهواره درسته؟
▫️آلوسی، مفسر شهیر اهل تسنن در تفسیر روحالمعانی گفته منظور از سلطان در آیهی: «يَٰمَعْشَرَ ٱلْجِنِّ وَٱلْإِنسِ إِنِ ٱسْتَطَعْتُمْ أَن تَنفُذُوا۟ مِنْ أَقْطَارِ ٱلسَّمَٰوَٰتِ وَٱلْأَرْضِ فَٱنفُذُوا۟ ۚ لَا تَنفُذُونَ إِلَّا بِسُلْطَٰنٍۢ»[رحمن:33]، عبارت است از وسیله نفوذ به اقطار آسمان و زمین به خاطر پیشرفتهای علمی بشر. اما علامه طباطبایی مخالف این دیدگاه است و میگوید:
👈«لا تَنْفُذُونَ إِلَّا بِسُلْطانٍ»- يعنى قادر بر نفوذ نخواهيد بود مگر با نوعى سلطه كه شما فاقد آن هستيد و منظور از سلطان، قدرت وجودى است... بعضى از مفسرين گفتهاند: مراد از نفوذى كه در اين آيه نفى شده نفوذ علمى در آسمانها و زمين و دستيابى به اقطار آن دو است (و نتيجه گرفتهاند كه آيه شريفه پيشگويى از آينده است كه روزى بشر قدرت نفوذ علمى پيدا مىكند و به اقطار آسمانها دست مىيابد) ليكن سياق آيه با اين معنا سازگار نيست (چون در اين آيات گفتگو درباره قيامت است و در وسط چنين گفتگويى ناگهان به مسألهاى از مسائل دنيا پرداختن درست به نظر نمىرسد)
📚 المیزان،ذیل آیه شریفه
@quranabdolazim
صفحه_٥٣٦_سوره_واقعة_آيات_٥١_تا.mp3
10.99M
#حفظ
💠 استاد معتز آقایی
📚 #جزء_بیست_و_هفتم
📌 صفحه ۵۳۶
💎 آیه ۵۱ سوره واقعه
🔷 مرکز آموزش قرآن کریم
🆔 @QuranAbdolazim