💫السَّلامُ عَلَیکِ یَا زَوجَةَ وَصِیِّ رَسَولِ الله
السَّلامُ عَلَیکِ یَا عَزِیزَةَ الزَّهرَاءِ عَلَیهَا السَّلام
السَّلامُ عَلَیکِ یَا أُمَّ البُدُورِ السَّوَاطِع فَاطِمَةَ بِنت حزَام الکلابیّة.المُلَقَّبةُ بِأُمّ البَنِین وَ بَاب الحَوَائِج
🖤 صلی الله علیک یا ام البنین
🖤💔 رحلت بانویی از تبار دلاوران عرب، مادر گرامی حضرت عباس تسلیت باد!
@Quranahlebayt
مروري بر #وصيتنامه_امام_علي ع به امام #حسن ع
💢هنگام #قهر_وجدایی، همه پلهای پشت سرت را خراب نکن.
🔶وَ إِنْ أَرَدْتَ قَطِيعَةَ أَخِيكَ فَاسْتَبْقِ لَهُ مِنْ نَفْسِكَ بَقِيَّةً يَرْجِعُ إِلَيْهَا إِنْ بَدَا لَهُ ذَلِكَ يَوْماً مَا، وَ مَنْ ظَنَّ بِكَ خَيْراً فَصَدِّقْ ظَنَّهُ،
اگر خواستى از برادرت جدا شوى جايى براى او باقى گذار كه اگر روزى خواست برگردد دستاويز برگشت داشته باشد. آن كه به تو گمان نيك برد گمانش را عملا تحقق بخش.
🖋ترجمه انصاریان
🌴آن گاه امام(عليه السلام) در هفتمين توصيه مى فرمايد: «اگر خواستى پيوند برادرى و رفاقت را قطع کنى جايى براى آشتى بگذار که اگر روزى خواست باز گردد بتواند»; (وَإِنْ أَرَدْتَ قَطِيعَةَ أَخِيکَ فَاسْتَبْقِ لَهُ مِنْ نَفْسِکَ بَقِيَّةً يَرْجِعُ إِلَيْهَا إِنْ بَدَا لَهُ ذَلِکَ يَوْماً مَا).
👈اشاره به اينکه هم چنان که انسان در دوستى بايد حد اعتدال را نگه دارد و همه #اسرار خويش را نزد دوستش #فاش نکند که اگر روزى دوستى مبدل به دشمنى شد گرفتار زيان و خسران نشود، همين گونه اگر انسان پيوند دوستى را بريد نبايد تمام پل هاى پشت سر خود را ويران سازد، زيرا بسيار مى شود که طرف پشيمان مى گردد و مى خواهد به دوستى بر گردد; ولى راهى در برابر او باقى نمانده است.
🔻همين تعبير به صورت جامع ترى در کلام ديگرى از امير مؤمنان(عليه السلام) (مطابق آنچه در بحارالانوار آمده) ديده مى شود که مى فرمايد: «أَحْبِبْ حَبِيبَکَ هَوْناً مَا فَعَسَى أَنْ يَکُونَ بَغِيضَکَ يَوْماً مَا وَأَبْغِضْ بَغِيضَکَ هَوْناً مَا فَعَسَى أَنْ يَکُونَ حَبِيبَکَ يَوْماً مَا; با دوستت در حد اعتدال دوستى کن شايد روزى دشمنت شود و با دشمنت در حد اعتدال دشمنى کن شايد روزى دوستت شود (مبادا از کارهايى که در حق او کردى شرمنده شوى)».
🔻به گفته ابن ابى الحديد بعضى از دانشمندان اين مطلب را به بيان ديگرى گفته اند: «إذا هَوَيْتَ فَلا تَکُنْ غالِياً وَإِذا تَرَکْتَ فَلا تَکُنْ قالِياً; هرگاه به کسى علاقه مند شدى راه غلو را درپيش نگير و هرگاه او را رها ساختى راه عداوت را در پيش مگير».
🌴حضرت در آخرين و هشتمين توصيه اين بخش از وصيّت نامه مى فرمايد: «کسى که درباره تو گمان نيکى ببرد با عمل گمانش را تصديق کن»; (وَمَنْ ظَنَّ بِکَ خَيْراً فَصَدِّقْ ظَنَّهُ).
👈اشاره به اينکه اگر مثلا تو را اهل خير و بذل و بخشش و سخاوت مى داند و از تو چيزى خواست به او کمک کن تا گمان او را تصديق کرده باشى و بزرگوارى تو تثبيت شود.
اين گونه رفتار دو مزيّت دارد; هم خوش بينى و حسن ظن مردم را تثبيت مى کند و هم با اين خوش بينى ها انسان به راه خير کشيده مى شود.
💢بسيار اتفاق مى افتد که افرادى نزد انسان مى آيند و مى گويند مشکلى داريم که گمان مى کنيم تنها به دست تو حل مى شود انسان بايد در حل مشکل چنين افرادى بکوشد و #حسن_ظن آنها را به سوء ظن تبديل نکند.
🖋شرح آیت الله مکارم شیرازی
@Quranahlebayt
خردمندی مشغول نوشتن با مداد بود. کودکی پرسید: چه مینویسی؟ خردمند لبخندی زد و گفت: مهمتر از نوشتهها، مدادی است که مینویسد. پسرک شگفتی کرد! زیرا چیز ویژهای در مداد ندید. خردمند گفت: پنج ویژگی در مداد هست که هر انسانی باید آنها را بهدست آورد:
یکم: اینکه میتوانی کارهای بزرگی انجام دهی، اما فراموش نکن دستی وجود دارد که حرکت تو را هدایت میکند و آن دست خداست!
دوم: گاهی باید از تراش استفاده کنی. این مایه رنجش توست، اما تو را تیز و برنا میسازد. رنجی که میبرى انسان بهتری از تو میسازد!
سوم: مداد همیشه اجازه میدهد برای پاک کردن اشتباه از پاك كن استفاده شود. پس بدان تصحیح یک کار خطا، اشتباه نیست!
چهارم: چوب مداد در نوشتن مهم نیست؛ مهم مغز مداد است که درون چوب است؛ پس همیشه مراقب درونت باش که چه از آن بیرون میآید!
پنجم: مداد همیشه از خود اثری باقی میگذارد؛ پس بدان هر کاری که در زندگی انجام میدهى، ردی از آن برجا خواهد ماند.
#مداد
#پنج_نصیحت
@Quranahlebayt
🔹از بس که طولانی است🔹
✅امام محمد باقر عليه السلام:
🔹قائم را دو غيبت است:
در يكى از آنها از بس طولانى است، دربارهاش گفته مىشود:
«او مُرد و معلوم نيست به كدام وادى رفته است!»
🔹إنَّ لِلقائِمِ غَيبَتَينِ يُقالُ لَهُ في إحداهُما هَلَكَ ولايُدرى في أيِّ وادٍ سَلَكَ
📚الغيبة (نعمانى) صفحه ۱۷۳
#امام_مهدی #امام_باقر
@Quranahlebayt
مهمان خدا باشیم
🍃در دنیا اگر خودت را مهمان خدا کنی و حق تعالی را میزبان ، همه غصه ها می رود ؛ چون هزار غصه به دل میزبان است که دل مهمان از یکی از آنها خبر ندارد.
@Quranahlebayt
💢 داستانی زیبا در مورد حضرت #فاطمه_بنی_کلاب مولاتی #ام_البنین (س) 💢
♦️راوی این داستان #لبابه همسر حضرت عباس علیه السلام است.
وقتی همسرم #عباس با لبخند از سخت گیری های مادرش در تربیت فرزندان می گفت و می گفت که مادرش نخستین مربی شمشیرزنی و تیراندازی او و برادرانش بوده نمی توانستم به خود بقبولانم که این فرشته ی مجسم و این تندیس بی نقص لطافت و زنانگی نسبتی با شمشیر و کمان داشته باشد، همواره صحبتهای از این دست را ترفندی از جانب همسرم می دانستم که شاید می خواست میزان شناخت من از روحیه و عواطف مادرش را بسنجد.
امروز در بازار مدینه با دو زن مسافر از قبیله ی بنی کلاب ملاقات کردم، وقتی دانستند که من عروس فاطمه کلابیه (حضرت ام البنین) هستم با خوشحالی مرا در آغوش گرفتند و بعد از پرسیدن حال و نشانی منزل، اولین سؤالشان مرا از فرط تعجب بر جا خشک کرد:
*هنوز هم شمشیر می بنده؟
شمشیر؟ نه!
*پس برادرش درست می گفت که بعد از ازدواج تغیر کرده.
یعنی می گوئید مادر همسرم جنگیدن میداند؟
از حیرت، سادگی و نوع پرسشم به خنده افتادند. یکی از آنها به عذرخواهی از خنده ی بی اختیار و بی مقدمه شان؛ روی مرا بوسید و گفت: شما دختران شهر چقدر ساده اید؟
قبیله ی بنی کلاب به جنگاوری و دلیری میان قبایل مشهور و معروف است و تقریبا تمام زنان قبیله نیز کما بیش با شمشیرزنی و تیراندازی و نیزه داری آشنایند اما فاطمه از نسل ملاعب الاسنه (به بازی گیرنده نیزه ها) است و خانواده اش نه فقط در میان قبیله ی ما و کل اعراب بلکه حتی در امپراتوری روم نیز معروف و مورد احترامند.
فاطمه (حضرت ام البنین) در شمشیرزنی و فنون جنگی به قدری ورزیده و آموزش دیده بود که حتی برادران و نزدیکانش تاب هماوردی و مقابله با او را نداشتند. بعد در حالی که می خندید ادامه داد: هیچ مردی جرأت و جسارت خواستگاری از او را نداشت.
به خواستگاران جسور و نام آور سایر قبایل هم جواب رد می داد، وقتی ما و خانواده اش از او می پرسیدیم که چرا ازدواج نمی کنی؟
می گفت: مردی نمی بینم، اگر مردی به خواستگاری ام بیاید ازدواج می کنم.
**من که انگار افسانه ای شیرین می شنیدم گویی یکباره از یاد بردم که این بخش ناشنیده ای از زندگی مادر همسرم است لذا با بی تابی پرسیدم خب، بگویید آخر چه شد؟
خب معلوم است آخرش چه شد، وقتی #عقیل به نمایندگی از طرف برادرش #امیرالمومنین_علی علیه السلام به خواستگاری فاطمه آمد، او از فرط شادمانی و رضایت گریست و گفت: خدا را سپاس من به مرد راضی بودم ولی او مرد مردان را نصیب من کرد.
✅ بر گرفته از کتاب (ماه به روایت آه) به قلم ابوالفضل زرویی نصر آبادی
#روایت
#زندگینامه_حضرت_ام_البنین_سلام_الله
@Quranahlebayt