آیه ۲۳ سوره شوری به نام آيه مودت معروف است. این آیه از آیاتی است که بر فضیلت اهل بیت پیامبر (علیهمالسّلام) و موقعیت ویژه آنان دلالت دارد.
ﺩﺭ ﺁﻳﻪ ﺑﻌﺪ ﺑﺮﺍﻯ ﺑﻴﺎﻥ ﻋﻈﻤﺖ ﺍﻳﻦ ﭘﺎﺩﺍﺵ ﺑﺰﺭﮒ ﻣﻰ ﺍﻓﺰﺍﻳﺪ:" ﺍﻳﻦ ﻫﻤﺎﻥ ﭼﻴﺰﻯ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺑﻨﺪﮔﺎﻧﺶ ﺭﺍ ﻛﻪ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﺁﻭﺭﺩﻩ ﺍﻧﺪ ﻭ ﻋﻤﻞ ﺻﺎﻟﺢ ﺍﻧﺠﺎم ﺩﺍﺩﻩ ﺍﻧﺪ ﺑﻪ ﺁﻥ ﻧﻮﻳﺪ ﻣﻰ ﺩﻫﺪ" (ﺫﻟِﻚَ ﺍﻟَّﺬِﻯ ﻳُﺒَﺸِّﺮُ ﺍﻟﻠَّﻪُ ﻋِﺒﺎﺩَﻩُ ﺍﻟَّﺬِﻳﻦَ ﺁﻣَﻨُﻮﺍ ﻭَ ﻋَﻤِﻠُﻮﺍ ﺍﻟﺼَّﺎﻟِﺤﺎﺕِ).
ﺑﺸﺎﺭﺕ ﻣﻰ ﺩﻫﺪ ﺗﺎ ﺭﻧﺠﻬﺎﻯ ﻃﺎﻋﺖ ﻭ ﺑﻨﺪﮔﻰ ﻭ ﻣﺒﺎﺭﺯﻩ ﺑﺎ ﻫﻮﺍﻯ ﻧﻔﺲ ﻭ ﺟﻬﺎﺩ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺩﺷﻤﻨﺎﻥ ﺑﺮ ﺁﻧﻬﺎ ﺳﺨﺖ ﻧﻴﺎﻳﺪ، ﻭ ﺑﻪ ﺁﻥ ﭘﺎﺩﺍﺷﻬﺎﻯ ﻋﻈﻴﻢ ﺗﻮﺍﻥ ﻭ ﻧﻴﺮﻭﻯ ﺑﻴﺸﺘﺮﻯ ﺩﺭ ﺭﺍﻫﻬﺎﻯ ﭘﺮ ﻓﺮﺍﺯ ﻭ ﻧﺸﻴﺐ ﺯﻧﺪﮔﻰ ﺑﺮﺍﻯ ﺭﺳﻴﺪﻥ ﺑﻪ ﺭﺿﺎﻯ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭ ﭘﻴﺪﺍ ﻛﻨﻨﺪ.
ﻭ ﺍﺯ ﺁﻧﺠﺎ ﻛﻪ ﺍﺑﻠﺎﻍ ﺍﻳﻦ ﺭﺳﺎﻟﺖ ﺍﺯ ﺳﻮﻯ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﺑﺰﺭﮔﻮﺍﺭ ﺍﺳﻠﺎم ﺹ ﮔﺎﻩ ﺍﻳﻦ ﺗﻮﻫﻢ ﺭﺍ ﺍﻳﺠﺎﺩ ﻣﻰ ﻛﺮﺩ ﻛﻪ ﺍﻭ ﭼﻪ ﺍﺟﺮ ﻭ ﭘﺎﺩﺍﺷﻰ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺭﺳﺎﻟﺖ ﺧﻮﺩ ﺍﺯ ﻣﺮﺩم ﻣﻰ ﻃﻠﺒﺪ ﺑﻪ ﺩﻧﺒﺎﻝ ﺍﻳﻦ ﺳﺨﻦ ﺑﻪ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﺩﺳﺘﻮﺭ ﻣﻰ ﺩﻫﺪ:" ﺑﮕﻮ: ﻣﻦ ﻫﻴﭻ ﺍﺟﺮ ﻭ ﭘﺎﺩﺍﺷﻰ ﺑﺮ ﺍﻳﻦ ﻣﻮﺿﻮﻉ ﺍﺯ ﺷﻤﺎ ﺩﺭﺧﻮﺍﺳﺖ ﻧﻤﻰ ﻛﻨﻢ، ﺟﺰ ﺍﻳﻨﻜﻪ ﺫﻭﻯ ﺍﻟﻘﺮﺑﺎﻯ ﻣﺮﺍ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺭﻳﺪ" (ﻗُﻞْ ﻟﺎ ﺃَﺳْﺌَﻠُﻜُﻢْ ﻋَﻠَﻴْﻪِ ﺃَﺟْﺮﺍً ﺇِﻟَّﺎ ﺍﻟْﻤَﻮَﺩَّﺓَ ﻓِﻰ ﺍﻟْﻘُﺮْﺑﻰ ).
ﺩﻭﺳﺘﻰ ﺫﻭﻯ ﺍﻟﻘﺮﺑﻰ ﺑﺎﺯﮔﺸﺖ ﺑﻪ ﻣﺴﺎﻟﻪ ﻭﻟﺎﻳﺖ ﻭ ﻗﺒﻮﻝ ﺭﻫﺒﺮﻯ ﺍﺋﻤﻪ ﻣﻌﺼﻮﻣﻴﻦ ﻉ ﺍﺯ ﺩﻭﺩﻣﺎﻥ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﺹ ﻣﻰ ﻛﻨﺪ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺣﻘﻴﻘﺖ ﺗﺪﺍﻭم ﺧﻂ ﺭﻫﺒﺮﻯ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﺹ ﻭ ﺍﺩﺍﻣﻪ ﻣﺴﺎﻟﻪ ﻭﻟﺎﻳﺖ ﺍﻟﻬﻴﻪ ﺍﺳﺖ، ﻭ ﭘﺮ ﻭﺍﺿﺢ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﻗﺒﻮﻝ ﺍﻳﻦ ﻭﻟﺎﻳﺖ ﻭ ﺭﻫﺒﺮﻯ ﻫﻤﺎﻧﻨﺪ ﻧﺒﻮﺕ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﺹ ﺳﺒﺐ ﺳﻌﺎﺩﺕ ﺧﻮﺩ ﺍﻧﺴﺎﻧﻬﺎ ﺍﺳﺖ ﻭ ﻧﺘﻴﺠﻪ ﺍﺵ ﺑﻪ ﺧﻮﺩ ﺁﻧﻬﺎ ﺑﺎﺯﮔﺸﺖ ﻣﻰ ﻛﻨﺪ.
🆔 @Quran_ma
منظور از «قوّتِ در دين» چيست؟
درباره «قوت در دین» امام علي(عليه السلام) در خطبه متقين در بيان اوصاف آنها مي فرمايد: «فَمِنْ عَلَامَاتِ اَحَدِهِم اِنَّكَ تَرَى لَهُ قُوّةً فِى دِينٍ»؛ (از علامات و نشانه هاى هر يك از آنها اين است كه مى بينى در دين نيرومندند). يكى از ويژگي هاى متقين، ثبات و استوارى آنها بر دين است، دينى كه مجموعه اى از اعتقادات و اعمال است. اطلاق «قوّةً فى دين» نشان مى دهد كه متقين هم نيروى قلبى و هم نيروى بدنى خود را در مسير دين به كار گرفته اند، آنها هم از نظر اعتقادى و قلبى بر دستورات دين ثابت قدمند و هم از نظر عمل به فرامين آن محکم و استوارند. از اين رو تشكيك مشكّكان و خدعه حيله گران در متقين كارگر نمي افتد و همچون زمين سخت در برابر سخن آنها غير قابل نفوذند، آنها از سخن بى خردانى كه مى خواهند آنها را از دين و مكتبشان منحرف كنند، متأثر نشده و تحت تأثير قرار نمى گيرند.
معمولا اين حالت براى علماء حاصل مى شود و از اوصاف پرهيزگاران، عالم بودن آنها است كه اگر علم به مسئله اى پيدا كردند، سعى دارند با قوت و نيرو بر علم خود استقامت كنند و آن را به مرحله عمل برسانند.
متقين آنقدر در دين ثابت و استوار مى باشند كه براى متاع قليل دنيوى و جاه و پست و مقام، دست از افكار صحيح خود بر نمى دارند و چه بسا جان خود را در آن راه بدهند، چنانكه امام حسين(عليه السلام) و ياران باوفايش چنين كردند.
🆔 @Quran_ma
قرآنی بمانیم
منظور از «قوّتِ در دين» چيست؟ درباره «قوت در دین» امام علي(عليه السلام) در خطبه متقين در بيان اوصاف
اگر صفحات قرآن را ورق بزنيم در مورد توصيه قرآن به «قوّتِ در دين» در سه جا به بنى اسرائيل چنين خطاب كرده است: «خُذُوا مَا آتَيْنَاكُمْ بِقُوَّةٍ»؛ (با قوت آنچه به شما داديم بگيريد). در جاي ديگر نيز به حضرت موسى(عليه السلام) امر نموده: «فَخُذْهَا بِقُوَّةٍ وَ أْمُرْ قَوْمَكَ يَأْخُذُوا بِأَحْسَنها»؛ (اى موسى با قوّت دستورات ما را بگير و قوم خود را نيز امر كن، تا به نيكوترين [يا به بهترين قدرت] آنها را بگيرند و عمل كنند). در يك جا نيز به حضرت يحيى(عليه السلام) خطاب كرده: «يَا يَحْيَى خُذِ الْكِتَابَ بِقُوَّةٍ»؛ (اى يحيى نوشته [دستورات] را با قوت بگير).
در مورد اين كه چرا بنى اسرائيل مورد اين خطاب قرار گرفتند؟ به نظر مى رسد آنها مدتى در اسارت فرعون بوده و زن و مردشان به بيگارى كشيده شده بودند به طوري كه قوتشان را از دست داده و ترسو شده بودند، لذا مرتب توصيه مى شد كه در راه دينِ حق، استوار و ثابت قدم باشند و احكام را محكم دريافت كنند؛ چراكه بافت اجتماعى آنها طوري شده بود كه بايد با توصيه هاى مكررّ ترميم مى شد. شاهد اين مسئله، حديثي از امام صادق(ع) است كه مي فرمايد: «اِنَّ بَنِى اِسرَائِيلَ كَانُوا اِذَا دَخَلَ وَقْتَ الصَّلَاةِ دَخَلُوها مُتَمَاوِتِينَ كَاَنَّهُم مَوتَى فَاَنزَلَ اللّهُ عَلَى نَبِيِّهِ(صلى الله عليه و آله) خُذْ مَا آتَيتُكَ بِقُوَّهٍ فَاِذَا دَخَلتَ الصَّلَاةَ فَاَدخِل فِيهَا بِحَايِدٍ وَ قُوَّةٍ»؛ (بنى اسرائيل وقتى موقع نماز [فرا] مى رسيد، مثل افراد مرده وارد اين وقت مى شدند، گويا آنها مرده اند، پس خداوند بر پيامبرش وحي كرد كه آنچه بر تو نازل شده را با قوت بگير [مانند فرد زنده نه مثل انسان مرده] پس زمانى كه داخل نماز شدى با قدرت و نيرو و نشاط داخل شو).
در روايت ديگري از امام صادق(عليه السلام) وقتي در آيات مربوط به بنى اسرائيل از «قوّت» سؤال شد كه آيا مراد قوت در بدنها است يا قوت در قلبها؟ حضرت فرمودند: «فِيهِمَا جَمِيعاً»؛ (در هر دو).
🆔 @Quran_ma
قرآنی بمانیم
اگر صفحات قرآن را ورق بزنيم در مورد توصيه قرآن به «قوّتِ در دين» در سه جا به بنى اسرائيل چنين خطاب ك
نقل مى كنند كه: فردى ديد دزدى وارد خانه اش شده و اثاثها را بار كرد و رفت، وقتى از خانه بيرون رفت، به دنبال او در كوچه دويد و دو شبگرد و پاسبان را ديد، صاحب مال گفت: آن دزد است او را بگيريد، شخصى گفت: تو خود که صاحب مالى به دنبال مال خود نمى دوى آن وقت مى خواهى ديگرى براى مال تو به دنبال دزد بدود؟!
آرى بايد زبان خود را گويا و خود به دنبال حق بدويم و با استقامت و نيروى كافى در راه عقيده خود گام برداريم. دنياى امروز دنيائى است كه قدرتها تقسيم شده و منحصر به قدرت بازو نيست، بلكه قدرت تكنولوژى، صنايع پيشرفته، ماهواره ها و استراق سمعها نيز اضافه شده است. در قرآن خطاب «وَ أَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِّنْ قُوَّةٍ»؛ (براى مقابله با آنها ، هر چه در توان دارید از نیرو آماده سازید) اكتساب همه علوم را كه موجب تقويت نيروى اسلام مى شود طلب مي كند و اينها همه فرع «قُوّةً فِى دِينٍ» است؛ زيرا اعتقاد و نيروى در عقيده، زيربناى نيروى در عمل است.
🆔 @Quran_ma
9.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نواختن شیپور از سر گشاد!
🔹امروز در ملاقات مردمی، یکی از مراجعه کنندگانم گفت که تمام مراحل مربوط به استخدام در آموزش و پرورش (اعم از آزمون کتبی و ...) را با موفقیت سپری کرده اما نهایتا به او اعلام کردهاند که مشمول ماده ۱۹ است و امکان استخدام ندارد. گفتم ماده ۱۹ چیست؟ گفت یعنی نهاد گزینش اعلام کرده که به دلیل برخی مواضع سیاسی و امنیتی صلاحیت ندارم. گفتم مگر چه کرده بودی؟ پاسخ داد که در ایام اغتشاشات زن زندگی آزادی، یک استوری در حمایت از اغتشاشات گذاشته بودم و حالا به خاطر همان، اجازه نمیدهند که معلم شوم. گفتم که خب من چه کنم؟ حق با آنهاست و کاری از دست من ساخته نیست؛ معلمی کاری خطیر است و صلاحیتهای خودش را میطلبد.
🔹اما او در پاسخ گفت که اگر این نوع موضع گیریها اینقدر اهمیت دارد که حتی یک معلم را هم با اینها غربال میکنید پس چرا دیروز در مجلس، برخی وزرا که در آن ایام، دهها برابر بیش از من علیه نظام موضع گیری داشتند را رای اعتماد دادید؟! برخی نهادهای امنیتی که حتی از استوری یک معلم نیز کوتاه نمیآیند چطور دهها موضع ضد امنیتی را برای مقام عالی وزارت نادیده میگیرند؟! متاسفانه هیچ پاسخی برای ایشان نداشتم جز آنکه نزد وجدان خود اعتراف کنم که ظاهرا برخی دوستان ما عادت کردهاند که شیپور را از سر گشادش بنوازند!
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
🆔 @Quran_ma
🔻دستور رهبر انقلاب: از عناصر فتنه مطلقاً استفاده نکنید مردم با فتنهگران قهرند و آشتی نخواهند کرد
🔹«مسئله فتنه و فتنهگران، از مسائل مهم و از خطوط قرمز است... باید حتماً خطوط قرمز و خطوط فاصل رعایت شوند.» (۱۳۹۳/۰۶/۰۵)
🔹«انگیزههایى وجود دارد براى فراموش کردن و در طاق نسیان گذاشتن... نباید اجازه داد که انگیزههاى خباثتآلودى که قصد دارند مقاطع اثرگذار و مهم را از یادها ببرند، موفّق بشوند.» (۱۳۹۳/۱۰/۱۷)
🔹«بعضیها هستند که نشان دادند و ثابت کردند که عناصر نامطمئنّیاند... بیاعتمادی خودشان را برای نظام ثابت کردند، برای کشور ثابت کردند، برای جمهوری اسلامی ثابت کردند؛ هم برای اسلامیّتش، هم برای جمهوریّتش... همینهایی که سال ۸۸ آن بازی را راه انداختند، خب اینها با جمهوریّت نظام جمهوری اسلامی مخالفت کردند، بدون هیچ منطقی، بدون هیچ حرف قابل قبول و پسندیدهی در مقابل آدمهای باانصاف... از عناصری که نامطمئن بودنِ خودشان را اثبات کردند، مطلقاً استفاده نکنید.» (۱۳۹۴/۰۴/۲۰)
🔹«چرا میگویید آشتی؟ مگر قهرند که بیایند با هم آشتی کنند؟ این تعبیرات را روزنامهها پَروبال میدهند، متوجّه نیستند که اشکال ایجاد میکند. وقتی شما میگویید آشتی، مثل این است که یک قهری وجود دارد؛ [درحالیکه] قهری وجود ندارد. بله، مردم ما با آن کسانی که به روز عاشورا اهانت کردند قهرند. ملّت با آنهایی که روز عاشورا، با قساوت، با لودگی، با بیحیایی آمدند جوان بسیجی را در خیابان لخت کردند و کتک زدند، قهر است. با اینها آشتی هم نمیکنیم، و با آن کسانی که با اصل انقلاب بدند، میگویند اصل نظام هدف ما است، میگویند انتخابات بهانهی ما است؛ که البتّه آنها عدّهی معدودیاند، عدّهی کمیاند؛ در مقابل اقیانوس عظیم ملّت ایران آنها یک قطرهاند؛ چیزی نیستند.» (۱۳۹۵/۱۱/۲۷)
🆔 @Quran_ma
عزیزانی که کاروان سمت کربلای معلی میبرید حتما حتما روی معنویت اعضای کاروان کار کنید تا بعد از برگشت کمی رشد کرده باشند
مبادا بعد از برگشت باز همون شخص باشه و با همون رفتارها!!
🆔 @Quran_ma
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اربعین محل اجتماع شیعیان جهان
🆔 @Quran_ma