📸 آیتالله میرباقری: مؤمن باید اول صبح که بر میخیزد همّت و فکرش این باشد که کجای اردوگاه ولی خدا خالی است، خودش را در آنجا حاضر کند.
🔹 اگر این آمادگی و حالت انتظار وجود داشت انسان به نصرت ولی خدا موفق میشود، همینکه حضرت پرچم برداشت چنین شخصی آماده است؛ چون همه کارهایش را انجام داده است؛ نه اینکه وقتی جنگ شروع شد تازه به فکر نماز و روزههای قضا و به فکر قرضهایش باشد!
🔹حالا که سیدالشّهدا علیهالسلام به میدان آمده، وقت نماز قضا خواندن نیست؛ اینها را باید قبلاً میخواندی.
@Quranahlebayt
🌹🌹ملاك #سعادت، #ايمان و #عمل_صالح است، نه ادّعا و نام
🔸إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَالَّذِينَ هَادُوا وَالصَّابِئُونَ وَالنَّصَارَى مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ وَعَمِلَ صَالِـحًا فَلَا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ (مائده:69)
مسلماً كساني كه [به آيين اسلام] ايمان آوردند، و [نيز] يهوديان و صائبان و مسيحيان، [و اصولا] هركس به خدا و روز واپسين ايمان [=باور راستين] داشته باشد و كاري صالح كند [=نابساماني و فسادي را سامان بخشد]، برآنها نه بيمي است و نه اندوهگين خواهند شد.
🔺اين آيه در مقام بيان اين مطلب است كه در باب سعادت و نيكبختى براى اسما و القاب هيچ اثرى نيست، بنا بر اين، اينكه عدهاى خود را به نام مؤمنين و جمعى بنام يهودى و طائفهاى به نام صابئين و فرقهاى نصارا نام نهادهاند از اين نامگذاريها چيزى از سعادت عايدشان نمىشود، چيزى كه در جلب سعادت دخالت دارد ايمان به خدا و روز جزا و عمل صالح است.
تفسير الميزان
🔺صفت «صالح»، در «عملوا الصالحات» دلالت بر كاري اصلاحي، در ارتباط با #مفاسد جامعه، ميكند و الزاماً با احسان يكي نيست، پس ترجمة نيكوكاري و شايستهكاري، هر چند مناسب است، اما دقيق نميباشد. واژة احسان، نگاهي از زاوية زيبايي و نيكويي عمل است، و واژه صالحات بيشتر جنبة اجتماعي دارد و از زاوية اصلاح مفاسد به مسئله نگاه ميكند. عمل صالح كاري مثبت، اصلاحي و آشتيجويانه است.
💫تفسير بازرگان
1⃣- از اصول مشترك همه اديان آسمانى، ايمان به خدا و قيامت و رسالت انبيا است. مَنْ آمَنَ بِاللّٰهِ ...
2⃣ - ملاك سعادت در همهى اديان آسمانى، ايمان و عمل صالح است، نه ادّعا و نام. مَنْ آمَنَ بِاللّٰهِ وَ اَلْيَوْمِ اَلْآخِرِ ...
3⃣ - ايمان از عمل جدا نيست. آمَنَ ... وَ عَمِلَ
4⃣ - آرامش واقعى، در سايهى ايمان و عمل صالح است
📚تفسير نور
@Quranahlebayt
🔴 در بارهی استغفار ...
✅ در قرآن كريم، مشتقّات مادّه «غفر»، ۲۳۴ بار تكرار شده است. اين كتاب آسمانى، هفت بار به صورتهاى مختلف، پيروان خود را به درخواست مغفرت تشويق كردهاست.(بقره/۱۹۹، هود/۳,۵۲,۹۲، نوح/۱۰، مزّمّل/۲۰، فصّلت/۶) همچنين، از خداوند متعال ۹۱ بار با صفت «غفور»، پنج بار با صفت «غفّار» و يک بار با صفت «غافر» ياد كرده است، كه اين همه در برخورد با خطاكاران، حاكى از گستردگى رأفت و رحمت الهى است.
🔹تشویق به استغفار یا امر به آن، در بسیاری از آیات قرآن کریم آمده است و در مواردی، قرآن کریم به توبیخ کسانی پرداخته که استغفار نکردهاند (مائده/۷۴). بنابر آموزههای قرآن کریم، فرشتگان برای مؤمنان (غافر/۷) و اهل زمین استغفار میکنند (شوری/۵) و درخواست آمرزش گناه، صفت پرهیزکاران معرفی شده است (آلعمران/۱۵-۱۶).
🔸حدود ۳۰ آیه از قرآن کریم، درباره استغفار انبیاست. با این حال علامه طباطبایی(ره)، با اشاره به عصمت انبیاء، ارتکاب معصیت توسط آنها را مغایر با وظایف تبلیغی آنها دانسته و احتمال داده است که پیامبران، اعمال مباح خود را گناه شمرده و برای آن استغفار میکردهاند (المیزان، ج۶، ص۳۶۷). در آیات قرآن کریم و همچنین سخنان نقلشده از معصومان علیهم السلام، برخی از آثار استغفار بیان شده است؛ از جمله: در امان ماندن از عذاب الهی (انفال/۳۳ و حکمت ۸۸)، آمرزش گناهان (نوح/۱۰) افزایش روزی و فرزندان (نوح/۱۰-۱۲) و همچنین عمر طولانی (هود/۳)
🔹پیامبر اکرم صلى الله عليه و آله فرمودند: «عَوِّدوا ألسِنَتَكُمُ الاستِغفارَ، فَإِنَّ اللّهَ لَم يُعَلِّمكُمُ الاستِغفارَ إلّا و هُوَ يُريدُ أن يَغفِرَ لَكُم.» زبانهايتان را به آمرزشخواهى عادت دهيد؛ زيرا خداوند، آمرزش خواهى را به شما نياموخت، مگر براى اين كه مىخواهد شما را بيامرزد (بحارالأنوار، ج۹۳، ص۲۸۳). در روایات هفتاد بار استغفار در تعقیبات نماز عصر و هفتاد بار در قنوت نماز وتر سفارش شده است، همچنین گفتن این ذکر بعد از تسبیحات اربعه در رکعت سوم و چهارم و بین دو سجده سفارش شده است.
@Quranahlebayt
📌امام محمدباقر علیهالسلام میفرمایند:
شادی خدا از توبه بندهاش، بیشتر از شادی کسی است که در شبی تاریک، مرکب و توشهاش را گم کند، و ناگهان پیدا کند.
📚 الكافی، ج ۲، ص ۴۳۵
📚الزهد، ص ۷۲
📚الطرائف، ج ۲، ص ۳۲۴
@Quranahlebayt
قالیچه ی سوخته چقدر بها دارد؟
مردی ﺑﺪﻫﮑﺎﺭ ﺷده بود، یک ﻗﺎﻟﯿﭽﻪ توی خونه ﺩﺍﺷﺖ، ﮔﻮﺷﻪ ی ﻗﺎﻟﯿﭽﻪ ﺳﻮﺧﺘﻪ ﺷﺪﻩ ﺑﻮﺩ، مجبور بود، همون رو برداشت برد بازار برای فروش.
ﻫﺮ ﻣﻐﺎﺯﻩﺍﯼ كه میرﻓﺖ، میگفتن: ﺍﯾﻦ ﻗﺎﻟﯿﭽﻪ ﺍﮔﻪ ﺳﺎﻟﻢ ﺑﻮد ۵۰۰ تومن ﻣﯽﺍﺭﺯﯾﺪ،
ﺍﻣﺎ ﺣﺎﻻ ﮐﻪ ﺳﻮﺧﺘﻪ ﻣﺎ ١٠٠ ﯾﺎ ۱۵۰ تومن ﺑﯿﺸﺘﺮ نمیخریم.
ﮔﺮﻓﺘﺎﺭ ﺑﻮﺩ و به ﺍﻣﯿﺪ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺑﺨﺮﻥ ﺍﺯ اﯾﻦ ﻣﻐﺎﺯﻩ ﺑﻪ ﺍﻭﻥ ﻣﻐﺎﺯﻩ میرفت.
داخل ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﻣﻐﺎﺯﻩﻫﺎ، حاج جواد فرشچی ﻣﻐﺎﺯﻩﺩﺍﺭ، از منصفای بازار و از ارادتمندان اهل بیت(ع) پرﺳﯿﺪ:
قالی خوبیه، چرا ﻗﺎﻟﯽ ﺑﻪ ﺍﯾﻦ ﺧﻮﺑﯽ ﺭﻭ ﻣﺮﺍﻗﺒﺖ ﻧﮑﺮﺩﯾﺪ؟
ﮔﻔﺖ: ﻣﻨﺰلمون ﺭﻭﺿﻪ ﺩﺍﺷﺘﯿﻢ، ﻣﻨﻘﻞ ﭼﺎﯾﯽ ﺭﻭﯼ ﺍﯾﻦ ﻗﺎﻟﯽ ﺑﻮﺩ، ﺫﻏﺎلها ﺭﯾﺨﺖ و ﻗﺎﻟﯽ ﺳﻮﺧﺖ.
حاج جواد یک تکونی به خودش داد: گفتی ﺗﻮ ﺭﻭﺿﻪ ﺳﻮﺧﺘﻪ؟
گفت: بله.
گفت: ﺍﯾﻦ ﺍﮔﻪ ﺳﺎﻟﻢ ﺑﻮد ۵۰۰ تومن ﻣﯽﺍﺭﺯﯾﺪ ﺍﻣﺎ ﺣﺎﻻ ﮐﻪ ﺑﺮﺍی اﺭﺑﺎﺏ ﻣﻦ ﺳﻮﺧﺘﻪ ﻣﻦ ١ ﻣﯿﻠﯿﻮﻥ ﺍﺯﺕ میخرﻡ.
قالیچه رو خرید و روی میزش پهن کرد و
تا آخر عمرش روی قسمت سوخته قالیچه که به اندازه ی کف دست بود گل محمدی پرپر میکرد و دوستان صمیمی و همکارانش همه به نیت تبرک یک پر از گل را برداشته تو چاییشون میریختند.
اوﻥ ﻗﺎﻟﯿﭽﻪ تو روضه سوخته ﺑﻮﺩ قیمت گرفت، کاش دلمون تو روضهها بسوزه...😭
@Quranahlebayt
📌حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها میفرمایند:
💥خنده و گشاده رویی به چهره مؤمن، موجب بهشت برای صاحبش می شود،
💥و خنده در چهره دشمن معاند، باعث عذاب برای صاحب آن می شود.
📚التفسير الإمام الحسن العسکری عليه السلام ۳۵۴
@Quranahlebayt
هنگام اذان به افق تهران
اللهم عجّل لولیک الفرج
«إِنَّ اللهَ وَ مَلائِکَتَهُ یُصَلُّونَ عَلَى النَّبِیِّ یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَیْهِ وَ سَلِّمُوا تَسْلیما»
اَلّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُمْ وَ الْعَنْ اَعْدٰاءَهُم ْاْجمَعین
با التماس دعای فرج و پیروزی رزمندگان مدافع اسلام و حریم اهل بیت (ع)
کانال مذهبی قرآن و اهلبیت علیهم السلام
@Quranahlebayt
بهترین کار برای حضرت چیست ؟.mp3
214.8K
⁉️بهترین کار برای امام عصر ارواحناه فداه جهت هدایت مردم به امر مهدویت چیست ؟
⭕️ پاسخ: ابراهیم_افشاری
«#یاصَاحِبَ_الزَّمان_اَدْرِکنی»
«#یاصَاحِبَ_الزَّمان_أغِثنی»
@Quranahlebayt