eitaa logo
راه آسمان
1هزار دنبال‌کننده
374 عکس
5 ویدیو
0 فایل
این کانال جهت نشر سخنان امیرالمومنین علی علیه السلام می باشد. انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایز است. ارتباط با ادمین @amirmohammadporabbasi
مشاهده در ایتا
دانلود
🏴....وَأُولَٰئِكَ هُمُ الْفَائِزُونَ ....و آنها همان کسانی هستند که به فوز و پیروزی و رستگاری رسیدند.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨الْإِفْرَاطُ فِي الْمَلَامَةِ يَشُبُّ نِيرَانَ اللَّجَاج‏✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌افراط و زیاده روی در ملامت باعث می شود که شعله های لجاجت برافروخته شود. 📚تحف العقول ؛ النص ؛ ص84 ✅توضیح: یکی از اساسی ترین اصول تربیتی نصیحت است. نصیحت هم به معنای خیرخواهی و هم به معنای تذکر مطالب مفید و نافع از طرف تربیت کننده نسبت به تربیت شونده است. وقتی که شخصی متولی تربیت شد مثل پدر یا مادر و فرزندشان کار نادرستی انجام دادند اگر تذکر نسبت به کار اشتباه بیش از اندازه باشد، باعث خواهد شد که لجاجت به وجود بیاید و شخص اقدام به توجیه و لجاجت کند و دیگر نصیحت و تذکر سودی نبخشد. نکته: برخی اوقات تذکر برای این است که شخص به اشتباه خود پی ببرد و برخی اوقات بیان اشتباه دیگری با هدف تحقیر اوست. عمل دوم به شدت مذموم است و هرکس این کار را انجام دهد طبق روایات خودش نیز به همان مبتلا خواهد شد(امام صادق علیه السلام به نقل از پیامبراکرم صلی الله علیه و آله و سلم می فرمایند: هرکس مومنی را به سبب گناهی تحقیر کند نمی میرد مگر اینکه خودش نیز به همان گناه مبتلا می شود. مَنْ عَيَّرَ مُؤْمِناً بِشَيْ‏ءٍ لَمْ يَمُتْ حَتَّى‏ يَرْكَبَه(المؤمن، ص: 67)؛ ولی امر اول یعنی تذکر و خیرخواهی و نصیحت به قصد اصلاح مطلوب است؛ اما باید توجه داشت که این نیز باید در حد اعتدال باشد. این نکته نیز شایان ذکر است که روحیات و شخصیات متفاوت هستند و چه بسا برای یک شخص اشاره کافی باشد ولی برای شخص دیگر باید تصریح کرد. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
حاج قاسم عزیز فکر نمی کردم داغ سنگین تری هم تجربه کنم... این آتش در دل، چرا خاموش نمی شود...
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨بالصَّبْرِ تُدْرَكُ الرَّغَائِبُ.✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌با صبر است که انسان به آرزوهایش می رسد. توضیح: صبر کردن به معنای تعلل کردن یا سستی کردن نیست. صبر یا به معنای منتظر شدن برای رسیدن وقت انجام کار است و یا به معنای مداوت در تلاش و کوشش است. وقتی که شخصی می خواهد به ثروتی یا مقام علمی یا مقام اخروی برسد با سستی و تعلل به آن مقام نمی رسد. چه بسا کسی هیچ تلاشی نکند و وقتی به او اعتراض می شود که چرا کاری انجام نمی دهی، بگوید: صبر می کنم! این صبر کردن نیست بلکه سستی و تعلل است. بله! اگر زمان کاری فرا نرسیده باشد، باید صبر نمود؛ ولی در برخی وقتها شیطان انسان را به اشتباه می اندازد و سستی و تعلل را به جای صبر نشان می دهد. امام سجاد علیه السلام می فرمایند: بار خدايا، حقيقت هر باطلی را كه شيطان در چشم ما مى‏ آرايد به ما نشان بده و چون ما را بدان آشنا کردی، از ارتكاب آن بازدار و به ما بياموز كه چگونه فريبش دهيم و به ما الهام کن هر آنچه که برای مقابله با او باید آماده کنیم و از خواب غفلت بيدارمان ساز كه به او تکیه و اعتماد نکنیم و با بهترین توفيق هایت کمکمان برسان تا بر علیه او پیکار نماییم. اللَّهُمَّ وَ مَا سَوَّلَ لَنَا مِنْ بَاطِلٍ فَعَرِّفْنَاهُ، وَ إِذَا عَرَّفْتَنَاهُ فَقِنَاهُ، وَ بَصِّرْنَا مَا نُكَايِدُهُ بِهِ، وَ أَلْهِمْنَا مَا نُعِدُّهُ لَهُ، وَ أَيْقِظْنَا عَنْ سِنَةِ الْغَفْلَةِ بِالرُّكُونِ إِلَيْهِ، وَ أَحْسِنْ بِتَوْفِيقِكَ عَوْنَنَا عَلَيْه‏ (الصحيفة السجادية ؛ ص86) 📚عيون الحكم و المواعظ (لليثي) ؛ ص185 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ وَعَمِلُواْ ٱلصَّـٰلِحَٰتِ طُوبَىٰ لَهُمۡ وَحُسنُ مَـَٔابٖ كسانى كه ايمان آوردند، و كارهاى شايسته انجام دادند، براى آنان زندگى خوش و با سعادت و بازگشتى نيك است.
جَاءَ رَجُلٌ إِلَى أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ فَقَالَ يَا أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ أَوْصِنِي بِوَجْهٍ مِنْ وُجُوهِ الْبِرِّ أَنْجُو بِهِ. 🌹 قَالَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ علیه السلام: ✨أَيُّهَا السَّائِلُ اسْتَمِعْ ثُمَّ اسْتَفْهِمْ ثُمَّ اسْتَيْقِنْ ثُمَّ اسْتَعْمِلْ‏ وَ اعْلَمْ أَنَّ النَّاسَ ثَلَاثَةٌ زَاهِدٌ وَ صَابِرٌ وَ رَاغِبٌ فَأَمَّا الزَّاهِدُ فَقَدْ خَرَجَتِ الْأَحْزَانُ وَ الْأَفْرَاحُ مِنْ قَلْبِهِ فَلَا يَفْرَحُ بِشَيْ‏ءٍ مِنَ الدُّنْيَا وَ لَا يَأْسَى‏ عَلَى شَيْ‏ءٍ مِنْهَا فَاتَهُ فَهُوَ مُسْتَرِيحٌ وَ أَمَّا الصَّابِرُ فَإِنَّهُ يَتَمَنَّاهَا بِقَلْبِهِ فَإِذَا نَالَ مِنْهَا أَلْجَمَ نَفْسَهُ عَنْهَا لِسُوءِ عَاقِبَتِهَا وَ شَنَآنِهَا لَوِ اطَّلَعْتَ عَلَى قَلْبِهِ عَجِبْتَ مِنْ عِفَّتِهِ وَ تَوَاضُعِهِ وَ حَزْمِهِ وَ أَمَّا الرَّاغِبُ فَلَا يُبَالِي مِنْ أَيْنَ جَاءَتْهُ الدُّنْيَا مِنْ حِلِّهَا أَوْ مِنْ حَرَامِهَا وَ لَا يُبَالِي مَا دَنَّسَ فِيهَا عِرْضَهُ وَ أَهْلَكَ نَفْسَهُ وَ أَذْهَبَ مُرُوءَتَهُ فَهُمْ فِي غَمْرَةٍ يَضْطَرِبُونَ‏. ✨ شخصی نزد امیرالمومنین علی علیه السلام آمد و گفت یا امیرالمومنین مرا به جلوه ای از وجوه خیر و نیکی وصیت کن تا به وسیله آن نجات یابم. 🌹امیرالمومنین علیه السلام فرمودند: 🖌ای سوال کننده گوش کن سپس بفهم و سپس یقین کن و سپس عمل نما! بدان که مردم سه دسته هستند: دسته ای از آنها زاهدند و دسته دیگر صابر و دسته دیگر راغب؛ اما زاهد کسی است که غمها و خوشحالی ها از قلبش خارج شده و نسبت به امری از امور دنیا خوشحال نمی شود و نسبت به چیزی از دنیا که از دست بدهد، ناراحت نمی گردد و او راحت است؛ اما صابر کسی است که دنیا را با قلبش می خواهد ولی وقتی که به او روی آورد و به او رسید نفس خود را لجام می زند. چرا که از عاقبتِ بد آن و زشتی های آن خبر دارد و اگر از قلب او اطلاع می یافتی از شدت عفت و حیا و تواضع و دور اندیشی او تعجب می کردی؛ اما راغب به دنیا کسی است که اهمیتی نمی دهد که دنیا از چه راهی به او روی آورده است از حلال است یا حرام، فرقی به حالش ندارد و اهمیتی نمی دهد که آبروی خود را با آن نجس کند و خودش را هلاک نماید و مردانگی خود را از بین ببرد؛ این گروه جزء کسانی است که در در گردابی سخت (دنيا) سرگردان و مضطربند. 📚الكافي (ط - الإسلامية) ؛ ج‏2 ؛ ص456 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨الزَّلَلُ مَعَ الْعَجَل‏✨ امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌 لغزش با عجله است. 📚تحف العقول؛ النص؛ ص85 ✅توضیح: عجله در هرکاری سبب لغزش و اشتباه می شود. اگر خطیبی در سخن گفتن عجله کند دچار اشتباه می شود اگر نویسنده ای عجله کند دچار لغزش در قلم می شود اگر یک سیاستمدار در اتخاذ سیاست و موضع عجله کند دچار اشتباه می شود اگر قانون گذاری در تدوین قانون عجله کند و به جوانب آن فکر نکند دچار اشتباه می شود و فاجعه زمانی بیشتر می شود که این شخص معروفیت داشته باشد و به اصطلاح امروزی سلبریتی و چهره مشهور باشد دراین صورت عجله او لغزش برای خودش و همچنین برای هواداران او به بار خواهد آورد. انسان عاقل کسی است که در کار خود عجله ندارد ولی تعلل نیز ندارد بلکه کار خود را با تانی و آرامش و عقلانیت انجام می دهد تا از لغزش در امان باشد. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨لَا خَيْرَ فِي لَذَّةٍ تُعْقِبُ نَدَما✨ 🖌امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: هیچ خیری در لذتی نیست که بعد از آن پشیمانی وجود داشته باشد 📚 تحف العقول؛ النص؛ ص85 ✅ توضیح: برخی از گناهان لذت دارند ولی انتظار بدی برای گناهکار وجود دارد. مثلا شخصی به غذائی علاقه دارد ولی بدن و سیستم گوارش او برای این غذا مناسب نیست و با خوردن آن درد معده می گیرد این شخص هر چند به لذتی می رسد ولی عذاب هم دارد و بعد از خوردن و درد کشیدن از این کار خود پشیمان می شود. پشیمانی زمانی شدیدتر است که درد آن خیلی زیاد باشد. برخی از گناهان هرچند لذت زودگذری دارند ولی چون تبعات آن در دنیا و یا آخرت و یا هر دو شامل حال انسان است به فرمایش امیرالمومنین علی علیه السلام هیچ خیری در آن وجود ندارد. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨لِسَانُكَ تَرْجُمَانُ عَقْلِك‏✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌 زبانت ترجمان عقلت است. 📚تحف العقول ؛ النص ؛ ص85 ✅ توضیح: این روایت به جایگاه بی بدیل سخن گفتن و همچنین راه شناختن عقول افراد اشاره دارد. هم می فرماید که سخن نشانه عقل است پس سنجیده سخن بگو و هم می فرماید اگر می خواهی میزان عقل هر فردی را ارزیابی کن با او سخن بگو. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨بِالْعَمَلِ يَحْصُلُ الثَّوَابُ لَا بِالْكَسَلِ. ✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌 با عمل است که ثواب به دست می آید نه با سستی و تنبلی و کسل بودن! ‏ 📚عيون الحكم و المواعظ (لليثي) ؛ ص186 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹 أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ ع أَنَّهُ كَانَ يَقُولُ: ✨مَنِ اخْتَلَفَ إِلَى الْمَسْجِدِ أَصَابَ إِحْدَى الثَّمَانِ أَخاً مُسْتَفَاداً فِي اللَّهِ أَوْ عِلْماً مُسْتَطْرَفاً أَوْ آيَةً مُحْكَمَةً أَوْ رَحْمَةً مُنْتَظَرَةً أَوْ كَلِمَةً تَرُدُّهُ عَنْ رَدًى أَوْ يَسْمَعُ كَلِمَةً تَدُلُّهُ عَلَى هُدًى أَوْ يَتْرُكُ ذَنْباً خَشْيَةً أَوْ حَيَاءً. ✨ 🌹 امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمودند: 🖌هرکس که به مسجد رفت و آمد داشته باشد یکی از هشت امر نصیب او خواهد شد: يافتن برادرى دینی و الهی به خاطر خدا، يا دانشى جديد، يا آيتى محكم، يا رحمتى كه چشم به راه آن بود، يا سخنى كه او را از هلاكت برهاند، يا شنيدن جمله اى كه او را به هدايت رهنمون کند، يا آن كه گناهى را از ترس و يا شرم ترك نماید . 📚مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل ؛ ج‏3 ؛ ص357 ✅توضیح: تربیت یکی از دانش های بسیار پیچیده و سختی است که در مکاتب گوناگون فکری همواره مورد دغدغه بوده است و پیروان هر دین و آیین و گرایش فکری درصدد این هستند که پیروان خود را بر اساس نوع گرایش فکری خود تربیت کنند. بی شک یکی از این تفکرات، صحیح است و مسلمانان و شیعیان به دلایل قطعی عقلی و نقلی ثابت نموده اند که تنها راه نجات این گرایش هست. یکی از عوامل تربیت درست و صحیح، شرایط مکانی است یعنی مکان در تربیت نقش مستقیم دارد و امروزه دانشمندان علم تربیت در کنار دیگر عوامل تربیتی به مکان نیز اهمیت می دهند. امیرالمومنین علی علیه السلام هزار سال قبل فرموده اند که اگر می خواهید درست تربیت شوید و درست تربیت کنید یکی از این محورها مکان است و در راس آن مسجد قرار دارد و برای همین به ثمرات آمد و شد به مسجد اشاره کرده اند. اگر شخصی متولی تربیت است اول خودش باید به مسجد آمد و شد داشته باشد تا مبانی علمی و نفسانی خودش مستحکم گردد و در مرحله دوم افراد تحت تربیت خود را با مسجد مانوس سازد. نکته حائز اهمیت که بسیار مهم است تاثیرات تکوینی مسجد می باشد. در مسجد نه تنها تاثیرات ظاهری مطلوب برای تربیت انسان وجود دارد، تاثیرات تکوینی برای کسی که به مسجد می رود نیز وجود دارد. تاثیر تکوینی یعنی اثری که انسان چه بسا خودش متوجه نباشد ولی در حقیقت و خارج و عالم وجود برای شخص محقق می گردد. مثل اینکه وقوف در مسجد برای انتظار نماز پاک کننده است و انسان را پاک می کند یا بلا را دور می نماید و یا رحمتی را نازل می کند؛ این امور حقایق تکوینی هستند. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨دَوَامُ الذِّكْرِ يُنِيرُ الْقَلْبَ وَ الْفِكْرَ. ✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌دوام ذکر باعث نورانی شدن قلب می شود. 📚عيون الحكم و المواعظ (لليثي) ؛ ص250 ✅توضیح: مراد از ذکر به یاد خدا بودن است. معنای دیگر آن که منافاتی با این معنا ندارد و اتفاقا راهی برای رسیدن به یاد خدا افتادن است، ذکر لفظی است و یکی از خصوصیات ائمه علیهم السلام ذکر گفتن لفظی بود. متاسفانه برخی ها وقتی می خواهند مطلبی را ثابت کنند مطلب ثابت دیگری را انکار می کنند. به عنوان مثال این شعر غلط میان مردم رواج یافته است که: می بخور منبر بسوزان مردم آزاری نکن! می خواهد مردم آزاری را نفی و انکار کند ولی برای آن حکم به جواز خمر می دهد و حداقل آن را کم اهمیت جلوه می دهد. برخی متوجه هستند که منظور خوردن می نیست بلکه زشت جلوه دادن مردم آزاری است ولی برخی دیگر متوجه نیستند و می خوردن را به سبب این سخن غلط، زشت تلقی نمی کنند. سخن درست این است: می نخور منبر نسوزان مردم آزاری نکن! در همین باب، برخی وقتی سخن می گویند و می خواهند مثلا به حسن عقلانیت در دین اشاره کنند، می گویند: دین به ذکر و لفظ نیست بلکه دین به عقل و عقلانیت است. این سخن نیز اشتباه است. بله! اساس دین عقل و عقلانیت است و از ذکر زبانی قطعا بالاتر است ولی ذکر گفتن نیز از دستورات دینی است و اگر عقلانیت کامل و درست باشد به ذکر گفتن نیز منتهی می شود. یا مثلا می گویند: ذکر نگو و تفکر کن! این سخن نیز اشتباه است. بلکه درست این است که گفته شود: هم تفکر کن و هم ذکر بگو و برای هرکدام اوقات جداگانه ای اختصاص بده! بله! اگر واقعا وقت برای هر دو نیست و فقط برای یکی وقت وجود دارد به حسب آیات و روایت تفکر در اولویت است اما اینگونه نیست که تفکر مانع از ذکر است و با اشتغال به آن نباید ذکر گفت. توضیح این نکته نیز ضروری است هر کاری اندازه و زمان و مکان خاصی دارد. کسی که مخاطب سخنی قرار گرفته است و دائما ذکر می گوید و مدعی است هم ذکر می گویم هم گوش می دهم این کار ممکن است توهین به گوینده باشد و این ذکر در این صورت نه تنها نورانیت نمی آورد بلکه موجب ضلالت نیز می شود. از کج سلیقگی در ذکر گفتن باید پرهیز نمود. سر و صدای زیاد درآوردن هنگام ذکر گفتن یا انتخاب زمان نامناسب برای ذکر گفتن از کج سلیقگی ها در ذکر گفتن است. اوقات و مکانهای مناسب برای ذکر گفتن به عنوان مثال هنگام انتظار برای نماز یا بعد از نماز یا هنگام تنهایی و شبیه این اوقات است. سخن در باب ذکر بسیار است و چه کلیدهای عجیبی در روایات ذکر شده است که متاسفانه مسلمانان و شیعیان از آن غافل هستند. درپایان یاد آور می شود بهترین ذکر به حسب آیات و روایات و به تبع آن در توصیه های بزرگان، ذکر شریف "صلوات" و بعد از آن "استغفار" است. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.