eitaa logo
راه آسمان
1هزار دنبال‌کننده
374 عکس
5 ویدیو
0 فایل
این کانال جهت نشر سخنان امیرالمومنین علی علیه السلام می باشد. انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایز است. ارتباط با ادمین @amirmohammadporabbasi
مشاهده در ایتا
دانلود
💎پناه بردن به خداوند از شرور نفس 🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨«نَعُوذُ بِاللَّهِ مِنْ شُرُورِ أَنْفُسِنَا وَ مِنْ سَيِّئَاتِ أَعْمَالِنَا.»✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌«ما به خداوند پناه می‌بریم از شرور نفوس خود و از بدی‌های اعمال‌مان.» 📚بحار الأنوار (ط - بيروت) ؛ ج‏75 ؛ ص1 🔹توضیح: این روایت به اهمیت پناه بردن به خداوند در برابر ناپاکی‌های نفس و اعمال زشت اشاره می‌کند، زیرا تنها با تکیه بر خداوند می‌توان از این شرور مصون ماند. این دعاها برای ما نیز درس است که همیشه به خداوند پناه ببریم و بهتر است این دعای کوتاه ورد زبانمان باشد و دائما آن را تکرار کنیم و با تضرع از خداوند بخواهیم ما را از شر نفس و اعمال زشتمان محفوظ بدارد. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
💎روش صحیح برخورد با شر 🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨«رُدُّوا الْحَجَرَ مِنْ حَيْثُ جَاءَ فَإِنَّ الشَّرَّ لَا يَدْفَعُهُ إِلَّا الشَّر.»✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌«سنگ را از جایی که آمده بازگردانید؛ زیرا شر تنها با شر دفع می‌شود.» 📚نهج البلاغة، حکمت 314 🔹توضیح: این روایت نشان می‌دهد که برای مقابله با بدی و شر، گاهی باید به روش‌های قاطعانه و محکم اقدام کرد، زیرا تنها در چنین حالتی می‌توان مانع از گسترش شر شد. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨«ادْفَعُوا أَمْوَاجَ الْبَلَاءِ بِالدُّعَاءِ مَا الْمُبْتَلَى الَّذِي اسْتَدَرَّ بِهِ الْبَلَاءُ بِأَحْوَجَ إِلَى الدُّعَاءِ مِنَ الْمُعَافَى الَّذِي لَا يَأْمَنُ الْبَلَاءَ»✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می‌فرمایند: 🖌برای دفع امواج بلا، به دعا روی آورید. کسی که به بلا دچار شده، نیازش به دعا بیشتر از کسی نیست که هنوز گرفتار بلا نشده، چرا که هیچ‌کس از بلا در امان نیست. 📚بحار الأنوار، ج‏90، ص301 🔹توضیح: مبتلای به بلا با کسی که مبتلا به بلا نیست به یک اندازه به دعا نیاز دارند. چون آن کسانی که الان در عافیت هستند، ایمن از بلا نیستند؛ پس باید دعا کنند تا بلا شامل آنها نشود و مبتلایان به بلا نیز باید دعا کنندکه بلا از آنها دفع شود. 🌸🤲 کسی که مبتلا به بلا است برای رفع بلا باید دعا کند و کسی که مبتلا به بلا نیست برای دفع بلا باید دعا کند. 🤲🌸 از این رو دعا به عنوان سلاح مؤمن در برابر بلایا و مصائب، است. در این روایت امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند که افرادی که در بلا نیستند مثل کسانی که در بلا هستند باید دعا کنند چرا که ایمن از بلا نیستند. لذا نباید صبر کرد که بلا شامل حالمان شود و سپس دعا کنیم بلکه قبل از وقوع بلا باید اندیشه کرد و دعا نمود تا خداوند متعال آن را دفع کند. البته ترک گناه و صدقه دادن و قربانی کردن نیز نقش اساسی در دفع بلا دارد. همین قاعده در مورد گناه نیز وجود دارد. هم برای گناهان انجام شده باید استغفار کرد که گناه و آثار شوم آن رفع شود و هم باید استغفار نمود تا گناهان دفع شوند. این مطلب یعنی استغفار رفعی و استغفار دفعی از فرمایشات آیت الله بهجت می باشد. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
هدایت شده از تُحَدِّثون
🌹قال النبی صلی الله علیه و آله و سلم: ✨افْزَعُوا إِلَى اللَّهِ فِي حَوَائِجِكُمْ وَ الْجَئُوا إِلَيْهِ فِي مُلِمَّاتِكُمْ وَ تَضَرَّعُوا إِلَيْهِ وَ ادْعُوهُ فَإِنَّ الدُّعَاءَ مُخُّ الْعِبَادَةِ وَ مَا مِنْ مُؤْمِنٍ يَدْعُو اللَّهَ إِلَّا اسْتَجَابَ فَإِمَّا أَنْ يُعَجِّلَهُ لَهُ فِي الدُّنْيَا أَوْ يُؤَجِّلَ لَهُ فِي الْآخِرَةِ وَ إِمَّا أَنْ يُكَفِّرَ عَنْهُ مِنْ ذُنُوبِهِ بِقَدْرِ مَا دَعَا مَا لَمْ يَدْعُ بِمَأْثَمٍ.✨ 🌹 پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: 🖌 «برای رفع نیازهای خود به خداوند روی آورید و در مواقع سختی به او پناه ببرید و با تضرع دعا کنید، زیرا دعا مغز عبادت است و هیچ مؤمنی دعا نکند مگر آنکه خداوند دعایش را اجابت می‌کند، یا در دنیا به او سریع‌تر پاسخ می‌دهد یا برای آخرت او به تأخیر می‌اندازد(در آخرت به او پاداش می دهد) و یا به اندازه دعایش از گناهانش می‌کاهد، به شرطی که دعا به معصیت نباشد.» 📚بحار الأنوار، ج‏90، ص302 🔹توضیح: چند نکته در این روایت وجود دارد که اشاره می گردد: 1️⃣این روایت بیانگر این حقیقت است که دعا همیشه مستجاب است و فقط صورت استجابت فرق می کند و تاثیرات مثبت در زندگی دنیوی یا اخروی دارد. 2️⃣نکته مهم این است که در سختی‌ها و نیازها، خداوند آخرین گزینه‌ای نباشد که به یاد می‌آوریم، بلکه باید او را اولین و آخرین پناه خود بدانیم. البته این موضوع منافاتی با استفاده از واسطه‌ها ندارد؛ اما باید خداوند را حل‌کننده اصلی مشکلات بدانیم و دیگران را فقط وسیله‌ای در دست او ببینیم. 3️⃣دعاکننده در دعائیش به بیش از خواسته اش رسیده است و آن هم ارتباط با خداوند است. مثل اینکه فردی از انسان بزرگی وقت ملاقات می گیرد و خواسته ای دارد و آن شخص خواسته او را اجابت می کند. در این حال شخص اجابت شده به دو چیز رسیده است اجابت حاجت و ملاقات و ارتباط با آن شخص بزرگ. و چه شخصی بزرگتر از خداوند متعال می باشد؟! 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت علیهم‌السلام در کانال تحدثون👇عضو شوید.🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
💎عالم محضر خداست! 🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨«اتَّقُوا مَعَاصِيَ اللَّهِ فِي الْخَلَوَاتِ فَإِنَّ الشَّاهِدَ هُوَ الْحَاكِم»✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌«از معصیت‌های خدا در تنهایی پرهیز کنید؛ زیرا کسی که ناظر است، همان کسی است که حکم می‌کند.» 📚نهج البلاغة، حکمت 324 🔹توضیح: در دادگاه های عرفی قاضی برای حکم کردن احتیاج به شاهد دارد و این شاهد غیر از قاضی است و ممکن است دروغ بگوید و ممکن است راست بگوید. اما ممکن است در برخی موارد خود قاضی شاهد جرمی باشد در این صورت هیچ گریزی نیست و نمی توان سر قاضی کلاه گذاشت. چرا که خود قاضی شاهد ماجراست. نسبت به خداوند اساسا مسئله دروغ گفتن معنا ندارد چرا که همیشه حاضر است. اما این مسئله در مورد خلوت برجسته شده است که انسان توهم نکند که کسی نیست و گناهش را نمی بیند بلکه همان کسی که قاضی است خودش نیز شاهد است و می بیند. این روایت یادآور می‌شود که در زمان تنهایی نیز باید مراقب اعمال خود بود، چرا که خداوند همیشه ناظر بر اعمال بندگان است و در نهایت، اوست که قضاوت خواهد کرد. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨«الِاسْتِغْنَاءُ عَنِ الْعُذْرِ أَعَزُّ مِنَ الصِّدْقِ بِه.»✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌«بی نیازی از معذرت خواهی باعزت تر از این است که آن را بیان کنی هر چند که با صداقت باشد.» 📚نهج البلاغة، حکمت 329 🔹توضیح: 1⃣نکته اول: در روایت تعبیر «اعز» واردشده است که رفتار عزتمندانه در ترک رفتاری است که موجب معذرت خواهی است نه در معذرت خواهی البته قبول اشتباه نیز عزت است ولی باعزت تر از آن ترک آن رفتار است. این روایت به اهمیت حفظ آبرو و عزت نفس اشاره دارد. به این معنا که در زندگی بهتر است با رفتار مناسب و دوری از خطاها، خود را از نیاز به معذرت خواهی بی‌نیاز کنیم. از این رو برای حفظ اعتبار و احترام خود، از انجام اعمالی که ممکن است باعث ایجاد نیاز به عذرخواهی شوند، باید خودداری کنیم. 2⃣نکته دوم: البته برخی روایت را به صورت دیگر نیز معنا کرده اند ولی به نظر می رسد درست نباشد. ابن ابی الحدید نیز روایت را اینگونه که بیان شده است معنا کرده است.(لا تفعل شيئا تعتذر عنه و إن كنت صادقا في العذر فألا تفعل خير لك و أعز لك من أن تفعل ثم تعتذر و إن كنت صادقا. شرح نهج البلاغة لابن أبي الحديد ؛ ج‏19 ؛ ص241) 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
💎یک اصل اساسی در مواجهه با دشمنان 🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨«لَا تَسْتَصْغِرَنَّ عَدُوّاً وَ إِنْ ضَعُف»✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌«هرگز دشمن را کوچک نشمارید، حتی اگر ضعیف به نظر برسد.» 📚تصنيف غرر الحكم و درر الكلم، ص334 🔹توضیح: ضعیف شمردن دشمن باعث می شود که انسان خود را برای مواجهه با او آن طور که باید آماده نکند و از طرفی دشمن نیز با تمامی قوا به مصاف بیاید. همین امر ممکن است ضربات سختی وارد نماید. این روایت به اهمیت دقت و احتیاط در مواجهه با دشمنان اشاره دارد و یادآور می‌شود که دشمنان ممکن است در شرایط مناسب قوی‌تر شوند. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨«عَوِّدْ نَفْسَكَ السَّمَاحَ وَ تَخَيَّرْ لَهَا مِنْ كُلِّ خُلُقٍ أَحْسَنَهُ فَإِنَّ الْخَيْرَ عَادَة.»✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌«خود را به بخشندگی عادت ده و از هر خُلقی، بهترینش را برای خود انتخاب کن؛ زیرا خوبی، عادت است.» 📚بحار الأنوار، ج‏74، ص232 🔹توضیح: 1️⃣نکته اول: این روایت بر اهمیت تمرین فضایل اخلاقی تأکید دارد. امام علی علیه السلام از ما می‌خواهند که بخشندگی و نیکی را در خود پرورش دهیم تا به عادت تبدیل شود. انسان با انتخاب رفتارهای پسندیده، می‌تواند شخصیت خود را به سوی ارزش‌های والا هدایت کند و آن‌ها را جزئی از سرشت خود سازد. 2️⃣نکته دوم: عادت به خوبی‌ها به مرور زمان انسان را به سمت زندگی ارزشمندتر و با فضیلت‌تر هدایت می‌کند. ایجاد این عادات نیکو، علاوه بر خودسازی، می‌تواند تأثیر مثبت بر روابط اجتماعی و اخلاقی فرد نیز داشته باشد. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
💎بندگی شهوت، بندگی ذلت 🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨«مَمْلُوكُ الشَّهْوَةِ أَذَلُّ مِنْ مَمْلُوكِ الرِّقِ»✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌«بنده شهوت، از بنده بردگی ذلیل‌تر است.» 📚مستدرک الوسائل و مستنبط المسائل، ج‏11، ص347 🔹توضیح: انسانی که بنده و تابع شهوات خود باشد، در واقع به گونه‌ای بدتر از بردگان گرفتار است؛ چرا که شهوت او را به ذلت و پستی می‌کشاند و از او استقلال و آزادی‌اش را می‌گیرد. این حدیث انسان را به رهایی از اسارت شهوات و رسیدن به آزادگی دعوت می‌کند. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨«الْعَاقِلُ يَسْتَرِيحُ فِي وَحْدَتِهِ إِلَى عَقْلِهِ وَ الْجَاهِلُ يَتَوَحَّشُ مِنْ نَفْسِهِ لِأَنَّ صَدِيقَ كُلِّ إِنْسَانٍ عَقْلُهُ وَ عَدُوَّهُ جَهْلُهُ»✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می‌فرمایند: 🖌«عاقل در تنهایی (از عقل خود بهره می‌برد) و به کمک آن استراحت می کند، ولی جاهل از خودش وحشت دارد، زیرا دوست هر انسانی عقل اوست و دشمنش جهل او.» 📚کنز الفوائد، ج‏2، ص32 🔹توضیح: در این روایت، اهمیت عقل و علم و خطرات جهل و نادانی به زیبایی بیان شده است. همراه داشتن عقل در زندگی و به کار بردن آن نه تنها انسان را به سعادت می رساند بلکه از وحشت تنهایی نیز می رهاند. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
💎 عزت‌نفس در برابر محرومیت! 🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨«تَعَزَّ عَنِ الشَّيْ‏ءِ إِذَا مُنِعْتَهُ لِقِلَّةِ مَا صَحِبَكَ إِذَا أُعْطِيتَهُ»✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می‌فرمایند: 🖌«اگر به خاطر کم بودن چیزی، از طرف کسی که آن شیء را دارد، محروم شدی؛ زمانی که(بعدا) به تو اعطا می شود، با عزت رفتار کن( یعنی شتابان به سوی آن مرو و چه بسا منظور حضرت این باشد که دیگر آن را قبول نکن و اگر هم قبول می کنی عزت نفس خود را از بین نبر) 📚کنز الفوائد، ج‏2، ص32 🔹توضیح: این سخن امیرالمومنین (علیه السلام) بر تقویت عزت‌نفس و بی‌نیازی از چیزهایی که در دسترس نیست، تأکید دارد. انسان با نداشتن برخی چیزها ارزش بیشتری به خود می‌دهد. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.